Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Kohut Katalin: Helyesírás - Vilma-Béla párbeszéd
  2016-11-30 21:01:28, szerda
 
  Kohut Katalin: Helyesírás

- Béééla! Voltam Magdikával a temetőben és mutatta a díszsírhelyen dr. Tövisek sírját.
- Kazinczy?
- Valószínűleg, már csak a Mongyola báró, vagy gróf hiányzott, bár lehet, hogy a Nemes nevek berendezésével Szenci zsidó kezdetével a romániai történelemnek ezt is felvette egy báró, vagy egy gróf.
- Akkor szerinted, drága Vilma, nem a magyarok mutatták fel a tökéletes nyelvet az egész világnak?
- Nem, hiszen ők nem rendezhették be a nyelvi ellenségeket.
- Hol vagyunk már, drága Vilma a stilisztikai nyelvrontástól?
- Magdikáék iskolájában oktatták a kezdeti tökéletes magyar nyelvet. Mindenki megtanult mondatokat, szavakat elemezni, de mint látod, semmi értelme nem volt. A börtön zsargont egy pillanatra érintették, mint ami messze áll az normális kifejezésektől, azok már szimbólumok voltak, mint a tégla besúgóként. A köcsög jelentését mai napig nem ismerem.
- Akkor még egy fogalmazásra Vilma három jegyet adtak: egyet a külalakra, egyet a nyelvtanra és egy jegyet a tartalomra.
- Most már le is diplomázhatnak intelligencia nélküli helyesírni nem tudók, elsiklanak a tanárok a hibák fölött.
- Meg mindegy, mert annyiszor helyesbítették a nyelvtani szabályokat, hogy már semminek sincsen értelme.
- 1983 körül kitették az és kötőszó elé a vesszőt, mint mondatok elválasztó jelét, megmagyarázva azt is, mikor kell alkalmazni azt.
Lerontották a tanárok a gyerekek jegyeit, ha a régi tökéletes magyar nyelv szabályai szerint írtak. Azóta emelték értelmiséggé az analfabétákat.
- Magdikát nagyon sokat megalázták a kommunista szereplők, mert nem bírták elviselni a fogalmazásait. Kinevették miatta. Senkinek sem jutott eszébe, hogy apokalipszist tartanak az emberek ellen, azt sem tudták, hogy az egész világ be lett rendezve a Hunnia börtön által megíratott könyvszereplőkkel.
- Nyugodtan élték életüket, míg a könyveket ártatlanokon hajtották végre, az ország ellenes összes apokalipszist kezdetektől fogva.
- A vasak folyamatosan mentik magukat, sőt még a kezdetüket és végüket sem vállalták kirendelt sorsuknak, hiába-tollal megírták, hogyan áldozták meg az embereket maguk helyett, amit egymás között olvastak fel a városokban, falvakban. Egész Kelet ötágú csillaggal Kata kocsmával került berendezésre Miskolcon, emberré váltak a Pszichografológiájából a japán nagypán népének, ők újak már s felsorolhatatlan jelecskéből létbe lépett féktelen csapással egyetlen nagy közös áldozásban tisztulnak már majdnem hatvan éve Indiával együtt dalai láma kezdettel Magdikáéknál.
- Csernobilkor üzentek a börtönnel a medvének és erdő népének, hogy Magdikát legyőzték a hatalmasok és összezúzták, s elkezdték rajta és családján a világ-könyvtár apokalipszisét valamennyi ezer éves szereplő helyetti gyilkosságokkal szerte a világon.
- Tudom, már huszonegy éve ismétlik a megmentett apokaliptikus csapások betegségeit, amit visszakaptak. Ilyen volt a rokkantkocsi jelzés a vasfüggönyt állítók elé téve, amin kiabálva mentek végig, eljátszották, mi járt volna nekik.
- Az egész megye Íziszesdit játszott Istálló-Vénusz kezdetével Szenci szamaras istállójából kialakított gyerekszobának, azzal, hogy Magdika felkiált feszületre tételekor, hogy istenek, istenek, miért hagytatok el engemet, ezért a csendért megtagadlak titeket.
- Az összes bibliai szereplő utazgat a világban születése óta, dorbézol, mint az apostolok, Edom, valamennyi Dávid ötágú emberszabású csillagossal, mint a Vörös Oroszlán vas tagjaival, ugyanis a Johannás református történelmet Annák helyett Magdikán hajtották végre egy személyben.
- A Tövisek nemes névből arra következtetek, hogy a világ apokalipszist ismételték magyarokon, semmiről sem tudó történelem kezdetének beállított embereken, akiket háztájival vettek körül, mint a sárga focizó, énekes Jehova kutyával.
- Nagy Anna volt az utolsó a vasnak Annák közül, akinek a sorsát Magdikán hajtották végre, Jeruzsálem csapásainak földre szállításával 1995-ben.
- Azért alapítanak egyházakat?
- Azok a halál reformátusai az ezer éves Hunnia börtönnek, akik Istene, a börtön sátánja legyőzte Magdikát, miután a teremtője a megyének ártalmatlanná tette.
- Végül a lírai karám hosszabbítása átcsapott az emberek halála után földet ért a vándorlásunkra, ez vonatkozik az apokaliptikus festőkre, zenészekre szív küldi szívnek szívesen kezdetével a Szomorú vasárnapnak, meg a Kelet költőire, akik valamennyien mártírként haltak meg, őket gyászolja a megáldozott értelmiség helyett a város.
- Értelmiség legyőzés lett masnira kötött esernyővel védve magukat az Ének az esőben filmből is, de valamennyi filmet és apokaliptikus szereplői sorsot így dolgozott át a romániai elmeosztály Sziámi berendezéssel. Ez már 1983-ban már a sírja volt a magyaroknak, azóta is mennek végig az utcákon, felvett neveiken, kitermelve őket politikusnak, média sztárnak, romániai cigánysággal együtt. Ezek jelentik a médiát Benkő Dániel kezdetével az előző apokalipszis végének.
- Nem sokáig tartott a tökéletes magyar nyelv akkor...
- Nem, csak hegyvidéki kisvárosban történt Kata vénuszi alkattal, zöld szemmel erdőnép felett álló kezdetéig az igazi kommunizmusnak, ami medvéé, rókáé, mókusé, őzé, szarvasé, farkasé, nyulaké, szóval mindazon ellenségéé Miskolc városának, amit végrehajtott az emberiségen Farkas és Sziámi kezdetével a világ elmeosztályának hatalmas szellemvilág és láthatatlan utcanép, sátánisták kíséretével. A Hermann Ottó múzeum létrehozott csapásai is idetartoznak a pókkal, amelyik miatt mindez elindult Magdika születésekor, mert a város nem bírta elviselni, hogy a börtön népe nála szülessen meg. Elválasztotta a nyilvános házát a vadállati férjektől, minden miatt támadva az emberi családokat. Közben emberi életmódot éltek, emberré nemesedtek egyetlen közös nagy áldozásban.
- Borzalmas leírni, felfogni. Ugyanolyan a Való világ, amit mutatnak, amilyen a két berendezett apokaliptikus romániai elme utcájának kísérete. Skizopren refrén, ahogyan kezdték ezelőtt huszonegy évvel ismétlésben a végzetüket, végtelen hosszabbítással.
- Tudom, most már Magdika ázik be egyedül, az értelmiség legyőzők helyett. Változnak az idők, mondta az egyik kimenekített fasiszta értelmiségként. Ők már tetőt cseréltek ezelőtt tizennyolc évvel az áldozatokkal együtt, mint Keresztöltés legyeivel. A varjú népe pedig halott, akivel Magdikának találkoznia kellett volna névvel berendezve magyarnak vallva magát ember áldozásból dőzsöl a többi szereplővel együtt. Füstöl felettük a kémény, Füst Milán nevéből.
- Ha jól tudom, a varjú névvel kezdték huszonegy éve ismételni az összes könyvét Sziámiékkal és a tik sem vagytok magyarok utcanépével a médiának emberi áldozatukkal, minden törésével, rongálásával, szívének fogságba ejtésével. A varjú kincsei a könyvek voltak, ezért a nevével mindig ismétlik a világ könyveit ezer éve.
- Vonulnak folyamatosan a vasfüggönyösök csípőprotézissel, támadva folyamatosan amiatt, hogy megrántották a lábamat születésem után, mert ők a pusztító népét jelentik, óvónők berendezésével, a vége maga a betegség emberi támadásból megszületve.
- Tehát nincs segítsége a megcsonkított és hatalmas erővel tönkretett megmaradt értelmiségnek?
- Nincs, antikrisztusi Ízisz segítséget kaptak, megérkezett az igazi, akit nem mertek elpörölni égtől és földtől.
- A lánya tartja el Jeruzsálem csapásainak földet érése után kezdett betegségek miatti csonkítás és támadás az utcanép részéről nyilvánosan be lett mutatva, ezzel az egész média egyet értett, ennek így kellett lennie, a fekete elmeosztály kilencven éve megmentett, azóta gyilkolják az embereket.
- Látod, az igazságokat senki sem olvassa, mert mindenkinek fontosabb az, hogy végtelen hosszabbítással boldogan éljen, tisztességben. Meg az iszonyatokat, amit a megye jelent, sátánistákkal és halál mágusokkal, pusztítókkal senki sem tudja felfogni és megérteni.
- Tehát ez lett a tökéletes Magyar Irodalom lírai karám Weöresék távol-keleti missziójának eredménye az új magyar nyelvi rokonságokkal, mint a cseremisz pusztítóval, Ararát hegyi örményekkel, megtisztult tatárdombi tatárokkal, üzbégekkel, tótokkal, valamennyi rózsa jeles vallásának a világnak.
- Végtelen és felsorolhatatlan a város apokalipszise, amik szerepük áttestálásával elhagyták a megyét és külföldre mentek értelmiségnek a rendetlen Halak és többi skizoprennel együtt.
- Az új nyelvi rokonság, mint turul sámánok Pálffy és a hullaszállító Székely berendezésével már világ-Magyarországot jelenti ember áldozással. Piroskával találkozott 1995-ben gyalázatával a Rákóczi térnek, a bárányos Főnix népének feszületével Magyarországnak sok-sok kereszt után.
- De Piroska be volt rendezve operett primadonnaként és átment a vízen, tehát már Piroska ember támadásból van szőkeként kiválasztva Miskolcról.
- A város közvetít a politikusoknak, akiket megmentettek Katalin néven sorsuktól, heti hetes fekete leves masnis esernyős forgószelesként tor-ünnepet tart Idegenhangú Évaként Miskolcról, hogy vége Magyarországnak. A média Mónika Show Dávid Mónika pszichiáterré, igazságügyi elmeszakértővé tett Szörnyeteg koporsójával, Keresztöltéssel, Szenci patológia kezdetével a tökéletes magyar nyelvnek, egyiptomi Innin pokoljáratával, megfosztva ékességeitől, kimondva rá a rontás, büntetés igéjét, dantei sárga rózsás Bródy János pokoljáratásával, Beatrice apródjaival a műanyag kommunizmusnak, ördögökkel, akiknek parancsolnak, pokol angyalaival Miskolcról, Lucifer démonikus sátánista szektáival az utcanéppel, Kata és Lila kocsmák alkoholistáival a trianoni új-Magyarországnak füvesekkel, földrajzi nevekkel, a városok átrendezésével bevégezte a romániai elmeosztály saját apokalipszisét, ami a 666 népe ellen lett volna berendezve. Új-Magyarország az embereket áldozta meg keleti rokonsággal, mint ortodoxokkal, szerbekkel, albánokkal, törökökkel, arabokkal, kínaiakkal, vogulokkal, számtalan régi nyelvi rokonságból berendezett féktelen nemi csapással cipész kezdetével a kislány áldozóknak. A ki a legszebb a világon rengeteg Katikája, Linja, Katicája, Katalinkája, Catherinéje, Tinája, Lindája, Katája Katalinja kezdetéhez értek a pusztító lábmegrántásával a betegségeknek. Valamennyien japán, mint egykori nagypán népének történelmét jelentik jelenleg Tóth Kecskés kezdetével a pán-európai Uniónak.
- De hát ezt felsorolni is sokk... Ezek szerint az idegösszeroppanása a zöld asszonynak a sakk-kártyából szintén ide tartozik?
- Igen, az atlantiszi halak Ginával, halak szülöttekkel, törésekkel, verésekkel, megalázásokkal, kínzásokkal, nemi elfajulásokkal. Csapásai Keletnek. Onnan jöttek. Összeálltak egy nagy családdá, a hatágú csillagosokat kivéve, mint áldozatait a varjú népének. Három nagy-Pán népe van, Japán az igazi, Borsod és Amerika Tóth kezdettel. Arat Ízisz nap és hold jelével a Pszichografológiának a kínai pusztítóval együtt. Lázárral kezdték 1961-ben nagyapa halálával a görögszőlősi bibliai történelmet emberré válva. Azóta lépnek sorban a holnapba.
- Tehát az embernek a mindenség a bölcsője és síri ágya, egekbe bont szárnyat, mert a Földön nem élhet, az a börtön karmikusoké, meg Müller népéé. Ők a jövőt jelentik, az ember a voltam, a múlt, kihalatták őket, míg a csapások szaporodnak értelmiséggé válva.
Már saját nyelvük is van. Itt születtek ezen a földön, ezért a lángokkal ölelt kis ország tagjaivá váltak állampolgárként, felvéve a rokkantságit a magyarok meggyalázásáért a Főnix Rákóczi téri apokalipszisével. Díjakat kapnak az ember áldozók, miközben a nemi csapások tort ülnek szép életre kényszerítve őket. Ez a világ vége igazából.


2016. november 30.




 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Aphrodité
  2016-11-29 20:45:26, kedd
 
 
Finom és frigid nők mindenfelé. Nőiességük tompított; finom nők, mind egyformán jól öltöznek, mind olvasta Gireudoxot és Huxleyt, mind jártak Párizsban, Viareggióban és Engadinben, mind meghallgatták a János passiót, mind szagosak, valamelyik párizsi szabó és piperekereskedő illatszerétől párolognak, mind egyformán mosolyog és társalog. Van nemi életük is, hogyne; pontosabban, van férjük és barátjuk. De Aphrodité nem szereti őket.
Mintha a civilizáció rejtélyes vegyi konyhájában lepárolták volna belőlük mindazt, ami igazán, végzetesen nőies egy nőben. Amíg beszélünk velük, érezzük, hogy ezek már nem tudnak igazi fájdalmat, sem igazi örömet szerezni. Aprodite, büntesd meg őket. Az ősbűn az övék, melyre nincs feloldozás. Valahol élnek még a nők, az igaziak, lenn a mélyben, osztályon és erkölcsön kívül. Egy nap mégis összecsomagolok és hazamegyek hozzájuk.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: A várakozók
  2016-11-29 20:44:11, kedd
 
 

Egyszer hallottak valamit, s most leselkednek és fecsegnek. Mintha kezet adtam volna nekik, hogy csak így és csak ezt írom majd, egy életen át; mikor azt sem tudom, mit álmodom, kit szeretek, kinek áldozata, s kinek gyilkosa leszek holnap? ... Nem így szerződtünk, nyájasom. Én csak magammal szerződtem. S akármily szívesen menekülnék néha: ez a szerződés bonthatatlan.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor:A készülődők
  2016-11-28 22:50:54, hétfő
 
 

Az ember nem ,,érik meg" a halálra; csak egy napon készülődni kezd, olyan természetes mozdulatokkal, pillantásokkal, mint az utazók, akik nem hozták még le a padlásról málhájukat, nem nézték meg a menetrendet, nem is tudják pontosan, melyik fogadóban szállanak majd meg, de önkéntelen mozdulatokkal már búcsúznak szokásoktól és emlékektől, azzal a különös készséggel, mintha levelet kaptak volna a reggeli postával, levelet, melynek érthetetlen és mégis parancsoló tartalma elől nem lehet kitérni. Így készülődnek. Nincs még semmi bajuk. De valami van már pillantásukban; s ez a nézés félreérthetetlen Egyszerre megértettek valamit. Gyomruk, májuk, szívük egészséges még. Csak nincs már ürügyük a maradásra.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Égjen a láng
  2016-11-27 14:36:59, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Égjen a láng

Égjen a láng a szentekért,
a templomért, melynek tornya
Anna, mindenségnek a régmúltja.
Fogjunk össze az emberekért!

Boldogság a Földön a jóknak,
összefogva vigyáznak ránk,
s mert példát mutatott az apánk,
verseink békességet szórnak.

Szeretet gyertya ég elsőként,
tilinkolnak énekes seregek,
szív-gyönyör muzsika veletek,
világosság érkezik a jövőért.

2016. november 27.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Alázat
  2016-11-26 23:22:25, szombat
 
 

Nincs más fegyver a világgal szemben, csak az alázat; nem a hajbókoló és mellverdeső alázat, hanem az a másik, mely nyugodtan és mozdulat nélkül néz farkasszemet a világgal, nem bizonygatja, hogy igaza van, nem mutogatja hisztériásan bűneit és fekélyeit, nem kér jutalmat az alázatért, mely az emberi nyomorúság és reménytelenség, pimaszság és cinkosság láttára megejti} van egyfajta alázat, mely fegyver is, van egyfajta meghajlás, melyre csak meghajlással lehet válaszolni. Nem mondom, hogy dobd el a kardot. De ne hadonássz vele. Tartsd szerényen, mint a középkor embere, aki tudta, hogy a karddal nemcsak marhát és házat, hanem hitet és eszmét is lehet védeni. Erős akarsz lenni? Maradj nyugodt, figyelmes és alázatos.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Ha az egész világ téged ünnepel...
  2016-11-25 22:36:34, péntek
 
  Ha az egész világ téged ünnepel, mindenki egyszerre köszönt fel, te mégis magányos maradsz, a szívedben üres szeretet-malaszt, a mélyén kis magocska, megmaradt szerelem, nem lehet más, a neve felemel, kis remény, kevés életerő. Fáj a hiány, a szép szó eredő, várakozás a csend, sajog a magány, a tömegben egyedül az élet talány. Ő az egyetlen, kinek lágy szavára felel a föld is szeretetre várva. Kinek szíve van, két szemével ölel, megérint a szó, a remény közel. Az ember kincse a nagyvilágnak, barát nélkül rabja a magánynak. Ébren is álmodik a vágyakozás, céltalan napok és várakozás. Egy szív a világban az egész mindenség, emberség, tisztelet légy vendég!  
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Szebb a páva, mint a pulyka - Fekete média 1966 óta
  2016-11-25 13:27:45, péntek
 
  A hálaadás ünnepe a fekete péntekes vasfüggönyösökkel magyar nyelvi ellenséget jelez, akár az ingyom-bingyom tálibeből a tálibok, vagy az Éliás, Tóbiás egy tál gödölyéből felvett nevekkel Szenci tökéletes nyelvének felmutatása ellenségei, de így kell az ének, mint az árgyélus kismadárból magyarok áldozóiként, Érik a szőlő Bodor a levele, s rengeteg népdal, műdal, felsorolhatatlan őttörő dal alapján név berendezve a II-es elmeosztály által a Katalinokkal együtt, mint az amerikai háború Buri csatájának könyvszereplőjét elnevezte Katalinnak, megmentette a Bertalan utcai fogságából a Tóthokkal együtt, Katalin néven szintén, melyekkel kezdtek Tóth Kecskés néven nagypán pszichografológiát Ágnes asszonyokkal Katalin néven, aranykort a Babilonnal, adventi és különféle vallásokat , pusztító Tóth néven városból kivitelre került, nagy gazdagságra jutva, Lila kocsmai megkékült számozott utcai cigánysággal együtt, már Fehér neveit vették fel Székesfehérvárnak. Tóth atyafiak néven vitték ki a skizopren elmeosztályt a városból a rendszerváltáskor kezdve, 1989-ben. A szlovák Tóth atyafiak a Rákóczi tértől együtt vannak a miskolciakkal, Tóth Gabiékkal Katalin néven ember áldozással mentek végig a városon Müllerék médiájával, közvetítve a politikusoknak, akik ember áldozásból kerültek 1989-es vasfüggönyös Romániával Varga-Varsányi néven a két utcából kormányra reformátusként megmentve őket a II-es elmeosztály által az ország reformátusával együtt.

Szóval a hálaadás Romániának történik, a démonoknak, meg a halál népnek. A pávákat a matyó babák képviselik Mezőkövesden, vasak, Táncdalfesztiválba állítva Cseh által hosszabbítva.


Furcsa, hogy a mindenben Annából lett Katalin feszülete Székesfehérvárnak megváltójaként a világ összes bűnének, testben hordva el a betegségeit a csapásoknak, a börtönnel, mint Sátán népével együtt születésem óta megmentve Szabó kezdettel az ezeréves karmikus főhős, tisztes állásba juttatva, nem lehet beszélni róla, mert titok, hogy ki lett volna az ezer éves református karmikus áldozata az aszkéta ünnepi cirkusznak, kegyeletből sem, sem arról, hogyan került Lázár politikába nagyapa halálával ismételve az ember áldozást a pusztító helyett sétapálcámmal, sem arról, hogy a coca colások és kávésok nálam a kávéfőzők leégésével, szelepek kiégésével hetente hogyan kerültek a médiába skizoprenként emberek áldozásával, ki helyett gyilkolnak tompalátás kezdetével születésem óta már ismétlésében az Időjeleknek. Négyszemközt sem lehet beszélni róla senkivel, mert nincs kivel, hogy születésem óta engem gyilkolnak a népükkel. Ezek voltak a diplomások. A Rákóczi tér hatalmasra gazdagságra jutott kilencven éve, míg az embereket támadták és nyomorgatták, betegségekkel bombázták. Az emberek nyomorából, éhezéséből, minden csapásából megszülettek kilencven éve a betegségek ember formában.

Jelenleg ember áldozást ismételnek a szőke Rákóczi térrel Merlin Monrooe óta, Eperjes Erikával és a szőke nyomorultakkal, Farkas néven a románai cigánysággal együtt mennek végig az apokaliptikus utcákon és a zenéken.
Ilyen Caramell, Vad Frutti, Kistehén, meg akik azóta mentek a füvesektől a médiába a halak pszichiáter, Cser-nus kezdetével a Csereknek, Cserhátoknak, Cserhátiaknak, cseremiszeknek, mint emberiség ellenes szótagolva járó káldeusoknak a Pszichografológiából.

A Romantic a fuvaros nevén berendezve újhelyi kezdettel Romániát jelenti, Balla Bea a Bertalan utcai szexuális csapása a perverzeknek, amik Varga Öcsi pulyaszeplősítővel indultak Újhelyből a Thököly utcáról.
Van még rengeteg Varga, kommunista és mindenféle a skizoprenek között, vasfüggönyösként, istenük minden keresztútja vasrácsos feszülettel volt megjelölve.

Fehér Anna, a Vörös Oroszlán egyik főhőse helyettem és a kihalt emberek helyett szült, szaporodik a fekete mágia népe. Székesfehérvárott a nevéhez érve engem támadva helyette mindig végig mentek, de már Szegedivel kezdtek születésemkor, Szolnoknál Hú de csúf vagyok mondatával Oszternek 1973-ban jártak. Amikor a Vörös Oroszlánt ismétlésben elkezdték, vízlépcsőt építettek. Sajnos a rajtam végrehajtott 1995-ig iszonyatos két utcai apokalipszis már nincsen meg, Lépcsőfokokkal kezdődött a kommunista korok egymás utáni végrehajtása.

Most kaptam a hírt, hogy a bulgárföldi kukoricás miatti gyalázat oka a negyvenes évek ismétlésében az orosz Rákóczi téri katonai erőszak által, Jancsi, akinek a nevét felvette a városk meghalt hirtelen. Öcsém halálakor találkoztunk, mesélte, hogy végig utazta a világot, értelmiségiként, míg engem az utcanépe gyilkolt születésem óta. Ide lett berendezve.
Miatta támadott meg 1986-ban Csernobilkor Balázsné újhelyi utcanépe, meg Csepregi Éva, Zoltán Erika és valamennyi Erika és Ildikó miatt ismétlésben. ,Tegnap rendeztek adventi koncertet a három lépcsőház névtárával, mint gyerekekkel, Tóth énekessel, Mészárossal, amelyik Mónika Showként bemutatva cipel engem Kata kocsmáros sorsaként, ahol koncerteznek Grófo Időjelek megvátott testenyészeti cigányai Romániából, 18 éve boszorkányok, Király Linda helyett, Erdei nevet köztük fedeztem fel. Ők kezdték az ének és zene elleni apokalipszist 130 éve. Már saját zeneiskolájuk van, Bartókot, Kodályt tanítanak, környezetvédelmet Hermann szobor mellett, a világ pók-Bodorral kezdődő Zétényi Lilivel berendezett környezet ellenes csapásaival a Hunnia római egyházba ment börtön elmének a Révész utcából. Ember gyilkosok a sátánjukkal együtt. Régen, ezelőtt nyolcvan évig, csak egymással játszották a verseket, könyveket, zenéket, tantárgyak ellenes támadásokat, az embereket kihagyták belőle. Amerika - kivéve a kiment miskolciakat és romániai cigányokat, meg vasnemeseket - embereket nem áldozott.

Az egész világ Magyarország ellen volt berendezve, minden iskolai tantárgyat beleértve a ro-mánia részéről. De ilyet, mint amit Miskolc művelt, gyalázást az elmebetegek, ezer éves börtön karmikus könyvszereplői, vasfüggönyösök helyetti feszületre tételemmel, csípőm ismételt megrontásával az azóta rokkant vasfüggönyös Varga Rózsa néven berendezett romániai feszületes testenyészet helyett, szivárvány szövetséget kötve Romániával a II-es elme Rákóczi tere részéről, amelyik Maya masnira kötötte az esernyőit az értelmiség legyőzőknek, így rajzolta meg Urbán Tibor a forgószeleseket.


A magyar-német vasfüggönynek van egy sajátossága, amit 1966-ban vezettek be, s talán az amerikaiak sem tudják mai napig a jelentését a fekete pénteknek, a fekete médiának.
A Black Friday (magyarul fekete péntek) a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek november 23-29. közé esik.
Magyarországon első alkalommal 2015. november 27-én tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárolóknak
A kifejezés eredete
A fekete péntek kifejezést számos eseményre használták már a 19. század óta, amikor először az 1869-es pénzügyi válság volt az apropója. A hálaadást követő péntekre 1966 óta használják ezt a kifejezést, használata Philadelphiából ered és a sűrű közlekedésre utal. Első ismert megjelenésekor az 1965. évi fekete péntekre utalt:
1966. január -- ,,Fekete péntek" nevet adta a Philadelphiai Rendőrség a hálaadást követő napnak. Azonban ez nem egy kedveskedő név. A fekete péntekkel indul meg a karácsonyi bevásárlószezon, ami hatalmas dugókkal, a belvárosi boltokhoz siető vásárlók miatt tömött járdákkal jár.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Katalin feszület
  2016-11-25 10:33:24, péntek
 
  Kohut Katalin: Katalin feszület

Nem Anna most a világ,
akiből állt a templomtorony,
Katalin az összes féktelen,
arany, vas, cserépkori Babilon,
tisztul egyetlen áldozással
a jövő Új Évákkal.

Utolsó lettem az elsőkből:
utolsó német széles arccsontú,
utolsó Halak márciusi zöld szemmel,
utolsó Katalin a névmagyarázóból.

Bábkirályok, börtön Jézusok
megmentettek, a nagy fehér
Alba Regina világ feszületessel.
Az ember megfosztva, csonkítva,
bénulva, kínzással és tűzben égve
esd kegyelemért.

Nincs kívánságom,
nem kérek az országtól semmit,
fedeljenek el, mint a városi embereket
titkon, kevés tanú mellett.
Hiába kottázták az égre a fertelmet,
hiába pereltek Ízisz helyett
mindenik királytól, istentől,
nem kiáltottam, nem zokogtam,
hogy istenek, megtagadlak titeket.

Győzött az értelem felett a skizopren
világ-könyvtár serege,
berendezve az egész világ.
Minden tantárgy ellenes
csapások sorsukat elhordatták,
új történelmet írtak maguknak.
Utolsó erőmmel, szeretet hiányával,
gyalázatos fogságban írom
a hazugságok leplezéseit.

Katalin már nem kopog,
ti-ti-tá, nyelvi játék ritmusa
sátán népének börtöne Hunnia.
Ezer éves ez a játék,
az aszkéta ünnepi cirkusz,
a tömeg jegyekért dulakodik,
az ember-áldozat átszegezve
csapásokkal az ország feszületén.

Mindig más az áldozat és a gyilkos
a világ-játékokban,
most felmentették magukat,
nem vállalták szerepüket,
mártírok lettek.
A hibás tulajdonságaikért,
betegségeikért kilencven éve
bűnös az ember.

Katalin apokaliptikus világnap,
fekete szalag a gitáron,
míg a magyar lírai karám
tort ül és hosszabbítja árnyék életét.

Katalin, Kata, Lin, Linda, Lina,
Kató, Caterine, Kátya, Katkat,
Katalinka, Cate, s minden kerék
a médiáé volt emberként.



2016. november 25.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Műveltség
  2016-11-24 20:22:56, csütörtök
 
 

Mindaz, amit az iskolákban és az egyetemen tanultam, él bennem még valahol, de már csak általános tartalmára emlékszem, arra a különös összetételre, melyben évszámok és sarkalatos természettudományi vagy nyelvészeti igazságok összemosódnak valamilyen közös élménnyé. Ez élmény neve az ,,általános műveltség". Homályos dolog. Ami az évszámokat illeti, tanácsos minden alkalommal utánanézni a kézikönyvekben. Ami az igazságokat illeti, új igazságok megtanítottak kételkedni érvényükben. S ami a műveltséget illeti, mindennap újra kell megszereznem, mint egy ragadozónak, s mindennap elölről kell kezdeni az egészet. A művelt ember csakugyan az, aki tudja, hogy alig tud többet a semminél, s van még ereje hozzá, hogy műveletlensége fölött mindennap újra kétségbeessen.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 341
  • e Hónap: 3183
  • e Év: 42184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.