Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Engedelmeskedj Istennek a kis dolgokban
  2016-11-23 21:28:44, szerda
 
  Aki hű a kevesen, a sokon is hű az.- Lukács 16:10

Előfordult már, hogy valamilyen nagy dolgot akartál tenni Isten királyságáért, de úgy tűnt, hogy az Úr nem engedi? Ha történt ilyen, akkor annak valószínűleg alapos indoka volt.

Látni fogod, hogy mire gondolok, ha elolvasod, mit tett Isten Izrael gyermekeivel, miután kihozta őket Egyiptomból. Be akarta őket vinni az Ígéret Földjére. De mielőtt ezt megtette volna, tudnia kellett, hogy engedelmeskednek-e Neki. Tudnia kellett, hogy hallgatnak-e a hangjára. Mert ha nem, akkor az ellenség, akivel szembe kellett majd nézniük, elpusztította volna őket.

Tudod, mit tett ekkor Isten? Megpróbálta őket egy kis dologban.

A 2 Mózes 16:4 elmeséli ezt az egyszerű tesztet. ,,És monda az Úr Mózesnek: Ímé én esőképpen bocsátok néktek kenyeret az égből; menjen ki azért a nép és szedjen naponként arra a napra valót, hogy megkísértsem: akar-é az én törvényem szerint járni, vagy nem?"

Isten egy kis, jelentéktelen dolog által, a napi betevőjükkel kapcsolatban vizsgálta meg, hogy hallgatnak-e Rá, vagy sem. Megmondta a népnek, hogy mennyit és mikor gyűjtsenek be, és arról is szólt, hogy mikor ne gyűjtsenek, sőt, hogy mit tegyenek az összeszedett étellel.

A zsidók ki is mentek, és sorra megszegték a parancsokat. A cselekedeteikkel azt jelezték Istennek, hogy az Ő hangja nem fontos számukra. Nem akartak engedelmeskedni a legegyszerűbb parancsnak sem.

Istennél ma is így működnek a dolgok. Mielőtt egy nagy feladatot bízna rád, először lehetőséget ad, hogy bebizonyítsd, rád lehet bízni kis feladatokat.

Sokan azonban elvétjük ezt a lehetőséget. Így imádkozunk: ,,Uram, mit akarsz, mit tegyek? Hova menjek? Megteszek bármit, amit mondasz." De amikor az Úr azt mondja: ,,Azt akarom, hogy kelj fel, és imádkozz Szellemben egy órát minden reggel," nem engedelmeskedünk. Azt mondjuk: ,,Igen, az jó lenne. Meg kell tennem." De valahogy soha nem sikerül így cselekednünk.

Ne kövesd el ezt a hibát. Kezdj el már ma engedelmeskedni Istennek a kis dolgokban. Hadd lássa, hogy megbízhat benned akkor is, ha nagyobb hatalmat ad a kezedbe. Mutasd meg Neki, hogy hű vagy az Igéhez és a Szellem hangjához. Ha tudja, hogy nem hagyod, hogy az engedetlenség miatt elbukjál, akkor nagyobb dolgokat fog rád bízni.

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Mózes 16:1-28
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Jézus vére megtisztít minden bűntől
  2016-11-23 20:47:39, szerda
 
  Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk, és amelyet most nektek hirdetünk, így szól: Isten világosság, és benne nincs semmi sötétség. Ezért, ha azt mondjuk, hogy közösségben vagyunk Istennel, de továbbra is a sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem követjük az igazságot. Ha pedig valóban abban a világosságban élünk, amelyben maga Isten is él, akkor közösségben vagyunk egymással. Akkor Jézusnak, Isten Fiának a vére - vagyis áldozati halála - megtisztít, és tisztán tart bennünket minden bűntől.

Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság. Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem követtünk el semmi bűnt, akkor valójában azt állítjuk, hogy Isten hazudik, és üzenetének nincs helye a szívünkben.

1 János 1
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ma támaszkodj Istenre!
  2016-11-23 12:29:10, szerda
 
 

,,Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Korinthus 12:9)

Az akadályok, késleltetések és gátak Isten ajándékai az önelégültek számára.

Nem fogja engedni, hogy gyengeségedet mankónak vagy mentségnek használd, de megengedi a gyengeséget, hogy az tőle való függésben tartson. Pál azt írta: ,,tövis adatott a testembe... hogy el ne bizakodjam" (2Korinthus 12:7).

Miért éppen korlátaidat használja Isten ahhoz, hogy fenntartsa veled a kapcsolatot? Hogy kínos helyzetbe hozzon? Nem, azért, hogy erőt adjon az ő akaratának megcselekvéséhez.

Isten szándéka az, hogy egyre nagyobb, nem pedig egyre kevesebb szükséged legyen rá.

A következő példa talán segít megérteni.

Képzelj el négy acél gyűrűt! Az első 40 kg-ot tud megtartani, a második 30-at, a harmadik 20-at, a negyedik 10-et. A négy gyűrű láncba fűzve mekkora terhet bír el? 100 kilót? Nem, egy lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme, így hát a helyes válasz: 10 kg!

Ugyanez igaz ránk is, csak annyira vagyunk erősek, mint a leggyengébb területünk.

Ezért próbálunk néha mentségeket keresni, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyni őket. Ez azonban veszélyes, mert saját erőnkre támaszkodva ugyan beszerezhetünk néhány győzelmet és vállon veregetést, de ettől könnyen elbízhatjuk magunkat, és azt hihetjük, hogy mindent meg tudunk oldani egyedül.

Mivel Pál olyan zseniális volt, azért engedett Isten az életébe nehéz körülményeket, melyek térdre kényszerítették, mert így élhetett Istentől való függésben. Miután többször is imádkozott azért, hogy Isten vegye el ezt a gyengeségét, Pál végül eljutott odáig, hogy ezt tudta mondani: ,,legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem" (2Korinthus 12:9).

Ma tehát te is támaszkodj Istenre!

Biblia az élet könyve
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.