Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
Halakat fagyasztottak a műjégpálya jegébe
  2016-11-30 21:45:44, szerda
 
  A cél az volt, hogy a korcsolyázók a tenger fölött érezhessék magukat. Az emberek felháborodtak, a pályát be kellett zárni. A japán kitakjúsúi Space World vidámpark november 12-én nyitotta meg a maga nemében világelső műjégpályáját, ahol - mint hangoztatták - a korcsolyázók úgy érezhetik magukat, mintha a tenger jegén siklanának. A közösségi médiában azonban nemsokára az a hír terjedt el, hogy a halakat élve fagyasztották bele a korcsolyapálya jegébe. Ezt sokan kegyetlen, visszataszító dolognak nevezték, és tiltakozásukat fejezték ki. A panaszok nyomán a vidámpark vasárnap bezárta a korcsolyapályát, noha váltig állítja, hogy a halakat a helyi halpiacon vásárolták döglötten. Emellett az igazgatóság bocsánatot kért azoktól, akik kényelmetlenül érezhették magukat a jégbe fagyott halak miatt, és azt ígérte, hogy jövőre egyfajta gyászszertartást tartanak a felhasznált halak emlékére. A vidámpark 25-féle halat szerzett be a különleges jégpályához. A nagyobb tengeri élőlények, így a cetcápák és a ráják helyett azok fotóját applikálták a jégbe.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Régi autókat találtak egy elhagyatott kő bányában
  2016-11-30 21:44:28, szerda
 
  A második világháború idejéből származó autókra bukkant rá Franciaország egy elhagyatott, vidéki bányájában Vincent Michel belga tanár és egyben lelkes "romvadász", aki le is fényképezte a járműveket. Az autókat nagy valószínűséggel még a háború kezdetén rejthették el, hogy így elkerüljék azok lefoglalását, később azonban vagy elfeledkeztek róluk, vagy lehet, hogy eredeti tulajdonosuk már nem tudott visszamenni értük... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új szarkofág fedi a csernobili atomerőművet
  2016-11-30 21:43:07, szerda
 
  Az éveken keresztül épített új szarkofág hosszú munka után végre a helyére került, ezzel pedig új burkolat véd minket a még mindig sugárzó sérült reaktorblokk káros hatásaitól. A szerkezet meglétével egyben megindulhat a korábbi építmények elbontása és a takarítás.
Az 1986 tavaszán felrobbant csernobili 4-es reaktorblokk kapcsán évek óta kiemelt téma volt a korábbi betonszarkofág esedékessé vált leváltása, hiszen ez utóbbi is megrepedt, így már nem garantálta a káros sugárzás visszatartását. 2011 áprilisában, éppen 25 évvel a baleset után kezdtek hozzá az új burkolat megépítéséhez, bár ez egy 1997-es tervre nyúlik vissza.
A végeredmény tulajdonképpen egy hatalmas hangár, amely 110 méter hosszú, 257 méter széles, magassága pedig szintén 100 méter felett van. A mintegy 36 ezer tonnás monstrum végül egy speciális sínpályán került a helyére, ahogy lassan, több nap alatt a sérült erőmű fölé csúsztatták, ezt követően pedig lezárták a megmaradt réseket.
A környéken tevékenykedő munkások nem viseltek speciális védőöltözetet, ez inkább a betonszarkofágon belül lesz majd szükséges, hiszen eddig ez tartotta vissza radioaktív port, amelynek kiszabadulását az új burkolat előzi meg, miközben belül megkezdik a régi elemek, így az említett betonszerkezet, valamint a sérült reaktor elbontását. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Quiriguá Maja romváros.
  2016-11-30 21:42:02, szerda
 
  Quiriguá az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. Az első lakók nyomai i. sz. 200 körülre datálhatók. A gazdagságát jáde- és obszidiánkereskedelemmel megalapozó város a 7. és a 10. század között élte fénykorát, ekkor a Karib-tenger kikötőivel is szoros kapcsolatban állt. Kezdetben politikailag (a mai Honduras területén található) Copántól függött, de 738-ban függetlenné vált és jelentős központtá fejlődött. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. Ezek a feliratok olyan magas művészi színvonalak képviselnek, hogy önálló műalkotásoknak is tekinthetők. Jellemző rájuk a magas és mély domborművek ötvözése, és a frontális ábrázolásmód. Elkészítésükhöz nem használtak fémszerszámokat, egyetlen eszközük a kővéső volt. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házasság-szótár
  2016-11-30 21:40:40, szerda
 
  Házasság-szótár

Agglegény - Egy kedves fickó, aki lányok sorozatos átverésével úszta meg az asszonytartást.

Menyasszony - Fiatal nő boldog élettel a háta mögött.

Kompromisszum - Baráti megállapodás a házasfelek között arra vonatkozóan, hogy hagyják a gyereket, had járja a maga útját.

Diplomatikus - Olyan férfi, aki meg tudja győzni a feleségét, hogy a nercbunda kövérít.

Úriember - Olyan férj, aki megerősíti a létrát, hogy az asszony le ne essen, amikor a mennyezetet meszeli.

Házimunka - A feleség végzi, de senki nem veszi észre egészen addig, míg egyszer csak nem végzi el.

Férj - Férfi, aki feladja előjogait, amikről korábban nem is tudott, hogy léteznek.

Szerelem - Egy szenvedélyes eltévelyedés, mely házassággal gyógyítható.

Hitves - Egy ember, aki kitart melletted minden rosszban, amik nem történtek volna meg, ha egyedül maradsz.

Feleség - Az a nő, aki örökké arról panaszkodik, hogy nincs mit felvenni, egy időben azzal, hogy nincs hely a gardróbszekrényben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 90-es évek három siker bandája akkor és most.
  2016-11-30 21:13:40, szerda
 
  A Backstreet Boys egy Grammy-jelölt amerikai fiúegyüttes. Hivatalosan 1993. április 20-án alakultak együttessé. 13 Top40-es daluk volt a Billboard Hot 100 ranglistán és több mint 130 millió albumot adtak el, ezzel ők lettek minden idők legnépszerűbb fiú együttese.

A. J. McLean (38 éves)
Howie Dorough (43 éves)
Brian Littrell (41 éves)
Nick Carter (36 éves)
Kevin Richardson (45 éves)
Az 'N Sync egy amerikai fiúcsapat, a 90-es évek közepén érték el első sikerüket, sikeres albumjaik az NSYNC, No Strings Attached és a Celebrity. A banda 1995-ben alakult a floridai Orlandoban.

Justin Timberlake (35 éves)
Chris Kirkpatrick (45 éves)
Joey Fatone (39 éves)
Lance Bass (37 éves)
JC Chasez (40 éves)
A Take That egy öttagú angol fiúegyüttes, melynek tagjait Martin-Smith menedzser hozta össze 1990-ben. Majd három sikeres nagylemez után Robbie Williams elhagyta a zenekart és szólókarrierbe kezdett. 1996. február 13-án, Robbie huszonkettedik születésnapján, egy manchesteri sajtótájékoztatón a csapat többi tagja bejelentette az együttes feloszlását.

Gary Barlow (45 éves)
Robbie Williams (42 éves)
Mark Owen (44 éves)
Howard Donald (48 éves)
Jason Orange (46 éves) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiperrealista festmények különböző művészektől.
  2016-11-30 21:03:46, szerda
 
  Robin Eley


Mike Dargasa


Nathan Walsh
Emanuel Daskanio


Zarina Foreman


Kit King és Corey Oda Popp


Pitohdark
Yigal Ozeri


Luciano Ventrone
José Vergara
Ivan Hu


Diego Fazio


Gregory Tilkera


Omar Ortiz


Young-Sung Kim


Rubén Belloso Adorna


Dove Adele Reno

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az első Disneyland
  2016-11-29 22:21:10, kedd
 
  1955. július 17-én léphettek be az első látogatók a Los Angeles közelében épült Disneylandbe, a világ leghíresebb vidámparkjába. Az ünnepélyes eseményre húszezer jegyet osztottak szét újságíróknak, politikusoknak, Disney-alkalmazottaknak, befektetőknek, valamint hírességeknek. A nagyközönség csak hétfőtől vehette volna birtokba Disneylandet. Ehhez képest már vasárnap kora reggel harmincezres tömeg toporgott a kapunál. A park hihetetlen sikeresnek bizonyult, már az első évben egymillióan keresték fel Disneylandet, a látogatók száma a következő évben pedig már a négymilliót is meghaladta, és így azonnal nyereségessé vált. A park évi 14,7 millió látogatójával még ma is a második legnépszerűbb szórakoztató központ a világon.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötletesen berendezett madáretetők
  2016-11-29 22:19:34, kedd
 
  Jada Fitch illusztrátorként dolgozik, és nagy a madár kedvelő. Eszébe jutott, hogy a tél beköszöntével madáretetőket csináljon, de nem is akármilyeneket! Egész kis házikót tervezett a szárnyas jószágoknak, az alkotásokat pedig az ablakjára rögzítette, így figyelemmel kísérheti azt is, mikor egy vendég betér hozzá étkezni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Disney hercegnők eredeti szinkronhangja.
  2016-11-29 22:17:58, kedd
 
  Hófehérke (A Hófehérke és a hét törpe, 1937)
eredeti hangja Adriana Caselotti
Hamupipőke (Hamupipőke, 1950)
eredeti hangja Ilene Woods
Csipkerózsika (Csipkerózsika, 1959)
eredeti hangja Mary Costa
Ariel, (A kis hableány, 1989)
eredeti hangja Jodi Benson
Belle (A szépség és a szörnyeteg, 1991)
eredeti hangja Paige O'Hara
Jázmin hercegnő (Aladdin, 1992)
eredeti hangja Linda Larkin és Lea Salonga (ének)
Pocahontas (Pocahontas, 1995)
eredeti hangja Irene Bedard és Judy Kuhn (ének)
Fa Mulan (Mulan, 1998)
eredeti hangja Ming-Na és Lea Salonga (ének)
Tiana hercegnő (A hercegnő és a béka, 2009)
eredeti hangja Anika Noni Rose
Merida (Merida, a bátor, 2012)
eredeti hangja Kelly Macdonald
Aranyhaj (Aranyhaj és a nagy gubanc, 2010)
eredeti hangja Mandy Moore
Anna hercegnő (Jégvarázs, 2013)
eredeti hangja Kristen Bell
Elza királynő (Jégvarázs, 2013)
eredeti hangja Idina Menzel
Moana Waialiki (Moana, 2016)
eredeti hangja Auli'i Cravalho 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 2520 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 739
  • e Hét: 32598
  • e Hónap: 81062
  • e Év: 222118
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.