Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A nők elleni erőszak ellen
  2016-11-25 23:50:47, péntek
 
  A ,,NŐK ELLENI ERŐSZAK VILÁGNAPJÁN" A FÉRFIAK- ÉS A GYERMEKEK ELLENI ERŐSZAKRÓL IS SZERETNÉK SZÓLNI
*
A 16. akciónapot 1991 óta világszerte november 25.-e (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10.-e (az Emberi Jogok Napja) között rendezik meg.
*
*
Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelyik akkor született a világra, amikor még az apák és az anyák zsigereikben hordozták azt a rettenetet, amit a II. világháború okozott számukra.
*
Akkor születtem, amikor a ,,felszabadító" szovjet katonák átvonultak, vagy elfoglalták Magyarországot és sorra megerőszakolhatták a védtelen magyar lányokat, asszonyokat. Akkor, amikor az ezekből az erőszakokból sorra születtek az un. ,,törvénytelen" gyermekek...
*
Akkor születtem, amikor már tervezgethették a szerelmes jegyespárok, hogy összeházasodnak, csakhogy, közben a vőlegényt elhurcolták ,,málenkíj robotra". És a ,,szerelem gyümölcsei" - az elárvult menyasszonyok méhében fejlődésnek indulva - a ,,törvénytelen" NEHÉZ-SORSRA születtek a világra!
*
*
Az alábbi történet egy olyan apáról szól, aki hazavergődve a málenkíj robotból elsőként kereste föl a közben ,,rokon" nevelőszülőkhöz került kicsi lányát.
*
*
ÖLELÉS
(Részlet Tiborca története c. regényemből)
*
,,Amint megyünk végig a mi utcánkon, a másik oldalról átköszön - nagyon kedvesen - egy fiatalnak látszó bácsi. Nagyon magas és vékony volt - (mint mai napság felnőtt fiaim) - és hosszú ballonkabát volt rajta, meg kalap.
,,Anyám-nagymamám" visszaköszönt és arra kért, hogy én is köszönjek neki... Csak néztem csodálkozva, mert hirtelen már nem is volt olyan sietős ,,anyám-nagymamámnak".
- Mi lesz a cukorral, így? - gondoltam magamban.
*
Alig gondoltam végig mindezt, a hosszú bácsi már át is jött a másik oldalról és megpuszilta ,,anyám-nagymamám" arcát mindkét oldalon.. Anyám-nagymamám, pedig olyan kedves volt a bácsival, amilyennek addig még soha senkivel nem láttam a családból.
Úgy látszik nem véletlenül volt olyan kedves, mert a bácsi az volt.
Leguggolt hozzám és nekem is akart puszit adni, de én szégyenlősen ,,anyám-nagymamám" fekete szoknyája mögé bújtam. Majd, engedve, ,,anyám-nagymamám" biztatásának, előbújtam és ránéztem az ,,ismeretlen emberre".
Ő levette a kalapját és játékosan a fejemre rakta és azt mondta:
- Olyan szép vagy, mint egy kicsi dáma! És milyen gyönyörű, fekete a szemed, úgy ragyog, akár édesanyádé! Aztán, mond, mikor mostad meg utoljára? - kérdezte.
*
Felnéztem nagymamára, vagyis, ,,anyámra", várva, hogy kisegítsen a válasszal.
Ő mondott valamit, amin a bácsi jót nevetett, miközben én egyre bizonygattam, hogy:
- reggel megmostam a szememet is...
- Az nem létezik, mert látom, hogy milyen fekete még mindig. - válaszolta kellemes férfinevetéssel közben.
*
Erre nem tudtam mit mondani és, mielőtt elbújhattam volna mama szoknyája mögé hirtelen átölelt az a szép férfi és úgy ölelt, ahogy engem addig (és azóta sem) még soha senki!
*
Egy darabig nevette, hogy ,,milyen nagyon aranyos kicsi lány" vagyok, már most ,,igazi nő!" - mondta ő....
Majd a kacagás furcsa zokogásba ment át, és még akkor is ölelt engem, de úgy, mintha soha többé nem akarna elengedni...
*
Soha többé nem láttam a ,,bácsit" és el is felejtem ezt az ölelést talán örökre, ha nem jutna mostanában - a sok álságos média-emlékezésekről - újra és újra eszembe...".
*
http://www.hirado.hu/.../ma-van-a-nok-elleni-eroszak-megszun.../
*
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell végre mondani...
  2016-11-25 23:41:43, péntek
 
  ... hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
*
*
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
*
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - és akik utódainak nem volt lehetőségük nyugati emigrációra, azok "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-ként, vagyis: ellenségként voltak kezelve.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*


1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthista kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
*
*


Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
És, akik élvezték a szovjetek "felszabadítását" és hatalmuk minden előnyét, most ők rendezik nekünk: nehéz-sorsúaknak az álságos megemlékezéseket...

*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 888
  • e Hónap: 9492
  • e Év: 45433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.