Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az éjszaka elmúlt...
  2016-12-01 21:44:38, csütörtök
 
  Az éjszaka elmúlt, a nap pedig elközelgett. (Róma 13,12)


Ezt a napot a legkedvesebb Nap, Jézus Krisztus teremti; Malakiás ezért nevezi őt az igazság Napjának és mondja a 4. fejezetben: És feltámad néktek, akik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt." Mert mindenki, aki Krisztusban hisz, megkapja tőle az ő kegyelmének és igazságának ragyogását, és üdvözül az ő szárnyai alatt. Ő maga a Nap, akiből a ragyogás árad, és akitől a nappal, vagyis az evangélium származik, hogy fényeskedjék az egész világban. A Zsoltár 19,2 mind a kettőt, a Napot és napot, Krisztust és az evangéliumot a lehető legkedvesebben írja le, mondván: Az egek beszélik Isten dicsőségét. Ez azt jelenti: ugyanúgy, ahogy a valódi egek hozzák a Napot és a nappalt, hozzák és hordozzák az apostolok prédikációikkal az igazi Napot, Krisztust. Mindez a napfelkeltétől van - ez az evangéliumról mondatik -, amelyet az Írás magasztal és kedvesen dicsér. Mert a pirkadat is elevenné, vidámmá, jókedvűvé, dolgossá tesz, és minden jót az hoz magával.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten szava
  2016-12-01 12:14:28, csütörtök
 
 

Isten szava mindig megáll,
erősebb mint pokol, halál.
Amit Ő mond: beteljesül,
aki hisz, üdvben részesül.
Ez a világ, bűn világa,
megsemmisül nemsokára!
Ég, Föld, a csillagrendszerek,
új világnak adnak helyet.
E régi föld, csupán modell,
melyen Isten készíti fel
gyermekeit, új hazába,
hol ének zeng, szól a hárfa.
Ott a bűn már ismeretlen,
béke, öröm, mindenekben.
Oly csodás lesz új otthonunk,
mit elképzelni sem tudunk.
Csak ámulunk, ha meglátjuk,
jóságáért Istent áldjuk!
Hálánk soha nem ér véget,
nála a lét: örök élet!


Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus visszatérésének reménysége
  2016-12-01 12:09:00, csütörtök
 
  KRISZTUS VISSZATÉRÉSÉNEK REMÉNYSÉGE * 1THESSZALONIKA 1-5

KÖZPONTI IGERÉSZ: 1THESSZALONIKA 1 ÉS 4

ÖSSZEFOGLALÁS * Pálnak sok kedves emléke maradt azokról a napokról, amelyeket a még egészen fiatal thesszalonikai gyülekezettel töltött. Hitük, reménységük, szeretetük és az üldöztetés ellenére megmaradó állhatatosságuk példaértékű, és Pálnak mint a fiatal gyülekezet lelki atyjának a fáradozásai igen gyümölcsözőnek bizonyultak. Levelének minden sorában megnyilvánul gyengéd szeretete, miközben arra biztatja a thesszalonikaiakat, hogy tűnjenek ki hitükben, növekedjenek szeretetükben, és mindenkor örüljenek, amíg várják az Úr visszatérését - amely esemény az élő és az elhunyt hívőknek egyaránt reményt is vigaszt nyújt majd.

NAPI ÚTRAVALÓ * ,,11 óra van! Tudod, hol vannak a gyerekeid?"
Ez építő figyelmeztetés a szülőknek, hogy a gyermekeik fegyelmezése és felügyelete 24 órás munka. S ha az ember kibújik e felelősség alól, az csak bánatot hoz a gyerekek életébe.
Ha Pál ma levelet írna neked, talán így kezdené: ,,Máris december van - tudod-e, hol vannak a lelki gyermekeid?" Noha Pál tanítványai több mint húsz városban szétszóródva éltek, sosem ,,hagyta magukra" őket, hanem mindnyájukat szívében hordozta, és rendszeresen levelezett velük.
Figyeld meg a Filippi 1,3-4-et, a Kolossé 1,3-at és a Filemon 4-et, s mindegyikben ugyanolyan jellegű kijelentést találsz, mint amellyel az első thesszalonikai levél kezdődik: ,,Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban." (1,2) Te naponta imádkozol a lelki gyermekeidért? Rendszeresen tartod velük a kapcsolatot telefonon, személyes látogatások vagy levelek útján? Ha nem, kezdd el ma! Amint Pál is tapasztalta, a lelki növekedést az imádság és a bátorítás talaja táplálja a legjobban.

BETEKINTÉS * MUNKANÉLKÜLISÉG THESSZALONIKÁBAN - Amikor Pál megalapította a thesszalonikai gyülekezetet, sokat prédikált Krisztus küszöbön álló visszatéréséről. A Krisztus második eljöveteléről szóló híres szakaszban elismétli tanítását (4,16-17). Egyes thesszalonikai hívők azonban túl komolyan vették korábbi igehirdetését, és abbahagyták a munkát (4,11-12; 5,14).

Sokan úgy imádkoznak, mintha Isten egy nagy fájdalomcsillapító volna. Csak akkor fordulnak hozzá, ha fáj valamijük.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Hogy megállhassatok..."
  2016-12-01 08:07:48, csütörtök
 
  "Hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben." (Efézus 6:11)



Rá akarok mutatni az akadályokra, melyek azért vannak, hogy elhiggyed azt, ami halhatatlan lelked jólétére nézve szükséges. Egy a szükséges az életünkben. Jobb mindent elveszíteni, amid valaha is volt, minthogy lelked és tested örökre a pokolba vettessék. Ezért könyörgök, gondolj át velem néhány dolgot, melyek összefüggenek az ördög hadicseleivel, vagy ravasz terelő útjaival. Ő mindig lesben áll, hogy ha csak egy lehetőség van is rá, ne juss be az örök életre. Először is megpróbálja mindenféle módon, hogy megőrizze bűneid és élvezeteid iránti szeretetedet. Megtesz mindent, amit csak tud, hogy bűneidben élj, és abban hallhass meg. Tudja, hogy akkor lehet biztos felőled, ha már nála vagy a pokolban. Hogy ezt elérje, felhasznál mindent, hogy lelkiismeretedet álomban, nyugalomban és önelégültségben tartsa. Mindenesetre távol tart attól, ami eszköz lehetne, hogy szívedet fölébressze.
Megpróbál megakadályozni, hogy Isten Igéjét hallgasd, azzal, hogy rámutat, mennyi munka van, amit el kell végezned. Akkor jó okod van, hogy ne foglalkozz Isten Igéjével és rendeleteivel. Megpróbálja gondolataidat összezavarni, és elterelni, amikor Isten Igéjével foglalkozol.
Elvisz a mókamesterek vidám társaságába, amikor észreveszi, hogy kissé nyugtalan vagy.
Azt súgja, amikor búskomor vagy, hogy szórakozásra van szükséged. Ó, bűnös, lásd meg, hogy az ördög mindent megtesz, hogy távol tartson Istentől!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.