Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szép napot!
  2016-12-11 13:45:37, vasárnap
 
 










SZÉP NAPOT!


Szeresd napod, mi rád ragyog,
Zord felhők között, ha láthatod.
Életre kel fű, fa, virág.
Pislákol fényben a világ.

Nevet az ég, ragyog a nap,
Azt dalolják a madarak:


Pille könnyű az életed,
Otthonra lelsz, ha megleled,
Tiszta szíved és lelkedet.

Aranyosi Ervin







Élményekkel teli, szép napot kívánok! - Videó

Link


Link







/A mai napon Látogatóim száma idén 2016-ben elér/i/te az 1.5oo.ooo főt. Fenti blogbejegyzés így elsősorban Nekik is szól, köszönet és hála érte!/

KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL HOZZÁM! GYERE MÁSKOR IS!

2017 - ben is SZERETETTEL VISSZAVÁRLAK!

BOLDOG KARÁCSONYT!

B U É K - 2 0 1 7 !
























 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Gyors segítség fogfájásra
  2016-12-11 12:15:46, vasárnap
 
 





A fogak anatómiája





GYORS SEGÍTSÉG FOGFÁJÁSRA: házi praktikák


Fogfájás esetén előbb vagy utóbb mindenképp fogorvoshoz kell fordulni, mert csak szakember segíthet a probléma megoldásában. De amíg nem szánja rá magát vagy nincs lehetősége orvoshoz menni, adunk néhány tanácsot, melyek segítségével enyhítheti a fájdalmat.


A házilag alkalmazható szerek és módszerek csak az enyhe, éppen fellépő fájdalom csillapításában hatékonyak, ami akkor jelentkezik, ha hideget, meleget evett vagy ivott. Ilyenkor belenyilall a fogába, vagy lüktető, hasogató érzést tapasztal. Minél kiterjedtebbek, súlyosabbak a panaszok, és minél hosszabb ideig maradnak orvosilag kezeletlenek, annál erősebb lesz a fájdalom, az íny megduzzadhat és a fog tartósan károsodhat.


Amit az orvos felkereséséig megtehet

Helyezzen jeges borogatást az arcára a fogfájás helyén. Rágjon szét egy egész szegfűszeget a fájó fogával, enyhén zsibbasztó, érzéstelenítő hatású. Pár percig rágja, majd köpje ki. Ez a legismertebb és legelterjedtebb módszerek egyike. Szegfűszeg olaj kapható a gyógyszertárakban, ebből egy cseppet cseppentsen a fájó fogra. Az elviselhetetlen fájdalom csillapítására bevehet patikákban kapható fájdalomcsillapítót is előírás szerint. Ha a gyerekeknek fájdalmat okoz a fogak előtörése, segítséget jelenthet számukra egy vékony szelet, hideg és nedves gézlapba csomagolt alma, erre a gyermek finoman harapjon rá. Az alma az édes íz miatt kell, így könnyebben elfogadják a kicsik, a hideg pedig csökkenti a gyulladást. Csak nagyobb gyerekeknél alkalmazható módszer, ügyeljen rá, hogy a kicsi le ne nyelje! Ez a módszer a bölcsességfog előtörése okozta fájdalom csillapításában is segíthet.

Naponta háromszor-négyszer, 15 percen keresztül a fogra, vagy a nyelvre helyezett jégkocka fájdalomcsillapító hatású. Semmikép se próbáljon meleg vízzel/oldattal fájdalmat csillapítani, mert gyulladáshoz vezethet.

Ha fogfájást a fogak között ragadt ételmaradék okozza, öblítse át alaposan a száját langyos vízzel. Fogselyem használata is ajánlott ilyen esetekben.

Ne feledje, hogy ezek a módszerek nem helyettesítik a szakszerű orvosi kezelést, és minél tovább halogatja a fogorvos felkeresését, annál valószínűbb, hogy komolyabb beavatkozásra lesz szükség, ami esetleg nagyobb fájdalommal is járhat.


Várandósság és fogfájás

A terhesség alatt jelentkező fogfájás természetes dolog, sajnos várandósan sem kerülhető el a kellemetlen fájdalom. A fogak állapotán az új étkezési szokások is ronthatnak. A legtöbb várandós nő kívánós terhessége alatt; mást, esetleg többet eszik, mint egyébként. Más időpontban éhezik meg, sokszor éjszaka, vagy hajnalban, mikor a nassolás után könnyen elmarad a fogmosás. Ezzel is magyarázható, hogy fogszuvasodás jelentkezik terhesség idején.


Fogérzékenység

A fogaknál jelentkező fájdalom, érzékenység esetében nem csak azért kell fogorvoshoz fordulni, mert azonnali segítséget nyújthat, de azért is, hogy eldönthesse, hogy a jelenség hátterében valóban fogérzékenység áll-e, esetleg szuvasodás, vagy más, komolyabb betegségek.


Foghúzás után - A fogorvos tanácsai

Ilyen helyzetben, amikor fájdalmat okoznak, az ember alig várja, hogy kívül legyen az ajtón. Egyes orvosoknál a kezünkbe nyomnak egy cetlit, amin a legfontosabbak rajta vannak, de mi van, ha nem voltunk ilyen szerencsések? Sajnos a fájdalom akár egy hétig is eltarthat, főleg ha a fogorvos nehezen tudta eltávolítani a gyulladt, fájdalmas fogat.


Link







HÁZI MEGOLDÁSOK FOGFÁJÁSRA


Előfordult már veled, hogy akkor kezdett el fájni a fogad, amikor "nem volt kéznél" a fogorvos? Ha igen, olvasd el, milyen házi megoldásokkal enyhítheted a lüktető fájdalmat.

Elő a szegfűszegolajjal!

Ez a leggyorsabb segítség, jó ha tartunk belőle otthon egy kis üveggel. Csepegtessünk keveset egy vattára és dörzsöljük be vele a fogínyt a fájdalmas területen. Ha nincs otthon szegfűszeg olaj, rágjunk el egy-két szegfűszeget. A magokat minél tovább tartsuk a szánkban, hogy a jótékony hatóanyag kioldódhasson.

Ám a szegfűszeg nem az egyedüli "csodaszer" a fájdalom mérsékelésére.

Nagyon fontos, hogy akkor is menjünk orvoshoz, ha a házi praktikákkal enyhítettünk a fájdalmon. A fogbetegségek ugyanis kezdeti stádiumban remekül kezelhetőek, de ha túl sokáig halogatjuk, foghúzás lesz a vége!

Link







FOGFÁJÁS ELLEN A TERMÉSZET KINCSEIVEL


A régi időkben is kúrálták valamivel magukat az emberek, ha fogfájás kínozta őket. Akkoriban még nem voltak profi fájdalomcsillapítók, a természet azonban megajándékozott bennünket olyan gyógynövényekkel, amelyek közül néhányat a fog problémáira is használhatunk. Gyógytea vagy főzet készíthető belőlük.

A szegfűszeg szétrágása a fájós részen is hagyományos fájdalomcsillapító gyógymód - a másik módszer, ha szegfűszegolajból cseppentünk 2-3 cseppet egy kis géz- vagy vattadarabra, és azt szorítjuk a fájós fogra.

Jó népi módszer a fokhagymás fogfájás-csillapítás is: a fokhagymát szétdörzsöljük, széttörjük, majd bekenjük vele a fájó fog környékét.

Mindenki hallott már a pálinkával öblögetésről - ez is hatásos népi gyógymód (öblögetésről van szó!).

A gyömbér például igen hatásos fájdalomcsillapító. Fogfájás esetén a kínai orvosok tanácsára gyömbérolajat alkalmazhatunk. A kurkuma egy régóta ismert, hatékony keleti fűszer, melyet sokszor használtak fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre. Néhány gyógynövényes szájvízben és fogkrémben ma is benne van. Kurkumás kenőcsöt magunk is készíthetünk azonban, ha a por állagú fűszert kevés vízzel pasztaszerű péppé keverjük, majd a fogunkra kenjük.

Nagyon hatásosak a gyógynövényes forrázatok. Fogfájásra leginkább a kamilla, a borsmenta és a zsálya ajánlható. Teájukból készítsünk öblögetőt. Külön-külön is hatékonyak, de mindháromból egyszerre is készíthetünk oldatot. Egy-egy kanállal használjunk belőlük, forrázzuk le három deci vízzel. Ha már langyos, kezdjünk öblögetni vele. Gyulladáscsökkentő és a begyulladt ideget is gyógyítja.

A levendula ecetben megfőzve vagy beleáztatva csillapítja a fogfájást. A kecskerágó levelei mézes borban főzve hatásosak, mint öblögető szer, megszüntetik a száj- és ínyfájást. Kiváló fájdalomcsillapító a szederfaselyem is.

A szederfa levele, gyökere kevés borban megfőzve enyhíti a fogfájást. A barát szegfű száraz virágából készült füst csillapítja a fájdalmat. Többnyire a szegfű virágait apróra vagdalják, és megfőzik, de ebben az esetben a füstje segít. Fogínysorvadásra, ínyvérzésre ajánlott a kígyós keserűfű, erős főzetével a szájunk belsejét öblögetve igen gyors a hatása.

A kaliforniai kakukkmák jótékony hatásait az indiánok is ismerték: leveleit megfőzték, vagy forró köveken szárították, föld feletti részeiből pedig nyugtatót készítettek, és leginkább a fogfájást csillapították vele. Az egyiptomiak mirhával és mentával gyógyították a gyulladt fogínyt. Sok nép használja ma is fogfájás enyhítésére a tárkonyt - íze leginkább az édesgyökéréhez hasonló.

A népi gyógymódok közt szerepel, hogy a fájós fogra paradicsomszeletet, káposztalevelet kell tenni, mondván, hogy ezek “kihúzzák" a gyulladást. A népi hagyomány szerint a propolisz tinktúra használata gyógyír lehet a foggyulladásra. Száj- és fogpanaszokat enyhít az erős kamillateával való öblögetés is.


Link







24 TUTI GYORS HATÉKONY FOGFÁJÁS MEGSZÜNTETŐ MÓDSZER


Segítünk legyőzni fogfájdalmát, megszüntetni fogfájását! Regisztráljon és 1 perc alatt 24 tuti hatékony tippet küldünk Önnek. Csak 1 perc és azonnali gyors megoldást kap!

Tudjuk, milyen rossz a fogfájás és tudjuk, hogy most azonnal meg akarja szüntetni.

Adunk is gyorsan 3 tuti tippet a 24 fogfájás elleni módszer közül:

1. Áztasson egy darab gézt (vagy anyagot) szegfűszeg olajba, és tartsa a fogon. Ez átmenetileg csökkenti a fájdalmat.

2. Ha a foga nem érzékeny a hidegre, akkor próbáljon jégkockát tartani a szájában, hogy azzal is "lefagyassza" a fájdalmat.

3. Pucoljon meg és törjön össze pár gerezd fokhagymát. Kicsit pépesítse ujjai között és kenje be vele fájós fogát. Ne törődjön most a fokhagyma esetleg erős illatával. Hatóanyagai, illóolajai gyorsan enyhíteni fogják a fogfájdalmát.


Link







ÉRZÉKENY FOGAK - Mit lehet és mit érdemes tenni?
Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogaszat/8914/erzekeny-fogak

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2077
  • e Hét: 16402
  • e Hónap: 38890
  • e Év: 216765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.