Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Gyerekek tányérjából veszik ki az ételt: rosszul járnak a me
  2016-12-10 18:44:23, szombat
 
  Gyerekek tányérjából veszik ki az ételt: rosszul járnak a menzák

Napi.hu 2016. december 9. péntek 10:06

Az éttermeknek járó áfakedvezmény a tanuló és a dolgozó magyaroknak nem fog járni - írja a Napi.hu.

Az éttermi ételek áfája 27 százalékról 18-ra csökken jövőre, majd 2018-tól 5 százalék lesz a teher. A kiszállított és nem helyben fogyasztott ételek viszont nem kapnak adókedvezményt, azok után továbbra is 27 százalékos áfát kell majd fizetnünk. Emiatt viszont sok étellel foglalkozó vállalat (és fogyasztóik):

A büféskocsik,
A teljes menüt kiszállító ételfutáros cégek,
Az iskolai menzák,
Munkahelyi étkezdék is rosszul járnak.
E két utóbbi egységek egyébként napi 2 millió tanuló és dolgozó magyar kiszolgálását látják el, a teljes menüs szolgáltatás pedig (többek között) a nyugdíjasok körében népszerű (különösen azoknál, akik már nem tudnak magukra főzni).

A dolgozók megint ráfáznak?
Ha a szabályozáson nem változtatnak, akkor a 22 százalékos áfa-különbözet (a 27 és az 5 százalék között ennyi a különbség) és minimálbér-emelés miatt könnyen lehet, hogy a kedvezményt nem élvező cégeknél drasztikus áremelkedés vagy tömeges elbocsátás következhet be.


http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/gyerekek_tanyerjabol_veszik_ki_az_etelt_rosszu l_jarnak_a_menzak.1052648.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm _campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polt Péter kurvára elégedett magával
  2016-12-10 18:05:46, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-12-10

Polt Péter kurvára elégedett magával

Polt és Pintér a függetlenség napja 240. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a budapesti amerikai nagyköveti rezidencián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Polt és Pintér a függetlenség napja 240. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a budapesti amerikai nagyköveti rezidencián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Jobb lenne valami közepesen érdektelen hírecskével kitölteni ezt a közepesen eseménytelen szombat délutánt - például azzal, hogy Orbán Viktor ívesen szart részt venni a 20. életévét betöltött fideszes keltető (Fidelitas) szülinapi buliján, vagy hogy a mindig éhes Tállai Andrást Trump hivatalba lépésével párhuzamosan, azaz januárban valószínűleg menesztik az adóhatóság éléről, miután Varga Mihály közepes tehetségű könyvelővel nem feltétlenül találják a közös hangot -, de inkább valami másról mesélek nektek.

Unalmas listát készítek az utókor számára. Annál is inkább, mert a sajtó ingerküszöbét még foltokban sem érte el Polt Péter legfőbb ügyésznek csúfolt egyén parlamenti beszámolója az általa és az állampárt által eredményesen leigázott intézmény (=az ügyészség) 2015. évi tevékenységéről, amelyre ezen a héten került sor.

Segítségemre volt a Polt által prezentált, saját vállát veregető, közel 100 oldalas, tömjénfüstöt eregető dicshimnusz értelmezésében egy általunk - kivételesen -nagyrabecsült parlamenti képviselő, aki rendelkezésünkre bocsátott egy anyagot, amelynek alapján igyekszem a magyar jogállam lebontásának és a maffiaállam kiépülésének első, de legrosszabb esetben is második számú felelősét egy kicsit újra fókuszba helyezni. Megfeledkeztünk róla, és nem jól van ez így. Rengeteg átvert ember nyomora, rengeteg szőnyeg alá söpört disznóság fűződik közvetlenül a nevéhez. Mondanám, hogy szárad a lelkén, de nincs neki olyanja, szóval.

Szóval Polt Péter kurvára elégedett magával, akárcsak Matolcsy, Orbán és valamennyi, a törvényesített korrupcióban érdekelt szarházi. Bő lére eresztett, táblázatokkal, színes grafikonokkal gazdagon telerakott beszámolója üvölt a fényes sikerektől és a csinos, jól hangzó statisztikai adatoktól, amikre most nem fogok nagyon részletesen kitérni, mert senkit nem érdekel.

Az viszont joggal érdekelhet mindenkit, ami kimaradt ebből az ordas nagy kamuból. Nyilván Polt szerint az előadott rablómeséje maximálisan alátámasztja, hogy ,,az ügyészség 2015-ben - a változó jogszabályi környezetben - is teljesítette az Alaptörvényben és a jogszabályokban meghatározott feladatait", szerintem viszont az van, hogy lesülhetne a bőr a pofájáról. De olyanja sincs neki.

Egyáltalán nem általánosítva, és a törvényben meghatározott feladataikat tisztességesen végző ügyészek iránti tisztelet mellett az a nagy büdös helyzet, hogy a Polt pártkatona által vezetett ügyészség úgynevezett felső rétege, vagyis a korrupciós ügyek elsikálásáért felelős vérgeci bizalmasai a diktatúrába forduló rezsim nem csupán kiszolgálói, de leginkább alappillérei.

És itt nem elsősorban az a tendencia a szóra érdemes, miszerint ellenzéki politikusokkal szemben évek óta koncepciós perek formájában büntetőeljárásokat folytatnak az ügyészség indítványára, hogy aztán megszámlálhatatlan felmentő ítélet szülessen ezekben az ügyekben. Hanem az, hogy az ügyészség tevőlegesen hozzájárul és elősegíti a maffiamódszerekkel folytatott állami korrupciót. Mégpedig úgy, hogy nem tesz semmit. Mondjuk el ahányszor kell: ma Magyarországon esély nincs arra, hogy kormánypárti prominensekkel szemben eljárást indítsanak. Illetve, ha nagy ritkán valamiért eljárást indítanak, nincs olyan, hogy azt ne szüntessék meg különféle politikailag megrendelt indokokra hivatkozva.

Ilyen értelemben a Polt által irányított ügyészség működése hemzseg az anomáliáktól, nem csupán a felmentéssel zárult koholt vádak, de főleg az elutasított feljelentések és megakadt büntetőeljárások tekintetében, miközben ő jövőre is ugyanezzel a lelki nyugalommal fogja előadni, hogy mindent rendben talált maga körül és kirobbanó siker övezi a munkásságát.

Ezzel az indokolatlanul pofátlan magabiztossággal szemben tény, hogy Magyarország 2015-ben három hellyel csúszott vissza a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen (Corruption Perceptions Index - CPI). Az eredményekből kiderül, hogy Magyarország teljesítménye az Európai Unión és a közép- és kelet-európai régión belül egyaránt visszaesett, az ügyészség működése pedig egyenesen lesújtó. Nem meglepő ez, hiszen az Átlátszó már a tavalyi év elején publikált tanulmányában is rávilágított arra, hogy Polt Péter kinevezése óta meredeken zuhant a politikai korrupciós ügyekben indított büntetőeljárások száma. Polt Péter szerint á, dehogy.

Most akkor nézzünk csupán néhány konkrét ügyet (amiről egyáltalán nem esett szó a dörgedelmes parlamenti beszámolóban), amelyek pontosan megmutatják, miért szar hely az az ország, ahol Polt Péter a legfőbb ügyész. És miért halálra ítélt ország az, ahol ezt a trágyakupacot a rezsim örök életére a székében akarja tartani:

ESZOSZ-ügy: 2014 végén - egy több mint 5 milliárd forintos projekt keretében - 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett az Európai Uniótól közel 3 000 hátrányos helyzetű állástalan foglalkoztatására, a három hátrányos helyzetű (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyében. Tavaly, miután a nehéz szociális körülmények között élő munkavállalók a munkaszerződéseket aláírták, a szövetkezet vezetői ,,eltűntek", mégpedig úgy, hogy az emberek a fizetésüket nem kapták meg. Az MSZP 2015. augusztus 5-én ismeretlen tettes ellen feljelentést tett fiktív foglalkoztatás, okirat hamisítás, hűtlen kezelés, valamint költségvetési csalás alapos gyanúja miatt. Azóta a NAV különböző igazgatóságai tologatják az aktákat, 3000 ember pedig rábaszott. Polt ingerküszöbét el sem érte az emberek nyomorúsága.

MET-ügy: Hűtlen kezelés és csalás miatt az MVM Partner (MVMP) gázüzletei miatt Tóth Bertalan MSZP-s képviselő tett feljelentést. Szerinte a két cég összejátszott azért, hogy a kormányközeli MET a piaci ár felett adhassa el saját gázát. Állítása szerint a nyilvánosságra került - a MET-tel, illetve más cégekkel kötött - szerződések bizonyítják, hogy az MVMP jóval kedvezőbb ajánlatok helyett a gázt a piaci ár felett kínáló MET-tel kötött szerződést. Az első feljelentést a rendőrség bizonyítékok hiányában elutasított. Miután a MET szerződéseit Tóth Bertalan kiperelte, a rendőrség az új bizonyítékok ellenére is elutasította a feljelentést arra hivatkozva, hogy ugyanebben az ügyben már elutasítottak egy eljárást. Polt Péter köszöni, jól van. Meg a szájbatekert rezsicsöki is.

QUAESTOR-ügy: a százmilliárdos nagyságrendű kárt okozó brókerbotrány (a károsultak nagy része bottal ütheti a pénze nyomát) első számú gyanúsítottjának, Tarsoly Csabának a közvetlen munkatársát (nem egyszerűen közönséges kávéfőző titkárát), Mikuska Zoltánt az ügyészség szerint felesleges volt kihallgatni. Nem mellesleg a titkár úr Polt lányának szeretője-barátja-akárkije. Nem szeretek az Alfahírből tájékozódni, de ha minden igaz, akkor Dubaj után most éppen Thaiföldön tolják a dolce vitát. Polt köszöni, változatlanul jól alszik.

MNB-alapítványok ügye: Tóth Bertalan 2016 februárjában jogerősen pert nyert, aminek értelmében az MNB által alapított Pallas Athéné alapítványoknak ki kellett adniuk a gazdálkodásukra vonatkozó adatokat. A kiadott adatok alapján egyértelművé vált, hogy az alapítványok nem az alapító okiratukban meghatározott célokra fordították az MNB-től származó közpénzeket. Utóbb az is kiderült, hogy az egyik alapítványnál a jegyzőkönyvet is manipulálták. Az ügyben nyomozás indult, majd az MSZP feljelentését az ügyészség elutasította. Furcsamód az ügyészség levele a Miniszterelnökségen is járt, mielőtt Tóth Bertalanhoz eljutott volna. Azt egyenesen fölösleges már hozzátenni, hogy Polt feleségét Matolcsy fizeti; nem rosszul.

Portik Tamás Rogánra nézve terhelő vallomása: Portik Tamás saját bevallása szerint egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogán Antalnak. Az ügyészség elutasította Tényi István feljelentését, mert semmilyen konkrétumot nem mondott Portik Tamás arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül.

Rogán és társai belvárosi ingatlanügyei: Juhász Péter, majd hozzá csatlakozva még több mint egy tucatnyian azért tettek feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a rendőrségen, mert úgy vélték, súlyos szabálytalanságok, sőt, törvénysértések történhettek egyes belvárosi ingatlanok értékesítésekor. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűncselekmény hiányában megszüntette a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. A rendőrség már a feljelentést is elutasította bűncselekmény hiányára hivatkozva, de 2015 áprilisában a rendőrség Juhász feljelentését, a Fővárosi Főügyészség a tényállás tisztázása érdekében a nyomozás elrendelésére utasította az NNI-t. Húsz hónap telt el az óta, és az NNI mintegy 2,5 millió forint bűnügyi költséget felhalmozva bebizonyította, hogy a kerület érintett vezetései nem követtek el hűtlen kezelést. Polt Péter, hogy rohadnál meg!

A kopasz-gate nem bűncselekmény: február 23-án ,,kopaszok" akadályozták meg Nyakó Istvánt, hogy leadja a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezését. Több hónapos nyomozás után augusztus 10-én a BRFK arra jutott, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

Futottak még nem időrendben: Pharaon-ügy, bőnyi rendőrgyilkosság, Országos Roma Önkormányzat, Habonyhoz köthető letelepedési kötvényes cégek, Kubatov Gábor és a Fidesz Vizoviczki László alvilági bűnözőhöz fűződő kapcsolata, és a sor végtelen. Azt hiszem, nem kell ehhez már semmit hozzáfűznöm. A Polt sötét lelkén száradó ügyek száma évről évre nő, a lista egyre súlyosabb, a büntetőeljárások politikai befolyásolásában kulcsszerepet játszó takonygerinc viszont a civil társadalom és az ellenzék kritikáit még soha nem bírta (meggyőzően) cáfolni. Nehéz is lenne neki. Ameddig ő marad, a maffia marad. Addig az ország, a nemzet, a többség magára vethet.


https://kolozsvaros.com/2016/12/10/polt-peter-kurvara-elegedett-magaval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!
  2016-12-10 17:53:30, szombat
 
 
Swan Edgar 2016-12-10

Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!

Fotó: RyanMcGuire Fotó: RyanMcGuire
Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam.

Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.

Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprővállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.

Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig elméletet, aztán kap egy OKJ-s oklevelet és hajrá! A szakemberek tiltakoznak ugyan, mert szerintük életveszélyes, amit a kormány művel, de szokás szerint senkit nem érdekel a véleményük.

Én meg azt gondolom, hogy nagyon jó ötlet szeretett kormányunk részéről ez a gyorstalpaló átképzés. Sőt! Nem szabad itt megállni, mert amúgy is állandóan léphet mindenki egyet előre, akkor most is.

Javaslom, hogy képezzenek át közmunkásokat orvossá, mert abban a szakmában is hiány van. 1 hét elméleti képzést - egy szakember megfelelő ábrán elmutogatja, hol van az ember szíve, mája, zúzája, vakbele - aztán 3 hónap műtős gyakorlat. Amelyik közmunkás a legtöbb túlélőt tudja felmutatni 3 hónap után, az kapjon egy OKJ-s doktori oklevelet és kész. Amelyik doktorjelölt túl nagy mortalitással dolgozott, az még mindig lehet szakápoló, vagy gyógyszerész.

Az OKJ-s cucc amúgy is nagy becsben tartott dolog, emlékezzünk csak Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszterre, aki úgy kapta meg a tárcát, hogy szintén OKJ-s végzettsége volt. Az is igaz, hogy ő legalább nem operált és kéményt sem sepert.

Ha beválik a dolog - márpedig beválik, mert majd elmondja Lázár, meg Németh Szilárd és Kósa, Kovács Zoltán alátámasztja, Varga Mihály kiemeli, Orbán pedig aláhúzza - akkor ki kell terjeszteni az égvilágon mindenre. Legyen elég az egész országnak a 8 osztály. Vagy hat. Esetleg négy, annak van is hagyománya. Tehát négy osztály. Majd kell egy kormányhatározat, hogy lehessen 10 éves kortól is dolgozni. Ilyen formán be is lehet zárni a gimnáziumokat, egyetemeket. Az értékesebb épületeket oda kell adni Tiborcz Istvánnak, az majd csinál belőlük szállodákat.

Egyébként is felesleges annyi időt tanulással tölteni. Gondoljunk csak Mészáros Lölöre, aki egy gázszerelő szakmunkás végzettséggel az ország egyik leggazdagabb embere lett hat év leforgása alatt! Hát mi a búbánatnak a diploma, a tanulásra fecsérelt évek? Aki tehetséges, abból úgyis előtör a tálentum, mint Orbán Ráhelből, aki mindjárt diploma után egyetemi tanárként vendégszerepelt. Vagy ott van Andy Vajna, aki parókakészítőként kezdte, most pedig film-kaszinó-tévé-fánkmogul lett belőle. De gondolhatunk akár Habony Árpádra is, aki gipszfaragóból titkos kormánytanácsossá küzdötte fel magát, vagy Kósa Lajosra, aki egy darab érettségivel és a nagy eszével vitte sokra.

Az kell szerintem, hogy ezentúl mindenkinek lesz négy éve, amikor magába szívhatja a kultúrát. Aztán szigorúan fizetős minden. A tehetősebb gyerekek elvégezhetik a 3 hónapos doktorképzést, vagy 2 hónap alatt megszerezhetik a mérnöki OKJ-s diplomát. Aki nagyon tehetséges, azt meg majd a drága miniszterelnök úr kinevezi professzornak, miniszternek, vagy amire éppen igény van. Legalább nem lesz az a nagy zűrzavar, mint most, hogy össze-vissza tanul mindenki mindent. Amúgy is felesleges pénz- és időfecsérlés az egész. Az a fontos, hogy jó hazafi és jó keresztény legyen az ember, a többi meg úgyis a kormányon múlik.

Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!


https://kolozsvaros.com/2016/12/10/hajra-baromorszag-hajra-barmok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marad minden a régiben
  2016-12-10 10:43:27, szombat
 
  Valószínűleg a pedagógusszervezetek



- nem fognak egyetérteni bizonyos kérdésekben, ezért
- egy darabig üzengetnek egymásnak, majd
- nem fognak egy színpadra állni, esetleg
- egymás alá, fölé szerveznek,
- egyik-másik szervezet kihátrál a mozgolódásból.



Ezzel ellentétben néhány jól ismert civil arc:


- támogatásáról biztosítja a tanárokat, sőt
- szervez majd egy-két helyi pár tíz-száz fős megmozdulást, és
- idővel ők lesznek a főszervezők, majd
- kijelentik, hogy a pártok nem vehetnek részt a megmozdulásokon, esetleg
- a közönség soraiba szívesen látnak mindenkit, pártzászlók nélkül,
- a színpadon feltűnik Papp Réka Kinga, Gulyás Balázs és Gulyás Márton
- mondanak, kiabálnak valamit az oktatásról,
- elmondják, hogy elmúlt 25 év, és
- mindenki mondjon le, vonuljon vissza, majd
- közös énekléssel zárul a tüntetés, és
- mindenki hazamegy.



A pártok:

- támogatásukról biztosítják a pedagógusokat
- megígérik, hogy ha hatalomra kerülnek, megváltoztatják a szabályokat,
- megsértődnek és értetlenségüket fejezik ki, hogy a civilek elküldték őket,
- a pártok összevesznek, és
- egyesek azért is kimennek pártzászlókkal, míg mások
- igazat adnak a civileknek,
- egyes pártok elítélik a többi pártot, amik nem úgy tettek, mint ők, és
- támogatásukról biztosítják a civileket,
- megerősítik, ha hatalomra jutnak, minden jó lesz.
- nem kerülnek hatalomra.



Az újságírók



- az események előrehaladtával egyre több cikket írnak az ügyről,
- a cikkeikben felhívják a figyelmet, hogy elvi különbség van az egy színpadra állók és a színpadra nem kerülők között, illetve mindenki között,
- a Nagy Tüntetés napján élőben tudósítanak a helyszínről, ahol megállapítják, hogy a szervezők vécéje a 90-es évek eleji enteriőrjét idézi, szelfit posztolnak onnan,
- fotóznak három fogatlan, elkeseredett embert, meg két-két szép lányt és fiút, majd hazamennek,
- a Nagy Tüntetés másnapján megjelenik a videójuk, ahol több ember egymásnak ellentmondóan nyilatkozik, kiemelve, hogy kell/nem kell Gyurcsány.
- Két 28 ill. 26 éves újságíró a videójukban emberek röhög ki.
- Véleményrovatba megírják, hogy ciki volt minden, és rossz volt a hangosítás,
- megállapítják, hogy ezt így nem lehet csinálni, és hazafele bementek a Nemzeti Dohányboltba, hogy cigit meg sört vegyenek, de sör nem volt.
- a végkövetkeztetésük az, hogy maradjon inkább Orbán.
A civilek ezek után a pártokra mutogatnak a sikertelenség miatt, a pártok a részben civilekre és a más pártokra mutogatnak.



Marad minden a régiben, a Klikk helyi hatáskörbe engedi a krétabeszerzést.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmenthetik a NAV vezetőjét?
  2016-12-10 10:21:14, szombat
 
  Felmenthetik a NAV vezetőjét?

Januárban távozhat Tállai András a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről - értesült a Magyar Nemzet. A lap adóhatósági forrásai szerint nem ez az egyetlen személyi változás várható, egy pedig már meg is történt.

Napi.hu, 2016. december 10. szombat, 08:45

Adóhatósági berkekben tényként kezelik Tállai távozását, bár azt nem lehet tudni, kinek lett elege az államtitkár viselt dolgaiból, de az szintén nyílt titok, hogy Tállait még Orbán Viktor kormányfő, s nem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ültette e pozícióba - írja a lap.

Felidézik, egy szeptemberi adókonferencián kiderült, hogy a miniszter nem tudott a NAV vezetőjének új adójavaslatairól, Tállait pedig meglepte, hogy Varga jövő áprilistól beindítja az online számlázást. Egymás nyilvános előadásán jöttek zavarba mindketten.

Vita tárgya volt közöttük az is, hogy amíg Varga bejelentette, jövőre 17 ezerre csökkenti a hatóság létszámát, Tállai 20 ezren tartaná azt. A lap szerint a Varga és Tállai közti konfliktusok után az utolsó csepp a pohárban az államtitkár Hír TV-n megjelent, a nyugdíjasoknak juttatott Erzsébet-utalványról szóló, bohózatba illő nyilatkozata volt. Tállainak ugyanis fogalma sem volt róla, miért került tizenötezer forintjába az államnak a tízezer forintos utalvány.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/felmenthetik_a_nav_vezetojet.625870.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Versenyképességünk záloga
  2016-12-10 10:10:58, szombat
 
  Versenyképességünk záloga

Közzétéve 2016-12-10 | Szerző: Admin

ELKESERÍTŐEK A MAGYAR FIZETÉSEK


Szinte minden hatodik alkalmazott az alacsony keresetűek közé tartozott az EU-ban 2014-ben.

Az átlagos órabér az euróövezetben két évvel ezelőtt 14,1 euró, míg a többi uniós tagállamban 13,2 euró volt. Ezzel szemben Magyarországon ez az órabér mindössze 3,6 euró volt.
Az egyes uniós tagállamok között jelentős az eltérés az alacsony keresetűek arányát tekintve, illetve az életkorcsoportok és a nemek között is. Az EU-ban 2014-ben az alacsony keresetűek 21,1 százaléka nő volt, míg a férfiak esetében ez az arány 13,5 százalék volt. Az alacsony keresetűeknek mintegy harmada 30 év alatti volt, szemben a 30-59 éves korcsoport 14 százalékos arányával.
A képzettség szempontjából elemezve az adatokat az derül ki, hogy minél alacsonyabb a képzettsége valakinek, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az alacsony keresetűek körébe tartozik. Az EU-ban az alacsony keresetű foglalkoztatottak 28,2 százaléka volt alacsony képzettségű. Az arány a középfokú végzettségűek körében 20,9, a magas végzettségűek körében 7 százalék alá mérséklődött.
ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉGEK
A legmagasabb medián bruttó órabér Dániában (25,5 euró), Írországban (20,2 euró), Svédországban (18,5 euró), Luxemburgban (18,4 euró), Belgiumban (17,3 euró) és Finnországban (17,2 euró) van.
Ezzel szemben euróban a legalacsonyabb medián bruttó órabért Bulgáriában (1,7 euró), Romániában (2 euró), Litvániában (3,1 euró), Lettországban (3,4 euró) és Magyarországon (3,6 euró) lehet keresni. Vagyis a legmagasabb és legalacsonyabb, euróban számolt medián bruttó órabér közötti különbség az uniós tagállamok között 15-szörös.
A százalékos arányt tekintve a magyarországinál 11 országban volt jobb a helyzet, miközben a medián órabér 21 országban volt nagyobb.
(vs)
Bal-Rad komm: FIGYELMEZTETÉS! A STATISZTIKA 2014-ES! Azóta a Legversenyképesebb Ország Döbrögisztán!
Pár esztendeje Mekkmester kiküzdötte azeurópai béreket a “szakmájában". Mint tudjuk, ennek nyomán akár a dán bankárok is irigykedhetnek pesti “kollégáikra"!
A többi szakma?
HÁT AZOK MAJD MOST FOGNAK FÖLZÁRKÓZNI!


http://www.balrad.com/2016/12/10/versenykepessegunk-zaloga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY IDIÓTA VÁLTANÁ a PECÁST
  2016-12-10 10:08:13, szombat
 
  EGY IDIÓTA VÁLTANÁ A PECÁST


Lejár Áder mandátuma, és a hírek szerint a mindenre alkalmatlan emberminiszter állelkész lesz a következő nemköztársasági elnök. Ragyogó választás, méltó a NER szellemiségéhez és színvonalához. Balog páter lezüllesztette az egészségügyet, az oktatást, volt református lelkész létére üldözte szegényeket, az egyházakat, nem hajtotta végre a bírósági ítéleteket. Hogyan akar ez az ember a törvényesség őre lenni, amikor maga is törvénytaposó? Emellett egy fasiszta diktatúrának falaz, amelyben lábbal tapossák az emberi jogokat, a felekezeti egyenlőséget, és súlyosan sértik a világnézeti szabadságot. Hogyan akarja ez az ember megtestesíteni az országot a hatalommal szemben, amelyet korlátoznia kellene?

Balog gyalázatos gazember, aki annak köszönheti az előmenetelét, hogy Orbánt református létére a szentágostoni államelméletre oktatta, és hamis prófétaként azt mondta neki, hogy őt Isten választotta ki arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen. Magától a prófécia nem nagyon teljesült volna, fel kellett hozzá gyújtani fél Budapestet, és fel kellett számolni hozzá az alkotmányos jogokat, a tisztességes és egyenlő választásokat és a sajtószabadságot.

Balog az idióta, hülye vigyorgásával, Orbán-imádatával, a gusztustalan seggnyalásával szerzett magas állami pozíciókat. Egyetlen érdeme a gerinctelensége és a jellemtelensége. Tisztességére és szellemi kapacitására jellemző, hogy minden hozzáértés nélkül elvállalta a humán területeket, az egészségügyet és az oktatást is magában foglaló csúcsminisztérium vezetését. Balog miniszterként totálisan megbukott. Az oktatás lezüllesztéséért, az egészségügy tönkretételéért és nagyon sok ember értelmetlen haláláért felelős.

Ezek után felfelé bukik a pecás helyére, ő lesz a nemköztársasági elnök, akinek az ellensúlyt kellene képviselnie egy skizofrén elmebeteg fasisztával szemben, akibe szerelmes. Méltó utódja lesz Schmitt Dr. Pálnak, aki látatlanban írt alá mindent. Ádernek az volt a feladata, hogy kitörölje az emlékezetből Schmitt Pált, és az egész államcsínyt, amit Orbán bűnszervezete végrehajtott Schmitt segédletével. Áder elvégezte a munkát, még azt is megmondták neki, hogy dobjon vissza néhány törvényt, mintha igazi elnök lenne. De sohasem olyat, ami fontos a felcsúti vezérnek és a haramiájának.

Most jön majd Balog a bárgyú, üdvözült mosolyával, hogy még "keresztényebbé" tegye Magyarországot. Ennek az álkeresztény gazembernek az irányítása alatt tapostak lábbal minden keresztény értéket, aláztak meg embereket a kisgyerektől az öregekig, üldöztek rokkantakat és hajléktalanokat, bűnné tették a szegénységet, miközben a fél országból nyomorgókat csináltak, amíg ők maguk loptak, csaltak, hazudtak, magukat hízlalták. Balog a farizeus képmutatók mintapéldánya, aki mindennek a tetejébe ült, és szó nélkül hajtott végre minden aljasságot. Mérgeskígyók fajzata, az ilyenekre mondta Jézus, hogy kerüld. Ez az ember lesz Magyarország legnagyobb közjogi méltósága.

Az is nevetséges, hogy legújabban már a felekezeti hovatartozás számít. Baloggal szemben az egyetlen kifogás, hogy nem katolikus. Igaz, a világnézeti semlegesség megszűnt. A Fidesz alaptörvényébe a katolicizmus van betonba öntve. De Semjén, a másik meszelt fal, a farizeus képmutatók másik díszpéldánya, már megnyugtatott mindenkit, hogy Balog katolikusnak is kiváló. Semmi kétség, hogy így van.

Ha ő lesz a nemköztársasági elnök, eggyel több ok, hogy tisztességes magyar ember élesen megkülönböztesse magát nemcsak a NER-től, hanem Magyarországtól is, amelyet ilyen selejt emberek képviselnek és jelenítenek meg. Szégyen az országra.


https://nepszava.us/blogs/news/egy-idiota-valtana-a-pecast

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér Ökör a pszichiátria előtt…
  2016-12-10 10:05:05, szombat
 
  A FIDESZ rémuralma elől menekűl a magyar fiatalság millió számra Angliába,Németországba,Brüsszel környékére.A kupleráj sort Nyíregyháza útnak hívják. Az hab a tortán ,hogy a magyar életszinvonal 1/10-e a kommunista időkének.Kivételek a FIDESZ harácsolói!



****************************



Kövér Ökör a pszichiátria előtt...

Közzétéve 2016-12-09 | Szerző: Admin


A bolsevizmus évszázados bűnei


Kövér László: Az elmúlt évtizedekben mindenáron el akarták fojtani, illetve meg akarták hamisítani a nemzeti közemlékezetet

Az 1980-as évek végére a vörös csillag alatt tudatosan adósították el Magyarországot, 2006-ban pedig szégyenbe, könnybe és vérbe fojtották a forradalom ötvenedik évfordulóját, ezek is a bolsevikok bűnei - hangoztatta Kövér László házelnök, a balassagyarmati kórházban a második világháború idején a szovjet csapatok fosztogatásai miatt éhen halt pszichiátriai betegek emlékére állított emléktábla avatásán.
A bűn nem akkor teljesedik be, amikor elkövetik, hanem akkor, amikor megfeledkeznek róla - jelentette ki Kövér László házelnök a balassagyarmati kórházban a második világháborúban a szovjet csapatok fosztogatásai miatt éhen halt mintegy hétszáz pszichiátriai beteg emlékére állított emléktábla avatásán. A fideszes politikus a Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet pszichiátriai osztálya épületénél tartott tegnapi rendezvényen - az MTI beszámolója szerint - felidézte, a kórház a frontmozgások szorításában 1944-45-ben elveszítette felszerelésének nyolcvan százalékát, teljes gyógyszer-, élelmiszer- és fűtőanyagkészletét és mindezek következtében magatehetetlen betege életét is. ,,Ma már tudjuk, e kórház Magyarország tragikus sorsát jelképezte" - fogalmazott.
Az akkor Mária Valéria nevét viselő közkórház, Magyarország második legnagyobb kórháza a náci megszállás alatt elveszítette zsidó orvosait, a kommunista megszállás alatt elveszítette éhhalálba űzött betegeit, majd az ötvenes években a betegeket szeretettel gondozó apácáit és nagyszerű orvosait is, akik koncepciós perek és kiszorítások áldozataivá váltak - sorolta. Kövér László elmondta, a közadakozásból készült emléktábla nemcsak az áldozatok előtt tiszteleg, hanem élteti azt a nemzeti közemlékezetet is, amelyet az elmúlt évtizedekben mindenáron el akartak fojtani, mindenáron meg akartak hamisítani azok, akiknek ez érdekükben állt. A politikus a bolsevik bűnök közé sorolta, hogy 1919-ben körülbelül ezer fő tanácsköztársaságinak mondott terrorista idegen segédlettel százharminchárom napra túszul ejtette az országot, 1956-ban vérbe fojtották a forradalmat, az 1980-as évek végére a vörös csillag alatt tudatosan adósították el Magyarországot, 2006-ban pedig szégyenbe, könnybe és vérbe fojtották a forradalom ötvenedik évfordulóját. A legtöbb esetben hatalmuk összeomlása után is sikerült megakadályozniuk az elkövetők felelősségre vonását, de ,,mi, mai magyarok nem fogjuk hagyni, hogy a felejtés által a kommunizmus bűnei beteljesedjenek rajtunk" - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
(mh)
Bal-Rad komm: Szegény Kövér Ökör!
“...az 1980-as évek végére a vörös csillag alatt tudatosan adósították el Magyarországot..."
-ORSZÁGUNK külső államadósságáról a legutolsó fellelt adat a következő: 114419.40 millió Euro (Forrás: http://hu.tradingeconomics.com/hungary/external-debt)
Betűvel: SZÁZTIZENNÉGY-EZER NÉGYSZÁZTIZENKILENC EGÉSZ NEGYVENSZÁZAD MILLIÓ EURO!
Ez pedig testvérek között is is 114,420 MILLIÁRD Euro. Jobb esetben brutto.
Az “utolsó békeévben" 1989-ben a Magyar Népköztársaság netto államadóssága 20 milliárd dollár volt! Az állami vagyon mértékét pedig vegyük száz egésznek.
Ma a külső államadósság mértéke a '89-es évinek LEGALÁBB HATSZOROSA!
Ma az állami vagyon mértéke a '89-es évinek LEGFELJEBB 3-5 SZÁZALÉKA!
160 ezer magyar család földönfutóvá-hajléktalanná tétele most van folyamatban!
Az ország lakossága NYOLCSZÁZEZERREL CSÖKKENT!-a nem éppen egészségesnek mondható etnikai változásokról nem is szólva.
HATSZÁZEZER MAGYAR ELMENEKÜLT!
Mindez a kommunistátlanítás 27 évének, a polgári demokráciának az “eredménye"!
Ebből a 27 esztendőből a döbrögista horda EZIDÁIG TÍZ ÉVVEL VETTE KI A RÉSZÉT!
Az egyébb nemmzetthy regnálás további 4 évet tudhat a magáénak!
Magyarország a rendszerváltás óta eltelt 27 évben a második világháborús veszteségeket messze fölülmúló veszteségeket szenvedett. Morálisan és erkölcsileg lezüllött!
“...az elmúlt évtizedekben mindenáron el akartak fojtani, mindenáron meg akartak hamisítani azok, akiknek ez érdekükben állt..."
-De kik is ők?
Jah! A kövérökrök? Akik eléggé stílusosan egy pszichiátria előtt szónokolnak a kommunizmus bűneiről! Pedig bent lenne a helyük, a zártosztályon!
És mert az elmúlt több mint két-és fél évtized agymosó kampánya MÉGSEM KÉPES FELEDTETNI az országrabló-hazaáruló bűnöket, az elkövetők NEM PSZICHIÁTRIÁRA FOGNAK bevonulni!
A nemzeti közemlékezet már csak ilyen Laca!



http://www.balrad.com/2016/12/09/kover-okor-a-pszichiatria-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra!
  2016-12-10 09:56:49, szombat
 
  Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra!

2016. december 09. 18:19
Hunhír.info

Az elmúlt két évtizedben rendre jelentek meg hírek arról, hogy magasház épülhet Budapesten, azonban ilyen beruházások eddig szerencsére nem kaptak engedélyt. A közelmúltban viszont konkrét tervek megvalósulás közeli fázisba jutottak azáltal, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megváltoztatta a hatályos építési szabályozást, lehetővé téve egy 120 méteres felhőkarcoló megépítését a kelenföldi Duna-parton, a Kopaszi-gátnál.


A Magyar Patrióták Közössége ezúton áll ki a hagyományos településképet tiszteletben tartó szerves városfejlődés mellett, kérve a döntéshozókat, hogy ne engedjenek a befektetői érdekeltségek nyomásának.

Hazánk viharos történelme okán a szerencsésebb nyugat-európai országokhoz képest kevesebb műemlékben gazdag, igényes történelmi várossal büszkélkedhet, amelyek közül Budapest a legértékesebbek egyike. A fővárost évente meglátogató több millió turistát elsősorban a történetileg kialakult városkép vonzza ide, hiszen a Duna-parton, a Várban sétálva vagy a hidakról kitekintve olyan látványban lehet részünk, amellyel a mai modern nagyvárosokban ritkán találkozhatunk. Budapest városképe méltán érdemelte ki a világörökségi címet, amit a felhőkarcolók megépítése komolyan veszélyeztetne, jelentős gazdasági károkat okozva ezzel a magyar turizmusnak.

A magasházak megépítését nemcsak károsnak, hanem egyben szükségtelennek is tartjuk, mivel Budapesten rengeteg elhagyatott iparterület és üres telek van, ahol elegendő hely lenne az új lakások és irodaépületek számára. Ezek az épületek megbonthatják a város napi működését, jelentősen megnövelve a városrészek környezeti terheltségét. Ráadásul a kialakítandó luxuskategóriás lakásokhoz, irodákhoz minden valószínűség szerint sem a magyar családok, sem a magyar cégek nem fognak tudni hozzájutni, így nem világos, kiknek is épülnek toronyházak a nemzet fővárosában. Be kell látnunk, hogy a felhőkarcolók létrejötte csakis a profitban gondolkodó beruházók érdeke. Aki elsőként tud majd toronyházat építeni, annak valószínűleg busás haszna lesz, viszont a társadalom viselheti majd a károkat, ahogy ezt az utóbbi évtizedekben megszokhattuk.

Ezúton kezdeményezzük Budapest településszerkezeti tervének és rendezési szabályzatának módosítását annak érdekében, hogy a városképet leginkább meghatározó két emblematikus épületnél, az egyaránt 96 méter magas Országháznál és Szent István-bazilikánál kizárólag alacsonyabb házak épülhessenek fővárosunkban. Határozott véleményünk, hogy meg kell védeni Budapest emberléptékű, a mai világban egyedülálló arculatát.

Budapest, 2016. december 8.

Magyar Patrióták Közössége


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99705
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Peti, hülye vagy, mint a főnököd!
  2016-12-10 09:55:08, szombat
 
 
Tamás Róbert 2016-12-09
Peti, hülye vagy, mint a főnököd!


Régen beszélgettünk már Szijjártó Péter teremfocistáról, aki kifizetődő hobbit űz. Külügyminiszterkedik, ha már úgy alakult, hogy közel tudott sündörögni gyermekkori bálványához, az Orbán nevű emberhez. Ért is hozzá, mert a büfé-sörhablehúzó szakon a sportmenedzserkedés mellett nemzetközi kapcsolatok is be valának írva az indexébe, egyszóval semmi más nem kellett, hogy képviseljen minket Azerbajdzsántól Óceániáig. Igaz, hogy fejlett gazdaságú nyugati országban nem fogadja őt senki, de ki a francot érdekel, ameddig az összes diktatúrát végig tudja trappolni.

Most éppen nem trappolt sehová, hanem előadást tartott az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt. Mert meghallgatása volt neki. Olyan okosakat mondott, mint szokott. Ilyeneket:

,,Kiemelte, jelenleg az érzelmekre és nem a racionalitásra épülő stratégiai vita zajlik az integráció jövőjéről a föderalista és a szuverenista táborok között. Előbbiek minél több hatáskört helyeznének Brüsszelbe, vagyis gyenge tagállamokra építenék az integrációt - mondta, hangsúlyozva, ezt a megoldást zsákutcának tartja. »Tizenegy gyenge futballistából nem lesz jó futballcsapat, tizenegy jóból sem biztosan, de ott legalább van esély rá« - tette hozzá Szijjártó Péter".

Így bizony! Kiemelte, aláhúzta, rámutatott, kidudorította, összenyomta és megrágta, majd előadott egy halom hülyeséget, ahogy már az lenni szokott. A dolog veleje, hogy szar az Unió, ahogy van. Mégpedig például azért szar, mert érzelmekre alapozza a stratégiáját, meg a vitáit. Szemben a Fidesz-kormánnyal, amelyik állandóan olyan mértékben racionális, hogy a vakolat is lehullik tőle a parlament homlokzatáról.

Mert lássuk be, teljesen ésszerű döntések sorozatát csodálhatjuk meg napról napra. Ne is menjünk messze, csak a legfrissebb moslékba markoljunk. Az Orbán nevű tudatmódosulás kitalálta, hogy ad ő 10 ezer forintot Imrénének és az összes Imrénének az országban, aki nyugdíjas, vagy rokkantellátást kap. Mert ő egy végtelenül jó ember. Azt is bejelentette azzal a lendülettel, hogy a drágajó nyugdíjasok nem ám pénzt kapnak, hanem Erzsébet-utalványt és nem ám utalással, vagy postán, hanem majd kiviszik a kormányzati alkalmazottak. Bizony.

Gondolom, ez a remek ötlet is a vezér agyából pattant ki, mert mennyi szavazatot lehet így szerezni. De aztán kiderült, hogy nem működik, hiába adta ki a parancsot a főnök. Semmi gond, akkor mégis marad a posta. Az 400 forintért kiviszi. Azonban ott volt még a nagy kérdés, hogy a szívhez szóló levélkét is el kell juttatni, ha már ennyivel kevesebb pénzt lehet közvagyonból magánvagyonná konvertálni. Na, azt majd külön borítékban, külön viszi ki a posta másik 400 forintért fejenként (ezt a 400 forintot mindenki szorozza be 2.8 millióval, az 1 milliárd 120 millió forint). De megéri, mert így nem kallódik el az üzenet, sőt, kétszer örülnek a nyugdíjasok. Egyszer az utalványnak, egyszer a levélkének. Így talán jobban emlékeznek majd, kire kell behúzni az ikszet, ki gondol rájuk, kitől kaptak ajándékot. De a Fidesznek soha eszébe sem jutna érzelmi alapon politizálni. Hápersze.

A focistás hasonlat is nagyon ott van. És igaz is. Gondoljunk csak mindjárt Szijjártóra, Balogra, Rogánra, Pintérre, Fazekas Sándorra, Sesztákra, Simicskóra, Trócsányira, Vargára, de gondolhatunk Semjénre, Németh Szilárdra, Kósa Lajosra, Hoffmann Rózsára, Czunyinéra, vagy akire csak akarunk. Lett belőlük jó csapat? Na ugye!

,,Ezt a vitát akkor lehet megoldani, ha »nevükön nevezzük a problémákat, a politikai korrektség és képmutatás időszakát pedig magunk mögött hagyjuk« - mondta Szijjártó Péter, aki szerint az a helyes út, ha a valós kérdésekre valós válaszok születnek és »nem körülírni próbálunk dolgokat, félve, sziszegve nézve a liberális mainstreamet, hogy mi az ami még megengedhető«. A miniszter példaként említette, hogy az Európai Unióban a bevándorlási válságot menekültválságnak kellett nevezni".

Ebben történetesen teljesen egyetértek Szijjártóval. Tényleg nincs értelme a finomkodásnak. Sokkal célszerűbb kimondani, hogy a jelenlegi kormány és a képviselőtestület legtöbb tagja korrupt gazember, ráadásul ostoba, gerinctelen, erkölcstelen és a végtelenségig mohó is. Ilyen szellemi és morális kapacitással normális országban legfeljebb közmunkásnak felelnének meg, de annak is csak olyan helyen, ahol nem kell emberekkel foglalkozni és ahol semmi ellopható közelébe nem kerülnek.

,,Szijjártó Péter ezután azokat a teendőket sorolta fel, amelyekkel az unió megtalálhatja a kiutat a válságból. Elsőként említette, hogy »vissza kell térni az értékekhez«, ki kell mondani, hogy »Európa keresztény«. Az uniónak ezután ki kell tudni mondania, hogy az illegális bevándorlás káros".

Miután az imént vedlettük le a politikai korrektség fojtogató rabigáját, felszabadult lélekkel jelenthetem ki: Peti, hülye vagy, mint a főnököd! Ne ugass már bele, hogy ki hová tér vissza és pláne ne pofázz bele senki vallásába. Mi az, hogy Európa keresztény? Hülyegyerek. Tudsz róla, hogy ez mindenkinek a magánügye? Majd pont egy kétballábas szerencsétlen futsallos fogja megmondani egész Európának, hogy mit csináljon és miben higgyen. Aki keresztény, az az ő dolga, aki nem, az meg az ő dolga. Te meg ne pofázz bele, ha kérhetem. Ha nem kérhetem, akkor se pofázz bele.

Ha már itt tartunk, nem csak Európába ne pofázz bele te sem és a nagyeszű főnököd sem, hanem például az én életembe se. Sötétek vagytok, mint az alagút, nagyképűek, mégpedig minden ok nélkül, ostobák, tudatlanok, viszont hatalom- és pénzéhesek. Tehát szar emberek, szar politikusok és ha már itt tartunk: szar magyarok. Ebből eredően - a politikai inkorrektség szilárd talaján állva - üzenem neked és díszes kollégáidnak: kapjátok be.

Pápá.


https://kolozsvaros.com/2016/12/09/peti-hulye-vagy-mint-a-fonokod/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.