Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egy egészséges dózis a szeretetből
  2016-11-02 20:00:33, szerda
 
 
"A szeretet. nem sértődékeny, nem ingerlékeny, nem neheztel; nem számítja fel a vele szemben elkövetett gonoszságot - nem veszi figyelembe, ha igazságtalanságot kell elszenvednie. "

(1. Korinthus 13:4-5)

Tudtad, hogy a szeretetben járás jót tesz az egészségednek?

Ez így van! Az orvostudomány is bebizonyította. A kutatók felfedezték, hogy a gyűlölet stresszt okoz, és ez fekélyt, fejfájást és egy sereg más betegséget idéz elő.

Amikor a gyűlöletre gondolsz, talán az a fajta harag jut eszedbe, amit akkor érzel, ha valami komoly dolog történik. De a szakértők szerint nem ez okozza a legtöbb bajt. A kis dolgok a ludasak: például amikor a tisztítóban tönkreteszik a kedvenc ruhádat, vagy amikor az étteremben szaftot tesznek a krumplipürédre, pedig külön kérted, hogy ne tegyenek. Ismerős?

Csak gondolj bele, milyen sok feszültséget elkerülhetsz azzal, ha gyors vagy a megbocsátásra, ha az 1. Korinthus 13 szer int élsz, és nem számítod fel a veled szemben elkövetett gonoszságokat. Képzeld csak el a fizikai és érzelmi hasznát, előnyeit ennek!

Ha eddig megengedted magadnak, hogy a gyűlölet rendszeresen kötésben tartson, akkor ez talán lehetetlen álomnak tűnik. De nem az! Mert újjászületett hívőként Isten szeretete benned van.

Ha átadod magad ennek a szeretetnek, az szabaddá tesz. Emlékszel, amikor Jézus előszólította Lázárt a sírból? Lázár feltámadt, de még a halotti ruhái voltak rajta. Jézus azt parancsolta, hogy vegyék le róla a kötelékeket, hogy szabadon járhasson.

Jézus azt akarja, hogy te is ugyanilyen szabad legyél. Ezért kerülj Vele egyetértésbe. Mondd meg azoknak a halálos szokásoknak, amik kötésben tartottak: "Jézus nevében engedjetek el! Elhagyom a gyűlöletet, a meg nem bocsátást és az önzést, és ezentúl Istennel járok. A szeretet életét élem!"

Ne felejtsd el: nem kell ahhoz orvosi csoda, hogy megváltozzon az életed. Csupán egy döntésre van szükség, hogy átadod magad a szeretet erejének. Tedd meg ezt ma!

Igei olvasmány:
Példabeszédek 4:10-27
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Miért imádkozol leginkább?
  2016-11-02 19:59:46, szerda
 
  Miért imádkozol leginkább? Amit tapasztalok,hogy sok-sok dologgal kopogtatunk Istennél. Olyanokkal megyünk Hozzá,mint pl. legyen jó munkahelyem,ne legyenek anyagi gondjaim,rendben legyen ez és ez az életemben,talán néha még azt is megengedjük magunknak,hogy suttogva odamondjuk: kicsit jobban szeressek...stb. A bátrabbak már odáig is merészkednek,hogy elkezdenek ilyen-olyan karizmákért imádkozni... nyelveken szólás,gyógyítás,ismeret szava - és ezt is lehetne sorolni...
Amit hiányolok (persze- itt is érvényes,hogy akinek nem inge),hogy kevesen borulnak le a Szent előtt - és kérnének mondjuk olyat,hogy jellemesebb legyek,szavatartó legyek,hiteles keresztény legyek,pontosabb legyek a munkámban, fejlődjek olyan területeken,mint pl. Szentírás ismerete,az Ige tudatos megélése,ha valamit megígérek valakinek - azt tartsam is be,ha esetleg közbejön valami,akkor legalább dobjak már rá egy sms-t - vagy egyéb módon egy üzenetet,hogy bocsi,de közbejött valami....Tudod - a kereszténynek ilyenekre is ügyelni kellene,fontos dolgok ezek.
A hűség és a jellemesség mindig a kis dolgoknál kezdődik!
Hiába beszélsz Jézusról,meg teszel föl naponta száz imát különböző keresztény csoportokba,ha közben nem érzed fontosnak önmagad fejlődését,önmagad hitelességét,megbizhatóságát... és ezt is lehetne sorolni.
Ne nagy dolgokra,ne nagy tettekre vágyakozzunk.Előbb alapozzunk!
Nekem például gyakran okoz gondot a türelem... mivel nem intézhetem el az egészet annyival,hogy bocsáss meg Jézus,hogy türelmetlen voltam ezzel és ezzel a testvéremmel szemben,bánom - és ezzel el van intézve a dolog. Ez önámítás!
Ha felfedezek magamban egy jellembeli hibát,akkor arról beszélnem kell Istennel! Fogtam egy füzetet,és elkezdtem lejegyezni,hogy milyen hiányosságokat fedeztem,fedezek fel önmagamban. S máris van motivációd arra,hogy mire kell összpontosítanod,imádkoznod,mi ellen kell küzdened. S az Úr csodás! Nyugi,nem úgy fog megoldódni a dolog,hogy holnap már egy dekát nem vagy türelmetlen. Nem! Isten belevisz olyan helyzetekbe,melyek próbára tesznek,és ezekben a helyzetekben neked máris van lehetőséged az önuralom gyakorlására...
Ha kedved van fejlődni,jellembeli hibáidat odatenni Isten elé,hogy akkor segítsen neked formálódni - Isten ennek kifejezetten örülni fog,és minden segítséget megfog adni hozzá!
Áldott munkálkodást önmagadon! :)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.