Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
Barnácska - meggyes kakaós süti
  2016-01-29 13:53:02, péntek
 
  Hozzávalók:
1 tojás, 25 dkg cukor , 5 dkg vaj , 2.5 dl tej , 4 dkg kakaó , 25 dkg liszt , 1 cs sütőpor , meggybefőtt

A tojást a cukorral és a vajjal jjól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a tej felét és tovább keverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet. Összekeverjük, kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, rászorjuk a meggyet és előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Sajtos krokett
  2016-01-29 13:51:15, péntek
 
  2szem krumplit megfőzünk, összenyomunk, hozzáadunk 1 tojást, 5 dkg lisztet, 7 dkg reszelt sajtot, sót, egy gerezd fokhagymát, kevés borsot, ezeket összegyúrjuk, kroketteket formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és megsütjük.  
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Zöldséges-tarjás tészta
  2016-01-29 13:50:13, péntek
 
  Hozzávalók:
1 vastag szelet főtt-füstölt tarja vagy sonka
1 nagy fej lilahagyma
2 szelet sajt
1 közepes szál fehérrépa
1 kisebb cukkini
1 csokor petrezselyemzöld

főzőtejszín

A hozzávalókat összevágjuk. Serpenyőben vajat vagy olajat forrósítunk Ezen megfuttatjuk a zöldségeket és a tarját. Mikor átpirult, megszórjuk egy fakanálnyi liszttel, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, kakukkfű és oregano). Fokhagymás spagettivel tálaljuk (spagettit főzünk és fokhagymás olajon áfuttatjuk).

 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Hawaii tészta
  2016-01-29 13:40:22, péntek
 
  Kevés olajon üvegesre dinsztelünk 1 kis fej felkockázott hagymát .
Ráöntünk egy doboz jól lecsöpögtetett ananászkonzervet. Ha elkezd pirulni, hozzáadunk 25 dkg csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük sóval, borssal és még pirítjuk együtt az egészet, majd fölöntjük 3 dl főzőtejszínnel és rászórunk 10 deka reszelt sajtot. Összerottyantjuk és kifőzött tésztával tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Farsangi fánk
  2016-01-29 13:29:29, péntek
 
  Hv: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 6 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 ek cukor, 1 ek rum, 51dkg liszt, só, 1 l. olaj

A tésztát meleg helyen készitem. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. A vajat habosra keverem, és jól összedolgozom az öt tojássárgájával. Ha megkelt a kovász, hozákeverem a tojások sárgájával kikevert vajat, a megmaradt cukrot, tejet és a rumot. Végül a lisztet megsózom, és azt is hozzákeverem. Utána alaposan dagasztom a tésztát. A fánktészta akkor jó, ha tele van fényes, apró hólyagokkal.

A tésztát meleg helyiségben addig kelesztem, amig térfogatának a kétszeresére nem duzzad. Ezután óvatosan ráhelyetem a finoman belisztezett gyúródeszkára, és lisztes kézzel hüvelykujj vastagságúra lapitom. Lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatom, kenőtollal beolajozom, és kb. 30 percig pihentetem.

3-4 ujjnyi magas, meleg olajban, fedő alatt sütöm. Egyszerre csak annyit, hogy a megnövekedett fánkok ne érjenek egymáshoz. Egy-egy oldalát 4-5 percig sütöm, szép rózsaszinűre, hogy a fánk magas, könnyü, szép legyen. Itatóspapirra szedem ki.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kapros dübbencs
  2016-01-29 13:27:35, péntek
 
  I. Kapros dübbencs
Krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, majd hozzáteszünk fele annyi lisztet, kis tejben megfuttatott élesztőt, sót, összegyúrjuk és kelni hagyjuk egy fél óráig. Ezután kizsírozott /v. olaj/ tepsibe tesszük, ellapogatjuk, tetejére dinsztelt kaprot szórunk, két oldalát egymásra hajtjuk, majd ismét ellapogatjuk. Bevágjuk kockákra, kelni hagyjuk még egy negyedóráig és kisütjük.

II. Kapros dübbencs
hozzávalók:
1 kg liszt
4-5 fott krumpli
5 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 evokanál só
1 kefir vagy tejföl
2-3 nagy csokor kapor
2O dkg zsír

A lisztet az áttört krumplival, a tejben felfutatott élesztővel, a joghurttal, a tojások sárgájával és a sóval alaposan elkeverjük, összegyúrjuk, összedolgozzuk. A tészta összedolgozását alaposan, folyamatosan zsíros kézzel készítjük(itt a 2O dkg zsír!). A tészta puha legyen, de ne ragadós, ha kell, lisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, az előre zsírban megdinsztelt, apróra vágott kaprot elterítjük rajta, összehajtogatjuk és 15 percig pihentetjük, háromszor kell hajtogatni még és minden alkalommal 15 percig pihentetni. Pihentetés után kinyújtjuk, feltekerjük a tésztát, vigyázva részletekben, felvágjuk karikákba és zsírozott kilisztezett tepsibe kelni hagyjuk még egy kicsit és forró sütőben kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos-tejfölös rakott csirkemell
  2016-01-29 12:55:01, péntek
 
  Kifilézett csirke vagy pulykamell szeleteket tetszés szerint fűszerezett olajban egy napig pácolunk. Másnap egy tepsi (vagy tűzálló tál) aljára nyers, felkarikázott krumplit terítünk, megsózzuk, ráfektetünk egy sor pácolt húst, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal (fele- fele Karaván és Trappista), ráfektetünk egy sor sonkát, ismét tejföl, és reszelt sajt következik (ha több húsból készítjük, lehet ismételni), a tepsit alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús és a krumpli megpuhul és a sajt a tetején szép aranysárga lesz (a végefelé vegyük le a fóliát) Sütési hőfok 180-200 fok.  
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Óvári szelet
  2016-01-29 12:48:18, péntek
 
  Az ízlés szerin befűszerezett hússzeleteket lisztben megforgatom, és forró olajban hirtelen kisütöm. Egy jénai tálba egymás mellé rakom az elősütött húsokat, mindegyikre teszek egy-egy szelet sonkát, hagymás pirított gombát és reszelt sajtot. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt ráolvad.  
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Sonkás túrógombóc kapros tejföllel
  2016-01-29 12:43:59, péntek
 
  5 dkg sonkát és 15 dkg bacon szalonnát apró kockákra vágva megpirítunk.
Fél kg turót áttörünk, összekeverjük 4 db felvert, sózott tojással, 10 dkg búzadarával és hozzádolgozunk még 1 db apróra vágott zsemlét és egy kanál felaprított kaprot is.
Összekeverjük a sonkás szalonnával. Kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle Kifözzük és vajban piritott morzsában megforgatjuk. Kapros tejföllel lelocsolva fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Almával sült ropogós csirke só ágyon
  2016-01-29 12:28:46, péntek
 
  Hozzávalók:
1 db tisztított, jól megmosott, leszárított sütnivaló csirke (max másfél kg-os, de inkább kisebb).
1 kg só
1 alma

A sót szétterítjük egy kisebb, magasabb oldalú tepsiben vagy sütőtálban.
Ráhelyezzük a csirkét, aminek a hasüregébe raktuk a megmosott, lecsomázott almát.
Forró sütőbe toljuk és 200 fokon addig sütjük (lminimum 1 óra, de ez sütő függő), amíg ropogós, piros nem lesz.
Az alma (tálalás előtt távolítsuk el) illata átjárja a húst, ettől az finom zamatos lesz.
Köretként petrezselymes rizst és párolt zöldségeket vagy salátát adjunk hozzá,
 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2591 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 1314
  • e Hónap: 13267
  • e Év: 34233
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.