Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
3 egyszerűen elkészíthető egyedi karácsonyfadísz - lépésről
  2016-12-15 23:46:03, csütörtök
 
  3 egyszerűen elkészíthető egyedi karácsonyfadísz - lépésről lépésre!

Ha van egy szusszanásnyi időnk karácsony előtt, akkor akár egyedül, de családtagjaink bevonásával is jó szórakozás néhány egyedi karácsonyfadíszt készíteni, amelyek egyedivé varázsolják a fenyőfánkat, de ajándéknak sem utolsók!

1. Mini gyapjúfilc-kesztyűk

Kellékek: A4-es gyapjúfilc vagy barkácsfilc lapok, tetszőleges színekben, hímzőfonalak, tű, olló, tömőanyag (vatelin); díszítéshez: szalagok, zsinórok, pomponok

Elkészítés: A filcre előrajzoljuk, majd kiszabjuk a nekünk tetsző minta mindkét oldalát, majd a tömőanyagból is ugyanazt kivágjuk. A minta lehet például gyermekünk keze, így kis kesztyű forma készül; vagy csillag vagy cica, stb. Mielőtt összeöltenénk a két oldalt, közepén a tömőanyaggal, előbb a díszítést készítsük el. Varrhatunk vagy ragaszthatunk rá más színből kivágott kis mintákat, de díszíthetjük hímzéssel is. Ha elkészültünk a dekorálással, akkor öltsük össze a három anyagot, a legegyszerűbb pelenka vagy fércöltéssel dolgozni, ne felejtsük el az akasztóként használandó fonalat a rétegek közé illeszteni.Tipp: a szükséges kellékeket hobbi ill. rövidáru boltból szerezhetjük be, de ha például nincs kéznél vatelinünk, vattapamacsokkal is megtölthetjük a filcdíszeket.






2. Hőre száradó gyurma díszek

Kellékek: hőre száradó gyurma, sütiszaggatók, levelek a lenyomathoz, szívószál a díszek lyukasztásához, mini sodrófa a gyurma kinyújtásához, akril festékek, ecset, szalag vagy zsinór

Elkészítés: Hőre száradó gyurmát célszerű használni, mert nem kell sütőben kiszárítani a kész díszeket, elég, ha adunk nekik egy napot, és szoba hőmérsékleten maguktól megszáradnak. A gyurmát kinyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, majd a szívószállal kilyukasztjuk a tetejét - itt tudjuk majd a zsinórt belefűzni, hogy felakaszthassuk a díszt a fára. Jöhet a mintázás - egy szép levelet a gyurma anyagába nyomkodunk, ezzel készítünk egy természetes textúrát. Ha készen vagyunk, várjunk egy napot, amíg teljesen kiszárad. Másnap, ha szükség van rá, kicsit lecsiszolhatjuk a szélét - egy nagyon puha körömreszelő kiváló eszköz ehhez. Indulhat a festés. Számos technika közül választhatunk, a fotókon látható karácsonyfadíszek esetében a ,,majdnem száraz" festéstechnikát alkalmaztuk: az ecsetet egyből a festékbe mártjuk, de csak óvatosan, kevés anyagot felvéve. Így minimális pamacsolással szép felületet érhetünk el, és a növény-lenyomatok is szépen láthatók. Száradás után a szalagot rákötjük, és készen is vagyunk.

Tipp: A szükséges kellékeket hobbi ill. rövidáru boltból szerezhetjük be, de mini sodrófa helyett akár egy fakanál végét is használhatjuk a gyurma kinyújtásához, és hőre száradó gyurma helyett otthoni alapanyagokból só-liszt-gyurma keverékből is elkészíthetjük a dísz alapját, amit utána mintázhatunk, illetve megfesthetünk.






3. Flitteres gömbdísz

Kellékek: hungarocell gömb, flitterek - sok-sok színben, rövid gombostűk, szalag a fellógatáshoz

Elkészítés: A gömb tetejétől lefelé építkezve a flittereket egyesével szúrjuk bele a gömbbe, a gombostű segítségével rögzítjük, majd minden egyes darabot picit egymásra csúsztatva alakítjuk ki a flitteres fedést. Kis türelemmel a végeredmény nagyon szép lesz, igazi színjátszós diszkó-gömb hatást érhetünk el. A lógatáshoz való szalagot is egy flitterrel és az ezen átfúrt gombostűvel rögzítjük a gömbre.

Tipp: a szükséges kellékeket hobbi ill. rövidáru boltból szerezhetjük be, minél nagyobb flittereket használunk, annál gyorsabban elkészül majd a díszünk.






A karácsonyfadísz ötleteket a Fine Living megbízásából Csiszár Margaréta kreatív blogger állította össze.
A ,,Gazdaságos luxus" sorozat epizódjai decemberben hétköznaponként 13:45-től dupla résszel, majd 20:35-kor láthatók a Fine Living csatornán.

Forrás: Mindmegette - Karácsony
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Karácsonyi fahéjas-mézes csiga
  2016-12-15 23:37:44, csütörtök
 
  Karácsonyi fahéjas-mézes csiga

Hozzávalók

A tésztához:
45 dkg liszt
1 tk fahéj
1 ek méz
1 tk só
1 csomag szárított élesztő
2,5 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:
10 dkg méz
1 dkg fahéj
3 dkg olvasztott vaj

A tetejére:
méz


Elkészítés

A lisztet és az élesztőt egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, az olvasztott vajat, a mézet és a langyos tejet. Összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a mézet, a fahéjat és az olvasztott vajat. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjünk a töltelékkel, feltekerjük és felszeleteljük.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és fél óráig pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A csigákat még melegen megkenjünk mézzel.





Megjegyzés

Az élesztőt nem kell felfuttatni! A díszítésük a fantáziánkra van bízva. :)
Pillcsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tojásos sült rizs pofonegyszerűen
  2016-12-15 23:35:07, csütörtök
 
  Tojásos sült rizs pofonegyszerűen

Hozzávalók

15 dkg rizs (hosszúszemű)
3 db tojás (felverve)
2 gerezd fokhagyma (préselve)
4 db újhagyma (felkarikázva)
12 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 ek szójaszósz édes
1 db paprika (piros, felkockázva)
2 ek wokolaj Shan'shi
1 üveg babcsíra Shan'shi


Elkészítés

1. Megfőzzük a rizst 10-12 percig bő vízben, majd leszűrjük, átöblítsük, és hagyjuk lecsepegni.

2. Felforrósítjuk fel a Shan'shi wokolajat serpenyőben, és közepes hőmérsékleten megsütjük a tojást állandóan kevergetve.

3. Felforrósítjuk az olajat a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát, az újhagymát, a piros paprikát, a Shan'shi babcsírát és a zöldborsót állandó keverés mellett 1-2 percig.

4. Hozzáadjuk a rizst, és összekeverjük a zöldségekkel. Végül belekeverjük a sült tojást, és ízesítsük Shan'shi szójaszósszal és sóval (ízlés szerint).





Megjegyzés

Shan´shi tipp:
A változatosság kedvéért adhatunk hozzá csirkehúst, sonkát vagy garnélát.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Hógolyó (túrós kókuszgolyó)
  2016-12-15 23:31:46, csütörtök
 
  Hógolyó (túrós kókuszgolyó)

Hozzávalók

25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
18 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék (+3 dkg a forgatáshoz)


Elkészítés

A túrót egy tálba tesszük és alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a kókuszreszeléket, és jól összedolgozzuk.
Egy tányérba szórjuk a maradék kókuszreszeléket. A masszából diónyi golyókat sodrunk a tenyerünk között, majd megforgatjuk mindet a kókuszreszelékben.





Megjegyzés

Roppant egyszerű, 4 alapanyagból, 20 perc alatt elkészíthető finomság. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy nincs idő egyéb sütést igénylő édességre. Kisfiam szerint hógolyó, ezért is lett ez a neve :-)
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Birsalmával és dióval töltött sertésborda aszalt szilvás...
  2016-12-15 23:29:05, csütörtök
 
  Birsalmával és dióval töltött sertésborda aszalt szilvás vörös káposztával és sült burgonyával

Hozzávalók

1 db birsalma
tengeri só
60 dkg filézett sertéskaraj
frissen őrölt bors
4 ek dió
4 ek olaj
0,5 dl fehérbor
40 dkg vörös káposzta
8 ek olívaolaj
1 ág rozmaring
10 dkg aszalt szilva
8 db kifliburgonya
2 dkg vaj
1/2 csokor petrezselyemzöld


Elkészítés

A meghámozott, kimagozott birsalmát szeletekre vágjuk, majd sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított húst 4 részre vágjuk. Mindet bevagdaljuk kissé, majd szétnyitjuk, mint a pillangószárnyakat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd mindre a lecsepegtetett birset és a durvára vágott diót halmozzuk. A töltött szeletek végeit megtűzzük fogpiszkálóval.
Az olajat felforrósítjuk, és meg pirítjuk rajta a hús minden oldalát. Melléöntjük a bort, lefedjük, majd 5 percig pároljuk. Melegen tartjuk.
A megtisztított káposztát vékonyan felcsíkozzuk, és besózzuk. A felforrósított olívaolaj felén roppanósra pároljuk a rozmaring lecsipkedett és felaprított leveleivel együtt. Végül hozzáforgatjuk a kimagozott és durvára vágott aszalt szilvát.
A burgonyát héjában félpuhára főzzük. Meghámozzuk, felkarikázzuk, majd ropogósra pirítjuk a megmaradt felforrósított olívaolajon. A hús szaftját a hideg vajjal dúsítjuk. Tányérokra rendezzük a káposztát, ráültetjük a félbevágott húst, meglocsoljuk a szafttal, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintett burgonyával kínáljuk.





CSEH JÁNOS
séf

A pillangószeletelés azt jelenti, hogy a hús első szeletét nem vágjuk végig, csak a másodikat. Így lesz nyitott, tölthető hússzelet.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Olívás pontyfilé saláta naranccsal és paradicsommal
  2016-12-15 23:26:18, csütörtök
 
  Olívás pontyfilé saláta naranccsal és paradicsommal

Hozzávalók

1/4 db hagyma
1 db babérlevél
3 db egész bors
1/2 db citrom
40 dkg pontyfilé
2 db narancs
tengeri só
frissen őrölt bors
1 dl olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 db paradicsom
néhány levél friss saláta a tálaláshoz


Elkészítés

A megtisztított hagymát, a babérlevelet, a borsot és a citromot lábasba tesszük 5 dl vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig főzzük. A megtisztított halfilét 8 csíkra vágjuk. Az alapléhez adjuk, és 8 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és a halat hagyjuk a főzőlében kihűlni.
A narancsok lereszelt héját összekeverjük kevés sóval, borssal, az olívaolajjal és az ecettel. A gyümölcsök húsát kifilézzük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, majd a narancshéjas keverékbe forgatjuk a narancsfilékkel együtt.Végül rálocsoljuk a filézéskor visszamaradt narancslevet is. A langyos halról eltávolítjuk a bőrt, majd laza mozdulatokkal a húst is a többihez forgatjuk. Néhány levél friss salátával, szoba hőmérsékleten tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

A bőrt a még meleg halról könnyebben lehúzhatjuk. A salátát más halból is készíthetjük, de csak frissből, nem fagyasztottból.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Ismét nyugodt napok jönnek
  2016-12-15 14:27:46, csütörtök
 
  Ismét nyugodt napok jönnek





Hideg, csapadékmentes lesz a hétvége, a napsütés mellett néhol napközben is megmaradhat a köd.

A következő napokban ugyan havazás már nem várható, viszont marad a téliesen hideg idő. Sok lesz a napsütés, de a reggeli pára-, ködfoltok néhol napközben is megmaradhatnak majd.

Péntek hajnalban többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként csak nehezen fog feloszlani. A köd feloszlását követően napközben hazánk nagy részén napos időben bízhatunk. Gyenge, mérsékelt lesz a keleti-északkeleti szél, csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet reggel -9 és -2 fok között fog alakulni. Keleten lesz a hidegebb, a fagyzugos helyeken -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Napközben -1 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk,

északkeleten maradhat meg napközben is a fagy.




Bilac1 fotója, köszönjük!

Szombat reggel pára, köd, zúzmarás köd egyaránt előfordulhat. Napközben sok lesz a napsütés, de keleten, északkeleten maradhatnak tartósan ködös, alacsony szintű rétegfelhővel borított területek. Nem lesz jelentős a légmozgás. Reggelre -10, -5 fok közé hűl a levegő, délután -1 és +4 fok valószínű.

Vasárnap is hideg, csapadékmentes időre van kilátás, ám a napközben több helyen

megmaradó köd és alacsony szintű rétegfelhőzet

teheti borongóssá, szürkévé az időjárást. Ahol nem lesz köd, ott több órára kisüthet a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Délután a tartósan ködös területeken marad meg a fagypont alatti hőmérséklet, másutt 1-4 fok körüli értékekre van kilátás.

Borítókép: Danyi Gergő

Írta: Varga Sándor

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 4830
  • e Hónap: 18735
  • e Év: 148442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.