Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az Emberfia diadala
  2016-10-23 13:28:38, vasárnap
 
  AZ EMBERFIA DIADALA * LUKÁCS 22-24

KÖZPONTI IGERÉSZ: LUKÁCS 24

ÖSSZEFOGLALÁS * Lukács a rá jellemző részletességgel teljes egészében beszámol az Emberfia elfogatásáról, kihallgatásáról és megfeszítéséről. Szemléletes szóképekkel írja le Júdás ördögi mesterkedését, az utolsó vacsora szívélyes közösségét, a Gecsemáné kerti lelki gyötrődést. Péter tragikus tagadását, a vallatások utáni igazságtalan ítéletét, valamint a római kivégzés embertelen haláltusáját. De a jeruzsálemi sötét napok után felvirrad az első ragyogó húsvéti hajnal, amikor az angyalok adják hírül: ,,Nincs itt, hanem feltámadt." (24,6)

NAPI ÚTRAVALÓ * Ha nehezedre esik naponta dicsérni Istent, ez valószínűleg nem azért van, mert kevés dologért dicsérhetnéd őt, hanem mert rossz az emlékezőtehetséged.
Vegyük például a következő jelenetet a Lukács 24-ből. Húsvét vasárnap reggel van. A kiürült sírnál áll néhány asszony, akik ,,tanácstalanok" és ,,megrémültek" (24,4-5). Hamarosan csatlakozik hozzájuk Péter, aki ,,csodálkozik magában" (24,12). A következő jelenetben két férfit látunk Emmaus felé tartani az úton. ,,Szomorúan" tárgyalják a legfrissebb jeruzsálemi eseményeket (24,17).
Kérdés: Mi lehetett az oka ennek a sok szomorúságnak és tanácstalanságnak?
Válasz: Éppen az az esemény, amelyet Jézus legalább ötször megjövendölt - a feltámadása! Ez az esemény öröm és boldogság helyett bánattal és szomorúsággal töltötte el követőit - nem mintha rossz hír lett volna, hanem mert a tanítványok emlékezőtehetsége olyan rossz volt!
Nem foszt meg gyenge memóriád attól az örömtől, amelyet ma neked szán Isten? Sorold föl, mennyi mindenben bánt veled irgalmasan Isten ebben a hónapban! Emlékszel? Persze! Akkor hát mosolyogj!

BETEKINTÉS * BEFEJEZETLEN ELVÉGZETT FELADAT (24,44-49) - Jézus küldetése bizonyos értelemben befejeződött, mert megvalósult dolgokon (halálán és feltámadásán) alapult. Más értelemben viszont éppen ekkor kezdődött el, mert a világnak meg kellett hallania a jó hírt, melyet csak maroknyian ismertek első kézből. Lukács második könyvében, Az apostolok cselekedeteiben folytatódik az izgalmas történet.

Akkor is dicsérd Istent, amikor nem érted, amit tesz!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Járuljunk azért bizodalommal..."
  2016-10-23 12:44:05, vasárnap
 
  "Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez." (Zsidókhoz írt levél 4:16)



Vannak Istennek olyan gyermekei, akik azt hiszik, hogy Isten nehéz, fárasztó úton vezeti őket Krisztushoz. Azt tanácsolom neked: ha Isten barátságosabban bánik veled, mint más gyermekeivel, ne zúgolódj miatta. Ne vesd meg a vizeket, melyek oly csendesen folynak, és nem olyan folyóvizeken visz át, melyek sebesek és mélyek. Péternek azt mondta: "Kövess engem!" És milyen leszidást hallott Zákeus? Zákeusról csak azt olvassuk, hogy Jézus azt mondta neki: "Zákeus, hamar szállj alá." Lukács azt mondja: "És sietve leszálla, és örömmel fogadá őt" (Luk 19:5-6). Ha Péter és Zákeus olyan ellenvetéseket tett volna, mint amilyeneket te teszel, és ha ők szabták volna meg az Úr Lelkének az utat, ahogy te, akkor sokáig tartott volna, míg eljutnak Jézushoz. Ezenkívül még azt mondom neked, hogy a bűn érzésének nagysága, az ördög félelmetes ordítása, Krisztus különös kijelentései, stb., nem bizonyíthatják, hogy Isten a lelkedet Krisztushoz vezeti. Gondolj Bálámra, Kainra, Júdásra és másokra. Gondolj arra, hogy a kísértések, melyek most még nem, érnek, hamar jöhetnek. Vigyázz és imádkozz sokkal jobban, hogy kísértésbe ne juss.
Azt mondod: ha támadás érne, akkor gyorsabban és nagyobb bizalommal menekülnék Krisztushoz. Szegény ember. Nem tudod, mit beszélsz. Igaz, az Úr némelyeket a megpróbáltatás nehéz útján vezet. De az is igaz, hogy az Úr gyermekei közül némelyeket meg a vigasztalás vizein visz át. Ha látod, hogy szükséged van Krisztus igazságára, és ha föl akarod venni keresztedet, hogy kövesd Őt, akkor ne töprengj tovább, hanem jöjj Hozzá.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.