Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-10-04 23:58:14, kedd
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Töltött bundás kenyér
  2016-10-04 23:55:02, kedd
 
  Töltött bundás kenyér

Hozzávalók

8 szelet kenyér
4 szelet kemény sajt
2 db tojás

1 dl olaj

Elkészítés

4 db kenyérszeletre teszünk 1-1 szelet sajtot, majd befedjük az üres darabokkal, és kissé összenyomkodjuk őket.
A tojásokat felhabosítjuk egy kevés sóval. Megforgatjuk benne a szendvicseket, azután aranybarnára sütjük őket a felforrósított olajban.
Konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd azonnal tálaljuk. Friss saláta illik hozzá.





FAZEKAS KIRA


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Levendulakrémes kakaós szelet
  2016-10-04 23:52:27, kedd
 
  Levendulakrémes kakaós szelet

Hozzávalók

40 dkg kakaós piskóta
A krémhez:
2 dl édesített növényi habtejszín
2 ek porcukor
2 csomag vaniliás cukor
1 ek virágméz
1-2 mokkáskanál szárított levendula vagy 2-3 szál friss levendula
ételszínezék (kék és piros)
levendulaszirup

Elkészítés

A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a mézet, a levendulaport vagy a friss levendula virágát, és összekeverjük. Az elkészült habot két nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. Az egyiket fehéren hagyjuk, a másodikat enyhén lilásra, a harmadikat sötétlilára színezzük. (Az ideális szín eléréséhez néhány csepp kék festéket használunk, amihez fokozatosan adagolva adjuk hozzá a pirosat.)
A félkész kakaópiskótát meglocsoljuk 4-5 ek levendula sziruppal, majd megkenjük a tetejét a krémmel. A sötétlila habot középre halmozzuk, és villával örvényesre formázzuk. Hűtve fogyasztjuk.





Megjegyzés

A krém különleges, nagyon finom, érdemes kipróbálni. Ha rendelkezünk a hozzávalókkal, percek alatt finom süteményt készíthetünk.
Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kolbászos-bazsalikomos lecsó kakukkfüves galuskával
  2016-10-04 23:48:12, kedd
 
  Kolbászos-bazsalikomos lecsó kakukkfüves galuskával

Hozzávalók

1 db kisebb, zsenge cukkini
1 db kisebb, zsenge patisszon (csillagtök)
4 db paprika
3-4 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 db debreceni kolbász
10 dkg füstölt kolbász
só (ízlés szerint)
őrölt tarkabors (ízlés szerint)
1 tk erős paprikakrém
1 marék bazsalikom
2 ek étolaj
A galuskához:
30-40 dkg liszt
2 db tojás

friss kakukkfű (ízlés szerint)
2 ek étolaj
2-2,5 dl víz


Elkészítés

A cukkinit, a patisszont és a paradicsomot megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát vastagabb csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A bazsalikomot apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben vagy wokban, majd hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kétféle, vékonyra felkarikázott kolbászt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és patisszont is. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az erős paprikakrémet, és a serpenyőt félig lefedve pár percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd amikor a paprika már félpuhára párolódott, a paradicsomot, és a bazsalikomot is. Óvatosan összeforgatjuk, és addig pároljuk tovább, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak, és a paradicsom sem esik szét.
Közben elkészítjük a galuskát. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük a száráról, a liszthez adjuk, és egy nagyobb csipet sóval együtt összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a villával előzőleg kissé felvert tojásokat, a víz felét, majd összekeverjük. Keverés közben apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet, hogy egy sűrűbb, szaggatható masszát kapjunk.
Egy edényben bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet forralunk, majd amikor már forr, beleszaggatjuk a galuskatésztát. Ezután megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett galuskát. Ízlés szerint megsózzuk, majd összekeverjük, és tálalásig melegen tartjuk. A lecsó mellé kínáljuk.





Megjegyzés

Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál galuskát, majd kanalazzuk mellé a lecsót, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Szőlőlevélbe göngyölt rizses májkrém
  2016-10-04 23:45:42, kedd
 
  Szőlőlevélbe göngyölt rizses májkrém

Hozzávalók

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemáj
őrölt majoránna
őrölt fekete bors

10 dkg vaj
15 dkg rizs
12-14 db ecetben eltett szőlőlevél
2 db alma
20 dkg fehér szőlő
1 ek citromlé

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Megforgatjuk rajta a megmosott, lehártyázott, felkockázott májat, azután meghintjük 1-1 csipet őrölt majoránnával és borssal, majd teljesen átsütjük. Ügyelünk rá, hogy a hús közepe se maradjon véres. Végül lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
Botmixerrel krémesre törjük a májat a puha vajjal. A rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni. Végül a májkrémhez keverjük.
A lecsepegtetett szőlőleveleket deszkára terítjük a fényes oldalukkal lefelé, a közepükre 1-1 ek-nyi rizses májkrémet halmozunk, azután alulról kezdve feltekerjük őket úgy, hogy az oldalaikat behajtogatjuk középre. A tekercseket párolóedénybe rakjuk, és 20 perc alatt készre gőzöljük.
A meghámozott, kimagozott, felszeletelt almát és a félbeszelt, kimagozott szőlőszemeket puhára pároljuk a citromlével. Ezt tálaljuk a tekercsek mellé.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3181
  • e Hét: 7762
  • e Hónap: 21667
  • e Év: 151374
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.