Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Harmóniakártya után.....
  2016-11-16 14:17:15, szerda
 
  József Attila

Ó zordon Szépség

Versemmel hogyha megelégszel
- Kínáltam úgyis már elégszer -
Fogadd el: véres, könnyes ékszer.

Ó zordon Szépség, trónusodhoz jöttem,
Bús koldusod, ki elfáradt szegény.
Vér-rózsák nyíltak lábom vak helyén,
De trónusodhoz mégis elvetődtem.


Ó zordon Szépség, mosolyogsz fölöttem
S hallgatva ülsz a dús Élet hegyén.
Egy ájult lelket hoztam. Az enyém
És fölajánlom Néked összetörten.


Örökkön verte mákonyos varázsod,
Most oly hideg, mint néma mosolygásod.
S várna reá száz büszke viadal.

Ó hívd életre ápoló szavakkal,
Illesd meg homlokát meleg ajakkal!
Ó Szépség, nézz rá: olyan fiatal.





József Attila szobra a szegedi JATE előtt.

József Attila (Budapest, Ferencváros, 1905. április 11. - Balatonszárszó, 1937. december 3.) huszadik századi posztumusz Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Az élet kegyetlen volt vele, hisz félárva gyermekkora tele volt lemondással, felnőttként szembesült a meg nem értéssel és öngyilkossága körül is találhatóak ellentmondások.

A Szegedi Tudományegyetemen tanárnak készült, de a Tiszta szívvel című verse miatt kirobbant jobboldali tiltakozások eredményeként Horger Antal professzor eltanácsolta a tanári pályától. Ezután nyugati egyetemekre iratkozott be: Bécsben hallgatott előadásokat, majd Párizsban a Sorbonne-on tanult. Közben megismerkedett az akkori német és francia költészettel, és tökéletesítette nyelvtudását.

Már külföldön is szimpatizált a kommunizmussal, és Magyarországra hazatérve kapcsolatba lépett az illegális munkásmozgalommal. Zaklatott magánéletét azonban érzelmi válságok, szerelmi reménytelenségek terhelték, és az ehhez társult rendszertelen életvezetése oda juttatta, hogy összeomlott az idegrendszere. A zavaros elmeállapotú költő a balatonszárszói vasútállomáson egy vonat alá került és szörnyethalt.

Mindössze harminckét évet élt, az Ady Endre utáni magyar költészet legjelentősebb alakja. A második világháború után a szocialista világköltészet ünnepelt vezéregyéniségévé vált. Műfordítóként a szomszéd népek kortárs lírájával foglalkozott és értékesek Villon-fordításai is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2016-11-16 14:02:59, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-11-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Alkalmazkodás hatja át.

Ékszerek - Küllem, szépség, nemesség, imágó

Ez a lap ma fogékonnyá tesz a szépségre, a művészetek élvezetére, vagy gyakorlására.
Figyelmed a külsőségek felé fordult. Nagyobb jelentőséget kapnak a felületes kapcsolat(ok), a külvilág eseményei. Ma új ékszert vásárolni, vagy rég nem hordott ékszert felvenni szerencsés dolog. Az ékszer évszázadokkal ezelőtt a különlegeset, a nemességet, (királyságot) az egyedit, az anyagi érték kifjezését szimbolizálta, valamint misztikumot is hordozott magában. A legtöbb ősi kultúrában a társadalmi státuszt, illetve szerepet árulta el. Napjainkban a bizsu is ékszernek számít, ami csak a külső megjelenést hangsúlyozza, nem a tartalmat. Az ékszerek mára elvesztették szakrális jelentésüket. Vajon mit jelentenek ékszereid jelképei? Hogy szólnak ezek rólad? Ma átalakíthatod megjelenésed, válthatsz stílust, új frizurát készíttethtsz, vagy új holmikat vásárolhatsz.
A Magyarok kártyájaként a koronázási ékszereket jelenti. Eljegyzés (esküvő) napján kapni ezt a lapot különlegesen szerencsés házasságot ígér.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek egy felületes, csak külsőségeken alapuló, esetleg egy éjszakás kaland, vagy rövid kapcsolat. Párkapcsolatban élőknek közös műélevezet, esztétikai élményt adó programok, egymásban a szépség meglelése. Vásárolj ékszert párodnak! Jó nap az eljegyzésre, lánykérésre is!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem mind arany, ami fénylik, a káprázat ne csapjon be - az igazi értékek nem csak anyagi síkon értékesek.
Gondolkodj el azon, hogy amiket fontosnak tartasz, tényleg valódi értékek-e. Általában gyorsan, csak a külsőségek alapján ítélsz meg valakit, vagy hagysz időd a mélyebb megismerésre?
Üzleti életben ez a lap sikeres tárgyalást, üzletkötést, pénzügyi előrelépést jelöl.

Erre is gondolj: A Rák csillagjeggyel az igazgyöngyök, az Oroszlán csillagjeggyel az aranyak, míg magukkal az ékszerekkel a Mérleg jegye analóg. Bolygója a Vénusz.
Olvasd József Attila, Ó zordon szépség című versét: ,,Versemmel hogyha megelégszel Kínáltam úgyis elégszer Fogadd el: véres, könnyes ékszer."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 54
  • e Hét: 1076
  • e Hónap: 3210
  • e Év: 55768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.