Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Donató és lánya 1993 HUN [480p] [Teljes film]
  2016-11-01 21:20:52, kedd
 
 



Link





 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-11-01 20:57:18, kedd
 
 



Link

A da capo forma Johann Sebastian Bachnak, illetve a korszak valamennyi zeneszerzôjének
vokális műveiben meghatározó szerepet játszik. Meglepôen nagy
számban találunk azonban Bach hangszeres darabjaiban is da capo formájú tételeket.22
A Klavierübung III. kötetében közreadott, 1739- ben komponált F- dúr duetto
(BWV 803), ez a kétszólamú invenciókat idézô kontrapunktikus tanulmány, zenei
formáját tekintve mintha a da capo formában rejlô szimmetrikus lehetôségeket
vinné el a végsôkig (1. ábra).
23 A gáláns hangvételû, disszonanciákat alig alkalmazó,
a tematikus anyaggal nagyvonalúan bánó, 37 ütemes A részt követôen a da capo
formában szokatlanul terjedelmes középrész következik, amelynek felépítését
Bach mérnöki pontossággal tervezte meg. A B rész hossza pontosan a kétszerese
az A részének: 74 ütem, s zenei anyagának belsô elrendezése is ,,euritmikus". A
38. ütemben d- mollban új, merészen kromatikus anyaggal induló szigorú kánon,
amely a 46. ütemtôl az A rész nyitótémáját is feldolgozza, az 53. ütemtôl szólamcserével
megismétlôdik a- mollban, majd a tétel közepén ismét felhangzik az A rész
F- dúr témája, mégpedig eredeti formájában, a bal kézben megjelenô új, kromatikus
ellenszólam kíséretében. A válasz azonban, amely a darab képzeletbeli szimmetriatengelyén,
a 148 ütemes tétel 74. ütemében indul, a szimmetrikus formai
felépítés sajátos metaforájaként inverz alakban, tükörfordításban jelenik meg (az
1. ábrán bekarikázva látható). Ahol a függőleges tengely mentén a zenei történések
megfordulnak, ott Bach a témát a vízszintes tengely mentén is megfordítja: a zenei
idô és a zenei tér metszi egymást. A 82. ütemtôl aztán szólamcserével megismétlôdik
a B rész kanonikus szakasza, d- moll és a- moll helyett ezúttal f- mollban
és c- mollban.
A zenei anyagában és felépítésében is rendkívüli tétel számos értelmezést
szült: Ulrich Siegele egy meglehetôsen spekulatív, rendkívül izgalmas tanulmá-
nyában a tétel különös struktúrájának teológiai jelentést tulajdonít, David Yearsley
pedig a Scheibe-Birnbaum- vita kontextusában értelmezi a művet.24 A különféle
értelmezések azonban nem térnek ki arra, hogy Bach életmûvében az efféle
szimmetrikus szerkesztés nem egyedülálló: az 1724- ben komponált Gelobet seist
du Jesu Christ (BWV 91) címû kantáta ötödik, nem mellesleg duetto feliratú tétele
ugyanolyan elv szerint épül fel, mint az F- dúr duetto.
 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekességek
  2016-11-01 20:37:10, kedd
 
  A férfiak is hisztiznek

Miután kiderült, hogy a hisztéria nem csupán a nőkre jellemző, a férfiak bizonyos reakcióit is egyértelműen ide sorolták. Gerlóczy Márton író és publicista is vallja magáról, hogy időnként elragadják az indulatai, és ilyenkor túlzott hevességgel reagál egy-egy helyzetre. ,,Tinédzserkoromban a dühkitöréseim alkalmával pukkancsnak szólítottak a családtagjaim - meséli Gerlóczy Márton. - Ma már tudom, hogy akkor leszek ilyen indulatos, ha valami nem működik, vagy nem úgy, ahogy szeretném. Ekkor pánikba esem, és szétverek valamit, vagy üvöltök egy jót. A legjobb ilyenkor leülni a sarokba és röhögni rajtam, vagy segíteni a tárgy szétverésében. Azt viszont nem tudom, hogyan reagáljak, ha egy nő hisztizik. Egyszer például a barátnőm talált egy női bugyit a közös lakásunkban a saját fehérneműi között. Abszurd helyzet, mert egy férfi nem tartja számon a bugyikat, fogalmam sem volt, hogy kié lehet. Hiába mondtam volna, hogy majd hülye leszek vendégül látni valakit az ágyamban, és azt követően meztelenül kitenni az utcára. Azt is hiába mondtam, hogy a bugyi mérete túl nagy ahhoz, hogy én annak a tulajdonosát szívesen lássam az ágyamban. A lány megőrült és elviharzott, aztán én is megőrültem, és egész nap nyomoztam a gazdája után. Végül a tűzre dobtam a délutáni grillezésen. Később kiderült, hogy a szomszéd lányé az alsó, akivel közös volt a mosógépünk. Ugyanezzel a lánnyal korábban egy falnak mentünk neki egy bérelt kocsival, mert éppen megjött neki. Akkor képes voltam kezelni a hisztériát, mert falnak menni jó


A pszichológus szerint a kritikus pillanatban nem jó módszer a kinevetés, az maximum utólag, a roham lecsengésével működik. ,,A hisztériázó véresen komolyan veszi azt az ügyet, amiért cirkuszol - állítja Titanilla. - Ha együtt nevetne a többiekkel kénytelen volna elismerni, hogy csak hisztizett. Ahelyett, hogy tovább bőszítenénk azzal, hogy komolytalannak bélyegezzük, jobb, ha óvatosan csillapítjuk. Hosszabb távon pedig célszerű a jeleneteit figyelmen kívül hagyni, nem reagálni rájuk. Ugyanakkor erősíteni kell a figyelmünkkel, amikor számunkra is elfogadható formában adja elő a problémáit."

Cirkusz vagy betegség?

Mindannyiunk környezetében vannak olyan emberek, akik állandóan a figyelem középpontjában szeretnének lenni, az érzelmeiket rendszeresen dramatizált formában fejezik ki, miközben azok többnyire sekélyesek. A körülmények vagy más emberek könnyen elragadják őket, csábíthatóak, sodorhatóak, azonban életük fordulatai nem hagynak mélyebb nyomot bennük. Ruházatuk sokszor hivalkodó, szokatlan. Beszédstílusukban pedig igen kedvelik a hangulatkeltő, teátrális elemeket. ,,Hisztrionikus személyiségzavarról akkor beszélhetünk, ha ezek a sajátosságok rendszeresen megjelennek különféle helyzetekben, és meggátolják a mindennapi életvitelt, illetve a kapcsolatok elmélyítését. Terápiája évekig is eltarthat, hiszen kamaszkortól vagy fiatal felnőttkortól jelen lévő, a viselkedést, a gondolkodást és az érzelmeket átható mintázatról van szó, amelyet nehéz megváltoztatni. Ráadásul ez a fajta személyiségzavar tipikusan az a betegség, amely inkább a környezetnek okoz szenvedést - fűzi hozzá a szakember. - Az ilyen páciensek nehezen vonhatók terápiába, betegségbelátásuk nincs, ha el is kezdik a kezelést, azt többnyire szintén a környezetük elkápráztatására teszik: »Látjátok, nekem komoly betegségem van«.

Egy idő után elmagányosodástól, a korábban szoros kapcsolatok megszakadásától szenvedhetnek, azonban feltűnő viselkedésük és látszólagos lazaságuk miatt könnyedén találnak új partnereket. Legnagyobb ellenségük az idő. Az öregedés, a lehetőségek beszűkülése komoly depressziót eredményezhet náluk." Legtöbbünk életét persze inkább a kisebb és rövid lecsengésű hisztik színesítik, amelyeket jól lehet kezelni. De tapasztalatból tudom, hogy vissza lehet szorítani a komolyabb rohamok számát is, és nem lehetetlen az intenzitásuk csökkentése sem. Érdemes megtanulnunk, hogyan tudunk az érzelmeink azonnali kisütése helyett inkább a megoldási lehetőségekre fókuszálni. Nem csupán a környezetünk, mi is jobban fogjuk magunkat érezni.
Karafiáth Orsolya írása


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-01 20:26:02, kedd
 
  A hiszti életkortól és nemtől független, kezelni és elviselni is ugyanolyan nehéz.

Hisztikrónika - A vibrátortól az elfojtásig

A főnököm egy hisztérika. ,,Az anyósom elviselhetetlenül hisztis. A barátnőm olykor tomboló őrült. Ezen jellemzések mentén kerestem meg alanyaimat, hogy meséljenek az állapotukról. Megdöbbenésemre rendre azzal találkoztam, hogy a nevezett ,,hisztisek" kikérték maguknak a dolgot, többen egyenesen megsértődtek.
Én nem vagyok ilyen nézett rám hatalmas szemekkel egy barátnőm tizennyolc éves lánya is, holott alig pár órával azelőtt verte ki a patáliát előttünk a kövérsége miatt. Két órán át zokogott, és öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem kap pénzt zsírleszívásra. Vagy negyvenszer kiabálta az arcunkba, hogy a hájas testében nem tud tovább élni. Az anyja persze - nagyon bután - belement a kis játszmába, mondogatta, hogy milyen csinos és szép, ami csak olaj volt a tűzre. Végül bizonyos fogyókúrás szerek megvételében egyeztek meg. A nyugalom gyakorlatilag a paktum megkötésével helyreállt, viszont a lány mereven elzárkózott az elől, hogy meséljen nekem a rohamairól. A barátnőm szerint szégyelli a dolgot, többször is kérdezte, hogy mi vajon utáljuk-e és megvetjük-e őt ezért.


Hisztinek a jelentéktelen helyzetekre adott túlzott érzelmi reakciót nevezzük, amikor nem keresünk megoldást a problémánkra - mondja Fiáth Titanilla pszichológus. - Szégyenként élheti meg a jeleneteit az, akinek a viselkedését mások kínosnak vagy gyerekesnek címkézik.
Tegyük fel például, hogy az éjszakai busz az orrunk előtt ment el, és mínusz tíz fok van. Ha földhöz vágjuk a retikülünket, csapkodunk, folyamatosan hangosan káromkodunk, és a következő busz megérkezéséig ezzel idegesítjük a többieket, az hiszti. Ám ha hívunk egy taxit, az problémamegoldás. A hétköznapi hisztit azonban a nézőpontok különbözősége miatt nehéz meghatározni. Ami külső szemlélőként túlzott érzelmi reakciónak tűnhet, az a helyzetet átélő szempontjából helyénvaló. Előfordulhat ugyanis, hogy az illetőnek hetek óta egyre depresszívebb a hangulata, így a busz lekésése az utolsó csepp a pohárban, ami alátámasztja, hogy neki semmi sem sikerül. A táska földre dobása így nem a távozó buszra adott reakció, hanem egy tönkrement életre.
A 19. századig a hisztéria gyógymódjaként a szexuális érintkezést javallották
Vissza a múltba

A hisztériát eredetileg női betegségnek tartották, és ez a tévképzet egészen a 19. századig tartotta magát. A kifejezés olyanfajta kezelhetetlen érzelemkitöréseket fedett, amelyeket a méh működésével, az általa okozott zavarokkal hoztak összefüggésbe. Azt gondolták, hogy ez a szerv vándorol, és a mozgása nem kontrollálható, olykor szárazzá válik, összehúzódik, emiatt a nőre heves rángások, görcsök törnek. A betegség neve is innen ered, a görög méh szóból (hystera). ,,A hisztéria gyógymódjaként a szexuális érintkezést, de még inkább a terhességet javallották. Azt gondolták ugyanis, hogy a magzat rögzíti a méhet - mondja Varga Benedek, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár főigazgatója. - Ám ezzel párhuzamosan több ókori tudós, köztük a legnagyobb, Galénosz (2. század) is azt tartotta, hogy a méh helyzete rögzített. Ez azért érdekes, mert bármekkora tekintély is volt Galénosz, a vándorlóméh-elmélet évezredekig fennmaradt. Csak a kora újkori anatómia (16. század) és a mikroszkópos vizsgálatok (17. század) írják felül az elképzelést. De mint tünetegyüttes és speciális, nőkre jellemző betegségtípus egészen a 19. századig fennmarad."

Megoldás: szex

A Hisztéria című film valósághűen festi le, miként kezelték anno a heves természetű hölgyek indulatait. Valóban 1860 körül készítették el az első olyan szerkezetet, amivel irritálni lehetett a méhet. Ez egy haspánt volt, melyhez tekerős nyomóeszköz párosult. Ugyanekkor kezdték el erős vízsugárral kezelni a női genitáliákat is. Ezekből a módszerekből alakult ki az 1880-90-es évekre a vibrátor, amellyel már közvetlenül a csiklót célozták, hogy ingerlésével levezessék az érzelmeket. A kezelések mindig egy női tanú jelenlétében történtek.
A 19. század vége és a 20. század eleje között, az elektromosság felfedezésével, a jókora, hajszárítószerű vibrátorok terjedtek el, főleg otthoni használatra. Ez idő tájt figyeltek fel arra is, hogy a polgári, középosztálybeli nők minimum 30-40 százaléka hisztériás, míg a munkás és paraszti sorban ez a probléma nem vagy alig jelentkezik.

,,Ezt azzal magyarázták, hogy a polgárnők erényesebbek, magyarán a szexuális életük lapos, unalmas, célja nem az örömszerzés, csupán a gyerekáldás. A kezelésekkel így a felsőbb osztályokat célozták meg, ami busás haszonnal kecsegtetett - meséli Varga Benedek. - A szemléletbeli változás lassanként jött el. Jean-Martin Charcot, a francia neurológia atyja kutatta a témát, és arra a következtetésre jutott, hogy a hisztéria öröklött idegrendszeri betegség." Ezzel párhuzamosan a német orvostudomány felfedezte, hogy már egy kisgyermek is lehet hisztérikus. Felvetették tehát, hogy talán eltúlzott a betegség szexuális megközelítése.
A hisztéria történetének ,,mérföldköve" volt Freud is, aki úgy gondolta, hogy az érthetetlen bénulások, rángások és érzékkiesések hátterében egy traumatikus élmény vagy az egyén számára elfogadhatatlan gondolatok, fantáziák és késztetések elfojtása áll. A 20. század elejére, a pszichológia fejlődésével, egyre kevesebb kórt neveztek hisztériának. Az EEG feltalálásával például az epilepsziát már külön betegségként kezelték. Később pedig leváltak a fogalomról a különféle depressziók, a skizofrénia, a szorongásos betegségek és a borderline állapotok is.

Az érzelmek azonnali kisütése helyett inkább a megoldásra kell fókuszálni





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-01 19:59:07, kedd
 
  A novemberben igencsak gyakran ébredünk nyirkos, felhős, ködös, fénytelen reggelekre. És ki az, akire nem hat negatívan a szürkeség? Szinte egészen biztos, hogy valamilyen módon mindenkit befolyásol a kevés napsütés, az, hogy egyre rövidülnek a nappalok, egyre kevesebb fény.
Úgy tartják, a pozitív gondolkodás, a pozitív gondolatok kihatnak a mindennapokra. Akik optimistán tekintenek önmagukra, a mára, vidámabbak, sikeresebbek. Hogy pontosan hogyan is hatnak a pozitív gondolatok, magad is megtapasztalhatod, ha tudatosan figyeled az agyadon átfutó képeket, mondatokat.

Mindenesetre, hogy novemberben is jól érezd magad, és ne érinthessen meg a depresszió vagy a mélabú szele, 10 ösztönző, pozitív gondolatot ajánlunk a figyelmedbe. Érdemes minél többször olvasgatnod ezeket.

1. pozitív gondolat a hónapra
Mindig a problémákról beszélni egy idő után függőséget okozhat. Szakíts ezzel a szokással. Beszélj a jó dolgokról, azokról, amik örömmel töltenek el.

2. pozitív gondolat a hónapra
Vizsgáld meg minden este, mi okozta aznap a legnagyobb örömet. Eleinte nehéz lesz. Egy idő után viszont azt veszed észre, már nem is olyan egyszerű a sok jó közül a legjobbat kiválasztanod.

3. pozitív gondolat a hónapra
Tested minden porcikája érzékeli, hallja a gondolataidat. Gondolkodj pozitívan, hogy tested is minél jobban érezze magát.

4. pozitív gondolat a hónapra
Dönts úgy, hogy ma reggel pozitív nadrágot (vagy szoknyát) veszel fel.

5. pozitív gondolat a hónapra
Hogy mennyire boldog az életed, az a gondolataid minőségétől függ.

6. pozitív gondolat a hónapra
Bármi is történt korábban, megtörtént. Meg tudod változtatni? Akkor minek stresszelni magad rajta? Inkább lépj túl rajta, és ne bánkódj többé miatta.

7. pozitív gondolat a hónapra
Ébredj úgy minden reggel, hogy ma biztosan valami csodás dolog történik veled...

8. pozitív gondolat a hónapra
Az aggódás nem oldja meg a holnap problémáit, de elrontja a ma nyugalmát. A ma nyugalmával rájöhetsz a holnap gondjainak megoldására.

9. pozitív gondolat a hónapra
Azt kell megértened, hogy a gondolataid között pontosan úgy válogathatsz, ahogyan a ruháidat választod ki minden reggel.

10. pozitív gondolat a hónapra
Ne foglalkozz azzal, mi történik a hónapban. Az se érdekeljen, mi történhet az előtted álló évben. Csak arra fókuszálj, mi történik veled a következő 24 órában, hiszen így kerülhetsz egyre közelebb ahhoz, amit el szeretnél érni.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történetek
  2016-11-01 19:53:17, kedd
 
  Ezért nem szeretem a halottak napját
Nem szeretem a világnapokat. Főleg azok nem lopták be magukat a szívembe, amelyeknek, úgy érzem, túl nagy jelentőséget tulajdonítunk. Amelyekkel azt az elképzelést erősítjük embertársainkban, hogy azon a bizonyos napon tanúsított viselkedésünk a mérvadó, kizárólag az számít, s az év 364x24 órája mellékes...
Életem első és egyik legnagyobb vesztesége 1998-ban ért, amikor még nem egészen tízévesen elvesztettem a nagymamámat. A kapcsolatunk annyira szoros volt, hogy azt szavakba önteni lehetetlen. Szüleim rengeteget dolgoztak, és a szabadidőm nagy részét a nagymamámmal töltöttem. Sütöttünk, főztünk, a piacon közösen lángost ettünk (még most is előttem van, ahogy kezében tartja, és darabokat tépve nekem fújja, hogy aztán - a számat nem elégetve - megegyem). Vagy éppen játszottunk, rengeteget.

Felfogni, megemészteni nem bírtam a hirtelen veszteséget. A lelkem meghasadt, és bár azóta több mint 17 év telt el, úgy érzem a szívem akkor széttört mozaikjai soha nem forrnak össze. Hét évvel később a sors azt is megmutatta nekem, milyen valakit gyorsan, fájdalmak között elveszíteni. Édesapám három hónapot szenvedett, rákos volt. Amikor azon a júliusi forró hajnalon itt hagyott minket, szinte semmit nem értettem. Ketten maradtunk édesanyámmal ebben a hatalmas, ijesztő világban.


Hiába várom azóta is minden délután hat órakor, hogy apu nyissa az ajtót...

A zár nem kattan, a kilincs nem nyomódik le. A szívemből egy újabb darab örökre lehasadt. Gyászra azonban nem maradt időm: dolgoznom kellett azon, hogy életben maradjunk anyukámmal. Hogy valahogyan újrakezdjünk mindent.

A halottak napja aztán az esztendők során mindig külön emlékeztet az elmúlásra. A nyüzsgés, a tömeg azonban mindig is taszított, a csendes térbe betörő zsivaj, beszéd valahogy megzavarja a szemmel látható gyász képeit. A bevezetőben már említettem, hogy (bátran meg lehet kövezni): nem szeretem a világnapokat. Azt gondolom, hogy emlékezni, szeretni, szerelmesnek lenni nem egy kijelölt időintervallumban kell. Az igazi érzések mindig az egyszerű, szürke, monoton hétköznapokon dőlnek el.

A tűz, amelyet a szeretet táplál nem csak a sírra helyezett mécsesen kell égjen. Sőt. A lángnak a szívünket kell melengetnie, szüntelen. Én hiszem, hogy valaki igazán csak akkor hal meg, ha elfelejtjük. De ha az emlékének csóvája perzseli a lelkünket, akkor örökké mellettünk, velünk marad. Ahogy pötyögőm a székemben ülve ezeket a sorokat szinte hallom a kulcs zörgését a bejárati ajtónk előtt. Aztán megrázva a fejem az orromhoz kapok: évtizedek óta nem ízlelt darás rétes illatfelhője csapja meg az orromat. Itt vannak ugyanis velem. Most is. Mert emlékezem, mert ápolom mindazt, ami a miénk volt. Táplálom a tüzet, amelyet világnaptól függetlenül télen-nyáron lobogni hagyok. Nem a múltban élek, hiszen akkor én is elsorvadnék, de a mindennapok sodrásában fel-fel bukkannak azok az emlékek, melyeknek hála, elvesztett szeretteim továbbra is mellettem vannak, bennem élnek.HORVÁTH NIKOLETTA
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Józsa Imre halála
  2016-11-01 19:36:01, kedd
 
  Józsa Imre halála után egy újabb szomorú hírrel kell megbirkóznia a színház kedvelőinek: 2016. október 30-án délután öt órakor, 74 éves korában elhunyt Szőke István Jászai Mari-díjas rendező.
Szőke István október 30-án hunyt el. A rendező hosszú ideje betegeskedett, ám állapotát méltósággal viselte, és mindvégig dolgozott. A moziba járók az Ámbár tanár úr és a Csocsó, avagy éljen május elseje! című filmjeiről ismerhették elsősorban. A gyászhírt a művész felesége, Petróczy Judit a Facebookon erősítette meg.


 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Józsa Imre
  2016-11-01 19:30:00, kedd
 
  Józsa Imre színművész 62 éves volt.
Súlyos betegség után vasárnap meghalt Józsa Imre színész .

A hosszú ideig a József Attila Színház társulatának tagjaként dolgozó Jászai Mari-díjas művész jó ideje nem állt színpadra. Legutóbb szeptemberben a Vidor Fesztiválon jelent meg nyilvánosan, ahol életműdíjban részesült.


Számos színházi előadásban és filmben játszott, emellett szinkronszínészként is sokat foglalkoztatták. Többek között gyakran szólaltatta meg Nicolas Cage és Chevy Chase amerikai színészeket.

Változatos szerepekkel teli pályáján Józsa Imre játszott többek között Szigligeti Ede Liliomfi (Liliomfi), Bereményi Géza Halmi (Halmi), Bródy Sándor A tanítónő (a tanító), Neil Simon Mezítláb a parkban (Paul), Horváth Péter Csaó Bambínó (Én), Kander-Ebb-Fosse Chicago (Amos Hart), Hasek Svejk (Dub hadnagy), továbbá Brecht Koldusopera, Saint-Exupéry A kis herceg, Shakespeare Tévedések vígjátéka és Moliere Úrhatnám polgár című darabjában.

Filmes munkái között megtalálhatóak tévés alkotások és játékfilmek is, játszott a Petőfi, az Ezerkettedik éjszaka, a Naftalin, a Liszt Ferenc, a Magyar vándor, a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmekben, a Szomszédok című sorozatban, legutóbbi filmje az idén bemutatott Gondolj rám.

A színművészt 1988-ban Jászai Mari-díjjal, 1997-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Mindenszentek
  2016-11-01 19:14:14, kedd
 
 























 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2016-11-01 19:06:10, kedd
 
 



,,Az egyik pillanatban még itt vagyunk, a másikban már el is távoztunk. És csupán ezért a röpke pillanatért mekkora hűhót csapunk: mennyi erőszakot, mennyi ambíciót, szenvedést, viszályt, haragot, gyűlöletet gerjesztünk! Csak ezért a rövid pillanatért! Egy állomás várótermében ülünk, és miközben a vonatot várjuk, óriási zsivajt csapunk: egymás haját tépjük, vérig sértjük a másikat, birtokolni, főnökösködni, uralkodni próbálunk másokon - politizálunk. Aztán megjön a vonat, és mindenki örökre eltűnik, mintha ott sem lett volna." (Osho)


 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 472
  • e Hét: 3508
  • e Hónap: 12691
  • e Év: 65399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.