Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nagyon megverték a német utasok a vonaton a késsel hadonászó
  2016-12-13 23:11:50, kedd
 
  ki kellett volna dobni a vonatból, oszt ráfogni, hogy kiesett a drogos hulladékja!


******

Nagyon megverték a német utasok a vonaton a késsel hadonászó migránst
BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-12-13



Egy 26 éves migráns szállt fel a Drezda közeli Arnsdorfban egy éjszaka közlekedő vonatra jegy nélkül. A kalauz felajánlotta, hogy a menetjegyet nála is megvásárolhatja, ám a bevándorlónak esze ágában sem volt jegyet váltani. Vásárlás helyett elkezdte szidni a jegykezelőt, ekkor azonban két utas állt ki a kalauz védelmében.

A kalauz felszólította a migránst, hogy hagyja el a vonatot a következő állomáson, de ő erre nem volt hajlandó ehelyett szidta a vonaton lévőket és megpróbálta megütni a jegykezelőt, majd egy kést vett elő és rátámadt. Ekkor a két német leütötte a bevándorlót. Többször is arcon vágták, majd lefogták még a rendőrök és a mentők megérkeztek.

A kórházban kiderült, hogy a késés bevándorló alkohol és kábítószer befolyásoltsága alatt állt.

Köszönjük az utasok bátor közbeavatkozását, ám nagyon fontos, hogy ilyen esetekben először is a rendőrséget értesítsék, ne próbálják saját kezükbe venni a dolgokat mert rosszul is végződhetett volna az eset - nyilatkozta a drezdai rendőrség szóvivője.

Forrás: News Reader - Nachrichtensuchmaschine. Aktuelle Pressemitteulungen,


http://www.vilaglato.info/nagyon-megvertek-a-nemet-utasok-a-vonaton-a-kessel-hado naszo-migranst/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van antiszemitizmus? Igen, mert...
  2016-12-13 22:45:16, kedd
 
  Van antiszemitizmus? Igen, mert...
2016. december 11. 23:13

Ifj. Tompó László - Hunhír.info




,,A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá." Az 1919-es 133 napos ,,proletárdiktatúrá"-ról van szó. De nem akárki írta ám ezt, és nem is akármikor.
Magyar Menedék - Magyar Jézus
Kosáry Domokos, 1943-ban. Azon történészek egyike, akik jó úton indultak el, de rossz útra tértek. Mert ő ugyanis múlt századunk kilencvenes éveitől az SZDSZ holdudvarához csatlakozott. Ahhoz, s attól kezdve minden erejét szakmája ápolása helyett az SZDSZ holdudvarának erősítésére használta fel. Ennek jegyében például mindent megtett, hogy egykori professzora, Hóman Bálint rehabilitációját megakadályozza. S ráadásul milyen megokolással! Azzal, hogy ,,németbérenc" politikus volt. Hiába, ekkor már szem számítottak szakmai érvek.

Megkíméljük olvasóinkat aggkori leépülését fémjelző, főleg a 168 Órának adott interjúi, vagy Farkasházy Tivadar szárszói liberális piknikjein elhangzott aranyköpései felidézésétől. Nem kíméljük meg viszont mindazokat, akik vagy nem tudnak, vagy egyenesen nem akarnak tudni arról, hogy a Hóman Bálint és Szekfű Gyula szárnyai alatt felcseperedett Eötvös-kollégista még mennyire másként látta egykor a világot, benne hazánkat.

Ugyanis 1943-ban látott napvilágot Kosárynak egy négyszáztizenegy oldalas kötete Magyarország története címmel, mégpedig a Szinyei Merse Jenő akkori vallás- és közoktatásügyi miniszter megbízásából az Országos Közoktatási Tanács által kiadott Nemzetnevelők Könyvtára sorozatban. Az akkor kereken harminc esztendős ifjú titánt olvasva és közelmúltbeli szerepjátszását ismerve az ember hajlamos nem hinni a szemének.

Ebben a kiegyezés utáni évtizedeket elemezve ezt olvassuk:

,,A régies, maradi liberalizmus szerint a jogegyenlőség megadása után a további fejlődésbe nem szabad beavatkozni, még akkor sem, ha az alsóbb osztályoknak e beavatkozás esetleg tényleges segítséget és védelmet jelent. E felfogás a kapitalizmus rohamos fejlődésének szabad utat engedett, de sorsukra hagyta a mezőgazdasági és ipari munkásokat, érdekükben állami beavatkozásra nem gondolt, kérdéseiket, életüket és szükségleteiket nem ismerte s átengedte őket a század végén kialakuló agrárszocialista és szociáldemokrata szervezkedésnek."

De az ugyebár oly ,,kényes kérdésről" sem hallgatott ekkor:

,,A zsidók felszabadítását a magyar reformmozgalom vezetői őszintén helyeselték, de ezzel párhuzamosan, Széchenyi és Deák is szükségesnek látta a keleti határ lezárását, ami egyébként a régebben bent lakó és asszimilálódó zsidóságnak is érdekében állott volna. Magyarország azonban, mondhatni, túlságosan liberális volt, hogy állami beavatkozással a határt lezárja s ezért az ország gazdasági fellendülése mindig új és új idegen tömegeket vonzott be kelet elmaradt viszonyai közül."

Hihetetlen, de a Farkasházy-piknikek üdítően liberális doyenje ekkor még úgy tűnik, átlátott a szitán:

,,A közvélemény nem látta, hogy az idegen bevándorlás nem vallási kérdés, hanem, ebben az új tömegben, a frissen érkező népfaj kárpát-medencei elhelyezkedésének mikéntjét veti fel."

De lapozzunk csak tovább! Károlyi Mihályt sem kímélte ugyanis:

,,Károlyiék el nem múló történelmi felelőssége az, hogy megfosztották az országot legutolsó védelmi eszközétől, mely legalábbis a magyar lakta területeket megmenthette volna."

Volna, persze. Tudjuk, mást tett. Amint ezt, legalábbis akkor még, Kosáry is tudta. És azt is, amit utódai tettek:

,,Az oroszországi hadifoglyokkal visszaérkezett, kiképzett bolsevista agitátorok, köztük két hírhedtté vált zsidó fiatalember: Kun (Kohn) Béla és Szamuelly Tibor, orosz pénzen nagyarányú földalatti szervezkedést kezdtek."

Hanem a csattanó csak ezután következik:

,,A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá."

Akkor még tehát természetes nek tekintette ezt. Miként azt is, hogy a neki ideológia mellett egzisztenciát, kenyeret is adó Horthy-korszaknak lerója háláját, hiszen ekkor

,,magyar írók, költők és tudósok igyekeztek az európai eszményekhez és az igazi magyar értékekhez visszatérni, szembenézni a múlt tévedéseivel, a jelen feladataival és a jövővel".

Van antiszemitizmus? Igen, mert... A liberálissá lett Kosáry professzor természetesnek tartotta tehát az antiszemitizmus meglétét. De ezt legjobb volna elfeledni, ugye. Pláne a ,,mindentudás enciklopédiája", a Wikipédia segítségével. Amin Kosáry művei felsorolásából e műve hiányzik. De az persze nem, hogy halála évében, 2007-ben Radnóti Miklós ,,antirasszista díjat" kapott. Bizonyára nem akadt horogra e műve díjkiosztói körében.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99774
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény üzenetet küldött a cigányoknak Robert Fico
  2016-12-13 22:33:44, kedd
 
  Mialatt Orbán rejtett erőforrásozik, Fico meghirdette a kemény fellépést az élősködő, bűnöző cigányok ellen: "Elég volt a toleranciából!"


:: 2016-12-13. 12:31


Kemény üzenetet küldött a cigányoknak Robert Fico.



A szlovák miniszterelnök pártja, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer) kongresszusán azt mondta, a cigánytelepeken rendnek kell lenni, s ez ügyben személyesen áll a rendőrség mögé, és kész konfliktust vállalni az ombudsmantól kezdve a nemzetközi szervezetekig mindenkivel, aki ezt kifogásolja.
Fico széttörné a politikai korrektség falát - a baj csak az, hogy a csapásaiból bőven jut a felvidéki magyaroknak is
"Nem toleráljuk tovább azokat az embereket, akik visszaélnek a szociális rendszerrel, akik zaklatják a törvénytisztelő polgárokat, zavarják a nyugodt életet a városokban és a falvakban. Elég volt a toleranciából!" - idézte a pozsonyi Új Szó a kormányfőt, aki a politikai korrektséggel való leszámolást is elsődleges célnak nevezte. "Félünk valamit kimondani, mert nem polkorrekt, ám a másik oldal, a szélsőségesek és radikálisok használják ezt a nyelvet, és hatalmas támogatást szereznek vele. A politikai korrektségnek nincs helye ezen a világon" - hangsúlyozta Fico.
Ravasz Ábel "romaügyi" kormánybiztos, a kormánykoalíció részét képező Híd-Most nevű (magyar szemszögből) nemzetáruló "vegyes" párt alelnöke "nyugtalanítónak" nevezte Fico kijelentéseit. Peter Pollák korábbi cigányügyi kormánybiztos szerint "a miniszterelnök populista, a Smer pedig bejelentkezett Marian Kotleba szélsőséges pártjának szavazóiért".
Ján Baránek politológus ugyanakkor úgy véli, a cigánykérdés megoldását bizonyos szinten valóban gátolja a politikai korrektség. Kotleba pártjának sikere is annak köszönhető, hogy a cigánytelepek környékén élőknek gondot okoz az ott uralkodó helyzet. Fico szerinte kijelentéseivel nemzetközi trendet követ, mely "Donald Trump győzelmével indult el". A "populista erők" a "menekült"válság miatt Európában is erősödnek, a politikusok pedig megérezték, hogy a lakosság is elfordulni látszik a politikai korrektségtől.
Megszólalt Robert Kalinák belügyminiszter is, aki a miniszterelnöki üzenetet követve közölte: a belügyminisztérium és a rendőrség a jövő évtől külön figyelmet szentelnek azoknak a községeknek és városoknak, ahol problémásnak tartott, szociálisan hátrányos helyzetű "polgárok" és "romák" által lakott telepek vannak.
Ficónak korábban is voltak helyénvaló megjegyzései a cigányokkal kapcsolatban. Már 2001-ben azt mondta, nem engedheti, hogy a "romák" a családi juttatások miatt szüljenek gyerekeket, hiszen ha ez így folytatódik tovább, egymillióra emelkedhet a cigányok száma.


(MNO nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AMIRŐL NEM SZÓL A KORMÁNYPROPAGANDA: mÁR NEGYVENÖTEN FAGYTAK
  2016-12-13 22:28:31, kedd
 
  AMIRŐL NEM SZÓL A KORMÁNYPROPAGANDA: MÁR NEGYVENÖTEN FAGYTAK MEG IDÉN


Negyvenöt ember életét oltotta már ki a fagy szeptember vége és december 10. között Magyarországon.

A legfiatalabb áldozat 35 éves volt, a legidősebb pedig 88 - közölte kedden a Magyar Szociális Fórum (MSZF). A tájékoztatás szerint közterületen, azaz a szabad ég alatt 18-an fagytak meg, fűtetlen lakásukban 15-en, kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után 12-en, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Az elhunytak közül 25-en férfiak voltak, 20-an pedig nők.

A Magyar Szociális Fórum felhívta a figyelmet, hogy - a múlt télihez hasonlóan - emelkedő tendenciát mutat a rendkívüli kihűléses halálesetek száma. Tavaly december végéig 40-en lelték halálukat megfagyás következtében, 15-tel többen, mint egy évvel korábban ugyanabban az időszakban, az idén pedig eddig már 45-en.

A szervezet honlapján közzétett tájékoztatás kitér arra is, hogy az MSZF megkérdezte Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, lát-e összefüggést a rosszabbodó állapotok és a kormány társadalompolitikája között. Az MSZF ezzel kapcsolatban emlékeztetett Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár októberi nyilatkozatára, miszerint Magyarországon

,,azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni".

Jelenleg az utcai szociális hálózat senkit nem kényszeríthet arra, hogy melegedőbe menjen, a törvény nem tiltja, hogy bárki leüljön a földre mínusz húsz fokban, s ott is maradjon. Vagyis akár az öngyilkosság ezen formájához is megvan az alkotmányos jog.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a tragédiákért nem minden esetben önmagában a szegénység a felelős: az elmúlt évek tapasztalata az, hogy az elhunytaknak gyakran volt a túléléshez elegendő jövedelmük, s a holttestük mellett rendre halmokban állt a tűzifa. Vagyis bár a kihűléses halálesetekről szóló hírek hallatán joggal gondolhatnánk, hogy jórészt a távoli községekben, a tanyákon élő áldozatok nyomorúságos életkörülményei, a mélyszegénység a tragédiák magyarázata, a helyzet nem ilyen egyszerű. Az áldozatok nagyrészt idősödő, elmagányosodott, talajt és reményt vesztett emberek, akik az anyagi nehézségeken túlmutató mentális krízisen mentek át, amellyel rendre együtt jár az alkoholizmus és a szociális kirekesztettség.

Fél nap eszméletlenség elég a jégveremmé vált lakásban, s az egyébként is legyengült szervezet felmondja a szolgálatot.

Kihűléses tünetekkel, fagyási sérülésekkel legtöbben természetesen az utcáról kerülnek kórházba, ott viszont a fedél nélkül maradottak túlélési esélyei valamivel jobbak az átlagemberekéinél - legalábbis erről számolt be néhány évvel ezelőtti tanulmányában még a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosaként Zacher Gábor (Zacher Gábor: Halál kihűlés miatt: figyeljen a szomszédjára! Weborvos.hu, 2008. december 29.). A hipotermiás tünetekkel otthonukból kórházba kerültek közül minden második beteg meghal.

Csend és hó és halál - Konkrét esetek az elmúlt évekből

Sajópetri: Bözsi néni (†73) - Sajópetriben a hetvenhárom éves Bözsi nénit az unokája gondozta, minden második napon járt hozzá élelemmel, s rendszeresen bekészítette neki a tűzifát is. Férje néhány éve meghalt, s elvesztette a fiát is, főleg ez okozta összeomlását. Fiatalabb korában rendesen eljárt dolgozni, a ,,Mezőgépnél" volt munkája meg a szőlőben, hívták takarítani meg kézbesíteni, a család nem élt kimondottan szegény körülmények között. Azt mesélik, unokája és menye rá akarták venni, hogy a hideg miatt költözzön hozzájuk egy időre Sajóládra, de az asszony nem volt hajlandó otthagyni a házát. Dacos volt. Az önkormányzat is felajánlotta a segítségét, de nem vette igénybe. A szomszédokkal tartotta a kapcsolatot, de a kapuja mindig be volt zárva. Egy nappal korábban járt nála az unokája, de a köztes időszak is túl hosszúnak bizonyult. Január 9-én a hideg kályha, ahogy itt mondják, a masina mellett, a hokedliről lefordulva találtak rá.

Penészlek: István (†61) - Penészleken nem teljesen világos, mi történt 2010-ben, január 7-re virradóra. A rendőrség beszámolója szerint a férfi feleségével együtt tért nyugovóra kedd éjjel, a fagyos éjszakát túlélő nő azt állította, hogy lefekvéskor begyújtottak a kályhában. Ezt alátámasztja, hogy a szoba légtere a körzeti orvos szerint füsttel volt teli, viszont a helyszíni szemle során a lakásban -5 Celsius-fokot mértek. Az biztos, hogy volt fűtési lehetőség a házban, a környéken látták is, hogy rendszeresen füstölt a kémény. A község minden lakójának, így Istvánnak is volt elegendő tűzifája, ismerősei elmondása szerint inkább az életvitele vezethetett oda, hogy ily módon távozott. A penészleki férfit korábban dolgos embernek ismerték, Budapestre járt egy céghez, aztán rokkantnyugdíjas lett. Az önkormányzattól folyamatosan segítették, emellett úgy tudni, 80-90 ezres nyugdíjat kapott, többet, mint az idősek többsége, ebből s felesége járandóságából futotta volna a túlélésre.

Mád: Lajos (†55) - Kihűlés okozta Mádon az ötvenöt éves Lajos halálát is, a penészleki eset után három nappal találtak rá a házában. A sors fintora, hogy a férfi korábban éppen fahasogatásból élt. Falubeli megbízóitól kapott olykor a tüzelőből a munkáért cserébe. Halála napján is bőven akadt fa a házában, oda volt készítve a kályha mellé, ám valószínűleg elaludt, s elfelejtett begyújtani. A tél pedig nem kegyelmezett neki. Azt mesélik, Lajos nem élt éppenséggel példamutató életet, kis pénzét képtelen volt rendesen beosztani, segélye jórészt a kocsmában kötött ki. Hétköznapokon teljes ellátást, meleg ételt kapott az önkormányzattól, hét végén a szomszédban lakó szociális gondozó vitt neki élelmet. Rendes munkát is próbáltak keresni neki, de képtelen volt tartósan ellátni bármilyen feladatot. Mint ahogyan családban élni sem tudott, vagy talán nem is akart: hiába volt lánytestvére, magányosan tengette s végül fejezte be életét.

Kocsord: Géza (†53) - Kocsordon a szociális gondozó talált rá az ötvenhárom éves Géza holttestére. A férfi halálát valószínűleg kihűlés okozta, úgy aludhatott el előző este, hogy előtte nem rakta meg a kályhát. A faluban szorgos és tehetséges munkásemberként ismerték, magánélete azonban félresiklott. Tragédiáját jelzi, hogy válását alig néhány nappal halála előtt tette hivatalossá a bíróság. Nem volt igazából alkoholista, ám a szervezete nagyon rosszul bírta a szeszt.

A szereplők sorsát hazai történetek sokaságával helyettesíthetnénk be.



Forrás: mno

http://baranya.ma/2016/12/13/amirol-nem-szol-kormanypropaganda-mar-negyvenoten-fa gytak-meg-iden/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátborzongató magyarázattal állt elő az államtitkár
  2016-12-13 22:24:22, kedd
 
  Hátborzongató magyarázattal állt elő az államtitkár


2016. december 13. - nickgrabowszki


Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal ülése után azt mondta, hogy januárban tárgyalnak majd a PISA-mérés tanulságairól. Meg azt is, hogy a kormányzati vizsgálat nem keres személyi felelősöket a 15 éves diákok katasztrofális teljesítményért.pl_1.jpg


De a legmegdöbbentőbb, hogy azt mondta:

ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani.
Ennél szürreálisabb magyarázatot nehéz elképzelni, pedig erős a verseny.

Lázár miniszter a tanárokat hibáztatta,
Balog miniszter hat év Fidesz-kormányzás után az előző kormányokat okolta,
egy Fidesz-kompatibilis szervezet meg az követelte, inkább ne is mérjünk.
Hoffmann Rózsa meg azt mondta, a bibliai ismeretekben a magyar diákok nyernék a versenyt.
És ezt Palkovics felül tudta múlni, egyszersmind elismerte, hogy egyáltalán nem a tanárok vagy az előző kormányok felelőssége a tragikus eredmény.

A PISA megközelítése tudvalévőleg 3 dolgot mér. Ezek:

alkalmazott matematikai műveltség,
alkalmazott természettudományi műveltség,
szövegértés.
És ezek az oktatási államtitkár szerint nem szerepelnek a magyar diákok tananyagában. El sem lehet hirtelen dönteni, melyik a rosszabb, ha Palkovicsnak fogalma sincs arról, mi szerepel a tananyagban, vagy ha pontosan tudja, mi van benne.

Mert ha igaza van, akkor igazán rettenetes a helyzet.

Mert hát akkor mi az isten szerepel a magyarországi közoktatás tananyagában, ha szövegértés, meg az alkalmazott műveltség nem?

Csak a hittan, a tornaóra, meg a hazafias nevelés?
Nagy meglepetés, mondjuk senkit nem érhetett. Lázár is elmondta, hogy az oktatás feladata jó keresztényt és jó magyart nevelni a gyerekekből. És valójában Hoffmann is ezzel büszkélkedett el.

A PISA-mérés éppenhogy rámutatott, nem igaz, hogy azért voltak ilyen rosszak a kölykök, mert még nem érett be az oktatási reform.

Beérett az. Éppen az a baj.

De akkor nincs is mit csodálkozni, hogy egyre butábbak magyar gyerekek. A hittanórától hogyan is lennének okosabbak?



http://b1.blog.hu/2016/12/13/hatborzogato_magyarazattal_allt_elo_az_allamtitkar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz bevetette legnagyobb fegyverét, amit Kálmán Olga pe
  2016-12-13 22:04:59, kedd
 
  A Fidesz bevetette legnagyobb fegyverét, amit Kálmán Olga percek alatt összezúzott


december 12, 2016 Jabronka Richárd

Forrás: 24.hu
A Fidesz fagyasztójában mindig vannak előhúzható húsok, amelyeket itt-ott fel tud használni a kormánypárt. Ezek azonban nem a tarjában és a karajban merülnek ki, hanem Cser Ágnesben, Terry Black-ben vagy éppen Keszei Sándorban. Utóbbi igazi nagyágyú, aki egy tagsággal alig rendelkező szervezet nevében pocskondiázza a tanárokat, vagy éppen azt, akit kell.

Szüneteltetni kell a részvételt a PISA-felmérésekben a nemzeti alaptanterv újragondolásáig - írja a Magyar Szülők Országos Egyesülete (MSZOE). “Nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei. A pedagógusok sorozatos béremelése és az iskolaigazgatók hatáskörének növelése nem emeli az oktatás színvonalát" - áll a szervezet közleményében, amelynek elnöke nem más, mint Keszei Sándor, a magyarországi oktatás neutronbombája.

Az MSZOE több kérdést is megfogalmaz, amelyek közül egyet meg is válaszol: a szervezet szerint a magyar tanulók nemzetközi kudarcáért egyértelműen azok a pedagógusok a felelősek, akik nem tudják megtanítani gyermekeinket írni, olvasni, számolni a 8. évfolyam végére.

Ha elfelejtettük volna, ki az a Keszei Sándor, emlékezzünk arra a pillanatra, amikor Kálmán Olga élő adásban űzte őt vissza a homályba a kötelező erkölcs(telen)tan oktatás kapcsán! Itt Keszei úr élő adásban ismerte be, hogy hülyeségeket beszélt, márpedig komplett eszköztárral érkezett, hogy szajkózza a központi utasításokat.

https://youtu.be/Cy8zoj3CkDA

Nem véletlen, hogy épp most jött a képbe Keszei, hiszen nemrégiben a tanárok arról beszéltek, hogy felháborítónak tartják, hogy Lázár János szerint a tanárok a hibásak a Pisa-mérés rossz eredményei miatt. Erről többek között Pilz Olivér értekezett a TV-ben. Válaszcsapásként pedig előhúzták a trezorból a bácsit, aki furcsa dolgokat beszél...

Köszönjük, Fidesz, de ez elég gyenge próbálkozás volt...


http://ellenszel.hu/2016/12/12/a-fidesz-bevetette-legnagyobb-fegyveret-amit-kalma n-olga-percek-alatt-osszezuzott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy pofont kapott Lázár János a diákoktól
  2016-12-13 21:48:16, kedd
 
 
Matek, irodalom, történelem, szakma, stb? Eljutunk az iszlám szintjére, ahol kizárólag a koránt tanulják a gyerekek?
Agyatlan hülyéket könnyű iránytani..

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////


Nagy pofont kapott Lázár János a diákoktól

MA, 13:24


A Független Diákparlament közleményben reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira, ahol úgy fogalmazott,
az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények, az oktatásnak pedig az lehet a legfőbb célja, hogy jó keresztényt és jó magyart neveljen a gyerekekből.
A Független Diákparlament elhatárolódik a miniszter kijelentéseitől, és felszólítja, hogy haladéktalanul igazodjon Magyarország Alaptörvényéhez, melynek hetedik cikkelye alapján "Az állam és az egyházak külön működnek", illetve "Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához".
Az oktatás tartalmának valódi alapját kizárólag a tudomány képezi, mely konszenzuson, tényeken és racionalitáson alapul. Bármilyen más alap Magyarország jelenlegi és jövőbeli társadalma számára káros és elfogadhatatlan.
- üzenték a diákok Lázárnak


http://propeller.hu/itthon/3255992-nagy-pofont-kapott-lazar-janos-diakoktol?utm_s ource=mm-2016-12-13&utm_medium=email&utm_campaign=Nagy%20pofont%20kapott% 20Lázár%20János%20a%20diákoktól
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Berágtam Lölöre
  2016-12-13 21:26:37, kedd
 
 
Berágtam Lölöre

MTI Fotó/Földi Imre MTI Fotó/Földi Imre


A Forbes magazin szerint Mészáros Lőrinc összes vagyona 35,4 milliárd Ft, ezzel őkelme felkapaszkodott a 33 leggazdagabb magyar közé.

Merthogy Lölö, a Mészáros és Mészáros Kft. révén 2015-ben, tehát csak egyetlen egy évben és egyetlen cégéből nyert hivatalosan (is) közel 3 milliárd forint adózott pénzt. Hát kérem, így könnyű! A két Mészáros Kft. tavalyi mérlegbeszámolóját az alábbi cikkben elemeztem:



És akkor továbbra sem tudjuk, hány ilyen prosperáló cége van még (Magyarországon), melyek földeket, szállodákat, lapkiadókat, malmokat, netán jachtokat vásárolgatnak.

Mellesleg engem nyugtalanít az, hogy talán a Forbes nem jól számolt...

Merthogy, visszatérve a cég mérlegéhez és csak ehhez az egyhez:

2015 végén tehát csak a Lölö és Lölöné Kft-nek a mérleg-főösszege: 12.186.306.000 Ft volt (szerintem kiteszem én a nullákat is, hogy legyen jó sok leütött karakterem, hátha a Szalonna jól fizet 🙂 - amúgy meg rövidebben, ez közel 12,2 milliárd).

A mérleg szerint ebből vannak neki:

Szellemi termékek (hehe...) 9.717.000 Ft

Ingatlanok 450.805.000 Ft

Műszaki és egyéb gépek, berendezések, járművek 1.149.391.000 Ft

Befektetett pénzügyi eszközök 2.834.297.000 Ft

(ezek más cégeiben való részesedések és azoknak adott kölcsönök)

Készletek (anyag vagy áru) 2015 végén 19.070.000 Ft

Tartoztak is neki év végén 1.329.518.000 Ft (vevők, saját cégei is, meg sokan mások valami miatt)

Bankszámlán és készpénzben összesen 6.275.166.000 Ft

(ha minden igaz, akkor mindebből a pénztárában őrzött szilveszter éjszakáján nem kevesebb mint 32.235.000 Ft összegben készpénzt, csekkeket meg... mit tudom én, valami ilyesmiket - na de hol is van az a pénztár?!)

Van még valami apróság, csak hogy kijöjjön a 12,2 md: 118.342.000 Ft

(ezt már nem tudom lefordítani magyarra)

Tehát a cég összes vagyona: 12.186.306.000 Ft

És akkor itt kérdezné Juhász Péter, hogy mibű, Tóni?! Akarom mondani Lölö...

Hát ha jól megnézzük, akkor már nem is annyira rózsás a helyzet. De! Vagy mégsem?

Szóval, szaknyelven szólva, eddig az eszközök oldaláról láttuk, hogy mije van nekije, mármint a cégnek. A mérleg másik nyelve/oldala a forrásokat mutatja be, vagyis azt, hogy mibű van. Lássuk:

Induló tőke egy kájefténél minimum: 3.000.000 Ft

Az évek során összegründolt eredménytartalék 2014-ig: 1.807.786.000 Ft (Mindez úgy, hogy 2014-ben csak 42.455.000 forintot hagyott a cégben, 1,8 milliárdot - érthetően is: 1.800.000.000 Ft - vélhetően leadózott osztalékként hazavitt a saját széfjébe vagy ki tudja hova...)

A 2015. évi, cégben hagyott nyereség: 223.985.000 Ft

(Mivelhogy a 2015-ös 3.723.985.000 forintos nyereségéből, amint azt már láttuk, 3,5 milliárdra volt szüksége a napi betevő falathoz, így azt is hazavihette valamikor az áprilisi taggyűlés után, mondjuk ahelyett, hogy fejlesztésre és munkahelyteremtésre fordította volna. No de még akár az is lehet belőle... majd csak valahol... máshol).

Ha összeszámoljuk, eddig tart a saját tőke, összesen: 2.034.771.000 Ft

És hát a nem éppen rózsás rész, a cég összes tartozása: 7.582.866.000 Ft

További, várható kötelezettségekre tartalékolva (garanciális, stb.): 2.400.000.000 Ft

És itt is még valami egyéb ,,csekélység" (időbeli elhatárolás): 168.669.000 Ft

Így kerekedik ki az egész és láthatjuk, hogy mibű lett összesen: 12.816.306.000 Ft

Az ilyen-olyan kötelezettségekről azért még némi részletezés:

200 millió Ft - hosszú lejáratú hitel (na, vajon kitől - kérdőjel!)

(ez itt ugyan öt évnél rövidebb, viszont 2013-től változatlan összegű)

421 millió Ft - vevőktől kapott előlegek

2.360 millió Ft - szállítói tartozások (2,36 milliárd)

76 millió Ft - saját érdekeltségi körébe (céghálójába) tartozás

4.579 millió Ft - nem nevesített egyéb rövid lejáratú tartozások

(4,58 milliárd, egy éven belül esedékes tartozások, úgy mint adók, járulékok, bérek, és ebbe belefér, és elvileg benne is van a 3,5 milliárdos osztalék is, mint a családjával szembeni tartozás) .

Tehát, a Mészáros és Mészáros Kft. tisztán saját vagyoni forrása 2015. végén 2.034.771.000 Ft volt (saját tőke néven), míg a cég ilyen-olyan tartozásai összesen (mint idegen tőke) 10.781.535.000 Ft-ra rúgtak, lévén mindez a cég saját forrásainak több mint az ötszöröse.

(E tekintetben szépen ívelő a pálya: míg 2012-ben még csak alig haladta meg az idegen tőke a saját tőke összegét, 2013-ra ez az arány 2:1 lett, aztán 2014-ben már több mint a háromszorosával haladta meg az idegen tőke a saját tőke összegét.)

Viszont hazavihettek, hazavittek a családi kasszába

2012-ben 800.000.000

2013-ban 1.266.000.000

2014-ben 1.800.000.000, aztán szintén a jó kis nyereségből

2015-ben is 3.500.000.000, összesen tehát bruttó 7.366.000.000 forintot 4 év alatt, mint családi, személyes vagyont (ami adózás után is ,,már csak"... én már nem tudom ezt követni).

Aztán el lehet még gondolkodni azon, hogy mi van lenne akkor, ha valamilyen okból kifolyólag hirtelen eltűnne az az Isten-adta szerencse, aminek az útjából sehogy sem tud félreugrani ez a különleges képességekkel és ,,szellemi termékekkel" (amúgy ezek szoftverek lehetnek, meg esetleg Rogán-féle szerzői jogok) megáldott jóember és a cége felszámolásra kerülne.

Nem ismerem az Ezeregy éjszaka meséiből a Kaya Ibrahimról szólót és nem is értem, hogy miért, de valahogy most mégis éppen ez jutott eszembe.

Szerző: Róza néni


https://kolozsvaros.com/2016/12/13/beragtam-lolore/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért tényleg érdemes volt Ráhel őnagyságát Svájcban tanítta
  2016-12-13 21:18:08, kedd
 
 
Molnár Bálint 2016-12-13


Ezért tényleg érdemes volt Ráhel őnagyságát Svájcban taníttatni

Orbán Ráhel tanítja (Fotó: Balogh Dániel/Magyar Nemzet) Orbán Ráhel tanítja (Fotó: Balogh Dániel/Magyar Nemzet)



Miközben Mészáros Lölö univerzális, önkívületi állapotban zsírosodó nemstróman az össes káeftéje révén és mellett már kétszámjegyű szálloda boldog tulajdonosa is (inkább húsz, mint tíz szállodáé konkrétan), a Mészáros Lölö univerzális félanalfabétához közel álló Világgazdaság meglepően tanulságos adatokkal rukkolt elő, ami Orbán Ráhel egész súlyával saját lábon álló turisztikai főzsenit is érdekelhetné.

Az történik ugyanis, hogy a félfeudális viszonyokat visszahozó, bolsevik beütésű, fasizálódó szoft diktatúra országot fojtogató lassú kínzásának egyik távolról sem melléktüneteként szép lassan általánossá válik a munkaerőhiány a szállodaiparban. Is. Ez azt jelenti momentán, hogy a magyar szállodák 93 százaléka (!) küzd ezzel a rákos daganatként terjedő betegséggel: nincs szobatakarító, felszolgáló, szakács, recepciós, mosogató.

Nem én mondom - de üzenem a brexit következményeit elviselni kénytelen, Nagy-Britanniában kalandvágyból boldogulni kényszerülő magyarok sorsáért szemfényvesztő aggodalomba esett Orbán nevű szélhámosnak is -, hogy a tömeges elvándorlás mostanra brutálisan megnehezítette a szállodások helyzetét: a kifejezetten élőmunka-igényes szektor alacsony bérszintje nem ösztönzi maradásra a munkavállalókat. Az ágazatban az átlagkereset idén évi bruttó 2,3 millió forintra tehető (azaz havonta nem éri el a 200 ezer forintot), ami 25 százalékkal marad el a nemzetgazdasági átlagtól. Hallod, Orbán? Tömeges elvándorlás, alacsony bérszint, rothadó ágazat.

Tudom, hogy szerinted egyáltalán nem a pénz minden, amikor mások pénzéről és versenyképességéről van szó, de feltétlenül a pénz számít, amikor a slepped és a saját segged zsírosodása a tét, viszont nem baj, ha tudsz róla: ezt a krónikusan aggasztó munkaerőhiányt igen nagy valószínűséggel nem oldja meg sem a minimálbér jövő évi 15 százalékos, sem a szakmai bérminimum 25 százalékos emelése. Egyszerűen túl nagy a nyugat-európai fizetésektől való elmaradás. De legalább majdnem biztosra vehető, hogy a jövő évi kötelező béremelés kigazdálkodása nehézségeket okoz majd elsősorban a vidéki hotelekben, ahol magasabb a minimálbéren foglalkoztatottak aránya.

Tehát akkor pillanatnyilag úgy néz ki a helyzet, hogy tulajdonost, vezérigazgatót azonnal lehet találni, bárgyú mangalicaszerelők és soha életükben nem dolgozott miniszterelnöki vők személyében, már csak a munkaerő hibádzik. Ez így a jövő évi úszó vb és a szájbatekert olimpia megrendezésére való különös tekintet nélkül is kurva nagy szarnak tűnik. Nem tűnik, mert már most is az.

Ennél csak az a félelmetesebb, ahogyan a szektor vezetői látják az ok-okozati összefüggéseket: nem számítanak arra, hogy jövőre több munkaerő lesz, inkább azt remélik, mondom, remélik, hogy a (minimál)bér-emelés itthon tartja a meglévő dolgozókat. Ja, így valahogy: ez a trágya mentalitás és a kegyelem taknya működteti a rendszert. Hogy jó az a szájbakúrt minimálbér is, hátha még hálás is lesz a drága dolgozó, hogy nem közmunkásbéren foglalkoztatják. Jó nekünk ez a tisztességgel meggürcölt szegénység is, ez a csillogóan tiszta minimálbér, csak egészség legyen.

Hát tényleg, ha az a 15%-os, Bözse-utalványban mérhető emelés nem tartja itthon a vendéglátósokat, akkor semmi. Igaz, hogy néhány száz kilométerrel odébb az ötszörösét-nyolcszorosát keresik meg ugyanannak, amin itthon Lölövicsek és Pöcsövicsek spórolnak, de mi csak reménykedjünk. Hogy bruttó 200 ezer forint vonzóbb, mint 2000 euró. És hátha a vendéglátóipar nem jövőre, csak pár év múlva omlik össze a pártállam áldásos gazdaságpolitikájának eredményeként.

Az a baj, hogy a szocialista tervgazdálkodás és a félfeudalizmus újratöltése, az eszetlen harácsolás és tulajdon-, illetve hatalomkoncentráció legfeljebb a túlélés szintjén működteti a gazdaságot. A szerelmes Matolcsy mesterségesen alacsonyan tartott alapkamata mögé elbújt infláció, a magas bérterhek, a világbajnok áfa, a rendszerbe kódolt adócsalás és általános korrupció, az elmaradt béremelések idegenbe taszították a munkavállalók százezreit, itt meg a nyomorúság és a szegénység szele süvít végig a magyar ugaron.

Miközben a közel 3 millió embernek - mint potenciális 2018-as szavazóbázisnak - meg lehet próbálni kiszúrni a szemét egy 10 ezres utalvánnyal, ma Magyarországon legálisan, becsületesen, kormányzati hátszél nélkül embert próbáló feladat egy nyereséges vállalkozást üzemeltetni. A Mészárosok-Tiborczok kezére játszott szállodaipar állami finanszírozása, a szabad piaci verseny kinyírása pedig szépen visszavisz abba a rohadt szocializmusba, amiből alighanem kigyógyulni szerettünk volna.

Már csak azt kéne megfejteni, hogy kik fogják vinni az Orbán Ráhel Sajátláb Tiborcz István via Mészáros Lölöre kalibrált magyar turizmust, szálloda- és vendéglátóipart ilyen állapotok mellett? Nem gondolom, hogy Ráhel nagyasszony be fog állni szobalánynak, vagy Pityu feketemosogatónak, de ezért aztán tényleg érdemes volt Svájcban taníttatni a drágát. Amellett, hogy a munkaerő, köszöni szépen, nem kér az éhbérérért dolgoztató/dolgoztatni kénytelen munkáltatókból és elment a picsába Londonba, ahonnan évente el tud menni nyaralni, az autó nem luxus, és az éhenhalást már hírből sem ismeri, ki fog dolgozni a tönkrevágott magyar vendéglátóiparban úgy, hogy az Orbán-dinasztia érdekei felülírnak mindent? Vagy kötelező lesz a rabszolgamunka? Esetleg kibérelt közmunkások lesznek a fizetőpincérek és szakácsok, másodállásban recepciósok és feketemosogatók?

Azt értem, hogy Lölö&Ráhel szállodáiban a kormány továbbképezi magát és konferenciázik és uniós támogatásilag beköltözik, de mindenki más nem tud megélni (értsd tisztességes béreket fizetni se) a felső tízezerből és az alatta közvetlenül dőzsölő további húszból. A migránsozós, Brüsszelnek üzengetős kék plakátok nem hoznak fizetőképes szállodavendégeket a versenyképtelen árakkal operálni kénytelen magyar hotelekbe. A virágzó turizmus pedig nem működik szocialista tervgazdaság mellett, a régióban sereghajtó magyar gazdaság állapota közvetlenül befolyásolja a vendéglátóipart is.

Lehet ezt még egy ideig csinálni, lehet kommunikálgatni, hogy minket irigyel egész Európa, de az elmúlt években tönkrebaszott, a kiszámíthatatlan törvénykezéssel és 150 százalékos korrupcióval sújtott gazdaság ágazatai rendre megadják magukat. Közel hét szétlopott évet nem lehet egy választási koncként nagylelkűen odavetett béremeléssel helyrehozni. A kérdés az, hogy a Mészáros Lölö nevén futó huszonharminc szállodás bizniszt, amit Ráhelke fog menedzselni nemzeti turizmus címszó alatt ki fogja hízlalni? Majd amikor nemsokára elfogy a szétharácsolható és nem marad élő ember, aki nektek dolgozna, rohadékok.


https://kolozsvaros.com/2016/12/13/ezert-tenyleg-erdemes-volt-rahel-onagysagat-sv ajcban-tanittatni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aztán majd a hajunkra kenhetjük Hoffmann Rózsi általános műv
  2016-12-13 21:15:55, kedd
 
 
H. A. 2016-12-13

Aztán majd a hajunkra kenhetjük Hoffmann Rózsi általános műveltségét

Hoffmann Rózsi akkor még köznevelési államtitkár és Balog Zoli azóta is emberszerű erőforrás és miniszter az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülésén 2013. augusztus 26-án, amelyen a pedagógus-béremelés kiterjesztéséről szóló előterjesztést vitatják meg (MTI Fotó: Kovács Tamás) Hoffmann Rózsi akkor még köznevelési államtitkár és Balog Zoli azóta is emberszerű erőforrás és miniszter az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülésén 2013. augusztus 26-án, amelyen a pedagógus-béremelés kiterjesztéséről szóló előterjesztést vitatják meg (MTI Fotó: Kovács Tamás)
Mostmár nehéz eldönteni, melyik a véresebb gyalázat: hogy minden idők legpocsékabb PISA-eredményei után egy héttel a miniszterek elnöke változatlanul kínosan kerülgeti és bagatellizálni próbálja az illetékes miniszter felelősségét (aki a maga rendjén, vagy az, hogy a kretén magyar oktatási reform koncepcióját lefektető és sikeresen elindító, azóta visszavonultatott ex-MSZMP-s káder államtitkár szerint nem is cél, hogy kompetenciákat javítsunk és esetleg felzárkózzunk a világhoz, ha bibliaismeretből és múzeumi versenyeken amúgy is kenterbe vágjuk a világot. Naugye.

Nehéz arra emberi hangon reagálni, hogy miután nem csak régiós vonatkozásban, nem csak európai összehasonlításban, de önmagához képest is páratlanul sokat romlott a magyar oktatási rendszer teljesítménye, mind Rózsi ténsasszony, műveletlen, de legalább hazug némber is, mind maga a leginkább érintett Balog emberszerű miniszter elmúltnyolcévezik. A történelmien rossz eredmény még a korábbi, MSZP-SZDSZ-es korszak oktatáspolitikájának következménye, a fideszes ,,reformok" még nem éreztethették a hatásukat, mert az azok alapján tanított gyerekek még alsósok.

Miért is kellene lemondania következésképpen Balognak - kérdezi Balog megrökönyödve - hát hiszen ő örökölte a szart, és most dolgozik a kijavításán. Na meg, ugye hogy nem ő tartotta a matekórát? És végképp mindent megmagyaráz, hogy az Orbán nevűtől kapta a mandátumát, és amíg ő azt nem mondja, hogy elég, addig mégis miért kellene önként, fejet lehajtva távoznia? Nem, Balognak jelentést kell készítenie a saját mocskáról, és majd annak fényében formál véleményt a fényesen zavarodott tekintet. Mármint arról, hogy a diákok, vagy a tanárok nyakába kell varrni a kudarcot, hiszen Balogot mégiscsak ő nevezte ki, tehát Balog tévedhetetlen és köszönjük meg szépen, örüljünk neki.

Végül is egy nyilvánvaló buktát nem tudomásul venni, mások nyakába varrni, és/vagy különféle nevetséges indokokra hivatkozva mentegetni, fél siker. Vagy tán egészen az. Ez történik most éppen. Lázártól Orbánig, Hoffmannól Palkovicsig a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy legalább ebbe a kérdésbe férfiasan beleálljanak.

Az is igaz, hogy ott, ahol egy miniszterelnök az elmúlt hat év fényes sikerei után sem érzi úgy, hogy megszégyenülve, bocsánatért esedezve ki kellene állnia és töredelmesen bevallania, hogy stadionokba, térkövekbe, Mészáros Lölö félanalfabétába, a maffiakormány holdudvarába, Rogán milliós rongyrázásaiba, Matolcsy hősszerelmes családi vállalkozásaiba fojtotta bele a magyar jövőt, ott egy Balog-kaliberű semmihez nem értő papnak sincs oka lemondania a székéről. A miniszteri felelősségvállalás helyett a kontraszelektált államapparátus félművelt, bukott katonája azt mossa bele az arcunkba, hogy a bibliai ismeretek terén ráverünk a világra, hogy a magyarbálint tehet róla, míg a szotyolaköpködő elcseszett futballista-jogász azzal kábít, hogy a konkrét eredmények mellé még mindig jelentésekre van szükség ahhoz, hogy tisztán lássuk a rothadás mértékét.

Hetedik éve megy a kommunikáció arról, hogy jövőre már jó lesz, hogy nem lehet egyik napról a másikra, hogy az elmúlt hét év előtti elmúlt nyolc év keserves öröksége nyomja a vállunkat, hogy azért szar ez most, mert már 10 éve is szar volt, és erről mindenki más tehet. Azok, egyedül azok nem tehetnek soha róla, akik csinálják, alakítják, gyúrják ilyenre, amilyen most. Jelen esetben a magyar oktatás gyászmenetet idéző hanyatlása.

Rózsika szerint nincs tragédia, Balogzoli szerint nem olyan rossz a helyzet, Palkovics szerint a teszt nem jó, Rétvári úgy tudja, máshol sem rózsás a helyzet, mégsem lángol Európa, Orbán meg leszarja a számokat, ő jelentésekből ért. Én nem tudom, hogy megbűnhödte már e nép, vagy még mindig élvezi? Nem, nem kizárólag a PISA-teszt eredményei mutatják, hogy hova sikerült hetedik éve leküzdeni a soha nem a versenyképességéről híres, de ilyen mélyen még egyszer sem volt magyar oktatás színvonalát. De úgy tenni, mintha semmi jelentősége nem lenne ennek az egésznek, és nyíltan kijelenteni, hogy nem cél a kompetenciák tengerentúli oktatáshoz való felzárkóztatása, mert a múzeumban mi vagyunk a királyok, egészen borzasztó.

Amikor a tanárok bátrabbik része hangosan üvöltötte, hogy nagy baj van, elvtársak, akkor letagadták a problémát, gyurcsáynbajnaiztak és Soros-féle összeesküvést vizionáltak az elégedetlenség hátterébe. Most, amikor a számok, a statisztikák is mutatják, hogy kurva nagy baj van, a tanárokra, a diákokra mutogatnak és más olyan tesztekre, amikben történetesen nem hajtjuk a seregeket. Annyira nem értenek semmihez, annyira fogalmuk nincs mi lenne az egészséges koncepció, hogy a TIMSS felmérést lobogtatják a PISA-méréssel szemben, hogy bezzeg abban jók vagyunk, és segítség nélkül felismerünk egy múzeumot, vagy egy bibiliát. Holott az előbbi teszten hozott jobb eredmény pontosan a rongyosra izzasztott, nyomorék-hazug kifogásaikat cáfolja (a Rózsiét, a Palkovicsét és a Balogét egyszerre): a pedagógus megfelelően átadta, a diák kielégítően jól bebiflázta a tananyagot (ezt méri a TIMSS), alkalmazni az elsajátított tudást azonban képtelen (ezt méri a PISA).

Dilettáns, népnyomorítóék szerint ez rendben van, és de sőt: most jön a képbe a jó király, a mindenki felett álló igazságos fényestekintet, az elcseszett futballista, aki jól megszakérti a statisztikákat és az összefüggéseket. Megérdeklődi, hogy a félkegyelmű alázatos csicskák miként boldogulnak a futószalagon hülyének nézett alattvalókkal. Aztán majd pénteken a megszokott helyen és időben előadott imában megígéri, hogy ő egyedül a fél kezével mindent helyrehoz, amit ezek amúgy jól csináltak, csak ne lett volna az az elmúlt nyolc év.

Aztán még mielőtt a Rózsi ex-MSZMP káder kísérleti kretinizmustól bűzlő egyentankönyves, túlterhelésben világbajnok, informatika-mentes, kreativitást nem igénylő, hit- és erkölcstannal, foltokban kortárs migránsozással elárasztott, máshol bevált szakmai szempontok helyett az ideológiai agymosást hajszoló NER-tantervének beérnek a gyümölcsei, majd jól kilépünk a PISA-ból. Ahogyan a korrupcióellenes nemzetközi programból is milyen jól kiléptünk, és egyből megszűnt a korrupció.

A digitális és funkcionális, versenyképtelen analfabétáink a hajukra kenik a senkit nem érdeklő lexikális tudásukat, ugyanolyan félműveltek lesznek, mint Rózsika, aki nem tudja mi a különbség a XII. és XIII. század, vagy templom és kápolna között, miközben Balog Zoltán, az Orbán-dinasztia lelkésze államfőként ússza meg azt a rombolást, amit az egészségügytől az oktatáson át a szociális ellátórendszerig véghez vitt. Az igazságos, hatalmas király pedig hadat üzen Finnországnak, ahol az idióták stadionok helyett oktatásba ölik bele hosszú évek óta az adófizetők által összetalicskázott pénzt. Ámen.,


https://kolozsvaros.com/2016/12/13/aztan-majd-a-hajunkra-kenhetjuk-hoffmann-rozsi -altalanos-muveltseget/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.