Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Müller Péter
  2016-10-03 21:16:54, hétfő
 
 



Ma már sokan ismerik ezt a bűvös, négy szót, de vajon tényleg így is tesznek? Vajon a valóság nem valami olyan, hogy “elesni, földön maradni, szenvedni és várni"? Ha most egy picit elhúztad a szád szélét, gondolkodj el, jó? Tudod, nem nekem kell őszintének lenned, csakis önmagadnak.

Tudod, hol a bibi, ha nem vagy képes felállni és inkább fetrengsz a földön a saját fájdalmadban? Ha nem tudod önmagadban látni azt, mennyire különleges és értékes vagy! Tőlem akarod hallani? Megkapod: az vagy! De ez kevés: magadnak kell tudnod.. Ha te jóban vagy önmagaddal, szereted és ismered azt, aki te vagy, akkor bizony megtalálod a módját, hogy felállj a pofonokból. De ebben csak te segíthetsz magadon.

De nézzük meg, mit mond erről Müller Péter, akinek a gondolataihoz én oly sokszor fordulok.
Jól figyelj! Mert ahol eltörtél, ott leszel erős, és ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen.

Ez persze csak akkor vonatkozik rád, ha van valaki benned, aki fölfelé néz, s aki akkor is tudja, hogy van fönt, ha éppen lent van. Aki nem adja át magát annak a manapság divatos, kollektív szuggesztiónak, hogy az élet értelmetlen.

Mert nem az! Mindennek, ami történik veled, nemcsak oka, de célja is van! “Boldogok, akik sírnak!" - mondja Jézus, s ezt az ellentmondó kijelentést csak nagyon kevesen értjük meg. A kudarc és a vereség a legnagyobb tanítómestere annak, akinek “van Csillaga és hisz a Hitben!"

Állj föl, ha a padlón vagy! Ne mondd, hogy nem tudsz! Valaha tudtad, amikor kisbaba voltál. Tudtad, pedig százszor estél el, százszor ütötted meg magad, és sem az izmaid, sem a csontjaid nem voltak még alkalmasak a fölállásra. Remegtél, inogtál, olyan gyenge voltál. És mégis fölálltál! Soha nem álltál még, a fejed is túlsúlyos volt hozzá, és mégis! Életedben először fölálltál! Mert sejtetted, hitted, sőt, bizonyos voltál benne, hogy te tudsz állni, bár sohasem próbáltad még.

Ezt az előrevételezett tudást nevezzük hitnek. És ma azért állsz, mész, futsz, rohansz, mert valaha sokszor elestél, rengetegszer megütötted magad, és ott lettél erős és legyőzhetetlen, ahol sokszor vesztettél.

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
fogyás
  2016-10-03 21:04:12, hétfő
 
 
Zsírégető vitaminok, amik nélkül nem indul be a fogyás


Az a fránya fogyókúra mindig, ugye? Aztán vagy állati nehéz, vagy elcsábulunk az első somlói galuska látványától, esetleg ülőmunkát végzünk és a fenének van már kedve egy pörgősebb nap után még tornázni is. Nézzük meg, mely vitaminok azok, amik igazán segíteni tudnak a fogyókúrában!
Anyagcsere gyorsításra: B-vitamin

A B-vitaminok családja felel anyagcserénk optimális működéséért. Ők azok a kis katonák, amelyek lebontják a szénhidrátokat, fehérjéket, zsírt és segítik azokat a felszívódásban. Nem mellesleg hasznos munkát végeznek a szív- és érrendszer, valamint a bőr és a szem helyes működésénél.

B-vitaminok hiánya pedig idegességet okoz, úgyhogy fontos beépítenünk az étrendükbe őket.

B3 vitamint tartalmaznak az olajos magvak, a halak, a sovány húsok, a tejtermékek és az élesztő. B6 vitamint tartalmaznak a szárazbabfélék, a halak, a sovány húsok, a marhahús, a tej és a banán. B12 vitamint tartalmaznak a csirkehúsok, a hal, a tej és a tojás.
Ami nem enged elhízni: folsav

Amikor állapotos lettem, a nőgyógyász első és legfontosabb intelme az volt: innentől szedjek folsavat. Ez a vitamin is erősíti a szívet és az ereket, de a B-vitaminokkal egyetemben segíti az anyagcsere folyamatokat is - és igen, kismamák számára kötelező szedni, segít a magzat fejlődésében.

Elégtelen bevitele hazánkban igen gyakori, sokan a javasolt napi adag alsó határát sem érik el. Jó hír most az eperszezon környékén: az eper tele van folsavval, de a csirkemáj és a brokkoli is tartalmazza.
Ismerd meg zsírgyilkosként is: C-vitamin

Bizony, nem csak akkor kell a C-vitaminos fiolához kapkodni, ha az ember meg van fázva és taknyos. Napi szinten iktasd be az életedbe a C-vitamint, minimum 1000 milligramm mértékben, de semmit nem ártasz, ha ennek a két-háromszorosát is magadhoz veszed.

Az összes ma ismert népbetegség és civilizációs ártalom ellenszere a C-vitamin, egy igazi áldás. És ami a fogyókúrát illeti, nos itt a vitamin hiányára hívom fel a figyelmet. Ha nem kap elegendő C-vitamint a szervezeted, az egész immunrendszered elfáradt, legyengül, ami miatt a szervezeted raktározni kezdi a tápanyagokat és durván lelassul az emésztésed.

A hasi zsírpárnák ellen: D-vitamin

A D-vitamin a szervezet kalcium- és foszforháztartásának karbantartásához - így a zsírégetéshez -, a csontok egészségéhez és a növekedéshez szükséges, továbbá befolyásolja az immunrendszer működését is.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
idézet
  2016-10-03 20:56:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
kókuszos zabpehely keksz
  2016-10-03 20:25:58, hétfő
 
 



Kókuszos zabpehelykeksz
Ez a recept életet ment a candida-diéta során. Férjemnek minden héten csinálok belőle egy dupla adagot, mert éhséget csillapít. Mindemellett felettébb egészséges a rozsliszt, a kókusz és a zabpehely miatt.

Hozzávalók:

10 dkg rozsliszt
6 dkg zabpehely
4 dkg kókuszreszelék
7 dkg cukor
1 kk. szódabikarbóna
10 dkg olvasztott
1 egész tojás
csipet só


1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
2. az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, csipet sót, majd a tojással habosra keverjük
3. lisztet, zabpelyhet, kókuszreszeléket, szódabikarbónát összekeverjük
4. lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket
5. diónyi golyókat formázunk (kb evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk
6. előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük
7. áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
bohókás
  2016-10-03 00:27:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 827
  • e Hét: 1701
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 37834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.