Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Decemberben megbukhat az olasz kormányfő
  2016-11-29 23:19:58, kedd
 
 
hidfo.ru 2016.11.29. 13:34

Decemberben megbukhat az olasz kormányfő

Olaszország Képviselőházának alelnöke, Luigi Di Maio szerint le kell mondjon a miniszterelnök, ha az olaszok többsége decemberben nem támogatja az általa népszavazásra vitt kezdeményezést.

Augusztus 8-án elfogadták azt a népszavazási kezdeményezést, melynek célja, hogy alkotmánymódosítással korlátozza a szenátus jogköreit, és ezáltal véget vessen a politikai patthelyzetnek, mely a további központosításra törekvő kormányfő kezét régóta megköti. A lakosság többsége azonban nem támogatja Matteo Renzi kezdeményezését, mert nem akar még kiterjedtebb jogköröket adni a jelenlegi politika képviseletének.

Di Maio szerint amennyiben a december 4-i referendumon a ,,nem" szavazatok jutnak többségbe, az Matteo Renzi bukását jelenti, hiszen korábban ígéretet tett arra, hogy a referendum sikertelensége esetén bejelenti lemondását.

Di Maio - az Öt Csillag Mozgalom egy vezetője - a Ria Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, pártja előrehozott országgyűlési választások kiírását fogja kezdeményezni, amennyiben a kormányfő népszavazási kezdeményezése elbukik.

http://www.hidfo.ru/2016/11/decemberben-megbukhat-az-olasz-kormanyfo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Díjmentes vízumot adunk az ukránoknak
  2016-11-29 22:46:06, kedd
 
  Díjmentes vízumot adunk az ukránoknak

Német Tamás

2016.11.24. 13:43


Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Hrojszman, Ukrajna miniszterelnöke csütörtöki, budapesti találkozójuk után sajtótájékoztatót tartottak. A tájékoztató elején négy megállapodást írt alá a két fél: egy sport ügyi megállapodást, egy megállapodást a Tisza-hidak felújításáról, egy segélyhitelről szóló megegyezést, illetve egy infrastrukturális együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.
Orbán Viktor az aláírások után röviden arról beszélt, hogy a magyarok és ukránok sorsközösséget éreznek egymás iránt. Ukrajna szuverenitása pedig a legfontosabb, ennek megerősítése érdekében minden segítséget megad Ukrajnának Magyarország. ,,Két baráti népről beszélünk, mindig is volt egy baráti szolidaritás" - mondta Orbán.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
A miniszterelnök szerint Ukrajna azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a nyugati világhoz csatlakozik, amiben Magyarország maximálisan támogatja, ahogy támogatja az ország Uniós tagságát is. Ez a kérdés nincs ugyan napirenden most, még néhány lépcsőfok hiányzik, de Orbán úgy fogalmazott, ,,szeretnénk világossá tenni, hogy a mi szemünk előtt egy olyan Európa van, amelynek teljes jogú tagja Ukrajna". Orbán szerint azonban az unióban jelenleg két nagyon fontos dolgot blokkolnak: a vízum kérdését és a szabadkereskedelmi megállapodást. Ezekben a kérdésekben Ukrajna szószólója a V4-ek az Unióban, és Magyarország erre büszke.
Magyarország számára az ukránok vízummentessége erkölcsi kérdés
- fogalmazott Orbán, mert szerinte fel lehet ugyan hozni rengeteg ellenérvet is akár, de egyet nem lehet megkérdőjelezni: azt a három kemény évet, amin keresztülment Ukrajna az európai értékekért, az európai közösséghez tartozásért. Majd a miniszterelnök bejelentette, hogy:
A mai naptól bevezetjük a nemzeti vízumok díjmentességét az ukránoknak. Illetve arra kérjük az ukrán felet, hogy vizsgálja felül minél hamarabb, mikor lehetne megadni fordítva is ezt a lehetőséget.
Vállaltuk, hogy 2020-ig a magyarországi oldalon elérjük az ukrán határt az autópályával.
A két ország történetének legjelentősebb gazdasági és infrastrukturális programjáról állapodott meg a két ország, Magyarország 50 millió eurót bocsájt rendelkezésre a program végrehajtásához.
Magyarország idén 2 milliárd majd 2017-ben újabb 5,2 milliárd forintot ajánl föl Ukrajna gazdaságának fejlődéséhez.
Az ukrán katonasebesültek ellátására is nyitottak vagyunk
Orbán szerint - összefüggésben az Oroszországgal szembeni szankciókkal − az Ukrajna és Magyarország közötti kereskedelmi együttműködés súlyosan visszaesett az elmúlt két évben, legalább 30%-kal. 2016 első nyolc hónapjában azonban ennek a visszaesésnek majdnem a felét sikerült ledolgozni, és reményeik szerint a korábbi szint fölé lehet majd emelni.


A találkozót követő sajtótájékoztatón Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök arról beszélt, hogy az ukrán kormány belső reformokat hajt végre, megindult a gazdaság, azon lesznek, hogy a magyar-ukrán gazdasági együttműködés is javuljon, fejlődjön. A reform egyik elemeként pedig egy nagy privatizációs programot valósítanak meg, ahol a magyar gazdasági élet szereplőit is szívesen látják.
Hrojszman szerint a kisebbségek értéket képviselnek Ukrajnában és békességben élni, az államiság fontos tényezője.
Büszkék vagyunk a magyar nemzeti kisebbségünkre is, és azt szeretnénk, hogy mindenki otthon érezze magát Ukrajnába.
- fogalmazott az ukrán miniszterelnök.
November 24-25-én hivatalos látogatást tesz Magyarországon Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök, aki miután tárgyalt Orbán Viktorral, Debrecenben vesz részt egy gazdasági fórumon. Orbán Viktor legutóbb 2015. február 13 - án járt Ukrajnában, ahol Petro Porosenko ukrán elnökkel találkozott Kijevben.
Az ukrán miniszterelnök kedden arról beszélt, hogy Ukrajna fontosnak tartja az együttműködés szorosabbá tételét a szomszédos Magyarországgal. Hrojszman szerint bőséges lehetőségei, továbbá konkrét közös projektjei vannak a két országnak gazdasági, kulturális, infrastrukturális és energetikai területen, Kijev érdekelt a stratégiai kapcsolatok fejlesztésében is. Előrevetítette, hogy a mai, csütörtöki és a holnapi, pénteki megbeszélésein kiemelten lesz szó az infrastrukturális, az energetikai, a határ menti és a környezetvédelmi együttműködésről.
Megvitatjuk az együttműködés jelenlegi állását, és pontos terveket határozunk meg arra vonatkozóan, mit kell még a két félnek megtennie a fejlesztések megvalósulása érdekében
fejtette ki kedden.


http://index.hu/belfold/2016/11/24/orban_viktor_volodimir_hrojszman_ukrajna_magya rorszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán 10 ezres Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik a nyugdíjaso
  2016-11-29 22:29:10, kedd
 
  Közeledik a választás valamit viritani kell!!!!!
Sokan észrevételezik, hogy miért nem a nyugdíjjal együtt érkezik a 10 000 Ft? Gazdaságtan: Azért nem készpénzben utalják ezt az összeget, mert így - a vásárlás miatt - az ÁFA összege visszakerül az államkasszába...
Tízezerből visszavesz 2.700-at(ÁFA). Ad 7.300-at, ami tízezernek néz ki.
Esetleg ha tisztességes nyugdíjemelést adna,olyant,ami kompenzálja a valódi-tehát nem a kormány által blöffölt 0,9%- inflációt, illetve a fizetések emelkedésének a hatását.Akkor nem kellene jótékony Mikulást játszania.Különben sem jótékonykodjon ő abból a közpénzből,amelyet ő,a veje és a tágabb famíliája röhögve fosztogat.
Most aztán a nyugdíjasok befoghatják a pofájukat,és ne ugassanak bele,ha a Fidesz ellopja az unokáik jövőjét.

https://www.youtube.com/watch?v=Hk9akSR94ys



*******************************


Orbán 10 ezres Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik a nyugdíjasoknak




MA, 15:36


Jövőre 1,6 százalék lesz a nyugdíj-emelés, emellett minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap - közölte Orbán Viktor az Idősek Tanácsa keddi ülése után.
hirdetés
Orbán az Országházban tett nyilatkozatában megígérte: a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között megkapják a nyugdíjasok.
Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése
- méltatta saját döntését.

http://propeller.hu/itthon/3253839-orban-10-ezres-erzsebet-utalvannyal-kedveskedi k-nyugdijasoknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert én vagyok a geci
  2016-11-29 22:12:10, kedd
 
 
Swan Edgar 2016-11-29

Mert én vagyok a geci

Orbán Viktor/Facebook Orbán Viktor/Facebook

Mindjárt karácsony, egyszer élünk, Orbán Viktor jó ember, tiszteljük az időseket, mindenki léphet egyet előre, már lehagytuk Bangladesht is, mulassunk, az úr a pokolban is úr. Így, ömlesztve.

Minden nyugdíjas kap 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. Ha örülök, akkor geci vagyok, mert az is kap akinek 50 ezer a nyugdíja és az is, akinek 300 ezer. Ha nem örülök, akkor geci vagyok, mert semminek nem tudok örülni, pedig mi mindent megtesz a kormány a boldogságomért. Ha azt mondom, töröljék ki a hátsójukat az utalvánnyal, amikor ennek a sokszorosát teszi zsebre Vajna András, Mészáros Lölö, Garancsi, Tiborcz Sajátláb és társaik, akkor geci vagyok, mert miért kell demagógnak lenni.

Ha azt mondom, egyék meg az utalványukat, mert azért adják, hogy eszébe se jusson tüntetni, elégedetlenkedni a nyugdíjasoknak, akkor rosszat akarok és paranoiás vagyok. Ha azt mondom, hogy kenjék a hajukra a kurva utalványukat, amikor sérült, beteg, idős, magatehetetlen emberektől megvonják a járadékot, nyomorúságos vegetálásra kényszerítve ezeket az embereket, akkor geci vagyok, mert csak.

Ha azt mondom, hogy tartsák meg az utalványukat és inkább az áfát csökkentsék az élelmiszerek esetében, akkor geci vagyok, mert nem tudok örülni a nyugdíjasok örömének. Ha azt mondom, hogy dugják fel maguknak az utalványukat, mert ennek a sokszorosát veszik el minden magyar embertől akkor, amikor túlárazott stadionokra szórják el a pénzt, egyfelől kilopva a költség felét, másfelől egy senki által nem használt, viszont minden hónapban komoly költségeket felemésztő létesítménybe ölve a fejlesztési forrásokat, akkor geci vagyok, mert nem látom a fejlődést.

Ha azt mondom, hogy tartsák meg az utalványukat, a fizetésüket ajánlják fel jótékony célra és éljenek meg a 10 ezer forintból legalább egy hétig, akkor geci vagyok és még irigy is. Ha azt mondom, hogy ezzel a tízezer forintos utalvánnyal vásárolja meg a Fidesz a nyugdíjasok szavazatát, amihez a választás előtt még majd hozzácsapnak egy jelentősebb nyugdíjemelést - mert várhatóan az infláció magasabb lesz, mint a mostani emelés és azt jövőre törvényileg is pótolni kell és a következő emeléssel összeadva az már szépen fog festeni - amihez hozzácsapnak két kiló száraztésztát, akkor geci vagyok és rosszindulatú is.

Ha azt mondom, hogy határtalanul demagóg, ócska, populista trükk ez az utalvány, éppen olyan parasztvakítás, mint a rezsicsökkentés volt, akkor én vagyok a geci, mert csupa jószándék és tisztelet a drága miniszterelnök úr, akinek egészségére a marhapörköltet, megérdemli.

Ha azt mondom, hogy menjenek a francba az utalványukkal, mert idős, beteg emberek fognak ezen a télen is megfagyni a saját otthonaikban, mert nem jutnak megfelelő ellátáshoz, mert nem tudják megfizetni még az önkormányzati idősotthoni ellátást sem és mert ételre, tüzelőre sem elég a nyugdíjuk, nemhogy gyógyszerre és házigondozásra, akkor én vagyok a geci, mert nem látom a jó szándékot.

Ha azt mondom, hogy megint hülyének van nézve egy egész ország (tudom, germanizmus, na és akkor mi van?), hogy azt a pénzt megint máshonnan veszik el, hogy nem jó, nem jó és nem jó ez az egész, akkor megint én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy Orbán most akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hogy az unokáik talpa alól kihúzhassa azt a keveset, amit még nem lopott szét ez a rablóbanda, akkor én vagyok a geci, mert én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy a nyugdíjasokkal akarja megerősíteni a hatalmát, a nyomorult 10 ezer forinttal akarja kifizetni az évek óta csirkefarháton élők nélkülözését, így akarja megváltani az éhhalálra ítélt rokkantak fájdalmát, mentesíteni magát attól a gondolattól, hogy sem a rokkantaknak, sem a közmunkásoknak, sem a minimálbéreseknek nem lesz annyi nyugdíja sem, amiből életben tudnának maradni, akkor én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy ezzel a tízezer forintos utalvánnyal visszalök egy keveset az eltapsolt nyugdíjmegtakarítások helyett, hogy ezzel a pénzzel fizeti ki a gyerek hiányát, a más országban felnövő unoka évenkénti ölelését, akkor én vagyok a geci. Mert én vagyok a geci, a demagóg, a rosszindulatú, gonosz, aljas és hazug. Aha.

És amikor azt gondolom, hogy már biztosan leértünk az aljára, akkor kiderül, hogy nem. Még most sem. Akkor a Fidesz kiad egy sajtóközleményt, amelyben megköszöni Orbán Viktornak a végtelen jóságát. A Fidesz. Orbán Viktornak.

https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/fid.png



https://kolozsvaros.com/2016/11/29/mert-en-vagyok-a-geci/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a túlélésről szól az élet havi 250 ezer forintos fizeté
  2016-11-29 21:52:55, kedd
 
  AZ ORSZÁG 60%-A TÚLÉLÉSRE JÁTSZIK!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////////////////

Csak a túlélésről szól az élet havi 250 ezer forintos fizetés alatt

Pénzcentrum/Index.hu 2016. november 29. kedd 19:01

Extrákra költeni és spórolni hazánkban leginkább csak azok tudnak, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek, négy emberből háromnak pedig csak az oldaná meg a pénzügyi gondjait, ha a jelenlegi fizetését 50 százalékkal megemelnék - írja az Index a GKI és a Jófogás közös felmérésére hivatkozva.




A 10 ezer internetező bevonásával készült felmérés alapján

a magyar lakosság pénzköltési szokásait leginkább a hitelek befolyásolják, és 65 százalékunk elégedetlen aktuális anyagi helyzetével.
A felmérésben résztvevők átlagos havi jövedelme nettó 145 000 forint, amelynek a legnagyobb részét a kötelező kiadások viszik el. A válaszadók mindössze 14 százaléka nyilatkozta azt, hogy az alapvető és kötelező kiadások után jövedelméből még egyéb vásárlásokra is futja, sőt spórolni is képes. Ezt a csoportot jellemzően a nettó 250 ezer forint feletti javadalmazásúak képviselik.

Összességében átlagosan heti 16 ezer forintot költhetünk el szabadon, ennyi pénzünk marad a kötelező kiadások után. A keresetükből nehezen kijövők 50 százalékánál hónapról-hónapra jelentkeznek a megélhetési nehézségek. A pénzügyi elégedetlenség még azok esetében is fennáll (27%), akik a kötelező kiadásokon felül ugyan még tudnak költekezni, de félretenni már nekik sem sikerül.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/csak_a_tulelesrol_szol_az_elet_havi_250_ezer_fo rintos_fizetes_alatt.1052506.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a közmunkásokból is hiány lesz?
  2016-11-29 21:48:19, kedd
 
  ELFOGYNAK A RABSZOLGÁK IS!


Már a közmunkásokból is hiány lesz?

Magyar Nemzet 2016. november 29. kedd 09:01

Idén télen körülbelül 230 ezer ember közfoglalkoztatását tervezi a Belügyminisztérium, ez minden eddigi létszámnál magasabb. Pedig egyre többen lépnek ki a programból, és helyezkednek el az elsődleges munkaerőpiacon - írja a Magyar Nemzet.



Szeptemberben a közfoglalkoztatásban átlagosan mindössze 216 ezer fő dolgozott, ami 12,3 százalékkal kisebb az augusztusi, és 3,5 százalékkal a tavalyi év azonos időszakában mért közfoglalkoztatotti létszámnál - írja a lap a legfrissebb minisztériumi adatokra hivatkozva. Augusztusban 54 600 ember lépett ki a közfoglalkoztatásból, júliusban ez a szám mindössze 7 ezer volt.

A munkaerőpiac élénkülésével magyarázzák, hogy szeptemberben több mint 30 ezren távoztak a programból, jellemzően arra hivatkozva, hogy munkát találtak. A Belügyminisztérium jelentése szerint a nyári hónapoktól kezdődően a programból kilépők között az átlagoshoz képest felülreprezentáltak a férfiak, a fiatalok, és a középkorúak. Az 50 év felettiek viszont még mindig nehezen tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/mar_a_kozmunkasokbol_is_hiany_lesz.1052493.html ?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Unió megkezdte az EU-t bíráló vélemények elhallga
  2016-11-29 12:30:28, kedd
 
 
hidfo.ru 2016.11.26. 10:19

Az Európai Unió megkezdte az EU-t bíráló vélemények elhallgattatását

Az Európai Unió amiatt fogadott el az úgynevezett külföldi propagandamédia működését korlátozó határozatot, mert nem tudja felvenni a versenyt a nyers tényekkel, és olyan sajtóorgánumokkal, melyek ugyanazokat az eseményeket más módon mutatják be - mondta Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke.

Szerdán az Európai Parlament elfogadott egy határozatot az Európai Uniót nem pozitív színben feltüntető média terjeszkedésének korlátozásáról. Az úgynevezett ,,EU-ellenes" külföldi médiafelületekre, többek közt az orosz Russia Today és Szputnyik sajtóorgánumokra vonatkozó határozatot 304 képviselő szavazta meg, 179 szavazott ellene, és 208 tartózkodott. A szavazáson résztvevő 691 politikus közül kevesebb mint fele támogatta a határozatot - az európai képviselők mintegy harmada pedig nem nyilvánított véleményt.

Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke azt mondta, ez az úgynevezett liberális demokrácia lényegéről árulkodik. ,,Ez a nyugati liberális demokrácia, ami átadja régiónkat a BBC, CNN és más hasonló médiák befolyása alá, melyek háború kirobbantására számítanak, elhallgatják a tényeket és démonizálják a nemzeteket. Ez a demokrácia nem versenyezhet a valós tényekkel, emiatt kell meghozniuk ilyen határozatokat." - mondta.

Dodik elmondása szerint ezzel az intézkedéssel éppen azt a véleményszabadságot korlátozzák, amit eközben a nyugati világ alapértékének tartanak; elfojtják azokat a hangokat, melyek eltérő véleményt képviselnek az Európai Unió politikai életével kapcsolatban. Az államfő emellett feltette azt a kérdést; ugyanazok a politikusok, akik most ellehetetlenítik az eltérő nézőpontok megjelenítését, vajon mit tennének, ha még több hatalmat, még kiterjedtebb jogköröket kapnának?


http://www.hidfo.ru/2016/11/az-europai-unio-megkezdte-az-eu-t-biralo-velemenyek-e lhallgattatasat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kész azonnal lemondani a korrupciós botrányba keveredett dél
  2016-11-29 12:10:50, kedd
 
  Korrupció miatt lemond?
Tiszta hülye!
Nálunk elő sem fordulhatna. Még azt feltételezni is drága mini Szterelnökurunk korrupt lenne?

orbán nem tudna olyan bűnt elkövetni, hogy azért több százezer magyar utcára menjen és tüntessen, lemondani meg aztán végképp soha nem mondana le... Nem igazán hasonlít a két nép.

Vannak meg tarsadalmak, ahol mukodik az immunrendszer. A magyarnak mar nincsen, a rak pedig burjanzik megallithatatlanul.

Az a 100000 koreai szolidaritásból ide is eljöhetne tüntetni egy kicsit.


***********************


Kész azonnal lemondani a korrupciós botrányba keveredett dél-koreai elnök

akiraly
külföld
ma 9:16


Pak a dél-koreai elnöki palotában, miután kedden bejelentette, hogy kész lemondani. AFP PHOTO AND POOL / JEON HEON-KYUN

Kész lemondani posztjáról Pak Gunhje dél-koreai elnök, aki önkéntes távozásával megúszhatná az alkotmányos vádemelést és a leváltást.

Ezzel Pak lehet az első dél-koreai elnök, aki lemond a posztjáról.

Pak távozását a napokban már több százezres tömegtüntetéseken követelték, miután még októberben kiderült, hogy az elnökasszony gyakorlatilag átengedte a hatalmat egy befolyásos támogatójának, Csoj Szunszilnek, akire afféle sámánként, lelki tanácsadóként is tekintett.

Az eddig feltártak szerint az elnöki hivatal minden hivatalos munkaanyagot és értesülést megoszott a Pak kampányát sok pénzzel támogató Csojjal. Cserébe az elnöki hivatal helyett Csoj munkatársai írták az előterjesztéseket, javaslatokat, és még a személyi döntésekbe is beleszólhattak.

Csoj emellett arra is kihasználta befolyását, hogy pénzt szerezzen. Pak több dél-koreai nagyvállalatot is felszólított Csojhoz kötődő alapítványok támogatására.

http://444.hu/2016/11/29/kesz-azonnal-lemondani-a-korrupcios-botranyba-keveredett -del-koreai-elnok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NOB arra kéri a tokiói olimpia szervezőit, tartsák 20 mill
  2016-11-29 11:50:08, kedd
 
  "Hülyék, ennyiből a tervek nincsenek meg..."

- orbán.

20 milliárd dollár Olimpiára? Hát meg vannak hibbanva ezek?
Lenne annak jobb helye is. Mondjuk migránsellenes plakátkampányra.
Akinek nincs 20 milliárd dollárnál több pénze olimpiára, az annyit is ér!
Csak szólok, hogy a Liget Projekt 3,7 milliárdról indult és most 250 milliárdnál tart.
A Vizes VB 8 milliárdról indult, most 90 milliárdnál tart.
Már most el kellene kezdeni különadókat szedni, mert ha nem is lesz olimpia, azt már el lehet lopni.


***********








A NOB arra kéri a tokiói olimpia szervezőit, tartsák 20 milliárd dollár alatt a költségvetést

Botos Tamás
SPORT
ma 10:40


Miután találkozott a szervezőkkel, és a japán kormány képviselőivel, a NOB alelnöke a

a költségek korlátozására szólította fel a 2020-as nyári olimpia szervezőit.

John Coates arra kérte a szervezőket, hogy

maradjanak 20 milliárd dollár alatt.

Az elmúlt hónapokban a japán sajtó többször cikkezett arról, hogy

az eredetileg 3,5 milliárd dollárra becsült büdzsé többszörösébe, akár 18 milliárd dollárba

is kerülhet a négy év múlva esedékes nyári játékok, a hírek ezek szerint igaznak bizonyulnak. A takarékoskodás érdekében most a szervezők a nyertes pályázathoz képest több versenyhelyszínt is módosítanak: nem építenek új létesítményeket, hanem már meglévőket fognak használni. (MTI/Reuters)




http://444.hu/2016/11/29/a-nob-arra-keri-a-tokioi-olimpia-szervezoit-tartsak-20-m illiard-dollar-alatt-a-koltsegvetest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap, amikor majdnem megsajnáltam Orbán Ráhelt
  2016-11-29 11:37:45, kedd
 
 
H. A. 2016-11-29

A nap, amikor majdnem megsajnáltam Orbán Ráhelt


Tiborcz István, Orbán Ráhel, Ali Mirza, Garamvölgyi Balázs és Ahmed Ali Al Sharyan (Forrás: noga.gov.bh) Tiborcz István, Orbán Ráhel, Ali Mirza, Garamvölgyi Balázs és Ahmed Ali Al Sharyan (Forrás: noga.gov.bh)

Nem mondom, hogy mániám lenne az Orbán család, vagy random közszereplő família (Rogántól, Vajnáig, Matolcsytól Matolcsy-ig) viselt dolgaiban való kotorászás, és most sem fogok senkinek a magánéletében turkálni. Azonban itt van nekünk a nemzet veje, akiről tegnap a Direkt36 tényfeltáró írása kapcsán jutott eszembe néhány keresetlen gondolat. És mára is jut megbeszélnivaló, ahogy nézem.

Úgy alakult, hogy a Simicska szintén G Lajos tulajdonát képező HírTv valahogyan kamera- és mikrofonvégre kapta szépreményű Sajátlábék hím tagját, akinek bejött az élet Bahreinig és vissza. A riporterhölgy, azt próbálta megtudakolni Orbán kivilágítás- és ingatlanügyi vejétől fényes nappal az utcán - midőn a pénteki Célpont című műsor nyersanyagát hozta volna össze -, hogy mégis milyen szerepe volt több kastély és műemléképület megvásárlásában drága jó Tiborcz István úrnak.

A műsor előzeteséből - amelyet Simicskáék már kilőttek az éterbe - kiderül, hogy Pityu vitéznél beakadt a szalag.

Tehát. A Hír tévé riportere első körben azt kérdezi Tiborcz Istvántól, tag-e a BDPST Zrt. abban a két cégben, amelyik kastélyt vásárolt. Mire Orbán Ráhel férje, traktoros falopások árnyékából milliárdos üzletemberré avanzsált paraszt:

De önnek ehhez - most őszintén kérdezem - mi köze van?

Majd amikor a riporter arra próbál érdemi választ kapni, hogy miért Tiborcz István fizette a legalábbis fura és aggályos kastélyvásárlásokat intéző cég bejegyzéséhez az illetéket, RáhelPityu újra előrángatja azt a fegyvert, ami Matolcsynál a blöffkártya:

De mi közük van hozzá?

Aztán a párbeszéd nem várt fordulatot vesz, amit remélhetőleg a kedves nejtől apóspajtásig mindenki örömmel vett tudomásul:

Tiborcz: Engem meg ez érdekel, hogy van-e férje? Olyan szép.

Riporter: De én meg cégügyekről érdeklődtem.

Tiborcz: De most...én értem...én meg a magánügyeiről szeretnék érdeklődni.

Az már egészen biztos, hogy a pénteki Célpont nézettségi rekordot fog dönteni, és bár a teljes műsor tartalmát nyilván nem ismerem, eléggé padlót fogtam ettől az ízelítőtől. Ami két dologra is elég egyértelműen rávilágít. Perszehogy mindenki tudja, de soha nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Egyfelől Tiborcz István nemzeti vej, aki a tehetségének, a jószerencsének, és az apósának köszönhetően pár év alatt sokmilliárdos forgalmú, piacvezető céget kapott a segge alá mindenki mást elgáncsolva az egészséges piaci versenyben, Matolcsy-féle eleganciával vigyorog bele az arcunkba: nem érti, hogy a köznek mi köze van a kedvéért beüzemelt közpénsszivattyúhoz, a bahreini csokizáshoz, paloták és kastélyok adásvételéhez, nem remélt új vállalkozások gründolásához.

Mert közpénzben tökig fel- és letűrt ingujjban matatni jó dolog, de újságírói kérdésekre - a habonyi kommunikációs szarelkenés szellemében - válaszolni derogál. Tiborcz nem közsszereplő, következésképpen a simlis ügyeiről az MTI sem hajlandó beszámolni, mert após úgy döntött, hogy ezzel mindent meg lehet úszni. Tiborcz most egy ilyen végtelenül kínos helyzetben találta magát (nem sűrűn fordul elő vele, hogy itt-ott-amott kamerák és mikrofonok keresztezik az útját), ezért kínjában ezt tehette: visszakérdezett, értetlenkedett, ahogy nevelték.

Az viszont - és itt jön a másfelől - egészen elképesztő fordulata az eseményeknek, hogy ilyen penetráns személyeskedéssel próbálja megúszni a nyilvánvalóan kellemetlen helyzetet. Van abban azért valami mellbevágó - az öntudatlan vej igen nagy bizonyossággal megállapíthatóan nincs tisztában azzal, hogy kamera rögzíti a pofáját-hangját -, hogy a témához semmilyen módon nem kapcsolódóan közli a riporterrel, hogy szépnek találja, és a családi állapota iránt érdeklődik.

Azt eddig sem gondoltam, hogy Tiborcz István a hűséges, szerető férj ideáltípusa volna, ám ez az irhamentő nemzeti flört elég meredeken beletaposott az aurámba. Mert nyilván a feudalizmusba öles léptekkel rohanó magyar társadalomban aligha vehető komolyan, hogy a királyi-hercegi sajátlábak leginkább szerelemből, sem mint érdekből házasodnak. Na de b*szki, Trump is megirigyelhetné ezt a ripacskodást.

Szeretném felhívni a minket sivalkodónak minősítő barnanyelvű média figyelmét arra, hogy itt nem magánemberek magánéletében vájkálunk, hiszen Kósa Lajos élő klasszikus óta pontosan tudjuk, hogy a magánélet azért magánélet, mert magánélet. Ettől függetlenül állapítsuk meg azért közösen, hogy a látvány lesújtó. Ezek után már azt sem értem, hogy Tiborcz egyáltalán miért fárasztotta magát a fölösleges körökkel, hogy van-e férje, vagy nincs férje a riporternek. Be kellett volna rángatni az első kapualjba és elintézni, nem? Miért nem vetette rá magát a fényes utcán a hölgyre? Ez is egy módja annak, hogy addig se a mocskos, védhetetlen ügyek legyenek terítéken, nem igaz? Vagy az is lehet, hogy rávetette magát?

Bárhogyan is legyen, abban biztos vagyok, hogy apóspajtás nem tépi le ezért tőből emberünk ficánkoló férfiasságát, hiszen Pityu tökéletesen illeszkedik a Fidesz-féle szent házasságot és keresztényi életvezetést mindenek fölé helyező narancssárga modellbe: fehérvári huszárok, pálinka, kézzel evés, mindenbe beleevés, parttalan nagyképűség, nőket megalázó, nőknek lábszagúan beszólogató egészséges, férfias magabiztosság. Semmi rendkívüli nincs abban, hogy miközben Ráhelke otthon gyereket szoptat, a kedves férj éppen más nőket próbál levenni a lábukról, bókol nekik (a maga tapló f*szparaszt módján) és a magánéletükben vájkál.

Nem meglepő, de legalább nyilvános fejlemény, hogy Pityunak nem csak a korrupciós hálózatba sikerült igen eredményesen beilleszkednie, és egy egész ország lábán állva, hatalmi hátszéllel, nagyképűen tolni a bizniszt, de férfiként is hozza az elvárásokhoz illő teljesítményt. Igen, egy pillanatra tényleg megsajnáltam Orbán Ráhelt (hajlamos vagyok ilyen hülyeségekre), mert szar lehet rádöbbenni - noha a kedves édesanyja példája igen tanulságos lehetett volna számára -, hogy ebben a klánban nincs túl sok opció egy nő számára. Hogy a sajátláb értelme legfeljebb az utódok potyogtatása, miközben jut elég idő azon gondolkodni, hogy vajon tényleg a külső-belső értékeiért vették feleségül, vagy ettől sokkal magasztosabb célok miatt.

Az egész országot persze marhára nem érdekli, mert semmi köze nincs hozzá, hogy Tiborcz István félrekúr-e vagy sem (remélhetőleg a következő áldozata azért tarkón csapja egy szívlapáttal), hanem azon háborog teljes joggal, hogy egy senkiházi takonyból pár év leforgása alatt milliárdos gazembert nevelt após kartárs. Akinek senkiházi takonysága egyáltalán nem indokolja ezt a nagy arcot. Végül is olyan mély bugyra ez az Orbán família viselt dolgainak, hogy talán még ennyi szót is fölösleges volt rá pazarolni.

Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy Ráhelke, tényleg majdnem megsajnáltalak. Pedig semmi közöm hozzá. De a sajátláb nem boldogít. Ezt mi eddig is tudtuk, te majd ezután fogsz rájönni.

http://kolozsvaros.com/2016/11/29/a-nap-amikor-majdnem-megsajnaltam-orban-rahelt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.