Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
"Eltűnt 160 milliárd" - Orbán hogy lehet még miniszterelnök
  2016-11-04 21:03:00, péntek
 
 
"Eltűnt 160 milliárd" - Orbán hogy lehet még miniszterelnök?
MTI|2015. nov 2. 12:58



A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány kerítse elő a Quaestor-ügy során "eltűnt" pénzeket és adjon számot a Magyar Nemzeti Bank "asszisztálásával eltűnt" mintegy 160 milliárd forintról - szólított fel hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott: hónapok óta nincs meg a "fideszes Quaestor-bróker" által ellopott pénz, de amikor közeleg egy-egy olyan tüntetés, amelynek résztvevői kártalanítást követelnek, a Fidesz mindig elkezd ígérgetni és hitegetni.

A független képviselő kijelentette, a kormányváltás után az igazságszolgáltatás felelősségre fogja vonni az ügy elkövetőit és azok segítőit. Szerinte nem lehetett volna végrehajtani egy ilyen mértékű pénzügyi csalást, ha a Fidesz abban nem lett volna nagy mértékben érintett. Miért maradhatott a helyén az ügy után az MNB-t vezető Matolcsy György, miért lehet még mindig miniszterelnök Orbán Viktor és külügyminiszter Szijjártó Péter, hogyan maradhatott legfőbb ügyész Polt Péter? - tette fel kérdését a politikus.

http://nepszava.hu/cikk/1075011-eltunt-160-milliard---orban-hogy-lehet-meg-minisz terelnok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten szívatja Magyarországot
  2016-11-04 21:00:44, péntek
 
  2016.11.03. 11:56

Isten szívatja Magyarországot

"Nem bujkálunk, összetartozunk!" - mondta pár hete jegybankelnö kúrunk eltitkolt barátnője, Vajda Zita.


Bárándi Gergely felvetette, hogy ha már Matolcsy beperelte őt, legalább menjen is el a bíróságra, az annyit válaszolt:

"Hát ezért nem mondom el a jelenlegi tartózkodási helyemet".

Na, most akkor bujkálsz, baszod, vagy nem bujkálsz? - teheti fel a kérdést a párocska egymásnak ellentmondó kijelentései után a nerképzetlen egyszeri ember, mikor a korrupciógyanús luxuslakásban enyelgésről olvas.

Aztán meg itt van nekünk Nemstróman Lőrinc, aki NemisazaFáraó Pharaonnal egy időben ringatózott az Adrián. Újabb kérdések özöne rontja az örömbódottságot, mert a Forbes legfrissebb listája szerint a 28. helyig föltejesítette magát a leggazdagabb magyarok listáján.

Istenem, elég lesz már!

De most komolyan: miért nem figyelsz oda fiaidra? Ekkora az imalánc lármája, hogy a fontos dolgokkal már nem törődsz? Én tudom, hogy ezek az atyafiak nem korruptak, Kusza Szem sem tehet arról, hogy kiterjedt rokonsága mellett a baráti köre is ha úgy tetszik függőségben van tőle, és kölcsönlakásokkal dobálózik.

Nemstróman Lőrinc se tud úgy elmenni sehova, hogy ne legyen először a luxus, másodszor az időzítés miatt gyanús. Pedig nincs abban semmi furcsa, ha két hajó egymás mellett ring a vízen azonos este. Még akkor sem, ha az egyik utasát OGV strómanjaként, a másikat morálisan ingoványos "befektetőként" - és körözöttként - tartja nyilván a közvélemény, és utóbbi később OGV szomszédja lesz.

Én tudom, hogy fatális véletlenek ezek, uram!

Ám nem vagyok biztos benne, hogy népem fiai is így látják ezt. Úgyhogy nagyon kérlek figyelj jobban, vezesd léptüket és szájukat a helyes úton, ne szívasd ezt a szegény népet ilyen fura látszatokkal!

Köszelőre!

http://varanus.blog.hu/2016/11/03/isten_szivatja_magyarorszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-11-04 20:50:54, péntek
 
  Álhír:
Orbán Viktor az elkövetkezendő amerikai választásokra felajánlotta, hogy a határon túli magyarok levélben is szavazhassanak, azt is hozzátette, ha esetleg őt választanák meg, akkor az USA gázszerelői mind jól járnának, esetleg Ráhel átvehetné az egyébként is gyengélkedő amerikai idegenforgalmat, megszüntetné a korrupciót és megmutatná, hogy kell sokkal demagógabb lenni Donald Trumpnál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne felejtsük el, hogy nem csak Ráhelt kell kistafírozni
  2016-11-04 20:38:19, péntek
 
 
Swan Edgar 2016-09-12

Ne felejtsük el, hogy nem csak Ráhelt kell kistafírozni


Szinte észrevétlenül lépte át a társadalom azt a trágyadombot, amit pedig nem lett volna szabad, most sem lenne szabad szó nélkül magunk mögött hagyni. Orbán Ráhel és az ő hites urának bahreini látogatásáról beszélek.

Egy olvasó kérdezett rá, hogy mégis, mit gondolunk mi erről. Néhány cikkben foglalkoztunk vele ITT, ITT, ITT és ITT, valamint ITT is. ITT pedig a humor eszközével, valamint egy kapával fegyverkeztünk fel.

Már nem téma, nem írnak róla a lapok, nem beszélünk róla. A kormány egyik taktikája, a kivárás, elkussolás, lapítás - majd megunják a parasztok - és elterelés működni látszik. De ez csak a felszín, látszat, illúzió. Az ilyen sunyi aljasságok nem foszlanak szét a levegőben, nem szívódnak fel, csak időlegesen. Rakódnak egymásra a rétegek és ha elérik a kritikus mértéket, akkor robban minden, egyszerre. Előkerülnek az eltűnni látszó történetek. A párt székházának eladásából származó pénzből vásárolt bányától kezdve a feleség szőlőültetvényén keresztül, Nárcisz kutya rezidenciáján át a gázszerelő vagyonáig, Simicska Lajos parádés száguldásától a legecizett egykori barátig, a szétlopott földek, trafikok, kaszinók, különféle piacok egymás között való felosztásától a zsebretett nyugdíjvagyonig, a hazatalicskázott uniós pénzektől Habony Árpádig, Rogán Antal táguló lakásáig, Szijjártó villájáig, Farkas Flórián miniszterelnöki védelméig rohadtul sok minden fog előkerülni.

Akkor is, ha működik a legrosszabb reflex és látszólag beletörődik mindenki mindenbe. Abba is, hogy immár dinasztiák kezdenek kiépülni. Matolcsy fiúk, Orbán lányok viszik a családi boltot. Főleg Orbán lányok. Mert ne felejtsük el, hogy nem csak Ráhelt kell kistafírozni, van ott még pár gyerek. Azt még nem lehet tudni, hogy mindegyik ilyen torz világképpel szabadul-e az országra és mindegyiknek lesz-e pofája mohón nekifogni a zabálásnak. Mert Ráhel - az ország reménybeli örököse - nem most kezdte. Bőven voltak előjelek, az osztálytársakat a miniszterelnöki páholyban vendégül látó pofátlan fruskától a sértetten saját lábra hivatkozó ifiasszonyig, az egyetemi katedrára felkapaszkodó frissdiplomásig hosszú sora van az orbáni nevelés gyümölcsének.

Az, hogy Orbán lányának és vejének volt bőr a képén elmenni Bahreinbe - például magánbiznisz ügyben, de kihasználva apu pozícióját és a miniszterelnöknek igen, de a pereputtyának nem járó diplomáciai csatornákat - nem meglepő. Az sem meglepő, hogy a felelősségrevonás helyett beindult az állami szarelkenő gépezet és az összes sumák igyekezett meggyőzni a keményen idióta magyar kisembert, hogy ez természetes dolog, nincs ok a hőbörgésre.

De még mennyire, hogy van! Marhára nem természetes dolog. A miniszterek elnöke nem az égiek által kiválasztott fáraó (hiába nyomja teli az országot stadionnak látszó piramisokkal), nem felkent király. Az ország nem az ő magánbirtoka, amiből kedve szerint adományoz a hű szolgáknak, a többit pedig felosztja a leszármazottak között. Orbán éppen olyan élősködő az ország nyakán, mint a lánya. Csak ameddig a kormányfő úgy tesz, mintha tiszta lenne a keze és mentes lenne a mohóságtól, Ráhel és férje még csak úgy sem tesznek. Harsányan röhögnek bele az arcunkba, mert lám, nekik ezt is lehet, azt is lehet és lényegében a törvények felett állva bármit megtehetnek. Védettek.

Pedig nem. El fog jönni az a pillanat - nem is sokára - amikor minden, amit eddig a szőnyeg alá gyömöszölt a kormány, elő fog buggyanni. Akkor is, ha a hívek akár saját testükkel is megvédik a királyi famíliát. Az igazán kártékony, romboló jószágok azonban nem a hívek. Ott egyszerű a képlet. Akik sokkal többet ártanak - akár tudatosan, akár öntudatlanul - azok a folyamatosan huhogók. Azok, akik kijelentik és minden létező helyre odakommentelik, hogy ezt pont azok nem olvassák, akiknek kellene. És: úgyis a Fidesz nyer, mert nincs ellenfele. Mert ilyen a magyar ember. Mert úgysincs jobb.

Azok, akik minden rohadt cikk alá odapetéznek, hogy kár volt leírni, kár volt megint leírni és újra beszélni erről, mert úgysem történik semmi. Mert tehetetlenek vagyunk és ő ugyan utálja azt, ami most van, de nincs mit tenni és amúgy sem lesz jobb soha.

Aki így gondolja, az feladta. Magánügy. Nagyon sokan nem adtuk fel. És mielőtt megint felhördül a kormánypropaganda gagyi, de annál zajosabb gépezete: nem erőszakos kormánybuktatásról beszélek most sem. Az senkinek, főként az országnak nem érdeke. De az sem érdeke az országnak, hogy eltartson egy csomó élősködőt és immár az ő utódaikat is. Ennek változnia kell, mégpedig azért, mert ez a dolgok rendje. Nincs olyan diktatúra, amelyik örökké tartana. Demokratikus környezetben főleg nincs. Bármennyire hosszúnak tűnik is, történelmileg Orbán egy futó epizód lesz az ország fejlődésében.

Ha most hihetetlen is, eljön az a pillanat, amikor megtelik a pohár és túlcsordul. Amikor azok fognak a leghangosabban elszámoltatást követelni, akik most éljeneznek, lapítanak, vagy huhognak. Ezért nem vagyunk hajlandóak elhallgatni és ezért mondjuk el újra és újra és megint. Akkor is, ha nehéz árral szemben úszni, mert az ár meg fog fordulni. Vége lesz ennek, változni fognak az erőviszonyok.

Kivéve akkor, ha újra működni kezd a váltópárt-rendszer. Mert akkor nem fog változni semmi. Akkor - ahogy az MSZP zűrös ügyei -, a jelenlegi kormány tettei is következmények nélkül maradnak. Ugyanis egymást védik, egymásnak falaznak. Ellenünk, a mi rovásunkra. Ez megy évtizedek óta. Ahogy most a Fidesz mutogat az előző kormányra, úgy az MSZP is az előző kormányra mutogat majd hasonló esetben. Szerintem elég volt ebből. És én - bár ez magánvélemény - nem szeretném kipróbálni azt sem, hogy aki még nem lopott (mert nem volt rá módja), az kormányra kerülése esetén lopna-e.

Van más megoldás és a választásokig még lesz is. Egy jól megválasztott szakértői kormány, akár a rendszerváltásig visszamenő teljes elszámoltatás, az összefonódások kibogozása, a gazdaság, társadalom megtisztítása a piócaként rátelepült élősködőktől, az alkotmányos rend visszaállítása, a jogrend rendbetétele, a demokrácia újraépítése, a civil szervezetek megerősítés, a gazdaság beindítása és még ezer tennivaló.

Ez igazából senki máson nem múlik, csakis rajtunk. És ehhez nem kell hetente az utcán tüntetni, hanem beszélni kell róla, újra és újra elmondani, gondolkodni kell és amikor itt van az ideje, akkor dönteni kell. És soha nem szabad feladni, soha nem szabad bedőlni az úgysem lesz soha jobb prófétáinak. Nekik lehetséges, hogy soha nem lesz jobb. Nekünk jobb lesz, amint rájövünk, hogy csak rajtunk múlik.

http://kolozsvaros.com/2016/09/12/ne-felejtsuk-el-hogy-nem-csak-rahelt-kell-kista firozni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az amerikai kongresszus azonnal vád alá helyezi Clintonnét,
  2016-11-04 20:35:07, péntek
 
 
Az amerikai kongresszus azonnal vád alá helyezi Clintonnét, ha kedden elnökké választják
Lovas István2016. november 4.

Nemzetközi sajtószemle


TOWNHALL

A republikánus többségű amerikai kongresszus máris vádemelési eljárást (impeachment) készít elő arra az esetre, ha Clintonné nyeri kedden az elnökválasztást. Tegnap a Fox News televízióban Michael McCaul, a kongresszus belbiztonsági elnöke magyarázta meg a folyamatot. Az eljárás megindítása után a kongresszustól a szenátushoz megy, és az az elnököt eltávolítja pozíciójából. ,,Nagyon nem szeretném azt látni, hogy ez az ország Hillary Clinton magatartása miatt alkotmányos válságba kerüljön", mondta McCaul. Mindez felveti annak a kérdését, hogy Obama kegyelmet ad-e Clintonnénak azelőtt, hogy az leteszi elnöki esküjét, ami viszont nem gátolhatja az ,,impeachment" folyamatát, magyarázza a Fox News.

http://lovasistvan.hu/2016/11/04/az-amerikai-kongresszus-azonnal-vad-ala-helyezi- clintonnet-ha-kedden-elnokke-valasztjak/


http://www.foxnews.com/opinion/2016/11/03/gregg-jarrett-avalanche-evidence-may-no w-bury-hillary.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy szerint neki ahhoz semmi köze sincs, hogy mit csiná
  2016-11-04 19:54:31, péntek
 
  Érdekes hogyan fejlődik a politika. Az előző kormányban mindig amikor megkérdeztek valamit mit csinált annó, akkor az volt a válasz hogy már nem emlékszik.
Most már eljutottunk odáig hogy neki ahhoz semmi köze mit csinált

Szerintem Zitával is ilyen lehet a szexuális élete.

Semmi köze hozzá.

Micsoda fertő lehet ott, hogyaszondja a Patai, meg a Bankszövetség elnöke és még az Unicredit vezetője is egy lakásban laknak a Matolcsi barátnőjével!
A Wall Street farkasa csak karcolgatja a magyar valóságot!
Sokba kerül még nekünk Matolcsy libidójának utolsó fellángolása.

A híveknek ennyi magyarazát így is bőven elég. Csak le kell adni az M1-en óránként úgy két napig, plusz pár cikk a Magyar Időkben.

És mintha semmi sem történt volna.

"Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást
kell gyakorolni, annál kevésbé legyen
magas a propaganda szellemi színvonala...
A tömeg befogadóképessége nagyon
korlátolt, értelme kicsiny és éppen
ezért nagyon feledékeny. Ezekből a
tényekből kifolyólag tehát minden
hathatós propaganda csak néhány pontra
kell, hogy szorítkozzék. Ezt a
néhány pontot és néhány
tételt addig kell ismételni, amíg az utolsó is
megérti ebből a szóból azt, amit
akarunk."


*****************************

Matolcsy szerint neki ahhoz semmi köze sincs, hogy mit csinált pár éve

sarkadizs
gazdaság
ma 18:20


Matolcsy György botrányt botrányra halmozott az utóbbi pár hónapban, elvált, összejött az egyik beosztottjával, akit zsíros fizetéshez juttatott, majd kiderült az is, hogy Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke és az UniCredit vezetője egyik lakásában lakik a barátnőjével.

Matolcsyt most Szakács László MSZP-s képviselő kérdezte többek közt ezekről a dolgokról is, a jegybankelnök pedig egy hosszú levélben válaszolt neki.

Azt írta, hogy

a magánéletében beállt változás ,,semmilyen módon nem befolyásolja a Magyar Nemzeti Bankszakmai tevékenységét".

A Patai-üggyel kapcsolatban megjelent a sajtóban, hogy a Eiffel-irodaháznak, amit az MNB 2013-ban megvett, köze volt az UniCredit bankhoz. Matolcsy most a levelében tanítani valóan tökéletes szalmabáb-érveléssel azt írta, nem igaz, hogy az Eiffel-irodaház MNB általi megvásárlását az UniCredit finanszírozta volna.

Csak annyi a gond, hogy ilyet senki sem állított, igaz, Szakács pontatlanul így fogalmaz a kérdésében. Csak az szerepelt a hírekben, hogy az Eiffel-irodaház építését finanszírozta az UniCredit, így pedig Patai bankja is érdekelt volt abban. hogy az ingatlant jó áron sikerüljön eladni.

Szakács arról is megkérdezte Matolcsyt, hogy miért is az UniCreditet bízták meg a nyugdíjvagyon államosításakor a magánnyugdíjpénztári portfólióban lévő értékpapírok kezelésével. Erre Matolcsy a lehető legjobb válasz adta:

,,nem tartozik a Magyar Nemzeti Bank elnökének feladatkörébe, hogy a nemzetgazdasági minisztérium évekkel ezelőtt milyen döntést hozott".

Ez a válasz még akár igaz is lehetne, de érdemes elgondolkozni, hogy is hívták a nemzetgazdasági minisztert a nyugdíjvagyon államosításakor.

Bizony, úgy hívták, hogy Matolcsy György.

De úgy tűnik, hogy Matolcsynak jegybankelnökként már semmi köze ahhoz, amit még miniszterként csinált.

Szakács konkrétan rákérdezett arra is, hogy Matolcsy tényleg Patai luxuslakásában lakik-e, erre a jegybankelnök nem válaszolt, azt mondta, ez magánügy.



http://444.hu/2016/11/04/matolcsy-szerint-neki-ahhoz-semmi-koze-sincs-hogy-mit-cs inalt-par-eve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törökországban lekapcsolták a Facebookot
  2016-11-04 19:35:26, péntek
 
  Orbán Viktor vágyakozva felsóhajt...
Letelepedési kötvény mellé most akciós iwiwes meghívót is lehet hirdetni nekik.
A gülenista óvodások bekeményítettek... Egy csomó színes gyurmával veszélyeztetik a legitim török kormányt

Nagyon várom Pubi külügyminiszter megnyugtató szavait arról, hogy Törökországban semmi sem veszélyezteti a demokráciát, a pluralizmust és a szólásszabadságot.
Azt a napot várom, amikor az Erdogant kapcsolják le.
Lassan nálunk is ez lesz, csak mi még nem hisszük el...
De majd gyorsan megszokjuk, mint mindent.



Ez az Erdogan tisztára Orbán.

Támadják a kisvasutat? Meghosszabbítjuk!

Nem kapunk vízummentességet, mert korlátozzuk az emberi jogokat? Letartóztatunk és betiltunk!


********


Törökországban lekapcsolták a Facebookot

sarkadizs
Külföld
ma 17:20


Több közösségi oldalt és netes kommunikációs alkalmazást blokkolni kezdtek a török hatóságok, miután pénteken letartóztattak 11 kurd ellenzéki képviselőt.

Helyi idő szerint délután 1 táján blokkolni kezdték a Facebookot, a Twittert, a YouTube-ot és a WhatsAppot is.

A török hatóságok cáfolják, hogy a blokknak köze lenne a letartóztatásokhoz, azt mondják, meghibásodás miatt elérhetetlenek az oldalak.

A törökök viszont már hozzá lehetnek szokva az ilyesmihez, a török hatóságok ugyanis nem először blokkolják a közösségi médiát. Terrortámadások és rendőri akciók idején mindig ez az első dolgok, az ugyanis segíti a török kormányt abban, hogy mindig ők alakíthassák a fontos eseményekről alkotott képet, és hogy a nekik nem tetsző információk nehezebben terjedjenek. Igaz, eddig a blokkolások általában csak tartományi szintűek voltak. (Independent)


http://444.hu/2016/11/04/torokorszagban-lekapcsoltak-a-facebookot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább pörög a biznisz: újabb iraki városban árulnak letelep
  2016-11-04 18:25:04, péntek
 
  2016. 11. 4. 10:40
letelepedési kötvény

Tovább pörög a biznisz: újabb iraki városban árulnak letelepedési kötvényeket

Az iraki Erbil városának egyik plázájában néhány napja nyitott az egyik letelepedésikötvény-forgalmazással megbízott cég vagy partnere új irodát, értesült a Magyar Nemzet. Ahogy arról lapunk beszámolt, a kormányzat a héten arról is döntött, hogy a Seychelle-szigetekre is kiterjeszti a kereskedést. Vajon tényleg kivezetik a sokat kritizált, offshore-hátterű és a bevándorlást államilag szponzoráló letelepedésikötvény-programot?

Az iraki térség országainak állampolgárai számára az Arton Capital Kft.-t jelölte ki az Országgyűlés akkor még Rogán Antal (Fidesz) vezette gazdasági bizottsága, a Magyar Nemzet megkereste a cég ügyvezetőjét, Balogh Radosztinát, aki a lapnak elmondta: nem tud az új iroda megnyitásáról, és az ő megbízásából biztosan nem is nyitottak új ügyfélszolgálati pontot Erbilben, de sok ügynökkel dolgoznak együtt.

A cikkből az is kiderül, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak nincsenek olyan adatai, amelyek alapján kiderülhetne, milyen nemzetiségű hatóság által kiállított erkölcsi bizonyítványt adtak le a kötvényprogramban résztvevő külföldiek. Ez azért fontos, mert korábban egy jogerősen elítélt orosz állampolgár is kijátszotta a rendszert; egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni.

A lap megállapítja, hogy a kormányzati szerveknek nem áll érdekében a Fidesz által preferált offshore cégeknek óriási hasznot húzó üzleti tevékenységet fölöslegesen megnehezíteni.

http://alfahir.hu/tovabb_porog_a_biznisz_ujabb_iraki_varosban_arulnak_letelepedes i_kotvenyeket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A WikiLeaks lerántja a leplet Hillary Clintonról
  2016-11-04 18:19:21, péntek
 
  2016. 11. 4. 13:54

A WikiLeaks lerántja a leplet Hillary Clintonról

Mintha dézsából öntenék Hillary Clinton kampányára a bombákat, amelyek mind botrányként robbannak fel. Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azt állítja, hogy a Clinton Alapítványt ugyanazok támogatták, akik pénzelték és létrehozták az Iszlám Államot. Eközben a WikiLeaks újabb levelezéseket szivárogtatott ki, amelyek azt bizonyítják, hogy Clintonék nagyon nem szerették volna, ha James Comey lesz az FBI igazgatója. Come jelentette be napokkal ezelőtt, hogy újraindult a nyomozás Clinton email-botrányának az ügyében. Az FBI már idén februárban elegendő bizonyítékot talált ahhoz, hogy a Clinton Alapítvány ellen is vizsgálatot indítsanak, de akkor az igazságügyi minisztérium elkaszálta az ügyet.

A WikiLeaks csütörtök este mintegy kétezer új elektronikus levelet publikált, amelyeket John Podesta, Clinton kampányfőnöke magán e-mail-címéről loptak el. A levelek között van Hillary Clinton kommunikációs igazgatójának, Jennifer Palmierinek az az e-mailje is, amelyben James Comey kinevezésének kockázataira figyelmeztette kollégáit.
Clintonék rossz döntésnek nevezték Comey kinevezését

Leveléhez Palmieri csatolt egy újságcikket is, amely arról szólt, hogy az FBI-igazgató szerint nő a bűnözés, mert az úgynevezett "Ferguson-hatás" miatt a rendőrök kevésbé elszántak a bűnüldözésben. A Ferguson-hatás egy politikai üggyé vált rendőri túlkapás nyomán alakult ki: 2014 nyarán a Missouri államban lévő Fergusonban egy fehér rendőr agyonlőtt egy 18 éves fegyvertelen fekete fiatalembert, s ezt követően lázongások törtek ki, és erőteljes rendőrellenes hangulat uralkodott el az Egyesült Államok sok vidékén. Comey erre utalt a cikkben idézett megjegyzésével, amelyet egyébként a sajtóban éles kritikák értek. Palmieri ezt a cikket küldte el annak alátámasztására, hogy szerinte miért volt rossz döntés Obama elnöktől, hogy 2013-ban kinevezte Comey-t az FBI élére.

James Comey korábban, George W. Bush első kormányában John Ashcroft igazságügyi miniszter helyettese volt, majd 2005-től a magánszférában dolgozott.

Jennifer Palmieri a fenti levelet John Podestának, Clinton kampányfőnökének és egy magán e-mail-címre is elküldte, amely valószínűleg Eric Schultzé, a Fehér Ház szóvivőjéé volt. Sem Podesta, sem Schultz nem reagált a Comey-t bíráló e-mailre.
Clinton mindent megtett azért, hogy a médiában szerepelhessen

Palmieri a napokban nyilvánosan is élesen bírálta az FBI igazgatóját, mert értesítette a kongresszus néhány politikusát, hogy nyomozás folyik - feltételezhetően - Clinton bizalmas munkatársnőjének, Huma Abedinnek és válófélben lévő férjének, Anthony Wienernek a levelei ügyében. Egy másik vizsgálat kapcsán kiderült ugyanis, hogy Wiener számítógépére a feleségétől olyan levelek kerülhettek, amelyek államtitkokat vagy titkosított információkat tartalmazhatnak. Sajtóértesülések szerint eddig két olyan levelet találtak, amely Hillary Clintontól származik, még külügyminisztersége idejéből.

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok között több levél szól arról, hogy a Clinton-csapat milyen erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy Hillary Clinton megjelenhessen bizonyos televíziós műsorokban.
Kérdéses támogatások a Clinton Alapítványnál

Közben a The Wall Street Journal című lapban megjelent, hogy az FBI nyomozói már idén februárban elegendő bizonyítékot találtak ahhoz, hogy a Clinton Alapítvány ellen is vizsgálatot indítsanak. Az Alapítvány egyes nagy adományozói ugyanis - mint bizonyítást nyert - kivételes elbánásban részesültek a külügyminisztériumban Hillary Clinton külügyminisztersége idején.

Az igazságügyi minisztérium meg nem nevezett vezetői és az FBI egyes tisztségviselői azonban úgy ítélték meg, hogy a bizonyítékok nem elegendőek a Clinton Alapítvány elleni bűnügyi eljáráshoz. Tették ezt annak ellenére, hogy - a The Wall Street Journal forrásai szerint - rendelkezésükre állt egy titokban rögzített hangfelvétel, amelyen egy korrupcióval gyanúsított személy a Bill és Hillary Clintonnal kötött állítólagos megállapodásáról beszél.

A vizsgálódás a Clinton Alapítványnál azt követően indult el, hogy Clinton Cash (Clinton készpénz) címmel megjelent Peter Schweizer író könyve. A könyv a Clinton Alapítvány "etikai kihívásait" taglalja, kivált azt követően, hogy oroszok vásároltak meg egy uránkitermeléssel és forgalmazással foglalkozó céget, amelyhez a nemzetbiztonsági engedélyt Hillary Clinton külügyminiszter adta meg. Nem sokkal ezután csaknem két és félmillió dollár érkezett az orosz cégtől a Clinton Alapítvány számlájára.



http://alfahir.hu/a_wikileaks_lerantja_a_leplet_hillary_clintonrol



******************************


2016. 11. 4. 11:16
WikiLeaks
Julian Assange
Clinton Alapítvány
Hillary Clinton
Iszlám Állam
Assange: ugyanazok pénzelték a Clinton Alapítványt, mint akik létrehozták az ISIS-t

A WikiLeaks alapítója, Julian Assange az RT-n megjelenő John Pilger Specialnak adott exkluzív interjújának előzetesében azzal vádolja Hillary Clintont, hogy félrevezeti az amerikaiakat azzal kapcsolatban, milyen mértékben is támogatják Washington közel-keleti szövetségesei az Iszlám Államot. Az interjúrészletből az is kiderül, hogy ugyanazok pénzéből teremtették meg az Iszlám Államot, mint akik a Clinton Alapítványt támogatják.

Egy John Podestának, Obama korábbi tanácsadójának szóló 2014-es emailben - amit múlt hónapban hozott nyilvánosságra a Wikileaks - Hillary Clinton azt sürgette, hogy gyakoroljanak nyomást Szaúd-Arábiára és Katarra, akik titokban logisztikailag, illetve anyagilag is támogatták az Iszlám Államot, továbbá más radikális szunnita csoportokat.

,,Minden komoly elemző tudja, és még az amerikai kormány is elismerte, hogy bizonyos szaúdi személyek támogatják, illetve pénzelik az ISIS-t, de a kifogás mindig az volt, hogy csak bizonyos zűrös hercegekről van szó, akik arra használják az olajból szerzett pénzüket, amire akarják, de a kormány ezt elítéli. De ez az e-mail azonban pont azt mutatja, hogy a szaúdi és a katari kormány is támogatta az ISIS-t"

- szögezi le Assange.

A RT egy rövid leiratot is közölt az Ecuador londoni nagykövetségén forgatott interjúból:

Pilger: A szaúdi, a katari, a bahreini és a marokkói kormány, de főleg az első kettő, pénzzel támogatta a Clinton Alapítványt, miközben Hillary Clinton külügyminiszter volt és a minisztérium jelentős fegyvereladásokat hagyott jóvá ezeknek az országoknak.

Assange: Clinton külügyminisztersége alatt - és ezt e-mailek bizonyítják - a valaha volt legnagyobb fegyvereladásról állapodtak meg Szaúd-Arábiával, 80 milliárd dollár értékben. Clinton külügyminisztersége alatt az amerikai fegyverexport dollárban megduplázódott.

Pilger: Szóval ebből az következik, hogy jórészt ugyanazok pénzéből teremtették meg az Iszlám Államot, mint akik a Clinton Alapítványt is támogatták?

Assange: Igen.


Assange visszautasította azt a - Clinton-táborból gyakran hangoztatott - vádat, hogy szivárogtatásaival Donald Trump republikánus elnökjelöltet akarja győzelemre segíteni "az oroszok utasítására". Assange szerint Trumpot nem hagyják nyerni, mert a bankok, a nagyvállalatok, a hírszerzés és a külföldi tőke is ellene van. ,,Sőt a média is, a médiavállalkozók és maguk az újságírók is" - állítja Assange.

http://alfahir.hu/assange_ugyanazok_penzeltek_a_clinton_alapitvanyt_mint_akik_let rehoztak_az_isis_t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a hasonlóság Attilában (hunok fejedelme), István királyba
  2016-11-04 17:47:26, péntek
 
  Mi a hasonlóság Attilában (hunok fejedelme), István királyban és Orbán Viktorban?

???

Az Isten.
Ugyanis Attila az Isten ostora,
István az Isten kardja,
Orbán az Isten verése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.