Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
vicces
  2016-11-11 23:26:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
diótörés
  2016-11-11 23:22:05, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csernus Imre
  2016-11-11 23:16:44, péntek
 
 



21 Csernus mondat, ami ébresztőt fúj a nőknek!

A doki abszolút megosztó. Személyisége, stílusa senkit nem hagy közömbösen. Éppen ezért van hatással életekre. “A Nő" című könyvéből származik a következő 21 gondolatébresztő, ami minden időben jól jöhet.

1. Ha én bele tudok nézni esténként a saját tükrömbe, akkor másoktól is ezt kapom vissza. Mindenki azt a kisugárzást és energiát kapja, amit ő ad másnak, de csak azt adhatja, ami benne van. Mert mindig azt kapjuk vissza, amit önmagunk adunk.

2. Az első lépés az egyik legfájdalmasabb lépés. A valóság kimondása. “Nem a pasim a felelős azért, hogy engem nem tisztel, mert ez a pasim felelőssége... Az én felelősségem arról szól, hogy én hagytam, hogy ő ne tiszteljen engem." És ez nagyon kemény mondat.

3. Az én életem erről az egy napról szól, mindig. Mert mindig a mai nap dönti el, hogy milyen lesz a jövőd.


4. A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha őszinte, akkor ezzel mások visszaélhetnek. Pedig ez nem így van. Ha én őszinte vagyok, és kimondom, ami velem történt, megszabadulok a tehertől. Egy. Kettő: ha valaki ezt így vagy úgy kiferdíti, és elmondja másnak, akkor abból megtudom, hogy valójában milyen ember.

5. Azok számára nincs boldogság, akik nagyon korán feladták az álmaikat, és beletörődtek a szürkeségbe.

6. A szabadság nem az, hogy valaki vállalja a felelősséget - a szabadság ott kezdődik, amikor valaki vállalhatja a felelősséget. A vállalhatja azt jelenti, hogy lehetőségünk van legalább kétféleképpen dönteni. Lehetőségem van másként élni. Ez a szabadság.

7. Annak a fájdalomnak, ami egy adott veszteség után jelentkezik, nagyon fontos a tiszta megélése.

8. Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog. Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség. És mindezt lehet látni. A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra, miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét.

9. Változás addig senkinél sem következik be, amíg az élet keményen be nem húz neki.

10. A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna. Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele. A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden. Ha ő becsülettel mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik.

11. A szerelem nem egy pillanat, hanem egy folyamat.

12. A fájdalom megléte fontos. Nem csak az öröm jelzi azt, hogy én élek, a fájdalom is ugyanezt jelenti. A megélt fájdalom csak egy érzés, ami tanít valamire. Semmi másról nem szól. És szükséges a fejlődéshez, mert általa teremtődik meg a megfelelő viszonyítási alap. Ebben a világban mind a nappalnak, mind az éjszakának megvan a maga helye, ideje, és a szerepe is; éppígy az örömnek és a fájdalomnak is.

13. Ha tudom, hogy én emberből vagyok, akkor elfogadom azt is, hogy alakulhat úgy az életem, hogy valami miatt nem jön össze valami, amit elterveztem.
14. Lehet valaki kikent-kifent liba, lehet rajta akár másfél milla értékű ruha, a szememben akkor sem lesz jó nő, hanem csak egy görcs, aki hol ezzel, hol azzal, hol amazzal virít. Egy darab hús. Egy darab hús, ami megöregszik.

15. A magány az az állapot, amikor valakiben háború zajlik, belső háború; az egyedüllét meg az az állapot, amikor valakiben nincs harc, benne az angyal és az ördög békét kötött.

16. A nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett.

17. A boldogtalanság kimondása súlyos és tiszta fájdalmat jelent, mert a kapcsolat ajtaján benyitott a kapcsolat halála.

18. A hitelesség mindig ott kezdődik, amikor a negatív élményről is tudok oldottan beszélni, és közben tudom, hogy ezért én vagyok a felelős. Merem átélni az ezzel járó fájdalmat, de ezért is felelősséget vállalok azzal, hogy holnaptól mindent megteszek, hogy ezen változtassak napról napra.

19. A férfiak egy csomó mindent elvárnak a nőktől, miközben nem segítik őket. Elvárják azt is, hogy a nő megfelelő külsővel is rendelkezzen, miközben a pasi meg egy dagadt, elhanyagolt disznó.

20. Akinek a szemében nincs élet, az nem tud mosolyogni sem. Az kényszeredetten széthúzza az ajkait, de mosolyogni nem tud. S ezt lehet látni.

21. Mindig a kialakult negatív megmérettetés mutatja meg, hogy ki milyen erős. Ha jól mennek a dolgok, akkor nagyon könnyű hangoztatni, hogy én milyen erős vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
gránátalma
  2016-11-11 23:09:00, péntek
 
 



Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe agránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az ,,Istenek gyümölcsét" akár magok, vagy lé formájában.Íme néhány info, tuti tipp és gránátalma recept ..

A gránátalma kemény pirosas-sárgás héjjal rendelkező, almaméretű és kinézetű gömbölyű gyümölcs. A lényege a kemény héj mögött megbúvó számtalan lédús, édes-savanykás és csodálatosan piros mag. Íze leginkább a ribizlire emlékeztet, kissé rózsaillatú, gyakran használják fel rózsavízzel kombinálva. Mitikus gyümölcs, a sok apró mag és színe miatt a termékenység, de a szerelem ősi jelképe is. Magas antioxidáns tartalma serkenti a vérkeringést (a nemi szervekben is), így vágykeltő ételként tartják számon.

Eredete

Közép-Kelet Ázsiából származik, Perzsiától Észak Indiáig már évezredek óta termelik, különösen népszerű volt a Fekete tenger keleti oldalain. Később a mediterrán országokban is elterjedt, fontos szerepet játszik a zsidó, iszlám vallásokban és a görög mitológiában. Manapság Dél-Kelet Ázsiában, Amerikában és Afrikában is termelik. Az északi féltekén szeptembertől januárig termelik, így ideális téli gyümölcs.

Vásárlás

A gránátalmát megvásárolhatjuk - általában darabonként - zöldségesnél, de nagyobb élelmiszerüzletek zöldségrészlegén is. Mérettől függően valamelyest költséges, de az egészségesre, különlegességre és változatosságra vágyóknak megéri a kiadást. Vásárolhatunk továbbá gránátalmalevet és szirupot is. A gránátalmából készülő grenadine számtalan koktél alapanyaga. Ne vegyük rossz jelnek, ha a héj kemény, attól a gyümölcs még lédús és ízletes (feltéve, hogy más sérülés nem látható rajta), csak kissé nehezebb kettévágni. Éretten kerül kereskedelmi forgalomba, így utóérésre nincs szükség.

Tárolás

Jól tárolható, hűvös helyen heteken át, de szobahőmérsékleten is akár 2 hétig.

Tisztítás

A gránátalmát mossuk meg, vágjuk keresztben ketté. A magokat kiszedhetjük villával, kiskanállal, vagy fakanállal kiütögethetjük, kézi citromfacsaróval a levet kipréselhetjük, persze gépivel még egyszerűbb, amelyet felhasználás előtt esetleg leszűrhetünk. Sokan a víz alatti kimagozásra esküsznek, azaz a magokat úgy szedik ki, hogy a félbevágott gránátalmát egy tál vízben, kezeket a víz alatt tartva, magozzák ki. Ha több részre vágjuk, a magokat akár kézzel is kiszedhetjük a szivacsos (egyébként keserű) belsőből. Óvatosan végezzük mindezt, mert a ruhán foltot hagyhat, és rendesen spriccel!



Felhasználás

Felhasználhatjuk nyersen salátákhoz, gyümölcsléként fogyasztva, szirup formában mártogatósok készítéséhez, színezésre (pl. kókuszreszelék), gyümölcsléként vagy szirupként gyümölcsös italok, koktélok készítéséhez, vagy egyszerű. A gránátalma különlegessé tehet salátát, desszertet, de húsételt is. Mitikus jellege, csodálatos piros színe miatt kiválóan alkalmas valentin napi ételek készítéséhez.

Néhány egyszerű ötlet a felhasználáshoz:

Kir Royal helyett készítsünk gránátalma levével (vagy sziruppal) finom és gyönyörű színű pezsgős koktélt, pár csepp elegendő a pezsgő átváltoztatásához.
Adjunk natúr joghurthoz egy-két teáskanálnyi gránátalma szirupot. Egészséges és finom is.
Ízesítsünk vanília, madártej vagy joghurt fagylaltot kevés grátánalma maggal és apróra vágott pisztáciával.
Adjuk a grátánalma magjait salátákhoz. Ideális gyümölcssalátához, de pikáns salátákhoz is. Utóbbi esetben készítsünk egy vegyes zöldsaláta levél alapot, ezt gazdagíthatjuk kecskesajttal, sült halloumival, vékonyra szeletelt édesköménnyel, vagy az egzotikusabb ízek kedvelőinek szeletelt mangóval, sült chilis garnélával. Egyszerű citromos/zöldcitromos-olívaolajos öntettel nagyon ízletes és különleges étel.
Készíthetünk gránátalma szorbetet is. Ehhez 2 gránátalma kipréselt levét keverjük el 2 ek rózsavízzel (esetleg vodkával, vagy feketeribizli likőrrel), és 2-3 ek cukorsziruppal vagy mézzel, majd fagyasszuk le egy lapos tálban. Tegyünk a mélyhűtő rekeszbe, 20 percenként keverjük át villával, és 2 óra múlva kész a különleges szorbet. Kiváló ünnepi desszert. Ünnepi édességek>>
Egyszerű köret, de önálló étel is lehet a gránátalma magokkal és apróra vágott mentával, szeletelt (és pirított) mandulával gazdagított kuszkuszsaláta. Esetleg pár csepp olívaolaj, esetleg citromlé, és máris kész.
Kiváló dekorációs alapanyag: pár szem magocska elegendő ételek dekorálásához, színesítéséhez.

Élettani hatások

A gránátalma magas tápanyag tartalma miatt a szuperételek egyike. Sokoldalú tehetség a gyógyításban, kutatások eredményei számos gyógyító hatást tulajdonítanak a gránátalmának, többek között kiváló antioxidáns, felhasználják szív- és rákbetegségek megelőzésében és gyógyításában is.

Gránátalma receptek

Marokkói csirkecomb gránátalmával





Az afrikai-arab ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptünket. A marokkói csirkecomb gránátalmával nem csupán szuper egyszerűen és aránylag gyorsan elkészíthető, de fantasztikusan pikáns és különleges, így elsősorban vendégváró vagy meglepő alkalmakra ajánljuk..

Hozzávalók

4 db csirkecomb (vagy 2 pár)
1 ek olívaolaj
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerkeverék
Fél tk szárított chilipehely
1 dl csirkeleves
Fél gránátalma magja
Fél citrom kifacsart leve
1 ek aprított petrezselyem zöld
1 ek aprított mentalevél

Elkészítés

Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A combokat megsózzuk, majd az olajban mindkét oldalon világos barnára sütjük. Egy tányérra kiszedjük.
Közben a hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
A felesleges zsiradékot a serpenyőből kiöntjük, a maradékban a hagymát megpuhítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és fűszerkeveréket. Egy percig kevergetjük.
Visszatesszük a combokat, majd felöntjük a levessel és a citromlével.
Fedő alatt 15 percig rotyogtatjuk, majd a fedőt levesszük, és a hőfokot feljebb állítjuk.
Néhány percig sütjük tovább, addig, amíg egy sűrű sziruppá redukálódik a mártás.
Közben óvatosan kikaparjuk a gránátalma magjait és felaprítjuk a zöldfűszereket.
Tálalás előtt megszórjuk a magokkal és az aprított zöldfűszerekkel.
Melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
bagoly
  2016-11-11 22:26:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 692
  • e Hét: 1624
  • e Hónap: 2616
  • e Év: 34345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.