Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
havas téli kép - Icutól kaptam
  2016-12-13 11:01:03, kedd
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Karácsonyi hópehely
  2016-12-13 10:56:45, kedd
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Erzsébet utalvány nyugdijasoknak
  2016-12-13 10:23:45, kedd
 
  Erzsébet utalványt osztanak ebben az évben a nyugdíjasoknak. 2 db. 5000 Ft értékben.
Minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után. 2016.12.12 -én az esti híradóban hallottam, hogy már van aki meg is kapta.
.........


A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót - közölte a Magyar Posta. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a postán.
Itt a lista, hogy kik kapnak Erzsébet-utalványt

1. öregségi nyugdíjat,
2. özvegyi nyugdíjat,
3. szülői nyugdíjat,
4. árvaellátást,
5. baleseti hozzátartozói nyugellátást,
6. mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot,
7. mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát,
8. korhatár előtti ellátást,
9. szolgálati járandóságot,
10. átmeneti bányászjáradékot,
11. balettművészeti életjáradékot,
12. rokkantsági ellátást,
13. rehabilitációs ellátást,
14. baleseti járadékot,
15. rokkantsági járadékot,
16. bányászok egészségkárosodási járadékát,
17. fogyatékossági támogatást,
18. vakok személyi járadékát,
19. a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást,
20. polgármesterek közszolgálati járadékát,
21. a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti kiegészítő rokkantsági támogatást,
22. a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti, valamint a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatást,
23. kormányrendelet alapján a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 62. §-ában foglaltak szerint emelendő, az egyes személyes szabadságot korlátozó intézkedésekkel vagy semmissé nyilvánított elítéléssel összefüggésben járó emelést vagy
24. nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékot folyósítanak.
Az egyszeri juttatás akkor is egyszer jár, ha a jogosult többféle juttatásban részesül. A postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell igényelni, legkésőbb jövő év február 28-ig.

- Itt a levél, amit Orbán Viktor küldött a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalvány mellé.
Szeretnénk megbecsülni azokat, akik évtizedeken át azért dolgoztak, hogy ez az ország talpra álljon és erősödjön. A magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra.
A levél a Miniszterelnöki Kabinetirodától érkezett, Orbán Viktor aláírásával, mintegy kísérőlevélként a nyugdíjasoknak szánt ajándékhoz, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványhoz. A levelet elsőként a 444.hu közölte: Íme a levél Link
...... .......


- Szívhez szóló levelet küldött illetve küld ki a napokban Orbán Viktor miniszterelnök a 2,8 millió magyar nyugdíjasnak, hogy így hálálja meg azt a sok évtizeden át tartó munkát, amivel az ország túlélte a viharos XX. századot. A Rogán Antal minisztériuma által szerkesztett és gondozott szöveg a jelen, az elmúlt évek sikereiből indul ki. Ma egy olyan országban élünk, ahol növekedés, erősödő bérek, közös eredmények vannak, viszont soha nem szabad feledni, hogy emögött évtizedes munka áll, amit azok végeztek el, akik ma már nyugdíjból élnek.
Ezért, emlékezteti a kormány az esetleg feledékenyebbeket korábbi kampányintézkedéseire a miniszterelnök, döntöttek korábban a rezsicsökkentésről, és a nők 40 év munkavégzés utáni nyugdíjba vonulásáról.
És ezért érkezik most házhoz az Erzsébet-utalvány is minden nyugdíjasnak, és ezért fog járni jövőre a nyugdíjemelés és az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának megvágása. Nem lesz még vége azzal sem, mert újabb kampány jön majd jövőre, a nyugdíjasok pedig továbbra is számíthatnak a kormányra.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak.....
  2016-12-13 10:14:55, kedd
 
  Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: Erről mi a véleményetek? Egy embernek két fia volt. Odament az egyikhez, és így szólt hozzá: ,,Fiam, menj ki ma, és dolgozz a szőlőben!" A fiú azt válaszolta: Nincs kedvem!", de később megbánta, és mégis kiment. Odament a másikhoz, és annak is szólt. Az így válaszolt: ,,Szívesen, uram!", menni azonban nem ment. Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?" Azt felelték: Az első."
Erre Jézus így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek: A vámosok és utcanők megelőznek titeket Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazságosság útján járva, és ti nem hittetek neki, a vámosok és utcanők viszont hittek neki. De ti, akik mindezt láttátok, még ezután sem tértetek jobb belátásra, hogy higgyetek neki!"
Mt 21,28-32

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te vagy az igazi fény. Te vagy az igazi világosság. Te vagy a világ világossága. Te vagy életem világossága. Te vagy az egyetlen, aki elhozhatod életembe a hit fényét, a remény világosságát és a szeretet ragyogását. Eljött az idő, itt a kedvező alkalom, most kell elindulnom a bűnbánat útján, a hit útján, a hozzád vezető úton. Uram! A karácsonyi ünnep öröme a veled való találkozásból születhet meg. Add, hogy megérkezzek hozzád és felismerjem, benned, a betlehemi Gyermekben az Istent, aki végtelenül szeretsz engem és minden embert.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kikötözve halt meg a pszichiátrián a 21 éves fiú
  2016-12-13 10:10:24, kedd
 
  Kikötözve halt meg a pszichiátrián a 21 éves fiú. A tragédia itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Magyarul beszélő indiántörzs
  2016-12-13 10:06:56, kedd
 
  Magyarul beszélő indiántörzs 1. rész Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Interjú a 20 gyerekes milliárdos házaspárral
  2016-12-13 10:04:41, kedd
 
  Interjú a 20 gyerekes milliárdos házaspárral. Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Luca napkor vetik a lucabúzát
  2016-12-13 10:01:40, kedd
 
  Karácsonyra ki nő a Luca napkor cserépben elvetett búza. A búzaszemek gyorsan csíráznak, azt tartják, ha Karácsonyra kizöldül, jó termés várható.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Luca Napja  
Szent Luca napja december 13.
  2016-12-13 09:39:50, kedd
 
  Szent Luca (Lúcia), az V. század óta tisztelt ókeresztény szűz december 13-án szenvedett vértanúságot Siracusában, 304 körül. Legendája több művészt megihletett. A népi hiedelemvilág kedvelt alakja. Védőszentje a szembetegségben szenvedőknek és vakoknak, a bűnbánó utcanőknek, valamint a hegyes szerszámokkal dolgozóknak.
- Lúcia (latin névváltozatában Lucia) Szicíliában született, Siracusa városának egyik legelőkelőbb családjából származott. A leány elkísérte beteg édesanyját a mintegy negyven mérföldnyire lévő Cataniába, Szent Ágota sírjához, hogy gyógyulását kérjék. Miután az édesanya meggyógyult, Lúcia álmot látott: Ágota jelent meg neki, és mint a húgát megkérdezte: miért az idegenben lévő sírnál keresték a gyógyulást, mikor Lúcia a saját hitével is meggyógyíthatta volna anyját. Ágota megígérte Lúciának, hogy szüzessége és szeretete jutalmaként az Úr általa épp oly nagy dicsőséget szerez majd Siracusának, mint amilyet Cataniának adott az ő vértanúsága által. Útjukon hazafelé Lúcia arra kérte édesanyját, hogy ne kelljen férjhez mennie, mivel van már jegyese: Jézus Krisztus. Kikérte örökrészét is, és azt szétosztotta a szegények között.
- Luca ünnepe a magyar néphagyomány egyik legjelesebb napja; hiedelemvilága azonban csak részben hozható kapcsolatba az ókeresztény szűz alakjával és legendájával - írja Bálint Sándor. A naphoz számos népszokás fűződik, melyekben néha egymásnak ellentmondó és pogány elemek is föltűntek: így lett Luca napja a jövendölések napjává, amelyen az időjárásra, a vetésre, az állatokra, sőt az emberek egyéni sorsára vonatkozó jövendölések is történtek.
A források nem szólnak vértanúsága időpontjáról; a hagyomány a Diocletianus-féle üldözés áldozatai között tartja számon. Tiszteletének első bizonyítéka egy V. századi sírfelirat a siracusai Szent János-katakombában. A nép és hivatalosan az egyház is már az V-VI. században tisztelte - erről a korabeli misekönyvek tanúskodnak. Zsolozsmáját valamivel később írták.
- Ünnepét az egyház nem véletlenül helyezte december tizenharmadikára: e nap a Gergely-naptár bevezetése, 1582 előtt az esztendő legrövidebb, egyúttal a téli napfordulat kezdő napja volt. A középkorban Lúcia nevének a lux szóval való rokonsága révén temetők, temetőkápolnák védőszentjének is választották. Az egyház ugyanis liturgikus imádságaiban azért könyörög, hogy a halottaknak az örök világosság fényeskedjék (et lux perpetua luceat eis) - olvasható a Katolikus Lexikonban.
- Legendája szerint Lúciát pogány vőlegénye bosszúból bíróság elé állíttatta, mert elesett a házasságtól és a hozománytól. A bíró - éppúgy, mint Ágota esetében - parancsot adott, hogy nyilvánosházban gyalázzák meg Lúciát, ha nem akar férjhez menni. Ám a Szentlélek Lúcia segítségére sietett: oly nehézzé tette testét, hogy nem tudták elmozdítani helyéből. Ezután különféle kínzásoknak vetették alá, de Lúcia imádságának hatására egyik sem tudott fájdalmat okozni. Végezetül, a bíró parancsára, karddal döfték át torkát. Nem halt meg azonnal; ebben az állapotában még tanította az embereket. Csak azután halt meg, amikor egy odasiető pap kezéből fölvette az utolsó kenetet.
.....


Luca kivájt szemeit küldte a vőlegényének
...... ........... ........... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 2936
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 249359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.