Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Film Jobs Gondolkozz másképp Magyar teljes
  2016-10-20 10:54:34, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szép írások
  2016-10-20 10:23:14, csütörtök
 
  Meg kell tanulnod meglátni a rendkívüliséget a hétköznapiban, és ez nagy művészet. Egy nő nem csupán a bőre, nem csupán az arca, nem csupán a testi hányada. Egy nőnek lelke van! Bensőséges kapcsolatban kell vele lenned, részévé kell válnod az életének, a belső életének. ...Az emberek unatkoznak a feleségük és férjük mellett, s ennek az az oka, hogy nem képesek valódi kapcsolatot teremteni a másik lelkével. A testtel kapcsolatot teremtenek ugyan, ám azt a kapcsolatot elmulasztják létrehozni, mely a szívet a szívvel, a középpontot a középponttal, a lelket a lélekkel összeköti. Mihelyt rájössz, hogyan teremts kapcsolatot a lelketek között, mihelyt lelki társakká váltok, akkortól szó sincs unalomról. Akkortól mindig akad felfedezni való a másikban. (Osho)




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 10:19:57, csütörtök
 
  Ha el akarnám képzelni a mennyet, egy kinyíló ajtót képzelnék. És mögötte, ott találnám Őt, amint vár rám.
Hasított már beléd az érzés valakit megismerve, hogy Ő az ? Érezted azt, hogy egy láthatatlan kapocs köt össze valakivel? Egy olyan kapocs, mely nem az ismeretségen alapul... nem azon, hogy régóta összetartozol valakivel és megtanultad szeretni... nem... Arról az érzésről beszélek, mikor úgy érzed, mintha a másik feledet találtad volna meg... mintha szíved meglelte volna elszakított darabját. Ő az az ember, aki mindig is hozzád tartozott, csak eddig nem találtál rá... ő az, akit nem kell megismerned ahhoz, hogy szeress, mert a szíved már ismeri őt... Nem kérdezel, nem gondolkozol... csupán érzel. Nem félsz letenni kezébe lelkedet, nem félsz rábízni magadat, mert tudod, ha téged bánt, önmagát bántja... mert egyek vagytok... talán már azóta, hogy megszületett lelketek. Te Ő vagy, és Ő te! Két test, egy lélek... Ő az IGAZI!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 10:12:39, csütörtök
 
  Megkaphatjátok a nőt, de ha nem szeretitek igazán: soha nem lesztek boldogok. És ti, asszonyok, tiétek a férfi, de ha nem szeretitek határtalanul: elveszítitek. Szárnyaló nőiességeket, ékességetek, finomságotok, csókjaitok és öleléseitek nélkül ők örök vándorok. Pedig ők is csak arra vágyakoznak, amire ti. Hogy szeressétek őket! S ők titeket. (Polgár Ernő)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 10:08:12, csütörtök
 
  Amíg nem tudsz szabadjára engedni valakit, addig nem tudod megteremteni a feltétlen bizalmat és szeretetet sem. Addig csupán birtokolni vágysz, s ez mind félelmeid következménye. Amíg arra törekszel, hogy bűntudatot kelts a másikban, addig nem jöhet létre egy lélektársi kapcsolódás.
Egy tudatos ember életében nincs szükség játszmákra. Tudja, hogy minden egy Isteni terv alapján zajlik. Akár áldozat, akár zsarnok, a hitét kell visszaszereznie. Meg kell találni azt a pontot, amikor elveszett az ősbizalom, és felvette jelenlegi szerepét.
Nincs szükség arra, hogy mások életét irányítsd. Tiszteld magad annyira, hogy rendbe teszed a saját portádat, s ragyogásod behívja azokat a lélektársakat, akikkel kölcsönösen segítitek egymást az úton. Hidd el, mindenki számára vonzóbb egy olyan ember, aki a maga teljességében ragyog, sugározza a szabadságot, mint az, aki állandóan feszült és kontrollál. Egy boldog lélekhez bárki szívesen kapcsolódik.
Neked semmi más dolgod, mint megtalálni a középpontod, és sugározd a fényed. A többi már úgyis régen eldőlt odafent... -Mohácsi Viktória-



Valamit elengedni annyit jelent, mint megváltozva tovább menni..



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 10:05:04, csütörtök
 
  Vannak olyan emberek, akik a megjelenésükkel változtatják meg az életünket, mások pedig a távozásukkal..
Senki sem tisztul meg attól, hogy tovább hempereg a sárban, és hosszasan kesereg jelenlegi vagy múltbéli gyengeségein. Nem a másik tehet róla, hogy betelt a poharunk. Én vagyok a felelős, mert nem ürítettem rendszeresen.Sokan a múlt árnyaitól örökké szenvedve élik az életüket boldogtalanul, félelmekkel, kishitűséggel telve. Ezek az emberek folyamatosan hátratekintenek, ahelyett, hogy megacélozott jellemmel, kihúzott gerinccel inkább előre, a szebb jövő felé fordulnának. A múlton rágódni elvesztegetett idő. Ne bánd azt, ami elmúlt! Engedd el, mit elveszítettél! Úgysem tudsz változtatni azon, ami elmúlt. Felesleges időpocsékolás. Ne tekints mindig hátra! Menj csak előre! Élvezd inkább a jelent, és higgy a jövődben! Élj tudatosan, és hidd el: minden egyes pillanat ajándék. A jövőd nem a múltad miatt fog megváltozni. Hanem ha változtatsz a hozzáállásodon.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 09:56:24, csütörtök
 
  Minden ember életében van egy olyan találkozás, amikor lelke hazatér. Amikor legszívesebben a világba kiáltaná: "Végre itt vagy!" Mintha hirtelen a szívében minden hiányt kielégülés töltene fel, végre értelmet nyer minden átszenvedett éjszaka.
Bármilyen is az emberi forma, bármilyen a külső, a szemében felismerjük a lelkét, és azt, hogy bizony évezredek óta ismerjük egymást. Nem kellenek a szavak, a szívek mesélnek egymásnak. Lelkünk pedig meghallja a másik lelkének lágy dallamát.
Úgy érezzük, hogy bolyongásunk véget ért, létünk értelmet nyert, megéreztük a szeretet csodáját, mit soha többé nem szeretnénk elveszíteni már...
-Mohácsi Viktória-



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-10-20 09:51:11, csütörtök
 
  Annak az embernek add oda magad, aki nem fél megnyílni Neked. Aki lelkedet is megérzi, nem csak a testet látja. Aki teljes figyelmét Rád fordítja, és Te vagy neki az első.
Annak add oda magad, aki nem menekül, nem épít falat maga köré, és aki tudja, hogy miattad ragyog szebben a nap. Aki úgy érzi, hogy minden Veled töltött pillanat egy ajándék. Aki elfogad feltételek nélkül, és nem akar megváltoztatni. Aki önmagadért szeret, azért a csodáért, aki a testedben él.
Annak az embernek add oda magad, aki akkor is melletted van, amikor legszívesebben magad elől is menekülnél. Aki akkor is látja a jót Benned, amikor Te magad nem. Aki nem a saját érzéseitől fél, hanem attól, hogy elveszít Téged.
Annak az embernek add oda magad, aki a leginkább arra vágyik, hogy Téged boldoggá tegyen. Aki alig várja, hogy Hozzád érjen, és csillog a szeme, amikor Rád néz.
Aki átölel, magához húz, s Te megnyugszol. Hazaértél. Ne érd be kevesebbel! (Mohácsi Viktória)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-10-20 09:31:56, csütörtök
 
 



Váci Mihály : Két szárny

Még alig emelkedő gondolatnak
vagyunk mi egy-egy szárnya.
Lehullna ez az égreszálló madár,
ha a két szárny elválna.

Két szárny vagyunk, de fenn a fellegekben
nem szállhatunk, csak mind a ketten
szívverésnyire pontos
együtemben.

Szállj hát velem
egy rezdülésű szárnycsapással.
Hullongó tollak voltunk egyedül,
- szárnyak lettünk egymással




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 305 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1279
  • e Hét: 2751
  • e Hónap: 11934
  • e Év: 64642
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.