Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Emlékezés (vers)
  2016-12-27 22:36:32, kedd
 
  Rád gondolok Anyám!

Felhős, hűvös a reggel!
Az ébredés ilyenkor nehéz.
Rád gondolok!
Ravatalod fagyos gyertyafényben.
Hófehér lepel lett takaród!
Hideg föld a hazád!
A tested itt maradt.
A lelked most hol lehet?

Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezés (vers)
  2016-12-27 22:36:30, kedd
 
  Rád gondolok Anyám!

Felhős, hűvös a reggel!
Az ébredés ilyenkor nehéz.
Rád gondolok!
Ravatalod fagyos gyertyafényben.
Hófehér lepel lett takaród!
Hideg föld a hazád!
A tested itt maradt.
A lelked most hol lehet?

Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az első hétköznap az ünnepek között.
  2016-12-27 14:06:36, kedd
 
  A szél egyre erősödik, mozgatja a házat. Indulnék egy sétára, de nem kívánja egyetlen porcikám sem. Ma valószínű kihagyom.
Ma egy portrét kellene megfestenem, vagy legalább is elkezdeni, a fejemben már készen áll.

Sok portré várakozik a festésre, talán ez a sürgősségi sorrendben az első, ha elkészül elindítja a többi várakozót is. A hosszú élet titka az alacsony vérnyomás? Akkor még soká fogok élni! Két kávéval is csak 107 / 55 /70
Ezt örököltem, igazán gazdag örökség.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóljak vagy ne szóljak?
  2016-12-25 21:37:57, vasárnap
 
  A szomszédom bárki is legyen, szeretném elmondani neki, hogy mennyire lehűti a lakásomat, azzal, hogy folyamatosan kitárja az erkély ajtókat, a nappalija ablakát. Sajnos erősen dohányos, ezért az állandó ablak-nyitás...
Amikor elmegy itthonról, nyitva-tárva hagyja a felsorolt nyílás-zárókat. A tél akkor is tél ,ha egy kicsit enyhül az idő, lehűti a falakat.
Többet kell fűtenem, ami sajnos luxus az én szempontomból. Huzatos ez a ház nagyon, hiába is megy nálam a fűtés, akkor is fázom, a parketta nagyon hideg, hogy hűti az alsó szomszédom lakása.
Kérném, hogy kinn dohányozzon az erkélyen, lehet neki is jobb lenne, és nem köhögne annyit reggelente. Még nagyon fiatal, vigyázhatna az egészségére jobban. Meg is köszönném, hiszen soha nem kapjuk vissza az egészségünket, amikor hagyjuk elveszni azt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érezzétek a megérkezést!
  2016-12-20 21:43:07, kedd
 
  Közel a Karácsony, a készülődés a várakozás mind tartja bennünk a titok örömét. Várjuk és készülünk rá, marad e erőnk, hogy az ünnepet azzá tegyük amivé fáradtra, kiköltekezettre gyötörtük magunkat. Az ünnep a lelkünkben pihen még, de már ujjongani készül. Valami olyanra várunk, amit hetek óta elképzeltünk, megálmodtuk, beszélünk róla. Nézzük a csillogást, ami körülveszi a várakozást. Van aki ebből meg él, vannak akik szegényebbé vállnak, vagy bele halnak a hideg, fagyos létbe.
Nem kell a fény a csillogás, ha van szeretet bennünk az elég! Semmi sem fontos annyira mint a család, ha körül vesznek és érzed az áradást. Ha ez nincsen, semmi sincs, nagyon szegények maradunk mire eljön a reggel, az ébredés.
"Krisztus megváltó szeretetében megújuló Karácsonyt valamint egészséggel gazdag, kegyelemben telő újesztendőt kívánok!"

"megjelent Istenünk, Üdvözítőnk jósága és emberszeretete..."

Minden olvasómnak, barátomnak, rokonomnak és ismerőseimnek kívánom, hogy érezzék a megérkezést!
burda zsuzsanna
író, költő, képzőművész
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Karácsony /vers/
  2016-12-17 22:24:25, szombat
 
  Karácsony

Ma este csillag varázs
bújik, hópihe álom.
Kiscsengő halkan szól!
Titkos a vágyam.

Zöld fenyők suttogják:
jön már a karácsony!
Kisgyermek született,
jászolnál őt várom!

Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a természetből...
  2016-12-17 22:23:04, szombat
 
  "Ne jöjj el sírva síromig,
Nem fekszem itt, nem alszom itt;
Ezer fúvó szélben lakom
Gyémánt vagyok fénylő havon,
Érő kalászon nyári napfény,
Szelíd esőcske őszi estén,
Ott vagyok a reggeli csendben,
A könnyed napi sietségben,
Fejed fölött körző madár,
Csillagfény sötét éjszakán,
Nyíló virág szirma vagyok,
Néma csendben nálad lakok
A daloló madár vagyok,
S minden neked kedves dolog...

Síromnál sírva meg ne állj;
Nem vagyok ott, nincs is halál." (M.E.Frye)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Séta a fiam emlékére.
  2016-12-16 22:45:52, péntek
 
  Hosszú sétát tettünk, egy nagy kört a városon át, előbb autóval, nehezen de találtunk üres parkolót. Innentől gyalog jártuk a várost, sétáltunk. A fiam emlékére akartam ezt a sétát és minden gondolatot ami hozzá vezet. A negyedik karácsony, ami nélküle lesz.
Nehéz a szívem.
Sokan nyilvánították együttérzésüket, ami jól esik ilyenkor. Talán nem érzi az ember azt, hogy egyedül van a világban.
Az emlékeinkkel a fájdalmunkkal egyedül kell megküzden, de ilyenkor segít ha a barátaink szeme megsímogatja valahol ott belül a lelkünket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent a Fehér Ló közösségi Házban Mosonmagyaróváron.
  2016-12-14 20:25:12, szerda
 
  Kedves meghatóan szép Adventi összejövetel, akár találkozónak is nevezhető volt a szakkörvezetők tegnap-esti gyertyafényes eszem-iszom, beszélgetős estje. A fehér Ló Közösségi Házba invitált mint minden évben Sörös Katalin művelődés-szervező és Keresztény Gyula a közösségi ház vezetője Advent alkalmából. Kellemes, egymásra figyelő volt az év utolsó foglalkozást és szakkört tartók évvégi találkozása.
Sörös Kati kosarából mindenki választhatott egy arany, vagy ezüst színű mécsestartót, ami saját műhelyükben készült. Igazi "szíves látásban volt részünk" Köszönjük a Kreatív Alkotók Körének vezetői: Móczi Sándor és Burda Zsuzsanna.

Ezúton is nagyon boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!
2017. január 7-én, szombaton folytatjuk kijelölt feladatunkat, célunk egy nyár-eleji közös kiállítás a Kreatív Alkotók Körének újabb munkáiból.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi mese...
  2016-12-12 20:27:02, hétfő
 
  Régi karácsony
(1957)

Advent kezdetén, már fényesek voltak a falunk egyetlen áruházának kirakat üvegei. A boltosok sürögtek a lefüggönyözött kirakatok mögött. Díszítették az üzletek bejáratát is. Illatos fenyő ágat tettek a pultra, a közepébe egy szál gyertyát.
Egy másik napon már kitárulkozott a kirakat. Fényes volt és ragyogó! Ámulva álltunk az iskolából hazafelé menet a kirakat előtt. Porcelán-fejű, rongy testű babákon selyem-ruha volt. De nagyon tetszett a kockás kabátos bohóc, a szája egészen a füléig ért. A dominókat és sakkfigurákat is vágyakozva néztük. Ezután már minden nap megálltunk az osztály-társaimmal a csillogó kirakat előtt és magunkba szívtuk az ünnepi várakozás minden titkát. Minden nap újabb és újabb ajándékot fedeztünk fel, amit a Jézuskától reméltünk, hogy karácsony este a mi Karácsonyfánk alá fog letenni.
Közel volt már a karácsony. Az iskola udvaron már feldíszítve várt bennünket egy fenyőfa. Az osztályok és tanárok mindnyájan a fa körül sorakoztak. Elénekeltük a "Mennyből az Angyalt" Minden gyerek előtt megjelent egy csoda, amit a hangulat az ünneplés még csak fokozott. Egy-egy szalon-cukrot, egy almát és diót kaptunk a fa alól. Mindenki visszament az osztályba, ahol a tanárok kihirdették: "Holnaptól karácsonyi szünet, és egyben szén szünet is lesz, mert elfogyott a tüzelő az iskolában." Nagy volt az öröm az osztályban. �--sszepakoltuk a holminkat, az ezüst és arany diót szorongattuk a kezünkben és indultunk hazafelé.
Az áruház kirakata előtt megint megálltunk gyönyörködni az ajándékokba... Amikor eljött a karácsony este, korán mentünk aludni, mert Édesanyám sürgetett, hogy a Jézuskának is idő kell a Karácsonyfa díszítéséhez és az ajándékok elhelyezéséhez. Mire minden gyerekhez elér, éppen reggel lesz. Így gondoltuk mi is gyerekek, ha gyorsan elalszunk, akkor előbb jön a Jézuska.
Álmomban angyalkákat láttam, szárnyukkal tartott Karácsonyfával repültek be az ablakon. Reggel fenyő illatra ébredtem. Alig mertem kinyitni a szememet. Féltem, hogy a fenyő illatot csak az álom hozta el. De a szoba közepén állt a Karácsonyfa, igazi fenyő ágakkal. Az ajándékok ott sorakoztak a fa alatt. Nagyon dobogott a szívem, vajon melyik csomag lehet az enyém? Édesanyám nagyon tudott titkot tartani, és nagyon jóba lehetett az angyalokkal, mert nekünk az utolsó percig, vagyis a gyertya gyújtásig titok volt az ajándék. A legnagyobb és a legcsodálatosabb érzést az adta, hogy mind az ötünknek a várva várt kívánsága teljesült. Ezen a karácsonyon a Világszép Nádszálkisasszony című nagy mese könyvet kaptam, ami hosszú évekig a kedvenc olvasmányom maradt.
Egy picike kétely akkor bújt belém, amikor észrevettem, hogy a Karácsonyfánk ezüstfenyőágai egy bodzafa ágba voltak beletűzdelve. Ezt ugyanis tudtam, hogy Édesapám készítette. Már hetekkel karácsony előtt gyártotta így a Karácsonyfákat, mert a fenyőfából csak néhány ágat kellett levágni, befúrni a bodzafa ágába, és a fenyőfa élhetett a kertben tovább. De ezt a kételyt eloszlattam, hiszen az angyalok ezt is meg tudták oldani az én képzeletemben. Úgy gondoltam elvitték feldíszíteni és reggelre, amíg én aludtam visszahozták, úgy, ahogyan reggel, ébredéskor megláttam: felöltöztetve, csillogón, Karácsonyfaként.
Burda Zsuzsanna


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 256 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 173
  • e Hónap: 950
  • e Év: 83204
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.