Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Ne tégy úgy, mintha nem élnél
  2016-10-31 09:04:23, hétfő
 
 
Bemerítő János megjelenésétől kezdve Isten Királysága erőteljesen terjeszkedik, és sokan teljes erejükkel igyekeznek, hogy bejussanak. - Máté 11:12

Az Amplified Bible, bővített bibliafordítás így szól: ,,A mennyek országában való részesedést a legnagyobb buzgósággal és igyekezettel keresik."

Azt akarom, hogy erőszakos legyél. Igen, erőszakos, eltökélt, buzgó. Azt szeretném, hogy annyira elkötelezett legyél Isten dolgai felé, hogy ellenállj bármilyen próbálkozásnak, ami el akarna téríteni azoktól.

Manapság túl sok hívő hasonlít az ószövetségi zsidókra. A kudarc pusztaságában vándorolnak, mert az Ígéret Földjén ellenség lakik. Kirabolják őket a jog szerint hozzájuk tartozó örökségből, mert félnek harcba szállni velük.

Azt remélik, hogy erőszak nélkül is valahogyan bejutnak arra a földre. De nem fognak! Követelned kell a jogaidat, ha a sátán és társai felütik a fejüket.

Amikor Isten a Kánaán földjére küldte a zsidókat, azt mondta: ,,A fegyveresek menjenek előttetek."

Felfegyverkezve kellett kivonulniuk - harcra készen. Isten tudta, hogy harcolniuk kell a földért. Soha nem ígérte nekik, hogy nem kell. Azonban azt ígérte, hogy minden alkalommal győznek.

Ugyanez igaz rád is. Nem teheted azt, hogy lefekszel, és úgy teszel, mintha halott lennél, amikor az ördöggel foglalkozol. Nem fogja elengedni az életed egy területét sem - az egészségedet, a pénzügyeidet vagy bármi mást - harc nélkül.

Nem fogja feladni, csak ha kikényszeríted azt.

Ne üldögélj tovább a pusztaságban. Ne üldögélj tovább, míg az ördög ellopja Isten áldásait tőled.

Nálad van Isten engedélye, ereje és képessége, hogy elfoglald a földet. Legyél ahhoz elég erőszakos, hogy tegyél valamit ezért... még ma!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 5 Mózes 31:1-8
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Gévagomba
  2016-10-30 21:04:20, vasárnap
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Eldőlt a szívemben
  2016-10-30 16:15:25, vasárnap
 
  Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust,
Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust,
Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust,
Nincs visszaút, nincs visszaút!

Ha nincs is társam itt, én követem mégis őt,
Ha nincs is társam itt, én követem Jézust,
Ha nincs is társam itt, én követem mégis őt,
Nincs visszaút, nincs visszaút!

Mögöttem a világ, előttem a kereszt,
Mögöttem a világ, előttem Jézus,
Mögöttem a világ, előttem a kereszt,
Nincs visszaút, nincs visszaút!

Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A te döntésed
  2016-10-30 08:20:37, vasárnap
 
  És ímé, eljöve a zsinagógafők egyike, név szerint Jairus, és meglátván Őt lábaihoz esék, És igen kéré Őt, mondván: Az én leánykám halálán van; jer, vesd reá kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen. El is méne vele.- Márk 5:22-24

Kérdezted már, hogy vajon Isten mikor tesz valamit egy bizonyos problémával kapcsolatban? Ha igen, akkor talán meg fogsz lepődni azon, hogy a válasz száz százalékban rajtad múlik.

A Márk 5-ben van egy eset, ami megmutatja, hogyan értem ezt. Jézus éppen kiszállt a hajóból, és a tömeg ott tolongott körülötte, ,,szorongatták Őt". A vízpart felé lökték, amikor hirtelen egy ember kezdett keresztül furakodni a tömegen, hogy Jézushoz jusson.

Márk leírja, hogy leborult Jézus lábaihoz, imádkozott, és ,,igen kéré Őt, mondván: Az én leánykám halálán van; jer, vesd reá kezedet, hogy... éljen." (Márk 5:23)

Gondolkozz el egy pillanatra ezen a helyzeten. Adott egy ember, aki politikailag a város polgármesterének szintjén volt. De ugyanakkor nagyon elszánt is, hogy eljusson Jézushoz, ezért utat tört magának a tömegben, helyet tisztított maga körül, és Jézus lábaihoz borult. Döntést hozott - és amikor Jézus elé jutott, ezt mondta: vesd reá kezedet, hogy éljen.

Hadd kérdezzek tőled valamit: szerinted itt kitől függött, ki határozta meg, hogy Jézus ki felé szolgáljon? Ez az ember! Egy ember, aki döntést hozott. Amikor kinyilvánította a döntését, Jézus semmit sem mondott. Egyszerűen abbahagyta, amit éppen tett, megfordult, és követte őt.

Egy szó szerint több ezer emberből álló tömegben, egy valaki hit-döntése határozta meg Jézus tettét.

Mit jelent ez számodra ma? Azt jelenti, hogy ha üldögélsz, és azt várod, hogy Jézus úgy döntsön, meggyógyít... segít neked... gyarapít, és győzelemre visz, akkor sokáig kell várnod.

Mert ez nem Jézus döntése. Hanem a tiéd.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Márk 5:21-24,35-43
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Név és születésnapok
  2016-10-29 19:11:27, szombat
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Jövel, Uram Jézus
  2016-10-29 11:21:10, szombat
 
  Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Őhozzá; mert meg fogjuk Őt látni, amint van. És akiben megvan ez a reménység Őiránta, az mind szent tisztaságot ölt magára, amiképpen Ő is tiszta.- 1 János 3:2-3

Reménytelenség. Ahogy ennek a kornak a vége közeledik, ezt az érzés egyre ismerősebb lesz a világban élő emberek számára. De nekünk, hívőknek soha nem kell így éreznünk! Mert nem számít, milyen sok szorongattatás jön, nem számít, a világ milyen sötét körülöttünk, tudjuk, hogy nekünk van reménységünk az Úr Jézus Krisztus közeli visszajövetelében.

Néha ezt elfelejtjük. A figyelmünk középpontjába annyira az élet természetes dolgai kerülnek, hogy elveszítjük ezt a reménységet, és belesüllyedünk a minket körülvevő reménytelenségbe. De nem szabadna ezt megengednünk.

Egyszer az egyik barátom találkozott egy újjászületett arab asszonnyal a Közel-Keleten, aki élő példája volt ennek. Az asszony olyan életet élt, ami a legtöbbünk számára elképzelhetetlennek tűnik. Háborús övezetben lakott, ahol az erőszak nagymértékben jelen volt. Minden nap szembe kellett néznie a lövöldözés és bombázás veszélyével.

Ennek az arab asszonynak természetes szinten semmi reménye nem volt. Az országot lerombolták körülötte. Izraelbe kellett mennie dolgozni, mert náluk nem volt pénzkeresési lehetőség. A dolgok egyre rosszabbnak tűntek körülötte, de azt mondta a barátomnak, hogy van reménye, mert tudja, hogy Jézus visszajön érte. És ez a remény éltette őt.

Tehát ha elvesztetted a reményt, akkor vedd le a szemedet e világról, és tekints Jézus közeli visszajövetelére. Ez nem csak felemeli a szellemedet, de a Biblia szerint meg is tisztít. Igazul fogsz élni, a világ bűnétől és kudarcától elválasztva. Isten örömébe és győzelmébe fogsz emelkedni.

Gondolkodj el ezen. Amikor ennek a világnak vége lesz, mi éppen akkor indultunk el. A létező legdicsőségesebb életbe fogunk belépni. A világi emberek sóvárogva tekintenek majd vissza a régi szép időkre. De számunkra a legjobb még hátravan. Tehát kiáltsunk hallelúját a bajok közepette is, és mondjuk együtt János apostollal: ,,...jövel Uram Jézus!" (Jelenések 22:20) Jöjj hamar!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Jelenések 21, 22:1-7
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Minden elmúlik, de Krisztus él!
  2016-10-29 08:37:20, szombat
 
  Amikor köddé válnak derűs álmaim,
És összetörve állok sorsom romjain,
Homályos utam végén felvillan egy kis fény:
Krisztus él! Krisztus él!

Megváltóm, Királyom, Uram, aki nem felejtett el,
Most is megvigasztal Ő és fogja a kezem.
Kőszikla a viharban, a bánatban remény,
Minden elmúlik, de Krisztus él!
Krisztus él!

Mikor fáradt csendben nyomaszt a bús magány
És gondoktól terhelten kóborlok tétován
A Szent Szellem megszólít, s fülembe súg:
Ne félj! Krisztus Él! KRISZTUS ÉL! Kegyelmed árad már
A vak most újra lát, a sánta jár
Nyomodban nincs többé halál
Itt jár az Úr

Minden rossz megváltozik
Lépted nyomán a gonosz eltűnik
Jelek és csodák hirdetik
Itt jár az Úr, itt jár az Úr

Megváltozott életek
Add, hogy a végén én is ott legyek
Mindig Nálad, hol kegyelmed árad
Kiürülnek a börtönök
Rabruha helyett fehér öltönyök
Szívünkbe öröm költözött
Itt jár az Úr

Minden rossz megváltozik
Lépted nyomán a gonosz eltűnik
Jelek és csodák hirdetik
Itt jár az Úr, itt jár az Úr

Megváltozott életek
Add, hogy a végén én is ott legyek
Mindig Nálad, hol kegyelmed árad
Te hoztad el az életet

Begyógyítod a megtört szíveket
Oly jó Nálad, kegyelmed árad
Kegyelmed, kegyelmed
Kegyelmed, kegyelmed

Minden rossz megváltozik
Lépted nyomán a gonosz eltűnik
Jelek és csodák hirdetik

Itt jár az Úr, itt jár az Úr!

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az egyszülött Fiát adta érte, hogyha valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János 3,16)

Minden elmúlik, de Krisztus él!
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Fentről kapott tehetség - Interjú Pajor Tamással
  2016-10-28 20:53:48, péntek
 
  "A II. Magyar Klipszemle Absolut Budapest díját Pajor Tamás Szeretem Pestet videója nyerte. Ez a közönségdíj egyértelműen mutatja, hogy művészete nagy hatással van az emberekre. Mindez lehet azért, mert dalaiban örök emberi értékek, gyakran felmerülő kérdések jelennek meg, ez pedig sok mindenkit megmozgat, elgondolkodtat. Pajor Tamás szinte legendaként van jelen a kortárs zenében, bár ő ezzel lehet vitatkozna. Rengeteg mindenkit megihletett, szövegei olyan zenészek, művészek munkásságára volt hatással, akik különböző műfajokban értek el nagy sikereket. Kétség nem férhet hozzá, hogy az egyik legmeghatározóbb művészünk. Rengeteg anyag található róla a neten, számos interjú foglalkozott a különböző korszakaival és megtérésével."

Absolut Budapest Blog
Link Link

Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Pajor Tamás  
Gyakorolj kegyelmességet másokkal szemben!
  2016-10-28 08:09:37, péntek
 
  ,,A Mennyből jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta; ezenfelül békeszerető, figyelmes, engedelmes, telve van irgalommal, jó gyümölcsöt terem, pártatlan és őszinte." (Jakab 3:17, NIV fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy a bölcsesség telve van kegyelemmel és jó cselekedetekkel: ,,A Mennyből jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta; ezenfelül békeszerető, figyelmes, engedelmes, telve van irgalommal, jó gyümölcsöt terem, pártatlan és őszinte" (Jakab 3:17, NIV fordítás).

Másképpen kifejezve, bölcs dolog irgalmasságot gyakorolni emberek felé, amikor épp hibáznak, amikor elrontanak valamit, amikor bűnbe esnek, amikor ügyetlenkednek, amikor tévednek, amikor elbuknak.

Ki a legbölcsebb személy az univerzumban? Isten. Ki a legkegyelmesebb személy az univerzumban? Isten. Tehát amikor én ítélkezek, bolond vagyok. Amikor kegyelmet gyakorlok, akkor Istenhez vagyok hasonló. És ezt tenni bölcs dolog! Bölcs dolog kegyelmesnek lenni másokhoz, mert Isten is az hozzád, minden nap.

Minden, amit kaptál az életben, ajándék Istentől - még a következő lélegzetvételed is. Ha azt kapnád, amit megérdemelsz, már nem is élnél. Mégis Isten nem azt adja, amit megérdemelsz, hanem azt, amire szükséged van. Ez a kegyelem.

A bölcs ember azt adja a másik embernek, amire szüksége van, nem azt, amit megérdemel. Ez a kegyelem és ez a bölcsesség. Az okos ember nem hangsúlyozza mások ballépéseit, hanem kegyelmet gyakorol.

A Példabeszédek 17:9 azt mondja, ,,A szeretet megbocsátja a hibákat; a miattuk való zsémbeskedés pedig szétszakítja még a legjobb barátokat is." (TLB fordítás).

Engedd meg, hogy beszéljek egy párról, akik a Saddleback Gyülekezet tagjai. Mike évek óta a Saddleback dolgozója. Azon a napon, amikor ő és a felesége, Sally az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték, láttam őket a parkolóban. Sally már majdnem indulni készült, amikor odamentem az autójához, hogy gratuláljak neki. Megkérdeztem, hogy ,,Mi a titka az 50 éves házasságnak?" Ő rám nézett és azt mondta, ,,Pásztor, az, hogy sosem próbáltam megváltoztatni őt."

Amikor elhajtott az autójával, odamentem Mike-hoz és megkérdeztem, ,,Mike, mi a titka az 50 éves házasságnak?" Ő azt mondta, ,,Sosem próbáltam megváltoztatni őt."

A bölcsesség csordultig van kegyelemmel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan tudod a kapcsolataidban megmutatni a kegyelmességet?
Gondolj valakire, akinek szüksége van arra, hogy megtapasztalja az irgalmasságot. Hogyan tudsz ma irgalommal viselkedni azzal a személlyel?
Kik azok a személyek, akikről úgy vélekednél, hogy bölcsek, a fenti leírás alapján? Hogyan mutatják be azok az emberek a bölcsességet?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jeruzsálem
  2016-10-27 15:40:38, csütörtök
 
  Jeruzsálemben járva arra gondoltam, hogy Jeruzsálem egy valódi emlékeztető számunkra: a hitünk földi hit. A mi Istenünk nem elégedett meg azzal, hogy távolról szemlélje gyermekeit.

Lejött hozzánk a sárba. Betlehembe. Jeruzsálembe. A sírba. A világunkba.

A mi Istenünk itt járt a földön! Voltak ujjai, veséje és szemei, amik elfáradtak. Mennyire drága ez az igazság! Ő nem csak meghall minket, hanem meg is ért minket és együttérez velünk. Lehet, hogy valamelyik imádra ezzel a gondolattal válaszol: ,,Igen, emlékszem milyen ez."

Megtestesülésének üzenete egyszerűen lenyűgöző. Ha Isten hajlandó volt arra, hogy hagyja magát bepólyálni, és hajlandó volt arra, hogy anyatejjel táplálkozzon, akkor azt hiszem az irántad való szeretete egy percig sem kérdés. Megkérdőjelezheted a cselekedeteit, a döntéseit vagy a kijelentéseit. Azonban, soha de soha nem kérdőjelezheted meg a kiolthatatlan, hatalmas szeretetét.

Olyanná vált, mint mi - azért, hogy mi olyanná válhassunk, mint Ő.

Építő gondolatok Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.