Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A Messiás befejezett munkája
  2016-10-09 13:46:31, vasárnap
 
  A MESSIÁS BEFEJEZETT MUNKÁJA * MÁTÉ 26-28

KÖZPONTI IGERÉSZ: MÁTÉ 27,15-28,20

ÖSSZEFOGLALÁS * A Jézus földi életének utolsó két napján történt események magukon viselik a kereszt árnyékát. Krisztus minden szava és tette a szégyen, az áldozat és a megváltás e jelképének árnyékát vetíti előre: a betániai megkenetés, a Páska megünneplése és az úrvacsora, s a Gecsemáné kerti imádság. Jézust elfogják és kihallgatják - előbb a zsidók, majd a rómaiak; elítélik, kivégzik, és sírba helyezik. Ám a történet ezzel nem ér véget. Jézus dicsőséges diadallal és a feltámadás erejével kijön a sírból. A zsidók királya csakugyan újra él, s követőinek az a küldetésük, hogy továbbadják a jó hírt.

NAPI ÚTRAVALÓ * Jézus Krisztus keresztjét ,,a kozmikus történelem sarokkövének" nevezték. Minden ember örök sorsa Jézussal való kapcsolatán és az ő kereszten véghezvitt munkáján áll vagy bukik.
A mai szakaszt olvasva gondold át alaposan Jézus megfeszíttetését és ennek jelentőségét. Elmondhatod-e Pállal: ,,Én azonban nem kívánok mással dicsekedni, mint a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjével, aki által keresztre feszíttetett számomra a világ, és én is a világ számára" (Galata 6,14)?
Majd gondolj arra, mit jelent a kereszt a szomszédaidnak, barátaidnak, családtagjaidnak, munkatársaidnak. Biztos vagy benne, hogy mindegyikük odament már hittel a kereszt lábához, és elfogadta az üdvösséget, amelyet csak Jézus adhat? Ha nem, hogyan lehetsz ma eszköz abban, hogy valakit a Golgotához vezess?
Talán egy telefonhívás, egy levél, egy ebédmeghívás, egy esti beszélgetés kell hozzá. Kérj Istentől felkészített szívet, a lehetőség nyitott ajtaját és bátorságot, hogy továbbad az evangélium életformáló üzenetét. Ez a kiváltságod!

BETEKINTÉS * A HÁLA ILLATA - Az olajat a Biblia földjén a társadalom minden rétegében használták bedörzsölésre, a bőr megnyugtatására. A jómódú emberek azonban drága illatszereket és keneteket használtak. A Máté 26,7-beli asszony olyan különleges, illatos olajjal kente meg Jézust, amelynek értéke közel egyévi fizetéssel ért fel - s ez akármilyen mércével mérjük, mindenképpen a szeretet bőkezű gesztusa.

Krisztus halálából fakad minden reményünk.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Sírva jönnek..."
  2016-10-09 07:49:25, vasárnap
 
  "Siralommal jőnek..." (Jeremiás 31:9)


Hogy az őszinte Krisztushoz menés abból származik, hogy az ember érzi annak szükségét, hogy Jézus Krisztusnak éljen, kitűnik abból, amit mond. Amikor megy, azt mondja: "Uram, tarts meg engem, mert elveszek." "Mit cselekedjünk, atyámfiai férfiak?" (Csel 2:37). "Uram, mit kell nekem cselekednem, hogy üdvözüljek?" (Csel 16:30).
Mindezek a szavak világosan mutatják, hogy azok a lelkek, akik valóban jönnek, olyan lelkek, akik világosan érzik, szükségük van Jézus Krisztusra, hogy üdvözüljenek, és azonkívül azt is, hogy nincs senki más, aki rajtuk segíthetne, csak Krisztus.
Ezek a töredelmes szívűek. Sírnak, reszketnek, és meg vannak rémülve a veszély láttán, amely elől nem tudnak elmenekülni. Veszély fenyegeti őket, ha nem menekülnek Krisztushoz.
Azok, akik Krisztushoz menekülnek, szívből készek, hogy mindent elhagyjanak érte. Így van az Írás szerint is: "Ha valaki énhozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom. És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom" (Luk 14:26,27).
Sokan vannak, akik úgy tesznek, mintha mennének. Sokan hasonlítanak ahhoz a fiúhoz, akiről a Máté 21-ben olvasunk, aki azt felelte édesapja parancsára: "Én elmegyek, uram; de nem ment el" (30.v.). Amikor Krisztus ezeket az embereket az evangélium által hívja, akkor azt mondják: "Megyek, Uram!" De megmarad az életük gyönyöreikben és élvezeteikben. Úgy tesznek, mintha mennének, de valójában nem mennek.
Próbáld meg magadat, vajon csak szóval mégy, vagy azért, mert szíved nyomorúsága miatt valóban Hozzá menekülsz!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1048
  • e Hét: 12759
  • e Hónap: 42071
  • e Év: 229873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.