Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Az eltitkolt kastélyokba fog belebukni Orbán?
  2016-11-02 19:22:13, szerda
 
  Az eltitkolt kastélyokba fog belebukni Orbán?

A legsötétebb Fidesz-rajongókat leszámítva elég sokan sejtettük ebben az országban, hogy Orbán Viktor nagyobb vagyonokat rejteget, mint amit nyilvánosan bevall.

Hogy nincs az az Isten, hogy a miniszterelnök legális jövedelméből kijönnének a bányák, szőlők, földek, meg a félévente 12 millióért Svájcban tanuló Ráhel.

A tavaly elhunyt Ferenczi Krisztina élete végéig kutatta az Orbán-família törvénytelen gazdagodásának polipszerű nyúlványait. Amit az évek során feltárt, az fájdalmasan kevés ember ingerküszöbét lépte át eddig.

Ám most egy banánhéjon eltaknyolni látszik az Orbán körül felépített hazugság. A szerény életű, ,,közülünk való" miniszterelnök velejéig hamis álarca.

titkos_kastelyok2.png

Az igazsághoz Nárcisz kutya vezette el az országot, akit a minap szimpla figyelemelterelésből dobott be Kaminski Fanny, Orbán Facebook-oldalának kezelője.

A kuvasz sokakban gyanút ébresztett - eddig úgy tudta a nagyérdemű, hogy a miniszterelnöknek nincs kutyája.

A Nárcisz utáni nyomozás elvezetett egy titokzatos hatvanpusztai birtokhoz. Az egykor Habsburg-tulajdonban lévő főúri majorságon öt műemlék jellegű épület található. Az Alcsút mellett fekvő 13 hektáros birtokról Mészáros Lőrinc maga erősítette meg az Átlátszónak 2012-ben, hogy ő bérli 155 millióért évente. Csakhogy minden jel szerint nem ő használja...

A Magyarországgal foglalkozó amerikai Hungarian Spectrum weboldalon már két éve, 2014. áprilisában megjelent egy cikk, ami az Orbán-család vagyonosodásával foglakozik. Ebben azt írják:

Minden jel arra mutat, hogy József főherceg egykori birtokának maradványai az Orbán család kezébe kerültek, és a Ferenczi Krisztina által a helyszínen gyűjtött információk szerint a munkálatok már meg is kezdődtek. A területet idegenek elől elzárták. Biztonsági emberek őrzik, illetve egy Nárcisz nevű kuvasz.

Orbán elismerte, hogy a családnak van egy vad, Nárcisz nevű kutyája, de, mint hozzátette: »Felcsúton van«. Szerintem egyszerűen nem akarta elárulni, hogy az állat valójában József főherceg egykori birtokát őrzi, ami a családja tulajdonában van.

Azóta kiderült az is: a kutya Orbán fiának, Gáspárnak a nevén szerepel a nyilvántartásban, állandó lakhelyéül pedig nem Felcsút, hanem a titokzatos hatvanpusztai birtok van megadva.

A külső szemlélődő elől gondosan elzárt terület, a rajta lévő 5 kastélyszerű épülettel valahogy kimaradt Orbán vagyonnyilatkozatából. (mellékszál: tessék, lócitromot érnek a bemondásos vagyonnyilatkozatok, nulla szankcióval)

Mészáros Lőrinc a Ferenczi Krisztinának adott videointerjújában azt bírta mondani, hogy mezőgazdasági gépek tárolása céljából (!) bérli a főúri birtokot a műemlék épületekkel, évente egy vagyonért.

Ehhez képest (idézzük az Átlátszó cikkét):

A mintegy 300 négyzetméteres, egykori uradalmi épület műemléki helyreállítási kötelezettségei között a jelek szerint tetőtér beépítési kötelezettség is szerepel - az épület második szintjén új ablaksor áll. A tetősíkból kiemelt tizenhat nyílászáró az újólag tetőfedett épület fölső szintjén nem mezőgazdasági hasznosítási tervekre utal. Értesüléseink szerint Orbán Viktor és felesége személyes tárgyai is megérkeztek a majorba.

Orbán láthatóan beleőrült a gátlástalan harácsolásba. Teljesen elvesztette a kontrollt, elbizakodott, egyre több hibát vét. Azt hiszi, kétmillió szavazóval a háta mögött bármit megtehet az országban lakó tízmillióval. Azt hiszi, a migránstéma hullámain lovagolva örökre a nyakunkon maradhat és mindent megúszhat.

De bízvást mondhatjuk, hogy Orbán téved.

Nem tudjuk megjósolni, mikor fog túlcsordulni a pohár. Nem tudjuk, mikor fog robbanni a megnyomorított társadalom dühe és haragja. Ne feledjük: Al Caponét végül adócsalásért kapták el.

A tekintélyes Forbes magazin jelenleg 6,9 milliárd forintra (!) becsüli az Orbán-família vagyonát. A közmondás szerint a magyarok hátán fát lehet vágni. Egy ideig. De ha egyszer elfogy a türelem, a magyarok istene kegyelmezzen ennek a bűnbandának!


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/03/10/az_eltitkolt_kastelyokba_fog_belebukni_orba n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új horizontok felé: Mészáros és Pharaon az Adrián
  2016-11-02 19:14:15, szerda
 
  Új horizontok felé: Mészáros és Pharaon az Adrián

szerző
Urfi Péter
publikálva
2016. nov. 02., 16:21



Egymás mellé sodródó jachtok: íme, az év legdurvább véletlen egybeesése. Részlet a Narancs újabb Pharaon-anyagából.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta a mai Magyar Időknek, hogy ,,amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják". Ez azért érdekes, mert korábban biztosan megfordult már Magyarországon, hiszen saját bevallása szerint Orbán Viktor is találkozott vele egy díszvacsorán. Kérdés, hogy eddig miért nem tettek semmit a magyar hatóságok, illetve miért nem derítették ki két év alatt, hogy kivel üzletelnek állami tulajdonú cégek, illetve egy Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozás. (Pharaon önmagával való azonosságáról itt írtunk külön és részletesen.)
Középen Pharaon

Középen Pharaon



Kontrát elmondta azt is, hogy ,,a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant". Az első kettőt nem is állította senki, ahhoz viszont vastag arcbőr kell, hogy valaki letagadja Pharaon ingatlanvásárlásait. Az ügyvédje tulajdonában álló, Pharaonról elnevezett cégek magyarországi terjeszkedését pont annak a minisztériumnak az államtitkára magyarázza félre, amely korábban egy azóta kiszivárgott belső iratban egyértelműen Pharaonhoz kötötte az elhíresült céghálózatot.

Erőset nyilatkozott Pharaonról Karácsony Gergely is. A PM társelnöke a 24.hu-nak arról beszélt, hogy ma is lehet olyan külső hatalom, amely ,,két nap alatt be tudná dönteni" az Orbán-rendszert. Erre példaként azt hozza fel, hogy ,,Orbán olyan emberrel találkozott, aki tizenhét évig szerepelt az FBI körözési listájának első tíz helyezettje között. Nem tartom valószínűnek, hogy a még Angela Merkelt is lehallgató amerikai titkosszolgálatnak ne lennének dokumentumai, melyekkel alááshatná az Orbán-rezsimet".
Hőgyészi kastély: a Pharaon-Beta Kft tulajdona

Hőgyészi kastély: a Pharaon-Beta Kft. tulajdona

Fotó: Urfi Péter

Ez csak két mai gyöngyszem az egyre terebélyesedő botrányból, amelyet két hete megjelent cikkünk főhőse kiváltott. Most újra Pharaon látható a friss Magyar Narancs címlapján, ezúttal Mészáros Lőrinc társaságában.

Történt ugyanis, hogy Ghaith Pharaon híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én befutott a spliti kikötőbe. A FleetMon adatbázisában utánakerestünk, és az elmúlt három évben egyszer sem járt az Adrián a Le Pharaon, de idén augusztusban igen. És pont azon a napon, augusztus 4-én egy másik szuperjacht is befutott a spliti kikötőbe.

A másfél milliárdos hajóról, az Artemyről nyár végén írtuk meg, hogy Mészáros Lőrinc igen otthonosan mozog a fedélzetén. Augusztus 2-án Maslinica mellett fotóztuk le rajta Mészárost és feleségét, egy Hvar szigetén üzemelő kikötői kamera pedig augusztus 10-én rögzítette, ahogy Mészáros sportosan felugrik a hajóra. Vagyis Mészáros szinte biztosan a hajón volt, amikor az Artemy leparkolt a Le Pharaon közelében. Az éjszakát mindkét hajó utasai Splitben töltötték.
Műholdkép: összeakadtak

Műholdkép: összeakadtak



A hatalmas vagyont kezelő magyar oligarcha és a pénzmosás világklasszisának számító Pharaon jachtja ily módon meglepő közelségbe kerülhetett. Mészáros nem válaszolt kérdésünkre, hogy találkozott-e személyesen Pharaonnal.

További részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban, ahol nem csupán az Adrián nyíló új horizontokról lesz szó, hanem a magukat lebuktató fideszes politikusokról és a magyar rendőrséggel folytatott különös levelezésünkről is beszámolunk.

http://magyarnarancs.hu/belpol/jachtok-a-lathataron-meszaros-es-pharaon-az-adrian -101437
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre
  2016-11-02 19:10:20, szerda
 
 
Molnár Bálint 2016-11-01

Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre és legfőképpen orvosi kezelésre lenne szüksége


Az Orbán nevű átszellemülve a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én. Balról Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa és Nagy János politikai főtanácsadó, titkár. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd) Az Orbán nevű átszellemülve a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én. Balról Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa és Nagy János politikai főtanácsadó, titkár. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Nyilván magas labda volna/lesz/már az a nemzeti lelkületű rajongóknak, példás keresztényeknek, hazafiaknak, jóérzésű igaz magyaroknak, hogy véleményt alkotok az Orbán nevűért indult imaláncról. Sebaj, legyen, vállalom. Végre írhatok egy cikket, ami nem az Orbán nevűről szól, hiába tűnik úgy. Szerintem még most is csapdossa a térdét a röhögéstől, ha olvasta a tegnapi híreket rögtön a Nemzeti Sport után. Mert na ugye, hogy eljött az én országom, megnyugodhatok, amíg ennyi hülye terem széles e Kárpát-medencében, nincs miért aggódnom. Előbb-utóbb megértették az üzenetet, vették az adást: Csuhások, térdre, imához!
Szent Korona Ünnep Ipolybalogon - György Ferenc plébános az ereklyével (Fotó: Felvidek.ma)
2016. augusztus, Szent Korona Ünnep Ipolybalogon - György Ferenc plébános az ereklyével (Fotó: Felvidek.ma)

Az van, hogy az örömhírről tudósító ujszo.com tévesen tudósított: ők úgy tudják, hogy e könyörgés alkotója, Kühár Ede bencés szerzetes Rómában él, pedig nem. 2013-ban elhunyt. És Rómában sem élt. Ha ettől el is tekintünk, a történet többi része így fest: György Ferenc ipolybalogi plébános állítása szerint Ausztriából kapta a remekművet és továbbküldte. Azt, hogy hányan kapcsolódtak be az imaláncba, nem követi, de úgy véli, sok jóérzésű magyar ember. Varga János például egy ilyen jóérzésű magyar ember, aki hanyatthomlok csatlakozott a nemes küldetéshez, állítása szerint

,,Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz"

Ő már tovább is küldte legalább százötven ismerősének és ők legalább ennyinek, így jogos a feltételezése: ennyi könyörgés nem maradhat meghallgattatás nélkül. Mivel efelől nekem egy szál kétségem nincs, jegyezzük meg itt: az ilyen jellegű imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, a megszólaltatott egyházjogász szerint:

,,Imádkozni bárkiért lehet, ez nem feltétlenül jelenti az adott személy magasztalását, és ami a legfontosabb, sosem árt (...) ,,Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne."

Tisztázzuk az elején, mert úgy korrekt: én a magam részéről semmiféle provokációt nem látok abban, hogy emberek bizonyos csoportja fél éven át napi 5 percen keresztül mormol bizonyos szövegeket. Ha 10 percig, vagy két óráig esik jól, ahhoz sincs közöm. Véleményem attól van róla.

,,Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad , hogy felfogjon, ha leesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon ha szomorú vagy! Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse!"

Attól függetlenül, hogy én mennyire toleráns ember vagyok, beszéljünk egy picit erről a jelenségről, amelyet egyébként a Szlovákiai Püspökök Konferenciája magánkezdeményezésnek tart, amelyről nincs információjuk és nem is foglalkoznak vele. (Ők majd Robert Ficoért kulcsolják imára a szájukat, vagy valami.)

Fogalmam nincs, hogy a plébános úr múló hírnévre vágyott esetleg, nem tudom, elégedett-e magával, de gondoltam szólok neki, hogy ezt a poént már 2013-ban lelőtték mások, és akkor sem volt annyira vicces. Konkrétan az Orbán nevű 50. születésnapján jött rá a vakbuzgóság a hívekre, amikor is a Belvárosi Plébániatemplomban tartottak hálaadó szentmisét érte és miatta. Ekkor bukkant fel a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának (azóta megszűnt) honlapján az ,,Imalánc Orbán Viktorért" című könyörgés. Leszámítva az utolsó részt, ezt: Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse! Vagyis mivel szegény Kühár Ede szerzetes már egy ideje halott, és ha valóban az ő műve ez az imádság, akkor igen nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy baromira semmi köze az Orbán nevűhöz, egyáltalán nem érte és miatta íródott , hanem a szlovákiai plébános úr tolta túl a szervilis, gyomorforgató behódolás rozsdás biciklijét.

Mondhatnám azt is, hogy visszaélt egy elhunyt ember nevével, akinek tiltakozni sem volt lehetősége, vagy legalábbis tisztázni a könyörgés/imádság/esedezés lényegét. Ez a kisebbik nagy baj. A nagyon nagy baj az, hogy amikor a tájékozatlanság, ostobaság és takonyelvűség vallási fanatizmussal párosul, abból ez lesz. Hogy Szlovákiában a katolikus egyház árnyékában emberek a liberálisokban, a szabadkőművesekben és az Európai Unióban fedezik fel a kereszténység legnagyobb ellenségeit. Emberek, akik további, erre fogékony embertársaiknak mossák az agyát, prédikálnak és kihasználják tudatlanságukat.

Az nem meglepő, de legalább nem is mulatságos, hogy a történelem legaljasabb elnyomóit vakbuzgó biorobotok imádták vakon és tartották hatalmon, segédkezve nekik az ellenségnek kikiáltott ellenfelek elnyomásában, azt viszont egészen elborzaszó konstatálni, hogy a határon túlra mennyire átgyűrűzött a szolgalelkűség, a tudatlanság és a vakhit. Mint látjuk, az Orbán-kormány szitokszavai termékeny táptalajra hulltak határon innen és túl. A személyi kultusz virágzik, önjáróvá vált, a fejekben honoló középkori sötétség pedig ugyanúgy ellenkezik az állam és az egyház szétválasztásának egészséges gyakorlatával, mintha tényleg 14. századot írnánk.

Mondanám, hogy az emberiség megérett a pusztulásra, de annyira közhelyes, hogy nekem háborodik fel a gyomrom. Ráadásul nem az emberiség elsősorban, hanem a (katolikus) egyház, és annak is az a szárnya (nem akarok általánosítani), amely ezzel a magánügy-jellegű imaláncra való felszólítással nekem azt üzeni, hogy korántsem egyetemes értéket képvisel, hogy nem az Istent imádja vak áhítattal, hanem egy közönséges halandót. Ahelyett, hogy a magyar nemzetért imádkoznának (ha már feltétlenül muszáj láncolni), amely nemzetnek tagja az Orbán nevű is, tehát feltehetően az áldásból bőven részesül ő is, imádják a hamis bálványt, a különlegesnek kikiáltott bűnözőt. Nem 1359-ben, hanem 2016-ban.

Nem tudom, a Varga Jánosok és György Ferencek ott a Felvidéken, a szlovák nyelvtörvény, a hiányos kisebbségi jogok szorításában vajon tisztában vannak-e azzal, hogy Magyarország a gaz liberális Unió infúziójára van rákötve és pillanatnyilag ez élteti, hogy az Orbán nevű uralma alatt hány ember él úgy, hogy már csak az imádság taknya tartja életben, hogy hányan döglődnek a reménytelen várólisták miatt, miközben Felcsúton a fűtött gyep a menő.

Vajon ezeket az embereket az égre, vagy a köldökükre irányított tekintetük akadályozza abban, hogy tiszta képet alkossanak arról, mihez adják a nevüket? Vajon Szent Pál, aki arra tanította a plébános urat, hogy a királyokért és minden feljebbvalóért esedezzen, és napi 5 perces mormolásra szólítsa a híveket közönséges miniszterelnökök lelki üdvének megmentéséért, azt nem súgta meg, hogy az elesetteken, szegényeken, rászorulókon való segítés kiválthat egy tudathasadásban és küldetéstudat-hasadásban szenvedő bűnözőért elmondott imát? Vajon a katolikus egyház hívei között nincsenek liberálisok, és ha vannak, akkor milyen alapon engedik meg maguknak ezt a kirekesztő, suttyó magatartást katolikusék? A plébános úr egyháza miért fogadja el a liberális hívek támogatását? Vajon rendben van az, hogy a közfinanszírozásból élő egyház vezetői a hívek pénzéből uszítanak?

Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre és legfőképpen orvosi kezelésre lenne szüksége. Ez viszont már egy ideje nem magánügy. Szemben a vallással, az imával, aminek intézményes formában semmi keresnivalója a politikában. Semmi. Ha imádkozni akarnak, lánc formájában, fejen állva, vagy trapéz alakban, akkor imádkozzanak a nemzetért, mert vérzik az ezer sebből. Lenne bőven tennivaló a határ minden oldalán. De azok között utolsó helyen van a személyiségzavaros, vélt démonokkal harcoló, hazug maffiózó lelki üdve.

http://kolozsvaros.com/2016/11/01/az-orban-nevunek-nem-imara-hanem-onkritikara-on mersekletre-es-legfokeppen-orvosi-kezelesre-lenne-szuksege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kegyetlen Iskolaórák voltak a Való Világban.
  2016-11-02 18:06:40, szerda
 
 
Kegyetlen


Iskolaórák voltak a Való Világban.

Irodalom
- Ki írta a Pál utcai fúkat?
- Jesszus.
- Nem, nem ő írta.
- Vörösmarty Mihály.
- Nem, hanem Molnár Ferenc
- Ja, a Molnár Ferenc Caramel, ismertebb nevén CARAMELLA.

- Ki írta A Da Vinci-kódot?
- Leonardo DiCaprio.
- Leonardo Da Vinci.
- Mona Lisa.

Földrajz
- Mi Magyarország keleti szomszédja?
- (nem tudja a lány merre van kelet a térkép előtt állva)

- Honnan ered a Duna?
- Lengyelországból

- Mi Magyarország északi szomszédja?
- Ausztria
- Sajnos nem.
- Akkor Szlovénia.

jó, de most ezen ledöbbenni olyan, mint meglepődni, hogy a politikusok lopnak

Persze, csak ezt itt most látod-hallod. A saját szemeddel, a saját füleddel.

http://rtl.hu/rtl2/valovilag/foci-oran-nemcsak-a-terkep-a-villalakok-is-vakon-vol tak

http://rtl.hu/rtl2/valovilag/mici-nem-tudom-ki-irta-a-micimackot-de-azt-tudom-hog y-nem-volt-szazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mielőtt túl késő lesz
  2016-11-02 17:45:39, szerda
 
 
Swan Edgar 2016-11-02

Mielőtt túl késő lesz

Olvasok, figyelek, meghallgatok okos embereket, buta embereket, gondolkodom. Hazajönnének a külföldön dolgozó orvosok jóval kevesebb pénzért is, mint amennyit Németországban kapnak - mondja Dénes Tamás, a rezidensszövetség elnöke. Én hiszek neki. Hiszek, mert néhány hete beszéltem egy szemmel láthatólag halálosan fáradt fiatal orvossal a sürgősségin, aki végtelen türelemmel és tisztelettel bánt a betegével, miközben igyekezett megnyugtatni és tájékoztatni egy másik beteg hozzátartozóit és köszönte, de nem fogadta el a borítékot. Van másféle orvos is, de ő ilyen volt. És nem csak ő.

De több pénz kell az egészségügybe, több a fejlesztésekre, több pénz a fizetések emelésére, sorolja Dénes Tamás. Kell pénz az oktatásra is és meg kell tanítani az embereknek, hogy a megelőzés fontosabb mint a kezelés. Tudatosan kell élni. Ebben is igaza van. De.

Nem hallom a szájából - most sem, máskor sem -, hogy az orvosok nem boldogulnak az ápolók nélkül. Hogy az ápolók nem boldogulnak a technikai személyzet nélkül. A mentősök nélkül. Nem hallom, hogy az egész egy rendszer, amelyben minden apró alkatrész fontos és ha kiesik egy fogaskerék, a motor sem működik.

Márpedig az egészségügy egy összetett rendszer. Valójában minden az. Az egész ország az. Ha nincs, aki sterilizálja a műszereket, akkor nem lehet operálni. Ha nincs mentőautó-szerelő, nem jutnak el a beteghez. Ha nincs ápoló, nincs, aki levegye a vért, aki bekösse az infúziót, aki megmérje a lázat, beadja a gyógyszert.

Azonban - egy lépéssel távolabbról - látni kellene a társadalom, vagy a társadalom egy jókora részének a problémáit. Lehet tudatos életmódról beszélni és kell is. Azonban az az ember, aki tényszerűen éhezik, az nem fog az egészséges táplálkozással foglalkozni. Mert nem tud. Mert örül, ha néha jól tud lakni. Bármivel. Az ilyen ember általában heti hét napon át éhezik. Fázik. Fél. Leépül testileg, mert a nem megfelelő táplálkozás ezernyi betegséghez vezet. Leépül mentálisan, mert a nyomor falakat emel köré.

Szükséges lenne látni mindenkinek - az egészségügyben dolgozóknak is -, hogy minden mindennel összefügg. Ameddig mindenki csak a saját baját, nehézségeit látja, addig nem jutunk előbbre. Ahogyan egy autót is hiába fényezünk át, ha közben csak három henger működik és hiába veszünk új felnit, ha a gömbcsukló tönkrement, attól az autó még nem fog működni.

Az egész rendszert, az alapoktól kell megjavítani. De ahhoz előbb szét kell szedni. Mindezek előtt azonban fel kell ismerni és el kell fogadni, hogy csak így fog működni. Lehet pénzt önteni az egészségügybe, attól még a nem megfelelő táplálkozás következményei ott lesznek. Lehet pénzt önteni az oktatásba, ha közben egyre több család szakad le, egyre több gyermeknek nincs esélye sem a tanulásra. Ahogy lehet pénzt önteni a nyugdíjrendszerbe, attól még középtávon fejre fog állni.

Minden rossz. Hiányzik a szétlopott pénz, amiből magánvagyonok, nagybirtokok és helikopteres rongyrázás lett. Hiányzik az a pénz, amiből üresen kongó stadionok, luxusberuházások, külföldről vásárolt szavazatok, mesterségesen létrehozott és mesterségesen életbentartott televíziócsatornák, újságok, weboldalak, kommunikációs cégek, szellemi műhelynek, vagy kutatóintézetnek nevezett pénzszivattyúk lettek.

Hiányzik az a pénz és holnap még jobban fog hiányozni. Szociális háló nélkül nincs esélye a lecsúszottaknak az életbenmaradásra sem, nemhogy a felkapaszkodásra. Megfelelő és mindenki számára hozzáférhető oktatás nélkül nincs esélye az országnak a talpraállásra. Megfelelő és hozzáértő politikusok nélkül nem lehet mérsékelni (megszüntetni sehol sem sikerült még) a korrupciót, az esztelen pazarlást, az elbutulást, a rombolást. Erős civil társadalom és társadalmi kontroll nélkül soha nem lesz működő demokrácia.

Ameddig mindenki csak a saját érdekét nézi és csak azt tartja fontosnak, addig nem fogunk egyetlen lépéssel sem előbbre jutni. Sőt. Ameddig az orvostársadalom úgy hiszi, hogy elkülönülhet az egészségügy egyéb szereplőitől, a pedagógusok úgy gondolják, hogy elhatárolódhatnak a politikától és a társadalomtól, a tudósok úgy gondolják, hogy nincs közük a kormány működéséhez, addig lényegét tekintve nem fog javulni a helyzet.

Mert nem a felsőoktatásban kezdődnek a bajok, hanem a nógrádi kis zsákfalu utolsó házában. Nem az Érsebészeti Klinikán dől el, hogy megmarad-e a beteg lába, hanem a szabolcsi faluban, ahol évek óta nincs orvos és ahol az egy főre jutó bevételből kenyérre sem telik, nemhogy buszjegyre a legközelebbi kórházig.

A jövő orvosai, mérnökei, pedagógusai, újságírói, villanyszerelői, fodrászai most maradnak ki 16 éves korban az iskolából, hogy felszippantsa őket a közmunka és soha, soha ne szabaduljanak abból a gödörből, amibe beleszülettek és amibe a gyerekük is születik.

Ott kell elkezdeni. Szabolcsban és Nógrádban. Mielőtt túl késő lesz. Ha nem túl késő már most is.


http://kolozsvaros.com/2016/11/02/mielott-tul-keso-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehangoló IMF-vélemény Magyarországról: régiós sereghajtók
  2016-11-02 17:31:18, szerda
 
  Fidesznyikek kihúzhatjátok magatokat, kisvasút, stadionok infrastruktúra helyett és hol? Az orbáni út Magyarország újabb bukásához vezet. a jelek már mutatkoznak a birka agyakban. Összesküvés elméletek, bűnbakok, mint Soros, csak az nem jut a birkák eszébe, hogy mindenki saját maga felel a sorsáért. Be e e e e e e !

*****************************

Lehangoló IMF-vélemény Magyarországról: régiós sereghajtók leszünk?

A gazdasági növekedés Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában továbbra is élénk marad, ám ennek fenntartása nehézségekbe ütközhet - figyelmeztet az IMF, amely egyre nagyobb veszélynek látja a populizmus előretörését a régióban. A magyar GDP növekedési kilátásai továbbra sem fényesek.
Szabó Zsuzsanna, 2016. november 2. szerda, 10:02

A gazdasági növekedés Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában (CESEE) továbbra is élénk marad - derül ki a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb regionális elemzéséből. A Független Államok Közösségét (FÁK) leszámítva a növekedést a kormányok gazdaságpolitikája, a fogyasztás, illetve a reálbér és a foglalkoztatás növekedése segíti.

Oroszországban lassult a visszaesés, miután a gazdaság - úgy tűnik - alkalmazkodott az alacsony olajárakhoz és az országgal szemben bevezetett uniós és amerikai szankciókhoz. A FÁK-államok többi tagja fokozatosan jön ki a recesszióból, köszönhetően a megnövekedett külső keresletnek.

A régió egészében az IMF szerint a növekedés idén elérheti az 1,3 százalékot, ami jövőre 2,1 százalékra gyorsulhat. A változás FÁK-államok jobb kilátásainak köszönhető.

Nehéz lesz

Az IMF szerint a régióban a jelenlegi növekedés fenntartása nehézségekbe ütközhet. A FÁK-országokon kívül a munkanélküliség csökken, a reálbérek erőteljes növekedést mutatnak, a hitelezés is fellendülőben van és bár az inflációs nyomás még mindig alacsony, a külső egyensúly egészségesnek mondható.

Ugyanakkor a termelékenység visszafogott növekedése és a kedvezőtlen demográfiai helyzet miatt ezek az országok vélhetően nem fogják tudni fenntartani a viszonylag erős, évi három százalék körüli növekedést anélkül, hogy a külső egyensúlytalanságok ne romlanának.

Változó kockázat

Ami a kockázatokat illeti, a hat hónappal ezelőtti helyzethez képest javult a helyzet. A kínai növekedés lelassulása kevésbé fenyegeti a régió kilátásait, a világ vezető jegybankjainak monetáris politikája normalizálódik és az az Európát elérő menekültválság sem tűnik olyan veszélyesnek, mint korábban

Ezzel szemben a populizmus előretörése egyre erőteljesebbé válik, emellett a Brexit hosszabb távú hatásai is bizonytalanok, miután az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti gazdasági kapcsolatok körül sok a nyitott kérdés.

Nagy kihívások

Az egész régió számára a legnagyobb kihívást a növekedés fellendítése és a nyugati életszínvonalhoz való közeledés jelenti. A siker érdekében - a beruházások és a termelékenység növelése céljából - a strukturális reformok újabb körét kellene elindítani.

A növekedés gyorsításához javítani kell az állami beruházások kezelését és az adórendszerek működését. Előbbit azzal indokolja a Valutaalap, hogy még mindig jelentős infrastrukturális eltérés látszik a fejlett Európa és a régió országai között, a beruházási ráták pedig relatíve alacsonyak.

Ugyanakkor a térség országai még mindig jelentős költségvetési egyensúlytalansággal küzdenek. Az IMF elemzőinek véleménye szerint az adóbehajtás hatékonyságának javítása előteremtheti azt a költségvetési bevételt, amelyből növelni lehetne az állami beruházásokat vagy csökkenteni lehetne a még mindig magas költségvetési hiányokat.

Mi a helyzet Magyarországgal?

Magyarországon az IMF a költségvetési hiány emelkedésével számol 2017-ben 2016-höz képest: a 2 százalékos deficit 2,7 százalékra emelkedhet. Az államadósság szintje viszont 75,3 százalékról 75,1 százalékra mérséklődhet 2016-ról 2017-re.
MagyarországFő mutatók 2016 2017
GDP-növekedés (%) 2,0 2,5
Belső keresletnövekedés (%) 0,2 2,7
Exportnövekedés (%) 6,4 6,3
Lakossági fogyasztás (%) 2,7 2,4
Infláció (időszak átlaga, %) 0,4 1,9
Folyó fizetési mérleg egyenlege a GDP arányában (%) 4,9 4,6
Teljes külső adósság a GDP arányában (%) 104 97,6
Államháztartás egyenlege (a GDP %-ában) -2,0 -2,7
Államadósság (a GDP %-ában) 75,3 75,1
Forrás: IMF, Napi.hu-gyűjtés

Az ország relatíve magas finanszírozási szükséglete miatt a piaci hangulat hirtelen változása továbbra is veszélyt jelent Magyarország számára. A régió országait ugyan nem nagyon érte el a Brexit-sokk, így a piaci kockázati felárak általában nyomottak maradtak, ám ez magában hordozza egy hirtelen korrekció kockázatát - figyelmeztet az IMF.

A régió egyes országaiban - köztük a visegrádi négyek más tagállamaiban - fellendült a hitelezés, míg Magyarországon továbbra is csökken. Bár a vállalatok eladósodottsága alacsonyabb vagy azokhoz az országokhoz hasonló, ahol a hitelezés ismét növekedésnek indult, a bankok alacsony profitábilitása - a bankadó és a devizahitelek forintosítása miatt - láthatóan visszafogja hitelezést.

Így állunk a régióban

Magyarországon az IMF erre az évre kétszázalékos növekedést vár, ami jövőre 2,5 százalékra gyorsulhat. Ez azonban nemcsak a kelet-közép-európai régiós átlagtól marad el, ahol idén 2,8, jövőre 3 százalékos bővülést vár a Valutaalap, de a többi e régióba sorolt országhoz képest is gyenge.

Idén Magyarországon lehet a legalacsonyabb a GDP bővülési üteme, 2017-ben pedig egyedül Szlovénia lehet az az ország, amelyet megelőzhet hazánk. Ott 1,8 százalékos növekedést valószínűsít az IMF. (Az alábbi ábrán Románia és Bulgária adatai is láthatók, amelyeket az IMF regionális elemzése a délkelet-európai országok közé sorolt - a szerk.)


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/lehangolo_imf-velemeny_magyarorszagrol_reg ios_sereghajtok_leszunk.623496.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közötök hozzá…?Matolcsy végre megszólalt a lakásbotrán
  2016-11-02 17:18:57, szerda
 
  Közötök hozzá...?

Közzétéve 2016-11-02

Matolcsy végre megszólalt a lakásbotrányáról

A Népszabadság egyik utolsó lapszáma írta meg, hogy a jegybankelnök Patai Mihály Unicredit-vezér egyik luxuslakását használja a Budai Vár oldalában, és ez súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, hiszen a Nemzeti Bank felelős az összes pénzintézet piaci felügyeletéért.

Bárándy Gergely, szocialista képviselő kérdezte szerdán a Parlamentben Matolcsy Györgyöt arról, hogy most akkor végül is hol lakik.
Matolcsy azt felelte, hogy ellene 2014 nyara óta blöffökből álló lejáratás zajlik. Mint mondta: “Egy Bulvárszabi nevű lap légből kapott állításából azt állították, hogy én lakom valahol, ami Patai úr tulajdona, miközben állandó lakcímem Balatonakarattya, 8172, Köztársaság út 26."
Egyértelműen Matolcsy nem cáfolta az eredeti állítást, és az sem derült ki a válaszból, hogy akkor ezek szerint napi szinten ingázik-e a balatoni település és Budapest között.
(propeller)
Bal-Rad komm: Egyhetetlenül arrogáns, elképesztően dölyfös-szó szerint veendő mekkmesteri-szélhámos bűnöző pofátlankodása az, ami ezt a börtöntölteléket jellemzi! Szentül meg van győződve, hogy ő bármit megtehet!-ő minden bűne alól mentesül. Döbrögink méltó párja!
De...!

Képtalálat a következőre: ,,Matolcsy-mém"
NEM FOGJA MEGÚSZNI Ő SEM! TESTŐRBANDÉRIUM IDE-VAGY ODA, BŰNHŐDNI FOG Ő IS! LAKOLNI!


http://www.balrad.com/2016/11/02/kozotok-hozza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály: A cél, hogy utolérjük Szlovákiát
  2016-11-02 17:11:48, szerda
 
  Varga Mihály ma lényegében beismerte a FIDESZ gazdaságpolitikai kudarcát. Az az új céljuk, hogy 6 éven (!!!) belül utolérjük Szlovákia (!!!) színvonalát.

Gratulálok. Hol van már a korábban ígért osztrák színvonal? Pár év mulva lesz terv Románia utolérésére is.

NÉHÁNY ÉV MÚLVA ZAMBIÁVAL KELL MEGKÜZDENÜNK AZ UTOLSÓ ELŐTTI HELYÉRT!
DE AZ UNORTODOX (NEGATÍV) NÖVEKEDÉS IS NÖVEKEDÉS!

A Fidesz útja a szegénységbe vezet.

Magyarország többet érdemel.
Magyarország jobbat érdemel.
Magyarország új utat érdemel.

**************************

Varga Mihály: A cél, hogy utolérjük Szlovákiát


november 2. 14:03
A nemzetgazdasági miniszter szerint ki fogják bővíteni azon szervezetek, tárgyalópartnerek körét, amelyekkel egyeztetés indul a tervezett járulékcsökkentésről.

Varga Mihály ezt a nemzetgazdasági tárca szerdai sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve: a járulékcsökkentéssel a magyar gazdaság versenyképességét kell erősíteni úgy, hogy öt-hat év távlatában érje el a V4 országok átlagát, Csehország vagy Szlovákia szintjét.

Varga Mihály kiemelte: a járulékcsökkentést tekintve nincs határidőhöz kötve a kormány, ennek együtt kell járnia a bérfelzárkóztatással is. A miniszter emlékeztetett: a nemzetgazdasági tárca pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek az őszi adócsomagot, ennek legfontosabb változtatásai a köztehercsökkentést, a versenyképesség növelését és az adóbürokrácia csökkentését vetítik előre.

Rámutatott: ha a Nemzetgazdasági Minisztérium által tervezett módosításokat elfogadja a parlament, egyebek mellett nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, az áfában emelkedik az alanyi mentesség értékhatára és egyszerűsödnek az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályai is.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondta: a kata esetében jövőre a kétszeresére, hatmillióról tizenkétmillió forintra emelkedik a bevételi határ. Ezt a jelentős adómegtakarítást biztosító adózási formát több mint százhatvanezren választották, a módosítás ezt újabb ötven-hatvanezer vállalkozásnak teszi lehetővé. Az áfában az alanyi mentesség értékhatárának hatmillióról nyolcmillió forintra emelése nemcsak adómegtakarítást, hanem jelentős adminisztrációcsökkentést is hoz - ismertette a tárcavezető.

A miniszter kiemelte: a köztehercsökkentés mellett egyszerűsödnek az eho szabályai, jövőre nem kell a kamatjövedelem után 6 százalékos ehót fizetni. Az eddig a különböző jövedelmeket terhelő, öt kulcsot (6, 14, 15, 20, 27 százalék) tartalmazó rendszert kétkulcsossá alakítják át, a 14 és a 27 százalékos mérték marad fenn. Így a jövőre tervezett eho-csökkentés hárommilliárd forintot hagy a lakosságnál - közölte Varga Mihály.

Elmondta: az ország versenyképességének javítását szolgálja, hogy a startupcégekbe történő befektetéseket adókedvezménnyel segítik, a startupcégek most ,,korai fázisú vállalkozások" néven szerepelnek az adótörvény-módosításokban. A kedvezményt a befektetés évében és az azt követő három évben lehet igénybe venni, a befektetési érték 25 százalékát kapják vissza a startupcégek.

A módosításokkal másrészt arra törekszik a tárca, hogy a gazdaság tovább fehéredjen és tovább szűkítsék az áfacsalások lehetőségét.

Varga Mihály utalt arra, hogy a cafeteria tervezett módosítása másfél milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál, és bővülnek a vállalkozások fejlesztésekhez kötődő adókedvezményei is.

A miniszter elmondta: a 2017-es költségvetési törvény módosítása a makrogazdasági számokat nem érinti, az államháztartási törvény tervezett változtatása a feszesebb, felelős kormányzati gazdálkodást segíti elő.

Varga Mihály szerint a kormány megvárja az új hitelminősítői döntést, utána határoz a letelepedési kötvény további sorsáról, de a konstrukció feltételeihez hozzá kell nyúlni. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: jó esély van arra, hogy a hitelminősítő kedvező döntést hozzon Magyarország befektetői besorolásáról.

Elmondta: még nincs döntés arról, hogy a letelepedési kötvény marad-e az állampapírok között, vagy kivezetik, de ha esetleg ,,tartalékban" megtartják, a feltételein változtatni fognak. A kormány nem tervezi, hogy devizakötvényt bocsátana ki a nemzetközi piacokon, de a miniszter nem is zárta ki ennek lehetőségét.

Kérdésre válaszolva kiemelte: a tervezett járulékcsökkentés esetében nem volna helyes, ha arról a partnerekkel való tárgyalások nélkül döntenének, ,,dőreség" lenne, ha azt már január elsejétől meglépnék, mert a változtatás esetén felkészülési időt kell hagyni a bevezetésre. Hozzáfűzte: ebben az esetben egy kis lépés is százmilliárd forintos változtatást eredményezhet, tekintettel arra, hogy a nyugdíj-biztosítási alap mintegy 3100 milliárd, illetve az egészségbiztosítási 1900 milliárd forintos büdzsével gazdálkodik.

(MTI)


http://168ora.hu/varga-mihaly-cel-hogy-utolerjuk-szlovakiat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazad van, Kósa, csicskák vagyunk!
  2016-11-02 17:04:20, szerda
 
  Ne balra, meg jobbra osszuk fel a posztkommunista, tolvaj politikai elitet, mert ezek valójában egy cég két brigádja. Brigádverseny van közöttük, de a közös cégérdek összehozza őket a közös ellenség ellenében. Az pedig mi vagyunk. Tehát a bal és a jobb, azaz az álbal és a műjobb, na meg a kamuliberális az az ők, a velük ellenérdekeltek pedig a mi. És vastagon a "mi" vagyunk többen... ez pedig elvileg meghatározó a demokráciában. Csak lépnünk kellene végre! Törvénytelen? Eleve rossz a törvény, ha a messze kisebbségben lévő elit gyártja a saját érdekeit védve, a többségi érdek és akarat ellenében. Lépni kellene, de egyszerre, mert a kormányhatalommal visszaélő bűnözői elit a szalámitechnikával megosztott, de felaprózva is életképes és cselekvőképes csoportokat már elkezdte egyenként levadászni és lefejezni. Sajnos a lebutított tömeg ugyanúgy elfogadta a divatba hozott terroristázást az ő értelmezésük szerint, ahogyan a demokráciát is, aminek eddig csak terhei vannak a pórnép számára. Aki a demokrácia elsikkasztott jogait firtatja, abból koncepciós eljárárásokkal terroristát kreálnak. Se pofon, se vér, se fegyver nem kell hozzá. Ha mégis igényli a kirakatper, legyártják hozzá, bizonyítással pedig nem vergődnek. Anyagi javakért, politikai tőkéért mindig akad egy benkő, vagy egy csintalan.

***************



Igazad van, Kósa, csicskák vagyunk!

JámborAndrás
2016. november 1. kedd, 19:35


“Csicskák vagytok" - indította Kósa Lajos a vasárnap reggelt a Kossuth rádióban, persze nem ezt mondta, de a lényeg ennyiben foglalható össze. Kósa szerint olyan bér nem lesz itten, mint amilyennel a magyarok elégedettek lennének. És Lajos bátyánk azt is elmondta, képtelenség, hogy a “rettenetes munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt menekülnek el annyian az országból".

4351628_344a500742688b55ec30612e1fa7b6a9_wm.jpg

(Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Hát akkor miért, Lajos? Vagyis fordítsuk meg: miért maradjunk itthon mi, akik megtehetnénk, hogy elmegyünk?

Mert olyan jó az egészségügy helyzete? Mert virágzik az oktatás, a szakképzés csúcsra pörög? A kiváló kormányzás és a korrupciómentes ország miatt?

Nem, azért maradunk, mert csicskák vagyunk, ebben igazad van. Csicskák vagyunk, mert amikor egy kormányzati politikus kimondja, hogy sose fog a magyar olyan bért kapni, amivel elégedett lenne, akkor nem gyújtjuk rá a mikrofont.

Mert hogy itt az elégséges bér, amivel elégedett lenne az ország többsége, nem luxusvakációt jelent mondjuk Ausztráliában, nem helikopter túrát, vadászatot a vadászkastélyban, luxusjachtozást az Adrián és még csak nem is kirepülgetést a válogatott külföldi meccseire, hanem azt, ami ma az ország többsége számára nem működik.

Lajos, a magyarok 73 százaléka nem tud kifizetni egy váratlan kiadást! Lajos, a szülők majd harmada vesz fel hitelt a gyerekek beiskolázásakor, hogy ki tudja fizetni a taneszközöket! Lajos, mi nem külföldi útról álmodunk, hanem arról, hogy 2 hétre el tudjunk menni nyaralni, és ne a pénzt kelljen számolgatni, hogy belefér-e még egy fagyi a gyereknek.

Nem tudom, milyen álomvilágban éltek ti a helikopteres pajtásaiddal, de legalább az adatokra ránézhetnétek. 2015 volt az első év, hogy a szlovák nettó átlagbér meghaladta a magyart. Egy karosszéria lakatos ma 20-30 százalékkal többet keres Pozsonyban, mint Győrben. Régiós összehasonlításban a magyar bérek és a magyar növekedés a béka-, de legalábbis a csehek, a lengyelek, a szlovákok segge alatt van. Míg 15 éve velük versenyeztünk, már Románia és Bulgária, de van olyan adat, amiben Szerbia a versenytársunk.

Igen, csicskák vagyunk, mert hagyjuk, hogy elbasszátok ezt az országot, kilopjátok belőle, amit ki lehet szétzüllesszétek az oktatást, az egészségügyet, kihúzzátok a szociális hálót az emberek alól, és belökjétek őket közmunkára. Aztán meg Orbán büszkén kiáll, hogy milyen sokan dolgoznak. Csak hát miért dolgoznak? Mert előrejutni ebből nem lehet.

Ma Magyarországon középosztálybelinek számít, akinek 7 milliós vagyona van, felsőközéposztálybelinek akinek 70. Kocsival, lakással együtt. Tehát középosztálybeli az, akinek van Budapesten egy lakása, az pedig lényegtelen, hogy mondjuk a számláit alig tudja fizetni. Így néz ki a valódi középosztály. Alatta pedig már a lecsúszás van, mert nincs tartalék, nincs megtakarítás, nincs jövő, csak a hitelek vannak, és a zsíroskenyér hó végén.

És igen, igazad van, valóban nem csupán a “rettenetes munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt menekülnek el annyian az országból". Menekülnek az oktatás miatt, ahogy én is remegve várom, amikor a lányom bekerül majd ebbe a rendszerbe. Menekülnek az egészségügy miatt, a szegénység miatt, a nyomasztó Magyarország miatt, ahol csak a móriczi Rokonok élnek jól. Menekülnek a kilátástalanság elől, mert ez az ország ma nem kínál semmilyen jövőt a polgárainak.



http://kettosmerce.blog.hu/2016/11/01/igazad_van_kosa_csicskak_vagyunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromszoros öngól lett Rétvári keresztényüldözéses javaslata
  2016-11-02 16:51:38, szerda
 
 
Háromszoros öngól lett Rétvári keresztényüldözéses javaslata

2016. november 02. - Mr Flynn Rider

A KDNP-t nem zavarja, hogy utoljára az ötvenes években volt keresztényüldözés Magyarországon és pont a Fidesz-KDNP trollkodott bele a szabad vallásgyakorlásba az egyházügyi törvénnyel.

retvari.jpg

Emlékszünk meg? 2011-ben, több nekifutás, államfői és alkotmánybírósági visszadobás után született egyházügyi törvény azt mondja: ,,Vallási közösség az Országgyűlés által elismert egyház és a vallási tevékenységet végző szervezet. Az Országgyűlés által elismert egyház bevett egyház."

Az Alkotmánybíróság akkor azt kifogásolta, hogy független bíróság helyett a
politikusokból álló parlament dönthet az egyházak elismeréséről,

és ez ellen nem lehet fellebbezni. Hasonló érvekkel marasztalta el a jogszabályt az Emberi Jogok Európai Bírósága is.

Erre 2013-ban magába az alaptörvénybe írta bele a Fidesz-KDNP, ha úgy tetszik, ,,keresztényüldöző" módon: ,,Az állam és a vallási közösségek a közösségi célok elérése érdekében együttműködhetnek. Az együttműködésről a vallási közösség kérelme alapján az Országgyűlés dönt. Az együttműködésben részt vevő vallási közösségek bevett egyházként működnek." Ettől kezdve az Ab nem szólhatott bele, mit írnak az egyházakkal kapcsolatban. Gyakorlatilag alkotmányellenes lett az alkotmány abban az értelemben, hogy egyik passzusa ellentmond a másiknak.

Ezek után, hogy a Parlament dönt arról, melyik egyház bevett és nem bevett, vagy egyáltalán: hogy melyik szervezet számít egyháznak,
Rétvári Bence feláll és a keresztényüldözésről beszél.

Javaslata szerint a keresztényüldözést népirtásnak minősíti majd egy parlamenti határozat.

Rétvári másik abszurd gondolata, hogy a közel-keleti vallási folyamatokba majd a magyar Parlament egyik határozata fog pont beleszólni: olyan ez, mint a klasszikus vicc, amikor az elefánt és az egér kelnek át a hídon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke ezek után bonyolult elemzésekbe merészkedett azzal kapcsolatban, hány keresztény ember él a Közel-Keleten és mennyinek van veszélyben az élete, mert keresztény.

A KDNP alelnöke szerint az iszlamisták sokszor teljes keresztény településeket gyújtanak fel, és nemcsak a Közel-Keleten, hanem Észak-Afrikában is, ami etnikai tisztogatás. (Iszlamisták és nem iszlamisták szintén - szegény Rétvári úrnak láthatóan még nem esett le, hogy Szíriában és Irakban háború van...)

A legabszurdabb gondolat csak ezután következett: a menekültellenes uszításban vastagon résztvevő politikus magyar humanitárius segítséget ajánlott az afrikai és közel-keleti országokban élőknek. Ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat - nyilatkozta az államtitkár.


http://b1.blog.hu/2016/11/02/haromszoros_ongol_lett_retvari_keresztenyuldozeses_j avaslata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.