Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
vicces
  2016-10-26 19:47:29, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
arc diagnosztika
  2016-10-26 18:51:25, szerda
 
 



Arcunkon nem csak az érzelmek mutatkoznak meg, hanem a hiánybetegségek is. Cikkünkben az 5000 éves múlttal rendelkező kínai arcdiagnosztikára támaszkodva a betegségekre utaló jeleket vesszük sorra.
Ahogy a talpon, a tenyéren, a fülön, vagy a szemíriszen, úgy az arcon is ott rejtőznek láthatatlanul testünk belső szervei. Így, aki ennek tudatában van, akár saját magát is elemezheti, ha megjelenik az arcán valamilyen elváltozás. A kínai arcdiagnosztikát figyelembe véve Wilhelm Heinrich Schüssler alkotott maradandót, aki azzal egészítette ki az ősi tudományt, hogy a különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhatnak a szervezetben. 12 szöveti só terápiás rendszerét dolgozta ki homeopátiás formában. Aki bizonytalan az öndiagnózisban, forduljon homeopata szakemberhez! Komoly probléma, vagy az arcon meglepően gyorsan kialakuló változással természetesen szakorvost kell felkeresni.Az ősi és a modern arcdiagnosztika is három részre tagolja a fejet, ami azért fontos, hogy az arc mely részén jelentkezik elváltozás:



1. Felső zóna (hajtőtől szemöldökig): a homlok az intelligencia, a SZELLEM helye.

2. Középső zóna (szemöldöktől az orrhegyig): az illető más lelkekre való fogékonyságáról vall, ez a LÉLEK és a PSZICHÉ zónája

3. Alsó zóna (orrhegytől az állcsúcsig): az ösztönvilág, az anyagiak, tehát a TEST zónája.

ARCSZÍN: a sápadt, száraz, fénytelen arc vérszegénységre, krónikus veseproblémákra utal. Sárga arc: hasnyálmirigy- és gyomorgondok, máj-epe gondok. Vörös arcszín: szív és májproblémák, magas vérnyomás.

ARCBŐR: pergamenpapír-szerű ráncok: vese- és lépgyengeséget mutathatnak. Az orrgyöktől induló, meredeken lefelé futó ráncok: fejfájós emberekre jellemző.

FEJTETŐ: hajhullás, hajbetegségek: vese- és húgyhólyag problémákra utalhatnak.

HOMLOK: ha zsíros, pattanásos, túlterhelt: belek és máj. Egyéb elváltozások: túl sok tartósítószert, egészségtelen ételt viszel be a szervezetedbe. A homlokráncok az idegrendszerrel vannak összefüggésben: a három erős, mély vízszintes barázda az idegrendszer kimerültségére utalnak.

SZEM: ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák.

JÁROMCSONT: itt, vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák oxigénhiány, a tüdő elégtelen működése. Az áll és járomcsont közti ránc vékonybél problémát jelenthet.

FÜL: ha az arcbőrtől elütő színű, keringési problémák, csillogó bőr: ásványi anyagok hiánya.

ORR: ha pirosan erezett, magas vérnyomás, piros orrcsúcs: gyomorhurut. A gyakran zsírosodó orr: szívproblémákat, hasnyálmirigy-túlterheltséget jelezhet. Az orr vonalának görbülete utalhat a gerincferdülésre. Nagy orrlyukak: nagy tüdő, elegendő légzőfelület. Orrlyukak alatti pirosodás: túlzott cukor- és tejfogyasztás, váladékkal teli hörgők. Ha az orr és száj közötti kis bemélyedés (philtrum) vonalai nem párhuzamosak, hanem lefelé távolodnak háromszög alakba: az életenergia gyengülését jelzi az életkor előrehaladtával. Ha felfelé távolodik a két vonal: az életenergia erősödése.

SZÁJ: ha fakó a színe, vérkeringési probléma. Ha repedezett, kiszáradt: emésztési gondok. A száj környékén felbukkanó apró bőrhibák, súlyosabb esetben májfoltok: nőgyógyászati, hormonális panaszokra utalhatnak. Az ajak körüli terület a külső és belső nemi szervek állapotát is mutatják. Feltűnően széles száj jelezhet emésztési gondokat, krónikus hasmenést vagy székrekedést. Duzzadt ajkak: bélmozgás, felszívódási nehézségek. Tömör, keskeny ajkak: a túlzott állati eredetű fehérjefogyasztást, elsalakosodást mutatja. Az alsó ajak erős duzzanata és barázdáltsága: aranyérre utalhat.

NYELV: ha piros, vérszegénység, ha fehér: fekély, bélproblémák.

ÁLL: az állcsúcs kipirosodása, pattanások: kismedencei energiahiány, méh- vagy prosztatazavarok. Állkapocs tájék korpásodása férfiaknál: vastagbél, máj, lépkanyar gyulladása. Állkapocs tájékon májfolt nőknél: mellékvese kimerültség, ugyanitt szőrösödés nőknél: gombásodás.

Forrás: www.marmalade.hu


 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 2865
  • e Hónap: 3857
  • e Év: 35586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.