Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Gombázni megy a koma meg a komaasszony. Hazafelé menet az as
  2016-11-22 18:36:14, kedd
 
  Gombázni megy a koma meg a komaasszony. Hazafelé menet az asszony nem állja meg szó nélkül:
- Hej, koma, de féltem én az erdőben, hogy lefog!
- Ugyan, komaasszony, már hogy fogtam volna le, hiszen vizes volt a fű.
- Majd leterítettem volna a nagykendőt
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó
  2016-11-22 17:58:54, kedd
 
 
Forgács Erzsébet 2016-11-22

Abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember

Szóval ülnek a honatyák - sajnos még nem a hűvösön, csak a parlamentben - ezért az átlagot meghaladó sűrűségben röpködnek a hülyeségek. Boncoljunk fel egy tegnapi baromságot találomra.

,,Hollik István emlékeztetett, a korábbi balliberális kormányok nem álltak az adócsökkentés mellett, sőt sorozatos adóemeléseket hajtottak végre. Megszűntették a családi adókedvezményt, emelték a személyi jövedelemadót, áfát emeltek, ennek ellenére sohasem tudták az államháztartási hiányt 3 százalék alatt tartani, ráadásul több mint 30 százalékkal növelték az államadósságot is - sorolta. Megjegyezte, e politika következtében 2010-re a csőd szélére került az ország. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindig az adócsökkentés pártján állt, mert így több pénz marad az embereknél, és a vállalkozások is léphetnek egyet előre - tette hozzá." (fidesz.hu)
Jelzem, nem az előző kormányokat akarom védeni. Csak a hazugságot viselem rosszul, de azt nagyon. Tehát. Soha nem lehet elégszer elmondani, leírni, megénekelni.

2010 (még az előző kormánytól örökölt adózási rendszer szerint) - bruttó 100 000 Ft. fizetés nettója: 76 510 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 23 600 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 59 110 Ft. Összes teher: 89 210 Ft.

2016 - ugyanez a bruttó 100 000 Ft. fizetés nettóban: 66.500 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 33 500 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 28 500 Ft. Összes teher: 62 000 Ft.

Nem, nem varázslat. Lényegében a vállalkozás terhei csökkentek - tehát kevesebb pénz kerül a központi költségvetésbe - azonban a munkavállaló bevétele nem, hogy nem növekedett, hanem konkrétan csökkent. Mert ő több terhet kapott a nyakába. Ez csak az alacsony jövedelműekre igaz - tehát a háromnegyed országra - a magas jövedelműek nagyon jól jártak. Tudom, a minimálbér nem ennyi, de így könnyebben látható a különbség, egyébként 150 000 forint esetében is ugyanez a helyzet és 111 000 forintnál is.

A lényeg: Hollik István vasárnapi fideszkádéenpés (többnyire őt zavarják vasárnap tájékoztatni a sajtót, biztosan a hajnali misére jár és aztán ráér) lényegében azt akarja bemesélni a keményen hülyének nézett kisembernek, hogy neki most jobb lett. Mert közben nem, a kisember megint ráfaragott. Az ő pénze nem nőtt, viszont csökkent.

Ámde jó kormányunk - szemben a rohadék balliberálisokkal - bevezette például az útdíjat. A sárgacsekk-adót. Az áfát - igen, azt, amiről Hollik elvtárskartárs az imént állapította meg, hogy libsiék megemelték - tovább emelték. Hogy jó legyen a kisembernek, azért.

Akkor került nagy bajba az ország 2010-ben, amikor Kósa Kupak Lajos kinyitotta a száját. Egy pillanat alatt elszállt a forint és a devizahitelesek szerintem azóta is sűrűn megemlékeznek erről a szép pillanatról. Azt is jó lenne megjegyezni, hogy a Bajnai kormány - bár felvette az IMF hitelt és ezt elég gyakran fel is hozza az Orbán-kormány - a hitel teljes összegét a kasszában hagyta, azt már az új kormány költötte el.

Tehát: a gaz balliberális (hogy a bal mellé mikor lettek liberálisok, azt Holliktól tessék kérdezni) megemelték az áfát, amit a jó Fidesz kormány úgy hatástalanított, hogy tovább emelte.

A ballibek elvették a 13. havi nyugdíjat (talán rájöttek, hogy egy évben 12 hónap van), amit a kisemberek jólétéért aggódó Fidesz-kormány nem adott vissza. A 13. havi bért se. De hivatkozási alapnak jó.

A ballibek sanyargatták a zembereket, a jobbillibek átkeresztelték az adókat valami mássá, bevezettek egy csomó új sarcot, a meglévőket megemelték és abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember, hogy mégiscsak jobb neki, ha az Orbán nevű haverjai legalább jobban élnek, ha ő már szarul.

Gyurcsány egyszer akart igazat mondani. Bele is bukott. Orbánnal ez nem fordulhat elő. Soha az életben.

http://kolozsvaros.com/2016/11/22/abban-a-boldog-tudatban-keres-kevesebbet-a-keme nyen-dolgozo-kisember/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyi a kavarás a magyar sportdiplomácia csúcsán, hogy az em
  2016-11-22 17:57:12, kedd
 
  Tállai lehetne a befutó MOB elnöknek, hiszen mind a kiállása, esze és sportmúltja feljogosítaná erre, és a kormányunkhoz méltó módon testesíti meg a fidesz olimpiai üzenetét...
gondolom mostanában nehéz olyan embert találni aki korrupt, de még nem bukott le komolyabb dologgal...
Kontraszelekció: előbb-utóbb mindenki olyan pozícióba kerül, amit már képtelen ellátni.
Vagyis előbb-utóbb minden pozícióba oda alkalmatlan ember kerül.

***************************

Annyi a kavarás a magyar sportdiplomácia csúcsán, hogy az ember egészen beleszédül

Bede Márton SPORT ma 11:21

Bartha Csaba váltja a főtitkári poszton Szabó Bencét a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB).
A MOB keddi közleménye szerint az elnökségi ülésen született meg a döntés arról, hogy a mai nappal felmentik Szabó Bencét a főtitkári pozícióból, és a munkaviszonya a MOB-bal - közös megegyezéssel - meg is szűnt.

Az elnökség egyben határozott arról, hogy a testület mandátumának lejártáig Bartha Csabát, az eddigi sportigazgató-helyettest, egyben a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökét nevezi ki főtitkárnak.
A kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence 2012 októbere óta volt a MOB főtitkára. Ha valaki meg is szeretné érteni, hogy mi miért történik a magyar sportdiplomácia csúcsán, fusson neki ennek a cikkünknek:


http://444.hu/2016/11/22/annyi-a-kavaras-a-magyar-sportdiplomacia-csucsan-hogy-az -ember-egeszen-beleszedul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok tömegeinek ajándékra sincs pénze: a felső tízezer b
  2016-11-22 17:43:38, kedd
 
  Magyarok tömegeinek ajándékra sincs pénze: a felső tízezer bezzeg dőzsöl

Pénzcentrum 2016. november 22. kedd 13:00

A magyarok többsége harmonikus vagy tradicionális karácsonyra vágyik, azonban sokan nem tehetik meg, hogy így ünnepeljenek. Az átlag alatti jövedelműek több mint harmada nem vásárol semmilyen ajándékot, többségük egész egyszerűen azért, mert nem tudja kifizetni. A legtöbben mégsem a pénzhiánytól rettegnek, de akkor mi keseríti meg a családok karácsonyát?

Hogyan töltjük a karácsonyt?
A Cofidis Hitel Monitor friss kutatásában megvizsgálta, hogyan töltik a magyar családok a karácsonyi ünnepeket:

A legtöbben (40 százalék) harmonikusan képzelik el az ünnepeket, vagyis az együtt töltött idő mellett a finom ételeken van a hangsúly.
Szintén magas a tradicionális karácsonyra vágyók aránya (30 százalék), akik elsősorban a (családi) hagyományok mentén ünnepelnek.
Vannak olyanok (11 százalék), akik racionálisan ünnepelnek, vagyis kerülik a fényűzést, ők elsősorban az apró figyelmességekre helyezik a hangsúlyt.
Persze vannak (10 százalék), akik ennek inkább az ellenkezőjében hisznek és hedonista módon, sok étellel és itallal ünnepelnek.
Olyan is akad, akinek nyűg a karácsony és alig várják, hogy vége legyen (7 százalék), ők az ünnepkerülők.
Kevesen vannak viszont azok, akiknek szinte kizárólag az ajándékozásról szól a karácsony, ők a magyar családok mintegy 1 százalékát teszik ki, vagyis közel százezer magyart.
Persze az sem mindegy, hogy melyik ünneplési módot engedhetik meg maguknak a családok. A magyarok 17 százaléka egyáltalán nem vásárol be karácsonyra, és csak egy részük tartozik azok közé, akik nyűgnek élik meg az ünnepet.

Sokan egész egyszerűen azért nem vesznek semmit karácsonyra szeretteiknek, mert nincs miből.
Az átlag alatti jövedelműek több mint harmada (36 százalék) nem vásárol semmit, ők egyébként jellemzően a racionális vagy ünneplés kerülő módon éli meg a karácsonyt. Ennek az attitűdnek a kialakulásában azonban valószínűleg nagy szerepet játszott az, hogy nincs miből költenie ezeknek a családoknak.


A magyarok több mint kétharmada (68 százalék) tart attól, hogy valamilyen probléma adódik az ünneplés közben. A legtöbben a tömegtől, és a forgalmi dugóktól tartanak (20 százalék), de a karácsonyi teendőkkel kapcsolatos vesződségek is sokak életét keserítik meg ((16 százalék). Van persze, aki egyszerűen csak nem szeret vásárolni és olyan is akad, aki attól tart, hogy túl sokat fog enni az ünnepek alatt (15-15 százalék). Vannak, akiknek a félelmei viszont akár be is igazolódhatnak, mivel a családi veszekedéstől tartanak leginkább (14 százalék).

A magyarok túlnyomó többsége szerint egyébként nem az ajándék értéke a lényeg, hanem, hogy örömet szerezzenek vele. A többség egyébként a tárgy ajándékot választja inkább az élmény jellegű helyett (utazás, koncert stb.).

A magyarok egyébként átlagosan 30 ezer forintot szánnak a karácsonyi bevásárlásra.
A legtöbben ezt a havi jövedelmükből fizetik ki, de a magyarok közel felének van kifejezetten erre félretett pénze, de van, aki más célra félretett pénzéhez is hozzányúl ilyenkor (12 százalék). A magyarok mindössze 5 százaléka tervezi, hogy hitelt fog felvenni erre a célra. Ilyenkor egyébként számos hiteltípust kínálnak a boltok, az áruhitel akciókról már korábban írtunk, de a személyi kölcsönöket is egyre többen vesznek fel ajándékvásárlásra.

A személyi kölcsön lesz a sláger?
Ugyan az elmúlt években lefelé ívelt a személyi kölcsönök népszerűsége, 2016 második felében azonban már nőtt ezek száma, jelenleg 578 ezer élő személyi kölcsön szerződés van, ez közel azonos a lakáshitelek számával. Az átlagos felvett hitelösszeg egyébként 476 ezer forint volt, a Pénzcentrum számításai szerint ez 3 éves futamidő mellett, a 16,23 százalékos kamatokkal (MNB adat) számolva havi 17 ezer forintos törlesztőrészletet jelent.

Nemcsak a mennyiségben látható változás, másra használjuk a személyi kölcsönt, mint korábban. Sokáig a családi kassza egyensúlyában segített, erre viszont jó megoldás nyújthat a hitelkártya vagy a folyószámlahitel is. Ugyan ez még mindig első helyen szerepel a hitelfelvétel okai között (24 százalék), azonban lakásfelújításra, -korszerűsítésre (22 százalék) és hitelkiváltásra (20 százalék) is egyre többen igénylik a személyi kölcsönöket.

Mennyire népszerű a Black Friday?

Az utóbbi évek tendenciája, hogy egyre több áruházlánc és online bolt csatlakozik a Black Fridayhoz, hazánkban a 18-69 éves lakosság 31 százaléka vásárol már a Black Friday-en, és egytizedük készül tudatosan erre az alkalomra. Az emberek többsége (59 százalék) már novemberben vagy korábban elkezdi az ajándékbeszerzést, ezen belül is inkább a nők (71 százalék) igyekeznek jobban, mint a férfiak. Emellett a másik véglet (19 százalék), akik az utolsó pillanatra, december második-harmadik hetére hagyják a meglepetések összegyűjtését.
Hogyan állnak a magyarok a hitelekhez?
A magyarok 76 százalékának van tapasztalata hitellel kapcsolatban, pedig tízből csupán négyen törlesztenek valamilyen kölcsönt. Ez a látszólagos ellentmondás egyrészt a már lezárt hitelekből fakadhat, másrészt sokan a családtagok hitelfelvételének tapasztalatait is magukénak érzik.

A nyári tömeges hitelfelvétel után valamivel visszaesett a kereslet, idén szokatlanul sokan nyaraltak hitelből, ez is növelte az igénylési kedvet május-júniusban. A harmadik negyedévben egyébként nem jellemző a hitelek iránti kereslet, igaz, idén sokan kölcsönből fizethették ki az iskolakezdés költségeit. Az év végén egyébként hagyományosan megugrik a hitelfelvételi kedv, ez elsősorban az áruhiteleknek és a karácsonyi ajándékozásnak köszönhetőek.

http://www.penzcentrum.hu/hitel/magyarok_tomegeinek_ajandekra_sincs_penze_a_felso _tizezer_bezzeg_dozsol.1052396.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&am p;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor első alkalommal szabadon választhattunk, fogalmunk se
  2016-11-22 17:33:33, kedd
 
  Amikor első alkalommal szabadon választhattunk, fogalmunk sem volt, kikre és valójában mire szavazunk.

Volt egy képünk a kapitalizmusról: jólét, magas fizetések, nagy házak, menő autók, tucatnyi tévécsatorna, gusztusosan csomagolt árucikkek, rogyásig pakolt polcok a bevásárlóközpontokban, déligyümölcsök, márkás ruhák, parfümök, italok, cigaretták... Nagyjából ennyi. Azért mondtunk nemet a szocializmusra, mert az akkori életszínvonalunknál jobban szerettünk volna élni. Nem a szabad utazás lehetősége vonzott, még kevésbé, hogy tucatnyi párt közül választhassunk. Mi voltunk a legvidámabb barakk, a diktatúra itt volt a legpuhább, az embereket nem igazán érdekelte a politika, hiszen volt munka, lakás, kaja-pia, Trabant vagy Zsiguli, sokaknak hétvégi vityillója is. Létbiztonságban éltünk. Rendszert azért változtattunk, mert még jobb körülmények között akartunk élni. Minőségibb körülmények között. Az "elkúrtuk" irányába akkor indult el a magyar politikai "elit", amikor elfelejtettek szólni nekünk, hogy az a feeling, amit Ausztriában láttunk, amikor a Gorenjét hoztuk a Trabi tetőcsomagtartóján és a "videjót" anyós ölében - na az itt egyhamar nem lesz. Sőt, inkább még rá is erősítettek erre a várakozásra azzal, hogy amiket kint láttunk a boltokban, azokat pikk-pakk megvásárolhatjuk itthon is. Megetettek, becsaptak, átvertek bennünket, mert nem mondták, hogy ez lesz az egyetlen pozitívum, amit kapni fogunk a kapitalizmustól. Elhallgatták, hogy ami addig megvolt nekünk, azt szempillantás alatt elveszíthetjük. Nem közölték, hogy a biztost a bizonytalan fogja felváltani, nem pedig a még biztosabb. Világútlevéllel, szabad utazással szédítettek, nekünk meg sem fordult a fejünkben, hogy nem lesz rá pénzünk. Márpedig üres zsebbel nem sok helyre lehet eljutni. Nem erről volt szó. Senki nem közölte velünk, hogy minden termékért és szolgáltatásért ugyanannyit (gyakran többet) fizetünk, mint egy osztrák, egy német vagy egy holland, ám munkát az ő fizetésük negyedéért végzünk. Ezt gondosan eltitkolták előlünk. Hagyták, hadd ringassuk magunkat álmokba. Ha kereskedelemről beszélünk, ezt nevezik a vásárlók félrevezetésének, tisztességtelen piaci magatartásnak. A voksunkért nem azt a "terméket" kaptuk, amiért szavazatunkat odaadtuk. Átkúrtak bennünket. Nem kicsit. "Vissza a babaruhát!" - szokták mondani akkor, amikor valamit más tévedésbe ejtésével szereznek meg. Ezek, ott a Kossuth téren így szerezték meg maguknak a MI házunknak, az Országháznak székeit, azokhoz kapcsolódóan a csinos fizetéseket, a bizottsági pótlékokat, a költségtérítéseket, a szolgálati autókat, az ingyenmobilokat, az ingyenlaptopokat, az ingyenzabálásokat, az ingyenutazásokat. Boldoggá tettük őket. Közben mi lettünk boldogtalanok. Nem nevetünk, nem viccelődünk, komorak, ingerültek, feszültek vagyunk. Napról napra élünk. Minden bizonytalanná vált körülöttünk. Emlékeznek még, mi volt az úgynevezett rendszerváltó erők legsúlyosabb érve a kapitalizmus mellett (a szocializmus ellen)? Az, hogy a kommunisták nyakig eladósították az államot, és összeomlás, éhínség lesz, ha nem szavazunk a változás mellett. Mellette szavaztunk. Az eredmény? Az államadóság ma több és egyre több!! Mi nem ilyen lovat akartunk. Másról volt szó. Legvidámabb barakk... Hol van az már!?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két nevet emlegetnek Gyárfás posztjára, egyikük egy miniszte
  2016-11-22 09:48:50, kedd
 
 
2016. november. 22. 05:36 2016.
Két nevet emlegetnek Gyárfás posztjára, egyikük egy miniszter

szerző:
hvg.hu

Czene Attila vagy Seszták Miklós fejlesztési miniszter kerülhet Gyárfás Tamás helyére a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöki székében - állította a Blikk.

Egyre inkább körvonalazódik, mi is a cél a múlt héten kirobbant úszóbotránnyal - írta sejtelmesen a Blikk. A lap titokzatosan hozzátette, nemcsak ismert úszók szervezkednek, hanem sportvezetők és a politika képviselői is ott lehetnek a háttérben.

Bennfentesek szerint Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök politikai háttere meggyengült, csak a jövő évi vizes vébé körüli teendőit hagynák meg, a szövetség irányítását ki akarják venni a kezéből - állította a Blikk.

A beszámoló szerint akad, aki szerint a gördülékeny átmenetet is kiötlötték az érintettek. Úgy tudni, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a vébé szervezőbizottságának elnöke az egyik jelölt, mivel közelről ismeri a világbajnokság ügyeit is, de Czene Attila talán nála is esélyesebb.

Ő nemcsak olimpiai­ bajnok úszó, de 2010 és 2012 között sportállamtitkárként dolgozott. Czene a lap kérdésére, hogy van-e alapja a pletykáknak, nem reagált.

Korábban az MTI-nek azt mondta, Hargitay Andrást javasolja elnöknek és helyette Sós Csaba jelenlegi szakmai alelnököt szövetségi kapitánynak az úszók és a szövetség közötti vitában.

A Blikk szerint Hargitayt szintén sokan bírálják a változások követelői közül, így elnökké választása valószínűtlen. A szövetségi kapitányi posztra a háromszoros olimpiai­ bajnok Hosszú Katinka férjét, Shane Tusupot is esélyesnek tartják, de itt állítólag a szakmai alelnök Sós Csaba lehet a befutó.


http://hvg.hu/itthon/20161122_gyarfas_musz_notrany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismeritek azt a viccet
  2016-11-22 09:45:32, kedd
 
  - Ismeritek azt a viccet, hogy Orbán Viktor az irodájában, az íróasztalára borulva fekszik, hátában egy nagy kés... Nem? Pedig jól kezdődik!!  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Olvasói levél: Saját hányásában fetreng a magyar közélet
  2016-11-22 09:40:19, kedd
 
 
H. Andrea 2016-11-21
Olvasói levél: Saját hányásában fetreng a magyar közélet


Magyarországon, ami folyik, nem szürreális.

Annak ellenére, hogy bármelyik szabadon választott hét hírei csak a magyar sajtóból olyan mennyiségű groteszket szolgáltatnak, hogy Örkény István mind a tíz ujját csontig nyalná láttukon, szerény véleményem szerint tartózkodnunk kéne attól, hogy minden valóságon túli, kifordult, arcátlanul önironikus netalán végletesen hülye megnyilvánulást és cselekedetet egy és ugyanazon kalap alá vegyünk. És bár szerintem a groteszk jobban megközelíti a magyar rögvalóságot, mint a szürrealizmus, én inkább saját kategóriát alkotnék neki, hisz' valóban kivételes és különleges helyzetből indulva érkeztünk el egy sok mindennel összehasonlítható (még ha ez a sok minden nem is túl felemelő hasonlatokra ad okot), de amúgy utolérhetetlenül egyedien elcseszett helyzethez.

Jelenlegi felállását - avagy inkább saját hányásában fetrengését - a magyar közéletnek és közbeszédnek én leginkább az ,,unterrealizmus" szóval jellemezném. Ha nagyon nyelvészkedve bele szeretnék kötni, a francia eredetet követve inkább szourealizmust vagy hasonlót mondanék, de nincs meg az a végletesen lesújtó csengése, mint amit egy ilyen siralmas szükségszótól elvárnék.

De mégis, mit is értek unterrealizmus alatt? Miért nem jó a már létező kategória az abszurdra?

A magyar valóság, a magyar realizmus nem ment túl a valóságon. Nem is ez benne a kétségbeejtő. Magyarország combig belegázolt, majd olajtankerhorgonyt vetett a valóság puha talajába, majd még egy kis földet magára hányt.

Dalí olvadó órái teljes és szöges ellentétei annak, amik itt folynak. A szürrealizmus világában elvárásaink a dolgok normális működésével kapcsolatban süket fülekre találnak és semmi nem tölti be rá kiosztott szerepét - eddig oké, ugye. Khm, kórházi fertőző egészségügy meg népbutító oktatás. Khm.

Node a szürrealizmus megáll itt. Elgondolkodtat, netalán új jelentést ad a szokásos szituációból és használhatóságból kiragadott tárgyaknak és eszméknek. Az, hogy a színfalak mögött mi mozoghat s milyen titokzatos új rend alapján működnek eme képzelt szürreális világban a dolgok, az vagy rejtély marad, vagy emberi felfogáson túli. És itt van a kutya elásva. No meg bármilyen remény egy normális életre.

Mert itt mindig, mindenkor, túl zenén, túl síp-dobon, riadó kürtön és papagájkommandón, lakájmédián és kormányinfón át, halljuk a korrupció gépzaját.

Nincs fölöttes, magasztos cél. Nincs ideológia. Nincsenek okok és okozatok csak az az egy és minden kegyetlenül logikus, ami belőle következik. Semmi rejtély, csak az egzisztenciális krízis, hogy másoknak csak a pénz és a hatalom az élet és neked nincs itt választásod, mint elszenvedni azon mások elvtelen és érzéketlen ,,kiteljesedését". De nincs katarzis, nincs megtisztító vég.

Közben tudod, hiszen hét éve csak gyűlik a tapasztalat, hogy sosem elég. Hogy legyenek bár elvárásaid, reményeid, ideáljaid, ezek át fognak rajtuk gázolni. Mert abban az ágazatban, amely szívedhez vagy pénztárcádhoz közel áll még van pénz de nincs stróman, úgyhogy letarolásra ítéltetett. Mert a kedvenc újságod, portálod, véleményét hangosan kinyilvánító barátod homokszem a hatalmat megtartani veszettül akaró gépezetben. És pontosan tudod, hogy a rendszer logikája kérlelhetetlen, céljai tisztán látszanak mocskos valójukban, ha ki mered nyitni a szemed, ha az igazságért feladod a hitedet, hogy ez valaha jobb lesz magától. Vagy hiszed hogy ki tudod bekkelni, mert mindent úgyse mernek, vagy egyszer majdcsak elmennek.

Nem.

A valóságnak nem így kéne működnie, ez nem egy normális világ. Kifordult önmagából, de nem valami ,,sur", valami valóság feletti dolgon át, hanem a legmélyebb, legállatibb, hatalom-, és pénzmániás, hazug és uszító módon tette.

És ott bent érted a logikát, érted hogy mi rejlik a ,,X-közeli-cég" és ,,felújítás" és ,,gazdasági indokok" mögött, tudod miért csinálják és tudod, hogy ennek miért nem kéne megtörténnie. Minden tiszta, de nagyon-nagyon rosszul érzed magad hogyha ezt tudatod átfogja, mert sajnos a következményeket is látod. Hogy nincs választásod. Hogy minden totálisan el van, és még ha most rögtön a gyógyulás útjára lépnénk a semmiből, még akkor is a következő húsz évre el lenne baszva.

Tudod, de nem akarod tudni, mert a valóság olyan alantas, hogy azt ép elme elfogadni nem tudja.

Ez az unterrealizmus.

Ez van.

Ezt kell szeretni.

Szerző: Borsi Miklós


http://kolozsvaros.com/2016/11/21/olvasoi-level-sajat-hanyasaban-fetreng-a-magyar -kozelet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észérveik nincsenek, erkölcsi tartásuk soha nem volt, vitára
  2016-11-22 09:34:33, kedd
 
 
Swan Edgar 2016-11-21

Észérveik nincsenek, erkölcsi tartásuk soha nem volt, vitára, kompromisszumra alkalmatlanok


Kemény csaj Hosszú Katinka. Nem csupán úgy kemény, ahogy minden sportoló és nem is úgy, ahogy minden élsportoló. Úgy kemény, ahogy csak egy elkötelezett, bátor, elveiért kiállni kész ember képes. Veszélyesen bátor. Az a fajta ember, akit nem lehet megfélemlíteni és akit nem tudnak megzsarolni. Mert nincs mivel. Nem fél, mert nincs kitől és nincs miért. Veszélyes, mert független.

Szerencsére nincs egyedül. Az egyébként szokásos magyar betegség mintha az úszók között nem rombolna annyira, mint a társadalomban általában. Nem mindenki persze, de sokan Katinka mellé álltak. És nem azért, mert Katinka önmagának akar kiharcolni valamit, mert több pénzt, jobb feltételeket szeretne kicsikarni - nincsen rászorulva erre - hanem mert az egész úszósportért küzd. Úgy vállalja fel a támadásokat és a kellemetlenségeket, hogy neki ebből haszna nincs, csak kára. A mocskolódás természetesen máris elkezdődött, mert ez a taktikája a hatalomnak. Nem csak a kormánynak, bármilyen senkiházi önjelölt vezér ezzel a módszerrel él, amint valaki szembe mer menni az ő érdekeivel.

Ez történt a parasportolóknál, az erőszaktevő edzőnél, de ez történt a birkózóknál is, amikor Rezsi Stabil elnök akart lenni és ez megy Farkas Flórián esetében, vagy éppen Rogán Antal szerteágazó ügyeivel kapcsolatban. Támadták Sándor Máriát, a pedagógusokat, Horváth Andrást, folyamatosan támadják Juhász Pétert, egyre gyakrabban fogják támadni a Kétfarkút. Ez az egyetlen eszközük.

Észérveik nincsenek, erkölcsi tartásuk soha nem volt, vitára, kompromisszumra alkalmatlanok. Érvényes ez az úszószövetségre éppen úgy, mint a kormányra és annak bármely szervére. Ami most az úszószövetségben történik, pontosan ugyanaz történik az országban is. Gyárfás nem más, mint egy pökhendi senkiházi, aki kénye-kedve szerint büntet, jutalmaz, megfenyeget, megveszteget. Mindig a saját érdekei mentén. Nem szolgálja, hanem használja az úszókat. Teszi ezt a sérthetetlenség, a leválthatatlanság, a számonkérhetetlenség teljes (és téves) tudatában. Nem is érti, el sem hiszi, hogy a senkik, a rabszolgák ellene fordulnak. Hogy van pofájuk. Van bátorságuk.

Első körben ment a hazudozás és a sunyi célozgatások, hogy hiszen ő aztán mindent megtett, hogy Katinkának jó legyen, mindent kiharcolt, mindent megadott neki (többet, jobbat, drágábbat, mint a többieknek, ezt fontos hangsúlyozni) és lám, a hálátlan. Elméletileg ennek működnie kellett volna. Ezután jött volna a többi úszó a maga kicsinyes irigységével, féltékenységével, akarva-akaratlanul is Gyárfást erősítve. Ez nem jött be, vagy nem elég hatékonyan.

Második körben volt az, hogy Katinka egy önző dög, telhetetlen és a férjének akar pozíciót szerezni. Nem fogok meglepődni, ha napvilágra szivárognak olyan utalgatások és sunyi célozgatások, hogy Katinka tulajdonképpen nem is nő, hanem férfi, de ha mégsem, akkor minimum meleg. Ez a felszopómédia dolga lesz, meg is fogják lépni. Pénzért mindent.

Tegnap előkerült egy Salamon Ferenc nevű figura, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) masters bizottságának tagja és előadta a nagy halált. Elég a harcból, béke és szeretet, mert első az úszás, a vizes VB, az ország, a nemzet és a világbéke.

Közben persze voltak olyan ínyencségek, mint Hargitay András szereplése, amikor is nem egyszer, de legalább kétszer igyekezett meghazudtolni Gyurta Danit.

Jelenleg ott tart a történet, hogy formálódik egy komolyabb összefogás. Nem Gyárfás pozíciójának védelmében, hanem az ő - és persze társai - leváltásáért, az úszósport megújításáért, a teljes rendszer átalakításáért. Változatlanul az a helyzet, hogy sem Gyárfás, sem Hargitay, sem senki más nem fog tudni beugrani a medencébe egyetlen versenyen sem, mert az úszók úsznak. Nincs helyettük más, nem lecserélhetőek. Ha nem sikerül egymás ellen ugrasztani őket, akkor nem fogják felzabálni egymást. Akkor a vezetés, Gyárfás és bárki más tehetetlen.

Ami az úszósportban (nem vagyok naív, szerintem a legtöbb versenysportban) zajlik, az semmi más, mint ami az országban is zajlik. Egyszemélyi vezető, kiszolgáltatott helyzetben lévő polgárok, büntetés-jutalmazás, diktatúra, megfélemlítés, zsarolás, lejáratás. Mindez az úszósport kárára, a vezető érdekében. Pontosan ugyanez megy nagyban. Centire ugyenez.

Csak ameddig az ország polgárai képtelenek az összefogásra, ameddig itt működik a hülyítés-zsarolás-fenyegetés-koncdobálás, addig úgy tűnik, az úszóknak több eszük van. Erősebbek, okosabbak, összetartóbbak, mint mi, többiek. Ha a hatalom már minden lehetőséget kimerített és nem jár eredménnyel, akkor célt fognak érni a sportolók. Mert kiderül végül, hogy nem ők vannak a vezetőkért, hanem a vezetők vannak értük.

Ez veszélyes, mert precedenst teremthet. Vérszemet kaphatnak az egyéb szakágak sportolói, de ami sokkal fontosabb, akár még az ország együgyű népe is rájöhet, hogy összefogással el lehet érni a változást. Ezért - bár úgy hírlik, Orbán nagyon szeretne megszabadulni Gyárfástól, talán van az úszószövetség élére egy leselejtezett miniszter, államtitkár, rokon-barát-valaki szeretője -, most kénytelen lesz a két önkényúr összefogni. Mert nem győzhet a józan ész, nem szabad megengedni, hogy az úszók akarata érvényesüljön és nem derülhet ki, hogy meztelen a király. Az összes király meztelen.

Én ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy: HAJRÁ, KATINKA!

http://kolozsvaros.com/2016/11/21/eszerveik-nincsenek-erkolcsi-tartasuk-soha-nem- volt-vitara-kompromisszumra-alkalmatlanok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilatkozat
  2016-11-22 09:33:35, kedd
 
  Katinka Hosszu
Tegnap, 8:00 ·

Nyilatkozat
Budapest, 2016.11.21.

A hétvégén egyeztetést tartottunk az úszósport képviselői és a Magyar Úszó Szövetség között kialakult helyzetről. A találkozó folyamán teljes mértékben egyértelművé vált, hogy ugyanazokkal a problémákkal küzdünk és ugyanazokat a dolgokat tekintjük fontosnak szeretett spotágunkban.
Mindannyian helytelenítjük, hogy a döntéshozatali folyamatok mögött egy személyben az elnök áll. A múlt héten felállított bizottságokat nem tartjuk alkalmasnak arra, hogy a problémákat feltárják, hiszen tagjai egytől egyig függő̋ viszonyban vannak a meglévő̋ rendszerrel. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Magyar Úszó Szövetség részéről szakmaiatlan és üres frázisok záporoznak felénk, illetve az egyetlen kritikáinkra érkező válasz a személyeskedés. Az úszó társadalom döntő része nem mer kiállni saját meggyőződése mellett, tudva, hogy az anonim problémafelvetés lehetősége nem biztosított.
Egy emberként kijelentjük, hogy a jelenlegi elnök és az általa működtetett antidemokratikus rendszer semmiképp sem szolgálják a magyar úszósport érdekét. Nincs szükségünk olyan vezetőre és apparátusra, amely nem vesz tudomást az úszók, edzőik és a mindennapi munkájukat segítő szakember gárda igényeiről, szakmai véleményéről, akik jelenléte a versenyzők zavartalan felkészülését hivatott biztosítani. Hisszük, hogy egy sportszövetségnek a sportolókért kell működnie, nem pedig egy függőségen alapuló, kiszolgáltatott rendszert kell fenntartania.
Korszerű, demokratikus, szakmai alapokon nyugvó rendszert akarunk, amit nem a félelem, hanem a közös tenni akarás vezérel. Fontosnak tartjuk, hogy a 2017-es hazai VB sikeres legyen és a magyar csapat jól szerepeljen, ennek érdekében mielőbbi változás szükséges. Szeretnénk együttműködni a mindenkori sportvezetéssel annak érdekében, hogy a magyar úszó sport az általa megérdemelt helyet foglalhassa el a világban. Közös egyetértésre jutottunk az alábbi pontokban, melyeket az úszósport demokratikus és sikeres működtetése céljából terjesztünk a nyilvánosság elé:
1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására
2. Kérjük, hogy a fontos kérdésekben létrejöhessen a valódi titkos szavazás, illetve szűnjön meg a megkérdőjelezhető elektronikus távszavazási rendszer.
3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.
4. Fontosnak tartjuk az elnök és a szövetségi kapitány jogkörének, feladatainak újraszabályozását.
5. Kérjük, a válogatott keret részére való zavartalan felkészülés és állandó helyszín biztosítását
6. Kerüljenek pontos meghatározásra az edzőtáborok hozzáférhetőségének konkrét elvei.
7. Az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, ésszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására.
Az általunk kívánt helyzet megvalósulásának legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi, közel 20 éve regnáló vezetése - amely mögött megszűnt az az egység és bizalom, amivel az úszó társadalmat képviselni tudja - távozzon, és adjon teret az új korszak megszületésének.

Az egyeztetésen részt vett és a nyilatkozatot kiadja:
Bernek Péter, ifjúsági olimpiai bajnok, rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó
Czakó Csaba, a Mohácsi TE vezetőedzője
Financsek Gábor, olimpikon, ifjúsági Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes úszó
Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó
Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai, ötszörös világ-, és tizenháromszoros Európa-bajnok úszónő
Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok úszónő Kozma Dominik, Európa-bajnoki bronzérmes úszó
Shane Tusup, olimpiai bajnoki edző, Iron Aquatics
Verrasztó Dávid, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszó
Verrasztó Evelyn, olimpikon, Európa-bajnok, ötvenkétszeres magyar bajnok úszónő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.