Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kohut Katalin: Az ünnep a szeretet (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-12-14 09:30:20, szerda
 
  Kohut Katalin: Az ünnep a szeretet

- Béééla! Hogyan érezted magad a bécsi adventi ünnepen?
- Egy élménynek elmegy, szépek voltak a kivilágított díszletek, mennyei a tiszta gyermekhangú kórus.
- Itthon is javában készülnek a karácsonyra a szülők és nagyszülők egymást túllicitálva. Persze, a szánalomra méltó gyermek azt sem tudja, mit követeljen ki magának. A szülők, hogy az utód ne valljon szégyent a barátai előtt, képesek magukat beleverni komoly adósságokba.
- Még hogy követelnek? Másképpen volt ez a mi időnkben!
- Igen, karácsony előtt hetekkel már annyira jók voltunk, de mi is azzal a titkos ígérettel, hogy ha jók leszünk, Jézuska megjutalmaz minket.
- Pedig az igazi jóság a szívből ered, kincstára ez a testnek, csak ilyen drágaságokkal lehet igazán a szeretet ünnepére várni.
- Valóban, ha az erények jutalmazásra, vagy büntetésre kerülnének, kevesen kapnának Jézuska-ajándékot.
- Nagy a sötétség népe, de ez az ország már csak könyvszereplőkből áll, akik dőzsöltek, utazgattak, szórakoztak, dicsekedtek, míg a magyarokat és az embereket eljárták saját sorsukat végrehajtva.
- Bezzeg nekik telik drága ajándékokra, luxus dolgokra, míg a nyomorgó, megbetegített embereknek a gyógyszereikre sem futja.
- Magdika mesélte, hogy 1967. óta, amióta a Nyomorultak együttest beállították és a Keresztöltés népét emelték Keleten, nem volt sem ünnepük, sem ennivalójuk, sem karácsonyuk. Nem is engedték a tovább tanulást, mert emberré válnak egyetlen közös ember áldozással.
- Hová forduljon a megterhelt ember, ki szánja meg a kihalásra ítélt német szélesarcsontúakat? Miért volt bűn a tiszta hang, a zöld szem, a tehetség és a szorgalom, hogy csúfolásra, gyalázatra adták őket Magyarországon?
- Mikor eljött a karácsony este, Magdika és testvérei korgó gyomorral, száműzve minden emberi érzéstől, a szeretettől, melyet a Sátán népe megtiltott nekik sírtak és senki sem könyörült rajtuk. Az egészségügy ezzel egyet értett, természetesnek gondolta, mint ember gyűlölők közössége, hogy az embereket Müllerék rontják és hajtják végre rajtuk a nővérek, orvosok sorsát is.
- Nevették, csúfolták a becsületességet, az őszinteséget, a szeretetet. Egész Kelet és a hozzájuk rendelt országok közösen vettek részt az emberek elleni apokalipszisben, míg végül Nagy Anna helyett jeruzsálemi begyűjtést hajtottak végre leszállítva emberre az ég seregét.
- Ha jól tudom, utána is folytatták a skizopren könyvszereplők helyetti áldozást, bábként cipelve gyalázattal az embereket.
- Közben az egész ország ünnepelt, ünnepelte a könyvszereplőket mártírként, megmentve őket az alárendelt szerepből. Ünnepeik véráldozások.
- Karácsonyi megváltást vezettek be a börtön gyilkosoknak is áldozatukkal, nyaraltatva őket elítéltként. A trianoni biblia olvastatás után annak ellenére, hogy a vasfüggönyösök határ lezárása után szinte senki sem maradt, hatalmas alkoholista, bűnöző népet kiáltottak ki Világ-Magyarország tagjainak. Összeállt a 666 bibliai népe, a világ ellenségeivel.
- A lírai karám földet ért, véget ért az ezer éves vándorlásuk, azt hiszem, befejezték a világon a tombolásukat. Családot alapítottak, tisztességes állampolgároknak számítanak, tanítják őket az iskolákban, elismeréseket, díjakat vesznek át.
- Magdika szívén meg hatalmas teher, mert a szerető emberi szív fogságba van téve a könyvszereplők skizoprenjei helyett. Huszonegy éve tart az ismétlése a kommunista és vallási történelmi korok kezdetének az elmeosztályokkal, akik nem vállalták a harcot úgy, mint az amerikaiak, az emberekkel hordoztatták el sorsukat.
- Pedig az ünnep csak szeretet jegyében történhet, a karácsonyt csak az összefogás ereje képviselheti a hit, szeretet és emberség nevében.
- Mindig azt mondtam, hogy addig, míg valaki ártatlanul szenved a világban, nem lehet igazi ünnep, mert a szeretet és emberség ellen elkövetett bűn merénylet a föld ellen.
- Csak annak van joga ünnepelni a szeretet ünnepét, aki tiszta kezű és szívű.
- Csak akkor lesz békesség a világon, ha az emberi faj képviseli szívében az emberiességi törvényekkel a harmóniát, egészséget, szépséget.

2016. december 14.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Hármasban
  2016-12-14 06:06:09, szerda
 
 



Hármasban éltünk mindig.
Gyászvirág nőtt szívemen,
mikor tombolt a féktelen szélvihar,
mely megvette a sötét lelkeket.

Acélos tengernyi vaskáosz
hosszabbít és ül tort
a magyarok fölött.
Az új áldozat a tiszta ember.

Szürke szőnyegfelhők
borítják a városokat,
ahol a téboly átcseréli
a lakókat csapásokra.

Aki szeretett eddig,
titkon sírba került.
Megolvadt a jég szívemen
egyetlen emberi szóra
pár esztendeje,
áradt a szó a rémségekről.

Menekül a jóság,
idegen világról álmodik.
Itt a förtelem arat,
nincs kegyelem,
a karmikus Sátán népe
diadalt ünnepel,
legyőzték az embereket
ezer éves apokalipszisükkel.

Édes nektár helyett
savanyú lehelet árad,
míg fogságban a test,
a romlás fekélyez.

Könnyem rég elapadt,
az emberi szenvedés
ötven éve túllépte
a tűréshatárt.

Hárman vagyunk most is,
áldozatok árnyékok helyett.
A csillagok földre hulltak,
a játszótér leszakadt hintája
hídja az elvetett sorsoknak.

2016. december 14.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 2388
  • e Hónap: 4747
  • e Év: 57013
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.