Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az érvénytelen népszavazásával és a hamuba sült pogácsájával
  2016-10-28 18:49:34, péntek
 
 
H. Andrea 2016-10-28

Az érvénytelen népszavazásával és a hamuba sült pogácsájával ugyanolyan súlytalan senki, mint volt


Visszahallgattam a péntek reggeli szónoklatot: elhasznált duma, kisebbségi komplexus, frusztráció, hajuknál fogva rángatott összefüggések, cinikus trollkodással vegyített keménykedés, mártírkodás, elképesztő zavar a fejben.

Csak a szokásos, mondhatnánk, és mondjuk is, hiszen az teljesen egyértelmű, hogy az október 23-án előadott egyszemélyes táncos-hörgős-rángatózós-szájnyalogatós performansz után semmi jóra nem számíthatott a laikus hallgató. Mármint nem az, aki őfényessége minden delirálását vallásos áhítattal hallgatja, és van belőle nem kevés, hanem mindenki más. Szerintem ízlelgessük a magvas retorikai íveket:

Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel.
A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel.
Tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni, nem fog ennyi ember úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül.
Mindig én vagyok a feketelábú, ha migránskérdésről van szó, amiért a magyar kormány az ide érkező migránsoknak nem akar nagyobb napi támogatást adni, mint egy magyar állampolgárnak.
A rossz forgatókönyv szerint viszont az is előfordulhat, hogy fennmarad a mostani patthelyzet, a nagy államok visszaélnek erőfölényükkel, és le akarják tuszkolni a torkunkon a kvótát. Akkor alkotmányos ellenállás lesz, és komoly vita folyik majd arról, rákényszeríthető-e egy uniós tagállam népére egy idegen népesség, vagyis ki dönt arról, hogy az európai népesség saját tagállamukban kivel él együtt, maguk a tagállamok vagy Brüsszel elveszi-e ezt a jogot.
Mondanám, hogy de jó hely az az ország, ahol egy éve semmi másról nem szól az élet, mint a migránsozásról és újabban a Fidesz-Jobbik népnemzeti színjátékáról a hatalomért, de ez egyáltalán nem lenne helytálló megállapítás. Mert ez az ország nem jó hely. Mert miközben egy küldetéstudatos önjelölt zseni 3,3 millió magyarra hivatkozva hadakozik a trónusért, és péntekenként eligazítja a híveket, védi a határokat,

a szomszédjába költözik a világ egyik dobogós maffiózója, embercsempésze, adócsalója, fegyverkereskedője, terrorizmus-finanszírozója, akit 24 éve köröz az FBI és Magyarországnak kutyakötelessége lenne kiadni, ezzel szemben a miniszterelnöknek alig nevezhető egyén viszont üzletel vele, a kormány üzletel vele és azt hazudják, hogy minden rendben van; számunkra ismeretlen okokból Orbán professzorként aposztrofálja a körözött szélhámost, a szaudi milliárdost;
egy, a hatóságok tudtával 25 éve ügyködő, fegyverkező oroszbarát szélsőséges, paramilitáris szervezet bomlott elméjű vezetője lelő egy rendőrt úgy, hogy a TEK még a kanyarban sincs; Orbán 4 és fél éve azt hazudta Brüsszelnek, hogy felszámolta és törvényen kívül helyezte a paramilitáris szervezeteket, és ma nincs élő, gerinces ember a közpénzmédiában, aki megkérdezné tőle: akkor mégis kinek a felelőssége a szolgálatot teljesítő rendőr abszurd halála?
A rekedt hangon krákogó és hörgő lókupec pedig nyilván egyetlen szót nem ejtett ezekről az aggasztó tényekről az igehirdetésben. Meg arról sem, hogy múlt pénteki hazugságával ellentétben, a kormány nemhogy tudott róla/levezényelte az ügyet, de ő maga vásárolta fel a Népszabadságot bárgyú, univerzális gáz- és mangalicaszerelő strómanja révén. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a Fidesz nevű párt, amelynek az Orbán nevű az elnöke, egyszemélyes bicepsze és vasökle már évekkel ezelőtt behálózta a lapot, ugyanis a A Fidesz akarata nélkül létre sem jöhetett volna a Mediaworks kiadóvállalat, amely végül bezárta a Népszabadságot.

Az Orbán nevű Viktor párhuzamos univerzumában megszűnt mindenfajta kapcsolat a 3 millió emberen túli 5 millióval. Mindenből nemzeti ügy lett, amit az állam pártja kezdeményez, minden pártpolitikai hisztériának minősült, amit bárki más. A párt immár hivatalosan is egyet jelent a nemzettel, ha három ember áll a párt mögött, akkor az lesz az új egység, tökmindegy.

3 millió ember - ki tudja hány jobbikos, politikai értelemben apatikus, és/vagy/de rettegő bármilyen oldali polgár duzzasztotta érvénytelenre a 15 milliárdos kamunépszavazást - bevette, hogy ha résztvesz ezen a közvéleménykutatáson, azzal meg van oldva a menekülthullám minden kínja és keserve. Nem jön több migráns, megmutattuk, megüzentük. 3 milliónál valamivel több ember úgy szavazott, ahogy Orbán fütyült. És úgy fütyörészett az ember, hogy egy héttel a történelmi odaszarás előtt sem volt hajlandó felvilágosítani az újegységet, hogy mit fog kezdeni a népszavazás eredményével. Tehát egy érvénytelen népszavazással a háta mögött, a 3 millióból ki tudja hány jobbikos szavazóval a puttonyában arról óbégat őkelme, hogy ki kit ugráltathat, ki kinek fütyörészhet. Vagyis 8 milliót is, 3 milliót is kizárólag az Orbán nevűnek van joga ugráltatni. Értjük? Nem értjük. Ez a politikai trollkodásnak már az a szintje, amire nincs épeszű magyarázat.

Továbbá: miközben kormányzás helyett évek óta uszít és Európa vezetői székébe képzeli magát, most kiderült, hogy ő egy senki Brüsszelben. Nem, nem most derült ki, most mondta el a szájával. Egy érvénytelen népszavazással és a hamuba sült pogácsájával ugyanolyan súlytalan senki, mint volt azelőtt, hogy 15 milliárddal megkopasztotta volna az országot. Beismerte, hogy képtelen helyén kezelni saját magát, egy-egy lépésének következményeit, és ezért erőszakkal formálja akarattá azt, ami nem létezik. Igen, így lesz a nem létező akaratból, az érvénytelen közvéleménykutatásból nemzeti ügy. Üres, tartalmatlan, és sehova nem vezető demagógia. Európában magasról tesznek rá.

Ezért aztán állandóan hazudni kell. Hazugság, hogy a magyar kormánynak kell forrásokat biztosítania a menekültekre. Nem, az Európai Unió elfogadott menekültkérelmenként fizet. És igen, hatalmas szégyen, hogy míg egyesek szerint város fölötti helikopterezésre is jut az átlagmagyarnak, valójában 5 év alatt megduplázódott a nélkülözők száma Magyarországon. Nem az a szégyen, hogy az EU annyit fizet egy menekültre, amennyit, hanem hogy a nagy hadakozásban a magyarok egzisztenciája a béka segge alatt levitál.

Rossz ez a duma és büdös. Mert évek óta kizárólag a nagybeteg hóbortjait, a vazallusok és strómanok jólétét finanszírozzuk közpénzből, ezért nem maradt más hátra, mint a menekültekre fogni azt, hogy lélegeztetőgépen van a magyar gazdaság és öles léptekkel halad az összeomlás felé. Méltatlan ez mindenféle szempontból, és nem tegnap óta aggasztó, hogy emberünk már nem egy interjúban, de egyetlen mondatban is képes elveszíteni a fonalat. Arról halandzsázik, hogy a nagy tagállamok visszaélnek erőfölényükkel, a mondat végére pedig megegyezik magával abban, hogy nem is a tagállamok döntenek, hanem Brüsszel. Zavaros, ellentmondásos, lábszagú, mint maga ez az egész összeomlóban lévő személyiség.

Ebben a groteszk toporzékolásban pedig egymásra hajol a Jobbik és a tőle jobbra hörgő-vergődő Fidesz. Ebben a tragikomikus színjátékban pedig a legszebb az, hogy Fidesz előbb-utóbb mindig azt akarja, amit a Jobbik: a határvédelemtől a népszavazásig, az alapfércmű módosításától a letelepedési kötvénybiznisz felfüggesztéséig. Időközben megváltoztak a pénzlenyúlási szokások, a maffia az ország pénzügyi szükségletei, kitalicskázták az offshore milliárdokat, most nagyvonalúan bezárják a boltot. Hogy a Jobbik is pont ezt akarta és a Fidesz is pont most akarja ugyanazt? Hát ez van. Az előre megbeszélt koreográfia szerint megy a néphülyítés.

A hatalmi harc hevében pedig nem lehet mást tenni, mint a milliókkal takarózni, 3 millió, 5 millió, 8 millió polgárt pofánrugdosni. A jobbikos műbalhé kizárólag hatalmi játszma. Szükség van a Jobbikra, a választásokig elbohóckodunk, aztán majd odavetünk valami csontot nekik és máris szent a béke, jöhet-mehet a nemzeti kormányzás. Be kell látnom, hogy Vona Gábor húzása átverés volt. Itt senki más nem szívhat a végén, mint azok a milliók, akik az újegységen kívül maradtak. Akik tudják, hogy a demagóg-populista-népnemzeti hőbörgés a szakadékba taszítja az országot. Már csak azt volna jó kideríteni, mi lesz ezzel az 5 millióval? Feláll a fotelból, vagy végignézi, ahogy beledöngölik a földbe? Az előre megírt forgatókönyv szerint.

http://kolozsvaros.com/2016/10/28/az-ervenytelen-nepszavazasaval-es-a-hamuba-sult -pogacsajaval-ugyanolyan-sulytalan-senki-mint-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Hát miért nem szóltál?" - kérdezte Orbán a múzeumigazgatótó
  2016-10-28 18:47:42, péntek
 
  "Hát miért nem szóltál?" - kérdezte Orbán a múzeumigazgatótól, akit a Fidesz tett tönkre


2016. okt. 28., 17:47


Néhány szavas párbeszéd, benne egy egész korszak.


Annak idején mi is beszámoltunk róla, hogy a keszthelyi kastélymúzeumot megteremtő Czoma Lászlót 2011. június elsejével indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátotta el munkáltatója. Helyére a város fideszes alpolgármestere került, akinek természetesen semmilyen múzeumi tapasztalata nem volt. Az új fideszes igazgató feljelentést is tett hanyag kezelés, sikkasztás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt, de a NAV megszüntette a nyomozást bűncselekmény hiányában.

false Fotó: MTI
Elődjét azzal is próbálta megalázni, hogy amikor az családjával költözött ki a kastélyban található szolgálati lakásából, akkor rendszeresen átvizsgálták a kocsijukat, dobozaikat, hátha lopnak. Emiatt Czoma személyiségi jogi pert indított a kastélyt üzemeltető kft ellen, és nemrég egymillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg neki a bíróság. Ebből az alkalomból írt róla az aktuális 168 Óra, amelyből még több pikáns részlet kiderül.

Most csak egy történetet idézünk. Czoma korábban az MSZMP központi bizottságán dolgozott, de a Fideszt csak mostanában zavarja a kommunista múlt, korábban meg akarta nyerni magának a számos szakmai kitüntetéssel elismert igazgatót. Czoma aztán, 1990 és 94 között a térség független parlamenti képviselője lett, ebből az időszakból ismeri Orbán Viktort is. A 168 Órának elmesélte, hogy nem sokkal a leváltása után, az MNG-ben tartott kiállításmegnyitón odalépett hozzá a miniszterelnök, és az alábbi csodálatos párbeszéd zajlott le köztük:

Orbán: Mi van veled?

Czoma: Amint nyilván tudod, kirúgtatok.

Orbán: Tényleg? Hát miért nem szóltál? Hogyha ráérsz, keress meg!

Képzeljük el, mi lett volna, ha Czoma él a lehetőséggel. És gondoljunk bele, hogy így működik ez az egész, szegény ország.


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/hat-miert-nem-szoltal-kerdezte-orban-a-muze umigazgatotol-akit-a-fidesz-tett-tonkre-101394
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A letelepedési kötvény felelőse: Soros György. Felkészül Gyu
  2016-10-28 18:46:03, péntek
 
 
Tamás Róbert 2016-10-28

A letelepedési kötvény felelőse: Soros György. Felkészül Gyurcsány

Gyakorlatilag hivatalosan is ki lehetne tenni az ország négy sarkára, hogy zárt osztály. Sőt, nem is kell a sarkára. Simán a körbetekert csirkehálóra is ki lehet akasztani. Az is igaz, hogy felesleges. Aki kívül van a kerítésen, az többnyire tudja, aki belül van és nem tartozik a hívek közé, az is tudja, csak még szarul is érzi magát ettől. Aki nem akarja tudni, annak meg úgyis teljesen mindegy.

Jelen állás szerint ott tartunk, hogy a magyar nemzet egyesítője, a magyarságot világnemzetté polírozó ember, akit Orbán Viktornak hívnak, megelégszik 3,3 millió alattvalóval. Ennyien vannak ők, az új egység. Mi meg vagyunk a maradék, logikusan a régi kétség.

Ha semmi mást nem teszünk, csak az elmúlt napok eseményeit tekintjük át, már önmagában is elegendő egy alapos hajtépésre és annak megállapítására, hogy ez már régen nem egy normális ország, hanem egy normális őrültekháza.

Varga Mihály például arról mesélgetett ma, hogy bizony ideje átgondolni a letelepedési kötvény ügyet, mert arra ráfizet a magyar állam. Azt nagyvonalúan elfelejtette megemlíteni ez a közepes képességű könyvelő, hogy a magyar állam speciel mi vagyunk és mi fizetünk rá. Nem keveset, de legalább sokat. Mi, adófizetők. De végső soron nem baj, mert például a Rogán família és Habony Anonimus jól keresett rajta, valamint mindenki, aki az ismeretlen hátterű offshore cégekben érdekelt. Az új egység és a régi kétség pedig gavallérosan fizet.

Az is most derült ki, hogy Rogán Antal egy magánbeszélgetés keretein belül úgy hazudik, ahogy csak akar és még csak a pofájáról sem sül le a bőr. Máshogyan nehéz értelmezni azt a kijelentését, hogy amikor a helikopteres kiruccanásról ő egy magánbeszélgetésen hazudozott, az nem gond. Szerinte. Szerintem meg de, gond. Arról nem beszélve, hogy Rogán Antal miniszter és Csuhaj Ildikó újságíró csacsogása igen bajosan nevezhető magánbeszélgetésnek.

A mai nap egyik szenzációja:

A magyar-vietnami agrárkapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségéről tárgyalt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és a Vietnami Szocialista Köztársaság kormányhivatalának elnökhelyettese Budapesten - közölte az FM pénteken az MTI-vel.
Esküszöm, egyszer összeszedem az elmúlt egy év ilyen bomba híreit. Amikor stratégiai megállapodást kötöttünk ötven lakosú szigetekkel, a Föld túlsó végén lévő, soha nem hallott nevű köztársaságokkal, földrajzilag, kulturálisan és minden létező módon marhamessze lévő országokkal. Minden tiszteletem Vietnamnak, de miféle agrárkapcsolatokat fejlesztünk velük tovább, ami kormányzati szinten érdekes? Papucsot fogunk termeszteni? Elképesztő, komolyan.

Az új egység parancsnoka további háborúra készül. Miután csak nem jönnek a nyomorult migránsok, viszont a választásig még túl sok idő van hátra, ellenben mégsem lehet minden hónapban népszavazást tartani - érvénytelen népszavazást nem is annyira érdemes - szerintem a következő hetek úgy tudnak a migránsozás jegyében telni, ha a kormány kiaknázza a letelepedési kötvény-sztorit. Kezdetnek majd minden megszólaló picit farag rajta. Minden nappal jobban elhatárolódnak az ügytől, majd elkezdik ekézni, végül kiderül, hogy erről is Soros tehet, meg Gyurcsánybajnai. Karöltve Juhász Péterrel.

Miután rezsicsökkentésre már nem nagyon van lehetőség - az eddigiekbe is beledöglenek a szolgáltatók - ott van a nyugdíj, mint potenciális nyerő lap. Valószínűleg egyáltalán nem véletlen, hogy a kormány mindössze 0,9 százalékos nyugdíjemelés mellett döntött, mert amennyiben a választás előtt emel egy jókorát, azzal sok szavazatot szerezhet. Azt meg ugyan ki fogja kiszámolni, hogy éves átlagban még mindig kutyagumi? Senki. Na, ugye.

Szerintem felköthetjük a gatyát, mert olyan háborús retorika fog a nyakunkba zúdulni hamarosan, amihez képest az eddigi hülyeségcunami kismiska volt. Az lesz, hogy jönnek a migránsok, de az Orbán nevű ember akár nyolc réteg kerítést is körénk teker, mert első a biztonság. Védekezés közben nekitámadunk az Uniónak, mert onnan meg jó lesz majd kifarolni, ha fogy a pénz. Közben meg a választókat is meg kell erősíteni a gondoskodó egypárt eszméjében, ezért az elvándorlás következtében kialakult munkaerőhiányt a kormány természetesen a száguldó gazdaság számlájára fogja írni. Ahogy a munkaerőhiány következtében emelkedő bérekért is vállalják a dicsőséget. Aztán már csak a nyugdíjakon kell tolni egyet és meg is van a diadal.

Gondolják ők. Az új egység. A kérdés csak az, mit gondolunk mi, többiek? Lebontjuk-e a kerítéseket, vagy egyszerűbb kiakasztani azt a táblát? Meglátjuk.


http://kolozsvaros.com/2016/10/28/a-letelepedesi-kotveny-felelose-soros-gyorgy-fe lkeszul-gyurcsany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csepeli: Orbánt csak egy „hasonlóan abnormális”
  2016-10-28 18:35:07, péntek
 
  Csepeli: Orbánt csak egy ,,hasonlóan abnormális" verheti meg

Farkas György

ÚJSÁGÍRÓ, HÍRFŐNÖK. 2016. 10. 27. 16:01

Szociálpszichológus elemzi az '56-os megemlékezés mellék- és utóhatásait.

A 168 Órában Csepeli György azt mondja, a mostani ünnep a tíz évvel ezelőttihez képest még visszafogott is volt, újdonságot inkább a kormányfő szereplése jelentett. Azt ő ,,leplezhetetlen" leépülésnek nevezi.

Ez érződött a metakommunikáción, a rekedt ordításon, a szöveg üres paneljein, a szónok gesztusain. Azelőtt sem mondott sokat, most azonban extra módon gondolattalan volt.
Szörnyűnek tartja a képi világot, a lefagyott díszletet, amelyben hárman álltak, a hullafehér, hideg háttér előtt.

Az egésznek végjátékíze volt. Mintha az Istenek alkonyát látnánk paraszt barokk kiszerelésben.
Szerinte az ellenzék is azért tehetetlen, mert a helyzet reménytelen. Nekik sem biztató, az ország szellemi leépülése, kiürülése, feltartóztathatatlan visszaesése.

Ahhoz hasonlítható ez az állapot, mint amikor az agykéreg képtelen az agytörzzsel kapcsolatba lépni, így a környező világ állapotot már képtelen felmérni.
Nem magyar sajátosság

Az egész világ fokozatosan regresszív állapotba kerül. A Trump-jelenség is látványos példa erre, mert hiába vigasztalják sokan magukat azzal, hogy nem nyer, csak eljutott az elnökjelöltségig.

Nem fog nyerni, de a seb, melyet indulása jelent, továbbra is megmarad.
Csepeli szerint a kifütyülés - a bírálatok ellenére - a politikai kommunikáció szempontjából jó ötlet volt, jóval többet ér, mint egy Bokros- vagy Gyurcsány-beszéd.

Mert ma ez az egyetlen nyelvi forma, amit Orbán is pontosan ért.

Az idegkórtan szerepe a politikában

Szerinte ez is az idegkórtannal magyarázható, a politikában ugyanis a szürkeállománynak nincs érdemi szerepe, mindenben az agytörzsé a kezdeményezés.

Ezért a kormány is azokra az ingerekre fogékony, amelyek az agytörzsi szférát elérik. A népszavazás ilyen inger. A fütyülés is ilyen inger.
Persze lesz reváns érte, csak nem tudni, hol és mikor, mert a Népszabadságot megszüntették, ezt a ,,poént" ellőtték. Az ellenzéknek fel kell készülnie nemcsak erre, hanem arra is, hogy esélye csak akkor lesz, ha a hat-nyolc vezérszónok helyett produkál egy ,,hasonlóan abnormális vezetőt".

Lucifert Belzebubbal kell megnyuvasztani? Az ördöggel kell szövetkezni? Ilyen alapon. Nyilván feltűnik egyszer a hatékony ellenzéki vezető. De annak semmi köze sem lehet a felvilágosult európaisághoz. Jottányival sem lehet jobb vagy okosabb, mint a mostani kedves vezető.
Csepeli szerint az agytörzsi regresszió folyamata kitermeli a helyzethez legjobban alkalmazkodó vezetőket. Orbán igazából harc közben érzi jól magát, akkor tud mozgósítani, politikai aktivitást felmutatni, ha van ellenfele. Ha nincs, keres magának.

A Trigger-effektus

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kimúlására nincs forgatókönyve, azt ugyanis bármi okozhatja, beleértve azt is, hogy az amerikai elnökválasztást várhatóan megnyerő Clinton nem díjazza majd, hogy a kedves vezető Trump mellé állt.

Ezt nem fogják megúszni.
A bukást bármi okozhatja, ez látszólag érthetetlen, de neve is van, Trigger-effektusnak nevezik. A legapróbb változás is összeomlást, rendszerszerű átalakulást indít el.

Ez az a pillanat, amikor a homokvárat összerogyasztja egy új homokszem. Az, hogy melyik homokszem vezet ehhez, megjósolhatatlan. Most sem látjuk előre, mi vagy ki lesz az Orbán-rendszer megcsúszó homokszeme. Matolcsy jógatanára? Orbán vejének szaúdi cimborája? Nem tudhatjuk. Csak egy biztos: ez a homokvár egyszer összeomlik.
Magyarországon kaszttársadalom jöhet

Néhány hete Csepeli György az Európai Tanács kirekesztettségről, lakhatási, egészségügyi és munkavállalási hátrányokról írt jelentése kapcsán elég nyomorúságos jövőt vázolt fel. Jelezte, nem romákról, hanem szegényekről van szó, a romakérdést mindenki propagandacélokra használja, miközben szociológiai értelemben szegénységről és kirekesztettségről lehet beszélni.

Magyarországon hatalmas, gettószerűen elkülönülő területek vannak. Ha elmegy a Csenyéte nevű faluba, azt fogja tapasztalni, hogy aki odaszületik, valószínűleg ott is fog meghalni az értelmes élet legcsekélyebb reménye nélkül.
Ez független attól, hogy cigányok-e, a leszakadó vagy már leszakadt területekről gyakorlatilag lehetetlen a kitörés, a szegények, a sikertelenek nem kellenek a magyar társadalomnak. Nem etnikai kérdésről van szó: a szegénység, a kilátástalanság, a kirekesztés a probléma. Csepeli a kirekesztő attitűd okát a magyar társadalomfejlődésben, az üres individualizmusban, a bizalmatlanságban, az együttérzésre való képtelenségben, a szolidaritás hiányában, a Móricz Zsigmond által is leírt barbarizmusban látta.

Zsákutcás politika

Ez a sajátos állapot nem tesz minket alkalmassá sem a kooperációra, se a versengésre, zsákutcába kormányoztuk magunkat. Magyarország 2004 óta egy olyan közösség - az EU - tagja, amelyben számos, az együttműködésben, az egyenlőtlenségek kiegyensúlyozásában sikeresebb országtól tanulhatott volna. Azonban az unió pont a tanulást nem teszi lehetővé.

Csepeli György szerint Brüsszel felelőtlenül, hatalmas pénzeket oszt ki, de a pénzek elosztását, felhasználását nem ellenőrzi, “egy korrupt elit kinevelését segíti". Ezzel több kárt okozott, mint hasznot. de arról már nem az unió tehet, hogy a rendszerváltás óta drasztikusan romlanak a szegénységi mutatók. A közmunka “látszattevékenység, ami a semmi újratermeléséről szól".

A magyar maharadzsák

Azt mondta, új kormányra, új társadalompolitikára van szükség, mert “stadionokból nem lesz gazdaság." Jó példaként Észtországot hozta, amely - Magyarországgal ellentétben - felismerte ezt, komolyan vette a digitális írástudást, az oktatási javakhoz való egyenlő hozzáférést és az egészségügyet. Átgondolt társadalompolitikája megtérült, Észtország elhúzott mellettünk.

Két és fél évtized alatt sikerült az, ami nekünk nem: a demokratikus, jóléti társadalom kiépítése. A szociológus szerint Magyarország most nagyon rossz úton halad: ha nem változtatunk, tíz év múlva egyfajta kaszttársadalom épül ki, amelyben lesz egy viszonylag szűkkörű maharadzsa-réteg és egy hatalmas pária-réteg. A többiek mind Nyugat-Európában lesznek.

http://24.hu/kozelet/2016/10/27/csepeli-orbant-csak-egy-hasonloan-abnormalis-verh eti-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Nemzeti Arcvonal nyilatkozata
  2016-10-28 18:12:17, péntek
 
 
A Magyar Nemzeti Arcvonal nyilatkozata

Von Jürgen / 13 óra ago

Nyilatkozat

Az október 26-i bőnyi lövöldözést illetően a Magyar Nemzeti Arcvonal az alábbi nyilatkozatot teszi közzé.



A sajtóban megjelenő vonatkozó hírek és kapcsolódó írások, mind a történtekkel kapcsolatban, mind a szervezetet illetően fél- és tévinformációkat tartalmaznak, valamint egyes médiumok részéről szándékolt politikai és társadalmi hangulatkeltés zajlik. Mivel mozgalmunk jó ideje nem vállal sem nyilvános szereplést, sem társadalmi jelenlétet, így különösebb magyarázkodásnak nem látjuk szükségét. A felesleges hisztériát és politikai hangulatkeltést megakadályozandóan azonban, lehetőségeinkhez mérten tisztázzuk a helyzetet, a legszükségesebbekre korlátozva.



A történteket illetően valamivel több információval rendelkezünk, mint amennyit a hivatalos szervek közölni szándékoznak, így többletinformációnk fennáll a média egészével szemben is.



A mozgalmunkról megjelenő, javarészt téves illetve nem időszerű, internetről összegyűjtött információkkal cáfolat szintjén sem kívánunk foglalkozni. Ha ezek valakit érdekeltek volna, kérdeznek. Nem tették. Ezekkel a kérdésekkel olyannyira nem kívánunk foglalkozni, hogy jelen nyilatkozat szempontjából teljesen irrelevánsnak tartjuk pl. azt a tényt is, hogy Györkös István 2012-ben történt kizárása óta nem vezetője és nem tagja a Magyar Nemzeti Arcvonalnak, de gyakorlatilag már az általa MNA1989-nek nevezett csoportot is felszámolta.



A történteket illetőleg, bár még nem vagyunk minden információ birtokában, kijelenthető, hogy korántsem olyan tiszta és egyértelmű a kép, ahogy azt a hivatalos szervek vázolták. Ezt még a média is szóvá tette, a kommentek alapján pedig a közvélemény is osztja ezt.



Az különösebb rálátás nélkül kijelenthető, hogy óriási hibák történtek a rendőrhatóságok részéről. Olyannyira, hogy joggal merült fel többekben a provokáció, szándékoltság vélelme.



Kezdve ott, hogy gyakorlatilag érthetetlen, az adott intézkedést miért nem az abban illetékes szerv folytatta le? És főleg, miért nem a megfelelő eljárásrend szerint?



Különösen nagy kérdés ez egy ilyen kaliberű ember esetén. Györkös István azért nem piskóta! Viszont nem is elmebeteg őrült, ahogy azt a közvélemény szemében szeretnék egyesek beállítani. Két működő eljárás van: vagy szépen, úriember módjára bekopognak, és az öreg - ismerve az eljárásrendet - beengedi őket, vagy ha feltétlen szükségét érzik, akkor TEK. Mint látni fogjuk egyik utat sem követték.



Rendelkezésünkre álló információk alapján vázoljuk a történteket.



Amiről nem szólnak a híradások, hogy a rendőrség eredetileg nem Györkös Istvánhoz, hanem egyik családtagjához vonult ki, lakossági bejelentés alapján. A bejelentés szerint az éjszaka folyamán lövések dördültek nála. (Mint kiderült egyébként az illető aznap éjjel otthon sem volt, dolgozott.)



Miért, miért nem, ez után mentek a szomszédos településen élő Györköshöz. Arról, hogy ez mennyire volt tervezett, illetve hogy van kontrasztban azzal az állítással, hogy Györkösnél folyamatban lévő büntetőügyben akartak házkutatást tartani, nincs információnk.



Mindenesetre a nyomozók megjelentek Györkös házánál. Ketten. Civilben. Ahol állítólag kopogtatni sem volt idejük. Ami nehéz is lett volna, hiszen nem a kijelölt bejáratot használták. A szomszéd kerítésén át hatoltak be hátra az udvarra. Ahol ugye, a jó falusi ember kutyát tart. Aztán üvöltözni kezdtek, hogy lelövik a kutyát. Kérdés, hogy ezt bemutatkozás után, vagy a helyett tették, (netán már fegyverrel a kézben?) mert akár - különös tekintettel az új törvényekre - a jogos önvédelem esete is fennállhat! Ezt követően dördültek el a lövések.



Ki-ki ítélje meg vehemenciája szerint a történetet, de ez így jóval árnyaltabb, mint ahogy azt eleddig előadták! Megjegyeznénk még, hogy nagyon nagy csend van a házkutatás(ok) eredményéről! Találtak egyáltalán valamit? (A Györkös által használt gépkarabély - amennyiben egyes lövésre le van hatástalanítva - szintén lehetett engedéllyel tartott fegyver.)



A történteket illetően az alábbi kérdésekre merülnek fel. Amíg ezekre nincs válasz, minden további tájékoztatás, híradás teljesen hiteltelen.



1. Milyen szándékkal, milyen eljárásrend szerint és milyen parancsra szállt ki az adott rendőri egység Györkös István házához?

2. Az eljáró nyomozók a kiszállásról, illetve a bejutás módjáról egyeztettek a feletteseikkel?

3. Volt-e az adott címre szóló házkutatási engedély?

4. A nyomozók azonosították magukat az eljárás alá vonandó személy előtt?

5. A házkutatás során foglaltak le illegálisan tartott fegyvereket?



A kép nagyon nem tiszta! De egy ember meghalt!



Vizsgáltuk a szándékoltság és provokáció lehetőségét, amit nem valószínűsítünk. Inkább a hatóságok halmozott hibáinak köszönhető a történet (ez akkor is fennáll, ha Györkös ,,csak úgy" lőtt volna), kezdve a társszervek elégtelen kapcsolattartásától, esetleges versengésen át, az eljárási hibákig. A nemzetbiztonsági szakszolgálatok pedig eleve mérlegelhettek volna: a célszemély önmaga bontott le maga körül mindnet, amit állambiztonsági szempontból a legkevésbé érdekes lehet. Igen, Györkös István egy elszánt ember, de hátralévő életében sok vizet nem zavart volna!



Ha nem is tételezünk fel előre tervezett provokációt, valószínű véletlennek tartjuk a mai nap folyamán történt hatósági lépéseket, olyanokkal szemben, akiknek gyakorlatilag semmi köze az egész történethez. Budaházyék házi őrizetét megszüntették, a mai nap folyamán bevitték őket. Szintén házkutatás és előállítás történt a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületnél. A bosszúhadjárat helyett jobb lenne, ha az illetékesek saját hibáikkal és felelősségükkel vetnének számot!



Bajtársaink figyelmét felhívjuk, hogy a várható házkutatások során őrizzék meg higgadtságukat, és működjenek együtt a hatóságokkal. A rendvédelmi szervekkel kialakított jó viszonyunkat mi továbbra sem kívánjuk felrúgni!



A fentiekre való rávilágításon túl állásfoglalásnak sem pro, sem kontra nem látjuk szükségét! Pláne a feltett kérdések megválaszolása nélkül. Mindenesetre az elhunyt rendőr családjának és bajtársainak részvétünket fejezzük ki! Györkös Istvánnak és feleségének (aki szintén kórházba került a szívével) jobbulást kívánunk!



Várjuk az ügy tisztázását, és a felelősök számonkérését - bárkik is legyenek azok!



Az ügy politikai jellegű felhasználását és az ilyen jellegű hangulatkeltést visszautasítjuk!



Az Arcvonal mindig a rend pártján állt, és marad ezután is!




Magyar Nemzeti Arcvonal


https://amieuropank.com/2016/10/28/644/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyusz, Brüsszel!
  2016-10-28 18:06:38, péntek
 
  Figyusz, Brüsszel!

2016.10.17. 22:47


Naponta kb. harmincszor hallhatjuk, még az ATV-n is, az úgynevezett társadalmi célú hirdetést, miszerint a népszavazáson megüzentük Brüsszelnek, a magyarok döntöttek, nem a kényszerbetelepítésekre, most Brüsszelen a sor, hogy cselekedjen.

De hiába hangzik el ez a piros-fehér-zöld nemzeti színekkel nyomatékosított méltóságteljes felhívás immár jó néhány nap óta a honi média szinte valamennyi fórumán (gondolom, ismét nem kis közpénzt felemésztve), úgy tűnik, ez a Brüsszel mégis a füle botját sem mozgatja, ül a seggén, akarom mondani a fülén, mintha mi sem történt volna.

Ki ez a Brüsszel, hogy jön ehhez, hogy ennyire leszarja ezt a komoly felszólítást?

Mondja, jól alszik maga, Brüsszel? Nem bántja magát a lelkiismeret? Van még bőr az ön képén?

Hát mégis milyen dolog már ez, hogy mégsem tesz semmit?

Mintha nem tudná, ha máshonnan nem, a Fidesz vezetőktől, valamint az állami tévéadók naponta százszor elismételt örömujjongásából, hogy a magyarok több mint 98 %-a azt üzente, hogy most aztán tényleg csináljál már valamit, te Brüsszel!

Ne Paks2-vel, meg a támogatások megvonásával, meg ilyesmikkel szórakozzál, hanem csináld, amit mi magyarok mondunk, bazmeg.

Figyusz Brüsszel, Orbán miniszterelnök úr jól mondja, a magyar önállóság ismét veszélyben van!

Tudod te egyébként egyáltalán, mi az az alkotmányos identitás?

Már elnézést, hogy elveszítettem a türelmem, és jogos indulatomban tegezésre váltottam, de hát mégis. Mi ehhez nem szoktunk hozzá. Ilyen antidemokratikus dolgokhoz. Mi magyarok a demokráciát szeretjük, a szabadságot szeretjük, ahogy azt Ákos is folyton ismételgeti egy másik az ötvenhatos hősöknek köszönetet mondó társadalmi célú reklámban.

De hát szerintünk ti még azt sem tudjátok, ki az az Ákos.

http://proszektura.blog.hu/2016/10/17/figyusz_brusszel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemsokára a kalózok vezethetik Izlandot
  2016-10-28 18:02:26, péntek
 
 
hidfo.ru 2016.10.25. 13:11

Nemsokára a kalózok vezethetik Izlandot


Elkerülhetetlennek látszik a Kalózpárt kormányra jutása Izlandon: a közvélemény-kutatások szerint minden más pártot megelőznek, a következő választásokon elsöprő győzelmet arathatnak.

Az Izlandi Egyetem társadalomtudományi kutatóintézete szombaton nyilvánosságra hozta egy közvélemény-kutatás eredményeit, melyből kiderült, hogy a Kalózpárt nyerheti a következő országgyűlési választásokat. Támogatottságuk jelenleg 22,6 százalékon áll, ezzel megelőzve minden hagyományos politikai erőt; ma 1,5%-kal többen támogatják a kalózokat, mint a jobbközép Függetlenségpártot.

A Chicago Tribune napilap szerint ez egy “anarchistákból, hackerekből, libertariánusokból" álló politikai formáció, és a Kalózpárt választási győzelme szimbolikus jelentőségű lenne, mert egyértelművé tenné, hogy Európában a lakosság többsége ma már elutasítja a hagyományos pártokat.

A Kalózpárt saját politikáját online felmérések eredménye alapján határozza meg, és szerintük a kormány is ezt kellene tegye; minden jelentős kormányzati lépés előtt a teljes lakosság kellene szavazzon az adott intézkedésről.

A Tribune szerint a Kalózpárt kormányra jutása amiatt szimbolikus jelentőségű, mert ezáltal egy újabb európai nemzet utasítja el a politika ma általánosan elterjedt formáját. Ehelyett a lakosság többsége egy olyan pártot szavaz meg, ami azt ígéri, hogy többé nem politikusok formálják az ország sorsát, hanem az utca embere mondhatja meg, mit tegyen a kormány. A lap szerint ez lavinát indíthat el az öreg kontinensen, és ha nem is mindenhol tudnak sikert elérni a Kalózpárthoz hasonló formációk, a ma populistaként meghatározott pártok előretörésének ez további löketet adhat.


http://www.hidfo.ru/2016/10/nemsokara-a-kalozok-vezethetik-izlandot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A piszlicsáré hazaárulás és a hazafias ellenállás
  2016-10-28 17:50:12, péntek
 
  A piszlicsáré hazaárulás és a hazafias ellenállás


Nem esett szó sem az október 23-ai nemzeti ünnep történéseiről, sem a szélenergiáról, mi több, a miniszterelnök egyetlen mondatra se méltatta, ami közvéleményt az előző napon felkavarta, amitől zengett az internet. Pedig hát a sameszai elé tehették volna, mert a hét legfontosabb belpolitikai eseményei közül ez a szörnyűség vitte a prímet, s a rendőrgyilkos náci vénségre vonatkozó bejegyzések közül száznál jóval többen osztották meg ezt az egyetlen egyet.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Aczél Gábor | 2016. október 28. | Nincs hozzászólás



Ha péntek, akkor Orbán-interjú, publikálta ma reggel a már Orbániát szolgáló origo.hu, amelynek tudósítása szerint a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktor az immár hagyományos péntek reggeli interjúját adta, valójában azonban Orbániának egy erre a célra, ebben az időben - immár valóban hagyományosan - neki fenntartott mikrofonállványnak beszélt.

Hogy mit, azzal még várjunk egy kicsit.

Előbb tudjuk meg, mit várt tőle a voltaképpen általa eltulajdoníttatott origo.hu tudósítója! Azt várta, hogy a kormány feje értékeli majd az október 23-ai nemzeti ünnep történéseit, meg azt is, hogy az államfő visszaküldte a Háznak a szélenergiáról szóló törvényt.

Újságíróként feltételezte még, hogy a kormányfőt az interjúban alighanem kérdezik.

Merthogy ez az interjúkészítés szabálya.

Várta tehát a kérdést - egyebek között - az előző napi kormányinfón elhangzott bejelentésről, arról tehát, hogy ,,megszűnhet a letelepedési kötvény rendszere, ami a Jobbik követelése volt, de a kormány elválasztaná ezt a kvótareferendumot követő alaptörvény-módosítás megszavazásának kérdésétől", hiszen a bejelentés fogadtatása legalábbis árnyaltnak tekinthető. (,,Holmi irreveláns, bagatell, banális, mellékes, apró-cseprő, csekély, csip-csup, piszlicsáré, pitiáner, piti, kevésbé fontos és kevéssé fontos, azaz egyáltalán nem fontos, nem jelentős, nem lényeges, nem is lényegbe vágó, még kevésbé kiemelkedő ügyet összekötni valamely össznemzeti üggyel nem csupán kisszerűség, hanem, ne fogja vissza magát minisztereink miniszteriális minisztere, mondja ki nyíltan: protokollárisan illetlenség, ismeretelméletileg értetlenség, hontudatosan fogalmazva pedig hazaárulás" - kommentáltam például én).

És feltételezte, hogy ,,a miniszterelnöki rádióinterjú témái között - sok más mellett - bizonyára szó esik a bőnyi rendőrgyilkosságról" is.

Nos, nem esett szó.

Nem esett szó sem az október 23-ai nemzeti ünnep történéseiről, sem a szélenergiáról, mi több, a miniszterelnök egyetlen mondatra se méltatta, ami közvéleményt az előző napon felkavarta, amitől zengett az internet.

Bizonyára nem olvasta a facebookon általam közzé tett korábbi közleményhez csatolt soraimat, hogy ,,a megölt rendőr kinek az áldozata, ha a menekültek levadászására készülő álarcos géppisztolyosokról közzétett tavalyi fényképes írásban feltett kérdés sem a kormányt, sem a TEK-et nem moccantotta meg?"

Pedig hát a sameszai elé tehették volna, mert a hét legfontosabb belpolitikai eseményei közül ez a szörnyűség vitte a prímet, s a rendőrgyilkos náci vénségre vonatkozó bejegyzések közül száznál jóval többen osztották meg ezt az egyetlen egyet.

Nem, a kormányfő szinte semmi másról nem beszélt a rádióban ezen a pénteken, mint a migránsáradatról (amelyet Európa nem megállítani szándékozik, hanem a betelepítésüket óhajtja intézményesíteni), és a 3,3 millió ember (a Magyarországot ért bírálatokkal szemben kinyilvánított) akaratáráról.

Még a legfőbb sameszminisztere előző napi bejelentését se méltatta igazán figyelemre, mert csupán megemlítette, hogy a betelepedési kötvény rendszerének eltörlésére vonatkozó jobbikos ,,kérést" az alaptörvény-módosítás megszavazásáért cserébe a kormány nem fogadja el.

Az alaptörvény-módosítás pedig meglesz, mert szerinte Magyarország ,,alkotmányos ellenállást választ arra az esetre, ha az Európai Bizottság kitart a kötelező betelepítési kvóta mellett, és ezzel szembemegy 3,3 millió ember akaratával".

Ezt mondotta volt ma a mikrofonnak Orbán Viktor, aki szerint a kormány az ellenállásra minden lehetőséget megragad, s ha kell beperli az Európai Bizottságot is.

Amelynek munkáját egyébként Navracsics Tibornak biztosként dolga erősíteni.

Aczél Gábor


http://gepnarancs.hu/2016/10/a-piszlicsare-hazaarulas-es-a-hazafias-ellenallas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukik az állam a letelepedési kötvényeken - Varga
  2016-10-28 17:45:19, péntek
 
  Ezek szerint sok milliárdért importáltunk többezer nemzetközi maffiózót, és még hitelt is felvettünk és még a a hazai maffozók is ki lettek tömve.
Akkor ép ideje megnézni, hogy mennyi adót fizetnek a kötvényeket eladó vállalkozások.


************

Bukik az állam a letelepedési kötvényeken - Varga
Azt szeretnénk, ha érdemben hozzá lehetne nyúlni a letelepedési kötvény kondícióihoz, az elmúlt három év során a magyar államadósság finanszírozásában a körülmények jelentősen megváltoztak, az év végén az államadósság finanszírozásának filozófiáját újragondolja a kormányzat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

MTI, 2016. október 28. péntek, 13:01



Az eszközöket újra kell értékelni, a letelepedési kötvény is azon papírok közé tartozik, amelyik körül jelentősen megváltoztak a feltételek. Azt szeretnék elérni, ha a letelepedési kötvény kamata változna, mert a mostani piaci kamatoktól eltér, és ez a magyar állam szempontjából drágább finanszírozásnak minősül. A kormány azt is el akarja érni, hogy a költségei is jelentősen csökkenjenek.

Azt gondoljuk, hogy ha olcsó finanszírozási forrásokat tudunk bevonni, és alacsonyabb kamatozással tudunk kötvényeket kibocsátani, akkor e kötvény feltételeinek is változnia kell - tette hozzá a politikus. Meg kell várni egy újabb hitelminősítői véleményt, mert lehet, hogy erre az eszközre a jelenlegi formájában nincs szükség, de nem lehet kizárni a lehetőséget, hogy a jövőben esetleg újból szükség lesz rá.

Ha a következő időszakban nem is használjuk a mostani formájában, érdemes a fegyvertárban tartani, érdemes azon eszközök között tartani, amelyek a finanszírozásban szerepet játszhatnak - mondta Varga Mihály.

Eddig egymilliárd euró bevétel folyt be a letelepedési kötvényekből és a prémium euró magyar államkötvényekkel (pemák) együtt ez tette lehetővé, hogy a magyar államnak ebben az évben nem kellett "kimennie a nemzetközi tőkepiacokra, nem kellett devizakötvényt kibocsátania". Varga szerint téved, aki a letelepedési kötvényt összeköti az alkotmányozással.

A Világgazdaságnak az ÁKK-ra hivatkozó legutóbbi híre szerint az egyenként 50 ezer euró névértékű letelepedési kötvényből áprilisban 714-et értékesített az ÁKK, míg 2016 első negyedévében összesen 528-at. A magyarországi letelepedési engedélyhez a korábbi 250 ezer euró helyett 2015. január 1-jétől már legalább 300 ezer euró értékben kell jegyezni a kötvényekből.

A lap szerint az idei értékesítések az áprilisi növekedés ellenére elmaradtak az egy évvel korábbitól. A kötvényekért a letelepedni szándékozók által kifizetett 62,1 millió euróból 56,1 millió, közel 17,7 milliárd forint folyik be a költségvetésbe, a többi a kötvényekre vevőket kereső négy társaságot illeti meg. Az ő hasznukat növeli még az a 45 ezer eurós kezelési költség is, amelyet fejenként kérnek el a kötvényt vásároló külföldiektől, akiknek mintegy 85 százaléka kínai, 7 százaléka pedig orosz.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bukik_az_allam_a_letelepedesi_kotvenyeken_varg a.623339.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bíróság szerint igenis közpénz az a 11 milliárd, amit a Pu
  2016-10-28 15:20:31, péntek
 
  Egyébként nem értem miért titkolják, hogy lopnak, mindenki tudja, de a szavazóikat láthatóan nem zavarja.

Ahol ennyi a titok, ott a fegyvercsempészet, kábítószerkereskedelem, és a prostítúció támogatása a főbb tevékenységi területek !!!
A bíró azóta bevallotta?
családját internálták?

Amíg az országot játszótérnek, állandó és kiapadhatatlan forrással rendelkező - gyermek és fiatalkori vágyakat, tolvaj hajlamot kiszolgáló - masszának tekintik a "vezetők", addig végeláthatatlan hasonló hírek várhatók. Lassan már az is hír, hogy hallhatunk/olvashatunk ilyenekről.


A bíróság szerint igenis közpénz az a 11 milliárd, amit a Puskás Akadémia kapott a társasági adókedvezményből

haszanz GAZDASÁG ma 13:18

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz folyik be a legtöbb pénz a társasági adókedvezményből. Cégek 11 milliárdot utaltak a Puskás Akadémiának a költségvetés helyett.
Azt viszont nem lehet tudni, hogy egészen pontosan mire fordították Felcsúton ezt a 11 milliárdot. A DK még tavaly küldött egy hivatalos adatigénylést az alapítványnak a részletes elszámolást kérve, de nem kaptak választ. Ezért bírósághoz fordultak.
A bíróság első fokon úgy döntött, hogy a felcsútiaknak ki kell adniuk az adatokat - írja a Magyar Narancs. Mégpedig azért, mert a tao-pénzből befolyó támogatás is közpénz. (Szemben azzal, amit Orbán Viktor gondol erről, aki szerint kommunista gondolkodásra vall, hogy közpénzből épült szomszédjában a Pancho Aréna.)
Az ítéletet még augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki írásban, a Puskás még fellebezhetne.
Időközben a parlament sürgőséggel elfogadott egy törvényt, ami a
több titok + korlátozott megismerhetőség = jobb áttekinthetőség!!!!4

jegyében tovább titkosította a tao-pénzek útját. Ezentúl nem nyilvános az sem, hogy mely vállalkozások és mennyit tereltek inkább sportba, mint a költségvetésbe.



http://444.hu/2016/10/28/a-birosag-szerint-igenis-kozpenz-az-a-11-milliard-amit-a -puskas-akademia-kapott-a-tarsasagi-adokedvezmenybol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.