Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kellemes hétvégét
  2016-10-21 17:45:16, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Szép estét látogatóimnak
  2016-10-21 17:42:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Png virág
  2016-10-21 17:41:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Png virág
  2016-10-21 17:39:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Png nő
  2016-10-21 17:36:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png nők  
Png nő
  2016-10-21 17:35:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png nők  
Fejfájásra, szorongásra fogyasszunk levendulateát
  2016-10-21 17:29:38, péntek
 
  Számos ember szenved a krónikus fejfájástól. Másoknak a szorongás nehezíti mindennapjait. És van egy szerencsétlen metszet, akiket mindkét negatív hatás érint.

Jó hír, hogy van rá egy hatékony gyógynövény, amivel a panaszainknak búcsút inthetünk: a szárított levendulából vagy levendulaolajból készült levendulatea.

Szakemberek szerint a fejfájás és a szorongás kéz a kézben jár. Ha valaki általános pánikbetegségben szenved, valószínűleg a feje is rendszeresen sajog. Amikor feszültek vagyunk, izmaink görcsbe rándulnak, ami a fejfájás egyik leggyakoribb oka.
Évezredes hagyomány

Bár a vényköteles gyógyszerektől az akupunktúráig számtalan ismert mód létezik a szorongás és a fejfájás kezelésére, a levendulát már évezredekkel ezelőtt is használták őseink.

A levendulaolaj volt az egyik legelterjedtebb olaj a régi időkben. Az egyiptomiak a mumifikáláshoz és parfümként, a rómaiak fürdéshez, sütéshez és légfrissítőként használták.

A levendula ugyanolyan hatást fejt ki a fejfájás és a szorongás csillapításánál, mint a pszichoaktív gyógyszerek osztályába tartozó vegyületek, a benzodiazepinek. Orvosok szerint további kutatásokra van szükség a területen, de az eddigi eredmények biztatóak.

Biztonságos?

Szakemberek között még most sincs egyetértés abban, hogy milyen hatással van az emésztésünkre, egészségünkre a levendula illóolajának fogyasztása, és bár jóváhagyták alternatív terápiaként, ugyanakkor az orvosok nem javasolják az erősen koncentrált levendulaolaj nagy mennyiségű fogyasztását. Persze nem is kell kockára tenni az egészségünket, hogy megtapasztaljuk, beválik-e ez a gyógymód számunkra, hiszen a levendulatea fogyasztása abszolút biztonságos.
Hogyan kell elkészíteni?

Helyezzünk egy teáskanál levendulát két és fél deci forró vízbe, hagyjuk állni 6-7 percig, majd szűrjük le. Előfordulhat, hogy az íze túl erős lesz, szappanra vagy parfümre hasonlít, de hatékonyságát tekintve így optimális.

Még ízletesebbé tehetjük, ha összekeverjük más gyógynövényekkel, például kamillával. A teának friss virágos zamata lesz, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a fejfájást is csillapítja.

Ne felejtsük, a fejfájás kiegészítő terápiájaként a természetes borsmenta illóolajat, mellyel halántékunkat és tarkónkat maszírozva eredményesebbé tehetjük a kezelést.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Az őszi-téli esték nagy kedvence a gőzölgő forralt bor.
  2016-10-21 17:26:29, péntek
 
  A forralt bor a testet és a lelket egyaránt átmelegíti, mindemellett az egészségünknek is jót tesz. Az alapreceptet sokan ismerik, most egy igazán kellemes, mondhatni pikáns változatot hoztunk.

Hozzávalók:

7 dl jó minőségű félszáraz vörösbor
1 db narancs
1 db biocitrom héja
5 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
1 egész fahéj
6 szegfűszeg
egy csipetnyi szerecsendió
ujjnyi gyömbér
és ami pedig igazán különlegessé teszi, az a 2 evőkanál konyak

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
2016. 10. 18. 18:16

Az őszi-téli esték nagy kedvence a gőzölgő forralt bor. Íme egy különlegesen finom változat.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Lenyűgözte a borászokat a szalmán érlelt olaszrizling
Íme a roboráló és memóriajavító rozmaringbor, a királynők gyógyvize
Szárnyaló pincészet szelíd motorosokkal
A forralt bor a testet és a lelket egyaránt átmelegíti, mindemellett az egészségünknek is jót tesz. Az alapreceptet sokan ismerik, most egy igazán kellemes, mondhatni pikáns változatot hoztunk.

Hozzávalók:

7 dl jó minőségű félszáraz vörösbor
1 db narancs
1 db biocitrom héja
5 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
1 egész fahéj
6 szegfűszeg
egy csipetnyi szerecsendió
ujjnyi gyömbér
és ami pedig igazán különlegessé teszi, az a 2 evőkanál konyak
Melegen ajánljuk >>> 12 őrülten jó boros recept a hűvös napokra

Elkészítése:
Öntsük egy lábasba az üveg bort. Tévedés, hogy bármilyen minőségű bor megteszi, minél jobb minőségűt választunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Facsarjuk bele a narancs levét, reszeld hozzá a citrom héját, majd cukrozd, fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel. Kis lángon hevítsük és arra figyeljünk, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata és az alkoholtartalom is elillan. Időnként kevergessük, és csak forráspontig hevítsük. Zárjuk le és öntsük hozzá a 2 evőkanál konyakot. Fogyasztás előtt várjunk néhány percet, hogy az ízek összeérjenek majd merjük bögrékbe, és karikázzunk bele narancsot. Díszíthetjük csillagánizzsal.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia  
Almatárolási praktikák
  2016-10-21 17:24:24, péntek
 
  Számos jól tárolható almafajta van már a piacon, de hogy hogyan tartható el tavaszig, az attól is függ, hogy mikor szedjük le és hogyan tároljuk a gyümölcsöt.

Hol és hogyan tároljuk?

A tárolásra fénytől és fagytól védett helyett válasszunk, például pincehelyiséget. A legideálisabb, ha a hőmérséklet 2-5°C fok között van.
A tároló helyiséget is érdemes előkészíteni. Ha a tároló helyiség felmelegedett volna a nyári hónapok folyamán, érdemes éjszakai szellőztetéssel lehűlését gyorsítani. A takarítást célszerű fertőtlenítéssel egybe kötni, hogy a tárolás során esetleg romlást okozó gombák, baktériumokat elöljük.
A leszedett gyümölcsöt ne tartsuk a szükségesnél hosszabb ideig a tárolón kívül, mert a leszedett alma érése az állás közben gyorsul.
A sorolva - azaz rekeszenként egymás mellett, egy rétegben elhelyezve - betárolt gyümölcs hosszabb ideig eltartható, mint az ömlesztve tárolt.
Lehetőleg ne tároljunk téli almát és burgonyát együtt, mert felgyorsítják egymás érését: a gumók előbb csírázásnak indulnak, míg az alma utóérése gyorsul.
Tárolás során folyamatosan figyeljük a gyümölcsöket: ha fonnyadást vagy romlást észlelünk, az már a tárolhatóság végét jelzi.

Szedési és fogyasztási idő

Amíg a nyári almák szedési és fogyasztási ideje egybeesik, addig a késői érésű - különösen a téli - fajtáknál két különböző érettségi időt, szedésit és fogyasztásit különböztetünk meg. A megfelelő időben szedett téli alma jól tárolható és a tárolás során válik igazán ízletes, élvezhető gyümölccsé: megváltozik az alapszíne, puhább és édesebb lesz a húsa.
A fogyasztási érettség állapotát viszonylag könnyű megállapítani, az optimális szedési időt azonban már jóval nehezebb. A túl korán szedett alma minősége gyengébb lesz és elmarad az érés vége felé tapasztalható súlygyarapodás, míg a késve betakarított veszít tárolhatóságából és negatívan hathat a következő évi termésmennyiségre is.

Így tesztelhetjük

A szedési időpont megállapításában nyújt segítséget az ún. keményítőpróba, amit házikertek esetében is könnyen elvégezhetünk, hisz csak egy kés és némi jódoldat szükséges hozzá. A teszt lényege, hogy a kettévágott almára jódot öntve az éretlen, keményítőben gazdag részek látványosan sötétbarnára, feketére színeződnek, míg az érett, magas cukortartalmú részek színe nem változik.
 
 
0 komment , kategória:  Házi praktikák  
Mit árul el rólad kedvenc őszi illat
  2016-10-21 17:21:46, péntek
 
  Lehullott falevelek

Befelé forduló vagy. Az őszi levelek egyedülálló aromája előhozza belőled költői oldalad, ahogy az évszak sajátosságain merengesz. Érzékeny és bölcs személyiség vagy, barátaid pedig bátran fordulnak hozzád tanácsért.

Széna

Nyitott és kalandos vagy. Mindig az adott pillanatnak élsz, aki kihasználja az élet minden percét. Inkább a szabadban töltöd az időt, mintsem a négy fal között, amit rengeteg meleg ruhád is lehetővé tesz.

Juharszirup

Precíz vagy. Pontosan tudod, hogy mit csinálsz és mit nem szeretsz, magabiztosságodat pedig értékelik a környezetedben élő emberek.
Alma

Társaságkedvelő, optimista és élénk vagy, a naptárad hetekre előre zsúfolásig megtelik. Sosem vettél részt olyan őszi programon, amit nem szerettél volna. A telefonod mindig megtelik a tárhely, annyi fényképet készítesz, mikor megörökíted az eseményeket.

Karamellás cukorka

Fantáziadús vagy. Izgalommal töltenek el és fel tudod idézni a régi idők őszi illatait, látványát. Nagyon jó a memóriád és mindig benned él a gyermek éned.

Kandalló

Otthonülő típus vagy. Inkább elolvasol egy könyvet, minthogy bulizz egy nagyot. Ez nem jelenti azt, hogy barátságtalan lennél. Sőt, mint a kandalló, meleget sugárzol. A barátaid szeretnek a környezetben lenni és gyakran elárulják neked a titkaikat.
Sütőtök

Gondoskodó vagy. Minden születésnapra, évfordulóra és fontos dátumra emlékszel. Tökéletes barát vagy, aki mindig előre gondoskodik az ajándékokról.

Bőr

Szentimentális vagy. Megbízható bőrkabátod számos őszön kitartott melletted és nem cserélnéd le a legelegánsabb új kabátra sem. Úgy kezeled, mint egy régi barátodat. Kicsit óvatos is vagy az új dolgokkal, és az embereknek is ki kell érdemelnie a bizalmadat, mielőtt közelebb férkőznének hozzád.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 474 db bejegyzés
e év: 5284 db bejegyzés
Összes: 128127 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1810
  • e Hét: 36124
  • e Hónap: 89796
  • e Év: 368021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.