Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Imádság
  2016-10-14 17:24:45, péntek
 
  Imádság



Ó, Uram, hallottam hangodat és megijedtem. Elhívtál engem egy félelmetes feladatra egy súlyos és veszélyes órában. Meg akarsz rendíteni minden nemzetet, a földet meg az eget is, hogy a rendíthetetlen dolgok megmaradhassanak. Ó, Uram, Uram! Lehajoltál, hogy megtisztelj és szolgád legyek. Senki nem veszi magára ezt a megtiszteltetést, csak az, akit Isten hívott el, mint Áront. Te rendeltél ki engem, hogy üzenetedet vigyem azokhoz, akik makacs szívűek és nehezen hallanak. Elutasítottak téged, a Mestert, és nem várható, hogy elfogadnak engem, a szolgát.
Istenem, nem pocsékolom az időt azzal, hogy sajnálkozom gyengeségemen vagy a munkára való alkalmatlanságomon. A felelősség nem az enyém, hanem a tied. Te mondtad: ,,Ismertelek téged - kirendeltelek téged - megszenteltelek téged." Még ezt is mondtad: ,,Elmégy mindazokhoz, akikhez küldelek téged, és amit csak parancsolok, elmondod nekik." Ki vagyok, hogy vitatkozzam veled vagy megkérdőjelezzem szuverén választásodat? A döntés nem az enyém, hanem a tied. Legyen így, Uram! A Te akaratod, ne az enyém legyen meg!
Nagyon jól tudom, próféták és apostolok Istene, hogy ameddig tisztellek téged, Te is tisztelsz engem. Segíts azért, hogy vállaljam ezt az ünnepélyes fogadalmat, hogy tisztellek téged egész jövőbeli életemmel és munkáimmal, akár nyereség, akár veszteség által, akár élettel, akár halállal, és aztán megtartsam töretlenül fogadalmamat mindaddig, amíg élek!
Itt az ideje, ó, Istenem, hogy lépj közbe, mert az ellenség belépett legelőidre, és a juhok szét vannak tépve és elszéledtek. Elszaporodtak a hamis pásztorok, akik tagadják a veszélyt, és nevetnek azokon a bajokon, amelyek körülveszik nyájadat. A juhokat becsapják ezek a béresek, és a nyáj követi őket döbbenetes hűséggel, miközben a farkas közeledik, hogy öljön és pusztítson. Könyörgöm hozzád, adj éles szemet, hogy felismerjem az ellenség jelenlétét! Adj értelmet, hogy lássak, és bátorságot, hogy jelentsem hűségesen, amit látok! Tedd hangomat olyanná, mint a tied, hogy még a beteg juhok is felismerjék és kövessenek téged.
Úr Jézus, hozzád megyek lelki felkészítésért. Helyezd rám kezed! Kenj föl az újszövetségi prófétaság olajával! Akadályozd meg, hogy vallásos írástudó legyek, és így elveszítsem prófétai elhívásomat! Ments meg attól az átoktól, ami ott van sötéten a mai papság arcán, a megalkuvás átkától, az utánzástól, a megszokástól! Ments meg attól a tévedéstől, hogy egy gyülekezetet a nagyságáról, a népszerűségéről vagy évi adakozásának az összegéről ítéljek meg! Segíts emlékeznem arra, hogy próféta vagyok, nem támogató, nem vallási igazgató, hanem próféta! Soha ne legyek rabszolgája a tömegnek! Gyógyítsd ki lelkemet a testies ambíciókból és szabadíts meg a népszerűség-hajhászástól! Ments meg a földiek kötelékétől! Ne pazaroljam napjaimat azzal, hogy piszmogok a ház körül! Helyezd rám félelmedet, ó, Istenem, és űzz az imádkozás helyére, ahol küzdhetek a fejedelemségekkel, hatalmasságokkal és e világ sötétségének uralkodóival! Szabadíts meg a falánkságtól és a sok alvástól! Taníts önuralomra, hogy Jézus Krisztus jó katonája legyek!
Elfogadom a kemény munkát és a kis jutalmakat ebben az életben. Nem kérek könnyű helyet. Megpróbálom nem észrevenni a lehetőségeket, amelyek az életet könnyebbé tehetik. Ha mások keresik a simább ösvényt, én próbálom a keményet anélkül, hogy túl erősen ítélgetném őket. Számítok az ellenkezésre, és próbálom nyugodtan fogadni azt, ami következik. Vagy - amint néha történt szolgáiddal - ha hálás ajándékokat kényszerít rám kedves néped, állj mellettem, és ments meg a kiégéstől, ami gyakran bekövetkezik! Taníts úgy használni mindent, amit kapok, hogy ne ártson a lelkemnek, és ne semmisítse meg lelki erőmet! Ha megengedő gondviselésedből tisztesség érne a gyülekezetben, ne felejtsem el abban az órában, hogy méltatlan vagyok legkisebb kegyelmedre is, és ha az emberek közelről ismernének, ahogy én ismerem magam, vagy visszatartanák a megtiszteltetéseket, vagy azoknak adnák, akik méltóbbak arra, hogy megkapják.
Most pedig, ó, menny és föld Ura, odaszentelem hátralevő napjaimat neked. Legyen bár sok vagy kevés, ahogy Te akarod. Álljak bár a nagyok előtt, vagy szolgáljak a szegényeknek és megvetetteknek, a választás nem az enyém, és nem befolyásolnám ezt, ha tudnám. Szolgád vagyok, hogy tegyem akaratodat, és ez az akarat édesebb nekem, mint a rang, a gazdagság vagy a hírnév. Ezt választom mindenekfölött a mennyen vagy a földön.
Jóllehet kiválasztottál, megtiszteltél egy magasztos és szent hívással, soha ne feledjem, hogy porból és hamuból való ember vagyok, minden természetes hibával és szenvedéllyel, amely az emberiséget sújtja. Ezért azt kérem tőled, Uram és Szabadítóm, ments meg önmagamtól és minden kártól, amit magamnak okozhatok, miközben áldássá próbálok lenni másoknak! Tölts be erőddel a Szentlélek által, akkor a Te erőddel járok, és elmondom igazságodat, csak a tiedet egyedül. Terjesztem a megváltó szeretet üzenetét, amíg erőm tart. Aztán, drága Uram, amikor megöregszem, elfáradok és túl gyenge leszek, hogy tovább menjek, készíts helyet odafönt, és számlálj szentjeid közé az örökkévaló dicsőségben! Ámen. ÁMEN.

A. W. Tozer
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A Szolga befejezett munkája
  2016-10-14 12:01:52, péntek
 
  A SZOLGA BEFEJEZETT MUNKÁJA * MÁRK 14-16

KÖZPONTI IGERÉSZ: MÁRK 15,24-16,20

ÖSSZEFOGLALÁS * Eljött az ideje, hogy Jézus teljes mértékben megmutassa szolgai mivoltát. Isten Páskabáránya számára eljött a rég várt óra. Miután ellenségei összefogtak ellene, egyik közeli követője elárulta, egy másik pedig megtagadta, kihallgatták és végül kivégezték, Jézus szolgáló élete látszólag befejeződik. De minden csoda között a legnagyobb, ahogy a húsvéti napfelkelte első sugarai megvilágítják az üres sírt, előkészítve azt a küldetést, amelyet Jézus a követőire ruházott, hogy a világ minden tájára elvigyék a jó hírt.

NAPI ÚTRAVALÓ * Júdás, az áruló; Péter, a tagadó, s még 10 ember, akik ,,elhagyták őt és elfutottak" (14,50). Ők voltak a ,,tizenkettő" - nem éppen az a ,,sztárcsapat", akik az evangélium üzenetét elviszik majd a haldokló világnak. Vagy mégis?
Egy régi legenda szerint Jézus a feltámadása és mennybemenetele után a menny kapujában találkozott az angyalok hadával, akik megkérdőjelezték tőle: ,,Hol a sereged, Urunk?"
Jézus az Olajfák hegyére mutatott, ahonnan fölemelkedett: ,,Ott vannak - látjátok őket? Az a seregem."
Az angyalok meglepődve és kissé hitetlenkedve kérdezték: ,,Az a sereged? De Urunk, mi lesz, ha cserbenhagynak?"
Jézus így felelt: ,,Ha cserbenhagynak, akkor hiábavalónak bizonyul mindaz, amit tettem - a csodáim, a beszédeim, a földi életem, az áldozati halálom. De nem fognak cserbenhagyni, mert velük vagyok."
Az Úr, aki megparancsolta követőinek: ,,Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek" (Márk 16,15), azt is mondta: ,,íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig" (Máté 28,20). Munka nélkül vagy? Az Ács továbbra is készséges munkatársakat keres. Jelentkezz azonnal imádságban!

BETEKINTÉS * EGY SZOLGA ÉLETE, EGY SZOLGA HALÁLA - Krisztust 30 ezüstért adták el - ennyi volt egy közönséges rabszolga ára. Keresztre feszítették, ahogy csak rabszolgákat és közönséges bűnözöket szoktak kivégezni. Halálával is példát mutatott a szolgálatban mindazoknak, akik életükben követni akarják őt.

A keresztyén ember feladata láthatóvá, érthetővé és vonzóvá tenni az Úr Jézust.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Mert aki megnyer engem..."
  2016-10-14 08:44:21, péntek
 
  ,,Mert aki megnyer engem, nyert életet. (...) Minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált." (Példabeszédek könyve 8:35,36)



Ezek a szavak: ,,Semmiképpen ki nem vetem", az ítélet napján nagy jelentőségűek lesznek.
Krisztusnál örök élet van azok számára, akik Hozzá mennek. Soha nem fognak elveszni, mert semmiképpen ki nem veti őket. De azokat, akik nem akartak Hozzá menni, azokat ki fogja akkor vetni és el kell kárhozniuk. Krisztusnál örök igazság van azok számára, akik Hozzá mennek. Fölöltözteti őket az Ő igazságába. A többiek bűneik szennyes rongyaiba öltözve lesznek majd ott. Saját leplükben fognak szégyenkezni az Úr és az angyalok előtt.
Krisztusnak drága vére van, mely, mint egy forrás, szabadon megközelíthető annak a számára, aki Hozzá megy, hogy örök élete legyen. Ő semmiképpen nem veti ki azt. De azokat, akik nem mennek, kiveti és bűneiket megbosszulja.
Krisztusnak drága ígéretei vannak; azok, akik Hozzá mennek, részesülnek azokban. Őket semmiképpen ki nem veti. De akik nem mennek, nem részesülnek abban. Krisztusban minden ígéret igen és ámen. Azoknak, akik nem mennek Hozzá, ebből nincs haszna.
Krisztusnál van a kegyelem teljessége azok számára, akik Hozzá mennek, hogy életük legyen. Azokat, akik nem mennek Hozzá, kegyelem nélküli állapotukban hagyja. Utoléri őket a halál, a pokol és az ítélet.
Krisztus Közbenjáró, és örökké él, hogy Szószóló legyen népe számára. De ,,Megsokasodnak fájdalmaik, akik más isten után sietnek" (Zsolt 16:4).
Kegyelem által azok közé tartozol, akik mennek, vagy azok közé, akik nem vágyakoznak Utána?

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4173
  • e Hét: 10419
  • e Hónap: 39731
  • e Év: 227533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.