Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Korallbokor (Solanum capsicastrum)
  2016-11-14 17:07:49, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel
  2016-11-14 11:15:07, hétfő
 
  ,,Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat... Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, melyeket mi elszenvedünk." (2Korinthus 1:4a, 6 - NLT 2. kiadás)


Fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel számodra. Isten sohasem vesztegeti el a fájdalmat. Ha fájdalmas helyzeten mentél keresztül, azt szeretné, hogy segíts másoknak ugyanazokon a fájdalmakon túljutni. Azt akarja, hogy oszd meg másokkal. Isten fel tudja használni a te életed problémáit mások javára. Tény, hogy éppen azok a dolgok, amelyeket leginkább szégyellsz az életedben, amelyek leginkább nehezedre esnek, ezek lehetnek a legnagyobb szolgálattá más emberek számára.

Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mint az, aki már keresztülment a csődön? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki most a függőséggel küzd, mint az, aki már megküzdött a függőséggel? Ki tudna jobban segíteni egy speciális nevelési igényű gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy ilyen gyermeket? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki elvesztette a gyermekét, mint az, aki szintén elveszítette a gyermekét?

Éppen az a dolog, amit legjobban utálsz az életedben, az az, amit Isten jóként akar használni az életedben.

A Bibliában azt olvassuk, hogy ,,Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat... Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, melyeket mi elszenvedünk." (2Korinthus 1:4a, 6 - NLT 2. kiadás)

Ezt hívják megváltó szenvedésnek. Ez az, amikor valamilyen problémán, fájdalmon mások javára mégy keresztül.

Ez az, amit Jézus tett. Mikor meghalt a kereszten, Ő nem érdemelte meg a halált. Azért szenvedett, hogy neked jobb legyen, hogy megmentett légy, hogy bemehess a Mennybe.

Nagyon sokféle különböző oka lehet az életedben a problémáknak, fájdalmaknak, szenvedésnek. Néha te hozod magadra a bajt, ami történik veled. Az ostoba döntéseidnek fájdalmas következményei lesznek az életedben. Ha túlköltekezel, olyan dolgokat veszel meg, amit nem engedhetsz meg magadnak, feléled a jövődet, mély adósságba kerülsz és elveszted a házad, nem mondhatod, hogy ,,Istenem, mért engedted meg, hogy elveszítsem a házam?" Nem hibáztathatod Istent a te rossz döntésedért.

Más problémáidban azonban ártatlan vagy. Más emberek bűnei, butaságai, fájdalmai téged is megsebeznek. És életed fájdalmai közül néhány megváltó szenvedés. Isten gyakran megengedi, hogy nehézségeken menjünk keresztül, hogy segíthessünk másokon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Melyek azok a problémák az életedben, amelyekről Istent kérdezed, vagy csodálkozol, hogy miért történtek meg veled?
Hogyan használhatod fájdalmas megtapasztalásaidat mások szolgálatára?
Mit gondolsz, miért nem mindig jelenti ki Isten a céljait számunkra? Hogyan kellene válaszolnunk ebben az esetben?

Napi Remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.07.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3946
  • e Hét: 8173
  • e Hónap: 19226
  • e Év: 80527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.