Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
csavart " pogácsa "
  2016-11-01 13:35:28, kedd
 
  acma pogaca



500 gramm liszt
1 csésze meleg tej
1 csésze meleg víz
1 csésze olaj
1 csomag élesztő por
1 evőkanál cukor
2 teáskanál só
2 evőkanál vaj
1 tojás sárgája
fekete kömény

a meleg tejet, cukrot, pici sót, élesztőt kikeverem .
hozzáadom az olajat ,majd a lisztet is .
most már a többi hozzávalót is belekeverem , tojássárgát, vajat , vizet.
jól összegyúrom .
9 részre osztom a tésztát és 1 órán át pihentetem .
gombócokat kinyújtom 1 cm - re és megkenem olvasztott vajjal.
feltekerem hosszúkásra , s utána kerek formára igazitom . 20 percet még kelesztem , utána megkenem felvert tojással, megszórom köménnyel és megsütöm 180 fokon 20 - 30 perc alatt .

Link
 
 
0 komment , kategória:  török sütemények  
túrós burgonyával töltött pogácsa !
  2016-11-01 12:47:20, kedd
 
  patatesli rulo pogaca

1 csésze = 2 dl

1 csésze meleg tej
1 csésze növényi olaj
1 csomag élesztő
1 evőkanál cukor
Törlése 1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3, 5 csésze liszt (kb)
 

a töltelékhez

2 közepes burgonya
100 g félzsíros túró
1 zöldpaprika
só, bors, őrölt pirospaprika

a hozzávalókól kelt tésztát gyúrok, 1 órát pihentetem .
a főtt burgonyát villával összetöröm , hozzáadom a túrót, paprikát, sót. borst.
a tésztát fél cm - re nyújtom ki , megkenem a burgonyás masszával.
ezután feltekerem , felvágom 3 - 4 cm - re .
a tetejét megkenem tojássárgával, megsütöm 175 fokon .



 
 
0 komment , kategória:  török sütemények  
fűszeres sült burgonyával töltött " pogácsa "
  2016-11-01 12:36:19, kedd
 
  Patatesli Rulo Pogaca

2 és fél csésze meleg tej( 1 csésze = 2 dl )
1 csésze növényi olaj
2 tojás (egyikük kerül kiosztásra a fenti sárga)
1 evőkanál kristálycukor,
1 és fél teáskanál só,
1 csomag instant élesztő (10 gramm),
7 . 5 csésze liszt.


2 burgonya,
2 evőkanál olaj.
80 g reszelt sajt
1 szál petrezselyem,
1 teáskanál só
Pirospaprika-pehely
Fekete bors.


1 tojás sárgája,
fekete kömény

a hozzávalókból kelt tésztát gyúrok, s pihentetem 1 órát.
addig elkészitem a tölteléket: a burgonyát kis kockákra vágom fel, kevés olajon megsütöm , ha kihült, akkor keverem hozzá a fűszereket .
a tésztát 2 felé vágom fel, a hosszabbik oldalára teszek a töltelékből, szorosan feltekerem .
4 - 5 cm - re felvágom , megkenem tojássárgával, megszórom fekete köménnyel.
berakom a 180 fokos sütőbe és megsütöm .





 
 
0 komment , kategória:  török sütemények  
sajttal töltött pogaca !
  2016-11-01 12:18:40, kedd
 
 
Peynirli Pofuduk Rulo Pogaca Tarifi



1 csésze meleg víz, = 2 dl
1 csésze meleg tej
1 csésze növényi olaj,
1 csomag élesztőből (10 g),
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
5,5-6 csésze liszt.
1 tojássárga

A töltelékhez:

reszelt sajt,
1 csipet petrezselymet.

Tojássárgája,
kömény,


a tésztához valókból kelt tésztát gyúrok, majd pihentetem 1 órát legalább .
a töltelékehez a sajtot apriitott petrezselymet , összekeverem .
a tésztát 3 felé osztom el, egyenként kinyújtom , fél cm - re .
at egyik szélére kenem a tölteléket, majd szorosan feltekerem .
ezután kb : 3- 4 cm -s darabokra vágom a hosszú csikot.
megkenem tojássárgával, megszórom köménnyel vagy szezámmaggal.
berakom a 180 fokos sütőbe és készre sütöm .






 
 
0 komment , kategória:  török sütemények  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 8922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1854
  • e Hét: 11411
  • e Hónap: 64519
  • e Év: 368043
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.