Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
sütés nélküli édességek
  2016-10-08 22:47:38, szombat
 
 



Kókusztekercs

Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.
Csokoládés rudacskák

Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.
Fügegolyók

Fél kg szárított fügét megdarálunk, majd 20 dkg porcukorral, 1/2 narancs levével, reszelt héjával és egy evőkanál rummal jól összegyúrjuk. Diónyi gömböket formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk, minyonpapírba tesszük.
Krémes rakott kétszersült

Egy csomag kétszersült egyharmad részét darabokra tördelve tálba tesszük, és megöntözzük kb. 1 dl forró, édes feketekávéval, hogy beszívja. Tizenöt dkg cukrot barnára pirítunk, felöntjük 2,5 dl tejjel, felfőzzük, hogy felolvadjon, majd ha langyosra hűlt, hozzáadunk 2 evőkanál cukorral habosra kevert 2 egész tojást, és gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük. A kávés kétszersült tetejére egy réteg száraz kétszersültet teszünk - ugyancsak darabokra tördelve -, erre öntjük a fele karamellkrémet, ismét kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.
Mama kedvence

Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott cukrozott gyümölcscsel, befedjük tejbe mártott piskótával, amire rásimítjuk a megmaradt pudingot. Erre is szórhatunk durvára tört diót vagy kimagozott rumos meggyet, és rátesszük a megmaradt - és ugyancsak tejbe mártott - piskótát. Az így nyert tortát hidegre tesszük néhány órára, ezalatt a piskóta megpuhul-, a puding pedig megdermed. Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabbal kínáljuk.
Kekszbomba

Két evőkanál kakaót 20 dkg cukorral elvegyítünk és 2 dl vízben 1/2 rúd vaníliával felfőzzük. Negyed kg kekszet ledarálunk, leforrázzuk a kakaós sziruppal és hűlni hagyjuk. Huszonöt dkg darabosra tört diót 3 evőkanál cukorral megpörkölünk, vajjal kikent tányérra öntünk, majd ha kihűlt, apróra tördeljük. Végül habosra keverünk 20 dkg vajat, hozzáadjuk a kekszet meg a diót, és jól elkeverjük. Félgömb alakúra formázva tálra rakjuk, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk, de anélkül is finom. A fogyasztás előtti napon készítsük.
Kávés piskóta

Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 584
  • e Hónap: 2635
  • e Év: 30858
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.