Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Fahéjas-ricottás csavart rúd.
  2016-12-12 16:44:04, hétfő
 
  hozzávalók kb. 20 db-hoz:

25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
35 dkg ricotta
1 cs szárított élesztő
egy nagy csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojás a lekenéshez
őrölt fahéjjal összekevert barna cukor a szóráshoz

Egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztőt, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a ricottát, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha ragadna a kezünkhöz, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet)

Az összegyúrt tésztából ezután csípjünk le kb 6 dkg-os darabokat, majd formázzunk belőle golyókat.

Ezután lisztezett felületen egyesével sodorjuk kb. 25 cm hosszúra, majd hajtsuk meg U alakba, és végül csavarjuk meg. (mindegyik tésztagolyóval így járjunk el)

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megcsavart tésztarudakat. (nekem 2 tepsire fért rá)

Ezután kenjük le egész tojással, szórjuk meg a fahéjas-barna cukros keverékkel, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percig kelni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen.

Tálalhatjuk pl. reggelire, vacsorára, egy bögre kakaóval, vagy éppen a délutáni kávé mellé.

Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós kocka.
  2016-12-12 16:40:40, hétfő
 
  Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

30 dkg finom liszt
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek tejföl
1 db tojássárga (nagy)
1 citrom reszelt héja
csipet só


A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat.

Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk)

Ezután osszuk két egyenlő részre, majd csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
Töltelék hozzávalói:

15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
1 ek holland kakaó
6 db egész tojás (nagy)
1 db tojásfehérje


A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

Ezután először keverjük hozzá a kakaót és az őrölt fahéjat, majd a darált diót is.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a diós masszához.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki.

Vegyük ki a hűtőből tésztát, és az egyiket nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük a tepsibe. (én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emeltem át a tepsibe)

Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (én kb. 15 perc után a sütőpapírral együtt kiemeltem a tepsiből, és úgy hűtöttem ki egészen)

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Karácsonyra is megsüthetjük, sőt az ünnep előtt már 1-2 nappal, majd hűvös helyen tároljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kapucíner szelet.
  2016-12-12 16:30:13, hétfő
 
  Tészta hozzávalói 32x22 cm-es tepsihez:

10 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaó (cukrozatlan)
8 gramm sütőpor (1/2 csomag)
6 db tojás
1 dl étolaj


A tojások sárgáját keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a cukros-tojásos.... keverékhez.

A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd 2-3 kanálnyit adjunk hozzá a masszához, és alaposan keverjük össze. (így a sűrűbb massza, kissé lágyabb lesz majd)

Ezután a maradék habot apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a masszával.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A megsült tésztát, hagyjuk pár percig a nyitott ajtajú sütőben, majd vegyük ki, és sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, egy éles késsel, óvatosan vágjuk ketté a tésztát, majd töltsük meg a kétféle krémmel.
Krém hozzávalói:

2 cs tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
1 ek holland kakaó
1 cs instant kávé


A porcukrot keverjük simára a margarinnal, majd tegyük félre.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve, hűtsük ki teljesen. (ha kevergetve hűtsük ki, akkor teljesen sima állagú lesz, és csomómentes az elkészült krém)

A teljesen kihűlt pudingot ezután apránként keverjük hozzá az előzőleg simára kevert cukros-margarinhoz. Amikor a krém már jó habos, akkor osszuk el két egyenlő részre.

Ezután az egyik fele krémhez adjuk hozzá a kakaót, a másik fele krémhez pedig az instant kávét, majd mindkettőt keverjük simára.

Az egyik tésztalapot helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd egyenletesen kenjük el rajta a világos színű, kávés krémet.

Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és szintén egyenletesen kenjük el rajta a sötét színű, kakaós krémet, majd tegyük hideg helyre, hogy a krém kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Csokoládémáz hozzávalói:

12,5 dkg csokoládé (60%-os)
1 dl tejszín
2 dkg vaj

A csokoládét tördeljük apróbb darabokra, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Ezután gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

Az elkészült mázat ezután óvatosan öntsük rá a sütemény tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. Hűvös helyen, vagy hűtőben 3-4 napig eltartható.

Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Londoni szelet.
  2016-12-12 16:27:00, hétfő
 
  Tészta hozzávalói 20x30 cm-es tepsihez:

30 dkg liszt
1 tk sütőpor (púpozott)
12 dkg vaj
4 db tojássárga (nagy)
12 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja


A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót, majd szitáljuk át.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.

Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt)

Egy sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát, majd a papírral együtt, emeljük át a tepsibe. (tenyérrel kicsit nyomkodjuk, igazítsuk bele a tésztát a tepsibe)

A tepsiben lévő tésztát ezután kenjük meg ízlés szerint pár kanál lekvárral. (én bőven megkentem sárgabarcklekvárral)

Diós-habos rész hozzávalói:

6 db tojásfehérje (nagy)
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 mk őrölt fahéj (el is hagyható)
1 csipet só


A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.

A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.

Ezután a diós habot egyenletesen kenjük rá a lekvár tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt emeljük ki, és úgy hűtsük ki teljesen.

Természetesen kizsírozott és lisztezett tepsiben is megsüthetjük, akkor a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd abban szeleteljük fel.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 4295
  • e Hónap: 10667
  • e Év: 61458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.