2016-11-12 22:29:45, szombat
|
|
|
Ha legyengül az immunrendszerünk, vagy kissé lehűl odaint a levegő, sokkal hamarabb elkapjuk a vírusos megbetegedéseket, de ilyenkor a gyulladások sem kerülnek el. A gyulladás az immunrendszer válaszreakciója, így távolítja el a szervezetből a vírusokat, kórokozókat.
Mi okozhat krónikus gyulladást?
krónikus fertőzések, élelmiszer intolerancia, reuma, és a különböző autoimmun betegségek
krónikus stressz
környezeti szennyeződések
Milyen tünetei vannak a krónikus gyulladásnak?
izomfájdalom főleg az esti órákban
általános fáradtságérzés
depresszió
szemfáradtság reggel
éjszakai orrdugulás, orrfolyás
fertőzések
hajhullás
kényszeres evés
gyakori fejfájás
szédülés, rossz közérzet
szabálytalan, lágy széklet
Az alábbiakban olyan élelmiszereket mutatunk, melyek segítségével könnyen megszabadulhatunk a szervezetben lappangó krónikus gyulladástól.
Kurkuma
Keverjünk el egy fél teáskanál kurkumát, egy csésze felmelegített növényi tejben. A kavargatáshoz csak fa, vagy kerámia kanalat használjunk. A kurkumát soha ne tároljuk műanyag edénybe. Minden este igyunk meg egy pohárral ebből a keverékből, könnyen megszabadulhatunk a gyulladásoktól.
Gyömbér
Segítségével hatékonyan vehetjük fel a harcot a káros szabadgyökökkel, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást. Illesszünk be egy kis friss reszelt gyömbért minden nap az étrendünkbe, vagy fogyasszunk rendszeresen gyömbérteát.
Piros bors
Akárcsak a piros paprikában, a piros borsban is megtalálható az erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkező kapszaicin.
Fahéj
Erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, illesszük be minden nap az étrendünkkel. Tehetünk egy csipet fahéjat a reggeli kávénkba, a kakaónkba, de akár forral borba, vagy tejbegrízre is szórhatunk belőle.
Fokhagyma
Ajánlott arcüreggyulladás, torokfájás, és különböző gyulladások esetén. Apróra zúzva, és mézzel elkeverve elősegíti az emésztést. Természetes antibiotikumként is emlegetik.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|