Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Somogyváry Gyula: Anyaölben
  2016-10-11 15:11:55, kedd
 
  A kisfiam mondja
Édesanyám, már este van,
piros golyó a Nap.
Elfáradt játékaiban
parányi kisfiad.
Most végy öledbe, mondj mesét,
vidámat, hímeset
s kócos hajamat túrja szét
simító, jó kezed.
Te olyan jó vagy s oly erős,
nem fáradsz el soha.
Mondjad, mitől oly nagy és hős
minden szelíd anya?
S hogy el nem fáradsz sohasem,
mondd meg, miként lehet?
Úgye, ha kell, csodát teszen
varázsló jobb kezed?
Száz bajnak gyógyszerét tudod,
pedig doktor se vagy,
mondjad meg, mikor tanulod
nagy okosságodat.
Hány átvirrasztott éjszakád
volt ágyacskám felett,
de meggyógyított halk danád
és gyógyító kezed.
Te tudod, hány csillag az ég
és azt, hogy ott az Úr,
hogy angyal zengi énekét
ott szakadatlanul.
Tudsz minden imát és utat,
mely mennyekbe vezet
s mindig csak jó-útra mutat
imádságos kezed!
Apánknak fáradt homlokán
hogy elsimul a gond,
ha megsimítod, jó anyám,
ezt hol tanultad, mondd?
Mért illatos a kenyerünk,
amikor megszeged,
be jó, hogy itt van mivelünk
kenyérszelő kezed!
Ha nagy leszek, aranykocsit
veszek neked: úgy ám
s viszlek, hogy lássák mindenütt:
mily szép az én anyám.
Akarom majd, hogy büszke légy
és én is az leszek
és áldja meg a föld s az ég
győzelmes, szent kezed!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Napi pozitív
  2016-10-11 12:04:12, kedd
 
  Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit.
Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válts nézőpontot a segítésben!
  2016-10-11 12:03:35, kedd
 
  Azok figyelmébe, akik szeretnek másoknak segíteni:

''A másikkal ''jót tenni'' csak akkor lehet, ha észre sem vesszük. A valódi ''jótett'' nem is lehet más, mint hogy a másik embert önmagához visszavezetjük; saját erejére, sorsmegoldó hatalmára ráébresztjük - végső soron, hogy megtanítjuk önmagát szeretni.'' - Müller Péter

Akkor most értékeljük át a segítség definícióját:

Segíteni: megmutatni a másiknak, hogy megvan a tudása és képessége, hogy megoldja a saját helyzetét. Éreztetni vele azt, hogy látjuk és bízunk benne, hogy képes úgy alakítani a helyzetét, ahogyan az ő számára a legjobb.

Ugye, hogy mennyire különbözik ez a segítés hétköznapi értelmezésétől? Mert hogyan is segítünk általában?

Először is, amikor segíteni akarunk, azt látjuk, hogy a másik nem boldogul egyedül. Nem képes megoldani a feladatát. Ezért úgy döntünk, hogy kivesszük a kezéből az irányítást, és megoldjuk helyette, mert nekünk - vele ellentétben - megvan a tudásunk és a megfelelő megoldásunk, amivel orvosolni tudjuk a problémát.

Ugyanezt tesszük akkor is, amikor kéretlenül osztogatunk tanácsokat. Az sugalljuk vele, hogy a másik nem képes megtalálni egyedül a megoldást. És majd mi, az okosok jól megmondjuk, mit kéne tennie, hogy jó legyen.

Látod, mit teszünk ilyenkor? És mit tesz ez a ,,segítség" a másikkal?

Elbizonytalanítja, mert úgy látja, hogy ő kevés ahhoz, hogy elég jól irányítsa az életét. Nem fogja elhinni, hogy képes megoldani a feladatait, és ezért még gyakrabban lesz szüksége segítségre.

Akkor ez azt jelenti, hogy hagyjuk sorsára a másikat, küszködjön egyedül?

Nem, egyáltalán nem erről van szó. De sokkal inkább résen kell lenni, hogy meglásd, a másiknak valójában milyenfajta támogatásra van szüksége ebben a pillanatban.

Lehet, hogy még egyedül akar boldogulni. Ki akarja próbálni a saját ötleteit, hátha működik valamelyik.

Lehet, hogy néhány ötletet vár csak, aztán majd eldönti, melyiket akarja alkalmazni.

Az is lehet, hogy valamelyik részfeladatban jól jönne neki némi besegítés, de csak annyira, amennyire ezt igényli.

Összefoglalva: azt kell megállapítanod, mire van igénye a másiknak. Erre a legjobb módszer, ha kérdezel. Megkérdezed, szeretné-e, hogy tanáccsal, ötlettel, információval lásd el, vagy megmutasd, hogyan is kezdjen hozzá. És elfogadod a választ, bármi legyen is az. És persze nem rossz, ha felajánlod a másiknak, hogy a későbbiekben is, ha bármire szüksége van, szólhat, de te nem fogsz addig lépni, amíg ő nem jelzi ezt neked.

És a legeslegfontosabb, amit nem muszáj kimondani, de el kell kezdened gyakorolni: <strong>bízz meg a másikban, és abban, hogy képes rá. Képes rá, hogy valahogyan megtalálja a megoldást a problémájára. Képes rá, hogy felmérje a helyzetet, képes szólni, ha úgy látja, hogy társra van szüksége a kivitelezéshez. Nem az a cél, hogy teljesen egyedül boldoguljon minden részfeladattal. Hanem az, hogy ő maga találja ki és tervezze meg, hogyan is képzeli a megoldáshoz vezető utat. Kikre, mikre van szüksége. Mi hogyan fog működni.

Nehéz?

Elsőre valószínűleg igen, ha soha nem segítettél így eddig. Mert végig kell nézned a másik esetleges bukdácsolását, és ez nem mindig könnyű feladat. De ha egy kicsit más szemszögből nézel rá erre, megláthatod, hogy nem kell sajnálni a másikat ilyenkor sem. Hiszen ha ő maga találja meg a megoldást, még ha egy csomó sikertelen próbálkozás árán is, de biztos, hogy rengeteget tanul és fejlődik általa. Amire nem lenne lehetősége, ha te, a tapasztalt oldanád meg helyette. És ráadásul, ha végül megoldja a feladatot, az hatalmas sikerélmményt és önbizalmat adhat neki a következőkhöz. Te pedig azt az időt, amit eddig - esetleg mártír módon - arra fordítottál, hogy más dolgával foglalkozz, végre rászánhatod a saját elintéznivalóidra vagy a saját pihenésedre. Figyeled, hogy ezzel a hozzáállással mennyivel több energiája lesz mindenkinek? Neked azért, mert nem folyatod el feleslegesen más feladatára. A másiknak pedig azért, mert lehetősége van felismerni a saját erejét és képességét.

Szerző: Kepenyes Zsuzsanna
Forrás: ttp://www.matrixvalosag.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olykor meg kell halnunk, hogy élhessünk!
  2016-10-11 11:54:37, kedd
 
  Az élet tulajdonképpen nem más, mint egy folyamatos változás. Mi magunk is változunk (legalábbis e földi létben). Néha lassú ez a folyamat, néha ugrásszerű. Van, hogy könnyebben megy, és vannak időszakok, amikor nagyon- nagyon nehéznek tűnik.

A változást néha fájdalmasnak éljük meg. Fáj ott hagyni a régit, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy jobb élet vár ránk. Félünk a változástól. Félünk a Boldogságtól is. Sokszor kézzel-lábbal tiltakozunk az ellen, hogy végre a dolgok jó irányt vegyenek az életünkben. Annyira megszoktuk a régit, annyira hozzánk nőtt, hogy nehéz elengednünk."

Olykor meg kel halnunk, hogy élhessünk! A változás néha valóban olyan, mintha meghalnánk, legalábbis egy részünk, életünk egy része. Már soha semmi nem lesz ugyanolyan. Az az Énünk már soha többet nem tér vissza. Meghalt. Azt az életet már soha többet nem élhetjük. Minden összedőlt. Meg kell gyászolnunk önmagunkat, az életünket. El kell siratnunk, amik már nem lehetünk többet. Kicsit bele kell halnunk. Ki kell sírnunk, vagy épp ki kell dühöngnünk magukból az érzéseket. Fontos, hogy ezt megtegyük, hiszen ez segít tovább lépnünk.

Ilyenkor olyanok vagyunk, mint a mesében a Főnix madár, aki elég, és a hamvaiból aztán újjáéled. Mi is, ha meggyászoltuk önmagunkat, az életünket, akkor tudunk csak újra megszületni. Saját romjainkból egy Új Önmagunk kel életre szép lassan. Mikor már minden elpusztult, a régi világunk, a régi önmagunk, akkor tudunk helyet adni az Újnak minden téren.

Ha nehéznek érzed a változást, hívd segítségül a Főnix madár energiáit! Tegyél ki egy képet róla egy számodra jól látható helyen. Akár elvégezhetsz egy meditációt is, amiben találkozol saját Lélek madaraddal, saját Főnixeddel. Segít tudatosítani, hogy a változás végén egy Jó Dolog, a Boldogság vár Téged.

A Főnix madár az újjászületés szimbóluma. A bennünk lévő belső erőké, a bennünk lobogó tűzé, amely feléget bennünk, és körülöttünk mindent a változás során. E belső átalakulás útján tudjuk elengedni a Régit, és ezután tudjuk önmagunkból létrehozni az Újat.

Tanuljunk hát a Főnix madártól, engedjünk utat a halálnak, hogy aztán élhessünk tovább!

Szeretettel: Szilvi - szivarvanyangyal.cafeblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 203
  • e Hét: 2419
  • e Hónap: 4314
  • e Év: 55105
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.