Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Ünnepi megőrülök
  2016-11-26 19:27:37, szombat
 
 
Forgács Erzsébet 2016-11-26

Ünnepi megőrülök


A rohadtéletbe mennyi ember hogy ezeknek sincs jobb dolguk mint itt kavarni mit vegyünk anyádnak tavaly is azt kapott leszarom. El se hiszem hogy nincs egy rokonod aki olvasna a könyv kiesett mindegy úgyis rohadtul drága de apádnak mit kellene nyakkendő. Nem érdekel majd most megszokja jó vegyünk akkor sálat azt is a nyakára tekerheti akciós és kesztyűvel együtt van így mégis többnek tűnik mint ha csak simán. Ne röhögtess a hugodnak szakácskönyv az se olvas és inkább fogyókúrás könyv kellene neki mielőtt szétfolyik nem vagyok szemét de nem kellene annyit zabálni jó mindenki a pajzsmirigyére fogja de közben tajszinhabbal eszi a tokaszalonnát és egy fél dobostortával nyomatja le mert ég a gyomra tőle hogy oda ne rohanjak.

A gyerek az új legót akarja de hol a picsában lehet kapni amikor sehol és időm sincs szaladgálni állítólag Kőbányán még van de mikor és az is egy vagyon és ebbe is csak belelépek mert a kölök széthányja a szobájában mert az se tud rendet tenni maga után mint az apja az ágy alá rúgott büdös zoknijával nem veszekszem.

A darált hús már most büdös, hova vegyem meg ebből nem lehet töltött káposztát csinálni majd veszek később de kell rizs jó a törtszemes az olcsóbb ez is kurvadrága rohadjonmeg mindenki. Nem sütök bejglit jó a bolti nem leszarom hogy mit szeretsz úgysem eszed csak kidobjuk nincs karácsony bejgli nélkül.

Szaloncukor a kimért elég olcsó csak szar na nem baj legalább nem zabálja le a fáról az öcséd az én öcsém soha nem is szerette az édességet tudod jól és tavaly sem ő rakta vissza a fára az üres papírt hanem a te öcséd mert nálatok mindenki csak zabálni tud az az egyetlen családi program jó nem szidom a családodat.

Én aztán nem csinálok halászlét tudod ki fogdossa azt a nyálkás halat és olyan büdös lesz tőle az egész lakás hogy egy hétig sem szellőzik ki és amúgy sem szereti senki leszarom azt az egy tányért megveszem inkább amit te magadba erőltetsz nincs karácsony halászlé nélkül.

Meg kell venni a fát nem azt mert ronda azt se annak hullik a tüskéje ez túl nagy ez kicsi de kurvadrága hogy a francban fogjuk ezt hazacipelni megvan a tavalyi talp mi az hogy eltört most vehetünk azt is miből nem érdekel mert semmire nem vagy képes vigyázni mi az hogy én törtem el amikor ledobtam az erkélyről akkor is kell fa mert nincs karácsony fenyőfa nélkül.

Ne nyüzsögj a konyhában mert nem leszek kész időre most hová mész gyere segíteni mert nem leszek kész időben keserű a bejgliben a mák és nem vettünk hagymát vedd ki a fagyasztóból a halászlét de ne vedd ki mert büdös lesz a kurvaéletbe de kemény ez a mézeskalács anyád soha nem tanul meg sütni rohanj le kenyeret venni mert kevés lesz mi az hogy csak ilyen szikkadt volt rohanj le tejfölt venni mert kevés lesz miért nem vettél kettőt.

Még be se csomagoltam az ajándékokat leszarom jó lesz zacskóban úgyis kibontják hol a csillagszóró mi az hogy nem vettünk kötözd fel a szaloncukrot a picsába ráléptél a habcsókra szólj a gyereknek hogy porszívózzon fel mert anyád majd megint megjegyzést tesz rohanj le a boltba elfogyott a só menj vissza mert tojás sincs mi az hogy már bezárt most mi lesz velünk három napig.

Vedd elő az ünnepi terítőt az nem jött ki mert apád leöntötte vörösborral soha nem tudja mennyi az elég ha piáról van szó nem szidom a családodat szerinted hogy lesz elég nyolc embernek öt teríték akkor vedd elő a másik készletet a kanál jobbra villa balra mi az hogy még nem állítottad be a fenyőt a kurva életbe mindjárt jönnek hogy rohadna rá az ég az egész karácsonyra leégett a töltöttkáposzta, büdös a halászlé szikkadt a kenyér két napja nem alszom hogy minden meglegyen és ennyire se vagy képes.

Apuka anyuka de jó hogy itt vagytok gyere ki Pistike a szobádból jöttek a nagyiék hoztak neked ajándékot nem érdekel hogy szúr nagyanyád bajusza akkor is meg kell puszilni egyszer egy évben ki fogod bírni akkor kétszer tedd már le a kurva laptopot hogyhogy minek az ünnepe a karácsony hát a szereteté.


http://kolozsvaros.com/2016/11/26/unnepi-megorulok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 millió forint jutalmat kaptak a fideszes városvezetők
  2016-11-26 19:12:42, szombat
 
  4 millió forint jutalmat kaptak a fideszes városvezetők

2016. november 25. - 13:57
BELFÖLD
0 komment
Nagykőrösre japán befektetés érkezett, ami arra ösztönözte a kormánypárti frakciót, hogy - a település költségvetésének terhére - ne csak szavakban fejezzék ki hálájukat a polgármesternek és alpolgármesterének - írja az ATV.hu.

Forrás: ATV.hu
Czira Szabolcs nem először érdemelt ki pénzjutalmat.
,,Világszínvonalú elektronikai gyártóegységet hoz létre Nagykőrösön a japán SIIX. Japán vezető EMS (electronics manufacturing services) szolgáltatója 20 millió euró értékű beruházásával 300 új munkahelyet hoz létre a városban. A pozitív beruházási döntésben nagy szerepet játszott a kormány és az önkormányzat elkötelezettsége, valamint az autópálya-hálózat fejlettsége és annak közelsége"
- olvashatóa Nemzeti Befektetési Ügynökség honlapján.
A fejlemény arra sarkallta a város önkormányzatának fideszes többségét, hogy idei utolsó képviselő-testületi ülésen himnikus indoklásba csomagolt határozati javaslatot fogadjon el a két városvezető elévülhetetlen érdemeiről, s egyben materializálja is háláját négy havi illetmény szerinti jutalom megállapításával. Czira Szabolcs polgármester esetében ez 2,1 millió forintot jelent, míg Körtvélyesi Attila alpolgármester vonatkozásában 1,9 milliót.
Ezzel töltekezhessünk

Egy, az ATV szerkesztőségébebirtokába jutott feljegyzés szerint a sürgősségi indítvány indoklásában a frakciótagok nem fukarkodnak a jelzős szerkezetekkel. Mindenekelőtt megtudjuk: célszerű, hogy az elismerés - amely polgári érték - időben is közvetlenül kövesse a teljesítményt, hiszen nevezett urak bebizonyították, hogy Nagykőrösért való elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen. A személyüket és családjukat érő igaztalan támadásokon felülemelkedve energiájukat, kiemelkedő színvonalú munkával a ,,város közösségének érdekében kamatoztatják".
A dokumentum először kellő terjedelemmel kárhoztatja azokat a ,,jól behatárolható köröket", akik az országos médiumokon keresztül ,,befeketítik a város hírnevét", és mivel ,,egyéni érdekeik mentén hoznak döntéseket" ,,látókörük beszűkült", ,,közösségi kérdésekben képtelenek az orruknál tovább látni", ami ráadásul ,,túlzó önbizalommal" is párosul.
Majd rátérnek a lényegre: a Czira Szabolcs és Körtvélyesi Attila jóvoltából megvalósuló városfejlesztési beruházások azt szolgálják, hogy ,,virágos, fejlődő városban nőhessenek fel a gyermekek, hogy a hétköznapokban a fény, a tisztaság, az életerő legyen a megszokott, ezzel töltekezhessünk, és lehessünk büszkék városunkra".
Nem először

Nagykőrös képviselőtestülete nem először nyúl ehhez az eszközhöz, ha kevésnek érzi a szavakba öntött hálát. A 2010-es kormányváltás után például a helyi Fidesz-elnök javaslatára szavaztak meg 1,5 millió forint jutalmat a polgármesternek azon a címen, hogy ellenzékben politizálva milyen komoly erőfeszítéseket tett már az előző ciklus idején is, és nem mellesleg persze komoly szerepe volt Nagykőrös főterének uniós pénzből megvalósuló renoválásában.
Tavaly pedig 6 havi illetményét (3,15 millió) szavazták meg számára jutalomként - szintén sürgősségi indítvánnyal -, miután Áder János államfő a Magyar Érdemrend Tisztikereszt Polgári Tagozatával tüntette ki. Itt azonban már a saját táborból is kapott jelzéseket, hogy mintha korábban Orbán Viktor azt kérte volna, hogy a kormányoldal városvezetői ne jutalmazgassák magukat. A közfelháborodás azt követően csitult el, hogy a polgármester jótékonyt célra ajánlotta fel az összeget.
atv.hu



http://civilhetes.net/4-millio-forint-jutalmat-kaptak-a-fideszes-varosvezetok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos jelentés: minden második magyar fiatal elhúzna az ors
  2016-11-26 18:39:32, szombat
 
  Súlyos jelentés: minden második magyar fiatal elhúzna az országból

Pénzcentrum 2016. november 26. szombat 17:00

Az Intrum Justitia nemzetközi felmérése szerint a 18-24 éves magyar fiatalok 46 százaléka próbálna szerencsét külföldön. Azért ez minimum elgondolkodtató.

Tudta Ön, hogy Családja több tízezer forintot takaríthat meg egészségpénztárral? (x)
hirdetés

Brillírozott a minap Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjújában. Arra a kérdésre például, hogy elkezdtük-e a felzárkózást az uniós bérekhez, a miniszterelnök leszögezte, hogy sosem tekintette mércének az uniós béreket. Bár a szakírók és egyes politikusok "folyton a többi tagország béreihez méricskélnek", szerinte ez nagyon keveset mond.

Mint fogalmazott, csak részben igaz az, hogy sok magyar a fizetések miatt vállal külföldön munkát. Azáltal ugyanis, hogy Magyarország az egységes uniós munkaerőpiac része lett,

itt mindig is jönni-menni fognak az emberek
- mondta.

Nos, abban a miniszterelnöknek teljesen igaza van, hogy Európa szerte rengeteg fiatal csomagol össze, és próbál szerencsét külföldön. Az viszont már mindenképp kérdéseket vet fel, hogy miért Magyarországon a legmagasabb az elvándorló, avagy az elvándorolni vágyó fiatalok aránya.


A nemzetközi Intrum Justitia nemrég megjelent, "European Consumer Payment Report 2016" (Európai Fogyasztói Fizetési Jelentés) c. kutatása szerint ugyanis Magyarország vezeti az uniós listát:

a 18-24 éves magyar fiatalok 46 százaléka húzna el az országból.
Ha nem is ennyire, de hasonlóan magas a fiatalok elvándorlási kedve Olaszországban (44%), a komoly válságot "átvészelt" Görögországban (43%). A lista másik végén a német, illetve dán fiatalok állnak, ott 10-ből mindössze 1 fiatal felnőtt érzi úgy, hogy az életéhez hozzá tartozik a jövés-menés.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/sulyos_jelentes_minden_masodik_magyar_fiatal_el huzna_az_orszagbol.1052462.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&ut m_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
21. századi magyar "népdal"
  2016-11-26 18:33:52, szombat
 
 

21. századi magyar "népdal"


https://www.facebook.com/Kergebirka-1145439322203727/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnök Úr! ÉN IDŐBEN SZÓLTAM…
  2016-11-26 18:20:49, szombat
 
  Miniszterelnök Úr! ÉN IDŐBEN SZÓLTAM...

Közzétéve 2016-11-26

(Március 20-án levelet küldtem a miniszterelnök portáljára. (Gondolom, azért hozta létre, hogy tájékozódjon az állampolgárok véleményéről - netán párbeszédet folytasson velük.

Tévedtem.

Nincs már miért tovább titkolni a levél tényét. Csak azért is vesztébe viszi az országot, Európát. 150 ezer kárpátaljai magyar kegyeit ostromolva, akik legalább felének már úgyis van magyar útlevele - tehát eddig is szabadon utazhattak Európába. A másik felének - mostani anyagi helyzetében - pedig kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem hogy Európába vízummentesen utazgathasson.)


Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Csikós Sándor, budapesti nyugdíjas vagyok.




Egy fontos külpolitikai kérdésben - az Ukrajna számára gyorsításra szorgalmazott vízumkönnyítés ügyében - írok Önnek.

Nem tudom, tisztában van-e Ön azzal, hogy valójában mi is történt Ukrajnában két évvel ezelőtt. Tisztában van-e azzal, hogy fasiszta suhancok jól szervezett, az Egyesült Államok és kijevi nagykövetsége által közvetlenül irányított, három hónapig tartó olyan erőszakos, véres zavargásainak eredményeként döntötték meg Viktor Janukovics elnök hatalmát - amilyen zavargásokat egyetlen civilizált ország sem tűrne meg, nemhogy három hónapig, de három napig sem. Janukovics, természetesen korrupt gazember volt, aki (AKÁRCSAK ELŐDEI, KÖZÖTTÜK A NYUGAT-BARÁT JUSCSENKO IS) szétlopta, széthordta az országot. Ám 2015-ben amúgy is elnökválasztás lett volna az országban, amikor is az ország polgárainak módjuk lett volna békésen, alkotmányos úton eltávolítani őt. (Bizonyosan meg is tették volna, hiszen már rendkívül népszerűtlen volt.)

Hallott-e Ön arról, amiről Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes asszony a nyilvánosság előtt dicsekedett: AZ AMERIKAI KORMÁNY, 2009 és 2013 között, ÖTMILLIÁRD DOLLÁRT FORDÍTOTT A NEKI NEM TETSZŐ ÁLLAMFŐ MEGBUKTATÁSÁRA? Milyen ország az olyan, amelynek leendő kormányáról az említett hölgy, illetve Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövet már jó két héttel a fordulat bekövetkezése előtt telefonon egyeztetett egymással? (Nem emiatt utáltuk John Goodfriendet? Én például ki nem állhattam. Kijev, Ukrajna viszont ma olyan, mint egy latin-amerikai diktatúra volt, úgy 80-100 évvel ezelőtt.)

Hallott-e Ön arról, hogy 2014. február 22-én az ukrán parlament - ahová már be sem engedték a leendő rezsim ellenzékét - a terror légkörében, minden alkotmányos és törvényes jogszabályt felrúgva nyilvánította hatalmától megfosztottnak a városban kialakult gyilkos pogromhangulat elől menekülni kénytelen volt törvényes államfőt. (Nagyjából mintha az SA barnaingesei rontottak volna be a Reichstag épületébe, keresztülerőltetve a nácik által követelt változtatásokat - például Hindenburg elnök eltávolítását.) Tudja-e, hogy Kijev főterén (a Majdanon) még hetekig ülésezett az ilyen-olyan fasiszta osztagokból álló, afféle ,,Nemzeti Számonkérő Szék"?

Hogy mi történt, rögtön a hatalomváltás után a kisebbségi jogokkal, arra talán még Ön is emlékszik. Hiszen Ön volt az egyik első európai politikus, aki szót emelt azok kirívó megnyirbálása ellen. Arról hallott-e, hogy a minap az egyik fasiszta képviselő (félreértések elkerülése végett: az ukrán parlamentben szinte csak fasiszta pártok képviselői - esetleg hozzájuk húzó pártonkívüliek - ülnek) törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy legyen tilos ezentúl nyilvános helyeken oroszul (és más kisebbségek nyelvén) beszélni? Szakértők szerint a tervezetet jó eséllyel meg is fogják szavazni.
Nota bene: a ,,Majdan" napjaiban az egész nyugati ,,közösség" - az Egyesült Államokkal az élen - hangosan sivalkodott, amikor Janukovics be kívánta vetni a rendőrséget - holott bármelyik állam, hasonló helyzetben, ezt tette volna.

Ugyanezek a hölgyek és urak, két hónappal később már azt sürgették, hogy az új rezsim katonai erővel fojtsa vérbe az Ukrajna délkeleti részén kibontakozó tiltakozó mozgalmakat. Joe Biden amerikai alelnök április végén kifejezetten abból a célból utazott Kijevbe, hogy az új rezsim habozó kormánytagjaitól KIKÖVETELJE a fegyvertelen, tiltakozó tömegek elleni katonai büntető expedíció megindítását! Pedig az akkor még békésen demonstráló tömegek csupán arról követeltek népszavazást, hogy a Donyec-medence (Donbassz) kapjon autonómiát, a soknemzetiségű, rendkívül sokarcú, igen eltérő történelmi-kulturális, vallási hátterű országrészekből évszázadokig toldozgatott országot pedig alakítsák át föderációvá. (Nota bene: arról tetszett-e hallani, hogy - miközben az annyit emlegetett minszki béke-megállapodás egyik legfontosabb követelménye Kijev számára: az ország alkotmányának olyan értelmű átalakítása, amely lehetővé teszi a föderatív államforma kialakítását - Porosenko elnök KEREK-PEREC KIJELENTETTE: AZ UNITÁRIUS UKRAJNÁBAN SOHA NEM LESZNEK AUTONÓM TERÜLETEK. Gondolom, Kárpátalján sem.)

A donyeckiek békés tüntetéseire az volt a válasz, hogy a régióra szabadították NEMCSAK AZ UKRÁN HADSEREGET, DE A FASISZTA FÉLKATONAI ALAKULATOKAT IS. A két éve tartó háborúban falvak, városok sorát lőtték szét. A kezdetben még békés fegyvertelen lakosságra légierővel, tankokkal, páncélosokkal, ágyúkkal, tarackokkal, akna- és gránátvetőkkel rontottak rá, hihetetlen könyörtelenséggel. A népe ellen háborúzó hadsereg (nota bene: terrorellenes műveletnek, (ATO) nevezik a katonai megtorló hadjáratot) módszeresen lövi a civil lakosság házait, lakónegyedeit, a civil infrastruktúrát, a közműveket. De sor került FOSZFOR- ÉS KAZETTÁS BOMBÁK BEVETÉSÉRE IS, amelyeknek a nemzetközi egyezmények még katonai célpontok elleni használatát is tiltják.

Ennek - hivatalos adatok szerint - közel tízezer CIVIL áldozata van (a sajtóban szereplő ÖSSZESEN tízezres szám nem igaz).

Ebben a tízezerben nincs benne a mindkét részről elesett több tízezer katona. Az elfoglalt területeken a kijevi rezsim olyan terrort, rémuralmat tart fenn, amihez foghatót talán még a Wehrmacht sem gyakorolt. A letartóztatott civileket, a népi erők elfogott katonáit minden képzeletet felülmúló kegyetlenséggel kínozzák, a kijevi rezsim háborús bűntetteinek már se szeri, se száma. Egy magyar portál is bemutatta (az egyébként az egyik ukrán náci félkatonai terrorkülönítmény által, megfélemlítés céljából készített és terjesztett) rettenetes videót: amin egy elfogott donyecki honvédet feszítenek előbb keresztre, majd égetnek el elevenen. (A kérdéses ,,Azov" brigád egyébként a belügyminisztérium alá tartozó, náci jelképeket viselő, egyik legrettenetesebb félkatonai terrorbrigád.)

A legutóbbi EU-csúcstalálkozón Donald Tusk megdicsérte Ukrajnát a reformok végrehajtásában, a korrupció leküzdésével kapcsolatban - amelyek a megadandó vízumkönnyítés legfontosabb feltételei között szerepelnek. Miközben a reformok körüli téblábolás az ukrán parlamentben is beszédtéma. Ami pedig a ,,korrupció leküzdését" illeti: még az amerikai szenátus is, egy minapi meghallgatáson azt kifogásolta, hogy nincs előrelépés a korrupció leküzdésében. (Porosenko elnök vagyona a háború két éve alatt megduplázódott, alaposan megtollasodott a többi miniszter is. Az amerikai hadisegélyek köztudottan 25-40 százaléka magánzsebekbe vándorol. A korrupció pedig teljesen átszövi a gazdaságot.

Hallott-e a miniszterelnök úr, hogy a Krím-félsziget bejáratánál már több ezer iszlám szélsőséges fegyveres, illetve a török ,,Szürke Farkasok" rohambrigádjai gyülekeznek. Céljuk - ha nem is a Krím megtámadása, (bár olyan erőkkel készülnek, mintha háborút akarnának indítani) -, de állandó feszültség, instabilitás fenntartása, terrorcselekmények szervezése a Krím (és Oroszország) ellen. Folyamatosan, hajókon érkezik az utánpótlás: az egyszerre több száz terroristát szállító hajók - román kikötők érintésével - Ogyesszában kötnek ki.

Hallott-e a miniszterelnök úr arról a nemrégiben elfogadott ukrán törvényről, miszerint a kijevi kormány oldalán harcoló külföldiek KEDVEZMÉNYESEN, GYORSÍTOTT ELJÁRÁSSAL UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPHATNAK? SZÁMOT VETETT-E ÖN (a munkatársai, a tanácsadói), hogy A VÍZUMMENTESSÉG MEGADÁSÁVAL IDŐKÖZBEN UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPÓ ISZLÁM TERRORISTÁK SZÁZAI, EZREI ELŐTT NYÍLIK MEG AZ ÚT hazánkba, Európa többi országába? És ezek már tényleg, már mind terroristák lesznek. Vízumok nélkül, legális ukrán útleveleikkel nem kell többé rejtőzködve jönniük. Ha feladatot kapnak Európa más részein is: indulhatnak rögtön - A KUTYA SEM FOGJA ŐKET TÖBBÉ MEGÁLLÍTANI.
És Ön - aki minden elismerést megérdemlően - távol tartotta tőlünk a délről érkező menekülteket, (terroristákat is) - MOST KELET, UKRAJNA FELŐL MEGNYITJA ELŐTTÜK AZ UTAT. Kérdezem én: hol itt a logika?

Bizonyára Ön sem hallott arról (mert hogy a magyar sajtónak ez sem hírértékű), hogy UKRAJNA, ÚJABBAN, KEZDI KITERJESZTENI JOGHATÓSÁGÁT KÜLFÖLDI ÁLLAMOKRA, ÉS AZOK POLGÁRAIRA. Mint ismeretes: április 6-án a holland polgárok KONZULTATÍV népszavazáson mondanak véleményt hagyja-e jóvá kormányuk az Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodást. (Az utóbbiról köztudott: nemhogy nem az uniós tagság előkészítője, de kifejezetten vakvágány az Unió által igazából befogadni nem kívánt országok számára. Lévén, hogy még soha, egyetlen társult államból sem lett még az EU tényleges tagja. A konzultatív népszavazás - tudjuk - semmire sem kötelezi a kormányt. Ráadásul igen valószínű, hogy érdeklődés híján, érvénytelen lesz.

Kijevben azonban nagy a riadalom: a külső felderítő szolgálat parancsnoka még február elején (amikor még folyt a népszavazásra az aláírásgyűjtés), engedélyt kért az államfőtől: emberei hadd menjenek Hollandiába, és különböző eszközökkel (újságírók megvásárlása, lejárató kampányok, az aktivisták megfélemlítése, végső soron pedig ,,FIZIKAI RÁHATÁS") próbálják meghiúsítani a népszavazást. A szót tettek követték: ismertté váltak a forgatókönyv megvalósulásának részletei. Egészen odáig, hogy egy HOLLAND SZOCIALISTA KÉPVISELŐ TANÁCSADÓJÁNAK A GÉPKOCSIJÁT SZÁNDÉKOSAN NEKISZORÍTOTTÁK AZ AUTÓPÁLYA ELVÁLASZTÓ KORLÁTJÁNAK (a munkatárs súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset szándékos voltát a rendőrség is alátámasztotta). Maga a képviselő - aki ellenzi a kijevi rezsimet - erre lemondta részvételét egy, a Donyeckkel szolidaritást vállaló rendezvényről.

Nagyezsda Szavcsenko ügyével kapcsolatban ukrán képviselők fölvetették: OROSZ ÁLLAMPOLGÁROKAT, ,,ÜGYNÖKÖKET", donyecki vezetőket kell ELRABOLNI, UKRAJNÁBA HURCOLNI ÉS OTT TÚSZKÉNT FOGVA TARTANI, ,,CSEREALAPKÉNT". Munkácsi ,,ismerősünk", a Jobb Szektor, már meg is kezdte speciális osztagok kiképzését, amelyek feladata OROSZORSZÁG (netán más országok is) TERÜLETÉRE BEHATOLVA FOGLYUL EJTENI és Ukrajnába vinni A KISZEMELT CÉLSZEMÉLY(EKE)T. Ehhez még hozzátehetjük: a kijevi parlament még az ősszel felhatalmazta az ország titkosszolgálatait: ha szükségesnek látják, ne csak Ukrajna, DE MÁS ORSZÁGOK TERÜLETÉRŐL IS ELRABOLHASSANAK EMBEREKET.

MI EZ, HA NEM MÁS ÁLLAMOK SZUVERENITÁSÁNAK LÁBBAL TIPRÁSA? Az orosz, holland - netán más országok-beli állampolgároknak MOSTANTÓL TARTANIUK KELL, HOGY a kijevi rezsimnek netán nem tetsző POLITIKAI NÉZETEIK MIATT UKRÁN HATÓSÁGOK, AZ Ő SAJÁT HAZÁJUK TERÜLETÉN, VELÜK SZEMBEN ELJÁRHATNAK?

És mire jó a vízumkönnyítés? Mire jó, hogy egy fasiszta állam diákjai, a magyar állam nagylelkű ösztöndíjaival, Magyarországra jöhetnek. (Ki tudja, az ukrán diákok közül hány lesz a titkosszolgálatok feladatokkal megbízott embere?) Nem ért volna rá meghívni az ukrán diákokat, ha véget ér a háború, és Kijevben egy normális kormány, nem pedig a hatalmat erőszakkal megragadó náci junta irányít majd?
Annyira felülír minden józan megfontolást 150 ezer kárpátaljai magyar könnyített utazása? Nem lehetett volna megvárni a helyzet normalizálódását? Hogy ez még sokára lesz? Akkor tessék végre elmélyedni a probléma mibenlétében - és hozzájárulni ahhoz, hogy az ukrajnai rémálom valahára véget érjen. Hiszen jól mondta Rétvári Bence úr: nem hagyjuk többé, hogy minket nagyhatalmak irányítsanak!

Az első világháború előtt járta egy mondás az akkori montenegrói fejedelemről: felgyújtaná az egész világot, csak hogy annak a tüzén egy rántottát süthessen.

Csikós Sándor


http://www.balrad.com/2016/11/26/miniszterelnok-ur-en-idoben-szoltam/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Jelentenem kell rólad, Lajos…”
  2016-11-26 18:18:08, szombat
 
  ,,Jelentenem kell rólad, Lajos..."


2016. november 16. 11:06 - Debreczeni József


Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt ,,futkosóval" fenyegették meg. A ,,futkosó" nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is helyben kellett futniuk... Miért fenyegették meg ezzel Simicskát? Mert a politikai foglalkozáson közölte a tiszttel... hogy 1939-ben Lengyelországot nemcsak a nácik támadták meg nyugatról, hanem a szovjetek is keletről, majd a Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradéka szerint fölosztották egymás között...

Mindez pedig 1981-ben történt: a Jaruzelski-féle lengyelországi puccs környékén. Amikor két napra ,,külső körletbe" vezényelték a zalaegerszegi ezredet. A ,,külső készültségi körlet" nem tréfadolog: háborús helyzet esetére volt kijelölve minden alakulatnak. Az ellenség számára elsődleges célpontul szolgáló laktanyát ilyenkor el kell hagyni, a kijelölt terepre vonulni s ott elrejtőzni. És Simicskáékat nem a szokásos gyakorlatra vezényelték ki: váratlan éjszakai riadóval, teljes fölszereléssel, fegyverzettel, éles lőszerrel kellett elhagyniuk a laktanyát. Rémülten latolgatták, hogy lengyelországi bevetésre viszik-e őket...



A Lengyelországgal kapcsolatos kérdések tehát eleve kiélezettek voltak akkoriban. Ám hogy ilyesmiért a nyolcvanas években hadbíróságra lehetett volna citálni egy előfelvett egyetemistát (egy joghallgatót), az nem életszerű. Már a hetvenes években sem lett volna az. A ,,futkosóhoz" - azt megelőzően a hadbírósághoz - nagyon súlyos dolgot kellett elkövetni. ,,Fegyverrel való visszaélést", ,,bajtársi lopást" s ami a legsúlyosabb: ,,függelemsértést": a feljebbvalóval történő nyílt, netán tettleges szembefordulást.

Orbán afférjai az utóbbi kategóriába estek. 1989-ben maga mondta el, hogyan felelt az őt ért atrocitásokra: ,,Hamar a tudtukra adtam, hogy nem vagyok hitványabb másoknál, én is húsból és csontból vagyok. És ha kapok egy pofont, akkor kettőt adok vissza." És ezt szó szerint kell érteni: az őrvezetőjét felpofozta, a hadnagyával majdnem összeverekedett.

Ezek nagyon súlyos dolgok. A ,,függelemsértésen" belül is: ,,elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak". A hatályos büntetőtörvénykönyv szerint ma is három évig terjedő katonai szabadságvesztéssel sújtható, parancsmegtagadás esetén öt évvel.

A hadsereg ilyesmit nem tűrhet el, ez az intézmény végét jelentené. Már a sorkatona tisztes fölpofozásáért is katonai bíróságra kellett volna kerülnie az elkövetőnek (Orbán olcsón megúszta fogdával, bizonyára nem akarták tönkretenni egy hirtelen felindulás miatt), de visszaesőként, egy hivatásos tiszttel - az ütegparancsnokával - a tettlegesség határáig szembeszállni, ez a hadseregben a legsúlyosabb dráma: drámai következményekkel kellett volna járnia. (A súlyosbító körülmény, a parancsmegtagadás is valószínű: elég, ha nem volt hajlandó belehasalni a sárba.) Ha Orbán ezekért nem került hadbíróságra, akkor ezt csak úgy úszhatta meg, ha megfenyegették, sarokba szorították, ő pedig a rémséges perspektívától megrettenve (többéves katonai börtön, ami után az egyetemről szó se lehet) beadta a derekát.

,,A III/IV. csoportfőnökség szabályzata szerint a társadalmi kapcsolatról három kartont vettek fel... az A jelzésűt az alosztály, a B jelzésűt az osztály, a C jelzésűt a csoportfőnökség. Az A kartont Major Mihály zalaegerszegi elhárító tiszt töltötte ki 1981. október 20-án... ugyancsak ő volt az, aki 1982. augusztus 1-jén lezárta... A karton második oldalán azt is fel kellett tüntetni, mi volt az oka a kapcsolat megszüntetésének: Orbánnál a 'leszerelt' szó jól olvasható... az e helyen lévő második mondat így szól: 'Foglalkoztatása alatt rezidenshez nem lett kapcsolva'. Ez egyrészt azt jelenti, hogy Orbánt foglalkoztatták katonaságának ideje alatt. A 'társadalmi kapcsolatokat' általában úgynevezett 'rezidenshez' kapcsolták, akik mindig beszervezett 'ügynökök' voltak... a katonai elhárítás belső szabályzata szerint a legmegbízhatóbb titkos munkatársi fokozatban lévők közül kerülhettek ki. Nagyon ritkán előfordult, hogy valakit nem kapcsoltak rezidenshez."

Orbán tehát közvetlenül Major századosnak referálhatott. A kartonból mindenesetre kiderül, hogy fedőneve is volt: ,,Győri Gábor". ,,A társadalmi kapcsolat nem tartozott a szorosan vett állambiztonsági hálózathoz, ám fontos információforrásnak számított... Nem kellett sem beszervezési, sem együttműködési nyilatkozatot aláírnia, írásban nagyon ritkán jelentett, így tényleges tevékenységéről kevés nyom maradt."

1989-ben a Fekete Doboznak adott interjújában Orbán így emlékezett a katonaéveire: ,,Idegileg fáradt voltam, mert állandóan készenlétben kellett lenni. Mindig jöhet valami, amivel piszkálni akarnak. Fárasztó volt. Politikai vitákba soha nem mentem bele, csak csendben üldögéltem. Simicska beszélt Lengyelország meg Besszarábia elfoglalásáról, és akkor figyeltették. Tudtam, ezt nem kell csinálni. Nyílt titok volt, hogy beszervezik az embereket. Tudtuk, hogy kinél sikerült..."

Most már mi is tudjuk. Ennek fényében súlyos jelentést kapnak Orbán szavai: ,,Ha meg kellene neveznem, melyik az az időpont, amelytől felnőttnek tekintem magam, akkor az a katonaság volt... Ez volt az, ami nekem alapvetően megfordította a világnézetemet, az életről alkotott felfogásomat... Amikor kijöttem onnan, nem az voltam, aki oda bement."

Mint láttuk, Orbán Viktor nem Simicskáékkal utazott haza a vonattal, elkülönítették a többi leszerelőtől és visszatartották. Csak késő este érkezett meg Fehérvárra, a Hágiban zajló leszerelési bulira. Bizonyára hosszasan kapacitálták: írjon alá egy ,,civil" beszervezési nyilatkozatot. A katonai és a ,,polgári" titkosszolgálatok között szoros együttműködés volt. Akit a hadseregben be tudtak hálózni, azt már könnyebb volt az egyetemen is besúgóként megtartani. Orbánt is erre akarták rábírni: ,,átigazolni" a III/IV-es csoportfőnökségtől a III/III-ashoz, ám ekkor már nemet tudott mondani. A leszereléskor nem tudták megfélemlíteni - már nem volt mivel. Minden jel arra utal - főleg a Simicskához fűződő kapcsolatának szorosabbá válása -, hogy bár rákényszerült a Major őrnagynak történő rendszeres beszámolókra, ezek során nem mondott olyan dolgot, amivel tovább rontotta volna barátja helyzetét. A katonaság alatt történtek megviselték őt lelkileg, de megtörni nem tudták. Épp ellenkezőleg: dacosabb lett, a rendszer ellenfelévé vált. Ilyen értelemben is közelebb került Simicskához. De főként emberileg: a bizalom roppant szoros köteléke alakult ki köztük, a katonaság alatt lettek elválaszthatatlan barátokká. Bő harminc évig.


http://szurkedominancias.blog.hu/2016/11/16/_jelentenem_kell_rolad_lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitlerista múltja ellenére múzeumot kapott csehországi szülő
  2016-11-26 18:13:46, szombat
 
  Hitlerista múltja ellenére múzeumot kapott csehországi szülőfalujában Ferdinand Porsche



Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

A többmilliós költségeket - a pontos adatokat nem hozták nyilvánosságra - a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda fedezte. Vratislavicében, amely ma a több mint százezer lakosú Liberec elővárosa, korábban - 2013-2014-ben - a helyi művelődési központban már volt egy Porsche-tárlat, de azt Porsche hitlerista múltja miatt kirobbant vita nyomán bezárták.

Ferdinand Porsche (1875-1951) életének első 18 évét töltötte az akkor német nyelvű szülőfalujában. Néhány éve erre emlékezve alakítottak ki egy tárlatot a helyi kultúrházban, ahol három régi Porsche autó is látható volt, ami sokakat vonzott. A falu ma döntően cseh nemzetiségű lakosságát azonban a Porsche-kiállítás megosztotta, ezért az önkormányzat jobbnak látta bezárni.

Ferdinand Porsche annak idején az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) tagja és a második világháború idején magas rangú SS-tiszt volt. A háború után egy ideig vizsgálati fogságban volt, de végül nem ítélték el háborús bűnösként.


http://harcunk.info/index.php/104-fokusz/1711-hitlerista-multja-ellenere-muzeumot -kapott-csehorszagi-szuelofalujaban-ferdinand-porsche
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly Csaba borít - "Kaptam egy ígéretet megfelelő helyről
  2016-11-26 17:59:34, szombat
 
  Tarsoly Csaba borít - "Kaptam egy ígéretet megfelelő helyről"

nepszava.hu|2016. nov 24. 09:23

Fotó: Tóth Gergő, Népszava
Belföld





A Fővárosi Főügyészség eleinte nem engedélyezte, hogy Tarsoly nyilatkozzon a Magyar Narancsnak, a lapnak bírósághoz kellett fordulnia azért, hogy a volt Quaestor-vezér, a letartóztatása óta először beszélhessen a nyilvánossághoz.


Egy csütörtöki nap volt, (2015 március) mi már hátradőltünk, én meg készültem az FC-Győri ETO mérkőzésre - mint utóbb kiderült, az volt az utolsó meccs, amit élőben láttam - mondja a szemmel láthatóan alaposan lefogyott Tarsoly Csaba a Magyar Narancs mai számában megjelent interjúban.

Aznap este az MNB felfüggesztette a Hungária Értékpapír engedélyét, erről március 6-án, péntek reggel adtak ki egy közleményt - emlékeztet az újságíró, mire a Quaestor egykori elnök-vezérigazgatója is felidézi: És ezen a pénteken mondta Orbán Viktor miniszterelnök úr szokásos reggeli rádióinterjújában a BC ( Buda-Cash Brókerház) és a Hungária bedőlése kapcsán, hogy ő sem érti, "miért nem kattant a bilincs", illetve, hogy "ki kell takarítani az istállót." Ha nyugat-Európában enged meg magának egy politikus ilyen szavakat, másnap már nem politikus, de nálunk ez elhangzott, és már aznap megrohamoztak minket az ügyfelek. (...) ha én lopni akartam volna, akkor legkésőbb hétfőn elutalhattam volna ezt a több milliárd forintot valamelyik offshore cégem számlájára, és külföldre mentem volna a családommal együtt. Nekem viszont a Quaestor volt a legfontosabb. (...)

Szombat délelőtt kértem egy bizonyos segítséget, és kaptam egy ígéretet a megfelelő helyről (...) amennyiben bizonyos dolgoknak eleget teszünk, akkor az ügyfelek érdekében segíteni fognak, és megmarad a Quaestor.

A Magyar Narancs riportere értelemszerűen azonnal felteszi a kérdést, hogy mik voltak ezek a bizonyos dolgok, ám Tarsoly nem teríti ki minden kártyáját, ezt majd a bíróságon fogom elmondani - feleli, ám azt hozzáteszi, hogy eleget tettek a feltételül szabott kívánságoknak.

A több oldalas interjúban elhangzik az a lényeges kérdés is: miként történhetett meg, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház kivett az utolsó pillanatban 3,8 millirádnyi állampapírt a Quaestorból, valamint négy magánszemély is százmillió forint feletti összeget mentett ki az utolsó pillanatban. Arról is szó esik, hogy Tarsoly Csaba március 9. után még 3 hétig szabadlábon volt, sokan szerették volna, ha én ez alatt a három hét alatt elmegyek ebből az országból - mondja erre a volt Quaestor-vezér.

Az interjú a magyar Narancs aktuális számában olvasható.

Az MNB visszavág
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntető feljelentést tesz Tarsoly Csaba, a Quaestor volt elnök-vezérigazgató ellen a jegybankkal, illetve annak tisztségviselőivel szemben napvilágot látott "a rágalmazás és becsületsértés tényállításait kimerítő valótlanságai miatt" - közölte az MTI-vel a jegybank. A közleményben a MNB visszautasította a Magyar Narancs hetilapban csütörtökön megjelent - a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt - Tarsoly Csabával készült interjúban, a volt elnök-vezérigazgatónak "az MNB-vel vagy annak tisztségviselőivel kapcsolatosan megfogalmazott valótlan állításait".

http://nepszava.hu/cikk/1112852-tarsoly-csaba-borit---kaptam-egy-igeretet-megfele lo-helyrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még egy csapás érheti Európát decemberben
  2016-11-26 17:13:27, szombat
 
  Még egy csapás érheti Európát decemberben


Az osztrák elnökválasztáson és az olasz alkotmányreformról szóló népszavazáson túl a görög belpolitikai helyzet válságosra fordulása is borzolhatja az európaiak idegeit még az év vége előtt. A történet vége újabb előrehozott választás lehet.

Napi.hu, 2016. november 25. péntek, 18:11

A görög kormány kész lezárni az országnak nyújtott európai hitel harmadik felülvizsgálatával kapcsolatos tárgyalásokat, de nem hajlandó "irracionális kéréseket" teljesíteni - jelentette ki Alekszisz Ciprasz miniszterelnök pártja, a baloldali Sziriza parlamenti frakciója előtt. A sikertelen egyeztetések vége előrehozott választások kiírása lehet - tette hozzá az ekathimerini.com tudósítása szerint.

Siker

A kormányfő arra biztatta a képviselőket, hogy "mozgósítsák" szavazóikat a választókerületeikben: hallgassák meg a panaszaikat a megszorításokkal kapcsolatban, de ezzel egyidejűleg tegyék világossá előttük, milyen vékony jégen jár a kormány az ország irányításában. Ciprasz szerint a Sziriza félúton van a kitűzött céljainak elérése felé vezető úton.

Ciprasz azt várja a Görögországot hitelező eurótagállamoktól, hogy enyhítik a GDP 170 százalékát elérő - nyilvánvalóan visszafizethetetlen - államadósságot. Szerinte az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport december 5-ei ülésén meg kellene születnie az ezzel kapcsolatos javaslatnak.

Kudarc

Az előjelek nem éppen erre utalnak. Korábban arról érkeztek hírek, hogy az eurócsoport pénteken egyeztet a lehetőségekről, ám ezt cáfolták. Az Nemzetközi Valutaalap (IMF) két éve forszírozza a görög államadósság enyhítését - a pénzügyminisztereknek azt kellett volna tisztázniuk, mit tehetnek ennek a javaslatnak a teljesítése érdekében.

Ebből azért nem lett semmi, mert Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter állítólag lemondta az egyeztetést, miután bosszússá vált amiatt, hogy kiszivárgott a sajtóhoz az ülés híre.

Siker

Úgy tűnik, piaci szereplők bízhatnak a görög adósságok enyhítésében, legalábbis erre utal, hogy a közalkalmazottak sztrájkja meg sem rezdítette a tőzsdei árfolyamokat, sőt olyan emelkedés kezdődött, amilyet régen láttak Athénban - írta a Bloomberg. Pedig a munkabeszüntetés biztos jele a Ciprasz-kormány iránti bizalom gyengülésének, s ezzel a politikai bizonytalanság erősödésének.

A tízéves görög kötvények hozama a befektetői keresletnek köszönhetően hét százalék alá csökkent a hét közepén - szerdán 6,92 százalékkal 2014 óta a legalacsonyabb szintre esett a hozam. A tőzsde hétszázalékos pluszt hozott össze novemberben, főként a Piraeus Bank és az Eurobank erősödésének köszönhetően.

A makroadatok jók: a költségvetés elsődleges - adósságtörlesztés nélküli - többlete a kormány terveinél jobban alakult októberben, a GDP immáron két egymást követő negyedévben nőtt. A munkanélküliségi ráta három éve csökken, igaz, még így is a legmagasabb az eurótagállamok összehasonlításában.

Kudarc

A britek döntése, hogy kilépnek az EU-ból nyomást gyakorol az európai döntéshozókra a görögök ügyében is - véli Alberto Gallo portfóliómenedzser, az Algebris Investments befektetési cég makrogazdasági stratégája. A Brexit arra ösztönzi őket, hogy letudva a görög problémát fontosabb dolgokra, például az eurózóna fiskális harmonizációjára fordíthassák a figyelmüket.

Európa a Brexit miatt sokkal nehezebb helyzetben van, mint korábban - fejtegette. Ha nem oldják meg a kisebb problémákat akkor csak halmozzák az aggodalomra okot adó ügyeket. Ezt minden bzonnyal el akarják kerülni.



http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meg_egy_csapas_erheti_europat_decemberben. 624874.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Ember Aki Legyőzte Gyárfás Tamást
  2016-11-26 17:02:15, szombat
 
  Az Ember Aki Legyőzte Gyárfás Tamást

Igen. Legyőzte. Múlt időben. Pedig nem tett sokat. Egyszerűen csak nem szart be, hitt az igazságban, szembe ment a tekintélyelvű, szívességekre és elhallgatásokra épülő korrupt viszonyokkal.

Hosszú Katinka megmutatta, hogy lehetséges és ennél félelmetesebb nem történhetett volna a sportdiplomácia-politika-alvilág háromszögben tenyésző gonosszal. Varázstalanították Gyárfást és varázstalanították az egész rendszert, amelyből jött. Nem lehet többé cinikusan azt mondani, hogy ,,így megy ez", nem lehet csodavárással vádolni azokat, akiknek elege van. Nem kell csoda, csak egy igazságszerető és bátor ember, aki át meri szakítani a gátat.

Gyárfás ugyanis nem csak az úszósport, hanem maga a rendszerváltás utáni velünk élő elit a Napkeltével, A Kiss László-ügy eltusolásával és a Fenyő-gyilkossággal együtt. Az, hogy Gyárfás nem hogy nincs sitten, még mindig nem bukott meg, mert az establishment-baloldal seggel előre ment be Lakat T. Károllyal nyalatni a Napkeltébe és az, hogy a Fidesznek is megfelelt a ,,közös üzlet" okán az egyik legnagyobb ,,ezért tart itt ez az ország". Gyárfás a korrupt magyar állam címerállata.

Több Hosszú Katinkát a közéletbe!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.