Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten Fiának eljövetele
  2016-10-24 13:15:29, hétfő
 
  ISTEN FIÁNAK ELJÖVETELE * JÁNOS 1-2

KÖZPONTI IGERÉSZ: JÁNOS 1,1-18; 2,1-11

ÖSSZEFOGLALÁS * Máté, Márk, Lukács evangéliumát szinoptikus evangéliumoknak nevezik (az ,,együtt lát" jelentésű görög szó alapján), mert sok közös anyagot tartalmaznak. Ezzel szemben János evangéliuma, amely kiegészíti őket, Jézus életének és szolgálatának negyedik szemléletmódját mutatja be. János evangéliumának nem kevesebb, mint 92%-a a másik három evangélium egyikében sem szerepel. János írásának célja meggyőzni az olvasókat arról, hogy kicsoda Jézus (Isten Fia), és hogyan található meg őbenne az új élet (20,30-31). Az örök múltban kezdi beszámolóját, megmutatva, hogyan lett testté az Istennel egy Ige (1,1), hogy az ő üzenetét elvigye az emberiségnek.

NAPI ÚTRAVALÓ * A mai fejezetek sokféle helyzetben mutatják be Jézust: megkeresztelkedik a Jordánban, elhívja tanítványait, véghezviszi első csodáját. Ezek az események szűk körben történtek, nem a nyilvánosságnak szóltak. Jézus harsonaszó és média figyelme nélkül ment a Jordán folyóhoz; csak a legjobb barátai tudták, mit csinál.
Manapság, az ,,elektronikus gyülekezet" korában, amikor világszerte a rádió és a tévé hirdeti az evangéliumot, könnyen megesik, hogy a közvetítő eszköz kerül a középpontba, és háttérbe szorul az üzenet, s így a jó hír hirdetése kevés hatást gyakorol az egyénre.
Jézus azonban nem egy arctalan tömeg tagjaiként tekint ránk; szeretettel és bensőségesen, egyénileg törődik mindegyikünkkel. Olvasd el figyelmesen a János 1,43-at, s közben Galileát helyettesítsd a városoddal, Fülöpöt pedig a neveddel. Urunk üzenete változatlan. Nem a tömegeknek szól, hanem minden egyes embernek.
Legyen nálad ma egy kis tükör, és időnként (amikor senki sem figyel) nézd meg magad! Azt az embert látod benne, akit Jézus arra kér: ,,Kövess engem!"? Mi lesz ma a válaszod?

BETEKINTÉS * HÉT JEL JÁNOS EVANGÉLIUMÁBAN - János hét meggyőző csodára építi evangéliumát, nehezen cáfolható érvekkel támasztva alá Jézus istenségét. Az elsőt a 2. fejezetben találod (lásd 2,11), a többit pedig a 4-6., 9. és 11. fejezetekben. Megtalálod mind a hetet?

Nem az tesz minket gazdaggá, amit megszerzünk, hanem amiről lemondunk.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Járuljunk azért bizodalommal..."
  2016-10-24 07:31:20, hétfő
 
  "Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez." (Zsidókhoz írt levél 4:16)



Azok, akik Jézushoz mennek, gyakran nagyon félnek, hogy Jézus Krisztus nem fogadja majd el őket. Ebből láthatjuk, hogy hit és kételkedés egyidőben lakhatnak ugyanabban a szívben. Amikor az Úr Jézus a tengeren járt, megfedte őket, hogy kicsinyhitűek. Nem azt mondta: Ó, ti hitetlenek, hanem: Ó, ti kicsinyhitűek! Volt hitük ugyanis, minden kételkedésük közben.
Ez a helyzet sok olyannal is, aki Hozzá megy.
Ha az ígéretre, egy bátorító szóra néznek hit által, akkor mennek. De ha önmagukra néznek, vagy a nehézségekre, melyek rájuk várnak, akkor kételkednek. Péter kérte: "Parancsolj, hogy hozzád mehessek." És Krisztus azt mondta: "Jövel." Akkor Péter kiszállt a hajóból, hogy Jézushoz menjen. Megkísérelte, hogy a vízen járjon.
Ez a helyzet a szegény, vágyakozó lélekkel is. Az is könyörög: "Parancsolj, hogy hozzád mehessek". És mi Krisztus válasza? "És azt, aki hozzám jő, semmiképpen ki nem vetem."
Ott megy a bűnös. A kísértés szele fúj; a kételkedés és félelem hullámai magasra csapnak. A Jézushoz induló bűnöst elsüllyesztik, mivel csak kicsi a hite.
Péter kicsinyhitében két dolgot figyelhetünk meg. Látjuk, hogy megy, és látjuk, hogy kiált. A kicsinyhit nem tudja megtenni az egész utat kiáltás nélkül.
Ha van szent bátorság, akkor béke van; de ha a béke eltűnik a szívből, akkor nem tud tovább menni és kiáltani fog: "Uram, tarts meg engem, mert elveszek!" Így őrizte meg Pétert is a Jézushoz menés és kiáltás, hogy nem pusztult el a habokban.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.