Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Krisztus követése
  2016-12-14 18:23:29, szerda
 
  A Sátán azt sugallhatja a hívőknek, hogy mivel Krisztus gyermekeivé tette őket, - megbocsátott nekik, Isten előtt meg vannak igazítva, bűneik el vannak fedezve, már semmit sem kell tenniük, csak örvendezniük és vigadniuk kell. A Sátán ilyen gondolatokat ébreszthet bennük: ,,Krisztus helyettünk elhordozta az Isten ítéletét; helyet készít nekünk a mennyben; mivel Krisztus mindent megtett értünk, ezért felesleges imádkoznunk, követnünk a Szentírást, bűnbánatot tartani, vagy összegyűlni más keresztyénekkel. Krisztus megváltott minket - nincs szükség arra, hogy mi Neki szolgáljunk"!
A Sátán ezzel kiragadja az igazságot a maga szövegkörnyezetéből, és hazuggá teszi azt. A Biblia arról tesz bizonyságot, hogy Krisztus illendő viselkedést vár az Ő népétől. Ez az igazság, és mi semmit sem tehetünk hozzá ahhoz, amit Krisztus tett értünk, vagy ahhoz, amit a jövőben fog értünk tenni. Keresztyénnek lenni többet jelent annál, hogy elfogadjuk azt, amit Krisztus tett értünk. A Biblia azt mondja: ,,Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi" (1 Kor. 6: 20). A keresztyének Krisztushoz tartoznak, és azért tartoznak Hozzá, hogy hálából engedelmeskedjenek Neki. A Sátán tehát hazudik, mikor azt sugallja nekünk, hogy ha megváltattunk Általa, nem kell Neki szolgálnunk.
A valóságban az, amit Krisztus tett, és még tenni fog az övéiért, komoly bizonyíték nekünk arra, hogy Őt szolgáljuk. Krisztus megszabadított minket a bűn hatalmából, az Isten haragja alól, a halál keserűségétől, és a kárhozat kínjaitól, ezért boldogoknak kell lennünk, mikor örömmel és hálából Neki szolgálunk. Pál ezt írta Titusznak: ,,Aki önmagát adta mi értünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt" (Tit. 2: 14). Ezért az igazi hívők arra törekednek, hogy hasznosak legyenek Krisztus szolgálatában! Más oldalról, ha nem vágyakozunk arra, hogy Krisztust szolgáljuk, meg kell kérdeznünk magunktól, valóban keresztyének vagyunk-e? János apostol írta: ,,Aki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság" (1 Jn. 2: 4). A Sátán ebben is hazudik: az az ember, aki a bűntől meg lett szabadítva, nem válik felelőtlenné Krisztus szolgálatában. Nem, az újjászületett hívő teljes szívből Krisztusnak akar szolgálni, bármibe is kerül ez, mivel Krisztus megszenvedett azért, hogy egyen egyenként megváltsa a hívőket.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:18:12, szerda
 
  Azok, akik Krisztust követik, nem tekintve a nehézségekre, már mostani életükben meg vannak ajándékozva.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:16:30, szerda
 
  Azokra, akik Krisztust követik, nagy jutalom vár, nem véve figyelembe azt, hogy ma nehézségekkel találkozhatnak.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:14:10, szerda
 
  Mikor a Sátán azt mondja a hívőknek, hogy Krisztus követése annyira nehéz, hogy jobb, ha felhagynak vele, arra kell emlékeznünk, hogy Krisztus követése csak a régi, bűnös, emberi természetüknek nehéz. Minden keresztyénben kétféle erő, életvitel van: az új, isteni élet, és a régi, bűnös élet. Az Istentől kapott újnak nem okoz gondot Krisztus követése. Csak a bűnösnek okoz problémát az Istennek való engedelmesség. Pál azt írja: ,,Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint" (Róma 7: 22). A hívők megerősíthetik azt, hogy ez igaz. Lényükben van valami, ami örömöt okoz nekik, mikor kedves dolgot tesznek Istennek. Nem szabad megengedniük, hogy a Sátán ezeket elfeledtesse velük.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:10:38, szerda
 
  A hívőknek nem szabad elfeledniük, hogy maga Jézus milyen sok nehézségen ment át. Ő sosem menekült el a szenvedés elől, hanem férfiasan szembenézett a legnagyobb testi és lelki szenvedésekkel is a mi lelki, és örökkévaló javunk miatt, valamint földi áldásaink miatt is. Emlékezz arra, hogy mennyit szenvedett Krisztus értünk, és hogy nekünk engedelmeskednünk kell Neki, és Érte kell élnünk, még ha ez egy kis kellemetlenséggel jár is.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:08:17, szerda
 
  A hívőknek emlékezniük kell arra, hogyha tényleg komolyan akarják Krisztust szolgálni, akkor Ő a Neki való szolgálatot könnyűvé teszi. Talán nehéznek tűnhet ez azelőtt, mielőtt belekezdenének, de amikor elkezdik Isten akaratát tenni, azt fogják tapasztalni, hogy az engedelmesség valódi örömöt ad nekik.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2016-12-14 18:05:48, szerda
 
  A keresztyéneknek Krisztust kell követniük, ez jó és helyes dolog, ha szentül akarnak élni, és többször kellene arra gondolniuk, mennyire fontos Krisztus követése, ahelyett, hogy azokra a problémákra gondolnának, amik esetleg felmerülhetnek. A keresztyéneknek Krisztust kell követniük, hogy kimutassák hálájukat Isten iránt. Növekedniük kell a kegyelemben, hogy legyőzzék a bűnt. Engedelmeskedniük kell Istennek, hogy betöltsék Isten akaratát ezen a földön. A keresztyéneknek úgy kell követniük Krisztust, ahogyan Ő tanította erre őket, hogy egyre inkább meg legyenek győződve arról, hogy ők Isten népéhez tartoznak. Mindezeket cselekedve nehézségekbe és problémákba ütközhetnek, de jobban kell őket foglalkoztatnia Krisztus követésének fontossága, mint bármely más probléma, amit az engedelmesség okozhat.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jót kívánás
  2016-12-14 17:55:37, szerda
 
  JÓT KÍVÁNÁS



A szomorú veszedelem teljes életedben
Meg ne rontson, háborítson
békességedben.
Amely öröm benned eredett,
El ne hagyjon soha tégedet.

Azt semmi bú, semmi bánat el ne
űzhesse,
Semmi gondok fergetege meg ne
győzhesse.
Végre ha elmégy:
Ég lakosa légy.


Csokonai Vitéz Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ének
  2016-12-14 17:46:08, szerda
 
 



Jöjj, Urunk, Jézus, lelkünk nagy Királya!
- hozzád száll mennybe híveid imája.
Lelki sötétség egyre jobban terjed, mint
a must, erjed.

Hisszük: jöttödet nem hiába várjuk.
Szívünk kérését, színed elé tárjuk:
Vándorutunkon járhassunk mi fényben,
itt, a bűn-éjben!

Vágyódik lelkünk örök fény honába,
megváltott lelkek dicső otthonába.
Tudjuk: onnan már nem kell tovább
mennünk, megpihen lelkünk.

Adj tűrő szívet, téged visszavárót,
hogyha késnél is, csak téged imádót!
S ha eljössz értünk szent angyalsereggel,
lelkünk emeld fel!


Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Felfogjuk-e?
  2016-12-14 17:32:26, szerda
 
  FELFOGJUK-E?



Ünnepelni bizony kevésszer
tudunk mi jól, korunk se kedvez.
Ünneptelen meneteléssel
közeledünk az ünnepekhez.

Karácsonyi emlékezésünk
is megszokott, ha Betlehemre
néz is szemünk, keveset érzünk
belőle meg, ISTEN szerelme

milyen csodák felé vezetne
bennünket ott, s a jászolágyon
KI van velünk...? Állván felette
felfogjuk-e: Ő a Karácsony?!


Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.