Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Majd amikor Hollik közlegény kihúzza a fejét Matolcsy seggéb
  2016-12-14 18:30:00, szerda
 
 
H. Andrea 2016-12-14
Majd amikor Hollik közlegény kihúzza a fejét Matolcsy seggéből

mibol
Alighogy felócsudtunk Matolcsy Rómeó Gyuri két nappal ezelőtt prezentált átütő, az adventen és a karácsonyon átívelő, bejglivel körített szemforgató, lekezelő arroganciába fordult újságírók előli meneküléséből, az úgynevezett balliberális eltévelyedéssel aligha vádolható Mandiner - amelynek újságíróját a minap Kövér László oktatta móresre, amiért kérdezni merészelte a mindig morcos, frusztrált házmestert - a Fidesz-KDNP kommunikációs gépezet egyik világítótornyát kérdezte az ügyről.

Hollik Névtelen-Jelentéktelen Istvánról van szó, aki rögtön ahogy kihúzta a fejét az MNB elnökének hátsó feléből megállapította, hogy az RTL Klub inkorrekt módon repült rá - az újságírói kérdésekre a karácsony szentségével reagáló - Matolcsy lakásügyére. Mert az RTL Klub ártani akar a kormánypártnak. Főleg, hogy a dagadó férfiasságú jegybankelnöknek nincs is lakásügye, ő minden kérdésre válaszolt ezzel kapcsolatban, még a hivatalos lakcíme is nyilvános adat (hogy oda ne rohanjak, Hollik) és ,,ahhoz, hogy kihez ugrik fel egy pohár borra - aztán ásványvízre pontosított -, senkinek semmi köze".

Hollik István szervilis-szánalmas kommunikátort és Harrch-Semjén-klónt nem zavarták össze a tények, kötötte Matolcsy becsületét a karóhoz. Mivel nincs lakásügy, Matolcsynak nem volt mire válaszolnia (igaz, pár sorral korábban még az volt, hogy mindenre válaszolt a drága blöffcsászár). Tehát, ergo, következésképpen, akit nem győzött meg, hogy Matolcsy kenegeti a fekáliát saját bűzös közpénz-pozitív ügyletei körül, az - szemben a TV2-vel - politikai munkát végez. Mert a TV2 nem végez politikai munkát. Idézek, hogy hihetőbb legyen a tömény hazugságom (amivel szokás minket egyre gyakrabban megvádolni):

Mandiner: ... de nem az volt a kérdés Matolcsyhoz, hogy mi a hivatalos lakcíme, hanem hogy használja-e Patai lakását. Miért nem lehet erre egyenesen válaszolni?

Hollik: Nyilván lehet, de nem én határozom meg az MNB kommunikációs irányait; a jegybankelnök pedig, mondom még egyszer, elmagyarázta, miért ilyen válaszokat adott. Ezt be sem vágni az anyagba - ez súlyos elfogultságot mutat. Az RTL Klub egyértelműen politikai munkát végez: azért támadja Matolcsy Györgyöt, hogy a Fidesz-KDNP-nek ártson.

Mandiner: A TV2 talán nem politikai munkát végez - csak éppen a Fidesz-KDNP érdekében?

Hollik: Én azt tudom mondani, hogy nem.

Mandiner: Tényleg ezt tudja mondani?

Hollik: Azt nem állítom, hogy ne lenne kormánybarát a TV2 híradója. Az. Ahogy a Magyar Idők is. Van felvállalt értékrendjük, aszerint tudósítanak. Ezzel nincs baj. Azzal sincs, hogy az RTL Klub kormánykritikus. Azzal van, hogy ezt nem mondják ki. Hogy úgy tesznek, mintha objektívek lennének, miközben nyilvánvalóan nem azok.

Mandiner: Az MNB-alapítványokról a jegybank titkolózott, úgy kellett kiperelni, mire mennek közpénzek. Jutott belőlük Matolcsy barátnőjének is. Ha ezekre, vagy arra, hogy egy vezető bankár lakását használja-e a felügyelet elnöke, rákérdeznek, az karaktergyilkosság? Nem közérdek?

Ezért mondtam, hogy elfogadom a szerkesztői szabadságot, azt, hogy az RTL-nek más a fontos, mint az országnak. Elfogadom, hogy nem érdeklik őket az eredmények, az árstabilitás, a jó kamatpolitika és a többi. A választó el fogja dönteni, mi a fontos neki: az életét is érintő sikerek, vagy az ellenzék által napirendre tuszkolt ügyek. Azt viszont elvárnám, hogy ha már ilyen ügyekkel foglalkozik az RTL Klub, akkor legalább a tényeken ne ferdítsen - ne mondja el kétszer, hogy Matolcsy nem válaszolt a lakásügyes felvetésekre, ha egyszer a saját fülemmel hallottam, hogy válaszolt rájuk.

Az egyértelmű, hogy néhány éven belül már a kutya nem fog emlékezni arra, ki a franc is volt az a Hollik, ezért nyilván nem az ő személye itt a lényeg. Azért - kényszerűségből a jelenben élve - megjegyezném, hogy ezen emberi tartás nélküli papagájok vergődései által termelt energiából lazán fűteni lehetne a sajnálatos módon közpénzcsilliárdokból fűtött felcsúti gyepet, az egészen biztos. Hogy Matolcsyra ezzel szemben emlékezni fog mindenki, az nem annyira a gazdasági eredményeinek lesz köszönhető, mint annak a mérhetetlen pusztításnak és fennhéjázó, pökhendi korruptságnak, amellyel ez az ember százmilliárdok fölött uralkodva hülyének nézi a nyilvánosságot (ITT, ITT és ITT is erről írtunk).

Ha el is tekintünk attól, hogy jelen állás szerint a TV2 sorra bukja a helyreigazítási pereket, hogy már Vona Gábor homoszexualitásának hazug bizonygatásán is túl vannak, hogy sorban gyilkolták le Juhász Péter, Pukli István, Spéder Zoltán karakterét, hogy tudományos magyarázatnak álcázott sima aljassággal próbálják Gyurcsányt valahogy közös nevezőre hozni a Jobbik elnökével és démonizálni őket, hogy penetráns szakmaiatlansággal földbe döngölték a hajléktalanokat, hogy a hvg.hu újságírójának lejáratását oly módon lőtték mellé, hogy belekevertek egy azonos nevű civilt, szóval ha mindezektől el tudunk tekinteni, Hollik István kommunikációs trágyaeltakarító fenti eszmefuttatására érdemes két szót pazarolni.

Egy nagyon fontos dologra világít rá ugynis ez az újabb megrökönyödésre számot tartó frontális, ellentmondásoktól hemzsegő hazugság. Miközben a Habony-Vajna (újabban Mészáros) művek az összes bekebelezett, földbe döngölt médiafelületen összehangolt bulvárszennybe oltott lejáratókampányt folytat, miközben az állampárt politikusainak zöme, élén a királlyal csak előre megbeszélt kérdésekre hajlandó válaszolni, miközben a kormánykritikus újságírók munkáját ellehetetlenítik, azon sír a szájuk, hogy őket támadja egy még meg nem vásárolt kereskedelmi csatorna. Amely ilyen értelemben ellátja a lakájmédiává süllyesztett közpénznyelő köztévé feladatait, és tájékoztat a kormány elhallgatott, hírhamisított korrupciós ügyeiről.

Amellett, hogy Matolcsynak még egyszer sem sikerült érdemben válaszolnia a kínos ügyeire, a Népszabadságot pontosan azután tették tönkre egy éjszaka alatt, miután a jegybank elnökének közpénzekkel és összeférhetetlenségi kérdésekkel kapcsolatos machinációit firtatta, miután Matolcsy a szokásos blöff mantrázásával hárít minden közérdeklődésre számot tartó kérdést, a legfontosabb mégsem ez. Hanem az, hogy meg vannak győződve róla, hiszik és vallják, hogy közügyekben, közpénzből élő köztisztviselőiket nem lehet zaklatni, felelősségre vonni és a politikai ellenfelek vegytiszta besározása önmagában elegendő egy újabb mandátum behúzásához.

Ezzel szemben - bár valószínűleg meglesz még az a mandátum -, az elszabadult állampárt legnagyobb ellenségei mégsem azok, akiknek a skalpjait hangyaszorgalommal hurcolják körbe a közpénzzel vastagon kitömött, felvállalt értékrendet képviselő médiájukban. Majd amikor Hollik közlegény kihúzza a fejét az MNB-elnök seggéből, megérti, hogy a hozzá hasonló kritikátlan, önálló véleményt megfogalmazni képtelen, gyáva, szervilis, pecsovics senkik ássák a teljhatalom sírját. Mert egészséges önkontroll-önreflexió nélkül, pusztán a Matolcsyk becsületének falon túli védelmezésével ez a rendszer összeomlásra van ítélve. Lehet, hogy utóbb, mint előbb, de elkerülhetetlenül. Vona buzisága vagy Juhász Péter mibű albérlete nem menti fel Matolcsyt és a komplett maffiakormányt a sorozatos pusztítások alól.



https://kolozsvaros.com/2016/12/14/majd-amikor-hollik-kozlegeny-kihuzza-a-fejet-m atolcsy-seggebol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-12-14 18:03:34, szerda
 
  Álhír:
A Központi Statisztikai Hivatal legújabb tudományos döntése alapján a jövőben a magyaroszági szegénységi küszöböt családminták alapján fogják mérni.
Reprezentatív mintaként elsőre az Orbán, a Rogán, a Mészáros és a Szijjártó família kerül kiválasztásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négyszer annyi letelepedési kötvényt adnak el, mióta belenge
  2016-12-14 17:51:22, szerda
 
  Na látjátok! Meg lett hosszabbítva Etyekig.
A menekülttáborok környékén ki kellene plakátolni a letelepedési kötvények lehetőségét, sőt, akár szórólapokat is lehetne nyomtatni, és azt osztogatni a határon, vagy a táborokban.
Mert más országban a cél az államháztartás finanszírozása minél olcsóbban. Nálunk pedig a haverok kitömése minél gyorsabban.
A számok már nőnek. Szeptemberben volt 4000, és volt hónap, hogy 700 új migráncsot fogadtunk be.
orbán már több, mit 5000 migráncsot emelt kebelére (családtagokkal több, mint 20000), ami a saját szóhasználatával 20 városnyit jelent.
De jó kis saját zsebekbe menő, offshore által kimosott kenőpénzért, a mi veszteségünkre.
300000 Euróért árusítják a kötvény, mi 250000-ért adjuk és annyi után fizetünk 5 évig 2 % évi kamatot, és annyit kell visszaadni. Ebből a közvetítő jutaléka 30000 Euró, plusz a saját közvetlen 50 000 Euró, tehát egy üzleten 80000 Eurót kaszálnak, amit kis adóval kimosnak.
Mivel Magyarországnak egyértelműen veszteséget okoznak, ezért nyilván magánzsebekbe visszajut a pénz nagy része, különben mi értelme lenne, hogy ragaszkodnak hozzá.
Legalább a Tóni is keresett egy kis helikopterezésre valót, nem szabad sajnálni tőle, hiszen bárki megengedheti magának!
Marcsika szerződése közben meg lejárt Belize-ben.
Így még érdekesebb:
"A Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund októbertől már hitelre is adja a kötvényeket. A hitelkonstrukció alapján a bank kiegészíti a kötvény árát, viszont az
állampapír futamidejének lejártakor az ügyfél nem kapja meg az általa
befizetett 130-150 ezer eurónyi összeget. Az alku része, hogy a
visszajáró pénzt a közvetítővállalkozás és a bank osztja el egymás
között. De nem akárhogyan: az ügyre rálátó forrásaink szerint a bank
csak a - nemzetközi viszonylatban is kiugróan magas - kamatot kapja meg,
ami több mint kilencmillió forintot kóstál. A kajmán-szigeteki
közvetítőcég azonban még ennél is jobban jár, hiszen az elvileg jogos
kamatnak a többszörösét, 130-150 ezer eurót tehet zsebre, a 45 ezer
eurós közvetítői díjon felül. Ez lényegében azt jelenti, hogy a
93 millió forintos kötvény eladásából 54-60 millió forintos haszonra
tesz szert a cég, ami felfoghatatlan mértékű, 58-64 százalékos profitnak
felel meg."


*



Négyszer annyi letelepedési kötvényt adnak el, mióta belengette a kormány a program leállítását

Czinkóczi Sándor POLITIKA ma 9:47


Meredeken megugrott novemberben a letelepedési kötvények iránti kereslet, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint jó reklám volt a programnak, hogy a kormány belengette a leállítását, aztán mégsem tett semmit, mert csak novemberben 216 külföldi vett kötvényt, ami közel négyszerese a szeptemberi és októberi értékesítési adatoknak.

Rogán Antal a Fidelitas ünnepségén az Iparmûvészeti Múzeumban 2016. december 10-én bejelenti, hogy eljött a nyers, szépítetlen igazmondás, az egyenes beszéd ideje - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A lap úgy tudja, a legnagyobb roham a kínai ügynökségeknél volt, ahol alig győzik befogadni a kérvényeket, olyan sokan akarnak beszállni az olcsó és gyors magyar letelepedési programba.
A legjobb az egészben, hogy közben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a kormánypártok idén már nem szüntetik meg a kötvényprogramot, miután a parlament utolsó ülésnapján sem adtak be ezzel kapcsolatos törvénymódosító indítványt.

A lap számításai szerint eddig 4247 kötvényt jegyeztek le a közvetítő cégek, amivel a legolcsóbb árazás szerint is 97,5 milliárd forintos bevételt jelent Ebből a közvetítő cégek 45 ezer eurós szolgáltatási díjat kapnak, de náluk csapódik le a 29 ezer eurós kamat is. Így egy darab kötvényen 23 millió forintot keresnek, ami 25 százalékos haszonkulcsot jelent az állampapírpiacra jellemző 0,2-0,3 százalékos átlagos jutalékszinthez képest.

A közvetítő cégeknek az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága adja meg a forgalmazási engedélyt. Ezt a biztottságot a program elindításakor éppen Rogán Antal vezette. Jelenleg öt ilyen cégnek van engedélye, egy kivételével olyan helyszíneken vannak bejegyezve, amelyek igen népszerűek az offshore szigeteken.

http://444.hu/2016/12/14/negyszer-annyi-letelepedesi-kotvenyt-adnak-el-miota-bele ngette-a-kormany-a-program-leallitasat


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mariska a házuk előtt eszi a dinnyét
  2016-12-14 17:35:09, szerda
 
  Mariska a házuk előtt eszi a dinnyét. Arra megy a pap. Meglátja és szörnyülködve mondja neki:
- Lányom, lányom legalább vennél magadra egy bugyit.
- Volt rajtam atyám, csak az a baj, hogy akkor a legyek a dinnyére mentek.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
KSH: 2,1 százalékkal csökkent az ipari termelés októberben
  2016-12-14 17:14:58, szerda
 
  2016. 12. 14. 09:08|MTI


KSH: 2,1 százalékkal csökkent az ipari termelés októberben



Októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, az adat megegyezik az első becsléssel - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) második becslése alapján szerdán.

A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 2,0 százalékkal nőtt októberben.

Az ipari export volumene 4,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipari exportértékesítés több mint felét adó két alág közül a 38 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 1,5 százalékkal mérséklődött. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export 15 százalékát kitevő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai 2,1 százalékkal csökkentek.


Forrás: KSH
Az ipar belföldi értékesítése 6,5 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 5,1 százalékkal kisebb volt októberben az előző év azonos hónapjánál.

Az ipar mindhárom ágában csökkent a termelés: a 95 százalékos döntő súlyt képviselő feldolgozóiparban 1,4, az energiaiparban (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 6,0, a csekély súlyú bányászatban 12,3 százalékkal.

A feldolgozóipar tizenhárom alága közül ötben 0,6 és 6,6 százalék közötti mértékben emelkedett, míg a többi alágban 1,4 és 10,4 százalék közötti mértékben csökkent a termelés az előző év azonos hónapjához képest.

A cikk a hirdetés után folytatódik
A jelentősebb súlyú alágak közül a feldolgozóipari termelés 30 százalékát kitevő járműgyártás kibocsátása 1,4 százalékkal mérséklődött.

A második legnagyobb súlyú alág, a feldolgozóipari termelésből 12 százalékkal részesülő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 2,0 százalékkal emelkedett.

A feldolgozóipari rangsorban harmadik alág, a feldolgozóipari termelés 11 százalékát képviselő élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,6 százalékkal nagyobb volt októberben, mint egy évvel ezelőtt.

Az alágak közül a legnagyobb mértékben, 6,6 százalékkal a kisebb súlyú gyógyszergyártás nőtt a kivitel jelentős bővülése miatt, a hazai eladások visszaestek - közölte a KSH.

Az alágak közül a leginkább, 10,4 százalékkal a legkisebb súlyt adó textília, ruházat, bőr és bőrtermék gyártása maradt el az egy évvel korábbitól, elsősorban az exportkereslet számottevő visszaesése miatt.

A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 6,7 százalékkal visszaesett októberben a tavalyi év azonos hónapjához képest. Az új belföldi rendelések 2,3, az új exportrendelések 7,4 százalékkal csökkentek.

A teljes rendelésállomány 5,1 százalékkal meghaladta a tavaly októberit.

Az év első tíz hónapjában az ipari kibocsátás 1,1 százalékkal emelkedett.

Az összes értékesítés 65 százalékát adó külpiaci eladások volumene 0,9 százalékkal nőtt, a 35 százalékát képviselő hazai értékesítésé 2,1 százalékkal csökkent január-októberben.

Az egy alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 1,3 százalékos mérséklődése a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások körében 2,7 százalékos létszámnövekedés mellett következett be.

Magyarország területi egységei közül az ipari termelés három régióban csökkent, Közép-Magyarországon 3,6, Nyugat-Dunántúlon 3,5, Észak-Alföldön pedig 2,3 százalékkal. A többi négy régióban 1,3 és 15,2 százalék közötti volumennövekedést regisztrált a KSH, a legnagyobb mértékűt Dél-Dunántúlon.



http://www.vg.hu/gazdasag/ksh-21-szazalekkal-csokkent-az-ipari-termeles-oktoberbe n-479157?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország jobban teljesít?
  2016-12-14 17:08:51, szerda
 
  Magyarország jobban teljesít?

Közzétéve 2016-12-14 | Szerző: Admin

De kinél, ha egyszer az EU legszegényebb országai között van?



Tavaly is Luxemburg volt az Európai Unió leggazdagabb tagállama: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nagyhercegség a 28 ország között.


Nincs változás abban sem, hogy 2012, 2013 és 2014 után tavaly is Bulgária volt az EU legszegényebb országa, itt a lemaradás óriási még a középmezőnyhöz képest is - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által ma kiadott, a tavalyi végleges adatokat tartalmazó jelentésből.

Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került.

Képtalálat a következőre: ,,Magyarország jobban teljesít-kép"

Az EU-átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 106 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 105 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 264 százaléka volt az uniós átlagnak. Jócskán lemaradva, a második helyen áll Írország, az átlag 177 százalékával. (Igaz, Luxemburg és Írország esetében részben a statisztikai számítás sajátosságai miatt van az, hogy kiugróan magas az egy főre jutó GDP.) Az utolsó helyezett Bulgáriában ez az arány csak 47 százalék.

Összesen ebben a 11 tagállamban haladta meg az uniós átlagot az egy főre jutó GDP:

1 Luxemburg (264 százalék)

2 Írország (177 százalék)

3 Hollandia (128 százalék)

4 Ausztria (128 százalék)

5 Dánia (127 százalék)

6 Németország (124 százalék)

7 Svédország (124 százalék)

8 Belgium (119 százalék)

9 Finnország (109 százalék)

10 Nagy-Britannia (108 százalék)

11 Franciaország (106 százalék)

Az átlagnál legfeljebb 30 százalékponttal alacsonyabb kategóriába 10 ország került be:

1 Olaszország (96 százalék)

2 Spanyolország (90 százalék)

3 Málta (88 százalék)

4 Csehország (87 százalék)

5 Szlovénia (83 százalék)

6 Ciprus (82 százalék)

7 Portugália (77 százalék)

8 Szlovákia (77 százalék)

9 Észtország (75 százalék)

10 Litvánia (75 százalék)

A maradék hét ország közül Lengyelországban az egy főre jutó GDP 69 százaléka volt az uniós átlagnak, majd Görögország és Magyarország következik 68-68 százalékkal. A sereghajtó Lettországban 64, Horvátországban 58, Romániában 57, Bulgáriában pedig 47 százalékra rúg ez az arány.

Az AIC-mutatót nézve is Luxemburg az első, az EU-s átlag 137 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 53 százalékával.

Az átlag fölött 10 ország teljesít:

1 Luxemburg (137 százalék)

2 Németország (123 százalék)

3 Ausztria (119 százalék)

4 Dánia (115 százalék)

5 Nagy-Britannia (114 százalék)

6 Belgium (114 százalék)

7 Finnország (114 százalék)

8 Franciaország (112 százalék)

9 Hollandia (111 százalék)

10 Svédország (111 százalék)

Az átlagnál legfeljebb 30 százalékponttal alacsonyabb kategóriában 13 ország szerepel:

1 Olaszország (99 százalék)

2 Írország (96 százalék)

3 Ciprus (90 százalék)

4 Spanyolország (88 százalék)

5 Litvánia (83 százalék)

6 Portugália (82 százalék)

7 Málta (80 százalék)

8 Csehország (78 százalék)

9 Görögország (77 százalék)

10 Szlovákia (77 százalék)

11 Szlovénia (75 százalék)

12 Lengyelország (74 százalék)

13 Észtország (71 százalék)

A maradék öt ország csoportját Lettország vezeti 66 százalékkal, majd Magyarország következik 63 százalékkal, Románia 59 százalékkal, Horvátország 58 százalékkal, végül pedig Bulgária 53 százalékkal.

Az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás az előző 3év során nagyjából stabil volt az országok többségében. De 2013-hoz képest egyértelmű javulás mutatkozott Romániában (5 százalékpont), Bulgáriában (4 százalékpont), Litvániában (4 százalékpont) és Észtországban (3 százalékpont), érzékelhető csökkenést mértek Luxemburgban (8 százalékpont), Hollandiában (4 százalékpont), Ausztriában (4 százalékpont) és Görögországban (3 százalékpont) - idézi az Eurostatot az MTI.

Magyarország tehát a sereghajtók között van, és nincs egyértelmű javulás 2013-hoz képest.
(444)

Bal-Rad komm: Mindaddig amíg EGYETLEN ORSZÁG IS negatívabb besorolást kap Döbrögisztánnál, addig a hordaszlogen zengeni fog: “Magyarország jobban teljesít!"

Képtalálat a következőre: ,,Magyarország jobban teljesít-kép"

És ez sajnálatosan-IGAZ IS!

Hogy lassan már mindenki beelőz bennünket?

Az nem számít! Mire az utolsók leszünk, (hamarosan bekövetkezik) addigra nemmzetthesseynk már árkon-bokron túl lesznek a rablott holmival!

http://www.balrad.com/2016/12/14/magyarorszag-jobban-teljesit-3/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis “megbesz
  2016-12-14 17:07:17, szerda
 
 
Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis “megbeszélésre".


Megígértem a férjemnek, hogy pontban éjféli 12-kor otthon leszek. De a buli túl jól sikerült, koktél, tánc, még több koktél és az idő elszaladt. Végül hajnali háromra értem haza, mondanom sem kell, hulla részegen... Épp becsuktam magam mögött az ajtót mikor a ku*va kakukkos óra rákezdte: KAKUKKKAKUKKKAKUKK. Mivel tudtam, hogy a férjem fel fog ébredni a zajra gyorsan én is rázendítettem... és kakukkoltam még kilencszer. Megúsztam egy veszekedést - gondoltam és büszkeséggel eltöltve eme zseniális ötletért, szép nyugodtan lefeküdtem a férjem mellé. Az utolsó gondolatom elalvás előtt az volt, hogy mennyire okos és fürge eszű vagyok, még a kritikus pillanatokban is feltalálom magam.
Másnap mikor a férjem reggeli közben megkérdezte, hánykor értem haza, lazán válaszoltam, hogy pontosan éjféli 12-kor, ahogy megígértem! Nem szólt semmit, sőt, még kételkedni sem látszott. Na ezt megúsztam, CSODÁS!...gondoltam...mikor megszólalt:
- Apropó, ki kéne cseréltetni a kakukkos órát!
- Igen? Miért szerelmem? - kérdeztem remegve. Mire ő:
- Hááát...az éjjel felébredtem, mikor hármat kakukkolt és a fene tudja, hogy miért vagy hogyan, de utána azt kiabálta, hogy BA**ZA MEG!...aztán még négyet kakukkolt és miután végig hányta a folyosót, másik hármat kakukkolt, miközben majd megszakadt a röhögéstől. Utána még egy kakukk, majd botladozás közben rálépett a macskára és összetörte a telefonasztalt a nappaliban. Az utolsó kakukkot már mellettem az ágyban adta ki magából, aztán egy fingás kíséretében egyszerűen elaludt. Ennyi. Mit szólsz hozzá, drágám?... 😀 Jooooo reggelt


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Fidesz leszavazta, hogy vizsgálják a Pharaon-ügyet
  2016-12-14 16:49:52, szerda
 
  Ha a kirakatbaban farkasflóri még szabadlábon röhög,hogy külföldről ilyenekkel is seftelnek, miért kellene meglepődnünk? Ahol egy gázszerelő 4-5 éven belül milliárdos,tv sajtó birodalom tulajdonos lehet....Emberek! Nem az USA a lehetőségek országa,hanem a Fidesz szűk környezete.
bűnözőkkel bizniszel a nemzeti együttműködés rendszere.

************************


A Fidesz leszavazta, hogy vizsgálják a Pharaon-ügyet

Katona Mariann, MNO, Szabó Dániel, 2016. december 14., szerda 11:35, frissítve: szerda 13:08

Sem a szaúdi Ghaith Pharaon ügyét, sem az itthoni orosz befolyásszerzési kísérleteket nem vizsgálhatják részletesen, a nemzetbiztonsági kormánypárti többsége ugyanis meggátolta ezeket a terveket. Még ahhoz sem járultak hozzá, hogy az Országgyűlés elé kerüljön egy jobbikos kezdeményezés.
A testület azért kezdeményezte, hogy vizsgálják ki a Pharaon-ügyet, mert októberben a Magyar Narancs kiderítette, hogy az FBI által az 1990-es évek óta többek körözött korrupciós bűncselekmények és terrorizmus finanszírozása miatt körözött Ghaith Pharaon vásárolta meg az Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házával szemben lévő ingatlant. Később kiderült, hogy a szír származású szaúdi milliárdos Mészáros Lőrinc sikeres felcsúti gázszerelővel és polgármesterrel együtt hajózott Splitben. Továbbá az is, hogy Pharaonnal tárgyalt Tarsoly Csaba Quaestor-vezér, ráadásul úgy, hogy a külügy ajánlotta a milliárdost a vállalkozónak.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke mégis úgy látta, hogy nincs szükség vizsgálatra. Ezt azzal igyekezett indokolni, hogy a magyar hatóságok jogszerűen jártak el, a schengeni szabályokat betartották, amikor vízumot adtak a külföldinek. Megismételte Orbán Viktor miniszterelnök már többször hangoztatott érvelését is, miszerint Ghaith Pharaon nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarország számára. Egyúttal az ellenzéki képviselőknek azt javasolta, hogy a témával kapcsolatban az Országgyűlésben tegyenek fel kérdéseket, mert szerinte ,,ott kell vitézkedni, nem a nemzetbiztonsági bizottság ülésén".

Ellentétek

Németh arra utalt nyilatkozatában, korábban a kormánypártok arról beszéltek: lehet, hogy nem a körözött szaúdi férfi jelent meg Magyarországon, csak névazonosságról lehet szó. Ezt azóta a Belügyminisztérium is cáfolta, mivel rendelkezésre állnak Pharaon ujjlenyomatai is.

A bizottság ellenzéki tagjai - a nyilatkozataik alapján - számítottak a kormánypárti hozzáállásra, de szükségesnek tartották volta a ténymegállapító vizsgálatot. Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke szerint ugyanis annak köszönhetően lehetett volna az igazságot objektíven megismerni, az LMP-s Szél Bernadett pedig azt is felhozta, hogy annak idején a szocialista Simon Gábor ügyében lehetett ilyen vizsgálat.

A nemzetbiztonsági bizottságban egyébként a kormánypártok könnyedén meg tudnak akadályozni bármilyen ellenzéki kezdeményezést, hiszen négy fideszes és KDNP-s képviselő ül a három ellenzékivel szemben.

Orosz befolyás

Nem Ghaith Pharaon ügye volt az egyetlen, amelyben maradnak még nyitott kérdések. Az LMP-sek azt szerették volna, hogy álljon fel egy vizsgálóbizottság az orosz befolyásszerzési kísérletek elemzésére, hiszen - Szél Bernadett szerint - aggasztóan megszaporodtak azok a hírek, hogy hazánk egyre inkább ennek terepévé válik. Itt említette a jobbikos Kovács Béla ügyét, a nemzetbiztonsági átvilágításon elbukott, mégis moszkvai attaséként dolgozó Kiss Szilárd esetét csakúgy, mint például a hazai orosz propagandaoldal, a Hídfő.ru tevékenységét.

A kormánypártok azonban még azt is megakadályozták, hogy egyáltalán az Országgyűlés elé kerüljön a kérdés. Németh Szilárd arra hivatkozott, hogy ez lényegében egy új nemzetbiztonsági bizottság lenne, arra pedig nincs szükség.

Szakmai indok: nem

Elbuktatott a fideszes és KDNP-s bizottsági többség egy jobbikos kezdeményezést is. Mirkóczki Ádám törvénymódosítást javasolt, mert szerinte nonszensz, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának tagjai is átesnek nemzetbiztonsági átvilágításon, de nemzetbiztonsági védelem már nem illeti meg őket. Ez a jogszabályi hiányosság akkor bukott elő, amikor kiderült: a jobbikos Gyöngyösi Mártont - hiába világították át - nem kellett figyelmeztetnie a szolgálatoknak, amikor egy orosz propagandalap egyik emberével találkozott, aki még a szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonallal is kapcsolatban állt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára egyszerűen csak annyit mondott, hogy nem, amikor arról nyilatkozott, hogy az Országgyűlés elé kerülhet-e a törvénymódosítási javaslat. Amikor Mirkóczki Ádám indoklást is kért, az államtitkár csak annyit mondott, hogy ,,szakmailag megalapozott", amit mondott, de ennél több nem derült ki.

Így hiába támogatta mindhárom ellenzéki képviselő, hogy a parlament is foglalkozzon ezzel, a kormánypárti többség miatt ez nem fog megtörténni.


http://mno.hu/belfold/a-fidesz-leszavazta-hogy-vizsgaljak-a-pharaon-ugyet-1376413
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-12-14 14:25:55, szerda
 
  ÁLHÍR:


Több tízezer jelentkező volt a kormány által meghirdetett első Éhezők viadalára is, ugyanis a kiírás szerint a nyertes minden évben megkapja majd Mészáros Lőrinc összes bevételének egy ezred részét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel a terrorizmusra hivatkozva elnyomja az ellenzéket
  2016-12-14 14:20:18, szerda
 
 
hidfo.ru 2016.12.13. 10:09 Térségi hírek

Merkel a terrorizmusra hivatkozva elnyomja az ellenzéket

Az Alternatíva Németországnak párt szerint Angela Merkel a terroristaveszélyre hivatkozva megerősíti a biztonsági intézkedéseket, de a hatósági fellépésre nem csak a terroristák számíthatnak - a terrorizmus ürügyén elkezdik felszámolni a bevándorlást ellenző pártokat is.

Angela Merkel német kancellár vasárnap bejelentette, hogy a német hatóságok jelentős eredményeket értek el az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben, és ennek eredményeként megemelik a terrorfenyegetés készültségi szintet, mert számítani lehet a terrorszervezet ellenlépéseire, újabb terrortámadásokra. December 2-án az Europol is arra figyelmeztetett, hogy az ISIS meggyengülése miatt újabb terrortámadások történhetnek Európában.

A német ellenzék azonban nem támogatja feltétel nélkül a biztonsági intézkedések szigorítását; az AfD berlini szervezetének szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatóságok nem csak a terrorszervezetek elleni harcra használják a kiterjedtebb jogköröket, hanem arra is, hogy nyomás alatt tartsák a bevándorlást ellenző pártokat. Ronald Glaser szerint ,,a kormány tovább szigorítja a biztonsági intézkedéseket. Azt mondják, hogy a muszlim fundamentalisták miatt, de ugyanezt az ürügyet fogják felhasználni adóemelésre és az ellenzék kordában tartására. Persze ezek az intézkedések népszerűbbek, ha a terrorfenyegetéssel hozzák összefüggésbe."

Glaser szerint Németországnak nem az általános biztonsági intézkedéseket kell fokoznia, hanem a hatóságoknak garantálnia kellene, hogy a Németországban tartózkodó, terrorista kötődésű személyeket azonnal visszaszállítsák a származási országba. Ez mindeddig nem történt meg, különböző jogi kiskapukra hivatkozva. Emellett azt is meg kellene akadályozniuk, hogy a most működő vallásos csoportok külföldi támogatóktól pénzhez jussanak, mert ez lenne a legfontosabb intézkedés a biztonság megőrzése érdekében - mondta.


http://www.hidfo.ru/2016/12/merkel-a-terrorizmusra-hivatkozva-elnyomja-az-ellenze ket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.