Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az Emberfia intelmei
  2016-10-19 08:43:33, szerda
 
  AZ EMBERFIA INTELMEI * LUKÁCS 10-12

KÖZPONTI IGERÉSZ: LUKÁCS 10,1-37


ÖSSZEFOGLALÁS * Jézus hetven tanítványt küld ki kettesével, meghagyva nekik: ,,Gyógyítsátok az ott lévő betegeket, és mondjátok nekik: Elközelített az Isten országa." (10,9) Amikor visszatérnek, lelkesedésük arra indítja Jézust, hogy felujjongva spontán szavakkal dicsérje Istent (10,21). De már gyülekeznek az összeütközés fellegei. Egyesek Isten helyett a Sátánnak tulajdonítják csodáit. Mások további csodás jeleket követelnek. A farizeusok támadják, mert látszólag figyelmen kívül hagyja hagyományaikat. Jézus erre kifogásolja a vallási vezetők képmutatását, és figyelmezteti a tanítványokat, hogy éberen munkálkodjanak.

NAPI ÚTRAVALÓ * Tegyük fel néhány percre, hogy a világon körülbelül hétmilliárd ember él (jelenleg ez a helyzet), és te vagy az egyetlen keresztyén (nem így van). Ha a következő 12 hónapban az Úrhoz vezetnél valakit, majd a következő évben mindketten az Úrhoz vezetnétek egy-egy embert stb., hány év kellene ahhoz, hogy mindenki megtérjen (legalábbis statisztikailag)?
A megsokszorozódás döbbenetes ténye a következő. Ha mindenki a ,,minden ember megnyer egyet" hozzáállással közelítené meg Krisztus nagy missziós parancsát, akkor a feladatot 33 éven belül könnyen végre lehetne hajtani!
Jézus kettesével küldte ki tanítványait, de az evangélium terjesztésének feladatát egyesével végezték: egy Krisztussal járó ember továbbadta a jó hírt egy Krisztus nélküli embernek. Segít ez felismerni, mennyire fontos lehet a cél elérése szempontjából egyetlen bizonyságtétel - a saját bizonyságtételed? Írd a margóra egy meg nem tért ismerősöd nevét, s állítsd az illetőt imádságaid - és bizonyságtételed - középpontjába! Így terjed az örömhír!

BETEKINTÉS * GYANÚS JEL (11,29-30) - Lukács följegyzi, hogy Jézus Jónás prófétához hasonlítja magát, és ,,Jónás jeléről" beszél. De mi ,,Jónás jele"? Lukács nem mondja el. Nézd meg a Máté 12,38-41-et! El tudnád ezt magyarázni egy nem keresztyén barátodnak? Próbáld meg!

Az evangélizáció az egész egyház folyamatos feladata, nem pedig egyes tagjainak különös hobbija.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A skorpió és a béka
  2016-10-19 08:20:18, szerda
 
  Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón. A folyó viszont széles volt, nagy sodrással, a skorpió pedig nem tudott úszni. Hirtelen meglátta a magában békésen üldögélő békát, és elhatározta, hogy szívességet kér tőle.
A béka belement, hogy átviszi a skorpiót a túlpartra a hátán, de csak azzal a feltétellel, hogy a skorpió nem fogja megszúrni. A skorpió, miután átgondolta a dolgot, elfogadta a feltételt, és a szavát adta, hogy nem fogja megszúrni a békát.
Mielőtt még a folyó felét elérték volna, a skorpió belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka a hátára fordult a folyó vizén, a skorpió szemébe nézett, és könnyekkel telt szemekkel megkérdezte:
- Miért tetted ezt? A szavadat adtad, és mégis megszúrtál.. így most mindketten megfulladunk. A skorpió így felelt:
- Nem tehetek róla. Ilyen a természetem.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Akinek nem volt lába
  2016-10-19 08:19:29, szerda
 
  "Egy öregember azt mondta, hogy életében csak egyszer panaszkodott - amikor fázott a lába, és nem volt pénze cipőre. Akkor azonban látott egy boldog embert, akinek nem volt lába. Sosem panaszkodott többé. "  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A két koldus
  2016-10-19 08:18:26, szerda
 
  Két koldus lakott az egyik falu mellett.Az egyikük vak volt,a másiknak nem volt lába.
Egy napon kigyulladt a falu melletti erdö,amelyben éltek.
A koldusok természetesen vetélytársak voltak szüntelen haragban álltak egymással .Ellenségek voltak nem barátok.
Amikor az erdö kigyulladt,a két koldus elgondolkozott egy pillanatra.Ellenségek voltak,még csak nem is beszéltek egymással,de ez most vészhelyzet volt.
A vak ember azt mondta a másiknak,akinek nem volt lába.
-Egyetlen módon menekülhetünk meg,ha felülsz a vállamra,te használod az én lábamat,én pedig a te szemedet. ez az egyetlen útja a menekülésnek.

MEGMENEKÜLTEK
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Jöjjetek énhozzám mindnyájan..."
  2016-10-19 07:56:31, szerda
 
  "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket." (Máté 11:28)


Bűnös, aki elindulsz, Krisztus hív, hogy Vele vacsorálj. Hív, hogy igyál Vele bort. Hív, hogy menj Vele borozó házába, és legyen zászló feletted a szerelme! (Énekek éneke 2:4)
De én kételkedem ebben, mondja a bűnös. Én azonban azt felelem neked: "Ő hív téged. Meghív a lakomájára, hogy egyed szőlőjét és almáit, igyad borát, és gránátalma borát."
Talán azt mondod: "Ó, én félek, kételkedem, bizalmatlankodom, remegek, mivel az ellenkezőjét várom!" Én azt mondanám: "Távozz, tudatlanság, ebből az emberből!" Neked meg azt: "Ne félj, bűnös, aki Jézushoz mész, csak higgy! Ő mondta, hogy azt, aki Hozzá jön, semmiképpen ki nem veti."
Bűnös, aki Jézushoz mész, igyekezz jobban megismerni Krisztust. Iparkodj, keresd ezt az ismeretet, mint az ezüstöt, áss ezután az ismeret után, mint valami elrejtett kincs után. Ez egyre erősebbé tesz. Ez által mondhatta Pál: "Tudom, kinek hittem." Ezt azért mondhatta, mivel megismerhette Őt. És mi következik még ezután? Nos, ez: "Tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra" (2Tim 1:12). Mit bízott Pál az Úr Jézusra? A válasz. A lelkét.
Miért bízta Pál Jézusra a lelkét? Nos, mivel ismerte. Úgy ismerte, mint aki hű, szeretetteljes. Tudta, hogy nem hagyja őt elveszni, sem becsapni, és ezért tette Pál lelkét az Üdvözítő lába elé, és bízta azt Rá, hogy őrizze meg ama napra.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5465
  • e Hét: 11711
  • e Hónap: 41023
  • e Év: 228825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.