Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A Mol is bizniszelt Pharaonnal
  2016-10-29 17:40:07, szombat
 
 

Nyilvánvalóan nemzetbiztonsági kockázatnak számít, HA világ egyik legerősebb titkosszolgálatával packázik Orbán Viktor.
A kormánypárt és a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként Németh Szilárdnak nem találgatni kéne, hogy ez a Pharaon az a Pharaon-e, hanem javasolni a NB összehívását és az Információs Hivatal főigazgatójának meghallgatását, a következő eldöntendő (igen vagy nem válaszokat váró) kérdéseket illetően:
1. Tudták-e azonosítani az Orbán családdal üzleti kapcsolatban álló Pharaont?
2. Orbánék Pharaonját keresi-e az Egyesült Államok?
3. Jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot Pharaon vendéglátása?

*****************************



2016. 10. 29. 08:48

A Mol is bizniszelt Pharaonnal

Az állami résztulajdonban lévő Mol szerződést kötött Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberrel, illetve az általa vezetett Pakistan Oil Fields Limited nevű céggel, tudta meg a Magyar Nemzet.
Orbán szembeszomszédja és a kormány egyik kedvenc üzletembere, az Interpol által körözött Pharaon az említett cég elnöke és igazgatósági tagja.

A lap megkérdezte a Mol-t, nem tartják-e aggályosnak, hogy az amerikai hatóságok által 1991 óta üldözött Pharaonnal szerződtek, de nem válaszoltak a kérdésre, csak annyit írtak, hogy 1999 óta vannak jelen Pakisztánban, az ottani cégekkel pedig a helyi menedzsment tartja a kapcsolatot.

Orbán Pharaon professzorként emlegeti a milliárdost, a miniszterelnök azt mondta, megvizsgálták az üzletembert a hatóságok, de nem tártak fel nemzetbiztonsági kockázatot az itteni tevékenységével kapcsolatban. Németh Szilárd pedig azt mondta, lehet, hogy ez nem is az a Pharaon, csak egy névrokon.

Az azonban biztos, hogy az amerikai hatóságok egy Ghaith Pharaon nevű milliárdost keresnek, 25 évvel ezelőtt csalás előkészítésével, csalással, zsarolás előkészítésével, valamint bűnrészességgel és bűnpártolással vádolták meg. Később - 1993-ban - tovább bővült a számlájára írt bűncselekmények listája, 30 év börtön és pénzbüntetés várna rá, a magyar hatóságok azonban a Magyar Nemzet értesülései szerint nem együttműködőek az ügyben.



http://alfahir.hu/a_mol_is_bizniszelt_pharaonnal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert leszarja, mert nem érdekli, mert jók neki ezek a korrup
  2016-10-29 17:15:56, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-10-28
Mert leszarja, mert nem érdekli, mert jók neki ezek a korrupt, hazug g*cik


Péntek estére cikket írni elég hálátlan feladat, utálom is rendesen. Nem azért, mert nincs miről, hanem. Najó, itt van a nap bulvárhíre, nézzük meg közelebbről: az Index megbízásából a Závecz Research végzett országos reprezentatív közvélemény-kutatást Antonio helikopterezéséről.

Mielőtt bárki nekiállna lekaparni a falat, hogy már megint, még mindig ezzel a retek proletár demagógiával (szevasz, Bencsik, hogy ityeg a békemenet?) foglalkozunk, csak annyit szeretnék előrebocsátani, hogy most nem Rogán a lényeg kivételesen, hanem mindenki más, aki még permetezőhelikoptert sem látott, nem hogy tudná mi az a letelepedési kötvény vagy kézrátétellel táguló ingatlan.

A felmérés alapján nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az okos magyar embert - aki hallott a propaganda miniszterének viselt dolgairól -, a közönyös, tájékozatlan, öntudatlan magyar polgárt egyáltalán nem zavarja sem a helikopterezés, sem a hazudozás. Számára minden így van jól. A pontos számokat és arányokat mindenki nézze meg magának a fenti linken, én mindössze két dolgot emelnék ki.

Egyfelől a megkérdezettek 47,8 százaléka szerint Rogánnak az eset miatt nem kell lemondania. 30,6 százalék szerint igen, a maradék 21,6 százalék nem válaszolt. Másfelől - és ennél erősebb mondat ma már nem lesz - a maffiózó-gyanús egyén maradását támogatók nagyobb része azért tartaná a minisztert hivatalban, mert

ennél sokkal súlyosabb ügyek miatt sem mondanak le politikusok.

Hát tényleg, baszki, tényleg. Ebben a mellékmondatban tökéletesen benne foglaltatik a Habony Anonymus, lánykori nevén A. Finkelstein által meggyógyított magyar néplélek történelmi korokon átívelő tragédiája, amelyet időről-időre maximálisan kiaknáz az éppen hatalmat bitorló, az én fogalmaim szerint politikai elitnek alig nevezhető csőcselék.

Két választás között (ha egyáltalán lesz még következő, és ha igen, akkor is minek), azt hiszem, rezignáltan kijelenthetjük: ide jutottunk alig hét év alatt, ez lett az eredménye a végtelen szabadságharcnak, uszításnak, a fekete seggű-fekete lábú demagógiának és populizmusnak. A társadalom jelentős részének erkölcsi ingerküszöbét sikerült olyan magasra felrugdalni a felhők fölé, a Nagy-Göncöl mellé valahova, hogy az se lenne meglepő, ha többet a büdös életben nem esne le. Nemhogy helikopterrel, űrhajóval is nehéz lenne utolérni. Bottal ütni a nyomát meg minek?

Én, morálisan ízlésficamos balfasz, retek proletár demagóg meg itt okádom ki a belemet. Meg keresem a magyarázatot erre a felkavaró össztársadalmi igénytelenségre. Bárhonnan szemlélem, más magyarázatot nem találok, más magyarázat nincs, mint ez. Akármilyen elcsépelt és közhelyes, ide kell visszavezetnem. Ezelőtt kereken 10 évvel egy miniszterelnöknek kinéző figura, aki tényleg miniszterelnök volt, benyögte, hogy hazudott reggel, délben, este. Ugyanaz a magyar igavonó, aki ma megvonja a vállát és zavarossá válik a tekintete, mint Vona Gábornak, ezen a beismerésen felbuzdulva 10 évvel ezelőtt autókat gyújtogatott, utcaköveket szedett fel. Tény, hogy sajnos a szóban forgó miniszterelnöknek sem volt annyira egyenes a gerincoszlopa/politikai érzéke és erkölcsisége, hogy abban a pillanatban eltakarodjon a vérbe. Ettől függetlenül ma már annak a beismerő vallomásnak a tartama, az ezelőtt tíz évvel aktuális hazugságok legfeljebb gyerekes csínytevéseknek tűnnek.

10 év alatt és különösen az utolsó kőkemény hat év alatt a magyar embernek meghajlott az gerince, belefásult a mindennapjaiba, ha volt kit gyűlölni - és szerencsére minden pillanatban tettek róla hatalmasék - ő mindent megbocsátott. Jut is eszembe:

,,...a magyar nép minden várakozástól eltérő nyugalommal tűri a kormány ámokfutását. Nincs Európában még egy olyan nép, amely olyan békésen tűrte volna mindazt, amit a kormány művelt az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjasokkal, a szociális ellátással és a családokkal. Ha Franciaországban, Németországban vagy Olaszországban ennek a felét megengedte volna magának egy kormány, már nem lenne a helyén. A magyar az sokkal béketűrőbb nép, fát lehet vágni a hátán (...) Az a probléma, hogy a miniszterelnök és a kormány munkája visszaviszi Magyarországot a múltba, ahelyett hogy lépést tartanánk, lemaradunk." (2008. február 25)

Gondolom nem szorul magyarázatra, kitől származnak ezek a tömény igazságok, bár nehezen eldönthető, hogy ezen hisztérikusan röhögni, vagy üvölteni lenne ildomosabb. A történelem mindig megismétli önmagát, legfeljebb hatványozottan durvábban következik be ugyanaz. Mindenesetre a magyarázat ebben rejlik: ráérezni a béketűrő néplélek ilyetén rezdüléseire, rátelepedni, megfojtani, kizsigerelni, elkábítani, majd nyugodt lelkiismerettel átverni, meglopni, tönkretenni. Egy idő után még hálás is lesz. Igen, a diagnózis valahol a Stockholm-szindróma dimenziójában keresendő.

A 300 forintos vizitdíj nevetséges elutasításától jutottunk el az 500 ezer forintos helikopterezés fölötti nagyvonalú legyintésig. A tandíj bevezetésének démonától a 265 milliárdnyi közpénz átalakulásáig. 300 forintért nyolc éve felbőszülve tiltakozott a derék, jámbor keményen dolgozó, majd néhány esztendő múlva bárgyún nézte végig, hogy viszik a 3000 milliárdot. Mindazt, amit ő kuporgatott össze, magyarázat nélkül elvették. Azok vették el, akik pontosan tudják, hogy fát lehet vágni a hátán. Hetedik éve minden nap nagyobb és nagyobb rönkökből vagdosnak fogpiszkálót, és még mindig nem egyenesedett ki az a hát. Ellenkezőleg. Egyre többen egyre pofátlanabbul vágják azt a fát, a gerinc meg hajlik.

Mert a korrupt, hazug politikai elitnek változatlanul éhes, jóllakni nem hajlandó pereputtya van, akik szintén vágják a fát szakadatlanul. Nekem ne mondja senki, hogy a milliárdokat nyilván nem nehéz lenyúlni, hiszen nem is érti a paraszt, hogy 3000 milliárd. Az a baj, hogy az 500 ezret sem érti, és főleg azt nem fogja át a tudata, hogy miért probléma ez. Az állandó ellenségkeresésre szakosodott, riogató propaganda hat év alatt pontosan olyan pusztítást végzett (nem hogy nincs vége, most kapcsol csak igazán maximumra), mint ami ebből a kósza felmérésből kiderül. Leszarjuk, nem érdekel, ennél nagyobb disznóságok miatt sem mondtak le emberek, hát jók nekünk ezek a korrupt, hazug gecik.

Ezért lehet Mészáros Lőrinc nevén a fél ország, ezért seftel a közvagyonnal Matolcsy, ezért tartanak közpénzen szeretőket, ezért paroláznak nemzetközi körözés alatt álló bűnözőkkel, az igazságszolgáltatás ezért süllyedt egy kupleráj szintjére, ezért lehet felszámolni a kényelmetlen sajtóorgánumokat, ezért gazdagodik, zsírosodik egy nagyon szűk réteg mindenki más kárára, mert a magyarok zöme beleszarik az egészbe. Mert elkezdett hasonulni a fogvatartójához. Ő is ezt csinálná, ha tehetné, fél millió forint nem a világ. Na és ha hazudnak? Ő is szokott hazudni, a kis tyúkszaros életében sem zavarják a hazugságok. És igen, annak, akinek a hátán tartósan fát vágnak, annak a lelke is eltorzul, ha felegyenesedik néha, rögtön elkezd szédülni. Kinek hiányzik az? Na, ugye. Jobb ez így.

És mert ennél súlyosabb ügyekért sem mondtak le politikusok, marad a gyilkos beletörődés, a mindent megfojtó közöny, az erkölcs utolsó foszlányait is felzabáló igénytelenségtől üvöltő legyintések sorozata. Mert a magyarok zöme szerint még mindig van hova hátrálni. Sőt, én vagyok a retek proletár demagóg.



http://kolozsvaros.com/2016/10/28/mert-leszarja-mert-nem-erdekli-mert-jok-neki-ez ek-a-korrupt-hazug-gcik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg ennyire elszakadt a fideszes elit valósága a magyar
  2016-10-29 09:58:20, szombat
 
  Tényleg ennyire elszakadt a fideszes elit valósága a magyar emberek életétől?

JámborAndrás
2016. október 28. péntek, 19:55

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a minap azt mondta, az 500 ezer forintos helikopterezést a magyar középosztály bármelyik tagja megengedheti magának. Erre csütörtökön Rogán Antal helikopterügyi államtitkár azt bírta válaszolni, hogy egy városnéző helikoptertúrát azért sokan megengedhetnek maguknak.


A húsz perces, 80 ezer forintos helikopteres városnézést tényleg olyan sokan megengedhetik maguknak?

Persze Bencsik fokozta még. Szerinte a ,,kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel." És hasonlóan vélekedett a 888 főszerkesztője, a miniszterelnök tanácsadója, G. Fodor Gábor is az Echo TV Angárd című műsorában a minap.

Persze nem mindenki ilyen idióta a Fidesz vezetői között, de már az is súlyos jel, hogy szép számban vannak olyanok, akiknek a magyar valóság a helikopterezés. A kormány lapjainak főszerkesztői, az ország egyik legfontosabb embere, és a miniszterelnők főtanácsadója is buta prolizik, miközben azt gondolja, hogy 80 ezer forint az csak úgy kipattanna a polgárok zsebéből, ha épp helikopterezésre vágynának.

Ez semmivel sem jobb annál, amikor a fideszesek arról beszéltek, meg lehet élni havi 48 ezer forintból.

Lehet le kéne pattani a Rózsadombról, a budai villákból és a vidéki kastélyokból, és megnézni, mi a franc is történik ebben az országban.

Mert nem 80 ezres sétahelikopterezésre megy el az emberek pénze. Nagyon nem. A 80 ezer inkább a havi nettó fizetés szokott lenni az ország többsége számára. Rezsi kifizetése után pedig az ország elsöprő többsége sem keres ennyit, a középosztály egy jelentős része sem.

Persze, a valóság az - és ezt látjuk a kormányzás milyenségéből is -, hogy a Fidesz csak a felső-középosztályt és az elitet tekinti polgárnak, azokat, akik olyan sokat keresnek, hogy annyit is érjenek, és ki tudjanak fizetni 80 ezer forintot sétahelikopterezésre.

A csodálatosan dübörgő magyar gazdaság az elmúlt években annyit ért el, hogy 2015-ben a szlovák nettó átlagbér megelőzte a magyart, és hogy a legtöbb gazdasági, fogyaszátási, jóléti és szegénységi mutatóban Romániával és Bulgáriával vagyunk egy súlycsoportban.

Nyilván, közben lehet azt hinni, hogy a valódi középosztály, a dolgozó emberek megengedhetnek maguknak egy 80 ezres sétahelikoterezést, csak ez nem a valóság. Ez nem a magyarok 90 százalékának élete, és az ilyen nyilatkozatok csak a kételyt próbálják elhinteni az emberekben, hogy vajon tényleg csak nekem ennyire rossz? Vajon tényleg csak én élek ilyen rosszul, de a többiek tényleg megengedhetik a helikopterezést?

A Fidesz ezzel a trükkel próbálja meg atomjaira bontani a társadalmat, ezzel a trükkel próbálja meg elszigetelni az egyéneket és a családokat. És ha a média teljes bekebelezése sikerül, akkor ez az elszigetelés sikerül is nekik, hiszen, akkor senki nem mutatja majd meg, hogy mi is az ország valósága. A kormány csak így úszhatja meg, hogy nem a valóságot figyelembe véve, nem a dolgozók és szegények érdekeit figyelembe véve kormányoz. Így pedig szép lassan nem csak a valóság repül el, hanem az egész ország jövője is. A Fidesz legyőzéséhez épp ennek a folyamatnak a megfordítására van szükség. Épp arra, hogy újra összekössük az elszigetelt embereket, a nem helikopterezőket, hogy együtt követelhessék: helikopterek helyett jólétet!

http://kettosmerce.blog.hu/2016/10/28/tenyleg_ennyire_elszakadt_a_fideszes_elit_v alosaga_a_magyar_emberek_eletetol

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi robbantós: aki keres az talál!
  2016-10-29 09:51:32, szombat
 
  Napi robbantós: aki keres az talál!

Közzétéve 2016-10-29

3,5 millióért vett búvóhelyet a robbantó


Három és fél millió forintért vett házat egy eldugott kis Zala megyei faluban a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, hónapokkal a me­rénylet előtt - értesült a Bors. A helyiek szerint nem életvitelszerűen élt ott, ezért sokan vélik úgy, itt készülhetett fel a robbantásra.

- Mindig egyedül jött, egy piros kocsival, de csak néhányszor láttam - mondta a Borsnak egy helybéli, aki a hírekben látott elfogás után ismerte fel a fiatalt. Az inkább csak hétvégi házként funkcionáló egyszintes ház Homokkomáromban található, fenn a szőlőhegyen.
- Talán évekig is hirdették, mire a fiatalember márciusban felbukkant, hogy megvegye. Úgy tudom, előre jelezte, nem ért a szőlőhöz, ezért azt majd kivágatja - mondta a Borsnak a polgármester, Singula Ferencné. A nyolcvan négyzetméteres házhoz gyümölcsös tartozik, s egy kisebb sufni. Ideális búvóhelynek tarthatta: karmacsi otthonától távol, több mint hetven kilométerre fekszik, a polgármester szerint pedig nagyon sok a beköltöző, akiket nem ismer senki és a telkek a hegyen messze vannak egymástól. Úgy tudjuk, maga a ház hárommillió forintba került, a 450 ezret a villany és a víz bevezetéséért, és a házhoz tartozó kilencszáz négyzetméteres telekért fizette a férfi. Azt senki nem tudja, miből volt pénze.

Azt mondta ugyanis magáról, nincs munkája, repülőgép-szerelőként nem kap állást, ezért hamarosan kamionosnak áll. A Zalai Hírlap írta meg, hogy a TEK lecsapott a házra. Viszonylag nagy erőkkel vonultak ki, de Singula Ferencné a Borsnak nem tudta megmondani, mit foglaltak le. A portál szerint robbanóanyagokat találtak, de ezt a gyanúsított ügyvédje az eljárás korai szakasza miatt sem tudta megerősíteni.
- Valóban nagy köteget, több mint kétezer oldalas iratanyagot kaptam meg a napokban. Ennek tanulmányozása hosszú munka. Korai volna még a tartalmáról bármit mondani - mondta Brunner Tamás, hozzátéve: jelenlegi álláspontjuk szerint a fiatal továbbra sem tesz vallomást. - Védencem meglehetősen zaklatott lelkiállapotban van, az elfogás módja, intenzitása, a gyanúban közölt adatok miatt, mindez valószínűleg bárkit megviselne - mondta az ügyvéd. P. László Gergely az édesapját jelölte meg kapcsolattartójának, de még nem tudtak találkozni.
(bors)
Bal-Rad komm: Aki akar találni az talál! Csak keresni kell! És lesz eredmény! (Ez a közmondásos igazság persze nem vonatkozik a bérből és keresetből élőkre, viszont a TEK-re igen!)
A TEK bombák után kutatott-ÉS TALÁLT IS! Igaz ezt már több mint egy hete bejelentették, csak azt nem közölték, hogy egy hét múlva fogják megtalálni amiket keresnek. Mindjárt föl is robbantottak LEGALÁBB EGY TALÁLT BOMBÁT! (Ott-Homokkomáromban, a szőlőhegyi terrorista búvóhelyén. Amibe-Fogadni mernénk kiderül-a zorosz titkosszolgálatok ruháztak be 3,5 milliócskát.) Frászt hozva a békés helyiekre a robbantással.
Gyűlnek hát a bizonyítékok!
Mire is?
-Hát arra, hogy a TEK-nélkül nem létezhetünk, és veszélyben a haza! Amit BÁRMI ÁRON MEGVÉD QRMÁNYUNK, a horda, és a TEK! Tőlünk véd meg! Tőlünk MAGYAROKTÓL!


http://www.balrad.com/2016/10/29/napi-robbantos-aki-keres-az-talal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy egyetemi kreatív író osztályt megkértek, hogy írjanak eg
  2016-10-29 09:48:28, szombat
 
  Egy egyetemi kreatív író osztályt megkértek, hogy írjanak egy lehetőleg rövid értekezést, ami az alábbi elemeket tartalmazza:

- Vallás, Királyság, Szex, Rejtély.

A díjnyertes esszé:

"Úristen! - mondta a királynő - Terhes vagyok! De vajon kitől?"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy nő vásárol a szupermarketben.
  2016-10-29 09:46:42, szombat
 
  Egy nő vásárol a szupermarketben.
Vesz:
- 2 liter 2,8%-os tejet,
- egy doboz tojást,
- egy doboz narancslét,
- egy fej káposztát,
- egy negyed kiló kávét,
- 20 dkg sonkát.
Kirakja szépen sorban a dolgokat a pénztárnál a futószalagra. Mögötte
áll egy részeg a sorban és nézi ahogy pakol.
Amikor a pénztáros üti be a tételeket a pénztárgépbe, a részeg halkan
megjegyzi:
- Te biztosan egyedül élsz.
A nő meglepődik a megjegyzésen, hiszen valóban egyedülálló. Végignézi a
dolgokat amit vásárolt, de nem talál bennük semmi olyant amiből a részeg
következtetni tudna az ő családi állapotára.

Felülkerekedik a kíváncsiság benne és odafordul a részeghez:
- Tudja mit? Magának teljesen igaza van, de miből jött rá, hogy egyedül
élek?
Erre a részeg:
- Mer...kibaszott randa vagy!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A dolgok vége felé…
  2016-10-29 09:44:59, szombat
 
  A dolgok vége felé...

Közzétéve 2016-10-29

Nincs több muníció recesszió ellen?


A világgazdaság gyengélkedését jósolják a jövő évre vonatkozó prognózisok: a legtöbb országra és régióra vonatkozóan átlag alatti növekedést jeleznek. A nyilvánvaló gazdasági problémák közé Európa rossz állapotban lévő bankjai, az eltorzult kínai ingatlanpiac, a nyugati világra jellemző politikai bizonytalanság, a magán- és állami adósságok magas szintje, illetve az tartozik, hogy Görögország és Portugália vonakodik a saját IMF-programjának végrehajtásától.

A további világgazdasági kockázatok nem olyan nyilvánvalók, és ezért kevesebb figyelmet kapnak. A közgazdászok az ilyen eseményeket sokkoknak nevezik, mert azok váratlanul következnek be, és messzeható következményeik lehetnek.
A korábban nem látott mértékű hosszú távú monetáris élénkítés és az állami adósságterhek jelentős szintű megnövekedése miatt a kormányok alig vannak felvértezve a következő gazdasági lejtmenet kezelésére, amelynél csak az a kérdés, hogy mikor következik be. Az újabb recesszió talán nem lesz olyan súlyos, mint a legutóbbi, azonban a fejlett gazdaságok jobban fel lennének készülve rá, ha fokozatosan normalizálnák a monetáris politikájukat, illetve ezzel párhuzamosan a fiskális konszolidációt is végrehajtanák.
A monetáris politikának köszönhetően az USA munkanélküliségi rátája 5 százalék körül áll, ami közel van ahhoz a szinthez, amelyet a legtöbb közgazdász teljes foglalkoztatásnak nevez, és a Fed várhatóan decemberben megemeli az irányadó kamatlábat. A Fed azonban igen lassan cselekszik. Az Európai Központi Bank valószínűleg kiterjeszti kötvényvásárlási programját, azonban joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyiben volt eredményes a mennyiségi lazítási programja, hiszen az eurózóna munkanélkülisége átlagban még mindig 10 százalék körüli.
Ami a fiskális politikát illeti, a legtöbb fejlett gazdaság államháztartási gondokkal küzd, miután az egyes országok nem hajtottak végre hatékony kínálatoldali reformokat az állami nyugdíjteher növekedésének kontrollálására, a gazdaság bővülését akadályozó adózási rendszer átalakítására, illetve a munkaerőpiac liberalizálására. A fiskális politika ezen hibái pedig túl nagy terhet róttak a központi bankokra.
Mostanában úgy tűnik, a közgazdászok abban reménykednek, hogy a növekedés, a foglalkoztatás és a jövedelmek mértéke emelkedni fog, ha a politikusok egy újabb jelentős mértékű, hiánynöveléssel finanszírozott költekezéssel teremtenek keresletet az áruk és a szolgáltatások iránt. Úgy gondolják, azáltal, hogy a hitelfelvételi költségek most ilyen alacsonyak, a deficit emelkedésével finanszírozott költekezés költsége lényegében nulla, és nem kell aggódnunk a magas adósságszintek miatt. Ez az érvelés azonban nem veszi figyelembe a jellemezően nagy szakadékot a között, amit a közgazdászok tanácsolnak, és a között, amit a politikusok megígérnek, és amit az állami kiadási programok valójában eredményeznek. A kormányzatoknak mindenképpen csökkenteniük kellene az adókat, és olyan kezdeményezéseket kellene finanszírozniuk, amelyek szigorú költség-haszon elemzéseken esnek át, azonban a kiterjedt költekezési programok általában nem eredményezik a gazdaság jelentős vagy azonnali felpörgetését.
Természetesen a jelentős mértékű deficitek előnyösek, sőt kívánatosak lehetnek recessziók és háborúk idején, vagy amikor azok révén produktív állami beruházásokat finanszíroznak. Egy súlyos, hosszú ideje tartó visszaesés esetén, amikor a kamatok a nullához közelítenek, egy jól időzített, észszerű fiskális intézkedéscsomag elméletben rövid távon segíthet a gazdaság helyzetén. Tanulmányok azonban azt mutatják, hogy az állami költekezés multiplikátor hatása - amikor jobban növekszik a GDP a kiadások mértékénél - néhány negyedév után gyors ütemben csökken, és aztán negatívba fordul át.
Miután az állami vásárlások kontraproduktív, politikai jellegű, haszontalan célokat szolgálhatnak, amelyek alig idéznek elő gazdasági növekedést, egy másik gyakran hallott javaslat szerint az állami transzferkifizetéseket kellene növelni. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a transzferkifizetések már a legtöbb országban költségvetési szempontból fenntarthatatlanok (miután jobb gazdasági és demográfiai feltételek mellett vezették be és terjesztették ki őket), akkor is felmerül a kérdés, hogy ezek képesek-e a gazdaságot beindítani.
Egy friss tanulmány ezt a lényeges kérdést vizsgálja meg. A korábbi Obama-kormányzat vezető közgazdásza, Christina Romer és a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora, David Romer szerint még a transzferkifizetések folyamatos növelése is csak néhány hónapig tartó élénkítő hatást tud kifejteni, amely nem terjed ki a foglalkoztatásra. Az elemzés arra jut, hogy a transzferek haszna ,,jóval kevésbé tartós, és összességében jóval kisebb mértékű az adóváltoztatásokéhoz képest".
Olyan gazdaságokban, ahol az élénkítőprogramokat körültekintően megvizsgálják, és gyorsan végre lehet hajtani őket, bármilyen átmeneti állami költekezésnek fokozatos fiskális konszolidációval kell párosulnia a gazdasági kockázatok és a hosszú távú költségek minimalizálása érdekében. Ahogy a történelmi tapasztalatok mutatják - és az elmélet is állítja -, a fiskális konszolidációnak csökkentett jövőbeni kiadásnövekedés révén kell megvalósulnia, ami különösen igaz a transzferkifizetésekre. A gazdaságpolitikusoknak figyelembe kell venniük ezt annak érdekében, hogy képesek legyenek arzenáljukat fokozatosan újra kiépíteni, máskülönben éppen akkor nem lesz elegendő tűz­erejük, amikor a leginkább szükségük lesz rá.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...Természetesen a jelentős mértékű deficitek előnyösek, sőt kívánatosak lehetnek recessziók és háborúk idején, vagy amikor azok révén produktív állami beruházásokat finanszíroznak...Miután az állami vásárlások kontraproduktív, politikai jellegű, haszontalan célokat szolgálhatnak, amelyek alig idéznek elő gazdasági növekedést..."
-Nocsak! Germániában pl. a migránsellátásra fordított euromilliárdoktól vár gazdasági föllendülést a qrmányzat-a gyarmatok által kitermelt jövedelemből.
Döbrögisztán vajdaságban méregdrága látványberuházásokkal próbálkozik a horda, amelyek a továbbiakban is kizárólag pénzt igényelnek a fenntartásukra.
PRODUKTÍV (haszonelőállító) BERUHÁZÁSOK NEM TÖRTÉNNEK!
Így aztán az állam KÖTELEZŐ SZOLGÁLTATÁSAIRA-oktatás, közegészségügy, honvédelem, kultúra-NEM JUT!
Országunkban ELSŐSORBAN ÁLLAMI TULAJDONÚ, GAZDASÁGI BERUHÁZÁSOKAT KELLENE FINANSZÍROZNI!
A júdáspénzből erre nem futja, és NINCS IS RÁ ENGEDÉLY!
Marad tehát a kiszolgáltatottság, és a KÖRNYEZETI HÁBORÚS KÉNYSZER! (?)
mebi
Mint a válság leküzdésének egyetlen-szentírásként meghirdetett-kapitalista módja!


http://www.balrad.com/2016/10/29/a-dolgok-vege-fele/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.