Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A színek megdöbbentő hatása az egészségünkre
  2016-12-01 11:28:07, csütörtök
 
  A színek, ha tudatosan használod őket, segítik szerveid működését.

Testi tüneteket és pszichés megbetegedéseket is sikerrel csökkent a színterápia. Hagyománya évezredekre nyúlik vissza, már az ókori Egyiptomban és Indiában is felfedezték hatásait. Az elmúlt években egyre több orvos ismeri el és alkalmazza. Megelőzés céljából vagy enyhe panaszok esetén önmagában is eredményes, krónikus betegségekben sikerrel egészíti ki a gyógykezelés egyéb fajtáit. Te is tapasztalhatod a színek erejét néhány könnyen követhető módszer segítségével.





Tarka kapcsolatok
A természet gazdag színvilága fényt és energiát közvetít felénk. Megfigyelheted, hogy egyes színek látványára vidámabb leszel, elkomorodsz, megnyugszol vagy megnő az étvágyad. Ezeket a megfigyeléseket a testünkben található energiaközpontokkal hozták összefüggésbe. A csakrának is nevezett hét terület mindegyikéhez meghatározott szervek és érzések kapcsolódnak. A hozzájuk tartozó színekkel befolyásolható a működésük.
Elhelyezkedésük sorrendjét alulról felfelé haladva szokták meghatározni. A piros a gyökér, a gerincoszlop alsó részén található, a farokcsont és a gát tájékán. Gondoskodik vitalitásról, a mellékvesék hormontermelése által befolyásolja az erőnlétet. Eggyel feljebb helyezkedik el a narancsszínnel összefüggő, szexualitásért felelős mező. A nemi szervek és az alhas szerveinek működését harmonizálja. Ezt követi a citromsárga színhez kötődő, hastájéki terület, felette a szívhez kapcsolódó zöld, majd a torokra utaló kék központ. A homlok mögötti területhez indigószín tartozik, míg a lila a koronacsakra, az idegrendszer, a gondolkodás, a pszichés működés területe.

Receptre érkező színek

A hét legfontosabb szín hatásait ismerve megkeresheted, melyik lenne leghatékonyabb panaszaid csökkentésére.

- Piros: a legerősebben serkentő, vitalizáló szín. Felmelegíti a testet, segít alacsony vérnyomás, fáradtság esetén. Fokozza az adrenalin termelődését, gyorsan feltölt energiával. Javítja a vérkeringést, így a szellemi és fizikai teljesítőképesség is növekszik.
- Narancssárga: elsősorban a máj, a lép és a vesék egészségét védi. Csökkenti az epe- és vesegörcsöt, a menstruációs fájdalmakat. Kiegészítő kezelésként epilepsziában is alkalmazzák. Ha utolért a téli depresszió, a narancsszín derűsebb kedvre hangol. Tanulás és munka során segíti a koncentrálást.
- Sárga: az idegrendszer, az agy működését harmonizálja. Szellemi túlterheltség, stressz, szorongás esetén gondolj rá. A szín a hasnyálmiriggyel és az emésztőszervekkel is kapcsolatban áll. Segít kiegyenlíteni a vércukorszintet, így a megfelelő diéta mellett a cukorbetegség terápiájában is fontos szín.
- Zöld: a legátfogóbb gyógyító energiával rendelkezik. Egyenletessé teszi a szívműködést, enyhén csökkenti a vérnyomást. Fejfájás, feszült idegállapot, izomgörcsök esetén csökkenti panaszaidat. Krónikus betegségek fennállásánál javítja az életminőséget.
- Kék: a torok, garat, nyelőcső megbetegedéseinél legfontosabb szín. Mandulagyulladás, felső légúti hurutok tüneteinél a nyakra helyezett könnyű, kék kendő a színterápia bevált módszere. Fogíny- és bőrgyulladásoknál is gondolj rá. Az alvászavarokat csökkenti, hiperaktív gyerekek megnyugtatására szolgál.
- Indigószín: mivel a homlok területével függ össze, hatékony a zöld hályog, a fáradt szem, a lencsehomály kezelésének kiegészítésére. A pszichoszomatikus betegségeknél az elmére és idegekre irányulva mérsékli a testi tüneteket is.
- Lila: ezt a színt használta Leonardo da Vinci, amikor relaxálni készült. A freskófestést megszakítva a templom violaszínű üvegablakán keresztül érkező fényben meditált. A lila általános izomlazító, görcsoldó hatást gyakorol a szervezetre, és fokozza a kreativitást.
Így üzenj a testednek!

Egészséged javítása érdekében válaszd ki, jelenlegi állapotodnak melyik felel meg leginkább. Ezután önmagában vagy egymással párhuzamosan is alkalmazatod a módszereket.

Legegyszerűbb, ha az adott színű tárgyat helyezed íróasztalodra, vagy ilyen színű ruhát viselsz. Színes izzót is helyezhetsz az állólámpába. Étkezéseidhez válaszd a megfelelő színű élelmiszert, piros, sárga, narancsszínű gyümölcsöt, zöld leveles salátát, lila káposztát! A kék tányér enyhén csökkenti étvágyad, míg a sárga fokozza. Ezt fogyókúra vagy erősítő, roboráló diéta során vedd figyelembe.

Hatékony módszer a színekkel kombinált relaxáció. Helyezkedj el kényelmesen, hanyatt fekve vagy ülő helyzetben. Lehunyt szemmel lélegezz egyenletesen, ellazítva minden izmodat. Majd gondolatban haladj végig az említett csakráknak megfelelő testrészeken, kapcsold hozzájuk az oda tartozó színeket. Kezdd a szeméremcsont piros színével, majd a nemi szervek narancsszíne, az alhas sárgája, a szív zöld színe, a torok kékje, a homlok indigószíne és a fejtető lilája következik. Minden területen időzz el egy kicsit, közben képzeld el, hogy az adott színt lélegzed be. Végül feszítsd meg izmaidat, lassan nyisd ki a szemed. Ezzel a technikával minden belső szerved működése harmonikusabbá válik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Húgysavszint természetes csökkentése
  2016-12-01 10:39:24, csütörtök
 
  Vérünk magas húgysavszintjének több oka is lehet. Az egyik lehetőség, hogy a szervezetben megnő a húgysavtermelés, a másik pedig, hogy csökken a húgysav kiválasztás a veséken keresztül.

Az emelkedett húgysavszint következménye a köszvény kialakulása, de mellett megnő a vesekő és a veseelégtelenség kialakulásának esélye is. Emellett pedig több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy a vér magas húgysavszintje növeli a vérnyomást és szív és érrendszeri betegségekhez vezethet.

A vér normál húgysavszintje:

férfiaknál: 3,4-7 mg/dl
nőknél: 2,4-6 mg/dl
Bizonyos külső tényezők is elősegíthetik a magas húgysavszint kialakulását:

magas purin tartalmú táplálkozás
túlzott alkoholfogyasztás
veseelégtelenség
túlsúly, elhízás
pajzsmirigy alulműködés
genetikai tényezők
cukorbetegség
acidózis
egyes gyógyszerek (pl. vízhajtók)
A legjobb természetes gyógymódok a vér húgysavszintjének csökkentésére.

1, Almaecet
Az almaecet természetes méregtelenítőként segít eltávolítani a szervezetből a felgyülemlett húgysavat. A benne található almasav hasítja és eltávolítja a húgysavat testéből. Emellett az almaecet segít fenntartani a szervezet normál pH-egyensúlyát, gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
Adjon egy teáskanál almaecetet egy pohár tiszta vízhez és fogyassza napjában 2-szer, 3-szor.

2, Citromlé
A citromlé lúgosító hatású szervezetünkre, s ez a lúgosító hatás, plusz a benne lévő C-vitamin csökkenti a vér húgysavszintjét.
Adja hozzá egy citrom levét egy pohár langyos vízhez. Fogyassza minden reggel éhgyomorra. Figyeljen arra, hogy naponta vigyen be szervezetébe 1000mg jó minőségű C-vitamint.

3, Cseresznye
A cseresznye és más sötétszínű bogyós gyümölcsök, mint pl. az áfonya, csökkentik a húgysavszintet. Emellett antocianidinekben is gazdagok, amik csökkentik a gyulladás mértékét a szervezetben.
Fogyasszon egy héten át minden nap egy csésze cseresznyét vagy meggyet, adjon hozzá áfonyát, epret, és mellette fogyasszon paradicsomot, paprikát és más, C-vitaminban gazdag zöldséget, gyümölcsöt.

4, Szódabikarbóna
A szódabikarbóna rendkívül hatékony húgysav csökkentő, emellett a köszvényes fájdalmat is mérsékli. Segít helyreállítani a szervezet megfelelő pH-egyensúlyát, és segíti a húgysav kiürülését a szervezetből.
Keverjen fél teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízhez és két héten át igyon belőle naponta négyszer.

5, Olíva olaj
Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, E-vitaminban gazdag és antioxidáns, gyulladáscsökkentő vegyületeket is tartalmaz, s ezek mind jótékony hatásúak emelkedett húgysavszint esetén.

6, Víz
Fogyasszon minél több vizet! A víz felhígítja a húgysav koncentrációját, stimulálja a veséket és segít eltávolítani a fölösleges húgysavat testünkből.
Emellett a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít megelőzni a köszvényes roham kialakulását is.
Igyon naponta legalább 10 pohár vizet.

7, Alacsony purin tartalmú étrend
A purinok nitrogén tartalmú vegyületek, melyek húgysavra bomlanak le, emelve annak szintjét a vérben. Legnagyobb mennyiségben az állati eredetű fehérjékben találhatók.

Magas purin tartalmú táplálékok:

hús, hal, pulyka, gomba, hüvelyesek sör

8, Magas rosttartalmú ételek és keményítők
A magas rosttartalmú ételek felszívják a húgysavat és segítik annak kiürülését a szervezetből. A keményítőt tartalmazó ételek purin szintje alacsonyabb.

Miket érdemes fogyasztani?

teljes kiőrlésű gabona
alma, narancs, körte, eper, banán
rizs, teljes kiőrlésű tészta
quinoa
zab
burgonya
papaya

9, Tejtermékek
Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztása csökkenti a vér húgysav szintjét és a köszvény kialakulásának esélyét.

10, Búzafű dzsúsz
A búzafű lé lúgosítja a szervezetet, C-vitaminban, klorofillban gazdag, segíti a szervezet méregtelenítését. Kiváló fehérje és aminosav forrás.
Forrás : Link

Húgysav kristályok


 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Teve :-) gif
  2016-12-01 00:30:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Teknős segítség gif
  2016-12-01 00:29:24, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Szarvas gif
  2016-12-01 00:27:42, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.