Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Álhír:
  2016-11-27 22:39:02, vasárnap
 
  álhír:

A Miniszterelnökség cáfolta, hogy 10 000, a kormányzati beruházásokban érintett partnereknek kiküldendő üdvözlőlap visszahívására kényszerült, mivel azokra nyomdahiba miatt a Boldog Harácsonyt! felirat került. Mint Lázár János sajtótájékoztatóján közölte, ez egész híresztelés csak rosszindulatú pletyka, semmiféle elírásról nincs szó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinlelt menekült mondja: Europa muzulman lesz ...
  2016-11-27 22:24:52, vasárnap
 
  Szinlelt menekült mondja: Europa muzulman lesz ...

.

Enrica Ventura riportját, amely a Libero Quotidiano olasz napilap 2016. 10. 16-án számában jelent meg, a Blogstar olaszországi tudósítója fordította le.

Merkel nagy nyertesei

Fatimával egy pizzeriában találkozom a Piazza Navona közelében, ott ebédelünk. Ő egy barátom nagynénje.

42 éves, férjezett, 4 gyermek anyja, és egy azon sok ezer bevándorló közül, akiket az elmúlt évben Németország befogadott.

Ő már megkapta a menekült státuszt. Most elmeséli, hogyan érzi ott magát.

- Szíria melyik részéról menekültél?

-Nem vagyok szíriai menekült. Szíriai vagyok, de Irakban, Erbil városában éltem. A férjem iraki. A zónában, ahol a város van, nincs háború. Az ország többi részéhez képest nyugodt hely, mert Kurdisztánban található. A problámát inkább az jelenti, hogy kevés a munka, ezért döntöttünk úgy, hogy Európába jövünk.

- Többesszámban beszélsz. Kivel jöttél el Irakból?

- A férjemmel és a négy gyermekemmel. Körülbelül 3 hónapig Isztambulban laktunk, ahol egy lakást béreltünk. Összesen 10.000 dollárt költöttünk.

- Törökországból Görögországba mentél?

- Nem. A bolgár nagykövetségen adtam be a menedékkérelmemet. Elkérték az adataimat és ujjlenyomatot is vettek tőlem.

- Akkor miért nem ott kaptad meg a stástuszt?

- Mert amikor 2015 augusztusának végén Angela Merkel azt mondta, hogy Németországban minden szíriai menekültet befogadnak, azokat is, akik már egy másik európai uniós országban regisztráltak, úgy döntöttem, megyek.

- Hogyan utaztál?

- Szerencsés voltam. Bulgárián át jöttem, mert arra kevesebb menekült ment, mint Görögország felé. Így Románián, Magyarországon, Szlovákián és Ausztrián keresztül jutottam el Münchenbe. Magyarországon nagyon sokszor igazoltattak, de végül sikerült átjönnöm rajta.

- Sokba került?

- Eléggé. 2000 euró volt.

- Ezt a sok pénzt hogyan szedted össze?

- Sok mindenünk van Erbilben. Mi nem vagyunk szegények, mint akik a török, libanoni, jordán menekülttáborokban vannak.

- A gyerekeid?

- Ők és a férjem újból Erbilben vannak, ahol beadták a családegyesítési kérelmet. Csak én jöttem, mert én szíriai vagyok. Amikor Németországba jutottam, és is azonnal elindítottam a családegyesítési eljárást, hogy ők is jöhessenek. Azért tettünk így, mert úgy gondoljuk, hogy az asszonyok kérelme elsőbbséget élvez.

- Amikor Németországba értél mi történt?

- 3 hónapot töltöttem egy befogadóközpontban, azután kaptam egy lakást Hamburgban, amit egy másik szíriai asszonnyal osztok meg. De amint megérkezik a férjem a gyerekekkel, kérek egy nagyobb házat kerttel és átköltözünk Berlinbe, mert a sógórom, aki az egész családjával jött, ott van.

- Hogy tartod el magad?

- Kb. 500 euró segélyt kapok havonta. A lakásbérlet, a rezsi, az egészségügyi ellátás és a tömegközlekedés fizetve van, azaz nekem nem kerül semmibe. Így mindig tudok pénzt félretenni és küldeni Irakba.

- Nem drága az élet Németországban?

- Nem tudom. Nem járok német üzletekbe, inkább a törököket választom. Török a szupermarket, a halal (muzulmán vallás szerint vágó) hentes, az outlet, ahol a ruháimat veszem, sőt még a kozmetikusom is. Nekem nem hiányzik itt semmi.

- De ha csak törökökhöz jársz, akkor nem lett volna egyszerűbb, ha Isztambulban maradsz?

- Isztambul nekem nagyon tetszik, Németország nem annyira. Csakhogy a német állam jól fizet a menekülteknek, míg Törökország kevésbé.

- És a nylev?

- Egy munkaügyi központ által szervezett iskolába járok, mert kötelező. Ha nem jelensz meg, nem kapsz segélyt. Így nem hiányozhatok, különben keresni kezdenek. Most is csak azért vagyok Rómában, mert Hamburgban szünet van.

- Elmagyaráznád, hogyan utazgathat Európában egy menekült?

- Minden papírom megvan. Azonnal megkaptam az állandó lakcímemet igazoló kártyát és a személyi igazolványomat. Nézd, pont olyan mint a tiétek. Rózsaszínű és le van fóliázva. Rajta vannak az adataim, és hogy menekült vagyok. Ezzel kaptam egy útlevelet.

- És ezzel utazol mindenhová?

- Persze. Ezzel egész Európában, az egész schengeni övezetben szabadon mozoghatok. Sehol sem ellenőriznek. Amióta van ez az útlevelem elmehetek Londonba, Párizsba, vagy ahová tetszik. Elég ha nem bukom le.

- Azaz?

- Nem hagyhatjuk el Németországot több, mint 21 napra. De én egy kicsit vissza akarok menni Erbilbe is. Ha észreveszik, hogy hosszabb időt voltam távol, abból probléma lehet.

- Mit szeretnél dolgozni Németországban?

- Semmit. Amint meglesz a családegyesítés, otthon maradok. Dolgozni a férjem fog, de csak feketén, mert ő is segélyt fog kapni, és én is tovább kapom.

- Nem félsz, hogy gyerekeidnek nem sikerül integrálódni?

- Mivel ingyenes, ezért iskolába járni fognak. Egyébként velünk lesznek, szíriaiak között. Ők nem fognak változni, Németország viszont annál inkább.

- Mit akarsz ezzel mondani?

- Hiszem, ha Allah ennyi hívét ide és Németországba küldi, az azért van, hogy muzulmánná tegyük ezeket az országgokat. Inshallah!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angela Merkel Európa legveszélyesebb politikusa
  2016-11-27 22:16:12, vasárnap
 
 
hidfo.ru 2016.10.28. 10:29
Angela Merkel Európa legveszélyesebb politikusa

Az osztrák szabadságpárt vezetője szerint Angela Merkel Európa legveszélyesebb politikusa, mert bűnözők százezreit szabadította rá az európai országokra.

Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt elnöke Ausztria nemzeti ünnepén a fővárosban tartott tömegdemonstráción megjelenő tömegek előtt ostorozta a német kancellárt, Európa legveszélyesebb politikusává nyilvánítva Angela Merkelt.

angela-merkel-stoppen-hidfo-ru

Strache szerint Merkel bűnös politikája egész Európát veszélybe sodorta, mert ellenőrizhetetlen hátterű és személyazonosságú emberek tömegeit engedte az Európai Unióba, és Németország vezetőjeként mindvégig akadályozni próbálta azokat a törekvéseket, melyek a helyzet kontroll alá vonását szorgalmazták.

“Ő a legveszélyesebb politikus Európában. A befogadás politikájával utat nyitott az iszlamistáknak, gazdasági bevándorlóknak és olyan emberek tömegeinek, akik világképe összeegyeztethetetlen a modern Európával."

Merkel korábban maga is elismerte, hogy “hibákat vétett" a 2015-ös migrációs válság során. Szeptemberi beszédében a kancellár azt mondta, “ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét, ma már egészen máshogy kezelné a válsághelyzetet".

A kancellár politikája azonban még napjainkban is kézzelfogható, fizikai kockázatot jelent Európa számára.

A migránsokkal importált társadalmi feszültségek csak a kezdet; a következő években Európa szembe kell nézzen azzal a válsághelyzettel is, amit a CDU hanyatlása okozta hatalmi vákuum és politikai átrendeződés von magával.

http://www.hidfo.ru/2016/10/angela-merkel-europa-legveszelyesebb-politikusa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pálinka, akác, székely zászló, turulszar, nemzeti vakvágta,
  2016-11-27 20:54:24, vasárnap
 
 
Swan Edgar 2016-11-27

Pálinka, akác, székely zászló, turulszar, nemzeti vakvágta, házelnöki bajusz, pitykés struccpörkölt


Azt vettem észre magamon, hogy sikerült integrálódnom a társadalomba. Jó sok év kellett hozzá, szó se róla. Világ életemben deviáns voltam. Nem fogadtam el azt az életet, melyet a szüleim nekem kijelölni szándékoztak. Lázadtam az akkori, a mindenkori hatalom ellen, amely rám akarta kényszeríteni az elvárásait.

Felépítettem önmagamat, bejártam a saját utamat, zsákutcákkal, útvesztőkkel, kátyúkkal és szakadékokkal együtt. Valahogy mindig fontos volt, hogy a magam eszközeivel tegyek a rossznak gondolt dolgok ellen, hogy elmondjam a gondolataimat, hogy próbáljak változtatni azon, ami az én értékrendem szerint téves, káros.

Nem nagy dolgokról beszélek persze, csak egészen aprókról. Mondhatni ici-pici harcok voltak ezek, a szelektív hulladékgyűjtéstől a rászorulóknak juttatott segítségig, a lelencből választott kutyustól a választásokon való részvételig. Most érzem úgy, hogy elég volt. Olyan jóféle tehetetlenség-érzés ült rám, amikor mindegy is, mit csinálok, változni semmi nem fog.

Hasonló érzés lehet ez, mint amikor a koncentrációs táborban néhány fegyveres őrzött, majd hajtott a halálba ezer és ezer embert. A rabok nem lázadtak, nem szálltak szembe az őrökkel. Az első sorban állók biztosan meghaltak volna. Senki nem akart az első sorban állni, második sorral kezdeni pedig nem lehet. Inkább vonultak együtt a halálba, szó és tiltakozás nélkül. Persze most szó sincs arról, hogy bárki a halálba hajtana. Nem párhuzam volt ez, csak hasonlat. A tehetetlenség szinonímája.

Csináltunk magunknak egy olyan országot, amilyet érdemlünk. Van egy miniszterelnökünk, aki örök időkre igyekszik a hatalomba kövülni és ez fog is neki sikerülni. Felmérhetetlen anyagi lehetőségekkel rendelkező társaság veszi körül, akik képesek és hajlandóak megvédeni most és mindörökké. Meg is fogják védeni, hiszen a tulajdon zsebüket óvják.

Védeni és támogatni fogják a politikában és politikából élő háttéremberek, hiszen a karrierjük tőle függ. A hatalom köré épült médiabirodalom csak eszköz, az előbbiek folyománya. Van egy magán bolhacirkuszunk beteg vezérrel, ostoba, ámde végletesen tahó porondmesterrel, szánalmasan csetlő-botló bohócokkal, csíkos napozóba bújt ál-erőművészekkel, kivénhedt primadonnákkal és lelkesen tapsikoló közönséggel.

Méreténél és jellegénél fogva ez az egész csak nagyítón keresztül látható. Mint a bolhacirkuszok általában. Ezen az sem változtat, hogy a bolhák erről mit sem tudván, hatalmasnak képzelik magukat. Elvagyunk itt a nemzeti büszkeségünkkel, dohányboltjainkkal, együttseműködési-rendszerünkkel, köznevelésünkkel.

Nem gond, hogy egy egész ország került állami gondnokság alá, minden és mindenki államosítva lévén. Van itt minden, ami rendes nemzeti választópolgárnak csak kell a boldogsághoz! Pálinka, akác, székely zászló, turulszar, nemzeti vakvágta, nemzeti büszkeség, házelnöki bajusz, pitykés struccpörkölt.

Más dolgunk sincs, mint boldognak lenni, szaporodni és közmunkából virágba borulni. Kussolni tudunk, elég hülyék is vagyunk hozzá, tehát a világon semmi nem gátolhatja meg a nagy nemzeti általános közboldogság nyakunkba szakadását. Akinek ez nem tetszik, az mehet, amerre akar. Költözhet külföldre, de emigrálhat országon belül is. Nem kell hozzá más, mint egy kis ház, darabka föld és persze a diófa alá mélyen elhantolt televízió, számítógép.

Nemrégiben egy politikus abba bukott bele, hogy elfogadott egy palack drága bort. Na, nem nálunk történt, mert ha így lett volna, nem csak az üveg bort fogadja el, hanem elveszi a komplett borászatot, de még a szőlészetet is, hogy az asszony se maradjon ki a buliból.

Hát, így megy ez a mi kis nemzeti bolhacirkuszunkban. A bolhák ugrándoznak, elefántnak gondolván magukat, aki meg nem akar bolha lenni, az vakarózik. Na és aztán? Ki a fenét érdekel? Senkit. Már minket sem. Csak az számít, hogy nagyok és okosak vagyunk, minket csodál, utánoz és tisztel minden létező nép.

Kár, hogy erről senki nem tud, csak mi. Ám mi tudjuk ezt, masírozunk hát boldogan. De nem az első sorban, mert az veszélyes. Mi feltaláltuk a lehetetlent, nálunk létezik a második sorral kezdődő nemzeti hadoszlop. Izgatottan kapkodjuk a fejünket szakállas nőtől a sűrű tömegben felbukkanó kémekig, átvonulunk az ellopott erdőkön, letapossuk a beszántott vetéseket és megérkezünk végre.

Csak az a kérdés, hogy hová?

Mert én nem tudom. Te igen?


http://kolozsvaros.com/2016/11/27/palinka-akac-szekely-zaszlo-turulszar-nemzeti-v akvagta-hazelnoki-bajusz-pitykes-struccporkolt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a fel
  2016-11-27 20:47:04, vasárnap
 
 
Molnár Bálint 2016-11-27

Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a felszínen


Mégiscsak a vasárnapi ebédhez szól a nóta (igaz, hogy időközben már talán abbahagyta), tehát bármivel is szórakoztathatom a nagyérdeműt. Arra gondoltam, hogy nézegessünk ábrákat, diagrammokat, számokat. Jutott ez eszembe arról, hogy az erőművekről tartanak ma népszavazást. Nem, nem Röjtökmuzsajon, hanem Svájcban.

Magyarországon nem tartanak népszavazást. Semmiről. Sem az olimpiáról, sem Paksról, sem drótkerítésekről, sem boltzárról. Magyarországon csak arról tartanak népszavazást, csak arról kérdezik az embereket, amiről az egyszemélyes önkény akarja. Magyarországon az állampárt lop, mint a kurvaisten, a politikusok elrohannak az újságírók elől, az Orbán nevű állítólagos miniszterelnök 10 éve nem áll bele nyilvános vitákba, felsőbb utasításra kinyírnak ellenzéki lapokat, meghurcolnak ártatlan civileket.

Magyarország minden gazdasági versenyképességi rangsorban történelmi mélyponton vegetál, miközben kormányzati szinten védik a holdudvar legkorruptabb gazembereit. Magyarországon nyilvánosan kijelentik, hogy az állam összeházasodott az egyházzal, és az oktatás legfontosabb szereplőjévé avanzsált. Magyarországon egyszerre dúl a munkanélküliség és a munkaerőhiány, súlyos százezrek vándoroltak külföldre nem kalandvágyból.

Magyarországon a közvagyon fokozatosan elveszíti közvagyon jellegét, miközben újgazdag kleptrokrácia hektáronként, kastélyoként, ingatlanonként vásárolja fel az országot, aminek a helyén lassan csak egy végeláthatatlan mangalicatelep húzódik. Szűk másfél évvel a következő parlamenti választások előtt pedig ez a büdös nagy helyzet:

Fotó forrása: Vasárnapi Hírek/Publicus Intézet
Fotó forrása: Vasárnapi Hírek/Publicus Intézet
És az előző hónapokkal összehasonlítva, tágabb időintervallumba helyezve ugyanez:

Fotó forrása: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
Fotó forrása: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
Azt én nem tudnám megmondani, hogy a 3% (LMP) miért több, mint a 4 (DK), de így is értjük a Publicus Intézet által a Vasárnapi Hírek megbízásából 1100 fős mintán készített felmérés lényegét: ha minimálisan is, de novemberben tovább erősödött az állampárt támogatottsága, miközben az ellenzéki pártok stagnáltak, gyengültek (Jobbik), esetenként hajszálnyival erősödtek (MSZP). Számottevő változásról továbbra sincs szó. Még akkor sem, ha mostanra a Fideszt kurva nagy lemaradással követő pártok együttes támogatottsága (ez nem volt mindig így) immár megelőzi a Fideszét. Ez így, ahogy látszik legalábbis elgondolkodtató, ha nem egyenesen lesújtó képet fest a jövőről, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy azok, akiknek ezen el kellene gondolkodniuk, megtették már, vagy szándékoznak-e a közelebbi jövőben magukba szállni.

A Publicus úgy értelmezte a bizonytalanok számának csökkenését, azaz a magasabb szavazói aktivitást, hogy az a kamunépszavazási kampány hatására nőtt meg. Lehet, hogy így van, de a nagy egészet tekintve körülbelül semmi jelentősége nincs annak, hogy a 2018-as parlamenti választások előtt szűk másfél évvel a magyar választók 44, avagy 41 százaléka mondhatja el magáról, hogy elképzelése nincs, kire szavazhatna. Hogy a Kutyapárt 1% körül mérhető, vagy hogy a Juhász Péter-féle Együtt, esetleg a Fodor Gábor-féle egyszemélyes Liberális Párt majdhogynem sehol nincs, az már csak tünete ugyanannak a szellemi agóniának, annak a kétpólusú nyomorult politikai színháznak, ami felemészti az országot.

Külső szemlélőnek és gondolkodásra képes, a józan eszét még el nem veszített elszenvedők sokaságának biztosan nem fogja át a tudata, hogy az a 27% mi a kurva eget ábrázol, amikor normálisabb helyeken a 2-3% is valahol az istenes határát súrolná az elmúlt hét év fényében. Már ami a kormányzati eredményeket, az erkölcsi színvonalat, az emberi minőséget jelenti. Pedig nagyon világos, és mégcsak birkázni sem kell hozzá, mert a birkán nem segít, ha birkázzák, nem lesz tőle okosabb, és nem fogja jobban átlátni az összefüggéseket.

A hátán naponta felvágott köbméternyi fa súlya ellenére kiábrándulni képtelen 27%-on túl sokkal érdekesebb az a több, mint 40%, amelyik értelmes alternatíva hiányában hosszú ideje távol tartja magát a politikától és - mint ilyen - konzerválja a közvéleménykutatási adatokból rendre kiolvasható eredményeket. Nem kell Mráz Ágoston Sámuel Hugó Töhötöm, vagy a Századvégbél konyhaasztal mellett készült közvéleménykutatásait szidni: évek óta ezt mutatják a statisztikák, függetlenül attól, hogy ki készíti őket kinek a megrendelésére. Ezeket a statisztikákat manipulálni sem kell, hogy világos legyen: ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a felszínen.

Márpedig én úgy látom, hogy a trágyának nem ellenpontja van, hanem hasonló trágya kihívója, és ehhez bőven elég egy pillantást vetni a pillanatnyilag legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt (MSZP) 2018-as országgyűlési választási jelöltlistájára. Amelyen ugyanolyan dörzsölt maffiózók tobzódnak mint a Fideszben, akik pillanatnyilag is elszívják ennek az országnak minden erejét, akik miatt a Fidesz vakhitű követői, akiket ugyanúgy a semmibe lökött az elmúlt hét év, mint mindenki mást (akkor is, ha nem tudnak róla) hatalmon tartják a jelenlegi fogvatartókat.

Már rég nem arról van szó, hogy egy egész ország megvezetett birka volna, az a negyvenakárhány százalék pontosan azt mutatja, hogy egy eltántoríthatatlan szekta dönt mindenről ott, ahol a csöndes többség nem talál racionális alternatívákat. Nincsenek hiteles, jövőbe mutató gondolatok, amelyek felülírnák a kényszeres orbánozást. Vagy azért, mert akiknek a szájából ezek a gondolatok elhangzanak, azoknak semmi keresnivalójuk nem lehetne a porondon, vagy azért, mert akiknek meg keresnivalójuk lehetne, azoknak sem sikerül egy markáns, karizmatikus ellen-Orbánt felmutatniuk. Ezt a nyomorúságos tényt emeli négyzetre és köbre a fideszes médiadiktatúra és a torz választási rendszer, amely 2018-ra semmi jót nem ígér.

Márpedig egy ellen-Orbán nélkül, akit még véletlenül sem az MSZP-ben, Jobbikban, DK-ban kellene keresni, a mindent betöltő propaganda ennél csak nagyobb apátiába döngöli az országot 2018-ig. Ameddig az egyre leszakadó, egzisztenciálisan-szellemileg leamortizált társadalom nem lát maga előtt egy ellen-Orbánt, ameddig senki nem tud felmutatni egy követendő, hiteles programot, amelynek nem minden pontja az, hogy Orbán takarodj!, addig ezt az országot ez a gazember fogja vezetni, aki megmondja, hogy merre van az arra, kit kell utálni, kitől fog megvédeni, hogyan töröld ki a seggedet.

A leeső koncon marakodó, az esetleges együttműködésből már az együttműködés létrejötte előtt egymást kizárogató ellenzék csak meghosszabbítja az ország haláltusáját. Ezt fél évvel, két évvel ezelőtt is ugyanekkora bizonyossággal leírhattam volna, és már akkor is késő lett volna felébredni. A nagyobb baj az, hogy - a jelenlegi helyzet alapján - fél év múlva is aktuális lesz. Majd akkor térjünk vissza rá.

http://kolozsvaros.com/2016/11/27/ahol-nincs-ellenpontja-a-tragyanak-ott-a-tragya -marad-a-felszinen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirúgták az MNB-alapítványok botrányait feltáró újságírót
  2016-11-27 20:41:25, vasárnap
 
  van ember, aki ezen csodálkozik? Örüljön, h még él. A maffia soha nem bocsát meg...
A Vengerszkaja CSEKA tisztogat! Mert rohadt nagy a sajtószabadság!

**************************

Kirúgták az MNB-alapítványok botrányait feltáró újságírót

personPROPELLER access_timeMA, 16:51



Három héttel azután, hogy a kormányközeli Opimus Press megvette a lapot kiadó Mediaworkst, november közepén Csabai Károly újságíró távozott a kiadó üzleti lapjától, a Világgazdaságtól - írja a 444.hu. A lap hozzáteszi, Csabai legutolsó írását az MNB-alapítványok ingatlanvásárlásáról eltávolították a lap online felületéről.


A cikk szerint közelebbi és távolabbi kollégák is úgy érzékelik, hogy a személyi váltások nem szakmai alapon történtek: Csabai távozásával egy időben Mezősi Tamás főszerkesztővel is szerződést bontottak.
A Népszabadság munkatársai közül alig maradt valaki a Mediaworksnél, de a cikk szerint a VG-vel más tervei vannak a vezérigazgatónak, Liszkay Gábornak: egy fideszes Financial Times-t akar faragni belőle, ami nem színtiszta fideszes propagandát tolna, de azért a politikailag fontos témákban "irányt mutatna".


http://propeller.hu/itthon/3253536-kirugtak-mnb-alapitvanyok-botranyait-feltaro-u jsagirot?utm_source=mm-2016-11-27&utm_medium=email&utm_campaign=Kirúgták% 20az%20MNB-alapítványok%20botrányait%20feltáró%20újságírót
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trump meghívta Orbánt a Fehér Házba…és más álhírek
  2016-11-27 20:16:25, vasárnap
 
  Nocsak!
" maga Orbán Viktor dicsekedett el azzal, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Donald Trump sajtósa egy rövid közleményben azt jelentette, hogy Trump beszélt Görögország, Magyarország, Panama, Szlovénia és Svédország vezetőivel. Hivatalosan egyetlen szó sem hangzott el arról, hogy Trump meghívta volna Orbánt a Fehér Házba. (Reuters bejelentés.)"


**************

Trump meghívta Orbánt a Fehér Házba...és más álhírek

2016 NOVEMBER 26 10:31

Azt állítja Orbán Viktor, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Persze erről kizárólag csak ő hallott, mert itt az Egyesült Államokban hivatalosan semmiféle meghívásról nem tudnak. (Orbán bejelentése.)

trump_orban

Bizonyára sokan észrevették hogy jelentősebb nyugati politikus mostanában nem tesz hivatalos látogatást Magyarországon. Kerülik a zavaros kijelentéseiről ismert Orbán Viktort, és a trükköző, megbízhatatlan magyar diplomatákat, politikusokat.

Még a szomszédos Románia egyre nagyobb nemzetközi tekintélyt élvező elnöke, Klaus Iohannis sem vesz tudomást Orbánékról. Nem látogatott el eddig Budapestre, és nem hívta meg a magyar elnököt sem, annak ellenére hogy Romániában jelentős magyar kisebbség él.

Orbán Magyarországa és politikusai nemzetközileg elszigetelődtek. Az amerikai kapcsolatok talán még soha nem voltak ilyen mélyponton, és a kapcsolatok jónéhány nyugati országgal fagyosabbak mint azok a Kádár rezsim alatt voltak.

Diplomácia helyett beindult a trükközés.

Martonyi János volt külügyminiszter, aki egykoron jelentéseket írt a kommunista hatóságoknak, már 2010-ben azt terjesztette, hogy Orbánt meghívták Washingtonba egy imareggelire, de a Fidesz elnöke “egy más fontos program" miatt nem tudott az Egyesült Államokba utazni. (Martonyi nyilatkozata.) Aztán Martonyi éppen Hillary Clinton külügyminiszterrel való találkozója után arról beszélt, hogy az Orbán-Obama találkozóra 2010 őszén sor kerülhet, az ,,küszöbön áll".

A fontoskodó Martonyi évekig ,,kábította" a magyar médiát és politikusokat, azt bizonygatva, hogy ő befolyásos személyiség Washingtonban és ,,el tudja intézni" Orbán találkozóját az amerikai elnökkel. Orbán soha nem kapott hivatalos meghívást a Fehér Házba.

Most a trükközés újra megindult, új szereplőkkel. Szijjártó külügyminiszter szerint az amerikai magyar közösség támogatása sokat jelentett Trump számára, szerinte az amerikai magyarok nagy számban álltak mellé és ennek komoly jelentősége volt a győzelmében is. Dehát a magyar származású amerikaiak hagyományosan jórészt a demokratákra szavaznak?

Majd maga Orbán Viktor dicsekedett el azzal, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Donald Trump sajtósa egy rövid közleményben azt jelentette, hogy Trump beszélt Görögország, Magyarország, Panama, Szlovénia és Svédország vezetőivel. Hivatalosan egyetlen szó sem hangzott el arról, hogy Trump meghívta volna Orbánt a Fehér Házba. (Reuters bejelentés.)

Ideje lenne már abbahagyni a gyerekes sajtótrükközést Budapesten. Nem vezet az eredményre, sőt, az effajta álhírek hiteltelenné és nevetségessé teszik a magyar politikusokat.

Lázár György


http://kanadaihirlap.com/2016/11/26/trump-meghivta-orbant-a-feher-hazba-es-mas-al hirek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetetlen! Döbrögi mást mond!
  2016-11-27 20:03:48, vasárnap
 
  Lehetetlen! Döbrögi mást mond!
Közzétéve 2016-11-27

A magyarok 80 százaléka szerint rossz irányba haladnak a dolgok



Lesújtó a közhangulat Magyarországon - 80 százalék érzi úgy, hogy inkább rossz, mint jó irányba haladnak a dolgok itthon.





Az Ipsos 25 országra kiterjedő kutatását a The Economist foglalta össze. A magyarok majdnem kétharmada az egészségügy helyzetét látja a legtragikusabbnak. Ez világviszonylatban is kiemelkedő, az ötödik helyre fért fel.
Magyarországon a képzeletbeli dobogó második helyén a pénzügyi és a politikai korrupció áll, ezt követi az elszegényedés és a társadalmi egyenlőtlenség. A munkanélküliségért és az oktatásért a magyar emberek közel harmada aggódik.
(hirtv)

Bal-Rad komm: Ne higyjünk neki! Döbrögi is megmondta, hogy mi vagyunk a legjobbak! És még jobbak leszünk!-ha rá és hordájára szavazunk! (Ha nem!-akkor is ők NYERNEK!)


http://www.balrad.com/2016/11/27/lehetetlen-dobrogi-mast-mond/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mostantól 500 euró jár a legalább egy csikót szülő kancák ut
  2016-11-27 19:59:03, vasárnap
 
  Jól értem?
Ha a feleséged szül, akkor 64 125 ft anyasági támogatást kapsz az államtól.
Ha a lovad szül egy csikót, akkor 150 000 ft támogatást kapsz az államtól.
Szülök két lovat ezer euróért, felveszem utánuk a CSOK-ot, és jó magyar keresztényt neveltetek belőlük az állammal.

És apasági teszttel ellenőrzik a "megfelelő mén" apukát?
És ha a teszt eredményeként kiderül, hogy Fazekas Sándor az apa? Te hány 500 Eurót adnál a "nemesi vérvonal" fönntartásáért?

***********************


Mostantól 500 euró jár a legalább egy csikót szülő kancák után a lótenyésztőknek

kulcsarrebeka BELFÖLD november 26., szombat 16:51


Soha nem látott hangerővel és ismétlésszámmal zendül fel a Vadló Song (2005) a lótenyésztő szubkultúra tagjainak lakásán rendezett házibulikban, mióta Fazekas Sándor földművelési miniszter elrendelte 500 eurós lószocpolt és hosszú beszédet mondott szombaton a Lovas Nemzet állapotáról, céljairól Bábolnán, a
bábolnai arablótenyésztés kétszázadik évfordulója


alkalmából rendezett kétnapos konferencia megnyitóján szombaton.

,,A kormány és az agrártárca kiemelt célja, hogy a magyar lótenyésztés ismét a világ élvonalába tartozzon" - fogalmazott egész pontosan.
Elmondta, hogy míg a kormány
2013-ban 165 millió,
2014-ben 220 millió,
2015-ben pedig 107,5 millió forinttal
támogatta a kiemelt lovas sporteseményeket, addig 2016-ban ez már 216 millió forintra nőtt. Ez ilyen sok még sose volt, hangoztatta a miniszter.
Bejelentette még, hogy 2016-tól minden lótenyésztő évente 500 euró támogatásban részesül kancánként, ha a pályázati ciklus alatt a kancája a
"tenyésztési programjának megfelelő mén után"

legalább egy csikót szül.
Ez azért jó a tenyésztőknek, mert a nehéz piaci lehetőségek mellett mégis érdemes lesz őshonos lovat tartaniuk, állítja a miniszter. Elsorolta még azt is, a kormány mennyi pénzt költött az elmúlt években a lovas programokra és létesítményekre, például:
1,9 milliárdot a szilvásváradi új lovardára,
2,5 milliárdot a Nemzeti Lovarda felújítására.
,,Fontos, hogy a hazai lóállomány növekedésével párhuzamosan a lovas társadalom is megerősödjön. A lótenyésztés és a lótartás kultúránk szerves része, a lovaknak kimagasló szerepük van az idegenforgalom, a környezetvédelem, a sport, az egészségrehabilitáció, a gyermeknevelés és az oktatás területén" - győzött mondata végére érni a lótenyésztést éltető miniszter. (MTI)




http://444.hu/2016/11/26/mostantol-500-euro-jar-a-legalabb-egy-csikot-szulo-kanca k-utan-a-lotenyesztoknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előre a Budapesti Olimpiáért, amikor szarból is várat fogunk
  2016-11-27 19:44:05, vasárnap
 
 

Nézem, hallgatom a híradót, az RTL-t (az orbánszolgálati tévék valahogy nem jönnek tisztán az én készülékemen), azt mondja, bezárnak egy jó pár nyilvános vécét Budapesten. Az indok magától értetődő a mai világban, 180 forint egy szarásért nem rentábilis! Még egy brunnyantásért megérné, mert ott kevesebbet használnak a méregdrága nemzeti vécépapírból, de az emberek fegyelmezetlenek.
Nagyon helyes! Le a klozetokkal Orbanisztánban!
Nem rentábilis.
Gondolj bele, bérleti díj magas, ami természetes, abból jutni kell az illetékesnek, aki kiadta, aki ellenőrzi egészségügyileg, aki felszenteli az átadáskor és, aki felülbírálja havonta, hogy érdemes vagy-e ilyen közszolgálati tevékenység elvégzésére, meg ugyebár bizonyos embereknek, akik megfelelő hűségigazolvánnyal rendelkeznek, biztosítani kell azt is, hogy ingyenesen válhassanak meg értékes végterméküktől.
Másrészt, itt van a vécépapír, a szappan, a tisztítószerek beszerzése. Ez központi szervezésű, pályáztatták és a legkedvezőbb ajánlatot ez esetben a Mészáros féle National Toilet Supply Company nyerte meg.
Meg ez is egy koncesszió, ahogy a Nemzeti Trafikok, személyesen korunk feddhetetlenje , Lázár János irányította, tisztességes eljárás volt, csak a tisztakezűek juthatta hozzá, aki a működtetés során is meg tudták őrizni kezük illatát.
Ami a pácienseket illeti, mi magyarok fegyelmezettek vagyunk, nem eszünk, nem szarunk, de azok a fránya külföldiek, akik merő tévedésből ide tévednek, képesek rá.
Hát ők szarják össze magukat! Majd szervezünk Nemzeti Gyorstisztító Szalonokat, azt is kiosztjuk koncesszióba, itt majd rentábilisen kipucolhatják alsóneműiket.
Na, ugye!
Előre a Budapesti Olimpiáért, amikor szarból is várat fogunk építeni!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1496
  • e Hét: 3418
  • e Hónap: 7163
  • e Év: 160659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.