Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Épp most számolják újra, mennyibe kerülne a budapesti olimpi
  2016-11-24 21:12:02, csütörtök
 
 
Épp most számolják újra, mennyibe kerülne a budapesti olimpia

A PWC tavalyi számítása kuka, most újraszámolják.


A tavalyi számítás ez volt:
- A közvetlen költségek nettó 774 milliárd forintot tehetnek ki, ebbe a körbe tartoznak a rendezés költségei mellett a stadionok, valamint az olimpiai- és médiafalvak felépítésének költségei.
- Vannak úgynevezett alapeseti beruházások, melyek egyébként is tervben vannak 2024 előtt, az olimpiarendezés elnyerése legfeljebb annyiban befolyásolja őket, hogy nem lehet majd tovább halogatni őket. Ebbe a körbe tartozik például a 3-as metró felújítása, vagy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vasúti kapcsolatának kiépítése. Ezeknek az alapeseti beruházásoknak az összege 1649 milliárd forint.
- A harmadik kör az úgynevezett előrehozott beruházások at takarja, melyek az eredeti tervek szerint lehet, hogy csak 2024 után valósulnának meg, de az olimpia miatt hamarabb szükség lehet rájuk. Erre jó példa a Galvani-híd, mely eddig legfeljebb a hosszú távú budapesti elképzelésekben szerepelt, most viszont, ha megnyerjük az olimpiarendezés jogát, akkor megvalósulna a beruházás. A megvalósíthatósági tanulmány szerint az összes ilyen előrehozott beruházás 421 milliárd forint lehet.

A PWC tavalyi becslése szerint 3113 milliárd forintból lehet megrendezni az olimpiát. A “számításokból" azoban kimaradt úgy ahogy van a biztonság, amire Rióban 1 milliárd dollárt költöttek, nem gondolom hogy 2024-ben békésebb és biztonságosabb lesz a Föld. Szóval akkor összesen ott tartunk hogy 3500 milliárd forint. de

“Katona Zoltán, a PwC szenior menedzsere, aki a megvalósíthatósági tanulmány szakmai felelőse, azt mondta kérdésünkre, hogy bizonyos költségelemek “újraárazás alatt vannak". Ezt a folyamatot indokolja az, hogy mostanra reális esélye lett Budapestnek elnyerni a rendezést, megváltozott a Master Plan, emellett több olyan létesítmény, ami a tanulmányban még költségként szerepelt, mára részben vagy egészen megvalósult. Ilyen például az új Dagály Úszóaréna, melyben jövő nyáron már világbajnokságot rendeznek, miközben a PwC tanulmányában még 30,8 milliárd forintos alapeseti költségként szerepelt a beruházás."

A PWC-nál 30,8 milliárddal számoltak a Dagály Úszóaránával, ami benne van 774 milliárd forintban. Csak hogy a Dagály Úszóaréna ára jelenleg 90 milliárdnál jár, és még nem állt meg a számláló. Szóval ennyire “hiteles" az a 774 milliárd forint költség, amit előadtak, és ami után megszavazták hogy pályázzunk ...

Így csak egy egyszerű kérdés maradt a végére:

Ha 30,8 milliárddal számoltak a Dagályra, de már 90 milliárdba kerül, akkor ha a teljes olimpia rendezés költségét 3113 milliárdra számolták, akkor mennyibe is kerülne majd az olimpia ....?


http://www.portfolio.hu/gazdasag/epp_most_szamoljak_ujra_mennyibe_kerulne_a_budap esti_olimpia.1.240437.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box& ;utm_campaign=portfoliobox
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek az adók bűnben fogantak
  2016-11-24 21:07:03, csütörtök
 
  “Ezek az adók bűnben fogantak. Már akkor sok zűr volt velük, amikor 2009-ben a Danubius és a Sláger Rádió egy politikai háttéralku következtében elveszítette a frekvenciáját, és elindult a Class FM."



nagyon érdekes, ahogy most Sebestyén Balázs ilyen nagy harcosa lett a sajtószabadságnak, de azért csak felvette minden hónapban a fizuját az egyik bűnben fogant rádiótól


illetve még egy adalék:


- Piaci körökben biztosra veszik, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-nél folytatják.

- Igen, vele is tárgyalunk. De más opció is van.

LOL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen gyerekéhezés?
  2016-11-24 21:03:25, csütörtök
 
  Milyen gyerekéhezés? A múltkor is felszálltam egy buszra, tele volt gyerekekkel, kérdeztem melyik éhezik, de senki sem jelentkezett! Egy szülő persze odajött, hogy mit akarok, de aztán megbeszéltük, hogy csak a Gyurcsány hazugságait ellenőriztem le.

Betelefonáló, Paláver, karc fm




http://65.media.tumblr.com/ab528de5a8109bdcbffb39b056c9a671/tumblr_inline_oh4yj0h czd1sz6re6_500.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fiatal apácákat kérdezi a pap:
  2016-11-24 21:02:22, csütörtök
 
  Fiatal apácákat kérdezi a pap:
- Andrea nővér érintettél-e már hímtagot?
- Én csak láttam atyám.
- Akkor menj és mosd meg a szemedet szenteltvízzel.
- Mária nővér, Te érintettél-e már hímtagot?
- Csak két ujjal illettem, atyám.
- Akkor menj és mosd meg a kezedet szenteltvízzel.
Ekkor egy apáca felteszi a kezét:
- Mondjad leányom!
- Atyám, én gyorsan gargarizálnék, mielőtt Katalin nővér belemossa a seggét a szenteltvíztartóba!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Álhír:
  2016-11-24 20:54:09, csütörtök
 
  Ghaith Pharaon ügyvédje útján közölte, hogy fel akarta magát adni Magyarországon, azonban nem tudta, hogy vele szemben a miniszterelnök lakik és akárhányszor megjelentek a háza előtt a TEK-esek, ő előjött fecskenadrágban, felemelt kézzel, de minden alkalommal visszazavarták.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így szipolyozza ki a dolgozókat egy igazi fideszes földesúr!
  2016-11-24 20:53:10, csütörtök
 
  Így szipolyozza ki a dolgozókat egy igazi fideszes földesúr!

JámborAndrás

2016. november 24. csütörtök, 12:22

A Figyelő vizsgálta meg Orbán Viktor polgármesterének, Mészáros Lőrincnek a cégeit, vajon hogy működik “gazdaságosan" az állami pénzeket csapoló cégbirodalom, és egy érdekes számra bukkantak. Míg munkavállalóként 58 millió forintot termelnek a cégei, addig a dolgozók bőven a piaci bér alatt kapnak fizetést: “az átlagfizetés havi bruttó 229 ezer forint volt tavaly, ami igencsak elmarad a versenyszféra 263 ezres országos mutatójától."

meszaros-lorinc.jpg

Fotó: MTI/nol.hu

Tehát Mészáros cégeiben a bérköltség 5 századot, 0,005 százalékot tesz ki. Ezt az arányt még egy lufiként felfújt szilíciumvölgyi tech cég is megirigyelné. És ez a szám nem csak azt mutatja meg, mennyi valós teljesítménnyel mennyi pénzt kasszíroz főként állami pénzekből Mészáros, hanem azt is tökéletesen mutatja, mi az a nemzeti nagytőke, amit Orbánék építenek.

Mert ez a nemzeti nagytőke a kizsákmányolásban semmiben sem különbözik bármilyen nemzetközi nagytőkétől, sőt. Mivel teljesen ezeknek az embereknek a kezében van a politikai- és médiahatalom is, amit pontosan ebből a kizsákmányolásból és lopásból építenek fel, még fel se tudsz ellenük lépni munkavállalóként.

Azt az országot építi a kormány nagyban, amit Mészáros kicsiben a cégében. Ez a nemzeti nagytőke a kiszákmányolásra, a közösből egy kisebbségnek és nem a nagy többségnek való visszaosztásra épül.

És láss csodát! A kormány pont most csökkenti a a nagy cégek, a magyar és nemzetközi nagytőke társasági adóját 19-ről 10 százalékra, miután Mészáros kizsigereli a munkavállalóit, hogy az 1,4 milliárdos yachton megpihenve ebből az irtózatos profitból még 9 százalékkal kevesebbet kelljen visszafizetnie a közösbe, hogy ezzel a pénzzel kevesebb menjen oktatásra, szociális kiadásokra, egészségügyre, és ennyivel több menjen a Fidesz hatalmának megőrzésére.

Ezt kéne észrevenni a dolgozóknak, az értelmiségnek, ezt a fajta kizsigerelést, hogy a lopás, a korrupció nem önmagában baj, hanem azért, mert olyan elnyomást szül, amelyben leuralják a médiát és a politikát, ellopják az országot magától a néptől, és ezt könnyedén megengedhetik maguknak azok után, hogy úgy facsarják ki a dolgozókat, ahogy akarják.

Most éppen egy olyan minimálbéremeléssel, amely bár ad, de még mindig kevesebbet, mint amennyit a környező országokban, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban kapnak a dolgozók. Simán lenyomhatják a torkunkon, hogy a társasági adó csökkentésével legálisan lophassák el a pénzünket, hogy kevesebb jusson oktatásra, egészségügyi kiadásra, játszóterekre, utakra, felújításokra, családtámogatásra.



JámborAndrás

http://kettosmerce.blog.hu/2016/11/24/igy_szipolyozza_ki_a_dolgozokat_egy_igazi_f ideszes_foldesur#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly Csaba borít! Orbán Viktorig elérnek majd a szálak?
  2016-11-24 20:13:46, csütörtök
 
  Egy rossz mondat, és öngyilkos lesz!
Csak megélje a tárgyalást, mert akkor minden kiderülhet végre!
Ha elég okos akkor van a kezében ütőkártya/ jó helyen letétbe helyezve/ ami biztosítani tudja hogy életben maradjon.

*******************************

Tarsoly Csaba borít! Orbán Viktorig elérnek majd a szálak?
Ma, 13:02


A Fővárosi Főügyészség eleinte nem engedélyezte, hogy Tarsoly nyilatkozzon a Magyar Narancsnak, a lapnak bírósághoz kellett fordulnia azért, hogy a volt Quaestor-vezér, a letartóztatása óta először beszélhessen a nyilvánossághoz.

Egy csütörtöki nap volt, (2015 március) mi már hátradőltünk, én meg készültem az FC-Győri ETO mérkőzésre - mint utóbb kiderült, az volt az utolsó meccs, amit élőben láttam - mondja a szemmel láthatóan alaposan lefogyott Tarsoly Csaba a Magyar Narancs mai számában megjelent interjúban.

Aznap este az MNB felfüggesztette a Hungária Értékpapír engedélyét, erről március 6-án, péntek reggel adtak ki egy közleményt - emlékeztet az újságíró, mire a Quaestor egykori elnök-vezérigazgatója is felidézi: És ezen a pénteken mondta Orbán Viktor miniszterelnök úr szokásos reggeli rádióinterjújában a BC ( Buda-Cash Brókerház) és a Hungária bedőlése kapcsán, hogy ő sem érti, "miért nem kattant a bilincs", illetve, hogy "ki kell takarítani az istállót." Ha nyugat-Európában enged meg magának egy politikus ilyen szavakat, másnap már nem politikus, de nálunk ez elhangzott, és már aznap megrohamoztak minket az ügyfelek. (...) ha én lopni akartam volna, akkor legkésőbb hétfőn elutalhattam volna ezt a több milliárd forintot valamelyik offshore cégem számlájára, és külföldre mentem volna a családommal együtt. Nekem viszont a Quaestor volt a legfontosabb. (...)

Szombat délelőtt kértem egy bizonyos segítséget, és kaptam egy ígéretet a megfelelő helyről (...) amennyiben bizonyos dolgoknak eleget teszünk, akkor az ügyfelek érdekében segíteni fognak, és megmarad a Quaestor.

A Magyar Narancs riportere értelemszerűen azonnal felteszi a kérdést, hogy mik voltak ezek a bizonyos dolgok, ám Tarsoly nem teríti ki minden kártyáját, ezt majd a bíróságon fogom elmondani - feleli, ám azt hozzáteszi, hogy eleget tettek a feltételül szabott kívánságoknak.

A több oldalas interjúban elhangzik az a lényeges kérdés is: miként történhetett meg, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház kivett az utolsó pillanatban 3,8 milliárádnyi állampapírt a Quaestorból, valamint négy magánszemély is százmillió forint feletti összeget mentett ki az utolsó pillanatban. Arról is szó esik, hogy Tarsoly Csaba március 9. után még 3 hétig szabadlábon volt, sokan szerették volna, ha én ez alatt a három hét alatt elmegyek ebből az országból - mondja erre a volt Quaestor-vezér.

Forrás: nepszava.hu


http://www.sztarklikk.hu/kozelet/tarsoly-csaba-borit-orban-viktorig-elernek-majd- a-szalak/306197
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghátrált a német kancellár – mégis feladja elveit
  2016-11-24 19:27:20, csütörtök
 
 
hidfo.ru 2016.11.23. 20:50

Meghátrált a német kancellár - mégis feladja elveit


Angela Merkelt sokan amiatt tisztelték, mert a populista politikusok előretörése ellenére nem volt hajlandó engedni abból, amit ő európai értékeknek gondol. Ma azonban a CDU kiadott egy kiáltványt, ami kijelenti, hogy a Földközi-tengeren át érkező migránsokat azonnal vissza kell szállítani Afrikába.

A Kereszténydemokrata Unió kiadott egy kiáltványt, aminek célja vélhetően az, hogy visszaszorítsa a tömeges bevándorlás elutasítása miatt erősödő ellenzéki pártokat. A CDU bajor testvérpártjának nyomására megjelent dokumentum kimondja, hogy a bevándorlást kemény kézzel kell kezelni; Németország meg kell védje határait, a német határokon tranzitzónákat kell működtetni (ahol a migránsok meg kell várják a kérvényeik elbírálását), a Földközi-tengeren át érkező afrikaiakat pedig hajóval vissza kell küldeni oda, ahonnan jöttek.
Leállítják a szögesdrót exportját: nekik is szükségük van rá

Úgy tűnik, Angela Merkel számára végül mégis fontosabbnak bizonyul a hatalom megtartása, mint a humanitárius ideák és az úgynevezett “európai értékek"; a következő választásokon a CDU látványos vereséggel kell számoljon, ha tétlenül nézi, amint egyedül az Alternatíva Németországnak párt ígéri meg az emberek által elvárt intézkedéseket.

Merkel populizmusát azonban nem nézik tétlenül; a Szociáldemokrata Párt korábban már egyértelművé tette, hogy amennyiben a migránsok határ menti tranzitzónákban kell megvárják a menedékkérelmeik elbírálását, az szerintük a koncentrációs táborokhoz hasonlít.

A CDU által kiadott dokumentum azt is említi, hogy a Németországban menedékjogot szerző migránsok kötelező jelleggel részt kell vegyenek “önkéntes" tevékenységekben, például helyi sportközösségekben, vagy kulturális jellegű civil szervezetek segítésében, hogy ezzel “hozzájáruljanak a társadalmi kohézió erősítéséhez."
Kecskével közösülést nézett Angela Merkel

A dokumentum lényege, hogy irányelveket ad a CDU politikusainak, akik azáltal, hogy átveszik a migránsellenes jobboldal retorikáját, ki tudják fogni a szelet a gyorsan erősödő AfD vitorlájából. Angela Merkel ezzel próbál időt nyerni, hogy átvészelje a következő választásokat, és a következő ciklusban se legyen bevándorlás-ellenes kormánya Németországnak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/meghatralt-a-nemet-kancellar-megis-feladja-elveit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-11-24 19:26:23, csütörtök
 
  Álhír:
Alkalmazkodva a mai szokásokhoz a Fidesz is meghirdeti a következő péntekre a BLACK FRIDAY-t, melynek keretében jelentős kedvezménnyel vásárolható a még el nem lopott közvagyon, megmaradt trafikok, termőföldek, szállodák, sajtótermékek, TV és rádióállomások, kizárólag ISIS harcosok részére 10% kedvezménnyel letelepedési kötvények közvetlenül Rogán Antaltól, a szerencsésebbek igen jó áron hozzájuthatnak Orbán Viktor, Tállai András és Németh Szilárd mellszobrokhoz.
Az igazán mázlisták egy-egy ötperces eszmei vitát folytathatnak Schiffer Andrással, Gulyás Gergellyel és G. Fodor Gáborral, melyet az M1 Hírtévé egyenesben közvetít.
Jelentkezni péntekre virradóra online, nulla órától lehet, a sorrendet a most már teljesen független alkotmánybíróság állapítja meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az évszázad közepére éri el a mai Németországot
  2016-11-24 19:22:36, csütörtök
 
  HA A MAI NÉMETORSZÁG VISSZAFEJLŐDIK!







2016. 11. 24. 05:00
Magyarország az évszázad közepére éri el a mai Németországot


Lengyelország és Csehország is gyorsabban éri el a német gazdaság mai teljesítményét, mint Magyarország - állapítja meg friss elemzésében a Morgan Stanley (MS). A bankház szerint hosszú távon a magyar gazdaság növekedési potenciálja gyengébb, mint a másik két régiós országé.

Számítási modelljeik alapján Magyarország hosszú távon 1,7 százalék körüli növekedésre számíthat, miközben a csehek átlagosan 2,3, a lengyelek pedig 2,5 százalékkal nőhetnek. Ezek alapján Csehország egy főre jutó GDP-je 2032-re kerülhet a mostani német szintre, Lengyelországnak pedig ennél öt évvel többet kell várnia. Magyarország 2048-ban tapasztalhatja meg, hogy miként élnek jelenleg a németek, vagyis 11 évvel a lengyelek után.

A munkaképes korúak számának csökkenése az egész régióban gond Fotó: MW
A Morgan Stanley úgy véli, hogy a régiós országok már túl vannak a ,,könnyen elérhető" konvergencián, és csak most jön a neheze. Ráadásul a növekedés három tényezőjéből - munkaerő, tőke, termelékenység - az egyikre biztosan nem számíthatnak a régiós országok a romló demográfiai folyamatok miatt.

Magyarország növekedési teljesítménye a világgazdasági válság kitörése előtt sem volt olyan jó, mint Lengyelországé - emelte ki a befektetési bank elemzése -, miután már 2006-ban súlyos költségvetési megszorításokat hajtott végre. Az ország azzal küzd, hogy alacsony a termelékenység - gyengébb, mint a régióban.

A régiós országokhoz képest Magyarország attraktívabb volt a külföldi tőke számára a 2000-es évek közepén, de a túlzott szabályozás és a tőkeáttétel-csökkenési nyomás 2008 óta megakadályozta a vállalatokat a terjeszkedésben.

A kormányzat szerint 3 százalék körüli lesz a potenciális növekedés a következő években, ezt a Morgan Stanley túl ambiciózus célnak tartja. Matolcsy György MNB-elnök korábbi nyilatkozata szerint elegendő 25 év Ausztria utolérésére, ha végrehajtjuk a versenyképességi fordulatot - Ausztria egy főre jutó GDP-je csaknem megegyezik Németországéval -, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig legutóbb úgy fogalmazott, hogy 3-5 százalék közé tornászható fel a GDP-növekedés a termelékenység növelésével, amit a béremelési, járulékcsökkentési és társaságiadó-mérséklési program segít.

Azt a Morgan Stanley is hangsúlyozza, hogy a vállalati adó 9 százalékra csökkentése (ami a legalacsonyabb szint lehet az EU-ban) javíthatja a cégek nyereségességét és hangulatát, de a bank szerint még az optimista forgatókönyvük megvalósulása esetén is csak 2,7 százalékos növekedésre számíthat Magyarország, a pesszimista szcenárió pedig mindössze 0,7-del számol. Az előbbihez azonban a termelékenységnek és a beruházásoknak vissza kellene térniük a válság előtti szinthez.

Az optimista MS-forgatókönyv Lengyelországban 3,7, Csehországban 3,6 százalékos potenciá­lis növekedéssel számol, míg a pesszimista megvalósulása rendre 1,6, illetve 1,5 százalékkal. Lengyelországban a kormány növekedési stratégiája a belföldi tőkére és a beruházásokra összpontosít, egyre inkább a magasabb minőségű, nagyobb hozzáadott értékű termelésre helyezné a hangsúlyt. A cseh gazdasággal kapcsolatban pedig azt emeli ki a Morgan Stanley, hogy nagymértékben függ az autószektortól, ami kockázatot jelent.


http://www.vg.hu/gazdasag/magyarorszag-az-evszazad-kozepere-eri-el-a-mai-nemetors zagot-478280?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasa gi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.