Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Mióta az áldott jó Orbán Viktor, az ő családja, volt kollégi
  2016-12-11 20:57:32, vasárnap
 
 
Tamás Róbert 2016-12-11


Mióta az áldott jó Orbán Viktor, az ő családja, volt kollégiumi szobatársai, szomszédai és barátai átvették az országot

Igazából az van, hogy semmi okunk nincs elégedetlenkedni. Béke van, nyugalom, boldogság és elégedettség. Vasárnapnak reggelén látta jónak lehozni az MTI: 2006-ban és 2007-ben volt a legtöbb sztájk Magyarországon. Az a rohadt Gyurcsány, az! Már megint és még mindig. Az ő idejében feszt sztrájkolt a nép, de mióta a jóságos Orbán-király uralkodik, azóta olyan boldog és elégedett mindenki, hogy az kész beszarás.

Gyurcsány - emlékezzetek, proletárok! - bele is lövetett a nép szemébe. Gumival! És még hazudott is éjjel-nappal, meg ki akarta innen zavarni a magyarokat. El lehet innen menni, ezt mondta. Igaz, hogy ezt konkrétan Széles Gábor orosz propagandistának mondta, de ki a franc emlékszik már arra? Hát nem? Hát de.

De mióta az áldott jó Orbán Viktor, az ő családja, volt kollégiumi szobatársai, szomszédai és barátai átvették az ország szétrablását, azóta itt minden szép és jó. Még sztrájkolni se akarnak a népek, mert tök elégedett mindenki. Ezt az elégedettséget csak növeli az új sztrájktörvény, ami gyakorlatilag lehetetlenné is teszi a sztrájkot. Jogellenes és így büntethető lett az elégséges szolgáltatás elmaradása. Azt meg majd megmondja a jó király, hogy mi az elégséges. Ráadásul a gondos kormány feltalálta és azon nyomban meg is honosította a visszaélésszerű sztrájk fogalmát, ami szintén sokat használ a dolgozói elégedettség virágba borulásának.

Igaz, hogy jócskán emelkedtek a bérek is, köszönhetően a kormánynak. Olyan sikeresen elüldözték az országból a munkavállalókat, hogy a munkáltatók kénytelenek emelni a fizetéseken, különben nem marad dolgozójuk. Hát mi ez, ha nem egy rendkívül sikeres politika?

Bezzeg, az a rohadék Gyurcsány nem gondoskodott ilyen módon a keményen dolgozó kisemberekről, ezért az akkori ellenzéki pártok - csak a Fidesz! - sorra tudták szervezni a sztrájkokat, tüntetéseket. Most rend van és fegyelem.

A fegyelem fenntartásában sokat segít a média is, mert nem marad ellenzéki sajtó. Ügyes üzletemberek felvásárolták, kiherélték és szétverték az ilyen orgánumokat. Ehhez persze kellett a nemzeti kormány segítsége és a kormány meg is tett mindent annak érdekében, hogy kellő mértékben meggyengüljenek ezek a lapok. Leshették, mikor kapnak hirdetéseket, hogy a bevételből fenntartsák magukat! Lóf*szt kaptak, nem reklámpiaci részesedést! Az állami cégek - teljesen érthető módon - sokkal szívesebben adják a reklámokat olyan lapoknak és internetes felületeknek, amelyeket többen írnak, mint ahányan olvasnak, viszont a kormány hazugságait csomagolják szorgosan és fényezik a bűnszervezet működését.

Az is mekkora ötlet már, hogy a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatónak 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kormány! Hát lehet azon csodálkozni, hogy a szolgáltató felmondta a szerződését a Hír Televízióval, így 70 ezer háztartásba nem Simicska Lajos tévéje, hanem Vajna András csatornái viszik az igazságot? Nem, testvéreim a Nemzeti Együttlopás Rendszerében! Nem lehet ezen csodálkozni. Ahogy azon sem lehet csodálkozni, hogy a cégadatbázis szerint a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróság iratai alapján azt is tudni lehet, hogy ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt.

Csupa véletlen, szerencsésen alakuló sorsszerűség és csodaszámba menő egybeesés segíti a kormányt az illiberális demokrácia rögös útján. Már csak néhány évre van szükségük és kitör az általános boldogság és elégedetlenség. Hamarosan a köznevelés címszóval zajló oktatási reform megérleli a maga gyümölcseit. Írni-olvasni nem tudó, a saját jogaikat hírből sem ismerő, buta, manipulálható polgárokat fognak kinevelni, akik azt sem fogják tudni, hogy a demokráciát eszik, avagy isszák és boldogan szavaznak arra, akire a köztévé, közrádió, közújság, közegyház szerint szavazniuk kell.

Az egészségügy is tisztogat, egyszer csak elfogynak a betegek, idősek, sérültek. Vagy azért, mert kapnak a papírjukra egy pecsétet, hogy visszanőtt kezük-lábuk és alkalmasak bármilyen munkára, vagy azért, mert egyszerűen megdöglenek az ellátatlanság, az éhezés és a pénz hiányában megfizethetelen gyógyszerek nélkül.

A kormány pedig gondos gazdaként majd ingyen eteti a gyerekeket, hogy azok felnőhessenek és sötét tudatlanságban, ám jó fizikai erőben dolgozhassanak az új földesurak gazdaságaiban, a külföldi tulajdonú gyárakban és üzemekben. Nekik már eszükbe sem jut majd sztrájkolni, tüntetni és fel sem merül bennük, hogy másra is szavazhatnának, mint a jótevőjükre: Orbán Viktorra. Ha ez bekövetkezik, akkor lesz csak jó világ, béke, nyugalom és általános boldogság. Bizony.



https://kolozsvaros.com/2016/12/11/miota-az-aldott-jo-orban-viktor-az-o-csaladja- volt-kollegiumi-szobatarsai-szomszedai-es-baratai-atvettek-az-orszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOZGOROK ÉS SZŐRÖSTALPÚaK
  2016-12-11 20:24:49, vasárnap
 
  2016. december 11., vasárnap


BOZGOROK ÉS SZŐRÖSTALPÚAK

Parlamenti választásokat tartanak ma Romániában.
Csodaszámba menne, ha a magyar kormány nem ütné bele az orrát a dologba, habár orra hegyén valamilyen érdekes, barna színű anyag maradványai látszanak, és miután nincsenek allergiás kiütései, feltételezhető, hogy az anyag saját eredetű.
A parlamenti választásokon a résztvevő magyar pártok a bejutási küszöb környékén erőlködnek, az RMDSZ adott ugyanis néhány helyet a Magyar Polgári Pártnak is, vélhetőleg több eszük van, mint a magyarországi pártoknak.
Persze ez a helyzet nem tetszik mindenkinek, a bővérű nemzeti csődör, kinek íróasztalán megfordult már néhány nemzeti punci, természetesen elégedetlen a helyzettel.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy nagyváradi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ő maga elmegy ugyan szavazni vasárnap (romániai parlamenti választás), de jó lelkiismerettel aligha lehet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni "annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította".


Nekiment Kövér Lászlónak is, aki a Fidesz nemzetpolitikára szakosodott harcosa, és aki ezidáig mindig megjelent ott, ahol alkalom adódott egy kis nemzeti illatú szarkavarásra, lett légyen az háborús bűnös hamvainak aktatáskában történő hurcolászása, vagy akár ez a mostani választás is.
Kövér bűne Tőkés szerint az, hogy részt vett az RMDSZ kampányában, ez pedig helytelen, hiszen " a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben."
Nm emlékszem rá, hogy Gyurcsány bármilyen pozíciót betöltött volna Romániában, vagy akár Erdélyben, arra sem, hogy Gyurcsány rendszert hozott volna létre.
Ilyen tevékenység leginkább a NER létrehozójának nevéhez köthető, ez ugyan őrület, de van benne rendszer, vagy a rendszerben van egy őrült, esetleg több is, ha a MPP tiszteletbeli elnökével is számolunk...
Kövér László tudja, hogy az RMDSZ nélkül nincs magyar képviselet a román törvényhozásban, és arra is rájött, hogy mi is a nagy erőlködések vége, és világos pillanataiban hajlandó racionálisan cselekedni.
A tesiszájú vátesz pártja el sem indult a választásokon, még Tőkésnek sem szóltak erről a döntésükről, hiszen tudták, hogy társadalmi támogatottságuk nincs, de azt is tudták, hogy Tőkés hisz a csodákban...


Orbán a nemzetpolitikában egyik baromságot csinálja a másik után, emberei kártékonyabbak, mint a krumplibogár, mégis erőlteti a dolgot, lételeme a megosztás - ezt gyakorolja a romániai magyarokkal is, és az agresszív konfrontáció, mellyel a román állam képviselőit ingerli.
Egészen addig, míg csak le nem verik a magyarokon dilis vezérük otrombaságait.
Hol vannak már azok az idők, amikor a RMDSZ részt vett a román kormányban, amikor képviselőjének még komoly súlya volt a román belpolitikában, amikor a magyarok és románok optimistán hihettek abban, hogy az évszázados konfrontációnak talán egyszer akár vége is lehet.
Orbán képtelen elfogadni, hogy a Magyar Királyságban élő nemzetiségeknek joguk volt saját államuk megteremtésére, azt sem képes megemészteni, hogy a királyi Magyarország sem homogén lakosságú, sem magyar anyanyelvű, sem nemzetállam nem volt, hanem aki itt élt, mindenki a magyar király alattvalója volt, tekintet nélkül nemzetiségére.
Azt hiszem, a primitív gondolkodásnak ez a foka felveti az ELTE Jogi Karának felelősségét is, hacsak diplomájára nem a Fény utcai piacon tett szert a Szeretett Vezér...
Ha azt akarjuk, hogy Románia fogadjon el valamiféle autonómiát a Székelyföldnek, akkor nekünk is el kell fogadnunk saját elveink múltbéli következményeit.
Sehol nem egyszerű ez, gondoljunk csak a baszkokra, például.


A probléma nem csak Romániában érzékelhető, Ukrajnával kapcsolatban ugyanez a helyzet, ami az ott kialakult állapotokra tekintettel roppant veszélyes, az ott élő magyarok számára pedig maga az életveszély.
De folytathatnánk a sort, és mindenütt azt találnánk, hogy a magyar külpolitika szembemegy az adott állam nemzetiségi politikájával, mert valami rejtélyes oknál fogva a kis hörcsög a Világ Urának képzeli magát.
Jobb lenne pedig ésszerű kompromisszumokat kötni, a nemzetek közötti megbékélésen munkálkodni, még mielőtt nagy baj lenne.A romániai parlamenti választásokon jelenleg a legtöbb, mit elérhetünk, hogy a magyarok képviselő bekerülhetnek a parlamentbe, ez se a jelenlegi kormány nemzetpolitikájának köszönhető.


Trianon a múlt, az Európai Unió a jövő, mely már jelenlegi formájában is módot ad arra, hogy aki akarja, félretehesse a történelmi ellentéteket, és megpróbáljon békében élni azokkal, akikkel együtt sodort, cibált, rugdalt velünk a történelem.
Az egyszerű nép jól elboldogul a másikkal, egészen addig, míg a szellemi kútmérgezők meg nem győzik arról, hogy a másik nép a vesztére tör.
Sajnos, ilyen deformált lelkű nyomoroncok minden népben akadnak.


Nem kellene hinni nekik...

http://www.pupublogja.hu/2016/12/bozgorok-es-szorostalpuak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GRATULÁLUNK, FIDESZ! JANUÁR ELSEJÉTŐL UGYANAZÉRT aZ ÜDÍTŐÉR
  2016-12-11 20:14:34, vasárnap
 
 
GRATULÁLUNK, FIDESZ! JANUÁR ELSEJÉTŐL UGYANAZÉRT AZ ÜDÍTŐÉRT AKÁR HÁROM KÜLÖNBÖZŐ ÁFÁT IS FIZETHETÜNK!

JÁMBORANDRÁS
2016. DECEMBER 10. SZOMBAT, 11:53


Kicsit megkavarták az adóváltozások a vendéglátás áfakulcsait, így a NAV kiadott egy értelmezést arra nézve, hogy a különböző termékeket a különböző fogyasztási típusok esetében milyen áfakulcs terheli.



Január elsejétől ugyanis 4 új pontban egészül ki a 18 százalékos áfakulcs alá tartozó szolgáltatások köre. Az egyik ezek közül a jó nevű ,,Étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom". Csakhogy ez akkor szolgáltatás a NAV értelmezése szerint, ha helyben fogyasztasz. Ha nem helyben fogyasztod, akkor termékértékesítésnek számít. Sőt ha nem megfelelően felszerelt a hely, ahol veszed, mondjuk csak egy bódé, a NAV szerint már akkor se szolgáltatásnak minősül, hanem termékértékesítésnek.

nem szolgáltatásnyújtás, hanem termékértékesítés valósul meg például a következő esetekben:

- az étel, helyben készített alkoholmentes ital elvitelre történő értékesítésekor,

- az étel, helyben készített alkoholmentes ital olyan értékesítésekor, amely a házhoz szállítást is magában foglalja,

- az étel, helyben készített alkoholmentes ital olyan körülmények között történő értékesítésekor, amikor a helyben fogyasztáshoz legfeljebb pult vagy ,,körbefutó deszka" biztosított (jellemzően ide tartoznak pl. lángossütők, pecsenyesütők piaci, illetve büfé kocsiból történő értékesítései). Ez esetben ugyanis nem tekinthető úgy, hogy az azonnali fogyasztást lehetővé tevő megfelelő kiegészítő szolgáltatások vannak túlsúlyban az ügyletben.
Ez pedig azt jelenti, hogy az új adóváltozások miatt, ha helyben vásárolsz és fogyasztasz az szolgáltatás, tehát 18 százalékos az áfa, ha elviszed vagy kicsi a bódé, akkor termékértékesítés, tehát rendes 27 százalékos áfát kell fizetned utána. Egyszerű nem? Jó lesz figyelni, mekkora a deszka a lángososnál, mert ettől függ, hogy 18 vagy 27 százalékos áfát fizetsz-e.

De a helyzet valódi bonyolultsága még csak most jön. Ugyanis ha egy irodaházban dolgozol, és a céged befizetett téged ebédre, és tejet vagy üdítőt veszel a kaja mellé, akkor hiába fogyasztod el helyben, ugyanúgy 27 százalékos áfát kell fizetned, mert ez munkahelyi étkeztetésnek minősül, az pedig nem kapott 18 százalékos, kedvezményes adóbesorolást.

És hogy még egyet csavarjunk a dolgon. Ha friss termelői tejet vásárolsz, mondjuk, mert az irodaház aljában lévő bár tejivó is egyszerre, és elviszed azt, akkor csupán 5 százalékot fizetsz majd, mert bár ez termékértékesítés, de a friss tej áfáját levitték 5 százalékra. Ha helyben megiszod, akkor 18 százalék az áfa, mert ez egy szolgáltatás, ha pedig munkahelyi étkeztetésben vásárolod, akkor 27 százalékos lesz az áfa.

Ez elsőre perce abszurdnak és viccesnek tűnik, de van két szempont, ami miatt nem az. Az egyik nyilvánvaló. Január elsejétől tényleg figyelnünk kell arra, hogy elvitelre kérünk, mit kérünk, hol és hogyan, hogy ne drágábban kelljen vásárolnunk üdítőt például. És akkor a vendéglátói szempontról még nem is beszéltünk, hogy nekik mennyire kusza lesz ez az egész változás. Az adóadminisztráció egyszerűsítése, ahogy azt a kancelláriaminiszter mondaná.

A másik szempont pedig az, hogy sikerült megint egy olyan változást végigvinnie a kormánynak, amely a felső-középosztálynak kedvez. Ugyanis míg a vendéglátásnak levitte az áfakulcsát, addig a közétkeztetésnek és a munkahelyi étkeztetésnek (ugye, ide tartoznak az iskolák vagy a munkahelyek vendéglátó egységekkel kötött megállapodásai és kedvezményei), marad a magasabb áfakulcs. És ugyanígy: míg egy belvárosi flancos étterem szolgáltatásnak minősül és 18 százalékos áfa alá kerül, a sarki kolbászos vagy lángosos (vagy épp egy talponálló hentes) már termékértékesítésnek számít, és 27 százalékos áfa vonatkozik rá. Azt pedig nem kell magyarázni, ki jár flancos étterembe, és ki a sarki lángososhoz.

De egy biztos: ha kerestek volna a jogalkotók bonyolultabb megoldást, akkor sem sikerült volna találni. Gratulálunk innen is!


http://kettosmerce.blog.hu/2016/12/10/gratulalunk_fidesz_januar_elsejetol_ugyanaz ert_az_uditoert_akar_harom_kulonbozo_afat_is_fizethetunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kotorékba búvik a hiénaklán
  2016-12-11 19:57:21, vasárnap
 
 
Egy kotorékba búvik a hiénaklán


Közzétéve 2016-12-11 | Szerző: Admin

Költözik a kormány, még 600 millió tervezésre


A Belügyminisztérium új helyét is meg kell tervezni.


A Középülettervező Zrt. nettó 628 millió forintért készíti el a Belügyminisztérium budai Várnegyedbe költöztetéséhez szükséges terveket - írja az Átlátszó.hu. A BM az Országház utca 28-32. és az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesekbe költözik.

A cégnek nem volt versenytársa, miután az érintett épületegyüttes tervdokumentációját is a cég jogelődje készítette több mint 50 évvel ezelőtt. Az, hogy a Belügyminisztérium is a Várba költözik, egy tavaly novemberi kormányhatározatból derült ki. A Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek költözniük kell.
(HVG)

Bal-Rad komm: A 628 milló NETTO (!) az csak a tervezgetés ára! Hogy a döbrögista HATALOM ERŐCENTRUMA mind egy helyen, a-SZERINTÜK-kiváló búvóhelyet biztosító, jól védhető Várba rendezkedjen be!

Indoklás az nemigen van! De tudjuk: RETTEGNEK! TŐLÜNK RETTEGNEK! A NÉPHARAGTÓL RETTEG Döbrögi és kompániája!

Egyébiránt pedig JOGGAL RETTEGNEK!

De persze a Vár az csapdává is válhat ám!



http://www.balrad.com/2016/12/11/egy-kotorekba-buvik-a-hienaklan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simonka-botrány: egymásnak ugrottak a döbrögisták
  2016-12-11 19:53:39, vasárnap
 
  Koncharc döbrögistáéknál


Közzétéve 2016-12-11 | Szerző: Admin

Simonka-botrány: egymásnak ugrottak a döbrögisták



Nem minden fideszes érzi úgy, hogy a napokban nyilvánosságra került bizarr kommentelési útmutató szerint kellene eljárnia Simonka György, botrányba keveredett országgyűlési képviselő ügyében. Alt Norbert, a gyulai Fidesz elnöke lájkolás és pozitív tartalmú hozzászólások helyett kritikus megjegyzést fűzött a megyei választmányi elnök albumához, amelyben számon kéri rajta a békési emberek szembefordítását egymással. A nyilvános hozzászólás újabb bizonyíték arra, hogy a Simonka-ügy részben fideszes belharc.

Simonka György - aki ellen költségvetési csalás ügyében nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség - Battonyai séta című albumának leírásában azt taglalja, milyen egyenlőtlenül oszlanak meg a támogatások a Békés megyei települések között.
Újabb szökőkutat építsünk Gyulán, vagy Battonyán végre felépíthetjük az első köztéri játszóteret?- teszi fel a kérdést, majd hozzáteszi, tudja a dolgát, “kiharcolni a Battonyának járó pénzeket".

Több se kellett Alt Norbertnek, a gyulai Fidesz elnökének, aki megszólítva érezhette magát a korábbi, Simonkát támogató hozzászólások egy részében. A kommentelési útmutatóval összhangban több fideszes is azt írta a közösségi oldalon a Simonka-botrányról, hogy az igazából a “gyulai érdekszféra sérelmeiről szól", illetve hogy “előre megtervezett lejáratási kísérlet". Alt hosszú, Simonka kijelentéseit bíráló hozzászólást fűzött az albumhoz nyilvánvalóan szembefordulva a központban kidolgozott közösségimédia-taktikával.




“Úgy gondolom, hogy Békés megye és benne Dél-Békés is csak úgy lehet sikeres és eredményes, ha közösen lépünk fel a problémák megoldása érdekében."

Te, úgy látszik, nem ezt az utat választod, hanem a megosztást. Az a politika, amit te képviselsz, csak az irigység fokozásához, az emberek megosztásához és vezet- írja Alt, hozzátéve, hogy Gyulán nem szökőkutat, hanem éppenséggel ipari parkot akarnak építeni, és hogy a város kórházának fejlesztése az egész megye érdekeit szolgálja.

“Azt nem tudjuk támogatni, hogy valaki a Békés megyei emberek megosztásával, szimpla irigységből, mások letaposásával és megalázásával, hazugságok terjesztésével akarjon mások kárára előnyökhöz jutni. Kiváltképp nem hagyjuk, hogy sértegesd településünk lakóit és ez ellen minden eszközzel fel fogunk lépni", zárja a kommentjét Alt Norbert.

A hozzászólásra reakcióként érkezett egy kérdés is: “Honnan tudjátok, hogy a következő hetek sajtóbotrányai nem rólatok fognak szólni?!".

Erre Alt Norbert úgy válaszol: “Onnan, hogy soha nem jutott még eszünkbe sem, hogy olyan facebookos kézikönyvet készítsünk, amely útmutatásokat tartalmaz más települések, azok vezetése lejáratására...ne haragudj, de ami most megy, arról inkább no comment..."
(index)

Bal-Rad komm: Nagyon úgy fest a dolog, hogy a zsákmányféltés és a szerzési vágy is kezdi széjjelfeszegetni a döbrögista horda legendás egységét. A trollok számára készített központi sorvezető a belső “vérengzéshez" is irányt mutat, nem csak a parasztvakításhoz!





http://www.balrad.com/2016/12/11/koncharc-dobrogistaeknal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnök úr külön a lelkemre kötötte: az elnyomott maf
  2016-12-11 19:45:48, vasárnap
 
 
H. A. 2016-12-11
Miniszterelnök úr külön a lelkemre kötötte: az elnyomott maffiózó vérfagyasztó vinnyogása


Azért az mennyire beteg, hogy a Fidelitas nevű, polgárinak csúfolt keltető és ostoba beszólásügyi hátvédvonal 20. születésnapi buliján az összesereglett ivarérett rétorok díszes társasága az őket sújtó (szólás)szabadság hiányáról és a politikai korrektség reménybeli haláláról tart előadást az utánpótlásnak? És aki pont nem erről beszél tüzes hangon (dehogynem!), a megannyi üres lózung és közhelyáradat kíséretében, az meg minden idők legkorruptabb kormányának két lábon járó bűnözőgyanús figurái közül a legirritálóbb.

Mennyire érett meg a pusztulásra minden ott, ahol a felnövekvő generációnak, a leendő politikusoknak Rogán Antal helikopterész és kenőpénzes zacskóhurcoló statuál példát? Akinek a miniszterelnök úr sokszorosan a lelkére kötötte, hogy ne felejtse megemlíteni az olyan bizonyítás nélkül, vastapssal jutalmazandó dakota bölcsességeket, mint hogy ,,öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába" kell küldeni.

Pedig bizony így történt ez. Tekintve, hogy Orbán Viktor objektív okokból kihagyta ezt a markáns eseményt, mindenki mást odaszalajtottak, aki él és mozog. Nevesek, híresek, nagyot mondani bármikor képesek mind-mind jelen voltak, akik az ünnepi torta szétcincálása előtt vállt a vállhoz vetve izzadtak azon, hogy valahogy sikerüljön a mindmeghalunk, mer' a liberális politikai korrektség, de majd nemsokára győzünk, csak harcolni kell életfogytiglan életérzést szétteríteni a teremben, ahol a konstans páratartalomról a hallgatóság homályba boruló szemei gondoskodtak.

És jött a korrupt, arrogáns propaganda szobra, akinek alighanem valamilyen vasalást, vagy plasztikai-kozmetikai beavatkozást hajtottak végre tetszőleges testrészén, mert az utóbbi hónapokban igen látványos gyűrődések eltűntek az ő ábrázatáról. Jó szokásunkhoz híven meg is mutatom és le is írom, mi mindent kötött a lelkére a küldetéstudat, és mi mindent mondott el saját kútfőből Rogán Egyébként Antal, minden helikopterek, kenőpénzes zacskók, random kávézások, hőre táguló ingatlanok, letelepedési kötvényenként árult nemzeti anyaföldek, Pasa parki csókos haverok, és munkanélküli üzletasszony feleségek gazdája:

Minden generációnak van küldetése. És itt miniszterelnök úr külön a lelkemre kötötte, hogy mondjam el nektek, hogy szerinte nincsenek elveszett generációk, vannak csendesebbek és hangosabbak, de elveszettek azok nincsenek. 1956-ban pedig volt Magyarországon egy generáció, amelyiknek az volt a küldetése, hogy harcoljon a szabadságért. (...) Ők verték annak idején a kommunizmus koporsójába az első szöget, hogy aztán a Fidesz alapító generációja '89-ben jöjjön egy újabb nemzedékként, amelynek már az a feladat jutott, hogy beleverje ebbe a koporsóba az utolsót. Bár ezzel valószínűleg az utóbbi 1-2 évig is kellett várnunk 1-2 napot, de hacsak felidézem azt az októberi pillanatot, amikor a Népszabadság átkerült a szobor múzeumba (gúnyos, vigyorgó fej - szerk.), akkor azt gondolom, hogy ez is egyik szimbolikus pillanata volt annak, hogy lezárult a rendszerváltozás Magyarországon, szóval néha azokra az utolsó szögekre is kell várni sok-sok pillanatot.

A mai fiatalok megszólítása: a ti feladatotok az, hogy megfelelő nyelven, megfelelő eszközökkel olyan üzeneteket fogalmazzatok meg, amelyekkel ki lehet őket csalogatni az apolitikusság elefántcsonttornyából. Mert a mi legfőbb ellenfelünk e téren nem a többi politikai párt, hanem pont a fiatal generáció apolitikussága és a közügyek iránti érdektelensége.

De mi is lehet a ti feladatotok? Először is azon az ösvényen tartsátok Magyarországot, amelyen 2010-ben a polgári kormányzás egyszer '98-ban is elindult és amelyen 2010 óta is folyamatosan rajta van. Egy pillanatra sem szabad elhinnetek, hogy lehet az országnak olyan baloldali kormánya, amelyik jó. Mert ha ezt elhiszitek, akkor kezdhetjük megint elölről a nemzeti függetlenségünk kivívását. Tőlük ezt soha, semmilyen formában - a függetlenség megvédését - nem várhatjuk el.

Másodszor lehetővé kell tennetek minden magyar állampolgár számára a szabadság és érvényesülés lehetőségét.

Harmadszor el kell érnetek, hogy Magyarország a nyertese legyen egy mai felgyorsuló, egyre jobban digitalizálódó világnak. Ehhez bátorságra, vagányságra, harci kedvre van szükség.

Negyedszer tudnotok kell, hogy a mai migrációs válság csak egy előhangja Európában egy sokkal veszélyesebb krízisnek. Mi ezt az áradatot (mint Magyarország oly sokszor) most megállítottuk, de nem győztük le. Ezt magállítani csak úgy lehet, ha a ti generációtokban is elérkezik az őszinte beszéd ideje.

Nyugat-Európában bealkonyult annak a rendszernek, amelyben a szólásszabadság azt jelenti, hogy tilos néven nevezni a dolgokat. Tilos kimondani napnál világosabb tényeket, igazságokat, mert valaki szerint egy kisebbség ezt zokon veszi (a bukott Sarkozy szavait idézi: véget vethetünk most a kisebbségek rémuralmának - szerk). Leáldozott annak az ordító ellentmondásnak, amikor egy demokráciában a populizmus szitokszónak számít és a többségnek hallgass a neve. Nem lehet többé a nép nélkül demokráciát játszani. Eljött tehát kedves barátaim a nyers, szépítetlen igazmondás, az egyenes beszéd ideje. A politikai korrektségnek nevezett véleményterrornak mostmár szabadon be lehet inteni, mer képviselői felett eljárt az idő, ezt semmi nem bizonyította be világosabban, mint az amerikai elnökválasztás.

Magyarország 2010 óta Brüsszelben az európai elittel szemben ellenzékben van. Ma már mindenki világosan látja, Magyarország egy reformellenzék a brüsszeli elittel szemben. 2017-ben a brüsszeli elit számára elérkezik az az idő, amit 1848-49 jelentett Magyarországon az akkori Habsburg-elit számára. 2017 januárja egy komoly változás ideje a világban, mert beiktatják az új amerikai elnököt, aki felismerte hogy létezik egy egyre nagyobb és dühösebb réteg, amelyiket Trump elfelejtett középosztálynak nevezett. Őket képviseljük kormányként mi, és őket kell képviselnetek fiatalként nektek.

Orbán-idézet a végére: tenni valami felforgatót, azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyjuk az illemszabályokat. Aki állandóan csak aszerint méri magát, hogy kedvelik-e, vagy sem, hogy népszerű-e, vagy sem, az mindig hibákat fog véteni. Távol kell tartani magunktól ezt a megalázkodó magatartást. Mindig az ország érdekében, előre nézve kell dolgozni. Aki nem hiszi, annak iderakom a videót is, mielőtt összefoglalnám a lényeget:

https://youtu.be/giLL8LXgwgU

Nos, mivel az én olvasatomban nem volt tilos eddig sem nevén nevezni a dolgokat, leírhatom újra, mit gondolok egy 3,3 milliós kisebbséget többségnek kikiáltó, a pragmatizmus helyett a populizmust dicsőitő, az egyenes beszéd helyett az este letagadott reggeli hazugságokról híres, a nép megkérdezése nélkül hét éve kormányzó-kommunikálgató, minden jogos bírálatot személyes sértésként értékelő, az ordenáré mocskos ügyeit megíró sajtó kormányzati kinyírását a rendszerváltás befejezéseként érékelő, a hivatalos fizetése sokszorosát elköltő, vagyonosodásáról elszámolni nem tudó és nem hajlandó, életében egyetlen percet valódi munkával nem töltő, az erőből kocsmapolitizálást nemzeti-polgári értékrendként definiáló, a maga által kezdeményezett bírósági tárgyalásokon való részvételt megtagadó, a sajtó elől kényszeresen menekülő, de közben a szólásszabadság hiányáról visító maffiózó vérfagyasztó ömlengéséről.

Szerintem jegyezzük meg jól! Ez az ember, akinek félig konszolidált banánköztársaságokban is bíróság elé kellett volna állnia kismillió korrupciós ügye miatt, a leendő fideszes kádereknek osztogatja büntetlenül az észt. Még véletlenül sem valaki mást szalajtottak oda, hanem Rogánt, akinek sunyi vigyorral a képén volt pofája arról is beszélni, hogy a közpénzlopó, adófizetőket megkárosító, urizáló életvitelét feltáró sajtót kinyírták Magyarországon. Nincs ennél nagyobb gyökér cinizmus.

A csillogó szemű fideszes ifjúság példaképe: a parasztlegényből lett mocskos celeb, aki mindenkin átgázolva, soha semmiért felelősséget nem vállalva, fröcsögő nyállal kommunistázva, liberálisozva mutatja az utat a következő generációnak. Ez az üzenet: a hazugsággal, sunnyogással, lenyúlással, átveréssel gazdagon kikövezett út vezet sikerre. A jóhiszemű, becsületes élethez nem kell semmi más, mint ilyen Rogán-szerű emberi selejtekkel összeállva mozgalmárkodni, hülyeségeket beszélni, beszólogatni, megsértődni, kikérni magadnak azért, hogy 10 év múlva a közös vagyonból jól élj, és ne számítson, mekkora erkölcsi trágyadombbá küzdötted le magad. A párt megvéd. Ha nem volna igaz, közhely is lehetne: megérett a pusztulásra itt minden.

https://kolozsvaros.com/2016/12/11/miniszterelnok-ur-kulon-a-lelkemre-kototte-az- elnyomott-maffiozo-verfagyaszto-vinnyogasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.