Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2016-10-09 23:54:15, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Ez az egy­szerű tur­mix ha­té­ko­nyan csök­kenti a ...
  2016-10-09 23:51:40, vasárnap
 
  Ez az egy­szerű tur­mix ha­té­ko­nyan csök­kenti a vér­nyo­má­sod

A magas vérnyomás sokáig nem hívja fel magára a figyelmet egyértelmű tünetekkel, ám közben szinte valamennyi szervedet károsíthatja: egyik legfontosabb kockázati tényezője a szív- és érrendszeri betegségeknek, például a szívinfarktusnak, a stroke-nak, de a szem ereinek károsításával a látásodnak is árthat. Épp ezért nem érdemes figyelmen kívül hagyni az orvos ajánlásait és az általa felírt gyógyszereket.





Fotó: Pinterest

Ezek mellett természetes módszerekkel is megtámogathatod a gyógyulást. Több kísérlet is igazolta, hogy a rendszeresen áfonyát fogyasztók vérnyomása kár 5-6 százalékkal is csökkenhet, miközben a vér nitrogén-oxid szintje 69 százalékkal emelkedik. Ez a vegyület a vérerek tágításával segít a vérnyomás csökkentésében. Ez a szuper-táplálékokban gazdag turmix nemcsak ellát mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal, hanem antioxidáns-tartalmánál fogva arra is képes, hogy

"szinte szó szerint megújítsa a szervezetedet, így többen közt a vérnyomást is segít a normál tartományban tartani."

Az antioxidánsok mellett tele van vérnyomáscsökkentő hatású káliummal, illetve az emésztést és az immunrendszert egyaránt támogató probiotikus vegyületekkel. Az egyik felét idd meg reggel, míg a másik felét tedd el uzsonnára.





Fotó: Pinterest

Áfonyás-banános zöldturmix
Hozzávalók 2 adaghoz:

1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
1 érett banán
1 csésze natúr joghurt
1 csésze bébispenót

A hozzávalókat turmixold össze alaposan, és máris fogyaszthatod!

ripost.hu

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Itt a nagy kéztérkép! Viszlát magas vérnyomás, reuma,...
  2016-10-09 23:40:05, vasárnap
 
  Itt a nagy kéztérkép! Viszlát magas vérnyomás, reuma, fejfájás!





Modern világban élünk. Élvezzük a kultúra ezernyi áldását, és szenvedjük még több ártalmát. Köztudomású, hogy az emberi szervezet napjainkban mennyi veszélynek van kitéve. Ugyanakkor mindenki szeretne sokáig, jó egészségben élni, és keresi, kutatja a hozzá vezető utat. Házi természetes gyógymódokkal - bizonyos fokig - védekezhetünk az ártalmak ellen. A jelszó: vissza az ősi természethez. A kutatók, biológusok az élet számos területén keresik a természet gyógyító titkait, főleg az olcsó, illetve pénzbe nem kerülő természetes gyógymódokat. Ilyen például a kézmasszázs, amely ugyan nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és gyógyítást, de néhány betegség megelőzhető vele.

A reflexzóna masszázs 5-6000 éves múltratra tekint vissza. Szakértői szerint azért hatásos, mert az egész testünket, így a kezünket is energiapályák járják át. Az egészséges emberben az életenergia akadálytalanul áramlik, s egyformán oszlik el, de ha hosszabb időre megreked, az egészség veszélybe kerül. A reflexzóna masszázs segítségével az ilyen blokád feloldható és az energiarendszer ismét egyensúlyba kerül. A zónaterápia szerint - a talphoz hasonlóan - a kézen is vannak olyan reflexzónák, amelyek egyes testrészek és szervek területeinek felelnek meg. A két kéz az egész test kicsinyített képmása.

A kézmasszázsnak a lábmasszázzsal szembeni előnye, hogy mindenki bármikor - például séta, fürdés, olvasás, beszélgetés, tévénézés, rádióhallgatás, utazás közben is - végezheti.
MAGAS ÉS ALACSONY VÉRNYOMÁS ESETÉN:

Sok nő szenved magas vagy alacsony vérnyomásban. A vérnyomást szabályozó zónák mindkét kézen a kézháton találhatók a kézközépcsontok közötti árkokban ; tapogassuk ki ezeket, és a másik kéz hüvelyk- és mutatóujjával lágyan megfogva, kezdjük ott masszírozni. A hüvelykujj legyen a tenyér oldalán, a mutatóujjal pedig mind a két kézen 15-30-szor lágyan simogassuk a kézközépcsontok közötti árkokat az ujjközök irányába. A masszázs naponta többször is végezhető. A gyógymasszázs egyformán jó magas vagy alacsony vérnyomásra is.
SZÁMTALAN FÁJDALOM CSILLAPÍTHATÓ:

Ha fáj a hátunk, a gerinc zónáit masszírozzuk. Ha fáj a fejünk, ez is enyhíthető kézmasszázzsal. A fej reflexzónái mindkét kézen a hüvelykujj és a többi ujjbegyén találhatók. Az agyvelő zónái a hüvelykujj begyén helyezkednek el. A fejüregek zónái az egyes ujjbegyeken találhatók. Ezeknek a zónáknak a rendszeres masszázsa a fej vérellátását javítja.Segít a koncentrálóképesség zavarain, az idegesség feloldásában.Olyannyira egyszerű, hogy még az iskolás gyerekeknek is ajánlható, különösen a vizsgaidőszak fejfájást okozó izgalmainak levezetésére. Az ujjak gyúró, körkörös masszírozása kellemes és lazító, de ugyanakkor pezsdítő hatású is.
KÉZÍZÜLETI PROBLÉMÁK ENYHÍTÉSE:

A kézízületi panaszokkal küzdő hölgyeknek nehéz a háztartási munkákat elvégezniük, mivel az ujjai fájnak, a rajtuk keletkezett csomók a szabad mozgást akadályozzák. Az orvos által előírt teendőkön kívül házilag is megpróbálhatjuk enyhíteni a panaszokat. Ennek érdekében minden este 20-30 percig áztassuk a kezünket kamillás fürdőbe, de a kamillateát ne szűrjük le, és a gyógynövényeken kívül még egy evőkanál só is kerüljön bele. Jó alkalom erre a tévénézés, még külön időbe se kerül. Utána a kezet masszírozó mozdulatokkal kamillás krémmel kenjük be, majd szorgalmasan ujjgyakorlatokat végezzünk: zongorázó kézmozdulatokat vagy ökölbe szorítva, majd erőteljesen széttárva az ujjakat, utána a másik kezünkkel minden ujjunkat megfogva, alaposan megrázzuk.

A kezünk, ujjaink egészségének visszaszerzése érdekében rendszeresen speciális gyógyteát érdemes inni. Reggeli és ebéd előtt fél órával kortyoljunk egy pohárnyit belőle. A teához a gyógynövényboltokban kapható 50 g iglicgyökeret, 50 g aranyvesszőfüvet, 50 g kukoricabajuszt, 100 g nyírfalevelet, 100 g babhüvelyt, 100 g gyermekláncfüvet meg 100 g galagonyabogyót alaposan összekeverünk, és fél liter vízhez két púpozott evőkanálnyi keveréket adunk Egy-két percig forraljuk, majd a tűzről levéve lefödjük, 20 perc múlva leszűrjük, és mézzel ízesítjük. Ez a tea nemcsak a kézre, hanem a szívre is kedvezően hat.

És végül, a természetes gyógymódok előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy mellékhatásuk nincs, tehát szervezetünknek soha nem ártanak, inkább csak használnak. Ha tehát valaki a jelenlétünkben ,,tördeli" a kezét, ne szóljunk rá, inkább figyeljük meg, hogyan is csinálja.

Forrás: bidista.com

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Székely csalamádé - ropogós és sokáig eláll!
  2016-10-09 23:31:01, vasárnap
 
  Székely csalamádé - ropogós és sokáig eláll!





Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk.

Forrás: bidista.com

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes receptek  
Ezért vagdosd be a citromot, és tedd az éjjeli szekrényre!
  2016-10-09 23:25:27, vasárnap
 
  Ezért vagdosd be a citromot, és tedd az éjjeli szekrényre!





A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs. Mindenki tudja, hogy antioxidáns és egészséges, de van olyan hatása is, amin meg fogsz lepődni.

A citrom illata miatt valami tisztára és makulátlanra emlékezteti az embert. A citrom fertőtlenítő hatású, depresszió és szorongás ellen is használ. Ha otthonunkat citromillattal árasztjuk el, tehát harcolhatunk a depresszió és az idegesség ellen, pozitív energiákat teremthetünk. A citrom illatát mindenki szereti. Éppen ezért sok étterem elé citromfákat ültetnek, hogy a vendégek a gyümölcs friss illatának segítségével ellazuljanak.
A szakértők szerint a citrommal alaposan meg lehet tisztítani a fejbőrt. Emiatt többféle bőrprobléma kezelésére is alkalmazhatjuk. A sötét foltoktól a hegeken át az aknéig sok problémát enyhíthetünk vele.

Vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük be vele a könyöket, a térdet, a sarkakat. A bőr a hatására puhább és simább lesz. Ugyanilyen módon használhatjuk a körmök fehérítésére, de felfrissíthetjük vele a leheletet is.
A citrom egészségre gyakorolt hatásai

A citromot különböző betegségek kezelésére használhatjuk fel, mint az ízületi gyulladás, az emésztési zavar vagy a reuma. Mindez a citrom természetes vértisztító hatásának köszönhető. Lenyűgöző, igaz?

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a citrom sok A-, C- és E-vitamint, rezet, krómot, káliumot, vasat és magnéziumot tartalmaz, erős antioxidáns hatást fejt ki a szervezetre és csökkenti az öregedés jeleit.

A citrom nagyon gyorsan el tud bánni a vegyi anyagokkal, ezért bármikor használjuk légfrissítéshez, hogy elpusztíthassa a baktériumokat is. Egyszerűen vágjunk néhány szeletet és hagyjuk őket egész éjszakára a szobában. Így olcsón szabadulhatunk meg a mérgező anyagoktól.

Ez a varázslatos gyümölcs képes javítani a tüdő működését és könnyíteni a légzést. Aki asztmás, megfázott vagy allergiás, minél többször lélegezzük be a citrom illatát. Ha ezt éjjel csináljuk, következő reggel a torkunk kitisztul, a légutak átjárhatók és egészségesek lesznek.

Citromot általában gyakorta fogyasztunk, ilyenkor mindig jusson eszünkbe, hogy életünket egészségesebbé és könnyebbé képes tenni!

ketkes.com

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ez a fogyasztó reggeli a rák és a szívroham elkerülésében is
  2016-10-09 23:23:08, vasárnap
 
  Ez a fogyasztó reggeli a rák és a szívroham elkerülésében is hatásos!

Ez a szuper reggeli negyed óra alatt elkészül, vedd a fáradtságot, hogy megfelelő étkezéssel kezdhesd a napot.






Eltelít

A zabpehely tele van rosttal, így órákig nem is jut eszedbe az evés, ha ezt reggelized. Igen, a zabpehely teltségérzetet okoz. Emellett a rostok serkentik az emésztést, és ezáltal a fogyás is beindul.

Tisztítja az ereket

A sok rostnak köszönhetően kiüríti asz erekből a rossz koleszterint.

Csökkenti a vérnyomást

A vegetális rostok miatt a megemelkedett vérnyomást is képes csökkenteni a zabpelyhes reggeli.

Véd a ráktól

A gabonapelyhek többsége rákellenes hatóanyagokat tartalmaz, főként a vastagbélrák megelőzésében segítenek, de a mell-, a petefészek-, és a prosztatarák ellen is védelmet nyújt.
Zabpehely banánnal és fahéjjal

Hozzávalók:

1 bögre zabpehely
1 felvágott banán
1 ek méz
½ bögre tej
1 kk őrölt fahéj
pár felvagdosott dióbél

Elkészítés:

A zabpelyhet tedd a tejbe 10-20 percig ázni. Ezután keverd hozzá a mézet, majd tedd bele a banánt, a diót. A végén a fahéjat. Ha egy héten legalább 3 alkalommal csak ezt fogyasztod reggelire, hamarosan kevesebbet fog mutatni a mérleg nyelve, és a daganatok kialakulásának is kisebb lesz az esélye.

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Finomabb így a palacsinta, piskótaszerű, már csak így...
  2016-10-09 23:20:41, vasárnap
 
  Finomabb így a palacsinta, piskótaszerű, már csak így csinálom!





Kefires palacsinta recept

Hozzávalók:

2 pohár kefir
2 pohár liszt
0,5 cs sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
1 ek olvasztott vaj
1-1,5 pohár hideg víz

sütéshez kevés olaj

Elkészítése:

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet. Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.
receptneked.hu

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes receptek  
A világ legegészségesebb palacsintája, liszt és cukor nélkül
  2016-10-09 23:16:58, vasárnap
 
  A világ legegészségesebb palacsintája, liszt és cukor nélkül, csak két összetevőből!

Mutatunk egy nagyon egyszerű palacsinta receptet! Szinte biztos, hogy ennél egészségesebb palacsinta nem létezik a világon! Ráadásul nem tartalmaz lisztet, így glutén érzékenyek is fogyaszthatják.






Mindössze 2 összetevőre lesz szükséged!

1 db nyersebb banán

és 2 tojás

Turmixold őket össze egészen addig, míg tökéletes masszává nem áll össze, és már mehet is a sütőbe!

Ízesítésképp tegyél rá apró gyümölcsöket, vagy egy kis juharszirupot!

Jó étvágyat!

Szerző: diabetika.info

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes receptek  
Felhősebb, esősebb napok jönnek
  2016-10-09 22:52:25, vasárnap
 
  Felhősebb, esősebb napok jönnek





Ismét nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkeznek fölénk, a hét közepéig többfelé számíthatunk csapadékra.

Folytatódik az átlagosnál hűvösebb őszi időjárás, ráadásul ismét csapadékosabb napok jönnek, szükségünk lesz az esernyőkre, esőkabátokra.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok megszűnését követően kezdetben még sok lesz a napsütés, viszont napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen a felhők veszik át a hatalmat. Kora délután inkább csak Sopron környékén és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki egy-egy zápor, majd késő délutántól a déli, délnyugati országrészben egyre többfelé elered az eső.

Borongósabb, csapadékosabb folytatás

Keddre virradóra többfelé, napközben szórványosan alakulhat ki eső, zápor, csak helyenként mutathatja meg magát a nap. Hajnalban már sehol sem fog fagyni, viszont délután sem lesz melegebb 9-15 foknál, emellett pedig az északi-északkeleti szél is megélénkülhet.




Dobrosiné Ági fotója, köszönjük!

Szerdán főként az ország keleti, északkeleti felén várható sokfelé eső, helyenként jelentősebb mennyiség is eshet. Nyugaton, délnyugaton ugyanakkor számottevő csapadék nem várható, időnként a nap is kisüthet. Szeles, hűvös időre készülhetünk, az északnyugati szelet a Dunántúl északi felén

erős lökések is kísérhetik.

Csütörtökön északkeleten továbbra is sok lesz a felhő, eleinte gyenge eső is kialakulhat, a déli és nyugati országrészben viszont több órára is kisüthet a nap. Ezeken a tájakon hajnalban a derült égnek köszönhetően fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet, északon és keleten enyhébb lesz a reggel. Napközben 9-16 fok a legvalószínűbb, északkeleten alacsonyabb, délnyugaton magasabb értékekkel.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Írta: Cséki Gergő

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.