Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Szabad a vásár!
  2016-11-16 19:22:04, szerda
 
  Szabad a vásár!


Közzétéve 2016-11-16 | Szerző: Admin



LEZÁRULT AZ ERSTE BANK NEM TELJESÍTŐ JELZÁLOGHITEL-PORTFÓLIÓJÁNAK ELADÁSA

Lezárult az Erste Bank Hungary lakossági nem teljesítő jelzáloghiteleinek egy részét tartalmazó portfóliójának értékesítése, a vételár több mint 19 milliárd forint volt - közölte a bank kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint a tenderen nyertes Intrum Justitia november 10-én megfizette a több mint 19 milliárd forintos, mintegy 62 millió eurós vételárat, az Erste Bank pedig átadta az adatokat.

A tranzakció megfelel a magyarországi hatályos szabályozásnak - jelezte az Erste.
A tájékoztatás szerint az Intrum Justitia Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja, 3850 alkalmazottja van 20 országban. A csoport 2015-ben elért konszolidált árbevétele csaknem 5,6 milliárd svéd korona (173 milliárd forint) volt.

A bank korábbi közlése szerint az Erste Bank magyarországi érdekeltségének az anyavállalat tulajdonosaira eső nettó nyeresége 109,6 millió euró lett az idei első kilenc hónapban, szemben a tavalyi 46,1 millió euróval. Az Erste Bank Hungary nem teljesítő hiteleinek összértéke Magyarországon az év eleji 856 millió euróról 592 millió euróra csökkent, miközben a teljes hitelállomány 7,528 milliárd euróról 7,938 milliárd euróra emelkedett.
(figyelo)

Bal-Rad komm: Adják-veszik a magyar sorsokat mint az állatvásárban a jószágot!



Persze gondosan eltakarva-eltagadva a jószág nagyságát! Amiből kiderülne, hogy a “vevő" hiénacég végülis mennyiért jutott hozzá egy-egy sorhoz!

INTRUM JUSTITIA! SOKAN ISMERIK! DE NEM ÁRT BIZONYOS FEJEKBEN ELŐRE SOROLNI A “CÉGET"!


http://www.balrad.com/2016/11/16/szabad-a-vasar-3/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tragikus jövő elé néz Magyarország – a gyerekeink harm
  2016-11-16 19:15:31, szerda
 
  Tragikus jövő elé néz Magyarország - a gyerekeink harmada a híd alatt végzi?

2016. november 16., 16:39

Az unió átlagához képest jóval több gyereket fenyeget Magyarországon elszegényedés vagy társadalmi kirekesztés.

Az Erostat minden évben elkészíti a legszegényebb gyerekeket számláló mutatóját, ami bár évek óta csökkenést mutat az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon továbbra is kiugróan magas a számuk: tavaly a gyerekek 36,1 százaléka élt embertelen körülmények között, ennél csak Bulgáriában és Görögországban volt rosszabb a helyzet. Az Európai Unió egészében összesen 25 millió 18 éven aluli fiatal és gyerek, a lakosság 26,9 százaléka él embertelen körülmények között. Öt évvel korábban ez még 27,5 százalék volt.

A gyermekszegénységi mutató alakulása az elmúlt évben. Forrás: Eurostat

Szegénynek minősülnek azok a családok, ahol a háztartás jövedelme nem éri el az adott ország átlagjövedelmének 60 százalékát, illetve gondot jelent a közüzemi számlák fizetése és az élhető körülmények megteremtése. A legjobb helyzetben a skandináv országokba születettek vannak, Svédország, Finnország és Dánia után Szlovéniában, Hollandiában, Csehországban és Németországban él a legkevesebb szegény gyerek.



http://privatbankar.hu/makro/tragikus-jovo-ele-nez-magyarorszag-a-gyerekeink-harm ada-a-hid-alatt-vegzi-300395
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nő pocsolyákat kerülgetve ült be az autóba, láthatóan domb
  2016-11-16 16:01:34, szerda
 
  A nő pocsolyákat kerülgetve ült be az autóba, láthatóan domborodó pocakja körül óvatosan rendezte el az övet.

Az sáros külvárosi utcán elindultak Sopron felé.Nem ez volt az első közös útjuk. Túlzás lenne azt mondani, hogy ismerték egymást, de azt sem lehetett mondani, hogy teljesen idegenek voltak. A nő hűséges típus volt, még a taxitársasághoz* is. Beszédbe elegyedtek, a sofőr -ősi magyar szokás szerint- panaszkodni kezdett, hogy mivé lett ez a világ. Hogy nem lehet megbízni senkiben, hogy az emberekben nem maradt egy csöppnyi empátia, segítőkészség, hogy mindenki csak a saját érdekei szerint cselekszik, önző, számító legyen az kisember, vagy városvezető, akár még annál nagyobb kutya is.
Hamar beértek a belvárosba. A kocsi megállt. A nő fizetett, jattolt is, ahogyan az lenni szokott. A taxiórából nem jött ki nyugta, ahogyan az lenni szokott.Az autó már egy másik utcában volt, mikor a nő ijedten kezdte tapogatni a kabátzsebeit. Úristen! A telefon! már megint kiesett abból a fránya kabátzsebből.
Lélekszakadva szaladt be a legközelebbi élelmiszerboltba, ahonnan szerencsére telefonálni tudott** a diszpécserközpontba. Pár perc múlva újra megjelent a taxi, megállt az utcán idegesen toporgó nő mellett. Az ablak résnyire leereszkedett.
-Nagyon köszönöm a kedvességét uram és elnézést kérek!- hálálkodott a nő
-Nincs mit, mondta a sofőr, egy ezres lesz!
-Ez most komoly?- kérdezte elhűlve a nő
-Ennyi be kerül a fuvar- mondta a taxis és a kezével addig szorította az ablakrésen félig kidugott telefont, még ugyanezen a résen be nem csusszant az ezres.


*: Hűség Taxi (Sopron, Várkerület 71.)


**: Turzay és Németh élelmiszerbolt, akiknek a nő utólag is köszöni az önzetlen segítséget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LECSÚSZÓK FÉLELMEI, TRUMP GYŐZELME - hELYSZÍNI JELENTÉS IOWÁ
  2016-11-16 15:43:34, szerda
 
  LECSÚSZÓK FÉLELMEI, TRUMP GYŐZELME - HELYSZÍNI JELENTÉS IOWÁBÓL

2016. NOVEMBER 13. VASÁRNAP, 11:32

Túl vagyunk rajta. Az elmúlt évtizedek legkiélezettebb elnökválasztása véget ért. Egy kisváros dél-kelet Iowában betekintést nyújt abba, hogy hogyan jutottunk ide.



Nem vagyok újonc kampányokban - lezárt, hazai politikai szerepvállalásom alatt több országos és helyi kampányt irányítottam, vezettem. Ezek a tapasztalatok az amerikai politika iránti évtizedes érdeklődésemmel párosítva nagyon izgalmassá tették már előre is ezt, az Amerikai Egyesült Államokban eltöltött évet. Lakhelyemen, St. Louis-ban nagy figyelemmel követtem a kampányt, amikor tudtunk, a feleségemmel együtt elmentünk az eseményekre, többször önkénteskedtünk adatbázisból kitelefonálásban, szavazókat regisztrációban stb. Annak ellenére, hogy több évtizeden keresztül Missouri a legklasszikusabb ingaállam volt (aki itt nyert, az lett az elnök), 2008-ban elvesztette ezt a mérsékelt jellegét, és eltoldódott a republikánusok felé. (Ennek ellenére az idei választási szezon egyik legfrissebb jelöltje és legjobb politikai hirdetése egy helyi demokrata szenátor-jelölttől érkezett).

Ezért a valódi elnökjelölti kampányhoz egy másik, közeli államot kellett keresnünk. Így októberben és az elmúlt napokban a legközelebbi szorosabban álló államba, Iowába utaztunk. Az állam a maga furcsa, caucusra alapuló előválasztásával politikai karriereket tud elindítani vagy egy szempillantás alatt kivégezni. Ezen túlmenően a legtöbb amerikainak sem ugrik be az államról más, mint végeláthatatlan búza- és kukoricaföldek képe (ahogy látszik, ezekről én is csináltam pár képet, amik a cikket illusztrálják). De ahogy mindig, a valóság sokkal több, mint klisék halmaza. És a terepen, kopogtatással töltött napok remek lehetőséget adnak arra, hogy az ember a felszín, és képeslapok mögé nézve helyiekkel találkozzon.

Fort Madison a Mississippi partján fekszik, Iowa egyik legdélibb települése, a folyó másik oldala már Illinois-hoz tartozik. A város nevét adó erőd az első volt a folyó felső szakaszán, arról a James Madisonról kapta a nevét, aki remek külügyminisztere volt Thomas Jeffersonnak, majd maga is elnök lett (kis áthallás az idei választásra). Folyóra épült városként a település része lett az egyébként főleg mezőgazdaságból élő állam ipari központjának. 11 ezres lakosságával, és főleg fehér, munkás lakónegyedeivel a város, egész Lee megyével együtt biztos demokrata környék volt az elmúlt évtizedekben.

Még az egyébként mindenhol agyonvert Walter Mondale is megnyerte 1984-ben, legutóbb Obama 57%-kal nyerte meg, plusz 5%-kal az egész állam átlagához képest. Minden adat szerint az itt élők kevésbé iskolázottak (13%-nak van legalább főiskolai diplomája az országos 31%-hoz képest), alacsonyabb jövedelműek (41 ezer dolláros, éves bevétel háztartásonként szemben a nemzeti átlag 53 ezerrel), főleg az iparban dolgoznak, és eddig nagy arányban járultak hozzá Obama és más demokraták győzelmeihez. Tehát pontosan az szavazótábor, ami a Trump-kampány célkeresztjében volt, aki biztosan hozta is az államot. De minden statisztika mögött valódi emberek és történetek vannak.

Tehát a hét elején, kampány utolsó napjaiban az utcákat járva igyekeztünk a már regisztrált demokrata szavazókat mozgósítani. Az utcák képe igazolja az előzetes várakozásokat: olcsó, egyemeletes házak, régi autók, lakókocsiparkok, sok helyen elhagyatott, romos házak. Az első házak egyikénél egy anya nyit ajtót: mindent megtesz, hogy ne lássuk a szeme alatti zúzódásokat, gyorsan leráz, nem beszélhet senkivel, amíg az ,,embere" haza nem ér. Pár házzal lejjebb egy 21 évesnek kinéző lány nyit ajtót, 3 gyerekével lakik egy akkora otthonban, ami egy párnak is kicsi lenne - a fiúja ,,nem ugyanaz, mióta két turnust szolgált Irakban". Ahogy elkezdünk beszélgetni, megijed: ,,Mindenképp szavaznom kell, ez kötelező?" Megnyugtatjuk, hogy ez jog, nem kötelesség, és megyünk tovább.

haz.jpg

A szerző felvétele

Több helyen az anyagi problémák mellett kulturális értetlenséggel és haraggal is találkozunk. ,,Nem értem miért kell annyit foglalkozni azzal, hogy Észak-Karolinában milyenek a WC-ék" - hangzik el egy helyen a nemrég nagy port kavart ügyre utalva. ,,Ezek a fickók a hülye szemüvegekben és csillogó laptopjaikkal kihasználják a rendszert, bevándorlókat hoznak be a cégeiknek, és nem törődnek velünk" - egy másikon. Van, aki arra panaszkodik, hogy már a Chicagóban egyetemre ment fiától is redneck (a vidékieken ironizáló) vicceket hall saját szülővárosa kapcsán, pedig ő egész életebén demokratákra szavazott. ,,A TV-ben sem látni már senkit, akinek ne lenne valami beütése, a műsorok már nem egyszerű, normális emberekről szólnak".

Sokakat hallunk panaszkodni, hogy a környék gyárait eladták külföldieknek (főleg kínai és francia befektetőknek). Korábban ezek a cégek helyiek kezében voltak, akik a közösség tagjainak tartották magukat, és így törődtek a munkahelyekkel, ezen keresztül a saját megítélésükkel - ,,bármilyen döntést hoztak, annak hatását az utcán sétálva két hét múlva maguk is érezték" - mondják páran. Most a tulajok láthatatlanok, a menedzsmentet is máshonnan ,,importált" vezetők adják.

A cipőgyár évekkel ezelőtt bezárt, más üzemeket elvittek Mexikóba. Még a ,,country club" - az amerikai kisvárosok gazdasági elitjének hagyományos szimbóluma - is bezárt pár éve. Egyszerűen nem maradt elég tag, aki fenntartsa. Csomó üres üzlethelyiség mellett megyünk el; ,,Kiadó" feliratok a kirakatban, mintha évtizedek óta ott lennének. Mikor megállunk egy bárban inni egy kávét, délután fél négy van, de a hely tele. Páran munka után jönnek be, és már túl vannak két Bloody Maryn, mások úgy tűnik, egész nap itt vannak. Senki sem részeg, vagy agresszív, de melankólia lengi be az egész helyet.

hillary.jpg

A szerző felvétele

A városon kívül egy egészen más világba lépünk be: hatalmas csűrök, nagy farmok, szebb, újabb kocsik és rengeteg Trump-tábla. Úgy tűnik, a hívő katolikus Eve az egyetlen mérföldeken belül, akinél Clinton tábla van. Reggel első dolga lesz szavazni, biztos Hillary-szavazó. Amikor a környékről kérdezzük, csak legyint: ,,gazdag farmerek, mindenkinek 500 holdnál több földje van, elhiszik, hogy Trump az a sikeres üzletember, akinek teteti magát". Azon viszont meg van döbbenve, hogy mindhárom lánya ,,arra az őrültre" fog szavazni, valószínűleg a férjek nyomása miatt is.

Este, mikor visszaérünk demokrata irodába, szemben az utcán egy transzparenssel felszerelt pickupot pillantunk meg. A felirat beszédes: ,,Trumpot elnöknek, Hillaryt börtönbe". ,,Már csak 24 óra" - sóhajt Ted, a helyi kampányfőnök. Mára abbahagyjuk, elindulunk a szállásra.

Szállásadónk, Diane, kőkemény Bernie Sanders támogató volt. ,,1968 óta vártam egy ilyen jelöltre, amikor Robert Kennedyt lelőtték, és az álom összetört" (hatalmas Bobbie Kennedy rajongóként, ezzel egy másodperc alatt összebarátkozunk). Most már Hillaryt támogatja, de csak azóta, hogy Bernie felszólította erre híveit a konvenció előtt. A mozgalom ereje magabiztossá teszi, szerinte a vermonti szenátor Elizabeth Warrennel közösen egy esetleges Clinton-kormányzatot is balos, progresszív irányba tud majd vinni. A konyhájában ülve, a sütijéből szemezgetve éjszakába nyúlóan beszélünk az USA és Európa előtt álló kihívásokról, hogyan lehet a kirekesztő politikát feltartóztatni és egy igazságosabb kapitalizmust építeni. A terepen látottak ellenére, optimistán ér véget a nap.

Másnap választás. Korán kelünk, a szomszédos Keokukban kapunk két körzetet. Itt már Trumpnak is van irodája, ugyanúgy a főutcán, mint a Clinton-központ - mindkettő nagyobb, bezárt bolt helyén. Már nincs idő beszélgetésre, meggyőzésre, csak a mozgósítás marad. Több helyen már korán reggel elmentek szavazni, mások még most is bizonytalanok. Az irodából még hatan hívják a listákat, több központi sms megy ki. A hangulat feszült, az otthonról hozott nagy asztalra kirakott sütik, fasírtok gyorsan fogynak. Lassan indulunk vissza St. Louisba, még három óra vezetés vár ránk.

Azóta persze már tudjuk az eredményeket, azon belül a Lee megyeiket is. Trump nemcsak az államot hozta, ami várható volt, hanem az általunk bejárt, eddig biztos demokrata körzeteket is. A sok szempontból hasonló szavazókkal rendelkező, évtizedek óta demokrata jelöltekre szavazó Michigan is elesett.

ut.jpg

A szerző felvétele

Természetesen ez csak egy pillantás egy nagyon összetett, sokrétű jelenségre. De a jel ott van a falon. A feladat egyértelmű egy olyan mozgalom számára, amelyik meg akarja fordítani a Trumpot és a többi félelemvállalkozót felemelő trendet. A kapitalizmus jelenlegi berendezkedésének az ára a nyugati középosztályok évtizedes stagnálása. Az első, kézzelfogható áldozatok pedig az ipari dolgozók és az ő negyedeik, mint az általunk bejárt Fort Madison-i is. Miközben az elitek lekezelően félresöprik ezeket a sérelmeket, nem szabad elfelejtenünk, hogy a működő, valódi demokrácia nem létezhet erős és széles középosztály nélkül.

Sütőtökös lattét kortyolgató designerek és tweet-zakós professzorok önmagukban nem tudják fenntartani a jogállamot: egyszerűen nincsenek elegen hozzá. Függetlenül attól, hogy a jövő dolgozóinak pontosan milyen jellegű lesz a munkája (olyan iparágaknak, mint szénbányászat, menniük kell, másokban pedig az automatizáció hoz majd gyökeres átalakulást), egy hosszú távra gondolkodó, baloldali politikának mindent meg kell tennie, hogy a középosztályban tartsa őket.

Sőt nemcsak gazdaságilag, hanem kulturálisan is befogadó szemléletre van szükség: nem lehet a társadalmi változások miatti félelmeket figyelmen kívül hagyni. Máskülönben a 2016-os év úgy vonul be a történelembe, mint a demokráciák végének a kezdete.

Lee megye, Iowa - Választási eredmények

2012: 16,488 szavazat; Obama 57% Romney 41%

2016: 15,894 szavazat; Trump 55% Clinton 39%

http://kettosmerce.blog.hu/2016/11/13/lecsuszok_felelmei_trump_gyozelme_helyszini _jelentes_iowabol


Dorosz Dávid
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden Németországba tartó vagy ott élő magyar fiatal síkhül
  2016-11-16 15:29:23, szerda
 
  Lajos a képességeinek megfeleloen nyilatkozott...
A síkhülyéről nekem előbb ugrik be Mr. 20% mint Németország.
És ő a frakció vezetője!!!!A többi nyilván nála is hülyébb.
ajkai újra megremegtek a kupakok kossuth lajosának ...

**************************


Minden Németországba tartó vagy ott élő magyar fiatal síkhülye, hisz az maga a Szovjetunió


szerzőnarancs.hupublikálva2016. júl. 29., 17:05


Kósa Lajos és a Magyar Hírlap megint összetették, amijük van.


Kósa Lajos szerint az emberek csak Magyarországon mondhatják el a véleményüket. Bezzeg Nyugat-Európa: ,,jakobinus, bolsevik". ,,A hetvenes-nyolcvanas évek Szovjetuniójában viselkedhetett így a politika vezérelte nyilvánosság, kontroll alatt tartva a médiát" - mondja Németországról a szabad és független Magyar Hírlapban a Fidesz frakcióvezetője, sőt még azt is hozzáteszi, hogy ,,mi vagyunk tehát az igazi uniópártiak". Itt ugyan megkérdezhetné az interjú készítője, hogy akkor miért menekülnek a magyar fiatalok tömegei Németországba, ha az maga a haldokló Szovjetunió, de valamiért nem kérdezi meg. Biztos azért mennek, mert szeretik, ha rossz nekik...

S ha valakinek ez sem volna elég, Kósa kijelenti még azt is, hogy ,,magukat demokratáknak tartó brüsszeli vezetőknek láthatóan fáj a demokrácia".

Kósának viszont láthatóan nem fáj. Ő szívből megveti.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/minden-nemetorszagba-tarto-vagy-ott-elo-mag yar-fiatal-sikhulye-hisz-az-maga-a-szovjetunio-100307
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Rákosi sírva könyörög a receptért" - a Jobbik hatósági eljá
  2016-11-16 14:04:22, szerda
 
  "Rákosi sírva könyörög a receptért" - a Jobbik hatósági eljárásokat indít
:: 2016-11-16. 12:27

A Jobbik több sajtóorgánum ellen is pert indít hírhamisítás miatt - közölte Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, "a fideszes médiabirodalom" Terry Black és Zuschlag János bevetése után a hírhamisítástól sem riad vissza, a TV2 pedig meghamisította Vona Gábor egyik nyilatkozatát a vágással. Kifejtette: amikor a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, akkor a mondat második fele nem szerepelt a Tényekben.

A Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a csatornával szemben, és perre számíthat a Pesti Srácok, az Origó, a Lokál és a Ripost is - sorolta Dúró Dóra.

A közszolgálati média is hasonló eszközökkel él, az M1 híradójában is megvágták a kifogásolt mondatot, a Ripost pedig az MTI-nek lett fontos hivatkozási pontja az elmúlt időszakban - közölte.

A jobbikos politikus szerint az elmúlt időszakban több helyreigazítási pert is nyertek az érintett sajtóorgánumokkal szemben, és továbbiak is folyamatban vannak. Az ezekben a lapokban megjelent cikkeket annak tulajdonította, hogy próbálják lejáratni, elhitelteleníteni pártját, amely véget vetne a letelepedésikötvény-biznisznek.

"Hol vannak a fideszes férfiak?" - kérdezte Dúró Dóra, azt kérve: álljanak ki és "ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett", a szakpolitikai javaslatukra pedig ne hazugságokkal válaszoljanak. Szóvá tette a KDNP hallgatását is.

A jobbikos politikus kérdezték arról, hogy miért nem emeltek szót korábban a Kuruc.info "magánéletben kutakodó írásai ellen". Azt felelte: a portál előtt is voltak ilyen eszközök, azonban az a politikai kultúra, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy nyilvánvaló hazugsággyár a válasz, nem volt jellemző Magyarországon.


https://youtu.be/vYXV3KcwWeU


(MTI)


https://m.kuruc.info/r/2/166156/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor az eltérő kultúra ötvöződik a legendás gyermekszerete
  2016-11-16 13:13:17, szerda
 
  Három nap gondolkodási idő??Három golyó is elég lenne.Mondjuk,kár beléjük a golyó,pazarlás.Követ a lábukra és a folyóba velük.Mélyigénytelen tetű söpredék.

Az alacsonyan szocializált putrilakók nem szeretik a gyerekeiket, hanem primitív törzsi ösztöneiknek engedelmeskedve ragaszkodnak hozzájuk.
A törzsi gondolkodás a primitív (alacsony intelligencia + alacsony kultúrális fok) életvitel kifejezett jellemzője, egyébként írni-olvasni tudó és interneten fórumokban hozzászóló embereknek is gyakori jellemzője. Sommázva úgy foglalható össze: mindegy, mit csinálsz, az számít, ki vagy. Ha a "mi kutyánk kölyke" a csoport tagja vagy, akkor igazad van, ha idegen vagy, akkor te ellenség vagy. Ezért veri agyon az olaszliszkai korcs majom a tiszavasvári tanárt, nem azért, mert "elütötte a gyereket". Idegen, tehát igaza nem lehet, ha konfliktus van a törzshöz tartozó meg az idegen között, nem kétséges, hová kell állni, igazságot nem keresünk (agyunk úgy sincs hozzá). (Megjegyzés: ezért zárnak össze a politikai pártok is. Lásd Orbán: "aki megsebesül, kihozzuk, aki szembefordul velünk, arra mi is lövünk. " Cigány Orsós, cigány mentalitással.)
A gyerekhez ragaszkodás is a törzsi lét lényege, azaz a gyerek a törzs tagja. Ha idegen akar a gyerekhez nyúlni (védőnő, orvos, mentős, tanár, gyámügyes, bárki), akkor vegye le róla a koszos gádzsó mancsait, az az enyimé ám! Ez a lényeg. Felületes, a cigány "kultúrát" nem ismerő, nem értő belpesti libsi számára ez "gyerekszeretet" féltés, gondoskodás, holott ez nem az, egyszerű csordaösztön, nem több.
Valójában annyira szeretik, mint magukat és egymást. Közhely, és mint ilyen, nagyon igaz, hogy a hagyományos cigány életmódot folytató személyt mindenki utálja: a többi, hagyományos cigány életmódot folytató személy is!

*******


Amikor az eltérő kultúra ötvöződik a legendás gyermekszeretettel
:: 2016-11-15. 22:00

Szexuális erőszak, illetve más bűncselekmények miatt tíz évet meghaladó fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt az apát, anyát és nagyapát, aki Cegléden éveken át molesztálta, valamint lopásra bírta kiskorú gyerekeit - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Gyimesi Kinga elmondta, hogy a most 48 éves anya, 39 éves férje, valamint a férfi 59 éves apja 2011-től molesztálta a pár akkor 3 éves kislányát és 6 éves kisfiát. Az elsőrendű vádlott, ifjú V. L. I. és felesége, a harmadrendű V. L-né családját 2010. február óta gondozta a Ceglédi Gyermekjóléti Központ.

A vádirat szerint a szülők sokat italoztak és gyerekeik előtt veszekedtek, verekedtek. Hogy az italra előteremtsék a pénzt, a kicsiket lopásra bírták rá, majd “a keresményt" elvették tőlük. Otthon a gyerekek jelenlétében pornográf tartalmú filmeket néztek, s eleinte csak egymással, később gyerekeikkel is közösültek, sőt arra is rávették a kicsiket, hogy ők maguk is szexuális cselekményeket folytassanak. A másodrendű vádlott, idős V. L. több alkalommal jelen volt a fajtalankodásokon, majd ő is részt vett a bűncselekményekben.

Az apát két rendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, két rendbeli kiskorú veszélyeztetése és társtettesként elkövetett kifosztás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, s ezért 15 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A nagypapára folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint társtettesként elkövetett kifosztás miatt - mint többszörös visszaesőre - 12 év fegyházbüntetést szabtak ki, s szintén 12 évet kapott hasonló cselekmények miatt a feleség is. A törvényszék a házaspár szülői felügyeleti jogát megszüntette.

https://vk.com/video207753182_456239099


Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, míg az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

(MTI)



https://m.kuruc.info/r/2/165969/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi politikai termékbemutatója nyugdíjasoknak
  2016-11-16 12:25:58, szerda
 
  Döbrögi politikai termékbemutatója nyugdíjasoknak


Közzétéve 2016-11-16

Döbrögi részvételével ülésezik az “Idősek Tanácsa"



Döbrögi vajda részvételével ülésezik az “Idősek Tanácsa" ma reggel óta a pesti Duna-parti Cirkuszpalotában.


A tulajdonképpen döbrögista politikai termékbemutatóra összerántott szépkorúaknak számos, a neki kedvező hordaajánlatokkal kecsegteti a Főszélhámos termékmenedzser.

A szeánsz eredményeiről Havasi Berci sajtóajtónálló szerint még a nap folyamán a qrmány is megtárgyalja az Emberminisztérium előterjesztésében.

Bizony-bizony! Alig másfél év, és a nyugdíjasok ismét a nyakunba ültethetik Döbrögit és hordáját! Merthogy “választások" lesznek! Úgyhogy ideje nekilátni a lekenyerezésüknek! Az “Idősek Tanácsa" pedig boldogan asszisztál a műsorhoz!

http://www.balrad.com/2016/11/16/dobrogi-politikai-termekbemutatoja-nyugdijasokna k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eszmélés?Komoly béremelést akarnak a győri Audi dolgozói
  2016-11-16 12:12:38, szerda
 
  Eszmélés?

Közzétéve 2016-11-16 | Szerző: Admin

Komoly béremelést akarnak a győri Audi dolgozói



Az Audi Hungária Független Szakszervezet 55 ezer forintos egységes béremelést kér januártól a gyár dolgozóinak - idézi a Napi.hu cikkét az Index.


A lap úgy tudja, hogy a béremelésen felül a béren kívüli juttatásdi csomag 650 ezer forintra emelését is szeretné elérni a szakszervezet. Ezeken felül az is akarják, hogy az Audi törölje el az általa az önkéntes nyugdípénztárba való befizetés felső korlátját és a szocho csökkentésének várható mértékét teljes egészében fordítsa béremelésre.

Idén áprilisban már volt béremelés a győri Audinál, akkor a 170-289 ezer forintos bérrel rendelkező dolgozók bérét 16-20 ezer, a 290 ezer forintnál nagyobb keresetűekét pedig 15 ezer forinttal emelték és 570-630 nőtt a választható béren kívüli keret - írja az Index.
(munkajog)

Bal-Rad komm: “Eszmélési" folyamat indult el Döbrögisztán betelepített összeszereldéiben?

Ha ez így van/így lesz, akkor bizony annak beláthatatlan következményei LEHETNEK!

http://www.balrad.com/2016/11/16/eszmeles/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik tapsolnak és teljesítménynek nevezik a parttalan gecisé
  2016-11-16 12:08:04, szerda
 
 
Swan Edgar 2016-11-14

Akik tapsolnak és teljesítménynek nevezik a parttalan geciséget, azok meg is érdemlik


Folytatom, ahol tegnap abbahagytam. Rogán pofátlanul drága táskájánál. Amit az a táska és ez az ember képvisel. Tettünk arra kísérletet, hogy levezessük, mi a baj ezzel a táskával, de természetesen vannak ellenvélemények. Nincs ezzel baj, sőt! Remek lehetőség rámutatni, hol is van a baj a fejekben. Nézzünk két hozzászólást és már magyaráznom sem kellene, miért tartom betegnek ezt az országot. Persze ettől még fogok magyarázni, mert soha nem adom fel a reményt, hogy találok néhány tetszhalott agysejtet, amit működésre lehet bírni.

Géza: ,,Nincsen ezzel semmi baj! SAVANYÚ A SZŐLŐ!!!!
Neli sikerült , ami kb ezernek nem!
Nézzük mit csinál a szomszéd, barát, ne foglalkozzunk magunkal!! Dögöljön meg a szomszéd tehene is!!!!! Hajrá magyarország!!!! Mert jobban teljesít !"

Ez egy hihetetlenül jó összefoglalása az emberi ostobaság ezerszínű burjánzásának. Hát hogy a francba ne, kedves Géza! Semmi más magyarázat nincs arra, hogy miért van teli a tököm a telhetetlen, parazita, büdöstahó, pofátlan és gátlástalan - politikusnak titulált - szerencselovagokkal, mint az elemi irigység. Valójában persze nem Rogánról, pontosabban nem csak róla szól a történet. Rogán lényegében megszemélyesíti a többieket is, ezt a torz, nyomorult rendszert és a táskája nem más, mint az ország kormányának névjegye.

Géza hozzászólása pedig jól példázza, miért élősködhetnek rajtunk ezek a gátlástalanok és miért nem verjük már tarkón őket egy szívlapáttal. Tipikusan az elnyomorított szellemi-lelki törpeség gondolatai fogalmazódtak meg néhány sorban. Mert neki (Rogánnak) sikerült, ami például nekem, nyomorult kis betűfaragónak nem. Hát tényleg! Nekem nem sikerült eljutni a szemét, arcátlan, embertelen pofátlanság azon fokára, ahol leszarom a másikat, ahol nem érdekel, hogy kiket fosztok ki, ahol gátlástalanul belerúgok a kiszolgáltatottba és még a koldus kezéből is kiveszem a kenyeret, hogy nekem több legyen.

Nem sikerült azt hazudnom egy ország népének, hogy értük fogok dolgozni, az ő jólétükért vállalom a pozíciót, majd amikor felemeltek az áhított bársonyszékig, elvágom a torkukat. Ugyanis ez történik. Normális ember képes különbséget tenni egy saját erőből meggazdagodott vállalkozó és egy hazug csaló, tolvaj között. Én eddig sem, ezután sem fogom tisztelni azt, aki fegyvert fog rám, aki beköltözik az én házamba pereputtyostul, eladja a bútoraimat, elveszi a pénzemet és ráadásul velem fizetteti ki a rezsit. Nem csodálom a teljesítményét, nem tartom követendő példának, nem tisztelem. Viszont minden eszközt megragadok, hogy rendőrkézre kerüljön és börtönbe csukják a bűneiért.

Pont leszarnám Rogán táskáját, Vajnáné fülbevalóját, Szijjártó úszómedencéjét, Orbánné földbirtokait, Sajátláb üzleti sikereit, ha ezt önerőből érték volna el. De az én erőmből, az én pénzemből, a Marikák élete árán, a gyermekeink jövőjének és a jelenünknek az elrablása árán érték el. Engem raboltak ki és mindenkit, aki ebben az országban él. Kivétel nélkül. Azoknak a segítségével, akik ahhoz is hülyék, hogy felfogják: őt is kirabolták. Akik tapsolnak és teljesítménynek nevezik a parttalan geciséget, azok meg is érdemlik. De én nem kérek belőle.

Klári: ,,Én úgy gondolom, hogy ebben a pozícióban az volna a szégyen ha farmerba és műanyag hátizsákkal járna. Idáig azért el kell jutni. Igen ez jellemző ránk ,,,már csak akkor látjuk a másikat amikor a hegycsúcs közelében van. És mindenért mást okolunk!! És nem vagyok elfogult sem a jobb sem a bal oldalon."

Én is úgy gondolom, hogy ebben a pozícióban nem kell farmerben és műanyag hátizsákkal járni. Nem is mondott senki még csak hasonlót sem. De azt mondom, hogy legyen elég az a pénz, amit legálisan megkap az adófizetőktől. Abból is telik mindenre, ami kell. De az a pénz nem elég. Semennyi pénz sem elég. Azt is mondom, hogy a végtelenségig hülye az a polgár, aki látja, hogy a megválasztott képviselő, miniszter, miniszterelnök, polgármester, bárki lop, tőle lop. Ugyanis semmi más módja nincs annak, hogy valaki a havi fizetése sokszorosát költse el havonta. A rablóknak pedig nem kormányon, hanem börtönben van a helyük. Aki ezt kimondja, az nem azért teszi, mert féltékeny az elért sikerekre, hanem azért, mert így helyes.

Azok a politikusok (ide értve az összes feleséget, gyereket, vőt és unokatestvért), akik a legális jövedelmüket meghaladó életvitelt folytatnak, azok tolvajok. Nem is tolvajok, hanem az erőszakosabb fajtából valók: rablók. A tolvaj is, a rabló is bűnöző. Nem érdemel tiszteletet. Börtönt érdemel. Kivétel nélkül mindegyik.


http://kolozsvaros.com/2016/11/14/akik-tapsolnak-es-teljesitmenynek-nevezik-a-par ttalan-geciseget-azok-meg-is-erdemlik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.