Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Imaharmincad
  2016-10-01 15:17:04, szombat
 
  Imaharmincad
Kis Szent Teréz közben járására

Atyánk, Istenünk!
Te magad mellé veszed gyermekeidet, akik itt a földön hűségesen szolgálnak Téged. Kis szent Teréz, Benned való feltétel nélküli bizalma és gyermeki ráhagyatkozása azzal a reménnyel töltötte el, hogy: "...Ha a jó Isten meghallgatja kívánságaimat, akkor az én mennyei éltem tovább folytatódik a földön, a világ végezetéig. Igen, azzal fogom tölteni az örökkévalóságot, hogy jót teszek a földön."
Az ő közbenjárására bízva magam, hittel és teljes ráhagyatkozással kérlek, hallgasd meg imám.

Miatyánk...

Szeretett Jézusom, Megváltóm!
Eljöttél erre a világra, szenvedtél, meghaltál és feltámadtál, hogy megismerhessük a Te igazi arcodat. Kérünk, add meg nekünk kegyelmet, hogy Teréz - aki a lelket üdvösségéért egészen neked adta életét- ma is jót tehessen a földön! Vágyva arra, hogy az ő kis útján járva én is átadhassam magam Neked, az ő közbenjárására kérlek, hallgasd meg imám.


Üdvözlégy Mária...

Szelíd, Vigasztaló, Szentlélek! Te vagy minden szeretett forrása, Te halmoztad el Terézt, ingyenes kegyelmeiddel, és tökéletes készséget árasztottál ki szívében, hogy szenté válhasson.
Az ő közben járására kérlek, sugalmazd vágyaimat, irányítsd kéréseimet, és taníts meg imádkozni szívem belő szobájában, ahol Te is laksz.

Dicsőség az Atyának..

Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz! Tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd kérésemet, és mutasd be őket a Szentháromságnak! Járj közben értem a Szűzanyánál, aki megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Járj közben különösen azokért, akik több fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik közbenjárásodat kérik. Taníts meg türelemre, kitartásra és szenvedésim felajánlására. Szerezd meg ezeket a kegyelmeket ha ez a Szentháromság akarata. Eszközöld ki számomra, hogy megerősödjek a mindennapi imádságban, és segítséget kapja halálom óráján is, hogy eljuthassak ebből a világból az Atya végtelen békéjébe, és megismerhessem Isten gyermekeinek örökké tartó örömét. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Lisieux-i Kis Szent Teréz
  2016-10-01 14:48:05, szombat
 
  Lisieux-i Kis Szent Teréz - A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító

Október 1-je szentje: Lisieux-i Kis Szent Teréz. Tizenöt éves korában lépett be a Kármelbe. Tíz évig élt a lisieux-i kolostorban sok testi betegségtől gyötörve, de annál nagyobb lelki boldogságban.

Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. A keresztségben a Mária Franciska Teréz neveket kapta. Szülei mélyen vallásos emberek voltak. Az egyház történetében ők a második házaspár, akiket boldoggá avattak, a szertartásra 2008. október 19-én került sor.

Az édesanya halála után (Teréz ötéves volt ekkor) a család Lisieux-be költözött. Nővérei beléptek a helyi Kármelbe (Kármel: a kármeliták házainak elnevezése azon az alapon, hogy a 12. századtól a szentföldi Kármel hegység a remeték lakhelye lett, akik később rendbe tömörültek - a szerk.), és Teréz is minden igyekezetével a hivatásáért küzdött. Már kilencéves korában kérte felvételét a nővérekhez. Tizenöt évesen ismét próbálkozott, a Kármel elöljárói azonban a nagykorúság előtt nem akarták felvenni. Teréz Rómába utazott, ahol egy pápai fogadáson, kijátszva az őrök éberségét, XIII. Leó elé térdelt. A kérésre a pápa is csak kitérő választ adott. Teréz válaszul felajánlotta magát: legyen a kis Jézus játékszere, labdája, amivel bármit tehet, csak öröme teljék benne. Végül 1890. szeptember 8-án fogadalmat tehetett.

Sok testi és lelki szenvedés kínozta: fizikai fájdalmai mellett édesapja elvesztése. A bántásokat szótlanul, panasz nélkül tűrte, azonban magányosság gyötörte és kételyei voltak. Szentnek készült, de alázatosan tudta, hogy ő nagyon kicsi a szentek mellett. Azonban a tökéletesség útján akart járni, ezt ő maga ,,kis út"-nak nevezte, és az embereknek is meg akarta tanítani: szórják az apró áldozatok virágait Jézus felé. Az erről szóló lelki élményeit füzetekbe írta le, amelyet halála után Egy lélek története címmel könyv formában is megjelentettek.

,,A könyv a szeretet csodálatos történetét mondja el olyan hitelességgel, egyszerűséggel és frissességgel, amely nem tudja nem magával ragadni az olvasót. Ennek a szeretetnek megvan az arca és a neve - a neve: Jézus. [...] Teréz egyike azoknak az evangéliumi »együgyűeknek«, akik hagyják, hogy Isten maga vezesse őket titkainak legmélyére."

(XVI. Benedek pápa, általános kihallgatás, 2011. április 6.)

Teréz tüdőbajban halt meg 1897. szeptember 30-án, ragyogó arccal. Utolsó szavai ezek voltak: ,,Istenem, szeretlek." Korábban a rá jellemző alázatossággal mondogatta: ,,Fent a mennyben jót akarok tenni a földön maradottak számára!", ,,Meglátjátok, halálom után mindenki szeretni fog engem". Igaza lett.

Már 1923-ban boldoggá, 1925-ben pedig szentté avatták. 1925 óta a missziók védőszentje, 1944 óta pedig Franciaország második pártfogója. Szent II. János Pál pápa 1997-ben az egyháztanítók sorába iktatta.

,,Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. Ezért ujjongott föl Jézus a Szentlélekben, hálát adva az Atyának, aki így rendelkezett (vö. Lk 10,21-22; Mt 11,25-26). [...] Élete folyamán Teréz új fényt, rejtett és titkos jelentéseket fedezett föl, és az isteni Mestertől megkapta a szeretet tudományát, amelyet olyan sajátos, eredeti módon fejtett ki írásaiban."

(Részletek II. János Pál pápa Divini amoris scientia kezdetű apostoli leveléből, mellyel egyháztanítóvá avatta Lisieux-i Szent Terézt)

Mit tanít az egyház legfiatalabb doktora? Mi az ő kis útja?

Az Istenhez vezető kis úton a szentség nem valami rendkívüli, hanem saját hivatásunk és az Isten által kijelölt feladataink megvalósulása; a magunkkal szembeni igazság és saját élettörténetünk elfogadása.

A kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás, a mindennapi hűség útját járva jutni egészen közel Istenhez.

A kis út a felebarát szeretete, különösen azé, aki mellettünk él, és akit a legnehezebb szeretni. Teréz ezt zseniálisan művelte.

,,Ez az út a kicsi gyermek ráhagyatkozása, aki félelem nélkül alszik el Atyjának karjaiban." (Kis Szent Teréz)

Istenünk, te megnyitod országodat az alázatosak és a kicsinyek előtt. Tégy minket a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz útjának bátor követőivé, hogy közbenjárására megnyíljék számunkra örök dicsőséged. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás
Diós István: A szentek élete
 
 
0 komment , kategória:  Kis Szent Teréz  
Vendégváró szelet
  2016-10-01 14:45:45, szombat
 
  ( "Cseszkó" szelet )

Kakaós lapokhoz:
25 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
3 ek. kakaó
1 dkg szalalkáli
5 dkg margarin
kevés tej (kb. 1 dl)

Piskótához:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. kristálycukor
fél csomag sütőpor (0,6 dkg)

Krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 tojás
4 dl tej
5 ek. liszt
1 vaníliás cukor

Kakaós lapok:
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész (5-6 perc). Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta :
A 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük, mint a lapokat. 180 fokon kb. 20 percig süssük (tűpróba).

A krémhez :
A lisztet a tejben elkeverjük 1 tojással, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral.
Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.

A sütemény összeállítása :
Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótát, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 4611
  • e Év: 55402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.